ΕΚΤΑΚΤΟ: Ο τουρκικός Στόλος βγήκε σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο και λαμβάνει θέσεις μάχης...

1
Όπως μεταδίδουν ρωσικές πηγές, το 80% των κύριων σκαφών επιφανείας καθώς και πυραυλάκατοι των ναυστάθμων από το Aksaz μέχρι την Αλεξανδρέτα (Aksaz, İskenderun, Mersin, Antalya) έχουν αποπλεύσει και λαμβάνουν θέσεις μάχης.

Συγκεκριμένα 6 κύριες μονάδες βρίσκονται μεταξύ Κύπρου και Αιγύπτου, υπό την κάλυψη άσκησης με το αιγυπτιακό ναυτικό, 4 μονάδες (φρεγάτες και πυραυλάκατοι) έχουν καταπλεύσει και βρίσκονται στο κατεχόμενο λιμάνι της Αμμοχώστου, 3 φρεγάτες βρίσκονται στο λιμάνι της Μερσίνας και 1 τουρκικό υποβρύχιο βρίσκεται μεταξύ Κρήτης και Κύπρου (έχει εκδοθεί σχετικό subnote).

Η κίνηση προφανώς αφορά την κατάσταση στη Συρία, αλλά με δεδομένο ότι καλύπτει μια περιοχή από τα Δωδεκάνησα μέχρι την Κύπρο, το ελληνικό σύστημα επιτήρησης έχει τεθεί σε επιφυλακή.

Η αιφνιδιαστική έξοδος του τουρκικού Στόλου συνάδει απόλυτα με τις πληροφορίες που έρχονται και αναφέρουν υπερσυγκέντρωση δυνάμεων στα τουρκοσυριακά σύνορα.

Ταυτόχρονα αεροσκάφη ναυτικής συνεεργασίας έχουν απογειωθεί και προσεγγίσει τις συριακές αρχές παρακολουθούμενα πάντα από ρωσικά πλοία ηλεκτρονικού πολέμου που περιπολούν στις ακτές της Συρίας.

Για οτιδήποτε νεότερο θα σας ενημερώσουμε.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείνΠλάτων

Re: ΕΚΤΑΚΤΟ: Ο τουρκικός Στόλος βγήκε σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο και λαμβάνει θέσεις μάχης...

2
"Η Τουρκία βιάζεται να ξεκινήσει τον Γ'Π.Π."! - Ετοιμότητα 2 ωρών για εισβολή στη Συρία
14-10-2012 18:25:55



Έτοιμη "να διαβεί τον Ρουβίκωνα" είναι η Τουρκία και όπως δήλωσε χαρακτηριστικά Ρώσος αξιωματούχος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών με τον οποίο επικοινώνησε το defencenet.gr, ο οποίος θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του: "Η Τουρκία επειδή δεν συμμετείχε στον Β'Π.Π., φαίνεται ότι βιάζεται να ξεκινήσει τον Γ'Π.Π."!
Πληροφορίες που τέθηκαν υπ'όψιν της Διακλαδικής Διεύθυνσης Πληροφοριών του ΓΕΕΘΑ αναφέρουν ότι πριν τρεις ώρες ολοκληρώθηκε σύσκεψη που είχε ξεκινήσει από το πρωί μεταξύ Τούρκων αξιωματικών του Γενικού Επιτελείου και αρχηγών των ισλαμιστών ανταρτών στην πλευρά των τούρκικων συνόρων.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τουρκικές δυνάμεις ετοιμαζουν επίθεση σε τρεις κύριους άξονες με την χρήση κυρίως τεθωρακισμένων ταξιαρχιών, των οποίων η προέλαση θα καλύπτεται από μονάδες των ανταρτών οι οποίοι θα ακολουθούν τις φάλαγγες για να αναλαμβάνουν την εξουδετέρωση αντιαρματικών όπλων κλπ.

Από αέρος θα υπάρχει πλήρη κάλυψη αλλά και απολυτη συνεργασία με το ραντάρ του NATO που σκοπό έχει να δίνει στόχους στην αντιπυραυλική "ομπρέλα", τώρα θα δίνει πληροφορίες στα τουρκικά αφη στην αεροπορική βάση του Ντιγιάρμπακιρ και θα κατευθύνει τους στόχους εναντίον της συριακής αεράμυνας. Μεγάλη η κίνηση στο λιμάνι της Μερσίνας από οχήματα και πολεμικά σκάφη.

Το προσωπικό των τεθωρακισμένων ταξιαρχιών βρίσκεται "επάνω στα άρματα" με ετοιμότητα αναχώρησης δύο ωρών. Κέντρο συγκέντρωσης των περισσότερων δυνάμεων είναι η πόλη της νοτιοανατολικής Τουρκίας Mürşitpın.

Η όλη εικόνα σε ότι αφορά την συγκέντρωση χερσαίων, ναυτικών και αεροπορικών δυνάμεων δείχνει ότι οι επόμενες 72 ώρες θα είναι οι σημαντικότερες στην περιοχή, τουλάχιστον από την εποχή της προσάρτησης της Αλεξανδρέττας στην Τουρκία.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείνΠλάτων

Re: ΕΚΤΑΚΤΟ: Ο τουρκικός Στόλος βγήκε σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο και λαμβάνει θέσεις μάχης...

3
Κάλεσαν εφέδρους καταδρομείς - Τους ενημέρωσαν για ΑΟΖ - Έλαβαν οδηγίες αποστολής
14-10-2012 21:41:05


Έκτακτη άσκηση-ενημέρωση εφέδρων καταδρομέων εκτελέστηκε στην ΣΕΑΠ της Κρήτης με την πρόσκληση και επιχειρησιακή ενημέρωση 135 εφέδρων των οποίων χώρος ανάπτυξης σε περίπτωση κρίσης προβλέπεται να είναι το Καστελόριζο, η Κάρπαθος και η Σαρία που ελέγχει τον δίαυλο με την Ρόδο. Η Σαρία καλύπτει την δεύτερη έξοδο, μετά τον δυτικό δίαυλο Κρήτης-Κυθήρων, από την Μαύρη Θάλασσα και το Αιγαίο προς την Μεσόγειο .
Σήμερα το πρωί στην Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού, στο χώρο όπου γίνονται και οι συγκεντρώσεις των Δοκίμων Αξιωματικών Πεζικού, οι έφεδροι ενημερώθηκαν από αξιωματικούς της Ανωτέρας Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ) και της Διεύθυνσης Ειδικών Δυνάμεων του ΓΕΣ.

Σκοπός της άσκσηης ήταν ... η ψυχολογική προετοιμασία προσπάσπισης της ΑΟΖ! Τι σημαίναι ΑΟΖ και πως θα υπερασπιστούν συγκεκριμένες περιοχές μετά την ανακήρυξή της και γιατί η Τουρκία απειλεί την Ελλάδα σε περίπτωση που ανακηρυχθεί ΑΟΖ!

Συγκεκριμένα το περιεχόμενο της ενημέρωσης ήταν "Να ενημερωθούν όλες οι έφεδρες δυνάμεις πυρός και ταχείας επέμβασης για το τι σημαίνει Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη-ΑΟΖ".

Προς τι τέτοια ενημέρωση εφέδρων; Γιατί "Ο καλός καταδρομέας εκτός από εκπαιδευμένος πρέπει να είναι και σωστά ενημερωμένος γι’ αυτό που θα κληθεί να προασπίσει" σημειώνουν οι αξιωματικοί που κάνουν την ενημέρωση. Εξήγησαν προς τους καταδρομείς την αναγκαιότητα για την οριοθέτηση της ΑΟΖ, ποιες είναι οι επιδιώξεις των Τούρκων που αμφισβητούν την ΑΟΖ που συνιστά το Καστελόριζο και τι θα σημάνει η απόφαση ανακήρυξης της ΑΟΖ από ελληνικής πλευράς.

Μετά την γενική ενημέρωση για την σκοπιμότητα ανακήρυξης ΑΟΖ και τα ελληνικά δικαιώματα, ακολούθησε η επιχειρησιακή ενημερωση, για την αποστολή: Πως θα συγκεντρωθούν, που θα συγκεντρωθούν, από που θα αναχωρήσουν για Καστελόριζο και Κάρπαθο, ποια η αποστολή τους και οι κανόνες εμπλοκής.

Η ενημέρωση ολοκληρώθηκε με την επίδειξη επιθετικού τυφεκίου FN, με το οποίο θα εξοπλιστούν αφού δεν προβλέπεται στην εφεδρεία η διάθεση M16A2. Και καλύτερα, αφού το FN είναι ανώτερο σε όλα, πλην ίσως του μεγέθουςκαι της μεταφορικής ικανότητας πυρομαχικών του στρατιώτη, αλλά για αμυντική αποστολή είναι ιδανικό: Με διπλάσιο δραστικό βεληνεκές και διπλάσια φονικότητα από το βλήμα των 5,56 χλστ. του Μ16, το 7,62 χλστ. του FN είναι ιδανικό για αντιαποβατικο αγώνα, αντιμετώπιση αεραποβάσεων και για αγώνα σε περιοχές με ισχυρούς ανέμους, όπως η Κάρπαθος και το Καστελόριζο.

Η ενημέρωση ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 13.00 το μεσημέρι. Πρόταση: Την επόμενη φορά να κληθούν για βολές με το FN. Άλλο να το βλέπεις και να στο περιγράφουν και άλλο να το "δουλεύεις"...

Τώρα, σε πολιτικό επίπεδο τι σημαίνουν όλα αυτά: Υπάρχει περίπτωση ανακήρυξης ΑΟΖ από την Ελλάδα από την παρούσα κυβέρνηση; Από ελάχιστα πιιθανό έως απίθανο. Άρα η ενημέρωση για την ΑΟΖ αποσκοπούσε περισσότερο στην ψυχολογική προετοιμασία ανάληψης δράσης σε περίπτωση "θερμού" επεισοδίου ή επαπειλούμενου "θερμού" επεισοδίου από πλευράς Τουρκίας με στόχο το Καστελόριζο.

Με τον τουρκικό Στόλο ανεπτυγμένοκαι τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις σε πλήρη συναγερμό και επιχειρησιακή ετοιμότητα, έστω για επιχειρήσεις στην Συρία, ποτέ δεν ξέρεις πότε ο αντίπαλος θα επιχειρήσει αιφνιδιασμό και "ξεκαθάρισμα" εκκρεμοτήτων. Ο λύκος, πάντα στην αναμπουμπούλα χαίρεται. Για όσους έχουν ασθενή μνήμη να υπενθυμίσουμε ότι η "Βαριοπουλα" θα εκτελείτο τον Μάρτιο του 2003, ταυτόχρονα με την αμερικανική εισβολή στο Ιράκ!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείνΠλάτων

Re: ΕΚΤΑΚΤΟ: Ο τουρκικός Στόλος βγήκε σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο και λαμβάνει θέσεις μάχης...

5
Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΚΗΡΥΞΕΙ “ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΑ” ΤΗΝ ΑΟΖ . . .;;;;;;

Πρωί Κυριακής. ......Λίγα λεπτά πριν τις 8......

Στην πύλη της Σχολής Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού, επικρατεί ασυνήθιστος συνωστισμός.

Νέοι, ηλικίας 20 έως και 30 ετών, αρχίζουν να καταφθάνουν μπροστά από το φυλάκιο του στρατοπέδου. Στα χέρια τους κρατούν στρατιωτικά ¨προσκλητήρια¨ Όσο οι δείκτες πλησιάζουν για να δείξουν ακριβώς 8 οι πολίτες πυκνώνουν .Όλοι τους με σωματική διάπλαση που παραπέμπει σε στρατιώτες που υπηρετούν ή έχουν υπηρετήσει στις Ειδικές δυνάμεις. Αξιωματικός της ΣΕΑΠ παραλαμβάνει την ομάδα των συνολικά 135 ανδρών που φορούσαν πολιτικά για να τους οδηγήσει μπροστά από το Διοικητήριο της ΣΕΑΠ όπου εκεί τους αναμένει για το καλωσόρισμα ο Διοικητής της.....
Σχολής Ταξίαρχος Γιώργος Μαυρομανωλάκης.

Γρήγορα οδηγούνται στο χώρο όπου γίνονται και οι συγκεντρώσεις των Δοκίμων Αξιωματικών Πεζικού, εκεί όπου στεγάζεται και το Κέντρο Ψυχαγωγίας της Μονάδας. Παίρνουν θέσεις στην αίθουσα ενώ μπροστά τους βρίσκονται χάρτες με τους οποίους αποτυπώνεται το Ανατολικό Αιγαίο κατά μήκος των Δωδεκανήσων εως και την Κύπρο. Ο Αξιωματικός της ΣΕΑΠ ενημερώνει τηλεφωνικά ότι όλα είναι έτοιμα, και λίγα μόλις λεπτά αργότερα εμφανίζεται στην αίθουσα Αξιωματικός της Ανωτέρας Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων. Λίγα βήματα πιο πίσω κάνει την εμφάνιση του ο πράσινος μπερές. Πρόκειται για λοχαγό των καταδρομέων. Από εκείνη τη στιγμή και για 5 σχεδόν ώρες θα ξεκινήσει μια ασυνήθιστη και σε κάθε περίπτωση ενδιαφέρουσα ενημέρωση των εφέδρων καταδρομέων.

¨ΟΙ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΙ¨

Όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα ¨ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ” σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της,όσοι πέρασαν την πύλη της ΣΕΑΠ μόνο τυχαία δεν προσκλήθηκαν. Και οι 135 έφεδροι καταδρομείς έλκουν την καταγωγή τους από την Κρήτη. Ο συνολικός αριθμός τους παραπέμπει σε σύνθεση δύο λόχων. Ωστόσο εκτός από την κοινή καταγωγή τους, τους συνδέουν δυο ακόμη σημεία. Πρόκειται στην πλειοψηφία τους για αλεξιπτωτιστές. Το στρατιωτικό ¨προσκλητήριο¨ είχε παραλήπτες όχι απλά μέλη δύναμης πυρός άλλα και ομάδα ταχείας επέμβασης από αέρος. Δεύτερο και εξίσου κρίσιμο κοινό σημείο. Και οι 135 κρητικοί αλεξιπτωτιστές έχουν ταχθεί να βρεθούν σε Καστελόριζο και Κάρπαθο σε περίπτωση που τεθεί ζήτημα επιστράτευσης και μέχρι τότε δεν έχουν πάρει στα χέρια τους το λευκό φύλλο πορείας αλλά διατηρούν το πράσινο, όπως άλλωστε συμβαίνει για όλους τους εφέδρους του Στρατού. Γιατί όμως προσκλήθηκαν μόνο οι αλεξιπτωτιστές που έχουν ¨σημείο αναφοράς¨ τους τα συγκεκριμένα νησιά του Νοτιοανατολικού Αιγαίου; Οι χάρτες και πολύ περισσότερο η ενημέρωση που ακολούθησε δίνουν τις απαντήσεις.

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ¨ΙΠΤΑΜΕΝΟΥΣ¨ ΜΠΕΡΕΔΕΣ ΤΟΥ ΠΕΖΙΚΟΥ

Αξιωματικός της Α.Σ.Δ.Ε.Ν και λοχαγός των καταδρομέων χωρίς να χρονοτριβούν αποκαλύπτουν τον σκοπό του αιφνιδίου και άκρως περίεργου(αφού δεν επρόκειτο για μετεκπαίδευση) ¨προσκλητηρίου¨. Η εντολή από το Γενικό Επιτελείο Στρατού είναι συγκεκριμένη: ¨Άμεσα να ενημερωθούν όλες οι έφεδρες δυνάμεις πυρός και ταχείας επέμβασης για το τι σημαίνει Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη-ΑΟΖ¨.
Το θέμα της ενημέρωσης θα μπορούσε να αφορά καθαρά μια διάλεξη μεταξύ στελεχών του διπλωματικού σώματος. Ωστόσο η εμπλοκή των Ειδικών Δυνάμεων αποτυπώνει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο ότι η στρατιωτική ηγεσία θέλει να είναι ενήμεροι ακόμη και οι πιο χαμηλόβαθμοι . Γιατί όμως και οι έφεδροι; Όποια ερμηνεία κι’αν επιχειρήσει να δώσει κανείς είναι προφανές ότι η μαραθώνια ενημέρωση προς τους 135 καταδρομείς-αλεξιπτωτιστές σχετίζεται με το ¨ορατο¨ ενδεχόμενο η Ελληνική πλευρά να γίνει μάρτυρας ενός θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο, όταν θα ληφθεί η πολιτική απόφαση για να προχωρήσει η οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης που σχετίζεται άμεσα με την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων ,τα οποία εκτιμάται ότι υπάρχουν στην θαλάσσια περιοχή.

¨Ο καλός καταδρομέας εκτός από εκπαιδευμένος πρέπει να είναι και σωστά ενημερωμένος γι’ αυτό που θα κληθεί να προασπίσει¨ σημειώνουν με μια φωνή οι δυο αξιωματικοί που έχουν επωμιστεί το βάρος της ενημέρωσης. Εξηγούν προς τους καταδρομείς την αναγκαιότητα για την οριοθέτηση της ΑΟΖ, ποιες είναι οι επιδιώξεις των Τούρκων που αμφισβητούν το Καστελόριζο έως και την Κάρπαθο και τι θα σημάνει η τελική απόφαση από Ελληνικής πλευράς.
Οι καταδρομείς παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την ενημέρωση που δεν έχει προηγούμενο, ούτε σε ότι αφορά τις έκτακτες συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε , ούτε πολύ περισσότερο σε ότι αφορά το περιεχόμενο της. Οι ¨διπλωματικές¨ αναφορές και εξηγήσεις γρήγορα δίνουν τη θέση τους στο καθαρά στρατιωτικό σκέλος της ενημέρωσης .Οι οδηγίες εστιάζονται ,καταρχάς ,στα καθήκοντα που θα αναλάβουν εφόσον χρειαστεί να αναπτυχθούν σε Καστελόριζο και Κάρπαθο και δεύτερον στα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν οι καταδρομείς από την ώρα που θα φθάσει έξω από το σπίτι τους περιπολικό της Ελληνικής Αστυνομίας για να τους επιδώσει το ¨προσκλητήριο¨ εως και την άφιξη τους σε Καστελόριζο και Κάρπαθο με ενδιάμεση στάση τη ΣΕΑΠ.

Η ενημέρωση ολοκληρώθηκε με τον ίδιο ασυνήθιστο τρόπο με τον οποίο και ξεκίνησε. Οι αξιωματικοί κάνουν επίδειξη όπλου το οποίο δεν φέρουν οι εν ενεργεία καταδρομείς ,γεγονός που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση. Η παρουσίαση του νέου -για τα χέρια των καταδρομέων όχι όμως και για το υπόλοιπο στρατιωτικό προσωπικό-όπλου σχετίζεται με το ωφέλιμο βεληνεκές. Οι έφεδροι καταδρομείς αποχωρούν λίγα λεπτά μετά τη 1 το μεσημέρι και περνούν από την πύλη της ΣΕΑΠ, φεύγοντας με την αίσθηση ότι πολύ σύντομα θα ξανασυναντηθούν .Ωστόσο διατηρούν ζωηρή την ελπίδα ότι η πολιτική ηγεσία θα φροντίσει τελικώς ώστε η νέα τους συνάντηση να περιοριστεί σε μια ακόμη ενημέρωση και έτσι δεν θα χρειαστεί να συναντήσουν κάποιο πρωινό έξω από το σπίτι τους περιπολικό της ελληνικής αστυνομίας…

http://cretanpatriot.wordpress.com
Το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείνΠλάτων

Re: ΕΚΤΑΚΤΟ: Ο τουρκικός Στόλος βγήκε σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο και λαμβάνει θέσεις μάχης...

6
Τώρα εξηγούνται όλα.

'Εβαλαν τις σειρήνες να ηχήσουν θέτοντας σε εφαρμογή την άσκηση "Αλέξανδρος 2012" θορυβημένοι από την επιθετική συμπεριφορά των Τούρκων, λες και ήμασταν ήδη σε πόλεμο με τη γείτονα!

Re: ΕΚΤΑΚΤΟ: Ο τουρκικός Στόλος βγήκε σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο και λαμβάνει θέσεις μάχης...

7
Μήπως η κυβέρνηση Σαμαρά παραιτήθηκε από την φύλαξη συνόρων της Ελλάδας και την ανέθεσε στον... Νταβούτογλου; Επί 36 ώρες τουρκική φρεγάτα έκοβε βόλτες στο Αιγαίο

Το μεσημέρι του Σαββάτου βγήκε η τουρκική κορβέτα «Bafra» από το λιμάνι της Σμύρνης προκειμένου να κατευθυνθεί στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου. Ακολουθώντας μια άκρως επιθετική τακτική, το τουρκικό πολεμικό πλοίο επί 36 ώρες μπαινόβγαινε στα ελληνικά χωρικά ύδατα και περιέπλευσε συνολικά εννέα ελληνικά νησιά: Την Άνδρο, την Εύβοια, την Κέα, την Κύθνο, την Μήλο, την Κρήτη, την Κάρπαθο, τη Ρόδο και το Καστελόριζο!

Στις επτά το απόγευμα του Σαββάτου, η τουρκική κορβέτα παραβίασε τα ελληνικά χωρικά ύδατα μεταξύ Εύβοιας – Άνδρου και κινούμενη μεταξύ Κέας – Κύθνου, βγήκε από την ελληνική χωρική θάλασσα πέντε ώρες μετά στην περιοχή νοτιοδυτικά της Κύθνου. Στη συνέχεια κινούνταν στο όριο των ελληνικών χωρικών υδάτων δυτικά της Μήλου. Φτάνοντας βορειοδυτικά της Κρήτης, η κορβέτα «Bafra» έπλευσε στο όριο των ελληνικών χωρικών υδάτων ολόκληρης της νότιας περιοχής της Κρήτης ακολουθώντας ανατολική πορεία. Στη συνέχεια το τουρκικό πολεμικό πλοίο κινήθηκε νότια της Καρπάθου, της Ρόδου και νότια από το Καστελόριζο μέχρι που τελικώς τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας βγήκε εκτός της περιοχής που συμπίπτει με το FIR Αθηνών.
Είναι η πρώτη φορά που τουρκικό πολεμικό πλοίο «περιπλανιέται» ασκόπως στο Αιγαίο για ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο! Εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι ενώ ο περίπλους του Αιγαίου από την «Bafra» ξεκίνησε το Σάββατο, οι παραβιάσεις των ελληνικών χωρικών υδάτων και η όλη επιθετική κίνησή της ανακοινώθηκαν από το ΓΕΕΘΑ το πρωί της Δευτέρας...

Ο πλους της τουρκικής κορβέτας στο Αιγαίο ήλθε τρεις μέρες μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου στην Αθήνα, όπου συμφωνήθηκε η επανέναρξη των διερευνητικών επαφών για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Τουρκία.

«Εμείς πάντοτε επιθυμούμε το Αιγαίο ως μία θάλασσα ειρήνης και φιλίας, να είναι ανοικτό σε κάθε είδους συνεργασία», είχε δηλώσει την προηγούμενη Τετάρτη ο κ. Νταβούτογλου και το μήνυμά του ανέλαβαν να το «αποκωδικοποιήσουν» οι τουρκικές ναυτικές δυνάμεις.
protothema.gr
kostasxan.blogspot.gr
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !

Re: ΕΚΤΑΚΤΟ: Ο τουρκικός Στόλος βγήκε σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο και λαμβάνει θέσεις μάχης...

8
"Αέρα" στα πανιά των Νεοθωμανών Μογγόλων έδωσε η τρόικα με τη παρανοϊκή αξίωσή της για εκκένωση όλης της νησιωτικής χώρας προβάλλοντας ως άλλοθι την εξοικονόμηση χρημάτων!

Re: ΕΚΤΑΚΤΟ: Ο τουρκικός Στόλος βγήκε σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο και λαμβάνει θέσεις μάχης...

9
Toυρκικό υποβρύχιο κοντά στην Εύβοια - Παρακολουθείται από το ΠΝ (βίντεο)

Τουρκικό υποβρύχιο εντοπίστηκε από το ελληνικό σύστημα επιτήρησης να κινείται στο κεντρικό Αιγαίο στην περιοχή της Σκύρου. Πρόκειται για το Type 209/1400 (S358) Canakkale, ένα από τα πλέον σύγχρονα υποβρύχια του τουρκικού Ναυτικού, το οποίο προβαίνει σε ασκήσεις αποκλεισμού νήσων και απαγόρευσης θαλασσίων οδών από το δυτικό προς το ανατολικό Αιγαίο. Το υποβρύχιο απέπλευσε έφυγε από τη ναυτική βάση του Gölcük στις 08:30, σύμφωνα με πληροφορίες των ελληνικών υπηρεσιών πληροφοριών και ακριβώς στις 11:45 εγκατέλειψε τα Δαρδανέλια και βυθίστηκε στα νερά του Αιγαίου. Ενωρίτερα είχε φορτώσει πυρομαχικά και τρόφιμα.


Το εντυπωσιακό είναι ότι όταν περνούσε το "λαιμό" των Δαρδανελίων, οι αξιωματικοί του υποβρυχίου χαιρέτισαν τη ναυτική βάση NARA στην ακτή πριν ανοιχτεί στο Αιγαίο Πέλαγος σε έναν χαιρετισμό που συνηθίζεται όταν αποπλέει ένα σκάφος σε πολεμική αποστολή. Οπότε από ελληνικής πλευράς εικάζεται ότι θα πλεύσει και αυτό προς Συρία.

Πάντως στην παρούσα φάση βρίσκεται στο Αιγαίο νότια-νοτιοανατολικά της Σκύρου, κοντά στην Εύβοια.
Το S-358 ÇANAKKALE ανήκει στην τελευταία τετράδα υποβρυχίων που το τουρκικό Ναυτικό παρέλαβε την περίοδο 2003-2007. Ανέλκει στην υπο-κλάση υποβρυχίων Type 209/1400 Mod Gur και έχει μήκος 62 μέτρα διάμετρο 6,2 μέτρα και εκτόπισμα 1586 τόνους. Μπορεί να καταδυθεί σε βάθη μέχρι 350 μέτρα.
Το σκάφος μπορεί να πλεύσει με μέγιστη ταχύτητα σε κατάδυση 21 κόμβους ενώ η εμβέλεια του με ταχύτητα 8 κόμβων φτάνει τα 8200 μίλια. Το υποβρύχιο είναι εξοπλισμένο με 14 βλήματα και τορπίλες ενώ διαθέτει 8 τορπιλοσωλήνες.

Ο οπλισμός του αποτελείται από βλήματα βυθού-επιφανείας UGM-84 Harpoon καθώς και τορπίλες Tigerfish Mk 24 Mod 2 και STN Atlas DM2A4. Το υποβρύχιο διαθέτει παθητικό ενεργό σόναρ τύπου CSU-83 καθώς και συρόμενη διάταξη τύπου TAS-3. Το πλήρωμα του αποτελείται από 35 άτομα εκ των οποίων οι 8 είναι αξιωματικοί.

Ακολουθεί βίντεο από τον απόπλου του τουρκικού υποβρυχίου όπως αυτή καταγράφηκε από τα τουρκικά ΜΜΕ και ένα δεύτερο βίντεο από την ζωή στο υποβρύχιο Inonu το οποίο ανήκει στην ίδια κλάση με το Canakkale

defencenet
''...δεν είναι η πάλη ημών εναντίον εις αίμα και σάρκα, αλλ' εναντίον εις τας αρχάς, εναντίον εις τας εξουσίας, εναντίον εις τους κοσμοκράτορας του σκότους του αιώνος τούτου, εναντίον εις τα πνεύματα της πονηρίας εν τοις επουρανίοις''\n[/align]
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ελληνοτουρκικά”

cron