Με πειράματα σε κουτάβια δημιούργησαν ΦΟΝΙΚΟ ιό ικανό να ΑΦΑΝΙΣΕΙ το ανθρώπινο είδος!

1
Με πειράματα σε κουτάβια δημιούργησαν ΦΟΝΙΚΟ ιό ικανό να ΑΦΑΝΙΣΕΙ το ανθρώπινο είδος!
Εικόνα

Ένα φονικό μεταλλαγμένο στέλεχος της γρίπης των πτηνών, δημιούργησαν στο εργαστήριο επιστήμονες και μάλιστα από δύο διαφορετικές ερευνητικές ομάδες! Η πρώτη επιστημονική ομάδα, από το Ιατρικό Κέντρο Erasmus στην Ολλανδία, αφού δημιούργησε το φονικό στέλεχος του ιού το οποίο θα μπορούσε να αφανίσει την ανθρωπότητα, επιχειρεί τώρα να δημοσιεύσει τα αποτελέσματα της έρευνάς της, κάνοντας προσιτή σε κάθε… ενδιαφερόμενο!

Παρόμοια αποτελέσματα είχε και μια δεύτερη μελέτη από ειδικούς του Πανεπιστημίου του Ουισκόνσιν σε συνεργασία με συναδέλφους τους από το Πανεπιστήμιο του Τόκιο, η οποία επίσης κατέληξε στη δημιουργία ενός μεταλλαγμένου στελέχους του ιού της γρίπης των πτηνών!

Ικανό να αφανίσει το ανθρώπινο είδος!

To στέλεχος της πρώτης ομάδας, ανακαλύφθηκε από τον ιολόγο Ρον Φουσιέ, στο Ιατρικό Κέντρο Erasmus, ο οποίος ουσιαστικά κατέληξε στο συμπέρασμα ότι 5 μεταλλάξεις στο στέλεχος Η5Ν1 της γρίπης των πτηνών, είναι αρκετές ώστε να κάνουν την γρίπη τόσο επικίνδυνη και μεταδοτική που να μπορεί να πάρει διαστάσεις φονικής πανδημίας σε χρόνο ρεκόρ!

Ο δρ Φουσιέ και η ομάδα του διεξήγαγαν τα πειράματά τους σε κουνάβια – ένα είδος που έχει παρόμοιο αναπνευστικό σύστημα με αυτό του ανθρώπου- και ήδη έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην επιστημονική κοινότητα.

Το βασικό ζήτημα που θέτουν οι συνάδελφοί τους είναι ότι δεν θα έπρεπε καν να διεξαχθούν και πάντως σίγουρα όχι να δημοσιοποιηθούν τέτοιες έρευνες, που στα χέρια βιοτρομοκρατών θα μπορούσαν να αποτελέσουν το «απόλυτο όπλο» καταστροφής της ανθρωπότητας!

Θέμα ασφάλειας σε πιθανή επίθεση βιοτρομοκρατών!

Η ομάδα του δρος Φουσιέ, απαντά στους επικριτές της ότι «διεξάγει τις συγκεκριμένες μελέτες στο πλαίσιο μιας διεθνούς προσπάθειας για την καλύτερη κατανόηση του Η5Ν1» !

Ο ίδιος ο Φουσιέ πάντως – ο οποίος να σημειωθεί ότι έχει προσλάβει ειδικό σύμβουλο επικοινωνίας για να τον βοηθήσει να σχεδιάσει την επικοινωνιακή στρατηγική του- παραδέχτηκε ότι το στέλεχος που δημιούργησε στο εργαστήριο είναι «ένας από τους πιο επικίνδυνους ιούς που μπορούν να δημιουργηθούν με τεχνητούς τρόπους» !

Και οι δύο παραπάνω μελέτες, βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο Επιστημονικό Συμβούλιο για τη Βιοασφάλεια των ΗΠΑ, το οποίο δηλώνει αναρμόδιο να αποτρέψει τη δημοσίευση οποιασδήποτε επιστημονικής έρευνας, αλλά ελπίζει πως αν ζητήσει από τα επιστημονικά περιοδικά να μην προχωρήσουν στη δημοσίευση, εκείνα θα συμορφωθούν!

Ο επικεφαλής του Συμβουλίου, αναφερόμενος στους νέους φονικούς ιούς, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δεν μπορώ να σκεφτώ άλλον παθογόνο οργανισμό που να είναι τόσο τρομακτικός όσο ο συγκεκριμένος. Μπροστά του ο άνθρακας μοιάζει «αθώος».

Ένα επικίνδυνο βιολογικό όπλο στα χέρια των ΗΠΑ!

Δεν λείπουν πάντως και εκείνοι που διατυπώνουν πιο ακραίες και «καταστροφολογικές» απόψεις. Σύμφωνα με αυτούς, είτε δημοσιευτούν, είτε όχι τα αποτελέσματα των ερευνών ήδη οι ΗΠΑ έχουν στα χέρια τους ένα ακόμη «βιολογικό όπλο», το οποίο μπορεί να «αξιοποιηθεί» αναλόγως της περίστασης: είτε για να δημιουργηθεί η «ανάγκη» παραγωγής εμβολίων που θα αποφέρει κέρδη εκατομμυρίων στις φαρμακοβιομηχανίες, είτε για την προώθηση κονδυλίων που θα παρέχουν «βιοασφάλεια», είτε ακόμη και για τον «αποπληθυσμό» του πλανήτη που ήδη ασφυκτιά από την διαρκώς αυξανόμενη ανθρώπινη παρουσία!

http://www.peramatozoa.net/2012/08/blog-post_5495.html

Re: Με πειράματα σε κουτάβια δημιούργησαν ΦΟΝΙΚΟ ιό ικανό να ΑΦΑΝΙΣΕΙ το ανθρώπινο είδος!

2
Φόβοι για φονική πανδημία
Εικόνα

Ποιοι είναι οι θανάσιμοι ιοί και πώς μεταλλάσσονται - Οι μεταλλάξεις των ιών βρίσκονται στο μικροσκόπιο αρκετών ερευνητών ανά το παγκόσμιο, οι οποίοι προσπαθούν να αποδείξουν τεκμηριωμένα τι τους προκαλεί και πόσο ανησυχητικά μπορεί να εξελιχθούν

ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ φοβούνται ότι, αν κάποια στιγμή μία μεταλλαγμένη μορφή ιού θα μπορεί να μεταδίδεται μέσω του αέρα και οι άνθρωποι δεν θα διαθέτουν τα κατάλληλα αντισώματα, θα πεθάνουν δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι

Οι φόβοι των ιατροδικαστών για ιό που προσβάλλει θανάσιμα, μετά και τον θάνατο 13χρονου και άλλων ανηλίκων σε μικρό χρονικό διάστημα, επιβεβαιώθηκαν όταν τα ιολογικά αποτελέσματα έκαναν λόγο για τον παρβο- ιό Β19. Το θέμα καθώς και την πιθανότητα εξέλιξης του ιού, παρακολουθούν στενά οι Ιατρικές Υπηρεσίες και σε δηλώσεις του στη «Σ» ο Υπ. Υγείας, Σταύρος Μαλάς, επισήμανε ότι οι ιατρικές υπηρεσίες έχουν πλήρη ενημέρωση και καλό θα ήταν, εξήγησε, να δίνεται περισσότερη σημασία στις συνθήκες υγιεινής του περιβάλλοντος που κινούνται ιδιαίτερα τα παιδιά μας. «Είναι ένας ιός που προσβάλλει αρκετά παιδιά και τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται είναι η τήρηση των κανόνων υγιεινής».
Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι ο θάνατος του 13χρονου λόγω του συγκεκριμένου ιού είναι πολύ σπάνιο περιστατικό και τόνισε ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας. Αντιθέτως, είπε, τώρα ο ιατρικός κόσμος είναι πιο υποψιασμένος όπως και η κοινή γνώμη.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διαπιστωθεί εάν και οι άλλες περιπτώσεις παιδιών που έχασαν τη ζωή τους με παρόμοιο τρόπο, είχαν προσβληθεί από τον ιό parvovirus Β19. Ωστόσο τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων θα δώσουν περαιτέρω διευκρινίσεις για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ο 13χρονος απεβίωσε.

Τρομοκρατούν τα στοιχεία

Πέντε σταδιακές μεταλλάξεις του ιού της γρίπης των πτηνών (Η5Ν1) αρκούν για να πάρει μια μορφή που να επιτρέπει τη ραγδαία εξάπλωσή του από άνθρωπο σε άνθρωπο, σύμφωνα με τη μια εκ των δύο μελετών που είχε απαγορευθεί η δημοσίευσή τους. Η είδηση κάνει το γύρω του κόσμου και οι επιστήμονες αγώνα δρόμου προκειμένου να εμποδίσουν μια πιθανή πανδημία.

Η προαναφερόμενη έρευνα δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Science μετά την άρση του εμπάργκο δημοσίευσης που είχε επιβληθεί στις δύο επίμαχες μελέτες τον Νοέμβριο του 2011, υπό τον φόβο ότι τρομοκρατικές οργανώσεις θα μπορούσαν να αποκτήσουν την απαραίτητη τεχνογνωσία και μεταλλάσσοντας τον ιό H5N1 να απειλήσουν την ανθρωπότητα. Τον περασμένο Μάιο είχε προηγηθεί η δημοσίευση της άλλη μελέτης στο Nature, την οποία εκπόνησε ο καθηγητής Γιοσιχίρο Καβαόκα και οι συνεργάτες του στο Πανεπιστήμιο του Ουισκόνσιν-Μάντισον.

Η ερευνητική ομάδα του Δρα Ρον Φουσιέ από το Ιατρικό Κέντρο Εράσμους της Ολλανδίας, εντόπισε πέντε γενετικές αλλαγές, εκ των οποίων οι δύο έχουν ήδη ανιχνευθεί σε στελέχη του ιού Η5Ν1, φορείς των οποίων είναι άγρια πτηνά. Βέβαια δεν είναι ακόμη σαφές πόσο εφικτό είναι να επιτευχθούν και οι πέντε αυτές μεταλλάξεις στον ιό, ώστε να καταστεί απειλητικός για τον άνθρωπο.

Οι ερευνητές συνέκριναν τη γενετική δομή του ιού Η5Ν1 με τη δομή άλλων ιών που ήταν υπεύθυνοι για προηγούμενες πανδημίες γρίπης. Εντόπισαν έτσι πέντε μεταλλάξεις-κλειδιά που, αν συμβούν στη φύση (ή από τρομοκράτες), θα επιτρέψουν στον ιό να μεταφέρεται μέσω του αέρα και να μολύνει τους ανθρώπους άμεσα. Οι επιστήμονες επιβεβαίωσαν τα ευρήματά τους, μεταλλάσσοντας τον ιό Η5Ν1 με βάση αυτές τις αλλαγές και μολύνοντας πειραματόζωα (κουνάβια), που στη συνέχεια, όπως αποδείχτηκε, κόλλησαν διαδοχικά το ένα το άλλο μέσω βήχα και φταρνίσματος.

Μια άλλη ομάδα ερευνητών του Πανεπιστημίου Κέιμπριτζ, στη συνέχεια, έλεγξε πόσο πιθανό είναι αυτές οι μεταλλάξεις να συμβούν στη φύση. Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Ντέρεκ Σμιθ, μελέτησαν τη γενετική δομή 3.000 ιών γρίπης των πτηνών και 400 των ανθρώπων. Οι υπολογισμοί τους κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όντως είναι δυνατό να συμβεί κάτι τέτοιο στη διάρκειας μιας επιδημίας, που θα μπορούσε έτσι να εξελιχθεί σε πανδημία. Όμως, αν και για πρώτη φορά κατέστη φανερό ότι ο ιός της γρίπης των πτηνών είναι δυνατό να μεταφερθεί μέσω του αέρα, οι επιστήμονες δεν μπόρεσαν να καταλήξουν σε ένα οριστικό συμπέρασμα αναφορικά με το πόσο πιθανό είναι τελικά να συμβούν αυτές οι απανωτές μεταλλάξεις.

Ο ιός Η5Ν1 είναι υπεύθυνος για τον θάνατο δεκάδων εκατομμυρίων πτηνών μέχρι σήμερα, ενώ εκατοντάδες εκατομμύρια έχουν σφαγιαστεί προληπτικά για να εμποδίσουν την εξάπλωσή του. Ο ιός είναι φονικός και για τους ανθρώπους, αλλά προς το παρόν μεταδίδεται μόνο από τη στενή επαφή με μολυσμένα πτηνά, γι' αυτό έως τώρα λίγοι μόνο άνθρωποι έχουν πεθάνει (332 από το 2003, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας).

Όμως ο φόβος των επιστημόνων είναι ότι κάποια στιγμή μία μεταλλαγμένη μορφή του ιού θα μπορεί να μεταδίδεται απευθείας από άνθρωπο σε άνθρωπο μέσω του αέρα. Αν αυτό συμβεί και με δεδομένο ότι οι άνθρωποι δεν θα διαθέτουν τα κατάλληλα αντισώματα, δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι αναμένεται να πεθάνουν σε όλο τον κόσμο. Η ολλανδική μελέτη επιβεβαιώνει ότι ένας τέτοιος φονικός ιός είναι δυνατό να υπάρξει και εκτιμά ποιες είναι οι γενετικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν στον ιό για να αποκτήσει αυτή τη φονική ικανότητα.

Ο πάρβο-ιός

ΕΙΝΑΙ ο κυριότερος παθογόνος παράγοντας της οικογένειας των πάρβο-ιών για κλινικά σχετικές παθήσεις του ανθρώπου. Ο ιός πολλαπλασιάζεται στα βλαστικά, ανθρώπινα ερυθροκύτταρα. Ο πάρβο-ιός είναι παγκοσμίως εξαπλωμένος. Στις βιομηχανικές χώρες έχουν νοσήσει το 2-10% των παιδιών κάτω των 5 ετών και το 40-60% των ατόμων άνω των 20 ετών εμφανίζουν αντισώματα κατά του πάρβο-ιού.

Μία λοίμωξη με τον πάρβο-ιό μεταδίδεται βασικά από τα εκκρίματα της ρινός και του φάρυγγα κατά τη στενή επαφή με μολυσμένα άτομα. Οι λοιμώξεις του πάρβο-ιού σε έγκυες γυναίκες, οι οποίες δεν παρουσιάζουν ανοσία κατά του παθογόνου παράγοντα, μπορούν να οδηγήσουν σε 5% των περιπτώσεων σε μετάδοση του ιού στο έμβρυο και να προκαλέσουν διάφορες βλάβες.

Πάνω από το ένα τέταρτο των λοιμώξεων με τον πάρβο-ιό παρουσιάζει ασυμπτωματική πορεία. Κατά την εξάπλωση των λοιμώξεων, π.χ. σε παιδικούς σταθμούς και σχολεία, νοσεί ένα μέρος των παιδιών από λοιμώδες επιδημικό ερύθημα ή Πέμπτη νόσος (Erythema infectiosum). Σε αυτή την περίπτωση παρουσιάζεται, με χρόνο επώασης 13 έως 17 ημερών, ένα εξάνθημα σε σχήμα γιρλάντας, το οποίο ξεκινάει από το πρόσωπο και κατηφορίζει και το οποίο διαρκεί 3 εβδομάδες και συνοδεύεται από αρθραλγία και μία λεμφαδενοπάθεια.

Θανάσιμος ιός μεταδίδεται με ένα τσίμπημα

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ έχουν σημάνει οι ιατρικές επιστημονικές ομάδες της Αμερικής για την έξαρση εξελιγμένης παρασιτικής ασθένειας που προκαλεί παραμόρφωση, δυσμορφία των εντέρων και έκρηξη της καρδιάς. «Δεν είναι πια η νόσος των φτωχών», λένε οι ειδικοί. Οι New York Times αναφέρουν πως το «νέο AIDS της Αμερικής» έχει τρομοκρατήσει την ιατρική κοινότητα λόγω της ταχύτητας με την οποία μεταδίδεται αλλά και των συμπτωμάτων που μπορεί να παραπλανήσει ασθενή και γιατρούς. Πρόκειται ουσιαστικά για μια εξελιγμένη μορφή της παρασιτικής ασθένειας Chagas Disease, η οποία πολλά χρόνια τώρα συναντάται σε φτωχές αγροτικές περιοχές του Μεξικού και της Λατινικής Αμερικής και σε οικισμούς όπου δεν τηρούνται οι κανόνες υγιεινής.

Νέα έρευνα που σόκαρε τους επιστήμονες, όμως, λέει ότι λόγω της έντονης μετακίνησης πληθυσμών και ανάμειξης των λαών, η ασθένεια αφενός έπαψε να θεωρείται εξωτική, αφετέρου έχει μεταλλαχτεί και γίνει πολύ πιο επικίνδυνη. Ο κύριος φορέας εξάπλωσης της ασθένειας είναι τα έντομα και το παράσιτο T. Cruzi, αλλά ο ιός μπορεί να μεταδοθεί επίσης μέσω κατανάλωσης των τροφίμων που έχουν μολυνθεί από παράσιτα, μέσω μετάγγισης αίματος, μεταμόσχευσης οργάνων και από τη μητέρα στο έμβρυο.

Τα συμπτώματα ποικίλλουν και συνήθως είναι μη ανιχνεύσιμα κατά τα πρώτα χρόνια της μόλυνσης. Εμφανίζονται σταδιακά σαν καρδιακή νόσος ή δυσμορφία των εντέρων και συχνά προκαλούν θάνατο. Το πιο συνηθισμένο πρώτο έντονο σύμπτωμα είναι το πρήξιμο του ενός ματιού.

Η εκτίμηση μάλιστα είναι ότι 8-10.000.000 άνθρωποι έχουν μολυνθεί στο Μεξικό, την Κεντρική Αμερική και τη Νότια Αμερική χωρίς να το γνωρίζουν, ενώ θεωρείται πλέον βέβαιο πως έχει διευρυνθεί η γεωγραφική κατανομή της ασθένειας. Σύμφωνα μάλιστα με την εφημερίδα, έχουν ήδη μολυνθεί 30.000 άνθρωποι στα μεγάλα αστικά κέντρα των ΗΠΑ!

Κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ προκαλούν στην ιατρική κοινότητα τα πρώτα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου, που καταγράφηκαν πριν από μερικές ημέρες στην Αττική. Μάλιστα εκδόθηκαν και οδηγίες προληπτικών μέτρων για την αποφυγή μόλυνσης από τον ιό του Δυτικού Νείλου, ενώ το θέμα απασχόλησε σύσκεψη την περασμένη Πέμπτη στο Υπ. Υγείας. Στα μέτρα περιλαμβάνεται η χρήση εντομοαπωθητικών σε ακάλυπτο δέρμα και πάνω από ρούχα, η χρήση ρούχων που καλύπτουν όσο περισσότερο γίνεται το σώμα, συχνά λουτρά καθαριότητας για την απομάκρυνση του ιδρώτα, η χρήση κουνουπιέρας σε περιοχές με μεγάλη πυκνότητα κουνουπιών, η απομάκρυνση στάσιμου νερού, η χρήση λαμπτήρων κίτρινου χρώματος για τον φωτισμό εξωτερικών χώρων και ανεμιστήρων στους εσωτερικούς χώρους.

«Πρέπει να ετοιμαστούμε για τις απειλές»

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ περισσότερη συνεργασία και συντονισμός σε πανευρωπαϊκό επίπεδο όσον αφορά στις δωρεές οργάνων, την αντιμετώπιση ελλείψεων ιατρικού προσωπικού, αλλά και τη διαχείριση διασυνοριακών κρίσεων υγείας. Αυτό ήταν το συμπέρασμα το οποίο ανέδειξε ο Υπουργός Υγείας Σταύρος Μαλάς στην καταληκτική του δήλωση μετά την ολοκλήρωση της Άτυπης Συνάντησης Υπουργών Υγείας Ε.Ε., που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη και Τετάρτη στο «Φιλοξενία».

Αναφερόμενος στη συζήτηση που διεξήχθη για τις διασυνοριακές απειλές υγείας στην Ευρώπη, ο Υπουργός ανέφερε ότι «πρέπει να συνεργαστούμε πιο στενά σ’ αυτόν τον τομέα».

Πρέπει, είπε, «να είμαστε έτοιμοι να δράσουμε όταν υπάρχει κάποια απειλή, πρέπει να συντονίσουμε τη δράση μας, τουλάχιστον σε επίπεδο αρμόδιων αρχών». Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τονίστηκε ο ρόλος της Ένωσης ως γέφυρας αποτελεσματικής επικοινωνίας και ως μέσου ενίσχυσης των μηχανισμών πρόληψης, έγκαιρης προειδοποίησης και αποτελεσματικού ελέγχου των λοιμωδών νοσημάτων στην ευρύτερη περιοχή της Ευρώπης.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, παρουσιάστηκαν εμπειρίες διάφορων χωρών στους τομείς πρόληψης, επιτήρησης, έγκαιρης προειδοποίησης, αποτελεσματικού ελέγχου και αντιμετώπισης των λοιμωδών νοσημάτων σε περιφερειακό επίπεδο και προτάθηκαν πιθανοί τρόποι ενδυνάμωσης των υφιστάμενων πρακτικών.

Επίσης, συζητήθηκαν θέματα όπως η διασυνοριακή μετάδοση πολυανθεκτικών μικροβίων, καθώς και οι πιθανές επιδράσεις της οικονομικής κρίσης στην ετοιμότητα και αντίδραση τόσο των κρατών-μελών της Ε.Ε. όσο και των γειτονικών τους χωρών στις διασυνοριακές απειλές υγείας.

Σύμφωνα με τον κ. Μαλά, στο παρελθόν είχαν υπάρξει περιπτώσεις χωρών όπου η αντίδραση στο εσωτερικό δεν ήταν η αναμενόμενη, κάτι που μπορεί επικοινωνιακά να υπερισχύσει κατά κάποιο τρόπο των επιστημονικών πληροφοριών που παρέχονται στο κοινό.


http://www.sigmalive.com/simerini/news/health/506328

Re: Με πειράματα σε κουτάβια δημιούργησαν ΦΟΝΙΚΟ ιό ικανό να ΑΦΑΝΙΣΕΙ το ανθρώπινο είδος!

3
Νέο στέλεχος της γρίπης των πτηνών σκοτώνει φώκιες!
Εικόνα

Ένα νέο στέλεχος του ιού της γρίπης των πτηνών με την ονομασία H3N8 προσβάλλει νεογέννητες φώκιες στις βορειοδυτικές ακτές των ΗΠΑ.

Ο ιός έχει σκοτώσει πάνω από 162 φώκιες στις ακτογραμμές των ΗΠΑ και σύμφωνα με επιστημονική μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση mBio της Αμερικανικής Εταιρίας Μικροβιολογίας, ενδέχεται να εξαπλωθεί στους ανθρώπους.

Οι περισσότερες από τις φώκιες που πέθαναν ήταν κάτω των έξι μηνών.

Αν και μέχρι σήμερα δεν έχουν καταγραφεί περιστατικά μετάδοσης του ιού στους ανθρώπους, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Κολούμπια στη Νέα Υόρκη συνιστούν προσοχή, καθώς η γρίπη των πτηνών μπορεί να εξελιχθεί σε μορφές που προσβάλλουν τους ανθρώπους, όπως ο H5N1.

Στο πλαίσιο της έρευνάς τους οι επιστήμονες αποκωδικοποίησαν το γονιδίωμα του νέου στελέχους και ανακάλυψαν ότι προέρχεται από τον ιό της γρίπης που κυκλοφορεί στα υδρόβια πτηνά της βορείου Αμερικής από το 2002.

Με την πάροδο του χρόνου ο ιός κατάφερε να προσβάλλει τα θηλαστικά προσκολλώμενος στους υποδοχείς των αναπνευστικών τους οδών.

Οι αξιωματούχοι άγριας ζωής άρχισαν να ανησυχούν για το θέμα τον Σεπτέμβριο του 2011, όταν πολλές φώκιες από τις ακτές του Μέιν στη Μασαχουσέτη παρουσίασαν πνευμονία και εξανθήματα στο δέρμα.

Μέσα σε τρείς μήνες πέθαναν 162 φώκιες.

Οι πρώτες έρευνες για τη μετάλλαξη του στελέχους του ιού της γρίπης των πτηνών έδειξε υψηλή τοξικότητα και μετάδοση στα θηλαστικά.

Η γρίπη των πτηνών παραμένει σχετικά σπάνια, ωστόσο από το 1997 που ξέσπασε η επιδημία στο Χονγκ Κονγκ σκότωσε τους μισούς από αυτούς που προσέβαλε.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει καταγράψει από το 2003 606 επιβεβαιωμένα κρούσματα γρίπης των πτηνών σε ανθρώπους και 357 θανάτους.

http://www.econews.gr/

Re: Με πειράματα σε κουτάβια δημιούργησαν ΦΟΝΙΚΟ ιό ικανό να ΑΦΑΝΙΣΕΙ το ανθρώπινο είδος!

4
Άν αυτά τα όπλα περάσουν στα χέρια του Ροκφέλερ, την πατήσαμε!
Εικόνα
Αυτό το στυγνό κτήνος απέδειξε στο παρελθόν πόσο ικανός είναι να σπείρει τον όλεθρο και την καταστροφή στο πέρασμά του...

Re: Με πειράματα σε κουτάβια δημιούργησαν ΦΟΝΙΚΟ ιό ικανό να ΑΦΑΝΙΣΕΙ το ανθρώπινο είδος!

5
phpBB [video]


phpBB [video]


phpBB [video]

Re: Με πειράματα σε κουτάβια δημιούργησαν ΦΟΝΙΚΟ ιό ικανό να ΑΦΑΝΙΣΕΙ το ανθρώπινο είδος!

6
phpBB [video]


phpBB [video]


phpBB [video]

Re: Με πειράματα σε κουτάβια δημιούργησαν ΦΟΝΙΚΟ ιό ικανό να ΑΦΑΝΙΣΕΙ το ανθρώπινο είδος!

8
Ρον Φουσιέ: Παγκόσμιος τρόμος για θανάσιμο υπερ-ιό!

Δημιούργησε στο εργαστήριο έναν υπερ-ιό που υπάρχει κίνδυνος να σκοτώσει χιλιάδες ανθρώπους. Τώρα παραδέχεται ότι το πείραμά του ήταν «ανόητο», αλλά επιμένει ότι είναι και «χρήσιμο».

Ομως η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα και οι αναλυτές σε θέματα βιοτρομοκρατίας δηλώνουν ανήσυχοι γιατί, αν αυτός ο «ιός των ιών», όπως χαρακτηρίζεται, πέσει στα χέρια τρομοκρατών, τότε οι συνέπειες θα είναι τρομακτικές.

Ο Ρον Φουσιέ του Πανεπιστημίου Εράσμους στο Ρότερνταμ κατάφερε να φτιάξει σε συνθήκες εργαστηρίου τον υπερ-ιό, μετάλλαξη του Η5Ν1, δηλαδή της γρίπης των πτηνών, μολύνοντας επανειλημμένως κουνάβια. Ετσι δημιούργησε έναν παθογόνο οργανισμό ικανό να εξαπλωθεί γρήγορα ανάμεσα στα ζώα σκοτώνοντας τα περισσότερα από αυτά.

Ο Φουσιέ παραδέχεται ότι το ίδιο μπορεί να συμβεί και στους ανθρώπους, αν αυτός ο ιός πέσει σε λάθος χέρια. Η είδηση προκάλεσε έντονη ανησυχία τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν ο Ολλανδός ερευνητής ανακοίνωσε το «επίτευγμά» του σε συνέδριο στη Μάλτα. Η ανησυχία όμως έγινε τρόμος, όταν η έγκυρη αμερικανική επιστημονική επιθεώρηση «Science» ανακοίνωσε ότι θα δημοσιεύσει λεπτομέρειες για τα πειράματα σε επόμενο τεύχος. Η αμερικανική κυβέρνηση αντέδρασε έντονα εκφράζοντας φόβους ότι το άρθρο μπορεί να βοηθήσει τους τρομοκράτες να κατασκευάσουν βιολογικό όπλο, ικανό να σκοτώσει εκατομμύρια ανθρώπους. Μάλιστα η Αμερικανική Εθνική Επιτροπή Βιοασφάλειας κάλεσε τους εκδότες του περιοδικού να μη δημοσιεύσουν το άρθρο.

Παρά τις εύλογες ανησυχίες, σε πρόσφατη συνέντευξή του στους «Νιου Γιορκ Τάιμς» ο Φουσιέ επιμένει ότι η ανακάλυψή του είναι πολύ σημαντική και ότι θα πρέπει το περιεχόμενό της να είναι διαθέσιμο σε όλες τις ερευνητικές ομάδες ανά τον κόσμο. «Το μήνυμα είναι ότι ο Η5Ν1 μπορεί να μεταφερθεί στον αέρα μεταξύ των θηλαστικών» λέει χαρακτηριστικά. Προσθέτει δε ότι αν απελευθερωθεί κάποτε ο «ιός των ιών», είτε με φυσική μετάλλαξη, είτε διαφεύγοντας από το εργαστήριο, είτε επειδή θα δημιουργηθεί από βιοτρομοκράτες, οι αρχές υγείας όλου του κόσμου θα πρέπει να έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα για να τον αντιμετωπίσουν.

Αυτό είναι εφικτό, όπως υπογραμμίζει, αφού, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του, εκατό οργανώσεις παγκοσμίως θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην εξεύρεση αντιδότου. Για να καθησυχάσει ακόμα περισσότερο επισημαίνει ότι έτσι κι αλλιώς ο υπερ-ιός που έφτιαξε δεν είναι εύκολο να παρασκευαστεί.

Πολύ διαφορετικές είναι ωστόσο οι απόψεις συναδέλφων του. «Αυτή η έρευνα δεν θα έπρεπε να είχε γίνει ποτέ» δηλώνει ο Ρίτσαρντ Εμπράιτ, καθηγητής Χημείας και βιοπολέμου στο Πανεπιστήμιο Rutger, και προειδοποιεί ότι ιοί που έχουν παρασκευαστεί για να χρησιμοποιηθούν ως όπλα βιολογικού πολέμου έχουν και στο παρελθόν απελευθερωθεί κατά λάθος από τα εργαστήρια προκαλώντας σοβαρά προβλήματα.

«Είναι αναπόφευκτο ότι ο σούπερ ιός του Φουσιέ θα απελευθερωθεί μέσα στην επόμενη δεκαετία» είπε ξεκάθαρα τονίζοντας ότι ο μόνος τρόπος να καθυστερήσει κάτι τέτοιο είναι πρόσβαση σε αυτόν να έχουν ελάχιστοι επιστήμονες.

Espressonews.gr
Απάντηση

Επιστροφή στο “HAARP και άλλα υπερόπλα”