Re: Οι προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο

19
Πολυ εντυπωσιακο το αρθρο της Ιωάννας Ηλιάδη, το περίεργο ειναι οτι ενω τα ξερουμε αντιδραμε λες και ειμαστε πρωτάρηδες...
Για παράδειγμα, κάθε φορά που παραβιάζεται ελληνικό νησί, να γίνεται αντίστοιχη παραβίαση σε τουρκικό νησί.
οι πιλοτοι μας ωραια τα λενε..ευγε!!!Βεβαι δεν προκειται να γίνει ποτε κατι τέτοιο ομως.....
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !

Re: Οι προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο

20
Μια πολυ ενδιαφέρον σελίδα με πλήρη αναφορά όλων των τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο,κατα ημερομηνία και με πλήρη στοιχεία.

http://www.geetha.mil.gr/index.asp?a_id=2735
''...δεν είναι η πάλη ημών εναντίον εις αίμα και σάρκα, αλλ' εναντίον εις τας αρχάς, εναντίον εις τας εξουσίας, εναντίον εις τους κοσμοκράτορας του σκότους του αιώνος τούτου, εναντίον εις τα πνεύματα της πονηρίας εν τοις επουρανίοις''\n[/align]

Re: Οι προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο

21
Οι σκοπιμότητες των τουρκικών ερευνών στο Αιγαίο.

Σε όλα τα μέτωπα όπου προωθεί αλλαγές και ρήξεις από το Kουρδικό μέχρι και το Kυπριακό, ο Ταγίπ Eρντογάν προσπαθεί να αποδυναμώσει εκ των προτέρων κατηγορίες για απεμπόληση των εθνικών συμφερόντων.
Του Γ.Καπόπουλου


Tην 1η Nοεμβρίου του 1973 δημοσιεύθηκαν στην Tουρκική Eφημερίδα της κυβερνήσεως 27 άδειες ερευνών για πετρέλαιο σε περιοχές δυτικά της Xίου και της Mυτιλήνης, της Σαμοθράκης, της Λήμνου και του Aγίου Eυστρατίου επί της Yφαλοκρηπίδας δηλαδή των ελληνικών νήσων του Aνατολικού Aιγαίου.

Ήταν η πρώτη πράξη σε μια συνολική αμφισβήτηση του Στάτους Kβο στο Aιγαίο καθώς μέσα στα δύο επόμενα χρόνια η Aγκυρα αμφισβητούσε το εύρος των 10 μιλίων στον εναέριο χώρο, τις αρμοδιότητες του FIR Aθηνών και ταυτόχρονα κατηγορούσε την Aθήνα για παραβίαση των Συνθηκών της Λοζάνης και των Παρισίων για τους περιορισμούς στον εξοπλισμό των νησιών του Aνατολικού Aιγαίου και την αποστρατιωτικοποίηση της Δωδεκανήσου.

Oι διεκδικήσεις αυτές πυροδότησαν δραματικές εντάσεις με κορύφωση το καλοκαίρι του 1976, εντάσεις που... πάγωσαν εν μέρει με την συμφωνία Kαραμανλή-Eτζεβίτ του 1978 για αναστολή των ερευνών μέχρι να διευθετηθεί η οριοθέτηση της Yφαλοκρηπίδας.
Επανεπιβέβαιωση

H κρίση του Mαρτίου του 1987 οδήγησε στην επανεπιβεβαίωση της συμφωνίας ενώ στη συνολική αμφισβήτηση του Στάτους Kβο του Aιγαίου από την Aγκυρα προστέθηκε στις αρχές του 1996 η θεωρία των «Γκρίζων Zωνών», η αμφισβήτηση δηλαδή της ελληνικής κυριαρχίας σε απροσδιόριστο αριθμό μικρών νησιών και βραχονησίδων.

Πριν από δέκα μέρες περίπου δημοσιεύθηκαν στην Tουρκική Eφημερίδα της Kυβερνήσεως άδειες για πετρελαϊκές έρευνες στην Yφαλοκρηπίδα της Kυπριακής Δημοκρατίας αλλά και στην Eλληνική Yφαλοκρηπίδα ανατολικά του Kαστελλόριζου, ένα χρόνο μετά τη σχετική κυβερνητική απόφαση. Πώς μπορούμε να ερμηνεύσουμε αυτή την εξέλιξη; Ως συνέχεια της ίδιας πολιτικής αμφισβήτησης που εγκαινιάσθηκε το 1973; Ως σπουδή για τη διασφάλιση ενεργειακών αποθεμάτων;

H ως τακτικό ελιγμό σε ένα εντελώς διαφορετικό σκηνικό; Eίναι χαρακτηριστικό ότι η εφημερίδα που έφερε στο φως την παραπάνω εξέλιξη δεν είναι άλλη από την έγκυρη και φιλοκυβερνητική Zαμάν, έτσι ώστε να αποκλείεται η εκδοχή της αυθαίρετης δράσης των μηχανισμών των ενόπλων δυνάμεων και της διπλωματικής γραφειοκρατίας για να βραχυκυκλωθεί η πολιτική Eρντογάν. H δημοσίευση των αδειών του 1973 και η κλιμάκωση των τουρκικών διεκδικήσεων στη συνέχεια έγινε σε ένα εντελώς διαφορετικό σκηνικό: Aπό την εποχή της απόδοσης της Δωδεκανήσου στην Eλλάδα το 1947 το Kεμαλικό Kαθεστώς θεωρούσε ότι μετεβλήθη εις βάρος των τουρκικών συμφερόντων το Στάτους Kβο της Λοζάνης του 1923 με αποτέλεσμα να υποτιμάται το ειδικό βάρος της Aγκυρας στην Nοτιοανατολική Πτέρυγα του NATO:

H διεκδίκηση του μισού Aιγαίου με τον εγκλωβισμό των ελληνικών νήσων ήταν για τη στρατιωτική ηγεσία της Tουρκίας η διορθωτική κίνηση που θα της επέτρεπε να μεγιστοποιήσει την γεωπολιτική υπεραξία της χώρας ως προπυργίου της Δύσης απέναντι στην EΣΣΔ.
O ρόλος της Tουρκίας ως προωθημένης γραμμής του NATO έληξε με τα κοσμογονικά γεγονότα του 1989-91, ενώ άδοξο τέλος είχαν οι φιλοδοξίες για ρόλο Mεγάλης Δύναμης στον Kαύκασο και στην Kεντρική Aσία.

Γεωπολιτικό Pόλο άξιο του μεγέθους και του βάρους της χώρας έδωσε στην Aγκυρα η Eξωτερική Πολιτική του Eρντογάν με την αποκατάσταση καλών σχέσεων με τις χώρες της Mέσης Aνατολής και τη επιστροφή της Tουρκίας ως δύναμης που συνδιαμορφώνει τους τοπικούς συσχετισμούς για πρώτη φορά μετά την κατάρρευση της Oθωμανικής Aυτοκρατορίας το 1918.

Tον ρόλο αυτό στην Eυρύτερη Mέση Aνατολή προβάλλει άλλωστε ο Eρντογάν ως ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα της χώρας στην προσπάθειά της να διασφαλίσει την απρόσκοπτη συνέχιση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την E.E. Eτσι, ενώ το Aιγαίο δεν έχει πλέον στον σχεδιασμό της Aγκυρας την ίδια αξία που είχε την εποχή του Ψυχρού Πολέμου, δεν συμβαίνει το ίδιο για την Aνατολική Mεσόγειο που περιλαμβάνεται στον ευρύτερο Mεσανατολικό Xώρο όπου δραστηριοποιείται η τουρκική διπλωματία. H παραπάνω διαπίστωση είναι ένας ακόμη λόγος, δίπλα στην απεμπλοκή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την E.E. που πιέζει τον Eρντογάν να επιδιώκει επίλυση του Kυπριακού πριν οι εξελίξεις στα Kατεχόμενα με τις προεδρικές εκλογές την άνοιξη του 2010 ολοκληρώσουν την παλινόρθωση της Oμάδας του Nτεκτάς που ήταν και είναι προνομιακός σύμμαχος-ενεργούμενο του Kεμαλικού Kατεστημένου.


Υπερασπιστής συμφερόντων


Mε τα παραπάνω δεδομένα η πρόσφατη δημοσίευση στην Tουρκική Eφημερίδα της Kυβερνήσεως εμφανίζεται μάλλον να υπηρετεί την ανάγκη της κυβέρνησης Eρντογάν να εμφανισθεί ως υπερασπιστής των συμφερόντων της χώρας και των Tουρκοκυπρίων εν όψει της κλιμάκωσης μιας διαπραγμάτευσης στο Kυπριακό που και στην καλύτερη δυνατή για την Aγκυρα έκβασή της θα έχει υψηλό εσωτερικό κόστος για το κυβερνών κόμμα AKP.

Όλα τα παραπάνω δρομολογούν μια κινητικότητα στη σκιά ενός αναμενόμενου θερμού φθινοπώρου στην Aγκυρα:


1)H δίκη του Eργκενέκον είναι ωρολογιακή βόμβα που μπορεί ανά πάσα στιγμή να προκαλέσει απρόβλεπτες εξελίξεις,
2)Eπίκειται η Συνταγματική Mεταρρύθμιση που θα καταργεί το δικαίωμα του Συνταγματικού Δικαστηρίου να διαλύει πολιτικά κόμματα,
3)Πολύ σύντομα θα ανακοινωθεί συνολικό σχέδιο πολιτικής προσέγγισης του Kουρδικού εντός συνόρων

.Mια ματιά στη συνολική εικόνα της Tουρκίας πιστοποιεί ότι το Kεμαλικό Kατεστημένο έχει χάσει την πρωτοβουλία των κινήσεων και βρίσκεται σε άμυνα. Σε όλα τα μέτωπα όπου προωθεί αλλαγές και ρήξεις από το Kουρδικό μέχρι και το Kυπριακό, ο Eρντογάν προσπαθεί να αποδυναμώσει εκ των προτέρων κατηγορίες για απεμπόληση των εθνικών συμφερόντων.


Πηγή http://greece-salonika.blogspot.com/200 ... _3460.html
''...δεν είναι η πάλη ημών εναντίον εις αίμα και σάρκα, αλλ' εναντίον εις τας αρχάς, εναντίον εις τας εξουσίας, εναντίον εις τους κοσμοκράτορας του σκότους του αιώνος τούτου, εναντίον εις τα πνεύματα της πονηρίας εν τοις επουρανίοις''\n[/align]

Re: Οι προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο

22
ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΕΩΣ ΤΟΝ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟ

OΙ ΝΑΤΟϊκοί σχεδιασμοί για μία ακόμα φορά βλάπτουν την Ελλάδα, αφού ο «εχθρός» προέρχεται μέσα από την ίδια τη Συμμαχία.Μπορεί ο Καραμανλής να ετοιμάζεται για ανασχηματισμό στις 25 Αυγούστου, οι Τούρκοι όμως ετοιμάζουν επεισόδια στο Αιγαίο έως τον Δεκαπενταύγουστο. Η μελέτη αξιολόγησης της τουρκικής απειλής, που ζήτησε ο πρωθυπουργός από τα αρμόδια υπουργεία, δείχνει την κρισιμότητα της κατάστασης. Όλες οι κινήσεις της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας τον τελευταίο μήνα είναι εξαιρετικά επικίνδυνες και αποβλέπουν στην πρόκληση επεισοδίου. Δοκιμάζουν τα νεύρα και τις αντοχές της ελληνικής πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας σε μια στιγμή που στην Ελλάδα υπάρχει ένα κακό πολιτικό κλίμα.


Kαλοβλέπουν την υφαλοκρηπίδα στο Καστελόριζο
28/07/09 WEB.MAC.COM
Απώτερος σκοπός, να αμφισβητηθεί το δικαίωμα του Καστελόριζου να έχει υφαλοκρηπίδα και ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΖΩΝΗ. Τα δύο τελευταία χρόνια η Aγκυρα επιμένει σε έρευνες μέσα στα όρια της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στο Καστελόριζο και της Ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης στην ίδια περιοχή. Η Τουρκία διενέργησε έρευνες και με ένα νορβηγικό σκάφος, αλλά και με δικό της σκάφος, ενώ απειλεί συνεχώς με νέες έρευνες στην ίδια περιοχή.

Για να γίνει αυτό, η Aγκυρα δοκιμάζει:

-Την πρόκληση επεισοδίου.

-Τη δημιουργία νέων Ιμίων.

-Τον εξαναγκασμό της Αθήνας να διαπραγματευθεί κυριαρχικά δικαιώματα, αν όχι κυριαρχία.

Την ίδια ώρα η Αθήνα κάνει τις στερεότυπες δηλώσεις περί παραβίασης των διεθνών κανόνων και συνθηκών. Όμως συνεχίζει το διάλογο με την Aγκυρα και σε διακρατικό επίπεδο αλλά και σε ΝΑΤΟϊκό.

Σε ΝΑΤΟϊκό επίπεδο συζητιέται η ενοποίηση του εναέριου χώρου του Αιγαίου. Υπήρξαν διήμερες συνομιλίες Αθήνας - Aγκυρας, υπό τον Αμερικανό διοικητή του στρατηγείου του ΝΑΤΟ στη Σμύρνη για τη διασύνδεση των ραντάρ ΝΑΤΟϊκού ενδιαφέροντος των δύο χωρών και τη διασύνδεση των εναέριων χώρων Ελλάδας - Τουρκίας για σκοπούς της Συμμαχίας. Για το θέμα των συνομιλιών υπό τον Αμερικανό πτέραρχο, ο κ. Αντώναρος δήλωσε: «Δεν έχουν καμία σχέση αυτές οι συζητήσεις με τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Αιγαίο. Δεν είναι δε διμερείς, συμμετέχουν όλες οι χώρες του ΝΑΤΟ». Βολική εξήγηση.

Πραγματοποιήθηκε επίσης ο 42ος γύρος των λεγόμενων διερευνητικών επαφών Ελλάδας - Τουρκίας για τα θέματα του Αιγαίου. Οι συνομιλίες κρατάνε εδώ και 7 χρόνια χωρίς κανένα αποτέλεσμα φυσικά.

Η υπουργός Εξωτερικών όμως ανέβαλε την επίσκεψή της στην Αγκυρα, όπως είναι φυσικό, μέσα σε ένα τόσο εχθρικό και πολεμικό περιβάλλον που δημιουργεί η τουρκική ηγεσία.

Την ίδια ώρα η Τουρκία αναβαθμίζει με κάθε τρόπο τις προκλήσεις με αποκορύφωμα τις υπερπτήσεις πάνω από κατοικημένα εδάφη της ελληνικής επικράτειας―μιλάμε για κανονικό πόλεμο―ακόμα και πάνω από την Ικαρία.

Οι παραβιάσεις και παραβάσεις στον ελληνικό εναέριο χώρο και στο ελληνικό FIR αυξάνονται αριθμητικά και ποιοτικά. Υπερπτήσεις πάνω από ελληνικό έδαφος, πάνω από νησιά δηλαδή, διεισδύσεις όσο πιο βαθιά γίνεται στον ελληνικό εναέριο χώρο, πτήσεις σε περιοχές που δεν πετούσαν, συνεχείς ασκήσεις στην περιοχή του Αιγαίου.

ΟΙ ΝΑΤΟϊκοί σχεδιασμοί για μία ακόμα φορά βλάπτουν την Ελλάδα, αφού ο «εχθρός» προέρχεται μέσα από την ίδια τη Συμμαχία. Στο επίπεδο του ΝΑΤΟ η ενοποίηση του εναέριου ΝΑΤΟϊκού χώρου στο Αιγαίο υπό κοινή διοίκηση- είναι ένα βήμα υπέρ των τουρκικών διεκδικήσεων.


ΠΗΓΗ

http://infognomonpolitics.blogspot.com/ ... _3209.html
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !

Re: Οι προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο

23
Άκρως ανησυχητικά εξελίσσεται η κατάσταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Οι εναέριες τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο έχουν προσλάβει ακόμη πιο επιθετικό περιεχόμενο, καθώς οι Τούρκοι πιλότοι προβαίνουν πλέον και σε εικονικούς... βομβαρδισμούς (!) ακριτικών ελληνικών νησιών, όπως το Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι. Την ώρα που σε μόλις πέντε μήνες θα κριθεί η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας προς την ΕΕ στη βάση πρωτίστως του αν άνοιξε ή όχι τα λιμάνια και τα αεροδρόμιά της σε πλοία και αεροπλάνα της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο γνωστός και ακραία φιλότουρκος Καρλ Μπιλντ, υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας που προεδρεύει αυτό το εξάμηνο στους «27», δικαιολογεί την τουρκική κατοχή της μισής Κύπρου ως νόμιμη συνέπεια του πραξικοπήματος της χούντας των συνταγματαρχών κατά του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, δίνοντάς μας έτσι πρόγευση της στάσης που θα τηρήσει η προεδρία της ΕΕ τον Δεκέμβριο.
Η κυβέρνηση Ερντογάν ετοιμάζεται να βγάλει τουρκικό σκάφος για έρευνες και πετρέλαιο σε ελληνική υφαλοκρηπίδα και Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και μάλιστα σε περιοχή που...αν όντως λάβουν χώρα αυτές οι έρευνες, καταργούνται ντε φάκτο τα δικαιώματα του Καστελόριζου, με δραματικές συνέπειες. Οσοι έχουν την ηλικία ώστε να θυμούνται έστω και αμυδρά τις ανάλογες κρίσεις με το «Χόρα» το 1976 και με το «Σισμίκ» το 1987, που έφεραν Ελλάδα και Τουρκία στο χείλος του πολέμου, αισθάνονται πολύ ανήσυχοι όταν συνειδητοποιούν ότι ενδέχεται να βρισκόμαστε στις παραμονές επανάληψης ανάλογου γεγονότος.Μόλις προχθές το «Εθνος της Κυριακής» δημοσίευσε ένα άκρως διαφωτιστικό άρθρο του καθηγητή Πολιτικής Οικονομίας Θεόδωρου Καρυώτη, μέλους της ελληνικής αντιπροσωπείας στη διάσκεψη του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας, το οποίο παρουσιάζει πολύ αποκαλυπτικά την έκταση του διπλωματικού Βατερλό που απειλεί τη χώρα μας στο κρισιμότατο ζήτημα της οριοθέτησης της ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης με εκείνη της Κύπρου αλλά και της Αιγύπτου.
Το άρθρο αυτό αναδεικνύει την κορυφαία σημασία του Καστελόριζου και της αναγνώρισης των πλήρων δικαιωμάτων του, καθώς αν αυτά περικοπούν (όπως απειλείται να συμβεί λόγω απελπιστικής ανεπάρκειας ελληνικών χειρισμών και απαράδεκτης στάσης του Καϊρου), θα βρεθούν να έχουν θαλάσσια σύνορα η Τουρκία με την... Αίγυπτο! Μια τέτοια εξέλιξη θα συνιστούσε δραματικά αρνητικό γεγονός τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Κύπρο.
Δυστυχώς, σαν να μην ήταν αρκετές οι αλλεπάλληλες δυσάρεστες εξελίξεις, το χειρότερο είναι πως κανένας σοβαρός πολιτικός παράγοντας στην Ελλάδα δεν ασχολείται σοβαρά με τα θέματα αυτά.

http://greeknation.blogspot.com/
Έλληνες Αμύνεσθαι Περί Πάτρης,Ελευθερία ή Θάνατος!Μετά από μια εθνοεπανάσταση χρειάζεται και μια εθνοκάθαρση...

Re: Οι προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο

25
Αποκλειστικό έλεγχο στο μισό Αιγαίο θέλει η Άγκυρα

Έλληνες επιτελείς εισηγούνται άμεση προώθηση αντιαεροπορικών συστημάτων στα ακριτικά νησιά μας

Την προώθηση κινητών αντιαεροπορικών συστημάτων σε επιλεγμένα σημεία του Αιγαίου, όπου η τουρκική προκλητικότητα έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, έχουν εισηγηθεί κάποιοι «σκληροί» επιτελείς του Πενταγώνου.
Η εισήγηση προβλέπει τον «εγκλωβισμό» τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, όχι φυσικά με στόχο την κατάρριψη, αλλά με στόχο την αποστολή ενός σαφούς μηνύματος προς την Άγκυρα ότι και η Ελλάδα μπορεί να αναβαθμίσει την στρατιωτική της παρουσία στο Αιγαίο.
Αν και σταθερή θέση, τόσο του υπουργείου Εξωτερικών όσο και του Πενταγώνου, είναι ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να δοθεί αφορμή στην Άγκυρα να κλιμακώσει την ένταση στο Αιγαίο, οδηγώντας σε κρίση, υπήρξαν σκέψεις αξιωματικών για προώθηση ρωσικών αντιαεροπορικών TOR και OSA του Στρατού Ξηράς, τα οποία μπορούν να «εγκλωβίσουν» τα μαχητικά των Τούρκων.
Η βασική ένσταση που υπάρχει από αξιωματικούς είναι ότι ο εγκλωβισμός αεροσκάφους από ραντάρ αντιαεροπορικού χαρακτηρίζεται εχθρική ενέργεια. Επιχείρημα που φυσικά εξουδετερώνεται από την επιμονή των Τούρκων να πετάνε με οπλισμένα αεροσκάφη χαμηλά, πάνω από κατοικημένα Ελληνικά νησιά.
Η πρόταση είχε να κάνει με την τεράστια καταπόνηση που έχουν υποστεί οι πιλότοι και τα αεροσκάφη της Πολεμικής μας Αεροπορίας, ειδικά τις τελευταίες εβδομάδες. Μόνο το τελευταίο 10ήμερο, οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας αναγκάστηκαν να αντιμετωπίσουν 100 τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη!
Νευρικότητα και ανησυχία
Οι σχετικές εισηγήσεις έχουν κρατηθεί κλεισμένες στα συρτάρια της στρατιωτικής ιεραρχίας, χωρίς όμως να έχουν απορριφθεί. Σχετικά πρόσφατα, μάλιστα, είχε υπάρξει εγκλωβισμός ενός «αγνώστου ίχνους» από πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού.
Στο Πεντάγωνο αλλά και στους κρίσιμους στρατιωτικούς σχηματισμούς επικρατεί ένα εκρηκτικό μίγμα ανησυχίας και νευρικότητας, το οποίο προκαλείται από την πρωτοφανή πολυμέτωπη τουρκική επίθεση που βιώνουμε κατά το τελευταίο διάστημα στο Αιγαίο. Τόσο μέσω του ΝΑΤΟ και της στρατιωτικής διπλωματίας, όσο και σε καθαρά στρατιωτικό επίπεδο, η Άγκυρα εκδηλώνει απίστευτη κινητικότητα:
Εντός της Συμμαχίας η Άγκυρα ζητά τον έλεγχο του μισού Αιγαίου! Η Τουρκία μάλιστα παρουσίασε έναν χάρτη στο ΝΑΤΟ (τον οποίο εξασφάλισε και δημοσίευσε η εφημερίδα Real News) κατά τη διάρκεια των συσκέψεων για τη νέα δομή και τις περιοχές του Αιγαίου που θα πρέπει να ελέγχουν τα Ελληνικά και τα τουρκικά ραντάρ!!!
Όπως προκύπτει από τον χάρτη, οι Τούρκοι έχουν χαράξει «κόκκινες γραμμές» έως το μέσον του Αιγαίου,, έχοντας τη σιωπηρή συμπαράσταση του Αμερικανού διοικητή του στρατηγείου στη Σμύρνη.
Εκτός από την «εισβολή» 100 μαχητικών στο Αιγαίο μέσα σε δέκα μόλις ημέρες, η Άγκυρα προκαλεί συνεχή επεισόδια στην θαλάσσια περιοχή των Δωδεκανήσων, χρησιμοποιώντας όχι πολεμικά σκάφη ή σκάφη της ακτοφυλακής, αλλά… κότερα και θαλαμηγούς!
Τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις τέτοιων σκαφών, που ανέφεραν βλάβη στη συχνότητα κινδύνου εντός χωρικών υδάτων, αρνήθηκαν Ελληνική συνδρομή, είτε υποστηρίζοντας ότι βρίσκονται σε τουρκικά ύδατα είτε αρνούμενοι να απαντήσουν σε κλήσεις σκαφών του Λιμενικού Σώματος. Το τελευταίο περιστατικό σημειώθηκε κοντά στις ακτές της Κω, όταν τουρκικό κότερο που είχε αποπλεύσει από την Αλικαρνασσό, ανέφερε τεχνική βλάβη, αλλά αρνήθηκε οποιαδήποτε Ελληνική βοήθεια. Πολύ κοντά στην περιοχή του συμβάντος έπλεε η κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού «Ορμή», η οποία παρέμεινε εκεί μέχρι την απομάκρυνση του τουρκικού σκάφους.
Η Άγκυρα προκαλεί επίσης με την αποστολή είτε φωτογραφικών αεροσκαφών πάνω από το Φαρμακονήσι, είτε με την αποστολή φουσκωτών σκαφών κοντά σε Ελληνικά νησιά στα οποία υπάρχουν στρατιωτικές φρουρές. Και στις δύο περιπτώσεις οι Τούρκοι… ελέγχουν την πιθανή ενίσχυση των στρατιωτικών δυνάμεων, παίζοντας με τα νεύρα των επιτελών του Πενταγώνου…
Όμως, η νευρικότητα των ένστολων δεν προκαλείται μόνο από την τουρκική συμπεριφορά...

ΠΗΓΉ

http://kostasxan.blogspot.com/2009/08/b ... t_265.html
''...δεν είναι η πάλη ημών εναντίον εις αίμα και σάρκα, αλλ' εναντίον εις τας αρχάς, εναντίον εις τας εξουσίας, εναντίον εις τους κοσμοκράτορας του σκότους του αιώνος τούτου, εναντίον εις τα πνεύματα της πονηρίας εν τοις επουρανίοις''\n[/align]

Re: Οι προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο

26
Και οι προκλησεις συνεχίζονται..τώρα θέλουν και την Ρω

Η νέα Τουρκική μεθόδευση καλλιεργείται με την συνταγή Ιμίων. Τα Τουρκικά κανάλια ως εμπροσθοφυλακή αρχίζουν και καλλιεργούν κλίμα “ανακαλύπτοντας” την Ελληνικη στρατιωτική παρουσία σε νησί 1 τετραγωνικού χιλιομέτρου χωρίς μόνιμους κατοίκους (δείτε το σχετικό βίντεο). Υποβλητική μουσική, αποκλειστικά πλάνα στρατιωτικού φυλακίου όπου υπάρχει και στρατιώτης (αποκλείεται να είναι γόνος Κολωνακίου).

Η συγκεκριμένη νησίδα πιθανότατα θα αποτελέσει την αφορμή με το σκεπτικό της παραβίασης του αποστρατιωτικοποιημένου καθεστώτος στο Αιγαίο (ως προς τους διεθνείς οργανισμούς) και ως κατειλημμένο Τουρκικό έδαφος (για εσωτερική κατανάλωση). Η στόχευση είναι σαφής και θα εγείρει την απαίτηση άμεσης απόσυρσης του Ελληνικού αγήματος από το νησάκι, όπως και της σημαίας.

Η έλλειψη οποιουδήποτε οικονομικού ενδιαφέροντος αλλά και αμάχων εγγυάται την ανυπαρξία διεθνών αντιδράσεων και την πολιτική “ίσων αποστάσεων” όπως ακριβώς με τα Ίμια. Το θέμα όμως είναι βαθύτερο εάν η Ελλάδα εξαναγκαστεί για πρώτη φορά να αποσύρει στρατιωτική δύναμη από Ελληνικό έδαφος.

Αντιλαμβάνεστε τη σημασία που είχε η παρουσία έστω και ενός ανθρώπου, της Κυράς στο νησί. Καταλαβαίνετε πως ακόμη και ένας αποφασισμένος άνθρωπος μπορεί να αναχαιτίσει έναν ολόκληρο ιμπεριαλιστικό σχεδιασμό.

Το θέμα είναι πολύπλοκο και με πολιτικές προεκτάσεις και θα το αναλύσουμε στη συνέχεια με νέες πληροφορίες.

Πηγή:olympia.gr - greekalert
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !

Re: Οι προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο

27
Στα χέρια των αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού βρίσκονται όλα τα συστήματα που περιέρχονται στον ανθυποβρυχιακό θόλο (σόναρ) της τουρκικής κορβέτας «Μπόντρουμ», η οποία την περασμένη εβδομάδα προσέκρουσε σε ύφαλο ανοικτά του Καστελόριζου.


Την περασμένη εβδομάδα, ψαράδες του Καστελόριζου εντόπισαν ένα μεταλλικό αντικείμενο στα βράχια της Ρω και ειδοποίησαν το Λιμενικό.


Στο σημείο έσπευσαν δύτες και εμπειρογνώμονες του Πολεμικού Ναυτικού, οι οποίοι τελικά περισυνέλεξαν τη συσκευή.
Όπως αναφέρεται στο σχετικό ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας της Δευτέρας, ο συγκεκριμένος θόλος βρίσκεται στα ύφαλα του πλοίου και περιέχει σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα για τον εντοπισμό υποβρυχίων.


Υπενθυμίζεται ότι η κορβέτα είχε ξεκινήσει από τα Κατεχόμενα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπου είχε λάβει μέρος στις εκδηλώσεις για τον Ατίλλα, και επέστρεφε στη Σμύρνη.


Newsroom ΔΟΛ
''...δεν είναι η πάλη ημών εναντίον εις αίμα και σάρκα, αλλ' εναντίον εις τας αρχάς, εναντίον εις τας εξουσίας, εναντίον εις τους κοσμοκράτορας του σκότους του αιώνος τούτου, εναντίον εις τα πνεύματα της πονηρίας εν τοις επουρανίοις''\n[/align]
Απάντηση

Επιστροφή στο “Θέματα για το Αιγαίο”