Οι προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο

1
ΣΕ ΝΕΑ φάση φαίνεται να έχει εισέλθει η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο το τελευταίο δεκαήμερο. Και δεν είναι μόνο πως είναι καθημερινές και έχουν υπερδιπλασιαστεί οι παραβιάσεις του εναέριου χώρου μας. Είναι και το γεγονός ότι είναι και ποιοτικά αναβαθμισμένες, αφού πραγματοποιούνται από αεροσκάφη που είναι εξοπλισμένα και ενεργούν με τρόπο που καθιστούν πιθανή την πρόκληση «θερμού επεισοδίου», σύμφωνα με έγγραφη προειδοποίηση των ΗΠΑ προς την Αθήνα και την Αγκυρα. Μόνο που οι Αμερικανοί αποφεύγουν επιμελώς να αναφερθούν στην τουρκική προκλητικότητα.

ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ, κατά συνέπεια, μπροστά σε μία υπό εξέλιξη τουρκική στρατηγική, η οποία δεν κινείται στο πλαίσιο της παραδοσιακής ελληνοτουρκικής διένεξης για το επιχειρησιακό καθεστώς του Αιγαίου. Είναι προφανές -έτσι το αξιολογούν αξιωματικοί του Πενταγώνου- ότι η τουρκική αυτή κινητικότητα υπηρετεί σκοπιμότητες, οι οποίες συνδέονται με νέα προβλήματα, όπως αυτό της λαθρομετανάστευσης. Γι αυτό, άλλωστε, και η παράνομη αεροπορική τουρκική δραστηριότητα εκδηλώνεται στην περιοχή Σάμου - Φαρμακονησίου - Αγαθονησίου, που έχει χαρακτηριστεί και ως η μεγαλύτερη πύλη εισόδου λαθρομεταναστών.

ΜΟΙΡΑΙΑ, λοιπόν, ανακύπτει και πάλι το μόνιμο της περίπτωσης της τουρκικής προκλητικότητας ερώτημα: Και η Ελλάδα, και για την ακρίβεια το υπουργείο Εξωτερικών, τι κάνει; Εχει κάποιο σχέδιο αντίδρασης και πότε θα εκδηλωθεί; Και κυρίως, τι ελπίζουν οι υπεύθυνοι για τη χάραξη και την εκτέλεση της εξωτερικής πολιτικής μας ότι μπορεί να αποδώσει; Θεωρούμε πως θα πρέπει να έχουν καταλάβει, έστω και καθυστερημένα, πως η εξωτερική πολιτική δεν ασκείται με επικοινωνιακού χαρακτήρα πυροτεχνήματα και αυτάρεσκα χαμόγελα στις κάμερες και στους τηλεοπτικούς φακούς.

ΕΙΝΑΙ δύσκολο και πολύπλοκο το παιχνίδι των διεθνών σχέσεων. Προϋποθέτει μεθοδικότητα, αποφασιστικότητα, επιμονή και υπομονή. Μέχρι και το 2004 ήταν ιδιότητες που χαρακτήριζαν την ελληνική εξωτερική πολιτική. Από το 2004 και μετά παραχώρησαν τη θέση τους στη διστακτικότητα, στην ανικανότητα σχεδιασμού και στην ανυπαρξία διορατικότητας. Και τα αποτελέσματα καταγράφονται δυστυχώς καθημερινά. Φυσικά, σε βάρος μας.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid= ... id=4658806
Έλληνες Αμύνεσθαι Περί Πάτρης,Ελευθερία ή Θάνατος!Μετά από μια εθνοεπανάσταση χρειάζεται και μια εθνοκάθαρση...

Re: Οι προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο

2
«Βομβάρδισαν» το διάβημα

Σε εικονικό βομβαρδισμό του στρατιωτικού φυλακίου στο Φαρμακονήσι προχώρησαν χτες το πρωί τέσσερα οπλισμένα τουρκικά F-16, υπό την προστασία άλλων δύο F-16 που πετούσαν ακριβώς από πάνω τους!
Η νέα πρόκληση της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας που ξεπέρασε κάθε όριο ερμηνεύεται ως σπασμωδική κίνηση του στρατιωτικού κατεστημένου της Αγκυρας στο διάβημα του Ελληνα πρέσβη στην Αγκυρα προς το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών για τις προχτεσινές παραβιάσεις και υπερπτήσεις πάνω από το Φαρμακονήσι και το Αγαθονήσι.
Μετά την επιθετική πτήση πάνω από το Φαρμακονήσι τα τουρκικά μαχητικά πέταξαν πάνω από το Αγαθονήσι και τους Φούρνους.

Ωστόσο, στην περιοχή είχαν καταφθάσει ελληνικά μαχητικά τα οποία ενεπλάκησαν σε σκληρή αερομαχία με τα οπλισμένα τουρκικά F-16, με αποτέλεσμα επί μισή ώρα να έχει ανέβει επικίνδυνα το θερμόμετρο της έντασης στο Ανατολικό Αιγαίο.

Είναι σαφές ότι το χτεσινό επιχειρησιακό σχέδιο της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας ήταν πιο δυναμικό σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες. Καταρχάς όλα τα αεροσκάφη ήταν 3ης γενιάς, δηλαδή F-16, ενώ τις προηγούμενες μέρες ήταν μισά 2ης γενιάς (F-4) και μισά 3ης γενιάς (F-16). Επιπλέον χτες πέταξαν πάνω από τρία ελληνικά νησιά αντί δύο τις προηγούμενες μέρες.
«Βομβάρδισαν» το διάβημα

Συγκεκριμένα χτες ο πρώτος τουρκικός σχηματισμός αποτελούμενος από οκτώ F-16 μπήκε στο FIR Αθηνών στις 11.06 νοτίως της Σάμου, εντός της τερματικής περιοχής του αεροδρομίου Πυθαγορείου.

Τα έξι από τα οκτώ τουρκικά F-16 κατευθύνθηκαν προς το Φαρμακονήσι όπου στις 11.18 μία τετράδα πέταξε χαμηλά πάνω από το στρατιωτικό φυλάκιο Φαρμακονησίου σε ύψος μόλις 1.500 ποδών εκτελώντας εικονικό βομβαρδισμό!! Ταυτόχρονα τα δύο άλλα F-16 σε υποστηρικτικό ρόλο πετούσαν σε ύψος 8.000!

Τα τέσσερα «βομβαρδιστικά» ακολούθησαν πορεία προς το Αγαθονήσι όπου στις 11.18 πέταξαν πάνω από το νησί σε ύψος 3.000 πόδια. Τα συγκεκριμένα αεροσκάφη συνέχισαν την προκλητική πορεία με κατεύθυνση τους Φούρνους, όπου έκαναν υπερπτήση στις 11.31 σε ύψος 3.000 ποδών! Στο μεταξύ, στην περιοχή είχαν σπεύσει ελληνικά μαχητικά από τα αεροδρόμια επιφυλακής όπου και σημειώθηκαν σκληρές αερομαχίες.

Τα τουρκικά μαχητικά εξήλθαν του FIR Αθηνών στις 11.36 παραμένοντας στον ελληνικό εναέριο χώρο για 30 ολόκληρα λεπτά. Στο μεταξύ το απόγευμα -όπως και προχτές- άλλα οκτώ τουρκικά F-16 μπήκαν απροειδοποίητα στο FIR Αθηνών βορείως της Λέσβου και εξήλθαν νοτίως της Χίου παραβιάζοντας δύο φορές τον εθνικό εναέριο χώρο.

Από τα δεκαέξι τουρκικά μαχητικά που μπήκαν στο FIR Αθηνών σε δύο σχηματισμούς τα οκτώ ήταν οπλισμένα, γεγονός που αύξησε υπέρμετρα τον κίνδυνο ατυχήματος ιδίως κατά τη διάρκεια των αερομαχιών.

ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΥΚΙΟΣ



ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Επανεξετάζουν τη στάση τους εν όψει της επίσκεψης Ντόρας

Τα χτεσινά σχέδια πτήσεων στο Ανατολικό Αιγαίο που χάραξε και εκτέλεσε η τουρκική πολεμική αεροπορία, περιελάμβαναν δυναμικότερα σενάρια, καθαρά ψυχολογικού χαρακτήρα.

Τα δεκαέξι τουρκικά αεροσκάφη που επιλέχτηκαν για τις δύο «ειδικές αποστολές» ήταν όλα υπερσύγχρονα, 3ης γενιάς (F-16). Τα μισά (8) ήταν οπλισμένα και τα οποία ανέλαβαν επιθετικό ρόλο!

Τα τουρκικά μαχητικά που επί μισή ώρα αλώνιζαν μέσα στο FIR Αθηνών όχι μόνο έκαναν παράβαση των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας, όπως αυτοί ορίζονται από τον διεθνή οργανισμό ICO, αλλά επιπλέον έθεσαν σε άμεσο κίνδυνο τα δεκάδες πολιτικά αεροσκάφη που εκείνη την ώρα πετούσαν κανονικά στην περιοχή.

Μπροστά στα νέα δεδομένα το υπουργείο Εξωτερικών επανεξετάζει τη στάση του εν όψει της προετοιμασίας για την επίσκεψη της Ντόρας Μπακογιάννη στην Τουρκία στις 16 και 17 Αυγούστου.

Οπως διευκρίνιζαν χτες διπλωματικές πηγές, το τελευταίο διάβημα του Ελληνα πρέσβη ήταν σε ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα και, όπως ήδη διεμήνυσε η Αθήνα στην Αγκυρα, η Ελληνίδα υπουργός Εξωτερικών δεν μπορεί να επισκεφτεί την Τουρκία όσο συνεχίζονται οι προκλήσεις στο Αιγαίο κατά παράβαση του Μνημονίου Γιλμάζ - Παπούλια για θερινό μορατόριουμ καθώς και των επιπρόσθετων Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης που έχουν υπογράψει οι δύο χώρες.

Στο μεταξύ, χτες αργά το απόγευμα έγινε και δεύτερο διάβημα προς το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών από τον Ελληνα πρέσβη στην Αγκυρα.

Ο κ. Φώτης Ξύδας διαμαρτυρήθηκε στον υφυπουργό Εξωτερικών Χαϊντάρ Μπεργκ. Βέβαια η Τουρκία, ακολουθώντας την προσφιλή της μέθοδο «φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης», ανάρτησε στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εξωτερικών καταγγελία ότι «παρανόμως η Ελλάδα αναχαίτισε τα τουρκικά μαχητικά»!!

Η Β. Παπανδρέου, υπεύθυνη του Τομέα Αμυνας του ΠΑΣΟΚ, χρησιμοποίησε χτες σκληρή γλώσσα κατά της κυβέρνησης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «επιτέλους θα πρέπει να αφυπνισθούν τα συναρμόδια υπουργεία Εξωτερικών και Αμυνας και να αντιμετωπίσουν με μεγαλύτερη σοβαρότητα και υπευθυνότητα τα ελληνοτουρκικά».

Ο Π. Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε ότι υπάρχει «έμπρακτη προσπάθεια της Τουρκίας να επεκτείνει τις «γκρίζες ζώνες», γι αυτό και η Αθήνα θα πρέπει να επανεξετάσει την πολιτική της απέναντι στην Αγκυρα.

Ο Κ. Αϊβαλιώτης, βουλευτής του ΛΑΟΣ, αναφέρει ότι οι παραβάσεις πάνω από το Αιγαίο έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και εκφράζει την ανησυχία του, διότι η Τουρκία εξοπλίζεται υπέρμετρα σε αντίθεση με την Ελλάδα.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid= ... id=4674804
Έλληνες Αμύνεσθαι Περί Πάτρης,Ελευθερία ή Θάνατος!Μετά από μια εθνοεπανάσταση χρειάζεται και μια εθνοκάθαρση...

Re: Οι προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο

3
Eγω πιστευω οτι οι Τουρκοι κατι ετοιμάζουν δεν είναι οι απλές συνιθισμένες παραβιάσεις,βεβαια με την πλατη των Αμερικανων γιατι ολα αυτα που βγαινουν και λενε οτι ειναι εκνευρισμέμοι για την στάση της Τουρκίας ειναι για να ρίχνουν στάχτη στα μάτια,αλλα απο την άλλη εικονικό βομβαρδισμό σε Ελληνικο φυλάκιο????και εμείς σε αυστηρά διαβηματα???

και το σκέφτεται η Ντορα για το αν θα πάει ή οχι στην Τουρκία???
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !

Re: Οι προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο

4
Γι αυτό, άλλωστε, και η παράνομη αεροπορική τουρκική δραστηριότητα εκδηλώνεται στην περιοχή Σάμου - Φαρμακονησίου - Αγαθονησίου, που έχει χαρακτηριστεί και ως η μεγαλύτερη πύλη εισόδου λαθρομεταναστών.
Εννοει με την εννοια να προκαλέσουν θέμα δικαιοδοσίας της Ελλάδας με την έρευνα και διάσωση στην συγκεκριμένη περιοχή??

Πάντως πρωτη φορα η Τουρκια αμφισβητει κυριαρχικά δικαιωματα σε Ελληνικο εδαφος
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !

Re: Οι προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο

5
ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΑ ΟΡΙΑ

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΝ επικίνδυνα τις προκλήσεις τους στο Αιγαίο οι Τούρκοι, ξεπερνώντας τα όρια. Χθες έφτασαν στο σημείο να επιχειρήσουν και εικονικό βομβαρδισμό εναντίον στρατιωτικού φυλακίου στο Φαρμακονήσι. Κι όλα αυτά σε εποχή που χρόνια τώρα και οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει να απέχουν από προκλήσεις λόγω της τουριστικής περιόδου και της αυξημένης κίνησης πολιτικών αεροσκαφών στην περιοχή.

ΑΛΛΑ δεν είναι αυτά τα μοναδικά στοιχεία που αγνοεί η νέα τουρκική προκλητικότητα. Ηδη έχει αγνοήσει τη ρητή δέσμευσή της, μέσω της διμερούς συμφωνίας με τη χώρα μας, για την επαναπροώθηση των λαθρομεταναστών και αδιαφορεί και για το γεγονός ότι η στάση της αυτή επικρίνεται ακόμη και από τον αρμόδιο επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

ΟΛΑ αυτά μόνο τυχαία δεν μπορεί να είναι. Φαίνεται ότι το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που έδειξε για τη γεωπολιτική θέση της ο νέος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών έχει οδηγήσει την Αγκυρα στην εκτίμηση ότι της δίνεται η ευκαιρία να προωθήσει σχέδια και φιλοδοξίες της, χωρίς τον κίνδυνο να υποστεί τις συνέπειες, που σε άλλες περιπτώσεις θα συνεπαγόταν η πρακτική της αυτή.

ΚΑΙ η στρατηγική της αυτή ενισχύεται προφανώς και από τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται τα τελευταία χρόνια η χώρα μας λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε. Και, πολύ περισσότερο, όταν η κυβέρνηση Καραμανλή είναι εκείνη που απέφυγε να κάνει χρήση των δεσμευτικών ρυθμίσεων, τις οποίες με προσπάθειες χρόνων είχε εξασφαλίσει η κυβέρνηση Σημίτη και είχε ουσιαστικά δρομολογήσει την επίλυση των ελληνοτουρκικών προβλημάτων.

ΤΩΡΑ οι Τούρκοι ξέρουν ότι έχουν απέναντί τους μια κυβέρνηση η οποία είναι καλή στα λόγια αλλά κάκιστη στον σχεδιασμό, στην αποφασιστικότητα και στην πράξη. Και είναι κι αυτό ένα από τα στοιχεία στα οποία βασίζονται για να κλιμακώνουν τις προκλήσεις τους. Απέναντι σε αυτή την πρακτική, τι έχει να αντιπαρατάξει η κυβέρνηση; Αυτό είναι που περιμένουμε όλοι να μάθουμε.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid= ... id=4676826
Έλληνες Αμύνεσθαι Περί Πάτρης,Ελευθερία ή Θάνατος!Μετά από μια εθνοεπανάσταση χρειάζεται και μια εθνοκάθαρση...

Re: Οι προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο

6
ΟΛΑ αυτά μόνο τυχαία δεν μπορεί να είναι. Φαίνεται ότι το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που έδειξε για τη γεωπολιτική θέση της ο νέος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών έχει οδηγήσει την Αγκυρα στην εκτίμηση ότι της δίνεται η ευκαιρία να προωθήσει σχέδια και φιλοδοξίες της, χωρίς τον κίνδυνο να υποστεί τις συνέπειες, που σε άλλες περιπτώσεις θα συνεπαγόταν η πρακτική της αυτή.
οι ΗΠΑ μας προειδοποίησαν για τυχόν θερμό επεισόδιο με τους Τουρκαλάδες....Ο Ναμπούκο θα περάσει από την Τουρκία......Οι Ρώσοι στράβωσαν με αυτή την συμφωνία(σε ένα άρθρο που διάβασα)...Εμείς συνεχίζουμε τα διαβήματα,τι Ηρωικό!!!!
Όλα καλά λοιπόν, απλά περιμένουμε να μας θέσουν και θέμα με τα ναυτικά μίλια σε λίγο καιρό...Όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο του Θεού!!Γιατί έτσι πρέπει να γίνει...
Έλληνες Αμύνεσθαι Περί Πάτρης,Ελευθερία ή Θάνατος!Μετά από μια εθνοεπανάσταση χρειάζεται και μια εθνοκάθαρση...

Re: Οι προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο

7
Μα δεν μπορούν να κάνουν και κάτι αλλο εκτος απο διαβήματα.,απο την αλλη οτι θα γινει αυτό με τα ναυτικά μίλια νομιζω είναι σιγουρο,αλλος λογος για να τα κάνουν αυτά οι Τουρκοι δεν υπάρχει....αρα περιμένουμε να δουμε....απο τους δικους μας δεν περιμένω και πολλα.
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !

Re: Οι προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο

8
Οι Τούρκοι ψάχνουν για πετρέλαιο Νοτιοανατολικά του Καστελόριζου

Σημειώνεται ότι η απόφαση της Αγκυρας, εν μέσω της διαδικασίας επίλυσης του Κυπριακού, να διενεργήσει πετρελαϊκές έρευνες στη θαλάσσια περιοχή Νοτιοανατολικά του Καστελόριζου, μέρος της οποίας ανήκει στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου αλλά και της Ελλάδας προκαλεί ήδη ένταση.

Tο Σάββατο, το υπουργείο Εμπορίου της Κύπρου επιβεβαίωσε οτι ο αμερικανικός πετρελαϊκός κολοσσός Chevron έχει ζητήσει άδεια απο τη Λευκωσία να διενεργήσει υποθαλάσσιες έρευνες εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κύπρου για ανεύρεση πετρελαίου και φυσικού αεριού.

Σε άλλη περιοχή της Ζώνης, θα πραγματοποιήσει έρευνες η επίσης αμερικανική εταιρεία Νοble Energy.

Η Λευκωσία καλεί την Αγκυρα σε διάλογο στη βάση του Δικαίου της Θάλασσας για ό,τι η Τουρκία θεωρεί ως διαφιλονικούμενη περιοχή στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη.

Σχολιάζοντας την απόφαση της Τουρκίας να ξεκινήσει έρευνες για πετρέλαια εκτός Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της χώρας, και πολύ κοντά στην Κύπρο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου σημείωσε πώς η Τουρκία “δεν έχει υπογράψει το Δίκαιο της Θάλασσας και ασφαλώς δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία”, τονίζοντας πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

“Η Κύπρος είναι χώρα μέλος του ΟΗΕ, χώρα μέλος της ΕΕ, αλλά και σε μια σειρά από άλλους διεθνείς οργανισμούς. Ανάλογα, εμείς κάνουμε τα διαβήματα μας, κάνουμε και τις ενέργειες μας έτσι ώστε να διαφυλάξουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, και αυτό πάντοτε το κάνουμε χωρίς πολύ θόρυβο, χωρίς να φωνασκούμε γιατί είμαστε πολύ βέβαιοι για το δίκαιο της υπόθεσης μας. Για αυτό, με ψύχραιμο τρόπο και αποφασιστικό διεκδικούμε πάντοτε τα δικαιώματα μας και διαφυλάσσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα”, κατέληξε ο κ. Στεφάνου.

Καστελόριζο
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !

Re: Οι προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο

9
Ανάλογα, εμείς κάνουμε τα διαβήματα μας, κάνουμε και τις ενέργειες μας έτσι ώστε να διαφυλάξουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, και αυτό πάντοτε το κάνουμε χωρίς πολύ θόρυβο, χωρίς να φωνασκούμε γιατί είμαστε πολύ βέβαιοι για το δίκαιο της υπόθεσης μας
Η κλασικη μας τακτική,ολο αυτο μου θυμίζει κατι απο οτι λέγανε και για την Μακεδονία...
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !
Απάντηση

Επιστροφή στο “Θέματα για το Αιγαίο”

cron