ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΙΑΤΙΣΤΗΣ ΠΑΥΛΟΣ:Η ΧΡ.ΑΥΓΗ ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΕΙ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ

1
Εικόνα






«Μαύρη νύχτα», χαρακτηρίζει την Χρυσή Αυγή, ο Μητροπολίτης Σιατίστης Παύλος, με αφορμή τα επεισόδια στο θέατρο «Χυτήριο», ασκώντας όμως παράλληλα και αυστηρή κριτική στους συντελεστές του έργου «Corpus Christi», οι οποίοι, όπως είπε, “τη φτήνια τους προσπαθούν να πουλήσουν για τέχνη”.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο ιεράρχης στις επιθέσεις μελών της Χρυσής Αυγής, εναντίον αλλοδαπών. Ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στην παραβολή του Καλού Σαμαρείτη, υπογραμμίζοντας ότι “σύμφωνα με την χρυσαυγίτικη αντίληψη θα έπρεπε ο Σαμαρείτης βλέποντας τον πληγωμένο Ιουδαίο να τον πετάξει στα σκουπίδια, τότε θα ήταν “καλός”!
Διαβάστε το επίμαχο απόσπασμα της ομιλίας του Μητροπολίτη Σιατίστης, Παύλου για τη Χρυσή Αυγή:

“Άφησα τελευταία τη “Χρυσή Αυγή” που στην πραγματικότητα είναι “μαύρη νύκτα”. Είναι θλιβερό ότι κάποιοι “χριστιανοί αγωνιστές” ταυτίστηκαν με τη χρυσή αυγή για να υπερασπιστούν τον Χριστό.

Τον Χριστό που η “Χρυσή Αυγή” τον διώκει, τον προσβάλλει και τον εξευτελίζει καθημερινά και το πράττει στα πρόσωπα, των προσφύγων, των μεταναστών ακόμα και των παιδιών.

Δεν είναι ο “πλησίον” της Παραβολής του Καλού Σαμαρείτη; Σύμφωνα λοιπόν με την χρυσαυγίτικη αντίληψη θα έπρεπε ο Σαμαρείτης βλέποντας τον πληγωμένο Ιουδαίο να τον πετάξει στα σκουπίδια, τότε θα ήταν “καλός”. Κάθε εναγκαλισμός και χάϊδεμα χριστιανού η πολύ περισσότερο ιερωμένου προς την Χρυσή Αυγή δείχνει μπέρδεμα φρικτό και ακύρωση της πίστης.

«Είναι άλλο το θέμα των προσφύγων», συνεχίζει ο ιεράρχης «και των προβλημάτων που μια ανίκανη πολιτική ηγεσία άφησε να δημιουργηθούν και άλλο η απόλυτη αξία του ανθρώπινου προσώπου. Δεν θα ακυρώσουμε την αλήθεια του Θεού για να λύσουμε τα προβλήματα μας. Αντιθέτως τα προβλήματα δημιουργήθηκαν γιατί την αλήθεια του Θεού την αντικαταστήσαμε με την αλαζονεία μας και την επιπολαιότητα μας. Στώμεν λοιπόν καλώς! Στώμεν μετά φόβου! Η άκρη του κουβαριού είναι του Χριστού το θέλημα και όχι οι αυθαιρεσίες και οι εξυπνάδες των ανθρώπων”.



pheme.gr
Το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείνΠλάτων

Re: ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΙΑΤΙΣΤΗΣ ΠΑΥΛΟΣ:Η ΧΡ.ΑΥΓΗ ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΕΙ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ

4
Για να δείτε πως μας παίζουν όλους στα δάχτυλα!

α)ξέρανε οτι το έργο θα προκαλούσε αντιδράσεις ναι ή ου;(άλλωστε αντιδράσεις εχει προκαλέσει παντού όπου έχει παιχτεί,ασχέτως αν τα ΜΜΕ,παρουσιάζουν οσους διαμαρτυρήθηκαν οπισθοδρομικούς και ενάντια στην ελευθερία της τέχνης)

β)πολλοί λένε οτι έγινε εξεπίτηδες για να δημιουργηθούν πολοι ΧΑ και αριστερών(κάτι που πιθανόν και να ισχύει).


Ερχόμαστε στο θέμα μας.

Βγαίνει ο μητροπολιτης Σιατίστης και καταφέρεται εναντιον της ΧΑ και κάποιων "Χριστιανών" που ταυτίστηκαν με την ΧΑ(δεν ξερω ποιους εννοεί ο μητροπολίτης ή αν εννοεί το σύνολο που διαμαρτυρήθηκε,οπότε δεν σχολιάζω επι τούτου) και οι μεν τον λένε νεοταξίτη και άνθρωπο του συστήματος και οι δε τον λένε μπράβο καλά τα λέει γιατι είμαστε Χριστιανοί και τους δεχόμαστε όλους.


(Δημήτρη ,νομίζω απάντησε στο ερώτημα σου στην τελευταία παράγραφο....φταίνε οι πολιτικές ,οχι οι άνθρωποι,αν και κάποιοι απο αυτούς κατα την άποψη μου δεν είναι φουκαριάρηδες,αλλα΄επικίνδυνοι,όμως και για αυτό φταίνε οι ανθελληνικές πολιτικές).

Βγαίνουν τα ΜΜΕ,παίζοντας τον ρόλο τους και επειδή συμμετείχε η ΧΑ,έγιναν όλοι φασίστες,φανατικοί,τραμπούκοι και μέλη παραθρησκευτικών οργανώσεων(προσέξτε οχι Χριστιανοί που διαμαρτύρονταν) προβάλλοντας παράλληλα γεγονότα που σύμφωνα με όσους συμμετείχαν δεν εγιναν ποτέ.
Δείτε εδω για παράδειγμα http://anavaseis.blogspot.gr/2012/10/bl ... _1395.html

Βγαίνει ο Μητροπολίτης Σιατίστης http://anavaseis.blogspot.gr/2012/10/co ... ti_16.html και λέει εύγε και δόξα και τιμή στους διαμαρτυρηθέντες γιατι κάνουνε ομολογία πίστεως(σ.σ. εδω κάποιοι σίγουρα θα πούνε οτι επαινεί και την ΧΑ,άρα είναι φασίστας και ακροδεξιός).
Υπενθυμίσω εδω το ακόλουθο:
ανακοίνωση της ΔΙΣ την 7η Ιουνίου 2012: «Συνήλθε σήμερα Πέμπτη, 7 Ιουνίου 2012, στην δεύτερη Συνεδρία Της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.
Κατά την σημερινή Συνεδρία : «Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος έλαβε γνώση σχετικά με την παρουσίαση ενός βλασφήμου θεατρικού έργου ….. Λυπούμεθα πάρα πολύ για την νοσηρή φαντασία των συγγραφέων του θεατρικού έργου, και προτρέπουμε τον Λαό μας να αποδοκιμάσει αυτό.»»
Βγαίνει μετά ο Πειραιώς και υποβάλλει μύνηση στους συντελεστές του έργου και τσουπ έρχεται και η ΧΑ να συνεισφέρει και να παίξει τον ρόλο της, η οποία μύνηση ,ετσι οπως μας λενε τα ΜΜΕ,προκάλεσε αντιδράσεις στους κόλπους της εκκλησίας!!!!
και βγαίνουν οι μισοί και λένε ευγε και οι άλλοι μισοί τον βρίζουν λέγοντας οτι ενστερνίζεται την ΧΑ και τις ακροδεξιές αντιλήψεις μας(λες και ο Χριστός οταν μιλούσε με αμαρτωλούς ενστερνίζονταν τις απόψεις τους) ,άρα είναι ακροδεξιός(σαν τους Χριστιανούς που διαμαρτυρήθηκαν....) και δεν είναι παπάς γιατί δεν τηρεί τον λόγο του Χριστού στην πράξη και να αποπεμφεί άμεσα.
Οι ίδιοι που λέγανε οτι πρεπει να τους δεχόμαστε όλους γιατί είναι άνθρωποι του Θεού ανεξαρτήτως αντιλήψεων χρώματος και καταγωγής.
Οχι βέβαια πως δεχόμαστε τις αντιλήψεις σαν Χριστιανοί,αλλά κοιτάμε τον άνθρωπο,τώρα διαμαρτύρονται γιατι ο Πειραιώς δέχτηκε και την ΧΑ,μάλλον οι ΧΑγιτες δεν είναι άνθρωποι του Θεού.


Αντε τώρα κάποιος να βγάλει άκρη!!!
Και ασχολούμαστε μέρες επι ημερών με κάτι που έπρεπε να τελειώσει την 1η μέρα και μπαίνουν ταμπέλες και χωρίζονται σε κατηγορίες.
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !

Re: ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΙΑΤΙΣΤΗΣ ΠΑΥΛΟΣ:Η ΧΡ.ΑΥΓΗ ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΕΙ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ

5
της πουτανας γινεται και η πουτανα λειπει...το οτι επρεπε να να διαμαρτυρηθουνε ολοι οι ελληνες που μπορουσαν να πανε ορθως και πηγαν μαζι τους...απο εκει και περα δεν συμεριζομε την αποψη την ακραια χριστιανικη οτι ολοι οι λαοι πρεπει να ειναι αλληλεγγυοι σε τετοι βαθμο που ολα τα συνορα να καταργηθουν...στο κατω κατω ο θεος εφτιαξε τα εθνοι και τις γλωσσες ...πρεπει να υπερασπιζομαστε την πατριδα χωρις βεβαια να καταργουμε τον ανθρωπισμο μας...(ας στελνουμε οικονομικη και ιατροφαρμακευτικη βοηθεια στους αλλοδαπους αλλα στις χωρες τους)πιστευω οτι τα συνορα ειναι κλληρονομια που αποκτηθηκαν με αιμα-φορους απο προγονους και δεν πρεπει να κανουμε εκπτωσεις στο ονομα του ακροχριστιανισμου...και να ερμηνευουμε τον χριστο κατα το δοκουν..μην ξεχναμε και την αλλη αποψη οπως του πετρου γαιτανου που στηριζει την χρυση αυγη οπως και αλλοι ιερεις..εγω απλα νιωθω οτι ο πατερ παυλος τους κοιταει καχυποπτα και τιποτα αλλο οπως και αλλοι χριστιανοι

Re: ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΙΑΤΙΣΤΗΣ ΠΑΥΛΟΣ:Η ΧΡ.ΑΥΓΗ ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΕΙ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ

6
Τα σύνορα και η έννοια της πατρίδας δεν νομίζω οτι αντιτίθεται στην Χριστιανική άποψη,οι ίδιοι που λένε οτι όλοι άνθρωποι είναι οι ίδιοι πρώτα απ'ολα κοιτάνε τον ευατό τους και την οικογένεια τους,οπότε μην μπλεκόμαστε.Είναι μέγα λάθος το μεταναστευτικό πρόβλημα που έχει η Ελλάδα να το συνδέουν με τα πιστεύω του Χριστιανισμού.
Απο την άλλη αυτό που βλέπω είναι οτι περισσότερο ασχολούνται με την ΧΑ και ποιος την υποστηρίζει και ποιος είναι ενάντια της και μπαίνουν ταμπέλες και επαναλαμβάνω χωριζόμαστε σε κατηγορίες.
Για παράδειγμα ,άκουσα την συνέντευξη του Γαιτάνου και διάβασα και τα σχόλια.
Κλασικά βέβαια οι μισοί λένε καλά τα λέει,επιτέλους βγήκε ενας ανθρωπος να πει την αλήθεια και οι άλλοι μισοί τι σόι Χριστιανός είναι που υποστηρίζει την ΧΑ,και δεν λέιπουν βεβαια και αυτοί που λένε χριστιανισμός και φασισμός....το ίδιο και το αυτό.


Αμα βρείτε κάποια άκρη λογικής σε αυτό πείτε μου!
Το παιχνίδι αυτό θα συνεχίσει να παίζεται...
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !

Re: ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΙΑΤΙΣΤΗΣ ΠΑΥΛΟΣ:Η ΧΡ.ΑΥΓΗ ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΕΙ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ

7
το μονο ντομινικ που μπορω να πω με σιγουρια....ειναι οτι εχω δει πολλα μικρα γραμματα για την χρυση αυγη...καταρχας μου φαινονται υποπτοι οι μαιανδροι και τα λοιπα(ισως καπιος μασωνικος κωδικας για αναγνωριση σκοπου)οι σημαιες και λοιπα μαυρα μπλουζακια..(χαθηκαν τα γαλανολευκα??)..λαικιζουν πραγμα που δεν ειναι απαραιτητα κακο μοιραζουν τροφιμα εχουν εναν καλο τσαμπουκα εκει που πρεπει...καπια καναλια μεγαλοδιαπλεκομενα τους εχουν αποκλιση αλλα καποια αλλα αραια και που τους δινουν πατημα...προεκλογικα ομως επεσε πολυ αρνητικη διαφημιση ...δεν ελεγαν μην δεν μπει το κοινωνια, το δεν πληρωνω, το ανταρσυα, και 25 αλλα κοματα στην βουλη...αλλα θυμαμαι τον σαμαρα να λεει μην βαλετε τους φασιστες στην βουλη...ωστε με την αγανακτηση του κοσμου τους κανανε αρνητικη διαφημιση...(μην ξεχναμε οτι ολοι οι πολιτικαντηδες εχουν σπουδαση δικηγορικη και ψυχολογια των μαζων)εχω και βιντεακι απο ομιλια του μιχαλιολιακου που λεει οτι (αν το θεληση και ο θεος να ελευθερωσουμε την μικρα ασια)με λιγα λογια φοβαμαι μην καπελωθουμε οι πατριωτες και γινει κανα σχεδιο βαριοπουλα απο ελληνες και μπουμε σε πολεμο που επισης θελει το κεφαλαιο (ανοικοδομηση,μειωση πλυθησμου,αχρηστευση χρηματων,οικονομια απο το 0)σαν εναλακτικη αν δεν της βγει το αριστεροανθρωπιστικο με τις μετακινησεις μαζων λαθρομεατανστων...(εξαγωγη συναλαγματος ,χτυπημα της οικονομιας και πολλα αλλα)

Re: ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΙΑΤΙΣΤΗΣ ΠΑΥΛΟΣ:Η ΧΡ.ΑΥΓΗ ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΕΙ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ

8
Οσο και να προσπαθούν να μας διχάσουν και να μας αποπροσανατολίσουν.... οι Έλληνες πλέον ξύπνησαν και βλέπουν τι ακριβώς παίζεται στις πλάτες τους!

Δεν θα αργήσει ο καιρός όπου θα φάνε όλοι ομαδικό κυνηγητό.

Ο κόσμος πλέον τους σιχάθηκε όλους! και την δεξιά και την αριστερά και την κεντρώα.

Η υπομονή που έδειξε ο Ελληνικός λαός την τελευταία 5ετία θα γίνει ποτάμι οργής και θα τους παρασύρει όλους!
«Γνώσεσθε την αλήθειαν και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς»

Re: ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΙΑΤΙΣΤΗΣ ΠΑΥΛΟΣ:Η ΧΡ.ΑΥΓΗ ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΕΙ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ

9
ΠΑΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ...

Σχετικά με το βλάσφημο αυτό έργο:

Καλώς έγινε η διαμαρτυρία. Ο εισάγγελέας που είναι. Το έργο είναι παράνομο.
Δε δέχομαι να υβρίζεται οποιουδήποτε τα θρησκευτικά σύμβολα και πρόσωπα. Ούτε του Χριστανισμού ούτε των Βουδιστών ούτε των Μωαμεθανών. Ακόμε και ένα έργο που θα έβριζε τον Μωάμεθ, δεν είναι σωστό να προβάλλεται σε οποιαδήποτε χώρα...



Σχετικά με τους μετανάστες και τη Χ.Α.:

Το να απελλάσουμε τους παράνομους μετανάστες δε σημαίνει ότι πρέπει να τους χτυπήσουμε.
Η Αυστραλία το πράτει με πολιτισμένο τρόπο.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Κληρικοί στην υπηρεσία του Χριστού και της Ελλάδας”