Κι όμως υπάρχει ελπίδα…..

1
ΓΕΙΑ ΣΑΣ!!

Έχω τόσα πολλά που θέλω να πω …θα κάνω μια προσπάθεια να εκφράσω μέσα από τον γραπτό λόγο όσα μπορώ …Εγώ τελικά νιώθω καλά και είμαι καλά, κανείς ποτέ δεν θα μπορέσει να με κάνει να σκύψω το κεφάλι . Όσα προβλήματα και αν μου φέρει η παγκοσμιοποίηση μέσα στην πόρτα μου..Σε όλη την ζωή μου και μέσα από τα λάθη μου κατάφερα και επιβίωσα μέσα σε μια όμορφη χώρα με ένα υπέροχο ήλιο, με την αγάπη των φίλων και συγγενών με τις αξίες μου ,με την πίστη μου …..


Όποτε στενοχωριόμουν απλά έβγαινα ένα περίπατο αγνάντευα πότε την θάλασσα, πότε τα βουνά της, πότε το ήλιο ή το ηλιοβασίλεμα της και όλα περνούσαν δια μαγείας ….Μεγάλη ενέργεια έχει αυτή η πατρίδα μου…… Τίποτα δεν είναι τυχαίο όλος ο κόσμος είναι κλεισμένος μέσα της και με γεμίζει ….

Κρίμα που πάγωσαν οι περισσότερες καρδιές των ανθρώπων και δεν μπορούν να δουν την ομορφιά της… Έχετε ψάξει τι έγινε και χάσατε αυτή την επαφή με την ιστορία μας, με το φυσικό μας περιβάλλον, με τον Θεό μας; Εάν χρειαζόταν να βρείτε την έξοδο από το τούνελ της συμφοράς και το πόνου ,δεν θα την ψάχνατε ;...Τι πάθατε τώρα ;Γιατί κάθεστε και περιμένετε μέσα από όλη αυτήν την καταστροφολογία το τέλος;...Πρέπει να συντονιστούμε πάλι από την αρχή, να ανασυντάξουμε τις αξίες μας να επιλέξουμε τα δικά μας θέλω, τα ιδανικά μας και όχι αυτά που μας πετάνε σαν αναγκαιότητα .


Όλα είναι πλασματικά ,όλα είναι ψεύτικα θέλουν να μας κάνουν δούλους τους, ο πρώτος λόγος είναι να φτάσουν τον υψηλό στόχο τους της πλήρους αδράνειας αυτής της θεϊκής επαφής και ο δεύτερος είναι για να γεύονται αυτοί όλα αυτά τα δωρεάν αγαθά ….1ος κανόνας τους το διαίρει και βασίλευε και εμείς ακολουθήσαμε τον δρόμο που αυτοί μας άνοιξαν με παρωπίδες και πλασματικές χαρές , ήταν η εύκολη λύση γιατί δεν μας έβαζε σε πολλές σκέψεις… Μάμ κακά και νάνι… και όλα καλά… Και αυτό για ένα μικρό διάστημα.. Όσο χρειαζόταν για να εδραιωθούν και να πιάσουν ρίζες σε όλα τα κέντρα εξουσίας… Αλλά λογάριασαν χωρίς τον ξενοδόχο …..φυλακίζεται το πνεύμα ; Η ψυχή φυλακίζεται; Όχι βέβαια ποτέ !


Προσπαθούν να κοιμίσουν αυτό το κύτταρο της ηθικής, αυτό το κύτταρο της συνείδησης αλλά δεν μπορούν να φτάσουν στην ρίζα του. Εκεί είναι ένα σημείο που είναι άκτιστο από τη δική του φύση και περιεχόμενο..Εμείς αυτό χρειάζεται να επαναφέρουμε σε πλήρη ενεργοποίηση ,θα πρέπει να αρχίσουμε να σκεπτόμαστε και να παίρνουμε εντολές από τα κύτταρα μας τα εσωτερικά και όχι τα επιφανειακά και αναγκαστικά να αποκτήσουμε την δύναμη που μας ανήκει και την έχουμε όλη μέσα μας ..Την δύναμη της σωστής σκέψης και δικαίου, την δύναμη της ελπίδας και της χαράς …Το γέλιο ρε παιδιά χάσαμε το γέλιο είμαστε ο πιο γελαστός λαός επί της γης και γίναμε οι πιο μελαγχολικοί …ψηλά το κεφάλι και από όπου και αν βρισκόμαστε από την πιο μικρή θέση μέσα στην οικογένεια μέχρι και την πιο μεγάλη, όλες οι θέσεις είναι πολύτιμες είναι χρήσιμες και κτίζουν μια κοινωνία και ένα πολιτισμό .


Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές χρειάζονται κοινές αξίες με κοινά ιδανικά, μην αφήσουμε από εδώ και πέρα τους πλασματικούς σωτήρες να κάνουν έργο ..Αλλά μόνο μέσα από διάλογο και έλεγχο . Χρειάζεται σύνεση ,υπομονή, διάκριση , σωστές επιλογές και κάτω από το πρίσμα του κοινού καλού.Για αυτό ο αγώνας είναι πρώτα προσωπικός και μετά κατά συνέπεια κοινωνικός …

Ας βρούμε τις ρίζες μας ας βρούμε τον εαυτό μας και να προσπαθήσουμε να μην μας καταβάλει το σύστημα σε διχασμό και μελαγχολία. Για αυτό ψηλά το κεφάλι πρώτα θα κοιτάξουμε τον Θεό και μετά τα πόδια μας πάνω στη γη ….Με αγάπη.. για σένα συνάνθρωπε αδελφέ μου Έλληνα!!!


Από την Ευαγγελία. .
<<ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΔΕΝ ΣΚΕΠΑΖΕΙ ΟΥΔΕΝ ΑΠΟ ΣΟΥ ΚΑΙ Η ΝΥΞ ΛΑΜΠΕΙ ΩΣ Η ΗΜΕΡΑ ΕΙΣ ΣΕ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΩΣ ΤΟ ΦΩΣ>>
Απάντηση

Επιστροφή στο “Η Δική μας Αντίσταση”