Δε νομίζω να ξανακοιμηθείτε μετά από αυτό το άρθρο....

1
Τα ακάρεα που ζουν στο στρώμα σε μεγέθυνση!


Μοιάζουν με τέρατα από κάποια ταινία επιστημονικής φαντασίας όμως δεν είναι τίποτα άλλο από μικροσκοπικά ακάρεα που ζουν και πολλαπλασιάζονται στα στρώματα και τα κρεβάτια μας, προκαλώντας συχνά σημαντικές αλλεργίες.

Εικόνα

Οι εντυπωσιακές εικόνες που βλέπετε τραβήχτηκαν από επαγγελματίες φωτογράφους, χρησιμοποιώντας εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, προηγμένα και λεπτομερή μικροσκόπια αλλά και μεγεθυντικούς φακούς υψηλής ανάλυσης.

Εικόνα

Αποτελούν δε μέρος μιας τεράστιας βάσης δεδομένων με παρόμοιες εικόνες που υπάρχει στη Science Photo Library του Λονδίνου και χρησιμοποιείται για την έρευνα, ως εκπαιδευτικό υλικό, ακόμη και ως έργα τέχνης!

Εικόνα

Τα ακάρεα της οικιακής σκόνης (οικογένεια αραχνοειδών), που το μέγεθός τους είναι 0,3 mm και είναι αόρατα από το ανθρώπινο μάτι, μεγεθύνονται δεκάδες χιλιάδες φορές, ενώ τα εντυπωσιακά χρώματα που προστέθηκαν από τους επιστήμονες δημιουργούν εν τέλει ένα τρομακτικό αποτέλεσμα.

Εικόνα

«Τα δείγματα των ακάρεων έρχονται από όλο τον κόσμο και, βέβαια, δεν είναι αόρατα με γυμνό μάτι. Έτσι καλύπτονται με φύλλα χρυσού και στη συνέχεια τοποθετούνται κάτω από το μικροσκόπιο, με τα αποτελέσματα που βλέπετε», λέει ο Mark Abbott, διευθυντής της Βιβλιοθήκης.

Εικόνα

Αξίζει να σημειώσουμε ότι έρευνες έδειξαν ότι σε ένα μονό στρώμα ύπνου υπάρχουν έως 10.000.000 ακάρεα, με σημαντικότερα τα Dermatophagoides pteronyssinus, Dermatophagoides farinae και Euroglyphus maynei.

Εικόνα

perierga
.\n.\n.\n\n
Εικόνα

Re: Δε νομίζω να ξανακοιμηθείτε μετά από αυτό το άρθρο....

6
Αυτές οι εικόνες που ανάρτησες είναι όντως... ανατριχιαστικές.

Όμως αυτά τα μικροσκοπικά τερατάκια δεν είναι ανίκητα - μπορούν να εξοντωθούν με τη χρήση ενός καλού αντιπαρασιτικού σπρέϋ.

Re: Δε νομίζω να ξανακοιμηθείτε μετά από αυτό το άρθρο....

9
Mιας και το ανοίξαμε το θεμα!


Ακάρεα Τι είναι

ΓΙΑΝΝΑΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΜΟΡΙΑΚΟΣ & ΠΥΡΗΝΙΚΟΣ ΒΙΟΛΟΓΟΣ
a3
Έχετε συνειδητοποιήσει πως το στρώμα που κοιμόμαστε είναι το πιο βρώμικο σημείο μέσα στο σπίτι μας; Και αυτό γιατί είναι αδύνατον να πλυθεί και να καθαριστεί όπως τα ρούχα μας, ή το σώμα μας. Αν σκεφτούμε δε πως ένας άνθρωπος ηλικίας 70 ετών, περνά 23 χρόνια της ζωής του επάνω σε αυτό, καταλαβαίνουμε πόσο σοβαρό είναι το πρόβλημα. Στο στρώμα που κοιμόμαστε αναπτύσσονται πολύ γρήγορα αποικίες από ακάρεα, μύκητες, βακτήρια, έως και άλλα παθογόνα μικρόβια.



Τα ακάρεα της οικιακής σκόνης ανήκουν στην κατηγορία των αραχνοειδών, το μέγεθός τους είναι 0,3 mm, και είναι αόρατα από το ανθρώπινο μάτι. Μία σύγκριση μεγέθους είναι πως περίπου 1500 ακάρεα, χωρούν στην άκρη ενός σπίρτου. Τροφή τους είναι τα νεκρά κύτταρα από το ανθρώπινο σώμα, που αφαιρούνται λόγω της φυσικής διαδικασίας της απολέπισης. Φτάνει να σκεφτούμε ότι ο μέσος ενήλικας αποβάλλει πάνω από 500 - 700 γραμμάρια νεκρά κύτταρα απολέπισης κάθε χρόνο μόνο στο στρώμα και το μαξιλάρι του ύπνου, καταλαβαίνουμε ότι αυτό είναι αρκετό για να θρέψει πολλά εκατομμύρια από αυτούς τους μικροσκοπικούς οργανισμούς. Έρευνες έδειξαν ότι σε ένα μονό στρώμα ύπνου, υπάρχουν έως 10.000.000 ακάρεα

Δεν είναι μόνο τα ακάρεα όμως, αυτά κάθε αυτά, που προκαλούν όλα τα προβλήματα Ένα μεγάλο και επικίνδυνο πρόβλημα, οφείλεται στην πρωτεΐνη γουανίνη που περιέχεται στα περιττώματα τους. Τα ακάρεα παράγουν καθημερινά 20 έως 30 περιττωματικές μπαλίτσες. Το επικίνδυνο αυτό περιττωματικό υλικό είναι ελαφρύτερο από τον αέρα, με αποτέλεσμα, με κάθε μετακίνηση του σώματός μας στο κρεβάτι μας, κατά τη διάρκεια του ύπνου, το στρώμα και το μαξιλάρι ενεργούν σαν σπρέι, εκτοξεύοντας τους ρύπους στο στόμα μας, τη μύτη μας, τα μάτια μας και το δέρμα μας. Επίσης οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου γιατί τα μαξιλάρια του ύπνου περιέχουν από 4 μέχρι 16 διαφορετικά είδη από μύκητες, και ένα μαξιλάρι μπορεί να περιέχει περισσότερο από 1.000.000 σπόρους.
Οι μύκητες που υπάρχουν στα μαξιλάρια του ύπνου τρέφονται από τα απορρίμματα και τα περιττώματα των ακάρεων και από νεκρά κύτταρα του ανθρώπινου δέρματος. Οι μύκητες όπως ο Ασπέργιλλος, είναι υπεύθυνοι για σοβαρές παθήσεις και θανάτους σε ασθενείς με μειωμένη άμυνα του οργανισμού τους. Επίσης είναι αιτία επιδείνωσης αλλεργικών καταστάσεων όπως το άσθμα. Ο Ασπέργιλλος μπορεί επίσης να επιδεινώνει το άσθμα ιδιαίτερα σε ενήλικες που πάσχουν από τη νόσο για χρόνια. Παράλληλα προκαλεί αλλεργική ιγμορίτιδα σε ασθενείς με αλλεργική προδιάθεση. Γεμίζουμε τους πνεύμονές μας μέχρι 20,000 φορές την ημέρα, με περισσότερο από το ένα τρίτο αυτών των ενεργειών κατά τη διάρκεια του ύπνου. Η εισπνοή της γουανίνης και των περιττωμάτων από τα ακάρεα, προκαλεί ισχυρή αντίδραση του ανοσοποιητικού μας συστήματος και αυτό είναι η αιτία αλλεργιών και προβλημάτων όπως: άσθμα, παιδικό άσθμα, βρογχίτιδα, ρινίτιδα, ερεθισμό των ματιών και του δέρματος, ημικρανίες πονοκέφαλοι, αϋπνίες, ατονία, κόπωση, κατάθλιψη και άλλα σοβαρά προβλήματα.

Ένας από τους χώρους που προσφέρει ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξή τους είναι το στρώμα και το μαξιλάρι του ύπνου, με τα οποία εμείς έχουμε άμεση επαφή κατά τη διάρκεια του 1/3 περίπου της ζωής μας.

Υπολογίζετε πως ένα καινούργιο στρώμα σε ένα μήνα φιλοξενεί 5.000 ακάρεα, σε τέσσερις μήνες 500.000 και σε ένα χρόνο πάνω από 5.000.000. Άρα όσο παλαιότερο είναι ένα στρώμα, τόσο μεγαλύτερη είναι και η παθογόνος επιβάρυνσή του

Σήμερα υπολογίζεται ότι έως και 30% του πληθυσμού παρουσιάζει ευαισθησία στα ακάρεα, ενώ σε ορισμένες περιοχές το ποσοστό των ασθματικών που έχουν ευαισθησία στα ακάρεα φθάνει το 85%. Αυτό σημαίνει ότι όταν κάποιος που είναι ευαισθητοποιημένος σε ακάρεα, έρχεται σε επαφή με ουσίες που παράγονται απ' αυτά μπορεί να εμφανίσει ενοχλητικές μόνιμες ρινίτιδας ή ακόμα και χρόνιο άσθμα.
Τα συχνότερα συμπτώματα είναι μπουκωμένη μύτη, φτάρνισμα, καταρροή, φαγούρα στη μύτη και στα μάτια ιδίως κατά το πρωινό ξύπνημα. Σε βαρύτερες περιπτώσεις προκαλούνται επώδυνος βήχας ή και πολλά επεισόδια δύσπνοιας.

Από την άλλη πλευρά που είναι και η πιο επώδυνη τα ακάρεα προκαλούν ένα προέχον ερυθρό εξάνθημα με έντονο κνησμό, το οποίο ονομάζεται ψώρα. Η ψώρα είναι άκρως μεταδοτική νόσος .Οφείλεται στο άκαρι της ψώρας .

Υπολογίζεται ότι περίπου πάνω από 300 εκατομμύρια άνθρωποι προσβάλλονται κάθε χρόνο από το άκαρι της ψώρας και νοσούν. Η ψώρα προσβάλλει όλες τις φυλές ,όλες τις κοινωνικές τάξεις σε όλα τα γεωγραφικά μήκη και πλάτη

Ατομα τα οποία έχουν εξασθενημένο ανοσολογικό σύστημα ( άτομα που παίρνουν φάρμακα για αυτοάνοσα νοσήματα ή έχουν κάνει μεταμόσχευση οργάνων ), ή έχουν αποδυναμωμένο ανοσοποιητικό, καθώς και ηλικιωμένα άτομα, ή παιδιά εμφανίζουν πιο σοβαρές μορφές ψώρας.
phpBB [video]
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διάφορα θέματα απο EMAIL”