Η κληρονομιά της πλατείας

1
Η κληρονομιά της πλατείας


Οι άδειες πια πλατείες, οι "Πλαταιείς" και γιατί εξαφανίστηκαν

Αν κρίνω από την δική μας πλατεία εδώ του Λευκού Πύργου, και πάνω κάτω τα ίδια μάλλον ισχύουν και στο Σύνταγμα, το “κίνημα των πλατειών”, το κίνημα των Αγανακτισμένων των πλατειών, σχεδόν πια δεν υπάρχει. Ενώ ένας από τους πρώτους στόχους του ήταν να διατηρηθεί και να παραμείνει με μόνιμη παρουσία στις πλατείες.

Τι έγινε λοιπόν και εξαφανίστηκαν οι “Πλαταιείς” (λολ);
Ο βασικός λόγος είναι ένας και μόνος: Οι “Πλαταιείς” έπαψαν να έχουν μόνιμη παρουσία στις πλατείες, έως εξαφανίσεως, διότι δεν “συγκροτήθηκαν σε σώμα”, δεν εξελίχθηκαν σε πολιτική οργάνωση δηλαδή, όπως θα έπρεπε να είχαν κάνει αμέσως μετά τις πρώτες μέρες του ρομαντικού ενθουσιασμού στις πλατείες. Οι Πλαταιείς απέτυχαν να δημιουργήσουν μια πανελλήνια ομοσπονδία τοπικών και αυτόνομων πολιτικών οργανώσεων σε όλη τη χώρα, χωρίς ενιαίο κέντρο και κεντρική ηγεσία. Μια πολιτική ομοσπονδία δηλαδή που θα μπορούσε να μετρηθεί με το παρόν διεφθαρμένο και μολυσματικό πολιτικό σύστημα με διάφορους τρόπους.

Αυτή η μη συγκρότηση των πλατειών σε πολιτική οργάνωση είχε δύο αποτελέσματα, που συνδέονται και μεταξύ τους.

Το πρώτο αποτέλεσμα ήταν να χάσει ο λαός την εμπιστοσύνη του στην μορφή και στους όρους της πολιτικής αντιπαράθεσης που είχαν να προτείνουν οι “Πλαταιείς”. Και έτσι ο λαός έπαψε πια να κατεβαίνει στις πλατείες καθημερινά. Ο λαός φάνηκε να γνωρίζει τους κινδύνους που διέτρεχε εντασσόμενος σε ένα μη οργανωμένο κίνημα το οποίο όχι μόνο πολιτικά δεν μπορούσε να τον οργανώσει, αλλά ούτε καν περιφρούρηση από τις προβοκάτσιες μπορούσε να του προσφέρει και ακόμη περισσότερο δεν είχε να παρατάξει σχεδόν καμμια σχετική άμυνα και ασφάλεια απέναντι στην άγρια αστυνομική καταστολή. (Η πρώτη γραμμή “άμυνας” των κατεστημένων πολιτικών οργανώσεων απέναντι στην αστυνομική καταστολή είναι αυτή η ίδια η πολιτική τους υπόσταση και συγκρότηση).

Το δεύτερο αποτέλεσμα ήταν πως η έλλειψη πολιτικής οργάνωσης (με κατάλογο μελών της συνέλευσης, συνέλευση ενός γνωστού συνόλου δηλαδή, σταθερά όργανα, ηγεσία κλπ) επέτρεψε στις ολιγαρχικές πολιτικές οργανώσεις μέρους της κοινοβουλευτικής και εξω-κοινοβουλευτικής αριστεράς, να ασκήσουν τον συνήθη τους πολιτικό ιμπεριαλισμό και να χειραγωγήσουν πολιτικά τις πλατείες θέτοντας την δική τους πολιτική θεματολογία στις συνελεύσεις, και ξεστρατίζοντάς τες από αυτό που θα έπρεπε να αποτελεί τον κύριο πολιτικό τους στόχο: την εμπέδωση της δημοκρατίας στον απλό πολίτη και την πρόταση της δημοκρατίας ως το μόνο μέσο που θα αντιμετώπιζε ακόμη και την οικονομική κρίση.

Η ολιγαρχική διείσδυση στις πλατείες είχε σαφώς σαν τελικό στόχο να τις διαλύσει και να τις εξοντώσει. Οι ολιγαρχικοί προσπαθούν αρχικά να ελέγξουν πολιτικά ένα σύνολο. Και όταν δουν πως αυτό δεν μπορεί να συμβεί, τότε κάνουν το παν για να το διαλύσουν. Το συμπέρασμα πως οι πλατείες δεν θα έμπαιναν σε κανένα μαντρί το έβγαλαν οι ολιγαρχικοί σχεδόν από την δεύτερη εβδομάδα. Και έτσι έφεραν τις διμοιρίες των νεολαίων τους που ψήφιζαν μονο-κουκηδόν αυτά που πριν είχαν προτείνει από το βήμα οι ομιλητές-ομοϊδεάτες τους. Και οι οποίοι εξαφανίστηκαν αμέσως μόλις αντελήφθηκαν πως είχε πια πιάσει τόπο ο κόπος τους και η καθημερινή λαϊκή προσέλευση είχε πάρει μια φθίνουσα πορεία.

Οι Πλαταιείς, κάτω από την ολιγαρχική αριστερή επίδραση, έφτασαν στο οξύμωρο σημείο να καλούν μεν τον απλό λαό στις πλατείες, αλλά να αρνούνται σε αυτόν τον λαό να εκφράσει ακόμη και τον φυσικό του πατριωτισμό, κατηγορώντας κάθε εκδήλωση πατριωτισμού ως εθνικισμό και σχεδόν φασισμό. (Ουσιαστικά εδώ παίχτηκε ένα παιχνίδι ακύρωσης μιας από τις πρωτεύσουσες πολιτικές ταυτότητες που έχει ένας άνθρωπος και η αποκλειστική της αντικατάσταση από μια άλλη, για λόγους καθαρά πολιτικής χειραγώγησης, αλλά αυτό είναι θέμα μιας άλλης ανάρτησης).

Συνοψίζοντας, οι Πλαταιείς πια δεν υπάρχουν, διότι δεν αντελήφθησαν πως έπρεπε να μετεξελιχθούν σε κάτι το οποίο θα τους έκανε να διαρκέσουν στον χρόνο. Και αυτό το κάτι είναι μια πολιτική οργάνωση.


Και τι άφησαν πίσω τους οι πλατείες και οι Πλαταιείς;

Ω! Πάρα πολλά. Και ανεκτίμητα.

Πρώτα πρώτα την ευφορία. Ενα πρωτόγνωρο αίσθημα χαράς, συλλογικής δύναμης, ενότητας και ελευθερίας. Και έπειτα εκείνη η ψευδαίσθηση της ρομαντικής δημοκρατίας με τον ομιλητή στο βήμα. Μα και τους γονείς που έστεκαν τριγύρω με τα έφηβα βλαστάρια τους και που ήταν σαν να έλεγαν στα παιδιά τους “είδατε, αυτοί είμαστε εμείς, κοιτάτε τι μπορούμε να κάνουμε, κοιτάτε τι είναι δημοκρατία”.


Και φυσικά οι πλατείες και οι Πλαταιείς μας άφησαν μια βαρειά πολιτική παρακαταθήκη:
Πραγματική Δημοκρατία Τώρα.
Πάρτε το Μνημόνιο και φύγετε από δω, ουστ!
Δεν χρωστάμε, δεν πουλάμε, δεν πληρώνουμε.


Ναι, οι πλατείες ήταν καλή σπορά. Πολύ καλή σπορά. Κι έχουν αρχίσει ήδη και σηκώνουν μπόϊ τα σπαρτά τους. Το γέννημα φαίνεται πως θα είναι πολύ, όσο κοπιαστικός κι αν γίνει θερισμός.

Ετοιμαστείτε για την δημοκρατία που έρχεται.


Θραξ ο Αναρμόδιος
Η γνώμη είναι σαν την κ*λ*τρυπίδα...Όλοι έχουν από μία! Κι οι εξουσιαστές...αυτοί που διαμορφώνουν τις απόψεις της μάζας...έχουν προωθήσει την ιδέα ότι "κάθε άποψη είναι σεβαστή"...Κι έπεισαν τον κάθε ηλίθιο στον πλανήτη, να ταμπουρωθεί πεισματικά και με φανατισμό...πίσω από την υποβολιμιαία..."προσωπική" του άποψη ! 

Re: Η κληρονομιά της πλατείας

2
Δεν έχει σημασία που δεν πολιτικοποιήθηκε σαν κίνημα, άλλωστε ο σκοπός δεν ήταν αυτός…….το πρόβλημα είναι η απάθεια του έλληνα όταν πιάσουν οι ζέστες.
Το κίνημα της πλατείας διαλύθηκε το κατακαλόκαιρο, ξέρεις τότε που ο λαός έκανε τα μπάνια του αραγμένος στις σεζλόνγκ απολαμβάνοντας το μοχίτο του, με θέα το υπέροχο αιγαίο ή το ιόνιο δεν έχει σημασία :100, μη σκεπτόμενος ότι ο χειμώνας καραδοκεί, όπως και τα λαμόγια που μας κυβερνούν, ξεχνώντας πως τα κρύα θα σφίξουν νωρίς φέτος και κυριολεκτικά αλλά και μεταφορικά……
Είδα τα καλύτερα μυαλά της γενιάς μου\nχαλασμένα απ΄ την τρέλα,\nλιμασμένα, υστερικά γυμνά...\n\nAllen Ginsberg

Re: Η κληρονομιά της πλατείας

3
Χριστίνα έγραψε:Δεν έχει σημασία που δεν πολιτικοποιήθηκε σαν κίνημα, άλλωστε ο σκοπός δεν ήταν αυτός...
Τότε δεν θα είχε καθόλου σκοπό ! Κι αυτό είναι κρίμα... :hmmm

Αλλά εγώ πιστεύω ότι ήταν πολιτικό κίνημα... :541 Με την ορθή έννοια του όρου...

Τα έχουμε μπερδέψει τα πράγματα και δε συνεννοούμαστε μου φαίνεται !!! :slap
το πρόβλημα είναι η απάθεια του έλληνα όταν πιάσουν οι ζέστες.
Το πρόβλημα του Έλληνα είναι πρωτίστως, ότι γύρισε την πλάτη στην πολιτική θεωρώντας ότι δεν είναι δική του δουλειά και είναι δουλειά των "ειδικών" ή των λαμόγιων...

Πρόβλημα που εντοπίζεται και στη δική σου απάντηση... :hmmm

Θέλω πολύ να μου πεις, τι νομίζεις εσύ ότι θα έπρεπε να κάνουν οι Έλληνες...Κάνε ένα δικό σου σενάριο... :hmmm
Το κίνημα της πλατείας διαλύθηκε το κατακαλόκαιρο, ξέρεις τότε που ο λαός έκανε τα μπάνια του αραγμένος στις σεζλόνγκ απολαμβάνοντας το μοχίτο του, με θέα το υπέροχο αιγαίο ή το ιόνιο δεν έχει σημασία :100,


Το "κίνημα" πες πως δε διαλύθηκε...

Τι άλλαξε που δε διαλύθηκε ?
μη σκεπτόμενος ότι ο χειμώνας καραδοκεί, όπως και τα λαμόγια που μας κυβερνούν, ξεχνώντας πως τα κρύα θα σφίξουν νωρίς φέτος και κυριολεκτικά αλλά και μεταφορικά……
Τα χειρότερα έρχονται... :541

Σκοπεύεις να κάνεις κάτι γι'αυτό ? :hmmm

Αν, ναι...περιμένω να μου πεις τι...Εκτός κι αν είναι κάτι δικό σου μυστικό και προσωπικό...Οπότε θα συμπεράνω ότι προτείνεις ο καθένας μας να κινηθεί ατομικά και για την πάρτη του... :hmmm

Αν, όχι...Τότε αυτό συνιστά εύγλωττη δήλωση που δε χρειάζεται κανένα σχόλιο...Ούτε δικό σου, ούτε δικό μου...
Η γνώμη είναι σαν την κ*λ*τρυπίδα...Όλοι έχουν από μία! Κι οι εξουσιαστές...αυτοί που διαμορφώνουν τις απόψεις της μάζας...έχουν προωθήσει την ιδέα ότι "κάθε άποψη είναι σεβαστή"...Κι έπεισαν τον κάθε ηλίθιο στον πλανήτη, να ταμπουρωθεί πεισματικά και με φανατισμό...πίσω από την υποβολιμιαία..."προσωπική" του άποψη ! 

Re: Η κληρονομιά της πλατείας

4
KostasL έγραψε: Τότε δεν θα είχε καθόλου σκοπό ! Κι αυτό είναι κρίμα... :hmmm
Γιατί δεν θα είχε σκοπό…; Δηλαδή η οποιαδήποτε διαμαρτυρία η κίνημα που έχει γίνει απαρχής του κόσμου χωρίς να είναι πολιτικοποιημένη δεν είχε σκοπό…;
Έχουν κερδηθεί πολλά πράγματα από κινήματα που δημιουργήθηκαν από τον λαό, προς όφελος του ανθρώπου χωρίς να υπάρχει κομματική χροιά.
Απ’ την άλλη υπάρχουν άπειρα παραδείγματα στην ιστορία όπου σε καταστάσεις δύσκολες και πολύ χειρότερες απ’ αυτή που βιώνουμε τώρα εμείς, άνθρωποι αναρριχήθηκαν σε ανώτερα αξιώματα πατώντας στην ανάγκη του λαού για αλλαγή των συνθηκών διαβίωσης με σκοπό να αναδείξουν την ιδεολογία τους σαν μια και μοναδική, και φυσικά τα αποτελέσματα είναι σε όλους γνωστά…
Το πρόβλημα του Έλληνα είναι πρωτίστως, ότι γύρισε την πλάτη στην πολιτική θεωρώντας ότι δεν είναι δική του δουλειά και είναι δουλειά των "ειδικών" ή των λαμόγιων...

Πρόβλημα που εντοπίζεται και στη δική σου απάντηση... :hmmm

Θέλω πολύ να μου πεις, τι νομίζεις εσύ ότι θα έπρεπε να κάνουν οι Έλληνες...Κάνε ένα δικό σου σενάριο... :hmmm
Εννοείται πως η πολιτική δεν είναι δική μου δουλειά!!!!!!

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως είναι των λαμογιών οπως αναφέρεις, αλλά αυτά τα λαμόγια που λες να σου υπενθυμίσω πως δεν έβγαιναν τόσα χρόνια γιατί οι έλληνες είναι απλώς ηλίθιοι(μερικοί μπορεί να είναι), έβγαιναν γιατί ο έλληνας είχε μάθει στην καλοζωία και στο ρουσφέτι, γιατί πλήρωναν με την ψήφο τους την διευκόλυνση του εκάστοτε πολιτικού, γιατί έμαθε ο πολίτης να βάζει πρώτα το προσωπικό συμφέρον και έπειτα το συμφέρον της χώρας.
Πρώτα πρέπει να αλλάξει ο καθένας προσωπικά, τον τρόπο που σκέφτεται όσον αφορά τον συνάνθρωπο του, την χώρα του και γενικά το πώς έχει μάθει να λειτουργεί χρόνια τώρα υπό την καθοδήγηση των ΜΜΕ, των πολιτικών, της κοινωνίας γενικότερα και φυσικά υπό την καθοδήγηση της αυταπάτης που έχει δημιουργήσει ο καθένας για τον εαυτό του. Φυσικά το στάδιο της μετάβασης είναι το ποιο δύσκολο απ’ όλα, αλλά νομίζω πως σε πρώτη φάση θα έπρεπε να αλλάξουμε τους εαυτούς μας, και να αναλογιστούμε τα λάθη μας……Αν και εφόσον το καταφέρουμε αυτό, τότε θα είμαστε έτοιμοι για το επόμενο βήμα……….

Το "κίνημα" πες πως δε διαλύθηκε...

Τι άλλαξε που δε διαλύθηκε ?
Αν είχα μαντικές ικανότητες θα ήμουνα πλούσια….
Σκοπεύεις να κάνεις κάτι γι'αυτό ? :hmmm

Αν, ναι...περιμένω να μου πεις τι...Εκτός κι αν είναι κάτι δικό σου μυστικό και προσωπικό...Οπότε θα συμπεράνω ότι προτείνεις ο καθένας μας να κινηθεί ατομικά και για την πάρτη του... :hmmm
Σίγουρα δεν σκοπεύω να φύγω στο εξωτερικό, δεν έχω σκεφτεί να κάνω κάτι ή να το ξεκινήσω συγκεκριμένα εγώ, και φυσικά μέχρι τώρα έχω κάνει πολύ λίγα πράγματα για την πάρτη μου για αρχίσω να τα κάνω τώρα. Τουλάχιστον προσπαθώ απ’ την μεριά μου όπου μπορώ να βοηθήσω μια κατάσταση να το κάνω…..από κει και πέρα πιστεύω χρειάζεται συνεννόηση μεταξύ των πολιτών αλλά πρωτίστως κατανόηση....
Είδα τα καλύτερα μυαλά της γενιάς μου\nχαλασμένα απ΄ την τρέλα,\nλιμασμένα, υστερικά γυμνά...\n\nAllen Ginsberg

Re: Η κληρονομιά της πλατείας

5
Χριστίνα έγραψε:
KostasL έγραψε: Τότε δεν θα είχε καθόλου σκοπό ! Κι αυτό είναι κρίμα... :hmmm
Γιατί δεν θα είχε σκοπό…; Δηλαδή η οποιαδήποτε διαμαρτυρία η κίνημα που έχει γίνει απαρχής του κόσμου χωρίς να είναι πολιτικοποιημένη δεν είχε σκοπό…;
Δεν έχουμε πολιτικά αιτήματα δηλαδή...ενώ τα φλέγοντα προβλήματα μας είναι πολιτικά ! Κατάλαβα σωστά ? :hmmm
Έχουν κερδηθεί πολλά πράγματα από κινήματα που δημιουργήθηκαν από τον λαό, προς όφελος του ανθρώπου χωρίς να υπάρχει κομματική χροιά.
Απ’ την άλλη υπάρχουν άπειρα παραδείγματα στην ιστορία όπου σε καταστάσεις δύσκολες και πολύ χειρότερες απ’ αυτή που βιώνουμε τώρα εμείς, άνθρωποι αναρριχήθηκαν σε ανώτερα αξιώματα πατώντας στην ανάγκη του λαού για αλλαγή των συνθηκών διαβίωσης με σκοπό να αναδείξουν την ιδεολογία τους σαν μια και μοναδική, και φυσικά τα αποτελέσματα είναι σε όλους γνωστά…
Μάλλον δεν είναι και τόσο γνωστά τα αποτελέσματα αλλά και τα αίτια...Για να είναι γνωστά, προυπόθεση είναι η γνώση της Ιστορίας...κι όχι της καθεστωτικής προπαγάνδας...
Εννοείται πως η πολιτική δεν είναι δική μου δουλειά!!!!!!


Και ποιανού δουλειά είναι τότε ? :slap
Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως είναι των λαμογιών οπως αναφέρεις, αλλά αυτά τα λαμόγια που λες να σου υπενθυμίσω πως δεν έβγαιναν τόσα χρόνια γιατί οι έλληνες είναι απλώς ηλίθιοι(μερικοί μπορεί να είναι), έβγαιναν γιατί ο έλληνας είχε μάθει στην καλοζωία και στο ρουσφέτι, γιατί πλήρωναν με την ψήφο τους την διευκόλυνση του εκάστοτε πολιτικού, γιατί έμαθε ο πολίτης να βάζει πρώτα το προσωπικό συμφέρον και έπειτα το συμφέρον της χώρας.
Πρώτα πρέπει να αλλάξει ο καθένας προσωπικά, τον τρόπο που σκέφτεται όσον αφορά τον συνάνθρωπο του, την χώρα του και γενικά το πώς έχει μάθει να λειτουργεί χρόνια τώρα υπό την καθοδήγηση των ΜΜΕ, των πολιτικών, της κοινωνίας γενικότερα και φυσικά υπό την καθοδήγηση της αυταπάτης που έχει δημιουργήσει ο καθένας για τον εαυτό του. Φυσικά το στάδιο της μετάβασης είναι το ποιο δύσκολο απ’ όλα, αλλά νομίζω πως σε πρώτη φάση θα έπρεπε να αλλάξουμε τους εαυτούς μας, και να αναλογιστούμε τα λάθη μας……Αν και εφόσον το καταφέρουμε αυτό, τότε θα είμαστε έτοιμοι για το επόμενο βήμα……….
Εικόνα

Το "κίνημα" πες πως δε διαλύθηκε...

Τι άλλαξε που δε διαλύθηκε ?
Αν είχα μαντικές ικανότητες θα ήμουνα πλούσια….
Δε σου είπα να παίξεις και τα λεφτά σου, ντε !
Σίγουρα δεν σκοπεύω να φύγω στο εξωτερικό, δεν έχω σκεφτεί να κάνω κάτι ή να το ξεκινήσω συγκεκριμένα εγώ, και φυσικά μέχρι τώρα έχω κάνει πολύ λίγα πράγματα για την πάρτη μου για αρχίσω να τα κάνω τώρα. Τουλάχιστον προσπαθώ απ’ την μεριά μου όπου μπορώ να βοηθήσω μια κατάσταση να το κάνω…..
Κι εγώ σκέφτομαι όπως κι εσύ...
από κει και πέρα πιστεύω χρειάζεται συνεννόηση μεταξύ των πολιτών αλλά πρωτίστως κατανόηση....
Κατανόηση για τα ΑΜΕΑ...Ναι, ασφαλώς...

Συνεννόηση με τα ΑΜΕΑ...Αδύνατη ? :hmmm

Θα καταντήσω αλκοολικός οπαδός της ευγονικής ! Όχι, πως δε λοξοκοιτάζω προς τα κει, εδώ και πολλά χρόνια ! :cooll
Η γνώμη είναι σαν την κ*λ*τρυπίδα...Όλοι έχουν από μία! Κι οι εξουσιαστές...αυτοί που διαμορφώνουν τις απόψεις της μάζας...έχουν προωθήσει την ιδέα ότι "κάθε άποψη είναι σεβαστή"...Κι έπεισαν τον κάθε ηλίθιο στον πλανήτη, να ταμπουρωθεί πεισματικά και με φανατισμό...πίσω από την υποβολιμιαία..."προσωπική" του άποψη ! 

Re: Η κληρονομιά της πλατείας

6
KostasL έγραψε:
Χριστίνα έγραψε:
KostasL έγραψε: Τότε δεν θα είχε καθόλου σκοπό ! Κι αυτό είναι κρίμα... :hmmm
Γιατί δεν θα είχε σκοπό…; Δηλαδή η οποιαδήποτε διαμαρτυρία η κίνημα που έχει γίνει απαρχής του κόσμου χωρίς να είναι πολιτικοποιημένη δεν είχε σκοπό…;
Δεν έχουμε πολιτικά αιτήματα δηλαδή...ενώ τα φλέγοντα προβλήματα μας είναι πολιτικά ! Κατάλαβα σωστά ? :hmmm
όχι...
Έχουν κερδηθεί πολλά πράγματα από κινήματα που δημιουργήθηκαν από τον λαό, προς όφελος του ανθρώπου χωρίς να υπάρχει κομματική χροιά.
Απ’ την άλλη υπάρχουν άπειρα παραδείγματα στην ιστορία όπου σε καταστάσεις δύσκολες και πολύ χειρότερες απ’ αυτή που βιώνουμε τώρα εμείς, άνθρωποι αναρριχήθηκαν σε ανώτερα αξιώματα πατώντας στην ανάγκη του λαού για αλλαγή των συνθηκών διαβίωσης με σκοπό να αναδείξουν την ιδεολογία τους σαν μια και μοναδική, και φυσικά τα αποτελέσματα είναι σε όλους γνωστά…
Μάλλον δεν είναι και τόσο γνωστά τα αποτελέσματα αλλά και τα αίτια...Για να είναι γνωστά, προυπόθεση είναι η γνώση της Ιστορίας...κι όχι της καθεστωτικής προπαγάνδας...
Κοίτα έτσι που το γύρισες να ξέρεις πως την πραγματική γνώση των γεγονότων την έχουν αυτοί που τα έζησαν από κοντά, από κει και πέρα την ιστορία την γράφουν πάντα οι νικητές και έπειτα υπάρχει και η άλλη άποψη για τα πράγματα.

Αν θες ανοίγουμε άλλο ποστ για το συγκεκριμένο θέμα.


Εννοείται πως η πολιτική δεν είναι δική μου δουλειά!!!!!!


Και ποιανού δουλειά είναι τότε ? :slap
Ίσως κάποιου που θα ήθελε να ασχοληθεί με το αντικείμενο……;

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως είναι των λαμογιών οπως αναφέρεις, αλλά αυτά τα λαμόγια που λες να σου υπενθυμίσω πως δεν έβγαιναν τόσα χρόνια γιατί οι έλληνες είναι απλώς ηλίθιοι(μερικοί μπορεί να είναι), έβγαιναν γιατί ο έλληνας είχε μάθει στην καλοζωία και στο ρουσφέτι, γιατί πλήρωναν με την ψήφο τους την διευκόλυνση του εκάστοτε πολιτικού, γιατί έμαθε ο πολίτης να βάζει πρώτα το προσωπικό συμφέρον και έπειτα το συμφέρον της χώρας.
Πρώτα πρέπει να αλλάξει ο καθένας προσωπικά, τον τρόπο που σκέφτεται όσον αφορά τον συνάνθρωπο του, την χώρα του και γενικά το πώς έχει μάθει να λειτουργεί χρόνια τώρα υπό την καθοδήγηση των ΜΜΕ, των πολιτικών, της κοινωνίας γενικότερα και φυσικά υπό την καθοδήγηση της αυταπάτης που έχει δημιουργήσει ο καθένας για τον εαυτό του. Φυσικά το στάδιο της μετάβασης είναι το ποιο δύσκολο απ’ όλα, αλλά νομίζω πως σε πρώτη φάση θα έπρεπε να αλλάξουμε τους εαυτούς μας, και να αναλογιστούμε τα λάθη μας……Αν και εφόσον το καταφέρουμε αυτό, τότε θα είμαστε έτοιμοι για το επόμενο βήμα……….
Εικόνα
:no
Το "κίνημα" πες πως δε διαλύθηκε...

Τι άλλαξε που δε διαλύθηκε ?
Αν είχα μαντικές ικανότητες θα ήμουνα πλούσια….
Δε σου είπα να παίξεις και τα λεφτά σου, ντε !
Άμα είναι χωρίς λεφτά θα σου κάνω μια πρόβλεψη…..

Λογικά το κάθε συνδικάτο κι ο κάθε κατατρεγμένος των καιρών θα έτρεχε προς τους αγανακτισμένους μέχρι που θα γινόταν το μπαμ, αλλά πιθανότατα και αυτοί να ήταν υποκινούμενοι από κάποιους άλλους που απλά τους έφτανε να κάνουν καθιστικές διαμαρτυρίες και να βαράνε κατσαρόλες για την εκτόνωση και μόνο….
Σίγουρα δεν σκοπεύω να φύγω στο εξωτερικό, δεν έχω σκεφτεί να κάνω κάτι ή να το ξεκινήσω συγκεκριμένα εγώ, και φυσικά μέχρι τώρα έχω κάνει πολύ λίγα πράγματα για την πάρτη μου για αρχίσω να τα κάνω τώρα. Τουλάχιστον προσπαθώ απ’ την μεριά μου όπου μπορώ να βοηθήσω μια κατάσταση να το κάνω…..
Κι εγώ σκέφτομαι όπως κι εσύ...
Χαίρομαι... :ex
από κει και πέρα πιστεύω χρειάζεται συνεννόηση μεταξύ των πολιτών αλλά πρωτίστως κατανόηση....
Κατανόηση για τα ΑΜΕΑ...Ναι, ασφαλώς...

Συνεννόηση με τα ΑΜΕΑ...Αδύνατη ? :hmmm

Θα καταντήσω αλκοολικός οπαδός της ευγονικής ! Όχι, πως δε λοξοκοιτάζω προς τα κει, εδώ και πολλά χρόνια ! :cooll
ΑΣΧΟΛΙΑΣΤΟ :ex :ex :ex :ex :ex :ex :ex
Είδα τα καλύτερα μυαλά της γενιάς μου\nχαλασμένα απ΄ την τρέλα,\nλιμασμένα, υστερικά γυμνά...\n\nAllen Ginsberg

Re: Η κληρονομιά της πλατείας

7
Χριστίνα έγραψε: ΑΣΧΟΛΙΑΣΤΟ :ex :ex :ex :ex :ex :ex :ex
Γενικά, δεν πάω και πολύ καλά τελευταία !

Βαδίζω και παραμιλώ... :dirol:
Η γνώμη είναι σαν την κ*λ*τρυπίδα...Όλοι έχουν από μία! Κι οι εξουσιαστές...αυτοί που διαμορφώνουν τις απόψεις της μάζας...έχουν προωθήσει την ιδέα ότι "κάθε άποψη είναι σεβαστή"...Κι έπεισαν τον κάθε ηλίθιο στον πλανήτη, να ταμπουρωθεί πεισματικά και με φανατισμό...πίσω από την υποβολιμιαία..."προσωπική" του άποψη ! 

Re: Η κληρονομιά της πλατείας

8
KostasL έγραψε:
Χριστίνα έγραψε: ΑΣΧΟΛΙΑΣΤΟ :ex :ex :ex :ex :ex :ex :ex
Γενικά, δεν πάω και πολύ καλά τελευταία !

Βαδίζω και παραμιλώ... :dirol:
phpBB [video]
Η γνώμη είναι σαν την κ*λ*τρυπίδα...Όλοι έχουν από μία! Κι οι εξουσιαστές...αυτοί που διαμορφώνουν τις απόψεις της μάζας...έχουν προωθήσει την ιδέα ότι "κάθε άποψη είναι σεβαστή"...Κι έπεισαν τον κάθε ηλίθιο στον πλανήτη, να ταμπουρωθεί πεισματικά και με φανατισμό...πίσω από την υποβολιμιαία..."προσωπική" του άποψη ! 
Απάντηση

Επιστροφή στο “Η Δική μας Αντίσταση”

cron