Όλη η Ευρώπη στους δρόμους! Δείτε τι έγινε στις μεγάλες πόλεις - ΦΩΤΟ

1
Εικόνα
Εκατομμύρια άνθρωποι διαδηλώνουν από το πρωί στους δρόμους πόλεων της Ευρώπης κατά των μέτρων λιτότητας που εφαρμόζονται πλήττοντας τους εργαζόμενους.
Μαδρίτη, Λονδίνο, Παρίσι, Μάλαγα, Ρώμη, Στρασβούργο, Αθήνα. Παντού οι άνθρωποι διαμαρτύρονται σήμερα Ημέρα Πανευρωπαϊκής Απεργίας. Οι κινητοποιήσεις οργανώνονται μετά από απόφαση της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων.
Εικόνα
ΛΟΝΔΙΝΟ!
Εικόνα
Στην Αυστρία, η αυστριακή συνομοσπονδία έχει εκδώσει καρτ-ποστάλ με τίτλο «Είμαστε όλοι Έλληνες», οι οποίες θα διανεμηθούν στους πολίτες, ενώ έχει αναρτήσει και στο διαδίκτυο διακήρυξη συμπαράστασης για τους Έλληνες, Ισπανούς και Ιταλούς εργαζόμενους.

"ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ"
Οι άνθρωποι σε όλη την Ευρώπη έχουν πληρώσει για ό,τι έχει κάνει ο αχαλίνωτος χρηματοπιστωτικός τομέας. Με την ανεργία, την αύξηση της φτώχειας, τα δραστικά μέτρα λιτότητας, τις περικοπές των συντάξεων και της κοινωνικής πρόνοιας», γράφει η αφίσα.

Στο κείμενο που τη συνοδεύει, γράφει μεταξύ άλλων: Στηρίζουμε τις Ελληνίδες και τους Έλληνες στον αγώνα τους για δουλειά με αξιόπρεπες εισόδημα.
Οι περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές δεν οδηγούν έξω από την κρίση! Οι περικοπές σε εργατική νομοθεσία δε θα σταματήσουν κανένα χρέος!
Οι άνθρωποι στην Ελλάδα - και σε όλη την Ευρώπη - δεν ευθύνονται για την κρίση.
Το χειρότερο για τους ανθρώπους στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η λιτότητα
Η Ευρώπη χρειάζεται απασχόληση και την ανάπτυξη!
Εικόνα
Εικόνα
ΜΑΛΑΓΑ!
Εικόνα
Στην Πορτογαλία όπως και στην Ισπανία, έχουν εξαγγελθεί 24ωρες γενικές απεργίες, ενώ στάσεις εργασίας και συλλαλητήρια θα πραγματοποιηθούν στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Στην Ιταλία, η GGIL διοργανώνει τετράωρη στάση εργασίας και διαδηλώσεις.

Στη Γαλλία οι CGT, CFDT και FO έχουν προγραμματίσει 25 διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα. Η DGB Γερμανίας θα πραγματοποιήσει, το μεσημέρι, συλλαλητήριο στο Βερολίνο, ενώ έχει αναρτήσει και σημαίες της ΓΣΕΕ στα κεντρικά γραφεία της γερμανικής συνομοσπονδίας.

"Στην Ελλάδα, την Ισπανία, την Πορτογαλία εφαρμόζεται μία πολιτική λιτότητας στην πλάτη των πολιτών ... Καταστρέφουμε αυτές τις χώρες με την περιστολή των δαπανών ... Για τον λόγο αυτόν εκδηλώνεται αυτή η αντίσταση, αυτή η εξέγερση", δήλωσε ο πρόεδρος της συνομοσπονδίας των γερμανικών συνδικάτων (DGB) Μίχαελ Ζόμερ Μίχαελ Ζόμερ.

"Είμαστε αλληλέγγυοι, οργανώνουμε διάφορες εκδηλώσειςστη Γερμανία, θα στείλουμε μήνυμα αλληλεγγύης προς τις χώρες αυτές", πρόσθεσε. Τα γερμανικά συνδικάτα θα εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στους στις δοκιμαζόμενες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, αλλά όχι με απεργίες.

ΙΤΑΛΙΑ

Με μια τετράωρη στάση εργασίας του συνδικάτου Cgil και διαδηλώσεις στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας συμμετείχε η Ιταλία στην πανευρωπαϊκή συνδικαλιστική κινητοποίηση.
Στον δημόσιο τομέα, κηρύχθηκε οκτάωρη απεργιακή κινητοποίηση, ενώ στις διαδηλώσεις έλαβαν μέρος και τα αυτόνομα συνδικάτα Cobas. Τα δυο άλλα ιταλικά μεγάλα συνδικάτα, Cisl και Uil, αποφάσισαν αντιθέτως να μην συμμετάσχουν στην ευρωπαϊκή ημέρα διαμαρτυρίας.

Διαδηλωτές συγκρούστηκαν με αστυνομικές δυνάμεις στις πόλεις Πάδοβα και Μπρέσια, στον ιταλικό βορρά, ενώ στο Τορίνο, μέλη του Cgil κατάφεραν να ανέβουν στον ουρανοξύστη όπου σύντομα πρόκειται να στεγαστούν τα κεντρικά γραφεία της τράπεζας San Paolo Intesa. Ακολούθησαν συγκρούσεις, με τον τραυματισμό ενός αστυνομικού που νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Στο Μιλάνο η πορεία προσπάθησε να πλησιάσει στα τοπικά γραφεία του Ευρωκοινοβουλίου, αλλά αστυνομικοί δημιούργησαν ανθρώπινο τείχος. Στο κέντρο της πόλης η κυκλοφορία των αυτοκινήτων παρέλυσε.

Στην Βενετία, ομάδα διαδηλωτών εισήλθε σε τραπεζικό κατάστημα και ξεδίπλωσε πανό που έγραφε "Fate i soldi con i nostri debiti" («βγάζετε λεφτά από τα χρέη μας»). Στην κωμόπολη Μέστρε, εργάτες και φοιτητές προχώρησαν σε ρίψη αυγών και μπογιάς στις εισόδους γραφείων και υποκαταστημάτων τραπεζών.

Στην Ρώμη, φοιτητές των πανεπιστημίων της ιταλικής πρωτεύουσας πλαισίωσαν την διαδήλωση των εργαζομένων, με συνθήματα συμπαράστασης και προς τον «δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό».

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: REUTERS
http://www.newsit.gr/default.php?pname= ... 28&catid=7
<<ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΔΕΝ ΣΚΕΠΑΖΕΙ ΟΥΔΕΝ ΑΠΟ ΣΟΥ ΚΑΙ Η ΝΥΞ ΛΑΜΠΕΙ ΩΣ Η ΗΜΕΡΑ ΕΙΣ ΣΕ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΩΣ ΤΟ ΦΩΣ>>

Re: Όλη η Ευρώπη στους δρόμους! Δείτε τι έγινε στις μεγάλες πόλεις - ΦΩΤΟ

2
Η αστυνομική αυθαιρεσία και βαρβαρότητα ξεπέρασε κάθε όριο θρασύτητας στην Ισπανία.

Τα ανδρείκελα του Mariano Malfoy σάπισαν στο ξύλο ένα 13χρονο παιδί!


Τελευταία επεξεργασία από το μέλος King Hercules την 16 Νοέμ 2012, 04:30, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Re: Όλη η Ευρώπη στους δρόμους! Δείτε τι έγινε στις μεγάλες πόλεις - ΦΩΤΟ

3
Βίντεο σοκ στην Ισπανία: Αιμόφυρτος 13χρονος από γκλομπ αστυνομικού!
Εικόνα
Το γύρο του κόσμου κάνει ένα βίντεο από την Ταραγόνα της Ισπανίας στο οποίο φαίνεται αιμόφυρτος στο κεφάλι ένας 13χρονος από χτύπημα γκλομπ αστυνομικού. Ο μικρός ήταν ένα από τους 74 συνολικά τραυματίες από τα χτεσινά επεισόδια στην Ισπανία κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων κατά της λιτότητας.

Στο βίντεο φαίνεται να τον κυνηγούν και ένας αστυνομικός τον χτυπά με το γκλομπ. Από τις αρχές δεν ξεφεύγει ούτε μια κοπέλα που σοκαρισμένη παρακολουθούσε το περιστατικό. Τη χτυπούν κι εκείνη.

Συνολικά 120 διαδηλώσεις ήταν προγραμματισμένες σε όλη την Ισπανία, ενώ 118 άνθρωποι συνελήφθησαν και ακόμη 74 τραυματίστηκαν σε όλη τη χώρα στη διάρκεια επεισοδίων, σύμφωνα με το ισπανικό υπουργείο Εσωτερικών.

Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν στη Λισσαβώνα έξω από το κοινοβούλιο, όταν ορισμένοι διαδηλωτές ανέτρεψαν τα οδοφράγματα της αστυνομίας και πέταξαν πέτρες και σκουπίδια κατά των αστυνομικών, που απάντησαν με χτυπήματα από γκλομπ.

Στην Ιταλία, ένας αστυνομικός τραυματίστηκε σοβαρά στο Τορίνο, ενώ πέντε ακόμη τραυματίστηκαν ελαφρά στο Μιλάνο σε επεισόδια που σημειώθηκαν στο περιθώριο των διαδηλώσεων.

pressaris.gr

Re: Όλη η Ευρώπη στους δρόμους! Δείτε τι έγινε στις μεγάλες πόλεις - ΦΩΤΟ

4
Βίντεο-σοκ: ΜΑΤ χτυπάνε μικρά παιδιά!
Εικόνα

ύμα οργής και αγανάκτησης προκάλεσε το περιστατικό στην Ταραγόνα της Ισπανίας, όπου άνδρες των ΜΑΤ χτύπησαν χωρίς καμία συστολή παιδιά.

Ενδεικτικές είναι οι σκηνές που έχουν καταγραφεί σε βίντεο και κάνουν το γύρο του διαδικτύου, όπου φαίνονται πάνοπλοι αστυνομικοί να χτυπούν με γκλομπ έναν 13χρονο, ο οποίος είχε πέσει αιμόφυρτος στο έδαφος!

Στη συνέχεια χτύπησαν και ένα νεαρό κορίτσι, που διαμαρτυρήθηκε...

Πληροφορίες που δημοσίευσε η El Pais αναφέρουν ότι ο 13χρονος βρέθηκε, μαζί με τους γονείς του, ανάμεσα σε διασταυρούμενα πυρά αστυνομίας και κουκουλοφόρων, στη διάρκεια επεισοδίων που σημειώνονταν εκείνη την ώρα.

Οι άνδρες των ΜΑΤ, σε μία επέλαση τους, χτύπησαν τα παιδιά.

Στο βίντεο-σοκ φαίνονται ενήλικες συγγενείς του 13χρονου να ξαπλώνουν πάνω του προκειμένου να τον προστατεύσουν από τη μανία των αστυνομικών δυνάμεων.

Σημειώνεται ότι ο 13χρονος μεταφέρθηκε με ιδιωτικό όχημα σε παρακείμενη τέντα όπου υπήρχαν γιατροί προκειμένου να του κάνουν τέσσερα ράμματα, καθώς δεν υπήρχε στην περιοχή ασθενοφόρο.

Το γεγονός έβαλε φωτιά στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης στην Ισπανία.


http://www.nooz.gr/article/vinteo-sok-m ... kra-paidia

Re: Όλη η Ευρώπη στους δρόμους! Δείτε τι έγινε στις μεγάλες πόλεις - ΦΩΤΟ

5
«Θύμα» της αστυνομίας 13χρονος διαδηλωτής!
Επεισοδιακή αποδείχθηκε η διαδήλωση κατά των μέτρων λιτότητας που έλαβε χώρα στην Μαδρίτη και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ισπανίας την Τετάρτη.

Η αστυνομία απάντησε με βία στους διαδηλωτές, τραυματίζοντας μάλιστα ένα 13χρονο παιδί που βρέθηκε στη συγκέντρωση, γεγονός που προκάλεσε αίσθηση σε όλη την Ευρώπη. Το γεγονός συνέβη στην καταλανική πόλη Ταραγόνα, όταν αστυνομικοί χτύπησαν με γκλομπ το άτυχο παιδί.

Φωτογραφίες και βίντεο του τραυματισμένου προσώπου του 13χρονου δεν άργησαν να κάνουν το γύρο του κόσμου, μέσω των δικτύων κοινωνικής δικτύωσης.

http://www.imerisia-ver.gr/index.php/ei ... lwths.html

Re: Όλη η Ευρώπη στους δρόμους! Δείτε τι έγινε στις μεγάλες πόλεις - ΦΩΤΟ

6
Ισπανία: 13χρονος τραυματίας από αστυνομική βία
Κύμα οργής και αγανάκτησης στα κοινωνικά δίκτυα έχει προκαλέσει η φωτογραφία του τρομαγμένου αγοριού

phpBB [video]


Αίσθηση προκαλεί το πρωτοφανές για την Ισπανία περιστατικό που συνέβη στην καταλανική πόλη Ταραγόνα, όπου αστυνομικοί με γκλομπ χτύπησαν στο κεφάλι ένα 13χρονο αγόρι.
Εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν κατά τη διαδήλωση των Ισπανών το απόγευμα της Τετάρτης στο κέντρο της Μαδρίτης, ημέρα γενικής απεργίας στα μέτρα λιτότητας που πλήττουν το λαό της Ισπανίας.
Ωστόσο έκπληξη προκαλεί η εκτεταμένη βία που άσκησε η αστυνομία σε διαδηλωτές, όχι μόνο στην πρωτεύουσα αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις όπου επίσης οι διαδηλωτές βγήκαν κατά χιλιάδες στους δρόμους.
Η φωτογραφία του αγοριού που χτυπήθηκε στο κεφάλι με τα αίματα στο πρόσωπο αλλά και το βίντεο από τον τραυματισμό του 13χρονου στην Ταραγόνα έχουν προκαλέσει κύμα οργής και αγανάκτησης, κρίνοντας από τον όγκο των σχολίων στα κοινωνικά δίκτυα.

http://voria.gr/index.php?module=news&f ... sid=114985

Re: Όλη η Ευρώπη στους δρόμους! Δείτε τι έγινε στις μεγάλες πόλεις - ΦΩΤΟ

7
Oργή για τον αστυνομικό που χτύπησε 13χρονο!!! (Βίντεο και φωτό)

phpBB [video]


Η εικόνα του 13χρονου από την Ταραγόνα που κλαίει με τα αίματα να κυλούν στο πρόσωπό του σοκάρει και προκαλεί οργή.

Σε φωτογραφία, που κάνει το γύρο του Διαδικτύου, ένα παιδί που θέλησε να διαμαρτυρηθεί, παρουσιάζεται με αίματα στο κεφάλι έπειτα από χτύπημα αστυνομικού.

Στο σχετικό βίντεο, μάλιστα, ο αστυνομικός όχι μόνο κυνηγά ένα 13χρονο παιδί για να το χτυπήσει στο κεφάλι, αλλά δεν του... ξεφεύγει ούτε μια κοπέλα που ζητά εξηγήσεις. Τη χτυπά κι εκείνη...

Φυσικά, οι εικόνες έχουν κάνει τον γύρο του κόσμου προκαλώντας έντονες αντιδράσεις για τα πρωτοφανή επεισόδια και τη βιαιότητα των αστυνομικών στην Ισπανία!

http://newpost.gr/post/168502/Orgi-gia- ... -kai-foto/

Re: Όλη η Ευρώπη στους δρόμους! Δείτε τι έγινε στις μεγάλες πόλεις - ΦΩΤΟ

8
Ξυλοδαρμός 13χρονου σε πορεία στην Ισπανία (+video)

phpBB [video]


Θύμα ξυλοδαρμού έπεσε ένα 13χρονο αγόρι στην Ταραγόνα της νότιας Καταλονίας, από τις αστυνομικές δυνάμεις της ισπανικής επαρχίας, την Τετάρτη, ημέρα πανευρωπαϊκής δράσης.

Χαρακτηριστικές είναι οι οι σκηνές που έχουν καταγραφεί σε βίντεο και κάνουν το γύρο του διαδικτύου, όπου φαίνονται πάνοπλοι αστυνομικοί να χτυπούν με μανία έναν 13χρονο, ο οποίος είχε πέσει αιμόφυρτος στο έδαφος.

Ενώ όταν μία νεαρή κοπέλα διαμαρτυρήθηκε για την επίθεση στον 13χρονο, δέχθηκε και αυτή αρκετά χτυπήματα.

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν σε Ισπανία, Πορτογαλία και Ιταλία.

http://www.attikipress.gr/33529/ksyloda ... ania-video

Re: Όλη η Ευρώπη στους δρόμους! Δείτε τι έγινε στις μεγάλες πόλεις - ΦΩΤΟ

9
Αστυνομικοί ξέσπασαν σε 13χρονο!
Εικόνα

Θύμα αστυνομικής βίας έπεσε ένας 13χρονος κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων στην πόλη Ταραγόνα της Ισπανίας.

Οπως μπορείτε να δείτε και στο video οι αστυνομικοί χτυπούν με μανία το παιδί τη στιγμή που προσπαθούν οι συγγενείς του να το προστατεύσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 13χρονος και οι γονείς του βρέθηκαν εν μέσω των επεισοδίων και της επιχείρησης της αστυνομίας εναντίον διαδηλωτών.

Λίγο αργότερα με ανακοίνωσή της η αστυνομική διεύθυνση της πόλης ζήτησε συγγνώμη για το περιστατικό το οποίο χαρακτήρισε ατυχές..


http://www.madata.gr/epikairotita/world/236282.html
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ειδησεις απο τον υπόλοιπο κόσμο”

cron