Φάρμακο μειώνει τους όγκους...

1
Φάρμακο μειώνει τους όγκους...








Θεαματική θεωρείται από την αυστραλιανή επιστημονική κοινότητα η επίδραση φαρμάκου που μειώνει το μέγεθος των καρκινογόνων όγκων του μαστού και των ωοθηκών ακόμα και κατά 50%! Το φάρμακο, οι κλινικές δοκιμές του οποίου έχουν ήδη ξεκινήσει, έχει οδηγήσει...







...μερικές από τις μεγαλύτερες φαρμακοβιομηχανίες του κόσμου σε αγώνα δρόμου προκειμένου να ριχτεί στην αγορά το συντομότερο. Η Αυστραλία ήταν από τις πρώτες χώρες του κόσμου που ξεκίνησε τις κλινικές δοκιμές του φαρμάκου και, όπως δηλώνουν επιστήμονες του Ερευνητικού Κέντρου Peter MacCallum της Μελβούρνης, το φάρμακο πολύ πιθανόν σε μερικούς ασθενείς να αντικαταστήσει ακόμα και την χημειοθεραπεία. Το φάρμακο απευθύνεται, κυρίως, σε γυναίκες που φέρουν ανωμαλία στον γενετικό τους κώδικα και αποτελούν το 80% των ατόμων που εμφανίζουν καρκίνο στο στήθος ή τις ωοθήκες.



Οι επιστήμονες ελπίζουν ότι η προληπτική του χορήγηση σε άτομα με τη συγκεκριμένη γενετική ανωμαλία θα αποτρέψει την ανάπτυξη καρκινογόνων όγκων στο 20% των γυναικών που χωρίς αυτό είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα αναπτύξουν καρκίνο στο στήθος ή τις ωοθήκες. Το φάρμακο είναι γνωστό ως αναστολέας τύπου PARP. Κλινικές δοκιμές του γίνονται σήμερα τόσο στην Αυστραλία όσο και σε πολλές χώρες της Ευρώπης και στις ΗΠΑ, ενώ τρεις μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες που έχουν επενδύσει στις κλινικές δοκιμές προσπαθούν να το βγάλουν το συντομότερο στην αγορά.
«Γνώσεσθε την αλήθειαν και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς»
Απάντηση

Επιστροφή στο “Yγεία”