Άγνοια ή αφέλεια; Οι Κύπριοι δέχθηκαν τα ηλεκτρονικά διαβατήρια χωρίς αντίδραση!

1
Εικόνα

Πριν από οποιαδήποτε σχόλιο, διαβάστε μια περσινή είδηση απο το Sigmalive:

Ηλεκτρονικές ταυτότητες οι οποίες θα μας επιτρέπουν να κάνουμε ακόμα και τις τραπεζικές μας συναλλαγές θα γίνουν σύντομα μέρος της ζωής μας.

Το θέμα αυτό εμπίπτει και στην Κυπριακή Προεδρία η οποία θα κληθεί να χειριστεί σημαντικά θέματα που αφορούν την προώθηση της Ψηφιακής Ατζέντας της Ευρώπης όπως τη νομοθετική πρωτοβουλία για την ηλεκτρονική ταυτότητα, επαλήθευση και υπογραφή.

Μέσα στο εξάμηνο της Προεδρίας μας θα έχουμε νέες ταυτότητες με τσιπ, δακτυλικά αποτυπώματα και ηλεκτρονική υπογραφή η οποία θα προστεθεί ως στοιχείο στην ηλεκτρονική πλέον ταυτότητα του κάθε πολίτη.

Το Τμήμα Αρχείου Πληθυσμού θα είναι σε θέση να αρχίσει να εκδίδει ηλεκτρονικές ταυτότητες, που θα φέρουν microchip στο οποίο θα υπάρχει το δακτυλικό αποτύπωμα του πολίτη και η ηλεκτρονική υπογραφή του.

Η νομοθετική αυτή πρωτοβουλία έχει ως στόχο την αύξηση της εμπιστοσύνης των πολιτών, των επιχειρήσεων και των διοικήσεων στις ηλεκτρονικές συναλλαγές ενώ θα μπορούν να γίνονται ακόμη και τραπεζικές συναλλαγές.

Εκτός από τις ηλεκτρονικές ταυτότητες παράλληλα θα δημιουργηθεί και μια Κυβερνητική Αποθήκη Πληροφοριών στην οποία θα ενταχθούν τα αρχεία των Κοινωνικών Ασφαλίσεων, του Τμ. Τελωνείων, του Αρχείου Πληθυσμού, του Εφόρου Εταιρειών, του Τμ. Εσωτερικών Προσόδων, του Κτηματολογίου, και του ΦΠΑ, καθώς επίσης του Γεν. Λογιστηρίου.

Σε μεταγενέστερο στάδιο θα μπουν και τα αρχεία των Υπουργείων Υγείας, Παιδείας και η Στατιστική Υπηρεσία.

Τα πιο πάνω επιβεβαίωσε και η Υπουργός Εσωτερικών Ελένη Μαύρου μιλώντας στις «Τομές στα γεγονότα» (δείτε βίντεο στο τέλος).



Απο την ιστοσελίδα του Αρχείου Πληθυσμού
ΕΚΔΟΣΗ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟΥ

Kυπριακό Διαβατήριο δικαιούνται όλοι οι Κύπριοι πολίτες.

Τι είναι το Βιομετρικό Διαβατήριο;


Τα βιομετρικά διαβατήρια είναι ηλεκτρονικά έγγραφα στα οποία αποθηκεύονται τα βιομετρικά στοιχεία του κατόχου του, ως η ονομασία τους.

Τα βιομετρικά διαβατήρια εκδίδονται από την Κυπριακή Δημοκρατία από τις 13/12/2010 βάσει του Κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 2252/2004 του Συμβουλίου, της 13ης Δεκεμβρίου 2004, σχετικά με τα πρότυπα για τα χαρακτηριστικά ασφαλείας και τη χρήση βιομετρικών στοιχείων στα διαβατήρια και τα ταξιδιωτικά έγγραφα που εκδίδονται από τα κράτη μέλη και βάσει των διεθνών προτύπων όπως αυτά καθορίζονται από τον I.C.A.O (Ιnternational Civil Aviation Organization).

Τα βιομετρικά διαβατήρια φέρουν μια μικροψηφίδα (microchip) στην οποία βρίσκονται αποθηκευμένα τα βιομετρικά στοιχεία του κατόχου του, όπως τα δακτυλικά αποτυπώματα , βιομετρική φωτογραφία και η ψηφιακή υπογραφή του.

Η χρήση βιομετρικών στοιχείων, τα όποια είναι μοναδικά, μετρήσιμα, φυσικά γνωρίσματα του κάθε ατόμου, ”πιστοποιεί” αφενός την ταυτότητα του κατόχου του διαβατήριου και αφετέρου συμβάλλει στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των συνεχώς αυξανόμενων κρουσμάτων χρήσης πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.

πηγή: αντίΝΤΠ
Το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείνΠλάτων

Re: Άγνοια ή αφέλεια; Οι Κύπριοι δέχθηκαν τα ηλεκτρονικά διαβατήρια χωρίς αντίδραση!

2
Μήπως το αγνοούν από αφέλεια; Δεν νομίζω ότι πιστεύει πραγματικά κανείς στη Κύπρο ότι θα έχει κάποιο ουσιαστικό πρόβλημα αν αποκτήσει ένα "βιομετρικό" βιβλιάριο... και νομίζω πως και εδώ στην Ελλάδα αν και όταν έρθει θα περάσει κανονικά. Μακάρι να διαψευσθούμε αλλά εγώ νομίζω ότι η μάζα θα το πάρει όπως έγινε και στη Κύπρο, εξάλλου δεν είναι τυχαίο που το έδωσαν πρώτα σε αυτούς αφού έχει ελαφρώς χαμηλότερα ποσοστά ομοιογένειας πιστών ... νομίζω 75% Ορθόδοξοι ...σε σχέση με εμάς 95% επομένως το πέρασαν πρώτα σε αυτού και ... ακολουθούν οι Ρουμάνοι και μετά εμείς που ήμαστε "σκληροπυρηνικοί" - και καλά.
1.Σοφία πάντων κάλλιστον, η δε αμάθεια πάντων κάκιστον
2. ζητεῖτε τὴν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ, καὶ ταῦτα πάντα προστεθήσεται ὑμῖν
Απάντηση

Επιστροφή στο “MicroChip- rfid Το Χάραγμα της Νέας Εποχής?”