Συμμετοχή του ΠΝ σε επιχείρηση καταστολής στην Ύδρα; "Όχι" κατά το ΓΕΝ

1
Συμμετοχή του ΠΝ σε επιχείρηση καταστολής στην Ύδρα; "Όχι" κατά το ΓΕΝ

Από το Πολεμικό Ναυτικό δεν επιβεβαιώνουν ότι το σκάφος που μετέφερε τη διμοιρία των ΜΑΤ ανήκε στη δύναμή του, όπως μεταδίδουν οι κάτοικοι της Ύδρας. Σύμφωνα με αξιόπιστη πηγή του ΠΝ που επικινώνησε με το defencenet.gr "την διμοιρία των ΜΑΤ μετέφερε στην Ύδρα ένα μεγάλο σκάφος του Λιμενικού Σώματος και πιθανόν ακριβώς λόγω του μεγέθους του σκάφους και του χρώματός του, που είναι ακριβώς στα ίδια χρώματα με του ΠΝ, έγινε η παρανόηση".

Στην περιοχή έχουν σπεύσει και άλλα σκάφη του ΛΣ, αλλά εμείς μένουμε στη διαβεβαίωση του ΠΝ. Πάντως παρά τις επίμονες ερωτήσεις του defencenet.gr από το ΠΝ μας απάντησαν πως δεν γνωρίζουν τον αριθμό του σκάφους του ΛΣ.


------------------------------------------------------------------------

Λαϊκή εξέγερση - η πρώτη του είδους - στην Ύδρα με κατάλυση των βασικών αρχών ενός κράτους, δηλαδή της Αστυνομίας, της Δικαιοσύνης και του ΣΔΟΕ, αλλά και πρώτη ενεργό εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων σε επιχείρηση εσωτερικής καταστολής είχαμε πριν λίγες ώρες σε ένα εξαιρετικά σοβαρό επεισόδιο που οδήγησε στην πολιορικία και του αστυνομικού τμήματος του νησιού επί μία νύχτα, μέχρι και στην απειλή βύθισης ενός "Flying Cat" που μετέφερε έναν συλληφθέντα Υδραίο από το νησί!

Η μεταφορά με σκάφος του ΠΝ στην Ύδρα μιας διμοιρίας των ΜΑΤ - αν έγινε όπως μεταδίδουν οι κάτοικοι της 'Υδρας - σίγουρα εκφεύγει των αρμοδιοτήτων του Ναυτικού και ένα ερώτημα είναι αν είχε ενημερωθεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος για το θέμα πριν ληφθεί η σχετική απόφαση η οποία αντιβαίνει σε βασικά άρθρα του Συντάγματος! Είμαστε βέβαιοι πως δεν είχε ενημερωθεί, όπως έγινε με την περίπτωση που οι Τούρκοι εκτέλεσαν επιχείρηση έρευνας-διάσωσης μεταξύ Χίου-Οινουσσών.


Αιτία της εξέγερσης στην Ύδρα: Η σύλληψη γνωστής ιδιοκτήτριας εστιατορίου του κοσμοπολίτικου νησιού και του γιού της επειδή δεν έκοβαν αποδείξεις στο εστιατόριό τους.

Συγκεκριμένα χθες το απόγευμα κλιμακίου του ΣΔΟΕ μετέβη στο νησί για έλεγχο στα εστιατόρια και τις ταβέρνες του νησιού. Οι του ΣΔΟΕ ισχυρίζονται ότι δεν έκοβε αποδείξεις η ιδιοκτήτρια, ενώ η ιδιοκτήτρια είπε ότι θα έκοβε τις αποδείξεις πριν φύγουν οι πελάτες. Η γυναίκα συνελήφθη και ενώ μεταφερόταν στο πλοίο για να οδηγηθεί στο δικαστήριο του Πειραιά, εξαιτίας της έντασης και της ψυχολογικής πίεσης, αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα υγείας και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο και την θέση της ενώπιον της δικαιοσύνης έλαβε ο γιος της.

Μέσα σε λίγη ώρα πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε έξω από το αστυνομικό τμήμα αντιδρώντας στη σύλληψη και το γεγονός πως η παραμονή στο κρατητήριο θα διαρκούσε όλο το Σαββατοκύριακο αφού η σύλληψη έγινε ημέρα Παρασκευή. Την ίδια στιγμή συνελήφθη και ο γιός της ιδιοκτήτριας και τότε ξεκίνησε η εξέγερση. Εκατοντάδες πολίτες επιτέθηκαν στο πλοίο στους αστυνομικούς και στο κλιμάκιο του ΣΔΟΕ και τους κυνήγησαν μέχρι το αστυνομικό τμήμα. Ο διοικητής κλείδωσε το τμήμα και κατέβασε τα όπλα. Η πολιορκία ξεκίνησε και διατηρήθηκε όλη την νύχτα.

Το πρωί του Σαββάτου και ενώ κανένα πλοίο δεν δεχόταν να μεταφέρει τοις άνδρες των ΜΑΤ η ηγεσία του ΠΟλεμικού Ναυτικού διέθεσε σκάφος στην αστυνομία και μεταφέρθηκε η διμοιρία στην Ύδρα! Είναι η πρώτη εμπλοκή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε επιχείρηση εσωτερικής καταστολής και είμαστε βέβαιοι ότι δεν θα είναι η τελευταία.

Η εμφάνιση της διμοιρίας των ΜΑΤ προκάλεσε έκρηξη λαϊκής οργής και οι πολίτες επιτέθηκαν στους αστυνομικούς που για 800 ευρώ του μήνα αναγκαστικά καλούνται να υπερασπιστούν τις επιλογές μιας διεφθαρμένης πολιτικής και οικονομικής ελίτ.

Η διμοιρία των ΜΑΤ, με την χρήση χημικών κατάφερε για άλλη μια φορά να εκτελέσει την αποστολή που της ανατέθηκε, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί και μεταφέρθηκε στο Flying Cat ο γιος της ιδιοκτρήτιας του εστιατορίου.

Οι κάτοικοι της Ύδρας επιτέθηκαν και στο πλοίο και προπηλάκισαν τον καπετάνιο και τα μέλη του πληρώματος που μετέτρεψαν σε πλωτή κλούβα της αστυνομίας το σκάφος. Οι πολίτες απείλησαν ότι "Την επόμενη φορά που θα έρθει το Flying Cat στην Ύδρα θα το βυθίσουμε" και η εταιρεία απειλεί με μηνύσεις.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Re: Συμμετοχή του ΠΝ σε επιχείρηση καταστολής στην Ύδρα; "Όχι" κατά το ΓΕΝ

2
Αντί να κυνηγούν Τούρκους στο Α. Αιγαίο κυνηγούν ταβερνιάρηδες στην Ύδρα!

Σοβαρότατο θέμα νομιμοποίησης της διαδικασίας μεταφοράς της διμοιρίας των ΜΑΤ στην Ύδρα, προκειμένου να καταστείλουν την εξέγερση των κατοίκων του νησιού που προκλήθηκε από την σύλληψη ενός ... νεαρού γιου ιδιοκτήτριας ταβέρνας που δεν έκοβε αποδείξεις, αλλά και πολλά ερωτήματα για την υπερβολική χρήση μέσων και προσωπικού προκύπτουν από τις σκηνές που διαδραματίστηκαν χθες και σήμερα στο κοσμοπολίτικο νησί του Αργοσαρωνικού.

Η όλη εξέλιξη της υπόθεσης έδειξε ότι η κοινωνική ανοχή σε ότι αφορά το φοροκυνηγητό έχει πεπερασμένα όρια, τα οποία προφανώς ξεπεράστηκαν από τις αρχές, όπως κατέστη σαφές. Όταν έχουμε εξέγερση και πολιορκία ενός αστυνομικού τμήματος όλη την νύχτα στην ... Ύδρα εύκολο είναι να φανταστούμε τι μπορεί να συμβεί σε άλλες περιοχές όπως π.χ. στην Κρήτη.

Δεν είδαμε να γίνεται αντίστοιχη κινητοποίηση π.χ. όταν προσάραξε η θαλαμηγός με σημαία Μάλτας μεταξύ Χίου και Οινουσσών και επιτράπηκε στην τουρκική Ακτοφυλακή να εκτελέσει αποστολή έρευνας διάσωσης όχι απλώς εντός των ΕΧΥ, αλλά επάνω σε ελληνικό έδαφος, αφού οι βραχονησίδες Πρασονήσια είναι ελληνικό έδαφος.

Το περιπολικό ανοικτής θαλάσσης ΛΣ 070 με κανονικό πυργίσκο πυροβόλου στην πλώρη του (κατ'αυτό τον τρόπο οι κάτοικοι που επικοινώνησαν με το defencenet.gr μέσα στον καταιγισμό καπνογόνων και δακρυγόνων που έριχναν τα ΜΑΤ θεώρησαν ότι πρόκειται για πλοίο του ΠΝ) αντί να περιπολεί στο Α. Αιγαίο ή να μεταφέρει προσωπικό στην Χίο που κατακαίγεται, μετέφερε ΜΑΤ για την σύλληψη ενός ταβερνιάρη στην Ύδρα!

Και το ερώτημα που ίσχυε και για την περίπτωση που είχε διαθέσει πλοίο το Πολεμικό Ναυτικό, είναι: Έχει δικαίωμα το Λιμενικό να εμπλέκεται σε επιχειρήσεις εσωτερική καταστολής; Όχι! Κατηγορηματικά, ΌΧΙ!

Θυμίζουμε ότι το 2009 ο τότε υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και σήμερα πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος είχε αρνηθεί την χρήση ανδρών του Λιμενικού στην αναχαίτιση εντός του λιμανιού του Πειραιά των αγροτών της Κρήτης που έρχονταν με το πλοίο της γραμμής για να διαδηλώσουν μπροστά την Βουλή και η όλη επιχείρηση έγινε από την Αστυνομία.

Το Λιμενικό δεν είχε κανένα δικαίωμα τότε, όπως και δεν είχε κανένα δικαίωμα τώρα (όπως άλλωστε και το ΠΝ) για να μεταφέρει αστυνομκές δυνάμεις προς εσωτερική καταστολή στο νησί. Ειδικά και από την στιγμή που το ΓΕΕΘΑ έχει εντάξει και το Λιμενικό στην Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης (και πολύ σωστά έπραξε κατά την εκτίμησή μας-το σωστό να λέγεται).

Έχουμε λοιπόν μία λιμενική δύναμη που είναι ενταγμένη στον μηχανισμό Ταχείας Αντίδρασης του ΓΕΕΘΑ και εμφανίζεται να μεταφέρει ... ΜΑΤ στην Ύδρα για να συλλάβουν έναν ταβερνιάρη! Αδιανόητες καταστάσεις.


Από εκεί και πέρα υπάρχει το θέμα της κλιμάκωσης. Είναι πρωτοφανής η κλιμάκωση και η επίδειξη ισχύος που επιλέχθηκε από την κυβέρνηση για μια σύλληψη ενός ταβερνιάρη που δεν έκοβε αποδείξεις. Εμείς ως υπόθεση εργασίας δεχόμαστε ότι το ΣΔΟΕ είχε απόλυτο δίκιο και έπραξε τα δέοντα όπως ο νόμος ορίζει. Από εκεί και πέρα η διαχείριση του όλου θέματος από την πλευρά των αρμοδίων αστυνομικών οργάνων απλά εξέθεσε την ηγεσία και της ΕΛΑΣ και του υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

Συνολικά, πως είναι δυνατόν ένα κράτος να διαθέτει για εσωτερική καταστολή ενός ταβερνιάρη που δεν έκοβε αποδείξεις, τέτοια δύναμη και "να σφυρίζει αδιάφορα" όταν η Τουρκία παραβιάζει διεθνείς συνθήκες και αρμοδιότητες στο Αιγαίο; Ούτε ένα διάβημα δεν έγινε από το υπουργείο Εξωτερικών (εκτός και αν έγινε και δεν ανακοινώθηκε) στην Άγκυρα για τα "νέα Ίμια" στα Πρασονήσια μεταξύ Χίου και Οινουσσών. Εκεί όφειλε να είναι το ΛΣ 070, όχι στην Ύδρα...

Απόδειξη η φωτογραφία-ντουκουμέντο που δημοσιεύουμε στην πρώτη σελίδα και το ρεπορτάζ που είχαμε κάνει στο defencenet.gr στις 5 Οκτωβρίου του 2010 για το πόσο πολύτιμο είναι το σκάφος ΛΣ 070 όταν μία τουρκική φρεγάτα αποπειράθηκε να το εμβολίσει. Διαβάστε ένα τμήμα από το δημοσίευμα εκείνο και θα καταλάβετε:

"Δολοφονική απόπειρα κατά του πληρώματος περιπολικού του Λιμενικού από τουρκική φρεγάτα σημειώθηκε χθες λίγο έξω από την Ψέριμο. Το τουρκικό σκάφος, όπως μαρτυρούν και οι φωτογραφίες που επίσης φέρνει κατ’αποκλειστικότητα στην δημοσιότητα το defencenet.gr, κινήθηκε πάση δυνάμει κατά του ελληνικού σκάφους (ΠΑΘ 070), προσπαθώντας να το εμβολίσει στη μέση. Το ελληνικό σκάφος διασώθηκε μόνο χάρις στα ανακλαστικά του κυβερνήτη και του πληρώματός του αφού κατέφερε για λίγα μόλις μέτρα να αποφύγει την πλώρη της τουρκική φρεγάτας F492 Gemlik (πρώην USS Antrim) κλάσης O.H.Perry, η οποία κυριολεκτικά θα το έκοβε στα δύο.

Η απίστευτη πρόκληση (αν και πλέον ο αντίπαλος είναι για όλα ικανός και δεν τίθεται θέμα χαρακτηρισμού των προκλήσεων του ως «απίστευτες») σημειώθηκε όταν το ελληνικό περιπολικό παρακολουθώντας έναν ιστιοπλοϊκό αγώνα που ξεκίνησε από την Γαλλία και θα κατέληγε στο τουρκικό λιμάνι του Ντιντίμ, απέναντι από την Ψέριμο, πλησίασε τα τουρκικά χωρικά ύδατα.

Η φρεγάτα F492 Gemlik βλέποντας το ελληνικό σκάφος, να πλησιάζει έφυγε πάση δυνάμει από την άλλη πλευρά του κόλπου και έβαλε πλώρη κατά του ΠΑΘ,με αριθμό 070. Το ελληνικό σκάφος προσπάθησε να επικοινωνήσει στη συχνότητα κινδύνου με την φρεγάτα που κατευθυνόταν εναντίον του, αλλά μάταια.

Κανείς δεν απαντούσε και η απόσταση όλο και μίκραινε.
Βλέποντας ο κυβερνήτης του σκάφους ότι σε λίγο θα ήταν αργά ξεκίνησε και αυτός πάση δυνάμει ελιγμούς αποφυγής και τελικά τα κατάφερε για λιγότερο από ... 50 μέτρα(!) να αποφύγει τον εμβολισμό.

Στην πρώτη φωτογραφία έχει τραβηχτεί ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά την απομάκρυνση του ελληνικού σκάφους και διακρίνονται με σαφήνεια οι πορείες των δύο σκαφών. Εκεί που βρίσκεται η τουρκική φρεγάτα λίγα δευτερόλεπτα πριν ήταν το ελληνικό περιπολικό!

Και δεν πρόκειται για απόπειρα «επακούμβισης» δηλαδή για πλευρικό «σκρινάρισμα» σκαφών που ορισμένες φορές συμβαίνει, μεταξύ των σκαφών Λιμενικού και τουρκικής Ακτοφυλακής σε «καυτές» ζώνες όπως τα Ίμια. Πρόκειται για κανονική απόπειρα εμβολισμού. Στην δεύτερη φωτό φαίνεται το τουρκικό σκάφος να έχει πάρει πορεί καταπάνω του ΠΑΘ-070"!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Re: Συμμετοχή του ΠΝ σε επιχείρηση καταστολής στην Ύδρα; "Όχι" κατά το ΓΕΝ

3
Μύκονος: Τούρκοι, φοροδιαφυγή & μπράβοι κάνουν πάρτι και χορεύουν Rock'n'Roll!

Την ώρα που η Ύδρα πολιορκείται από το ΣΔΟΕ, τα ΜΑΤ και το Λιμενικό επειδή ένα εστιατόριο δεν έκοψε αποδείξεις σε μερικές μερίδες μπαρμπούνια, στη Μύκονο τα ξημερώματα του Σαββάτου προς Κυριακή εξελίσσονταν σφοδρά επεισόδια μεταξύ των θαμώνων και μπράβων γνωστού club που χορεύουν... Rock'n'Roll, που είχαν ως αποτέλεσμα να εκκενωθεί ο δρόμος μπροστά από το κλαμπ, όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες.

Πρωταγωνιστές ομάδα ξένων στους οποίους... δεν έκοβαν αποδείξεις αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες οι οποίοι μας προσκόμισαν φωτογραφικές αποδείξεις με δεκάδες σαμπάνιες που άνοιξαν στο εν λόγω μαγαζί και δεν κόπηκε ούτε μία απόδειξη. Στο ίδιο μαγαζί διασκέδαζαν παρέες Τούρκων και Αράβων και λόγω της παρουσίας μπράβων και σωματοφυλάκων η σύρραξη γενικεύθηκε.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν κάτοικοι του νησιού, οι Τούρκοι έχουν πυκνώσει τις εμφανίσεις τους στο νησί και μάλιστα πολλοί από αυτούς έχουν θεαθεί στην περιοχή του ραντάρ της Αεροπορίας.

Μην ξεχνάμε ότι το ραντάρ της Αεροπορίας στη Μύκονο είναι εξαιρετικής στρατηγικής σημασίας και καλύπτει ολόκληρο τον κεντρικό τομέα του Αιγαίου και το πεδίο βολής που αυθαίρετα δεσμεύουν καθε χρόνο οι Τούρκοι στο τρίγωνο Μύκονος-Ικαρία-Φούρνοι.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν να μεταδίδουν αυτόπτες μάρτυρες όταν θαμώνες ζήτησαν αποδείξεις και τότε ανέλαβαν δράση οι μπράβοι του μαγαζιού διαστάσεων ανάλογων με αυτούς που δολοφόνησαν πριν δύο χρόνια τον Αυστραλό στην Μύκονο.


Τα επεισόδια και οι καταγγελίες για φοροδιαφυγή (μας προσκομίστηκαν φωτογραφικά ντοκουμέντα από πάρτι σαμπάνιας που δεν κόπηκε ούτε μία απόδειξη) στο συγκεκριμένο club έρχονται την ίδια στιγμή όπου η Ύδρα βρίσκεται σε κατάσταση πολιορκίας μετά το επεισόδιο με την ταβερνιάρισσα που συνελήφθη γιατί δεν έκοβε αποδείξεις στα μπαρμπούνια και την αθερίνα.

Την ίδια στιγμή, Τούρκοι, φοροδιαφυγή και μπράβοι χορεύουν... Rock'n'Roll και πίνουν σαμπάνιες στη Μύκονο κάτω από την μύτη του ΣΔΟΕ και της αστυνομίας. Μάλιστα πληροφορηθήκαμε ότι το ΣΔΟΕ είχε ελέγξει το εν λόγω μαγαζί την περασμένη εβδομάδα και αποχώρησαν χωρίς να εντοπίσουν κάποια "χοντρή" παράβαση, οπότε ήσυχοι οι ιδιοκτήτες ότι έχει περάσει η "τρικυμία" κάνουν αυτό που γνωρίζουν καλύτερα: Να φοροδιαφεύγουν.

Φαίνεται η Μύκονος είναι... μακριά για το ΣΔΟΕ, αλλά και την ΕΛΑΣ, όπως ήταν κάποτε η Κύπρος για τον Ελληνικό Στρατό...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Απάντηση

Επιστροφή στο “Η εναντίον της Ελλάδος επιβουλή”

cron