Ημερομηνία : 18 Σεπ 2019, 02:18


Πρόσφατα Θέματα

Tελευταία άρθρα του blog


Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 1 δημοσίευση ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Ξακουστή του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ η Χώρα !!!!!!
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 01 Ιούλ 2012, 16:39 
Φιλουμενάτος
Φιλουμενάτος
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 20 Ιουν 2012, 15:00
Δημοσ.: 957
Thanks:
Thanked:
time στο post
Εικόνα

1) Περί Μακεδονίας

Ο όρος “Μακεδονία” αναφέρεται σε μια γεωγραφική περιοχή στο νοτιοανατολικό άκρο της Ευρώπης, στα Βαλκάνια. Το νοτιότερο τμήμα της είναι μέρος της Ελλάδας, το βορειοανατολικό είναι μέρος της Βουλγαρίας (“Πιρίν” όπως προτιμούν να το λένε οι Βούλγαροι), και το βορειοδυτικό είναι η χώρα που επιμένει να αυτοαποκαλείται σκέτη “Μακεδονία”, σαν να αντιπροσωπεύει ολόκληρη τη γεωγραφική περιοχή (ή σαν να επιδιώκει να την “καταλάβει” μια μέρα, για να μιλήσουμε με όρους που δεν αρμόζουν στον 21ο αιώνα)· πρόκειται για το ίδιο κράτος που εμφανίζεται σαν F.Y.R.O.M. (Π.Γ.Δ.Μ., Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας) στα Ηνωμένα Έθνη, και είναι προς τους πολίτες της που ο συγγραφέας της παρούσας σελίδας απευθύνει μια ανοικτή επιστολή, λίγο παρακάτω σ’ αυτήν τη σελίδα.
Η γεωγραφική περιοχή της Μακεδονίας υπάρχει από την αρχαιότητα, αλλά οι άνθρωποι που την κατοίκησαν έφτασαν εκεί κατά διαφορετικές εποχές. Οι Έλληνες και οι Αλβανοί ζουν στην περιοχή αυτή από τότε που υπάρχουν ιστορικά στοιχεία· οι Σλάβοι, οι Τούρκοι, και λοιποί, κατέφθασαν αργότερα (στη μετά Χριστόν εποχή). Επειδή σε πολύν κόσμο αρέσει να δηλώνει οτι η αρχαία Μακεδονία τους ανήκει αποκλειστικά, έφτιαξα τον παρακάτω χάρτη, που δείχνει το βασίλειο της αρχαίας Μακεδονίας τοποθετημένο πάνω από τα σύνορα των σημερινών κρατών.

Εικόνα

Η αρχαία Μακεδονία παρουσιάζεται σε δύο περιόδους: κατά την κλασική εποχή της Ελλάδας (~450 π.Χ., ροζ χρώμα), και κατά την εποχή του θανάτου του Μ. Αλεξάνδρου (323 π.Χ., πράσινο χρώμα). Στην τελευταία περίπτωση, μόνο ένα μέρος του βασιλείου φαίνεται (εκτεινόταν προς τ’ ανατολικά μέχρι τη σημερινή δυτική Ινδία).
Καμία επέμβαση με το χέρι δεν έγινε για να παραχθεί ο παραπάνω χάρτης (εκτός από τη λεζάντα και τα ονόματα των κρατών). Ένας χάρτης της Ευρώπης ήταν η αρχική πηγή, του οποίου τα χρώματα και άλλες λεπτομέρειες αφαιρέθηκαν μέσω αυτόματης επεξεργασίας εικόνας. Τα δύο σύνορα της Μακεδονίας στις δοσμένες περιόδους δημιουργήθηκαν από χάρτες που είναι διαθέσιμοι στον παγκόσμιο ιστό, αυτόν:
Athenian empire 450 π.Χ.


Εικόνα

και αυτόν: Macedonian empire 323 π. Χ.

Εικόνα

και τοποθετήθηκαν πάνω στον αρχικό.

Η λέξη “Μακεδονία” — ακριβώς το όνομα που πιστεύετε οτι συνοψίζει την εθνική σας ταυτότητα — είναι ελληνικής προέλευσης. Η ετυμολογία του είναι η εξής: Ο κάτοικος της αρχαίας περιοχής “Μακεδνόν”, στα αρχαία ελληνικά λεγόταν “Μακεδνός” (π.χ., βλ. Ηροδότου Ιστορίαι, βιβλίο 1, §56: «Μακεδνόν καλεόμενον»). Η ρίζα “Μακ-” προέρχεται από το “μάκος”, τον Δωρικό τύπο του Αττικού “μήκος” (που είναι και η νεοελληνική λέξη). Με λίγα λόγια, το “Μακεδνός” σήμαινε: “ψηλός άνθρωπος”. Στα νέα ελληνικά υπάρχει η λέξη “μακρύς”. Η ίδια ρίζα είναι η πηγή του αγγλικού προθέματος “macro-”, που προσδιορίζει αρκετές λέξεις ώστε να σημαίνουν μακρύ (macro·biotic, macro·instruction) ή μεγάλο (macro·cosm, macro·molecule).


Εικόνα

Το όνομα του Αλέξανδρου — μάλιστα, του ίδιου Αλέξανδρου (“του Μεγάλου”) του οποίου το όνομα βάλατε πρόσφατα στο διεθνές αεροδρόμιό σας — είναι επίσης ελληνικής προέλευσης. Το όνομα “Αλέξανδρος”, που σ’ εσάς ακούγεται εντελώς ακατάληπτο, αποτελείται από δύο μέρη στα ελληνικά:

το “αλεξ-” είναι ένα πρόθεμα, που σημαίνει “προστάτης”· έτσι έχουμε τις νεοελληνικές λέξεις “αλεξίσφαιρο (προστατεύει απ’ τις σφαίρες), “αλεξικέραυνο” (προστατεύει απ’ τους κεραυνούς), και “αλεξίπτωτο” (προστατεύει από την πτώση).
Και το “ανδρος” είναι η γενική της λέξης “άνδρας”. Ο Όμηρος αρχίζει την Οδύσσεια ως εξής:
“άνδρα μοι έννεπε μούσα πολύτροπον...” κλπ. Στα αγγλικά η ρίζα “andro-” πέρασε σε λέξεις όπως “androgynous”, “android”, “Andrew”, και μερικές ακόμα.

Εν συντομία, το “Αλέξανδρος” σημαίνει: “Προστάτης των ανδρών” — στα ελληνικά όμως! Στη δική-σας σλαβική γλώσσα δεν σημαίνει απολύτως τίποτα, γιατί η λέξη είναι ελληνικής προέλευσης, όχι σλαβικής.

Θέλετε μήπως αναφορά σε πηγές που να εδραιώνουν τον παραπάνω ισχυρισμό; Επειδή το “ἀλέξανδρος” ήταν και λέξη της αρχαίας ελληνικής (όχι απλώς όνομα), υπάρχει λήμμα για τη λέξη αυτή στο Liddell & Scott’s Greek-English Lexicon, το πιο έγκυρο, τη “Βίβλο” όλων των αρχαιοελληνικών λεξικών. Ιδού το λήμμα για το “ἀλέξανδρος” στο Liddell & Scott’s. Τί λέει; «defending men = προστάτης ανδρών».


Εικόνα

Αλλά και κάθε άλλο γνωστό αρχαίο Μακεδονικό όνομα είναι επίσης ελληνικής προέλευσης! Για παράδειγμα, πάρτε το όνομα Φίλιππος, του πατέρα του Αλεξάνδρου, που ξεκίνησε την επέκταση του αρχαίου Μακεδονικού έθνους. Κι αυτό ελληνικό είναι. Στα ελληνικά αποτελείται από δύο μέρη:

Το πρόθεμα “φιλο-”, που σημαίνει “αυτός που του αρέσει”, ή τον “έχοντα φιλική σχέση με”. Αυτή η ρίζα πέρασε σε αγγλικές λέξεις όπως “philosophy”, “philanthropy”, και ακόμα και στις “Philadelphia” και “Philippines”.
Και το επίθεμα “-ιππος”, δηλ. “άλογο”. Αυτή η ρίζα πέρασε στη λατινική σαν “hippo-” (το αρχικό h είναι η απόδοση της προφοράς της ελληνικής δασείας), κι από κει σε αγγλικές λέξεις όπως “hippopotamus” (ιπποπόταμος· κατά λέξη: “ποτάμιο άλογο”) και “hippocampus” (ιππόκαμπος).

“Αυτός που είναι φίλος των αλόγων”, νά τί σημαίνει “Φίλιππος” στα ελληνικά. Κι άμα θέλετε και αναφορές σε πηγές, ορίστε η σελίδα της αγγλικής Wikipedia για το λήμμα “Φίλιππος”, που λέει το ίδιο πράγμα. Εμπρός λοιπόν, εξηγείστε τώρα εσείς από πού προέρχεται το Филип της σλαβικής προέλευσης γλώσσας σας.


Εικόνα

Ή μήπως θα θέλατε να αναλύσω το όνομα ενός άλλου μεγάλου Μακεδόνα: του Αριστοτέλη, ενός από τους μεγαλύτερους φιλοσόφους όλων των εποχών; Γεννήθηκε στα Στάγειρα, ένα χωριό της νότιας Μακεδονίας (της Χαλκιδικής συγκεκριμένα), για την περίπτωση που σας διαφεύγει. Θα θέλατε μήπως να γνωρίζετε οτι το όνομά του αποτελείται επίσης από δύο ελληνικά συστατικά, το “άριστον” και το “τέλος”; Ή θα θέλατε ν’ ακούσετε για άλλα ονόματα, όπως Αντίπατρος, Περδίκκας, και ούτω καθεξής, με το ίδιο μοτίβο για όλα τα αρχαία μακεδονικά ονόματα, τα γνωστά στην οικουμένη;
Δεν υπάρχει ούτε ένα αρχαίο μακεδονικό κείμενο που να ξεθάφτηκε με την αρχαιολογική σκαπάνη και να μην είναι στα ελληνικά, ή που να παραπέμπει σε γλώσσα άλλη από την ελληνική. Όλα τα μακεδονικά ονόματα είναι ελληνικά, όπως προανέφερα. Ο κόσμος της αρχαίας Μακεδονίας καταλάβαινε την Αττική ελληνική διάλεκτο· αυτό το γνωρίζουμε γιατί, λόγου χάρη, θεατρικά έργα του Ευριπίδη παίζονταν στη Μακεδονία, και το κοινό που παρακολουθούσε εκείνα τα έργα προφανώς τα καταλάβαινε. (Δεν γίνονταν μεταφράσεις των έργων αυτών στην αρχαιότητα.) Τέλος, οι κατακτήσεις του Αλεξάνδρου διέδωσαν στην Ασία και τη Βόρειο Αφρική την ελληνική γλώσσα, κι όχι κάποια υποτιθέμενη διαφορετική μακεδονική γλώσσα, παρόλο που οι στρατιώτες του Αλεξάνδρου ήταν Μακεδόνες. (Δηλαδή τί λέτε, οι Μακεδόνες να μετέδωσαν μια γλώσσα ξένη προς αυτούς;) Ήταν λόγω του Αλεξάνδρου που η ελληνική έγινε η lingua franca (η “κοινή γλώσσα επικοινωνίας”) των λαών της Μεσογείου κατά τη λεγόμενη “Ελληνιστική εποχή” (τους τρεις τελευταίους αιώνες πριν από το Χριστό), και γιαυτό η Καινή Διαθήκη γράφτηκε στην ελληνική.

Εσείς, αγαπητοί γείτονες, είστε κυρίως είτε Σλάβοι (64,2%), ή Αλβανοί (25,2%). Οι υπόλοιπες εθνότητές σας είναι λίγες κατ’ αναλογία (Τούρκοι 3,9%, Αθίγγανοι 2,7%, Σέρβοι 1,8%, και άλλοι: ορίστε η πηγή). Τώρα, οι Αλβανοί γνωρίζουν πολύ καλά από πού ήρθαν: βρίσκονται εκεί ανέκαθεν. (Ο Όμηρος αναφέρεται στη Σκερία, που είναι σχεδόν ο τρόπος που οι ίδιοι οι Αλβανοί ονομάζουν τη χώρα-τους: “Shqiperia”.) Για το λόγο αυτόν, οι Αλβανικής καταγωγής συμπατριώτες-σας δεν πολυσκοτίζονται για το όνομα “Μακεδονία”: γνωρίζουν πως δεν είναι δικό τους, δεν ταυτοποιούν τους εαυτούς τους με δαύτο. Αλλά όσοι από σας είστε Σλάβοι, προφανώς πρέπει να γνωρίζετε οτι οι πρόγονοί σας κατήλθαν από τη Βόρεια Ευρώπη και κατοίκησαν στην περιοχή κάποια εποχή μεταξύ του 6ου και του 7ου αιώνα μ.Χ. Δηλαδή 1000 ολόκληρα χρόνια μετά το θάνατο του Μ. Αλεξάνδρου! Τί είδους μυστηριώδη συγγένεια μπορεί ποτέ να έχετε με τους αρχαίους Μακεδόνες;


Σχετικά με την τοποθεσία της χώρας σας, μπορείτε να δείτε στον παραπάνω χάρτη (που οι πηγές του είναι ανεξάρτητες της διένεξης του ονόματος, και κατασκευάστηκε χωρίς επεξεργασία με το χέρι), οτι μόνο ένα μικροσκοπικό κομμάτι γης της χώρας σας ήταν τμήμα της Μακεδονίας των αρχαίων κλασικών χρόνων (ροζ χρώμα). Κι ακόμα και όταν η αρχαία Μακεδονία απέκτησε τη μέγιστη έκτασή της (για μια “στιγμή” μόνο της ιστορίας, όταν βασίλευσε ο Αλέξανδρος), δεν περιέλαβε ούτε την πρωτεύουσά σας, τα Σκόπια (το “Scupi” των Ρωμαϊκών χρόνων), όπου βρίσκεται σήμερα το 1/4 του πληθυσμού σας. Η τοποθεσία των σημερινών Σκοπίων ήταν στην αρχαία Παιονία! Μετά, κατά τη Ρωμαϊκή εποχή, το Scupi ανήκε αρχικά στη Ρωμαϊκή επαρχία της Άνω Μοισίας (6 μ.Χ.), και αργότερα (από το 272 μ.Χ) της Δαρδανίας! (βλ. WIKIPEDIA Scupi) Μακεδονία; Καμιά σχέση!
Λέτε οτι οι λαοί θα πρέπει να έχουν το δικαίωμα να διαλέξουν ένα όνομα για τους εαυτούς τους. Συμφωνώ, αλλά εφόσον αυτό το όνομα δεν χρησιμοποιείται ήδη από άλλους, οι οποίοι προσβάλλονται από την επιμονή σας να έχετε τα αποκλειστικά δικαιώματα του ονόματος αυτού. Η δική μου απεριόριστη ελευθερία είναι η καταπίεση του γείτονά μου. Αν είμαι σε ένα λεωφορείο γεμάτο κόσμο, δεν έχω την ελευθερία ν’ αρχίσω να καπνίζω, για παράδειγμα, γιατί ο καπνός μου θα ενοχλήσει κάποιους μη καπνίζοντες. Η ελευθερία μου σταματά εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου. Το ίδιο και με τα έθνη, και την υποτιθέμενη ελευθερία σας να διαλέξετε ένα όνομα: διαλέξτε ότι θέλετε στο Βαλκανικό Λεωφορείο μας, αλλά όχι και κάτι που καταπιέζει τους γείτονές σας, ή που τους κάνει να νοιώθουν οτι επιβουλεύεστε ένα τμήμα της χώρας τους!

Φουσκώνετε σαν τα κοκκόρια για το οτι ένας μεγάλος αριθμός άλλων χωρών σας έχουν ήδη αναγνωρίσει σαν “Δημοκρατία της Μακεδονίας”. Μα φυσικά. Πολύ που τις νοιάζει αυτές τις άλλες χώρες η ευαισθησία των Ελλήνων σ’ αυτό το θέμα, γιατί δεν αντιμετώπισαν ποτέ μια κατάσταση όπως η ακόλουθη:

οι Αμερικάνοι, για παράδειγμα, ν’ ανακαλύψουν οτι η Μεξικανική χερσόνησος που είναι γνωστή ως Κάτω Καλιφόρνια (Baja California) ανακήρυξε την ανεξαρτησία της από το Μεξικό, και αποφάσισε οτι το όνομά της θα είναι... (μαντέψτε): “Δημοκρατία της Καλιφόρνιας”· ή οτι κάποια άλλη άσχετη περιοχή του κόσμου ονομάστηκε “Δημοκρατία της Αμερικής”·
οι Βρετανοί, να συνειδητοποιήσουν οτι ξαφνικά υπάρχει λαός που θέλει να ονομάσει τη νεοσύστατη χώρα του “Δημοκρατία της Αγγλίας”·
οι Γερμανοί, ν’ αντιμετωπίσουν την πιθανότητα κάποιας αυτόνομης περιοχής μιας άλλης χώρας να θέλει να αυτοαποκαλείται “Δημοκρατία της Βαυαρίας”·
οι Γάλλοι, να υπολογίζουν τις συνέπειες του οτι κάποιο γειτονικό κομμάτι γης θέλει να λέγεται “Δημοκρατία της Βρετάνης”·
οι Ιταλοί, να μένουν με ανοιχτό το στόμα μαθαίνοντας οτι κάποιος λαός αποκάλεσε τον τόπο του “Δημοκρατία της Τοσκάνης”·
οι Ολλανδοί, να αναλογιστούν το οτι ξαφνικά ένα έθνος θέλει να ονομαστεί “Δημοκρατία της Ολλανδίας”· (*)
Οι Κινέζοι, που δεν χρειάζεται να φανταστούν τίποτα, γιατί υπάρχει ήδη μια χώρα που αποκαλεί τον εαυτό της “Δημοκρατία της Κίνας” — πιο γνωστή ως “Ταϊβάν”· απίστευτο πραγματικά το οτι οι Κινέζοι, στην άπειρη σοφία τους, ήδη σας αναγνώρισαν σαν Δημοκρατία της Μακεδονίας·
οι Τούρκοι, άλλος ένας λαός απύθμενης σοφίας, που έπραξαν όπως οι Κινέζοι, όμως μια μέρα μπορεί (αλλά στ’ αλήθεια) να έχουν ν’ αντικρύσουν τη “Δημοκρατία του Κουρδιστάν” στα νοτιοανατολικά σύνορά τους· ή τη “Δημοκρατία της Ανατολίας” κάπου αλλού (και μετά να διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους γιατί η Ελλάδα έσπευσε να αναγνωρίσει το Κουρδιστάν!)·
...και ούτω καθεξής, πρακτικά για κάθε έθνος στον κόσμο.

(Σημείωση: η παραπάνω λίστα δεν υπονοεί οτι όλες οι αναφερόμενες χώρες έχουν αναγνωρίσει τη “Δημοκρατία της Μακεδονίας” ως τέτοια.)
Λοιπόν, τί νομίζετε; Είναι ο καθένας ελεύθερος να διαλέξει ένα όνομα για τον εαυτό του, αγνοώντας τους άλλους;


Ισχυρίζεστε οτι είστε τα θύματα ενός υποτιθέμενου “Ελληνικού ιμπεριαλισμού”. Θα ήταν σωστό οτι είστε θύματα της ελληνικής πολιτικής αν είχατε δίκιο στον ισχυρισμό σας οτι ολόκληρη η περιοχή της Μακεδονίας κατοικήθηκε αποκλειστικά από σας, που τώρα αυτοαποκαλείστε “Μακεδόνες”. Αυτό όμως δεν είναι αληθινό για δύο λόγους:

1) Είστε Σλάβοι, και οι Σλάβοι δεν υπήρχαν στη Μακεδονία πριν από τον 6ο – 7ο αιώνα μ.Χ.· και

2) Οι Σλάβοι που κατοικούσαν στη γεωγραφική περιοχή της Μακεδονίας πριν από το 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο ήσαν γνωστοί σαν Βούλγαροι. Θέλετε στοιχεία; Πόσο καλύτερα στοιχεία μπορεί να βρει κανείς από τα λόγια των ίδιων σας των προγόνων; Ορίστε τί είχε γράψει ο Krste Misirkov το 1903 (βλ. Βικιπαίδεια):

“Μερικοί θα ρωτήσουν γιατί μιλώ για απόσχιση από τους Βουλγάρους όταν στο παρελθόν ονομάζαμε τους εαυτούς μας Βουλγάρους, και όταν είναι γενικά αποδεκτό οτι η ένωση είναι που παράγει ισχύ, κι όχι ο διαχωρισμός. Και, εν πάση περιπτώσει, τί είδους νέο Μακεδονικό έθνος μπορεί να είναι αυτό, όταν εμείς, και οι πατέρες μας, και οι παππούδες μας, και οι προπάπποι μας, ανέκαθεν ονομαζόμασταν Βούλγαροι;”

Πώς είπατε οτι είστε; Καλά, ε;

Αν θέλετε κι άλλα στοιχεία, κοιτάξτε τη Βυζαντινή ιστορία: ο αυτοκράτορας του Βυζαντίου Βασίλειος Β΄ είχε επωνομαστεί “ο Βουλγαροκτόνος” (και όχι “ο Μακεδονοκτόνος”) επειδή οι Σλάβοι που εξολόθρευσε στη Μακεδονία (στην τωρινή ελληνική περιοχή της) ήσαν γνωστοί ως Βούλγαροι, όχι ως Μακεδόνες. Μακεδόνες ήσαν όλοι όσοι κατοικούσαν στη Μακεδονία: και Έλληνες, και Βούλγαροι, και Τούρκοι. Αντίθετα, ο Βασίλειος Β΄ — γηγενής ομιλητής της ελληνικής, και Έλληνας από κάθε άποψη — είχε προγόνους γνωστούς ως “η Μακεδονική δυναστεία” του Βυζαντίου, και ήσαν όλοι τους Έλληνες.

Πριν απ’ το 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, πρακτικά κανείς δεν μιλούσε για τους Μακεδόνες ως εθνότητα, εκτός από κάποιους επαναστάτες όπως ο Krste Misirkov (βλ. παραπάνω) που ήθελαν ν’ αποσχιστούν από τους υπόλοιπους Βουλγάρους κ’ έψαχναν απεγνωσμένα για ένα νέο όνομα, αλλά χωρίς να πείθουν την πλειοψηφία των προγόνων σας, που θεωρούσαν τους εαυτούς-τους Βούλγαρους. Αν θέλετε να καταλάβετε από πού ξεπήδησε η ιδέα μιας Μακεδονικής εθνότητας στα μυαλά των γονιών σας, ψάξτε όχι μακρύτερα από την εποχή της πρώην Γιουγκοσλαβίας, όταν την κυβερνούσε ο “ισχυρός ανήρ” και κύριος αρχιτέκτονάς της, ο Στρατάρχης Γιόσιπ Μπροζ Τίτο. Ήταν ο Τίτο που εισήγαγε μέσω διατάγματος την ιδέα οτι οι υποτιθέμενοι “Μακεδόνες” κατοικούν στο νότιο τμήμα της Γιουγκοσλαβίας, και το έκανε για τρεις λόγους:

για να σας αποκόψει από τους Βουλγάρους συγγενείς σας, ώστε η Βουλγαρία να μη μπορεί να διεκδικήσει Γιουγκοσλαβικό έδαφος επί τη βάσει φυλετικής συγγένειας·
για να μπορεί αργότερα να έχει διεκδικήσεις επί ολόκληρης της γεωγραφικής περιοχής της Μακεδονίας, καθώς (ισχυρίστηκε οτι, και οι γονείς σας τον ακολούθησαν) “κατοικείται από Μακεδόνες”· και για να βρει διέξοδο προς τη θάλασσα του Αιγαίου, εφόσον θα κατόρθωνε να ενοποιήσει όλη τη γεωγραφική Μακεδονία και να την κάνει επαρχία της Γιουγκοσλαβίας.

Ατυχώς γι’ αυτόν, πέτυχε μόνο στους δύο πρώτους στόχους του. Οι γονείς σας όμως, γαλουχημένοι στο καθεστώς κομμουνισμού του Τίτο, κατάπιαν το δόλωμα αμάσητο, και πίστεψαν οτι είναι “Μακεδόνες”, κι όχι Βούλγαροι. (Όχι πως τους κατακρίνω· η αντίσταση σε κομμουνιστικά καθεστώτα είναι γνωστό οτι βλάπτει την υγεία.) Κ’ εσείς, τα παιδιά τους, μεγαλώσατε μαθαίνοντας από τα μικράτα σας οτι είστε “Μακεδόνες” και μόνον αυτό. Η τάση του κομμουνισμού ν’ αλλάζει το παρελθόν είναι πασίγνωστη. Αλλά η ανθρώπινη νοημοσύνη είναι ισχυρότερη από οποιαδήποτε ιδεολογία. Εσείς λοιπόν, σαν νοήμονες άνθρωποι που είστε, μπορείτε να κάνετε μια προσπάθεια να μελετήσετε την ιστορία σας (αλλά από ανεξάρτητες πηγές) και να μάθετε πιο πολλά γι’ αυτήν. Τότε ίσως να καταλάβετε λίγο καλύτερα για ποιο λόγο οι Έλληνες γείτονές σας αισθάνονται οτι είναι προσβλητικοί, και ακόμη και καταπιεστικοί οι ισχυρισμοί σας.


Εικόνα

Ο συγγραφέας των παραπάνω είναι ο κ. Χάρης Φουνταλής και αναφέρει: Σπούδασα στο τμήμα επιστήμης υπολογιστών του Indiana University στο Bloomington των Η.Π.Α. Η έρευνα που έχω κάνει είναι στη νοολογία (ή αλλιώς “γνωσιακή επιστήμη”)· συγκεκριμένα, στην αναγνώριση οπτικών μοτίβων, και στα προβλήματα του Μπόνγκαρντ (Bongard). Αλλά πιστεύω πως η ζωή μου θα ήταν πολύ βαρετή αν δεν είχα την ευκαιρία ν’ ασχοληθώ επίσης με την αστρονομία, τη βιολογία (και το δημιουργισμό), τη γλωσσολογία, τη θρησκεία, την κλασική λογοτεχνία, τα μαθηματικά, τη νόηση, τη φιλοσοφία, τη φυσική, αλλά και με κάποια κοινωνικά θέματα.

Πολλά από τα παραπάνω — όσα είναι σχετικά με την επιστήμη — τα διδάσκω σε κάτι το οποίο έχω ονομάσει «Διαδικτυακό Επιστημονικό Πανεπιστήμιο». Πρόκειται για μια υπηρεσία που προσφέρω σε όποιον ενδιαφέρεται να αποκτήσει γνώσεις επιστημονικές, που για οποιονδήποτε λόγο δεν είχε την ευκαιρία να τις αποκτήσει μέχρι τώρα. Θα πρέπει όμως o ενδιαφερόμενος να μην αναμένει οικονομικό όφελος από τις γνώσεις αυτές. Με άλλα λόγια, αντίθετα με το ρεύμα της εποχής μας, πρέπει η γνώση να είναι ο μόνος στόχος. Μόνο για Έλληνες.


Μακεδονία

Εικόνα

Η FYROVardaska άλλαξε ξαφνικά το 1944!!!! σε FYROM.

Ο πρώτος Πρωθυπουργός της Fyrov, Ο Kiro Gligorov, παραδέχτηκε στις 13 Ιουνίου 1992 ότι οι κάτοικοι της χώρας του είναι Σλάβοι που ήρθαν στην Μακεδονία τον 6ο αιώνα μΧ. και δεν έχουν καμία σχέση με τον Μέγα Αλέξανδρο(356πΧ-323πΧ) και τους αρχαίους Μακεδόνες.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Fyrov, Λούπτσο Γκεοργκέφσκυ στις 14 Ιουλίου 2006 ζήτησε και έλαβε Βουλγαρική υπηκοότητα και ταυτότητα λέγοντας ότι είναι Βούλγαρος!!!

Ο Ντένκο Μαλέφσκι, πρώην υπουργός εξωτερικών της Fyrov είπε χαρακτηριστικά : H ιδέα ότι ο Μέγας Αλέξανδρος μας ανήκει ήταν στο μυαλό κάποιων περιθωριακών ομάδων μόνο και ήταν ασήμαντη τα πρώτα χρόνια της ανεξαρτησίας μας. Όμως τα παλιά Βαλκανικά έθνη έχουν μάθει να νομιμοποιούνται μέσω της ιστορίας. Στα Βαλκάνια για να σε αναγνωρίσουν σαν κράτος πρέπει να έχεις ιστορία 3000 χρόνων. Αφού μας υποχρεώσατε να εφεύρουμε μια ιστορία, την ευφηύραμε".!!!

Άλλες αναφορές είναι οι εξής

FYROM's Ambassador to Canada, Gyordan Veselinov in an interview with the Ottawa Citizen, 24 February 1999: "We are not related to the northern Greeks who produced leaders like Philip and Alexander the Great. We are a Slav people and our language is closely related to Bulgarian."

FYROM'S President Mr. Kiro Gligorov, Foreign Information Service Daily Report, Eastern Europe, February 26, 1992, p. 35.: "We are Slavs who came to this area in the sixth century... we are not descendants of the ancient Macedonians."

FYROM'S Ambassador in Washington, Mrs. Ljubica Acevshka, 22 January 1999: "We do not claim to be descendants of Alexander the Great. We are Slavs and we speak a Slav language."

Ορίστε η αναφορά από wikipedia


http://en.wikipedia.org/wiki/Vardar_Banovina

Άλλη αναφορά σε επίσημο χάρτη

http://www.maps.com/map.aspx?pid=15988

Και άλλη επίσημη αναφορά(καλο θα ήταν να μην την λάβουμε τόσο υποψην μιας και είναι ελληνικής πηγής και θα μπορούσατε να πείτε ότι είναι φανατισμένη αναφορά... ωστόσο το αφήνω στην κρίση σας)

http://www.mjourney.com/news/News_from_Greece/e/2175.US_CONGRESS_URGES_FYROM.html

ΕΘΝΙΚΗ ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
ΕΝΑ ΕΘΝΟΣ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΟΛΩΝ. Ενάντια στην παραπληροφόρηση και στον ανθελληνισμό.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

http://anti-ntp.blogspot.com/p/blog-page.html

Μακεδονία ξακουστή του Αλεξάνδρου η Χώρα...


[video]https://www.youtube.com/watch?v=au19Fe2jX4c&feature=player_embedded[/video]

[video]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=4_KV93PHloE#![/video]

ΤΙ ΚΡΥΒΕΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

[video]https://www.youtube.com/watch?v=vXzrepICpJU&feature=player_embedded[/video]

_________________
.\n.\n.\n\nΕικόνα


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  

pros

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση κατά  
Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 1 δημοσίευση ] 

Παραπλήσια θέματα
ΒΡΕΘΗΚΕ Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ?
Δ. Συζήτηση: Θεματολογία περί Μέγα Αλέξανδρου
Συγγραφέας: dominique
Απαντησεις: 8
Ο «Πράσινος Τιτανικός Α.Ε.» στη «Χώρα του Πράσινου Ήλιου»
Δ. Συζήτηση: Το παρακράτος και η διαβρωμένη πολιτική
Συγγραφέας: KostasL
Απαντησεις: 1
ΓΙΓΑΝΤΙΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ!
Δ. Συζήτηση: Ελληνοσκοπιανά
Συγγραφέας: dominique
Απαντησεις: 1
ΒΡΕΘΗΚΑΝ "ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ" ΗΛΙΚΙΑΣ 40.000 ΕΤΩΝ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Δ. Συζήτηση: Αρχαιολογικές ανακαλύψεις στην Ελλάδα
Συγγραφέας: KostasL
Απαντησεις: 0
FYROM ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΟΗΕ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΙΣΧΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΣΟΚ !!!
Δ. Συζήτηση: Θέματα για την Μακεδονία - Θράκη
Συγγραφέας: evaggelia
Απαντησεις: 1


Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
cron
Powered by phpBB © 2010-2011 phpBB Group.
Violaceous by: Matt
Ευχαριστούμε την ομάδα του phpbbgr.com
All rights reserved. Copyright © 2009-2017 filoumenos.com.

Μετάφραση Jorfan και phpBB2.gr