Ανήλικη χριστιανή κινδυνεύει να καταδικαστεί σε θάνατο για βλασφημία

1
Σοκ στην κοινή γνώμη έχει προκαλέσει η σύλληψη μιας ανήλικης χριστιανής στο Πακιστάν, η οποία πάσχει από σύνδρομο Ντάουν, με την κατηγορία ότι έκαψε σελίδες στις οποίες ήταν γραμμένοι στίχοι από το Κοράνι. Για το θέμα παρενέβη και η Διεθνής Αμνηστία σε μια προσπάθεια να προστατέψει τη μικρή.

Η Ρίμσα, η οποία μεταξύ 10 και 16 ετών και πάσχει από σύνδρομο Ντάουν, συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη σε μια φτωχογειτονιά της πρωτεύουσας του Πακιστάν, Ισλαμαμπάντ, όταν εξοργισμένοι μουσουλμάνοι ζήτησαν την τιμωρία του κοριτσιού. Η ανήλικη οδηγήθηκε στην Αστυνομία όπου και κρατήθηκε για ώρες.

Η Διεθνής Αμνηστία κάλεσε το Πακιστάν να προστατεύσει τη μικρή αλλά και να τροποποιήσει το νόμο που προβλέπει μέχρι και τη θανατική ποινή για το αδίκημα της βλασφημίας.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν τονίζεται ότι η υπόθεση της Ρίμσα δείχνει «την αποσάθρωση του κράτους δικαίου» στο Πακιστάν και τους σοβαρούς κινδύνους που απειλούν όποιον κατηγορηθεί για βλασφημία, ενώ υπενθυμίζεται ότι στο πρόσφατο παρελθόν εκτελέστηκαν άνθρωποι που κατηγορούνταν για τον ίδιο λόγο.

Πάντως, τη Δευτέρα ο πρόεδρος του Πακιστάν, Ασιφ Αλι Ζαρντάρι, ζήτησε από το υπουργείο Εσωτερικών να του υποβάλει μια έκθεση για την περίπτωση του κοριτσιού κάτι που η εκπρόσωπος της Αμνηστίας χαιρέτισε καθώς φαίνεται ότι, έστω και προσωρινά, η Ρίμσα θα είναι ασφαλής.

Ορισμένοι ωστόσο υποστηρίζουν ότι συχνά κάποιοι τον χρησιμοποιούν για να ξεκαθαρίσουν προσωπικές διαφορές που έχουν με άλλα άτομα.

Πηγή:http://www.iefimerida.gr/node/64386#ixzz258TTa1Kj



Απειλείται η ζωή ανήλικης Πακιστανής χριστιανής: Φέρεται ότι έκαψε ιερό Ισλαμικό βιβλίο



Η δίκη μιας Πακιστανής χριστιανής, η οποία αντιμετωπίζει κατηγορίες βλασφημίας, βρίσκεται αυτές τις ημέρες στο επίκεντρο της παγκόσμιας δημοσιότητας, καθώς οι δικηγόροι της αιτήθηκαν την αποφυλάκισή της, ενώ γνωστός Μουσουλμάνος κληρικός με επιρροή εξέφρασε δημόσια τη στήριξή του στην κατηγορουμένη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, η νεαρή Rimsha Masih κρατείτο από τις πακιστανικές αρχές σε σωφρονιστικό ίδρυμα υψίστης ασφαλείας από τη 16η Αυγούστου, όταν εκατοντάδες Μουσουλμάνων διαδηλωτών, εξαγριωμένοι από τις φήμες που την ήθελαν να έχει κάψει σελίδες από ένα ιερό ισλαμικό βιβλίο, περικύκλωσαν ένα αστυνομικό τμήμα στο Ισλαμαμπάντ, ζητώντας την προσαγωγή της.

Συνεπεία της αναταραχής και φοβούμενη μήπως προκληθούν ξεσπάσματα βίας, η αστυνομία απήγγειλε κατηγορίες κατά της νεαρής για διάπραξη βλασφημίας.

Συγγενείς της και μέλη οργανώσεων που μάχονται για τη διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων υποστήριξαν πως το νεαρό κορίτσι ήταν μόλις 11 ετών, πως πάσχει από το σύνδρομο Ντάουν και πως κατά συνέπεια δεν πρέπει να υπόκειται στη νομοθεσία περί βλασφημίας.

Το κορίτσι, το οποίο προέρχεται από φτωχή οικογένεια χριστιανών, λέγεται πως κρατούσε ένα καμένο αντίγραφο θρησκευτικού κειμένου που χρησιμοποιείται στη διδασκαλία του Κορανίου σε παιδιά.

Έπειτα από ακροαματική διαδικασία σε δικαστήριο του Ισλαμαμπάντ το πρωί της Τρίτης, ο δικηγόρος του κοριτσιού δήλωσε πως, σύμφωνα με γνωμοδότηση ομάδας ιατρών, η κατηγορούμενη ήταν 14 ετών και έπασχε από ορισμένη διανοητική υστέρηση.

Η ιατρική γνωμοδότηση συνέβαλε στην εξομάλυνση της υπόθεσης, η οποία έχει εξοργίσει τις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, έχει αμαυρώσει την εικόνα της Πακιστανικής κυβέρνησης και έχει αναζωπυρώσει τη διαμάχη σχετικά με την ισχύουσα νομοθεσία η οποία, σύμφωνα με ειδικούς, επιτρέπει την άδικη αντιμετώπιση αδύναμων ομάδων και θρησκευτικών μειονοτήτων.

Ο δικηγόρος του κοριτσιού ελπίζει ότι στην επόμενη ακροαματική διαδικασία που θα λάβει χώρα σήμερα, Πέμπτη 30 Αυγούστου, θα αποφασιστεί η αποφυλάκισή του με εγγύηση, ενώ ανώτατοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι πιέζουν προς την κατεύθυνση της άρσης των κατηγοριών.

Προς το παρόν, οι φόβοι του δικηγόρου αφορούν στον εγκλεισμό του κοριτσιού στις φυλακές της Αντιάλα, όπου τη βρήκε να κλαίει με λυγμούς έντρομη, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του πριν από λίγες ημέρες.

Ομοίως, οι ανθρωπιστικές οργανώσεις εκφράζουν έντονες ανησυχίες για την ασφάλεια της κατηγορουμένης, καθώς πολλά άτομα που αντιμετωπίζουν κατηγορίες βλασφημίας έχουν δολοφονηθεί από φανατικούς Μουσουλμάνους, προτού η υπόθεσή τους φτάσει στα δικαστήρια.

Από την άλλη μεριά, οι αρχές υποστηρίζουν ότι η νομοθεσία περί βλασφημίας, η οποία ανάγεται στα πρώτα χρόνια της Βρετανικής αποικιοκρατίας, αφορά εξίσου στους Μουσουλμάνους και τους Χριστιανούς και ότι η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να τη θέσει σε εφαρμογή και να την ασκήσει.

Πολύς είναι ο κόσμος που έσπευσε να συμπαρασταθεί στην νεαρή Πακιστανή, ενώ έχουν ήδη αρχίσει να γίνονται οι πρώτες κινήσεις εγκατάστασης της νεαρής και της οικογενείας της σε χώρα του εξωτερικού (Καναδάς, ΗΠΑ, Γερμανία), καθώς όσοι έχουν αντιμετωπίσει στο παρελθόν κατηγορίες βλασφημίας, έχουν επίσης αντιμετωπίσει μεγάλα προβλήματα ασφάλειας.

Όλα αυτά, φυσικά, εφόσον κριθεί αθώα ή αφεθεί με εγγύηση.

Πηγή: Απειλείται η ζωή ανήλικης Πακιστανής χριστιανής: Φέρεται ότι έκαψε ιερό Ισλαμικό βιβλίο | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/65508#ixzz258U3Wix7
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !

Re: Ανήλικη χριστιανή κινδυνεύει να καταδικαστεί σε θάνατο για βλασφημία

2
:ex :ex :ex
Δείτε κι αυτό:
http://www.defencenet.gr/defence/index. ... Itemid=170

Αναρωτιέμαι αν σ αυτές τις κοινωνίες (ο Θεός να τις κάνει) έτσι όπως γαλουχούνται οι άνθρωποι και με όλο αυτό το μίσος και το φανατισμό που τους εμποτίζουν όλα τους τα χρόνια και καθημερινά, σε συνδυασμό μάλιστα με την παντελή έλλειψη μόρφωσης και κουλτούρας, υπάρχει έστω και ένας ενήλικας με αυτό που λέμε "καλή καρδιά" . Πραγματικά αμφιβάλλω αν υπάρχει έστω και μονοψήφιος αριθμός, κι ας μη φανεί αυτό ρατσιστικό, είναι οδυνηρή διαπίστωση που κάνω βλέποντας το τι συμβαίνει. Οι άνθρωποι αυτοί ακόμα και όταν διαθέτουν καλή προαίρεση όταν γεννιούνται, σίγουρα με τα χρόνια αλλοιώνονται από την αρνητικότητα που είναι διάχυτη γύρω τους σε τόσο μεγάλο βαθμό. Πιστεύω ότι οι εξαιρέσεις είναι ελάχιστες, κυρίως γυναίκες κι αυτό λόγω της μητρότητας που οπωσδήποτε παίζει μεγάλο ρόλο τουλάχιστον ως προς την αξιολόγηση της ανθρώπινης ζωής από μέρους τους. Οι ελάχιστες εξαιρέσεις που τυχόν υπάρχουν ανάμεσα στους ενήλικες άνδρες πιθανότατα απομονώνονται και εξοντώνονται τελικά από τους υπόλοιπους, όπως ακριβώς συμβαίνει με τα αδύναμα και "προβληματικά" μέλη μιας αγέλης τσακαλιών ας πούμε.
Σε αυτή την κατάσταση μεγάλο, μέγιστο ρόλο παίζει η θρησκεία τους, που διαμορφώνει "σκληρή" και αντιανθρωπιστική κουλτούρα, πραγματικά τρέφει τα μισάνθρωπα , δολοφονικά, ζωώδη ένστικτα, υποβαθμίζει τον άνθρωπο στα κατώτερα επίπεδα ύπαρξης και τον αποκόβει σταδιακά από κάθε τι το πραγματικά καλό και πνευματικό.
Μακάρι να κάνω λάθος, και μακάρι να γνωρίσουν όσο περισσότεροι από αυτούς τους δυστυχείς την αλήθεια και την αγάπη που υπάρχει στη δική μας θρησκεία, σίγουρα πολλοί από αυτούς διψάνε για καλοσύνη, σίγουρα δεν γεννιούνται "κακοί" όλοι αυτοί οι άνθρωποι. Δυστυχώς όμως η πραγματικότητα είναι σκληρή και αδυσώπητη μην αφήνοντας και πολλά περιθώρια προς αυτή την πιθανότητα, βλέποντας ρεαλιστικά τα πράγματα. Οπότε...λύκος που δεν εξημερώνεται...
Είπα πολλά;
Το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείνΠλάτων

Re: Ανήλικη χριστιανή κινδυνεύει να καταδικαστεί σε θάνατο για βλασφημία

3
ΠΑΚΙΣΤΑΝ: ΙΜΑΜΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕ ΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΕΝΟΧΗΣ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΡΙΜΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΩΞΕΙ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ...!!!


Η αστυνομία του Πακιστάν συνέλαβε τον ιμάμη που κατέθεσε τη μήνυση κατά της νεαρής Ριμσά, της χριστιανής που κατηγορείται για βλασφημία κατά του κορανίου, με την κατηγορία της κατασκευής πλαστών πειστηρίων, έγινε σήμερα γνωστό από πηγές των πακιστανικών υπηρεσιών ασφαλείας.

Η Ριμσά, που κατοικεί στη φτωχή συνοικία Μεχραμπάντ, στην περιφέρεια του Ισλαμαμπάντ, είναι φυλακισμένη εδώ και δύο εβδομάδες κατηγορούμενη ότι έκαψε σελίδες του βιβλίου εισαγωγής στη διδασκαλία του ισλάμ που προορίζεται για τα παιδιά και περιέχει στίχους του κορανίου. Σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα, η μικρή είναι 11 ετών, ενώ ιατρική επιτροπή που συγκροτήθηκε για να προσδιορίσει την ηλικία της κατέληξε σε εκτίμηση ότι είναι περίπου 14 ετών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ριμσά πάσχει από το σύνδρομο Down και είναι αναλφάβητη.

Στο Πακιστάν η βλασφημία κατά του προφήτη Μωάμεθ τιμωρείται με θάνατο, ενώ η προσβολή του κορανίου επισείει ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Στις 16 Αυγούστου, ένας γείτονας επισκέφθηκε τον ιμάμη του τεμένους της περιοχής και τού κατήγγειλε ότι η Ριμσά έκαψε μπροστά στα μάτια του χαρτιά που περιείχαν στίχους του κορανίου στην αραβική. Στη συνέχεια, ο ιμάμης, ο Χαφίζ Μοχάμεντ Χαλίντ Σιστί, κινητοποίησε τους πιστούς και άσκησε πιέσεις στην αστυνομία να συλλάβει το κορίτσι.

"Ο ιμάμης συνελήφθη όταν ο βοηθός του και δύο ακόμη πρόσωπα κατήγγειλαν ενώπιον της δικαιοσύνης ότι πρόσθεσε σελίδες το κορανίου στα καμένα χαρτιά", δήλωσε πηγή της αστυνομικής έρευνας.

Ο βοηθός και οι δύο άλλοι μάρτυρες παρακάλεσαν τον ιμάμη να μην κατασκευάσει ψεύτικα πειστήρια εναντίον της Ριμσά, σύμφωνα με την αστυνομία. "Ομως ο ιμάμης Σιστί απάντησε: 'Είναι ο μόνος τρόπος για να διώξουμε τους χριστιανούς από αυτή τη γειτονιά'.

"Τοποθετώντας τις σελίδες του ιερού κειμένου στις στάχτες, προσέβαλε το κοράνι και κατά συνέπεια κατηγορείται με τη σειρά του για βλασφημία", δήλωσε η πηγή της αστυνομικής έρευνας.

Αύριο θα διεξαχθεί η συνεδρίαση του δικαστηρίου που θα αποφασίσει για την υπό όρους αποφυλάκιση της Ριμσά.

stoxos.gr
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !

Re: Ανήλικη χριστιανή κινδυνεύει να καταδικαστεί σε θάνατο για βλασφημία

4
ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΗΚΕ ΟΤΙ ΒΕΒΗΛΩΣΕ ΤΟ ΚΟΡΑΝΙ


CNN: Φοβάται ότι θα τη σκοτώσουν, η μικρή χριστιανή από το Πακιστάν


Φόβους ότι θα τη σκοτώσουν εξτρεμιστές, εξέφρασε σε συνέντευξή της στο CNN, η νεαρή Πακιστανή χριστιανή, η οποία αφέθηκε ελεύθερη με αναστολή, μετά την σύλληψή της με την κατηγορία για βεβήλωση του Κορανίου. Η ίδια πάντως δηλώνει ότι αγαπά την χώρα της και δεν σκοπεύει να την εγκαταλείψει.

"Φοβάμαι ότι θα με σκοτώσουν", δήλωσε τηλεφωνικώς στο CNN η Ριμσά Μαζίχ, λίγες ημέρες μετά την αποφυλάκισή της. Η μικρή Πακιστανή κρατείτο στη φυλακή του Ραβαλπίντι, κοντά στο Ισλαμαμπάντ και μεταφέρθηκε με ελικόπτερο κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας σε άγνωστη τοποθεσία.
Η Ριμσά, περίπου 14 ετών, οδηγήθηκε στη φυλακή στα μέσα Αυγούστου, κατηγορούμενη από γείτονες ότι έκαψε σελίδες με στίχους του Κορανίου, αδίκημα που τιμωρείται με θανατική ποινή στο Πακιστάν βάσει του νόμου περί βλασφημίας.
Στη συνέντευξή της- την πρώτη σε ένα μέσο μαζικής ενημέρωσης από τότε που ήλθε στο φως η υπόθεση αυτή- η Ριμσά αρνήθηκε ότι έκαψε σελίδες από το Κοράνι.
Η υπόθεση είχε μια θεαματική εξέλιξη πριν από 10 ημέρες όταν η αστυνομία συνέλαβε τον ιμάμη του τεμένους της μικτής όσον αφορά το θρήσκευμα των κατοίκων της συνοικίας Μεχραμπάντ στην περιφέρεια του Ισλαμαντάντ όπου ζούσε η νεαρή πακιστανή, τον οποίο κατηγόρησε ότι έβαλε σελίδες του Κορανίου στ καμένα χαρτιά με στόχο την "εκδίωξη" των χριστιανών από τη συνοικία.
Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες της οικογένειας της Ριμσά στο BBC, δεκάδες οργισμένα άτομα κατευθύνθηκαν προς την κατοικία της οικογένειας όταν πληροφορήθηκαν ότι η μικρή "έκαψε" σελίδες του το Κορανίου.
"Μπήκαν στο σπίτι για να αρπάξουν την κόρη μου. Φοβήθηκα ότι θα μας σκοτώσουν", είπε η μητέρα της Ριμσά.
"'Ησαν πολλοί και φώναζαν ότι θα κόψουν τα χέρια αυτών που καίνε το Κοράνι", δήλωσε η μεγαλύτερη αδελφή της Ριμσά. Σύμφωνα με την οικογένεια, η μικρή είχε κλειστεί στο μπάνιο και περίμενε την άφιξη της αστυνομίας.
"'Ελεγαν: Θα σας κάψουμε μέσα στο σπίτι σας, δε θα τη γλιτώσετε ούτε εσείς ούτε τα παιδιά σας, θα κάψουμε τα σπίτια και των άλλων χριστιανών", τόνισε ο πατέρας της Ριμσά.
Σφαγή χριστιανών
Πολλοί χριστιανοί της Μεχραμπάντ εγκατέλειψαν τότε τη συνοικία φοβούμενοι ένα "νέο Γκόιρ", ένα πακιστανικό χωριό όπου εξτρεμιστές μουσουλμάνοι έκαψαν ζωντανούς το καλοκαίρι του 2009 επτά χριστιανούς και έβαλαν φωτιά σε 77 σπίτια τους όταν κυκλοφόρησαν φήμες ότι έκαψαν το Κοράνι.
Μετά τη σύλληψη της Ριμσά η οικογένειά της άλλαξε πολλές φορές τόπο κατοικίας, πάντα υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας.
"Ακόμα και όταν φύγαμε από τη συνοικία, πολλοί φώναζαν:Φέρτε το κορίτσι και τους γονείς της εδώ, θέλουμε να τους σκοτώσουμε", πρόσθεσε ο πατέρας της.
Η οικογένεια βρίσκεται σήμερα σε άγνωστο μέρος όπου θα παραμείνει, υπό την προστασία της κυβερνησης, όσο διαρκέσει η υπόθεση αυτή, η οποία θα έλθει και πάλι ενώπιον της δικαιοσύνης όταν ολοκληρωθεί η αστυνομική έρευνα, πράγμα που μπορεί να πάρει μερικούς μήνες.
Η Ριμσά δεν μπορεί να εγκαταλείψει το Πακιστάν πριν από την ολοκλήρωση των νομικών διαδικασιών. Και δεν προβλέπεται να το κάνει στη συνέχεια, παρά τους φόβους για τη ζωή της και τη ζωή των συγγενών της.
"Αγαπώ το Πακιστάν και δε θα εγκαταλείψω ποτέ τη χώρα μου", δήλωσε η Ριμσά στο CNN.


ΕΘΝΟΣ
''...δεν είναι η πάλη ημών εναντίον εις αίμα και σάρκα, αλλ' εναντίον εις τας αρχάς, εναντίον εις τας εξουσίας, εναντίον εις τους κοσμοκράτορας του σκότους του αιώνος τούτου, εναντίον εις τα πνεύματα της πονηρίας εν τοις επουρανίοις''\n[/align]
Απάντηση

Επιστροφή στο “O Aντιχριστιανισμός σε όλο του το μεγαλείο”

cron