Αυστηρό μήνυμα Μπεγλίτη στους Τούρκους

1
Δημοσίευση 01/10/2011 16:25

Την κατηγορηματική διαβεβαίωση ότι «η Ελλάδα μπορεί να υπερασπιστεί την εθνική άμυνα και γενικότερα την ασφάλεια της Κυπριακής Δημοκρατίας» έδωσε σήμερα από τη Λευκωσία ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Μπεγλίτης.

Τόνισε επίσης ότι είναι σε συνεχή επαφή με την ηγεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας και παρακολουθούν στενά, με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα τις κινήσεις της Τουρκίας.

Σε δηλώσεις του, μετά το τέλος της στρατιωτικής παρέλασης, που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία, με την ευκαιρία της 51ης επετείου από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο κ. Μπεγλίτης εξέφρασε εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, θερμά συγχαρητήρια για την 51η επέτειο από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας στον λαό της Κύπρου, στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, στα μέλη της Κυβέρνησης, σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις και τους πολίτες.

«Η σημερινή επέτειος επιβεβαιώνει την εθνική κυριαρχία και εθνική ανεξαρτησία της Κυπριακής Δημοκρατίας - κράτος μέλος της ΕΕ, κράτος μέλος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και άλλων διεθνών και περιφερειακών οργανισμών. Επιβεβαιώνει, με άλλα λόγια, την ισχυρή δύναμη των εθνικών, κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως απορρέουν από τις αρχές της διεθνούς νομιμότητας και από τις αρχές του διεθνούς δικαίου. Γι αυτό θεωρώ εξαιρετικά σημαντική αυτή την επέτειο, γιατί, γι ακόμη μία φορά, επιβεβαιώνεται και ενισχύεται ο ανεξάρτητος και κυρίαρχος χαρακτήρας της Κυπριακής Δημοκρατίας», ανέφερε ο Έλληνας υπουργός.

Ο κ. Μπεγλίτης είπε ακόμη, ότι η παρουσία του στην Κύπρο επιβεβαιώνει τη στενή συνεργασία, τον αδιάλειπτο συντονισμό των δύο χωρών και των δύο κυβερνήσεων, «πολύ περισσότερο σε αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, είτε εσωτερικές -οικονομικές και κοινωνικές- είτε εξωτερικές, λόγω των πολλαπλών εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου».

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, δέχτηκε το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο τον Έλληνα υπουργό Εθνικής Άμυνας, Παναγιώτη Μπεγλίτη, ο οποίος εκπροσωπεί την ελληνική κυβέρνηση στους εορτασμούς για την 51η επέτειο της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στη συνάντηση, που έγινε παρόντος και του Κυπρίου υπουργού Άμυνας, Δημήτρη Ηλιάδη, συζητήθηκαν φλέγοντα ζητήματα αμοιβαίου αμυντικού ενδιαφέροντος. Μετά το πέρας της συνάντησης, που προηγήθηκε της στρατιωτικής παρέλασης στη Λευκωσία, δεν έγιναν δηλώσεις.
Είμαι τυφλός,δώσε μου τα μάτια σου να δώ.\nΕίμαι μουγκός,δώσε μου τη γλώσσα σου να πώ.\nΕίμαι κουφός,δώσε μου τα αυτιά σου να ακούσω.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ειδησεις απο την Ελλάδα”