ΤΡΑΓΚΑΣ, Ο ΝΤΕΛΑΛΗΣ ΤΗΣ ΣΚΛΑΒΙΑΣ ΜΑΣ

1
Εικόνα
Ο άνθρωπος που ξυπνάει από τα μαύρα χαράματα για να μας προλάβει νυσταγμένους στο αυτοκίνητο, για να μας αποκαλέσει "υπήκοους του Ράϊχενμπαρχ", "κατοίκους της πρωτόγνωρης μπανανίας" και να μας πληροφορήσει ότι οι κακοί Γερμανοί είναι οι εχθροί μας και ότι η Ελληνική κυβέρνηση "τελεί υπό ένοχη σιωπή".


Ωραίος ο Τράγκας. Ωραίος, και επαναστατικός. Ευτυχώς που έχουμε και τον Τράγκα και μας λέει ότι μας λέει, γιατί αλλιώς θα είχαμε μαύρα μεσάνυχτα. Και επαναστατικός. Δε σταματάει στις απλές διαπιστώσεις. Προτείνει. Προτείνει τρόπους για να αντισταθούμε στην κατοχή, στέλνοντας sms στους φίλους μας, στέλνοντας email στους διεθνείς ηγέτες, στον ΟΗΕ, στο δικαστήριο της Χάγης και όπου αλλού μπορούμε.

Με δυο Τράγκες θα είχαμε απελευθερωθεί. Γι αυτό το σύστημα μας επιτρέπει μόνον έναν.

Για να μας κάνει τούμπανο κάθε πρωί, να μας διαλύσει την ψυχολογία., να μας πει "υπήκους του Ράϊχενμπαρχ" να το εμπεδώσουμε, να πει την Ελλάδα "μπανανία" να το εμπεδώσουμε, και αφού μας κάνει τούρκους με καθημερινές ειδήσεις, πριν κλείσει την εκπομπή του θα ρίξει και την επαναστατική του πρόταση για να ξεφύγουμε από το ζυγό που είναι η αποστολή sms στον ΟΗΕ και στον Γάλλο πρέσβη κ.λ.π. , κ.λ.π. που προκαλούν συναισθήματα αδυναμίας, ανικανότητας, (τυχαία και η διαφήμιση με το κόμπλεξ;) που γεννούν συναισθήματα λύπης, που οδηγούν σε κατάθλιψη, που οδηγεί σε αδράνεια, που οδηγεί σε σκλαβιά.

Τράγκας.

Η καλύτερη πηγή ψυχολογικού πολέμου του συστήματος.

Το ταλέντο της κάλυψης απόκρυψης. Ο δημοσιογράφος που έχει πείσει το κοινό - στόχο ότι είναι ο σούπερ μάγκας - τράγκας - επαναστάτης που κυκλοφορεί στην digea, στα μεσαία και τα βραχέα. Μαγκιά με τη σέσουλα. Το στόμα κάνει εφτά γύρες μέχρι να έρθει στα ίσια του. Ο Σούπερ ήρωας, που "επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά" από τις προβλέψεις του, μιας και αυτός, σε αντίθεση με πολλούς, διαβάζει τα μνημόνια, και ξέρει τι έχουν υπογράψει, και άρα ξέρει τι θα συμβεί.

Τράγκας.

Ο κολυμπήθρας που εξαγνίζει το τραπεζικό καρτέλ, ρίχνοντας τις ευθύνες για όσα συμβαίνουν στους Γερμανούς. Οι Ολλανδοί και οι Γερμανοί είναι κακοί, και οι Γάλλοι και οι Αγγλοι είναι καλοί. Λες και δεν είναι διεθνείς οι συμμορίτες που καταστρέφουν την Ευρώπη. Λες και δεν έχουν όνομα. Λες και δεν είναι οι αργυραμοιβοί και οι μεγαλοτραπεζίτες. Οχι. Οι Γερμανοί φταίνε.

Και η κυβέρνηση η δική μας; Καλά, οι Γερμανοί κοιτάνε τα συμφέροντα τους. Εμείς τι κάνουμε;


Η Ελληνική κυβέρνηση, τηρεί "ένοχη σιωπή".

Οχι φίλοι μου. Δεν πρόδωσε την Ελλάδα η Ελληνική κυβέρνηση και το Ελληνικό κοινοβούλιο και όλο το σκυλολόι που "εργάζεται" εκεί μέσα. Οχι. Δε γίναν αυτά. Η κυβέρνηση απλώς τηρεί "ένοχη σιωπή".




Ο ρόλος του Τράγκα (και όχι μόνο αυτού), μπορεί να αναλυθεί με βάση το εγχειρίδιο ψυχολογικών επιχειρήσεων του Ελληνικού Στρατού. Εκεί γράφει ότι ο Τράγκας είναι διαμορφωτής κοινής γνώμης. Τα κυκλάκια στο κάτω μέρος της οθόνης, είμαστε εμείς.
Εικόνα
που σαν σκοπό έχει να ελέγχει τα συναισθήματα μας και μέσω αυτών, την συμπεριφορά μας.
Εικόνα
και φυσικά να μας επαναλαμβάνει ξανά και ξανά, το ένα, το μοναδικό, το ανεπανάληπτο, μήνυμα:
είστε υπήκοοι του Ράϊχενμπαχ, η Ελλάδα είναι μια κομπλεξική μπανανία, (από)χαιρετώ τις ένοπλες δυνάμεις, τα νησιά του αιγαίου μας, την Κύπρο μας, κ.λ.π.
Εικόνα
"τα συνθήματα" λέει το εγχειρίδιο. Ποια είναι τα συνθήματα του Τράγκα; Τι σας έρχεται στο μυαλό όταν σκέφτεστε Τράγκας; ε; υπήκοοι; ε; ε;

Δεν είμαι ειδήμων των ψυχολογικών επιχειρήσεων, όμως μου αρέσει το διάβασμα, και τα παίρνω τα γράμματα, και διαβάζοντας το εγχειρίδιο ψυχολογικών επιχειρήσεων, κατέληξα στα παρακάτω συμπεράσματα:

1. Ο Τράγκας είναι διαμορφωτής κοινής γνώμης, στα πλαίσια του ψυχολογικού πολέμου. που υφίσταται ο Ελληνικός λαός.

2. Επηρεάζει την κοινή γνώμη μιλώντας σε μεγάλα κανάλια και ραδιόφωνα.

3. Επαναλαμβάνει ασταμάτητα το ίδιο και το ίδιο πράγμα κάθε πρωί μέχρι να το χωνέψουμε, ότι δηλαδή είμαστε σκλάβοι - υπήκοοι - της μπανανίας. Αυτό είναι το κεντρικό μήνυμα όλων των εκπομπών του. Αυτό επαναλαμβάνει καθημερινά και ασταμάτητα κάθε πρωί. Ολες τα άλλα μπλα μπλα μπλα και μπλι μπλι μπλι που συνοδεύουν το μήνυμα, είναι η γαρνιτούρα.

3. Ελέγχει τα συναισθήματα του κοινού - στόχου (εμείς) με τις αγριοφωνάρες του και τις πατριωτικές κορώνες του και μας θυμώνει, χωρίς να δίνει διέξοδο στην οργή (πέρα από το να στέλνουμε sms στον ΟΗΕ), και το κάνει το πρωί (που η ψυχολογία μας θα καθορίσει το υπόλοιπο της ημέρας), την ώρα που είμαστε υπνωτισμένοι και δεκτικοί. Ο λαός - στόχος, ξεκινάει τη μέρα του θυμωμένος, στη συνέχεια λυπημένος, μετά καταπτοημένος κ.λ.π.

4. Διαστρεβλώνει την αντίληψη μας ώστε να πιστεύουμε ότι ο εχθρός είναι οι Γερμανοί, και καλύπτει τον πραγματικό εχθρό μας που είναι το τραπεζικό καρτέλ, στοχοποιεί τους Γερμανούς (διαίρει και βασίλευε σε Ευρωπαϊκό επίπεδο) χωρίς να αναφέρει το γεγονός ότι ο εχθρός είναι υπερεθνικός και ότι και στη χώρα μας έχουμε πολλούς εντόπιους εχθρούς, υπαλλήλους του τραπεζικού καρτέλ. Την Κύπρο την έκλεισαν οι τράπεζες. Δεν την έκλεισαν οι Γερμανοί. Το γεγονός ότι το κλείσιμο το ανακοίνωσε ένα ανθρωπάκι γερμανικής υπηκοότητας, δε σημαίνει ότι ο εχθρός μας είναι οι Γερμανοί. Ομως ο Real παίρνει πολλά λεφτά από τις διαφημίσεις των τραπεζών. Ακόμα και τώρα που δεν δίνουν δάνεια ούτε σε δισεκατομμυριούχο, ακόμα και τώρα βάζουν διαφημίσεις στον Αληθινό σταθμό που μοιράζει δεκάδες χιλιάδες ευρώ κάθε εβδομάδα. Και διαφημίσεις αρκετές. Και ο Real τα έχει ανάγκη τα χρήματα για να ζήσει.

5. Διαστρεβλώνει την αντίληψη μας για τον ρόλο των πολιτικών της Ελλάδας, αφού το μόνο που έχει να τους προσάψει είναι ότι "τηρούν ένοχη σιωπή"... (με νόημα πάντα και αποσιωπητικά) και όχι έμμισθοι υπάλληλοι του καρτέλ που εξυπηρετούν ανοιχτά τα συμφέροντα των τραπεζιτών αντί του λαού και άρα είναι προδότες και άρα πρέπει να φύγουν τώρα όλοι.

6. Διαστρεβλώνει την αντίληψη μας για τον τρόπο που μπορούμε να αντιδράσουμε, αφού μετά από το κατεβατό που μας αραδιάζει κάθε πρωί, προτείνει σαν λύση την αποστολή sms και email.

7. Συντηρεί την στερεότυπη αντίληψη για τον κοινοβουλευτισμό και αναπολεί παλιές εποχές με τον Καραμανλή, τον πρώτο, τον δεύτερο, τον τρίτο, τον Μέγα, τον έναν.

8. Με όλα τα παραπάνω, συμμετέχει σε ένα ευρύτερο σχέδιο, του οποίου αυτός είναι πιόνι, που σαν σκοπό έχει την υποδούλωση του λαού μας χωρίς να δώσουμε μάχη. Για να αποφύγετε τον ψυχολογικό πόλεμο του Τράγκα, μπορείτε απλώς να ενημερώσετε και τους υπόλοιπους Ελληνες, και το πιο σημαντικό, να ΚΛΕΙΣΕΤΕ ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ

Ετσι κι αλλιώς, οι "ειδήσεις" του Τράγκα είναι πάντα μπαγιάτικες και όταν τις μαθαίνουμε δεν έχουν πια καμία αξία. Τις περισσότερες από τις "ειδήσεις" του Τράγκα, θα τις βρείτε στο διαδίκτυο καιρό πριν τις πει αυτός, και αν ασχοληθείτε λίγο θα μπορείτε να προβλέψετε με εκπληκτική ακρίβεια και τις υπόλοιπες "ειδήσεις" που θα σας πει στο μέλλον. Τέλος, οι ειδήσεις έτσι κι αλλιώς έχουν υποβαθμιστεί στο μυαλό μας σε πληροφορίες και πια είτε τις ξέρουμε είτε δεν τις ξέρουμε, κάνει το ίδιο.

Ο ψυχολογικός πόλεμος, είναι πάρα - πάρα πολύ αποτελεσματικό όπλο.

Ομως έχει ένα πολύ δυνατό αντίδοτο.

Την ενημέρωση.



ΘΑΛΑΜΟΦΥΛΑΚΑΣ
http://thalamofilakas.blogspot.gr/2013/ ... st_29.html
ΙΔΙΑ ΦΥΛΛΑΤΤΕ-ΕΧΘΡΟΥΣ ΑΜΥΝΟΥ-ΘΝΗΣΚΕ ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΙΔΟΣ\n\n-Δάσκαλε γιατί με διδάσκεις πολεμικές τέχνες και παράλληλα μου μιλάς για ειρήνη; \n-Γιατί καλύτερα να είσαι μαχητής σε κήπο παρά κηπουρός σε μάχη…

Re: ΤΡΑΓΚΑΣ, Ο ΝΤΕΛΑΛΗΣ ΤΗΣ ΣΚΛΑΒΙΑΣ ΜΑΣ

2
Κι επειδή έχω πέσει κι εγώ "θύμα" σου Τράγκα, τα πρωινά που ξεκινούσα τη δουλειά μου,μέχρι που κατάλαβα τι μου φταίει και σ'έκλεισα,να πως απαντώ:

ΕΛΛΗΝΕΣ, ΚΕΦΑΛΙ ΨΗΛΑ!!

Τίποτα άλλο δεν σιχαίνομαι και δεν περιφρονώ περισσότερο από ανυπόμονους, απερίσκεπτους, πανικοβλημένους άνδρες (;;) που κλαίγονται μονίμως σαν τη Μαριγούλα της γειτονιάς και προσβάλλουν για το πεσμένο τους ηθικό τους.. Έλληνες.

"Νεοέλληνες", "καναπεδάτοι", "φραπεδάτοι", "δειλοί", "ραγιάδες" κι άλλοι πολλοί τέτοιοι χαρακτηρισμοί από...απελπισμένους ραγιάδες με το κεφάλι σκυμμένο και τα παντελόνια κατεβασμένα στις πρώτες δυσκολίες..

Τι ασφάλεια και τι εμπιστοσύνη να σου εμπνεύσουν τέτοια άτομα; Πως να τους ακολουθήσεις και που; Θα σε πάρουν στο λαιμό τους και θα κάνετε όλοι μαζί μια τρύπα στο νερό.

Νομίζουν πως μειώνοντας τον Έλληνα θα τον καταφέρουν να πάρει μπρος; ΜΕΓΑ ΑΤΟΠΗΜΑ.... Ο Έλλην δεν μασάει..

Κάποτε ο Παπαφλέσσας, απογοητευμένος από την ηθική κατάπτωση των Ελλήνων, οργίστηκε και πρόσβαλλε τους Έλληνες με αποτέλεσμα να ρίξει κι άλλο το ήδη πεσμένο ηθικό τους (ανθρώπινο και φυσιολογικό γιατί αυτά τα ψυχολογικά θέματα εν καιρώ πολέμου έχουν διακυμάνσεις).

Και τότε εκείνοι απλά αδιαφόρησαν, τον αγνόησαν και υποχώρησαν, έτοιμοι να εγκαταλείψουν τη μάχη εναντίον των Μόγγολων.

Αμέσως ανέλαβε ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ, πήρε την κατάσταση στα χέρια του και θύμισε στους Έλληνες ΠΟΙΟΙ είναι! Τους εμψύχωσε και η Ελληνική φλόγα δυνάμωσε...

Οι Έλληνες ξαναπήραν τα όπλα στα χέρια τους κι έσπειραν όλεθρο και θανατικό στους αγαρηνούς!! Κι ήταν οι ίδιοι Έλληνες που λίγη ώρα πιο πριν ήθελαν να τα παρατήσουν....


Γιατί αυτή η ξαφνική αλλαγή; Τι έγινε ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ; Θαύμα μήπως;
Ηθικόν δίδαγμα : Δεν θέλει κόπο, αλλά τρόπο...


Τους κλάψες και τους υβριστές του Ελληνικού Έθνους, ο Έλλην δεν τους αντέχει και τους αγνοεί. Δεν πιάνουν τέτοια "κόλπα" στον Έλληνα. Δεν τον ακουμπάνε και δεν του κάνουν "κλικ" μέσα του.

Ο Έλλην είναι αντιδραστικός! Είναι έξυπνος, φιλότιμος, γενναίος ΑΛΛΑ κανενός η μαριονέτα! Δεν χειραγωγείται, δεν γονατίζει, δεν προσκυνά, δεν υποτάσσεται!

Δεν δέχεται διαταγές αλλά μόνο λογικά επιχειρήματα.
Και τι πιο λογικό από την ίδια του την ιστορία και την ίδια του την ύπαρξη.........

Τον Έλληνα πρέπει να τον σεβαστείς γιατί αυτή είναι η φύση του! Πρέπει να του δώσεις τη σπίθα κι εκείνος θα την κάνει ΦΩΤΙΑ!

Αν θες λοιπόν να δεις τον Έλληνα λιοντάρι, φέρσου του σαν σε ΛΙΟΝΤΑΡΙ!! Γιατί και το αξίζει και είναι!!

Έτσι παίρνει μπρος ο Έλλην!! Όχι με την κλάψα, τις προσβολές και τους επικήδειους!! Με τη σημαία και το κεφάλι ΨΗΛΑ όπως αρμόζει στους ΕΛΛΗΝΕΣ!

Όποτε οι Έλληνες είχαν τέτοιους ΕΞΥΠΝΟΥΣ, χαρισματικούς και μεγάλους, Έλληνες ηγέτες που ήξεραν να τους φερθούν ανάλογα, ο χάρτης μας γινόταν θεόρατος κι απέραντος.... Η ιστορία και τα Έπη μας μεγάλα και τρανά..... Τίποτα τυχαίο...

Αν θέλετε λοιπόν να δούμε χαΐρι και προκοπή, ΚΟΦΤΕ ΤΗΝ ΚΛΑΨΑ!
Μην προσβάλλετε τους Έλληνες. Σηκώστε πρώτα εσείς κεφάλι και θα ακολουθήσουν κι οι υπόλοιποι!

Στην τελική προσβάλλοντας το Έθνος και το Γένος σας, προσβάλλετε τον ίδιο σας τον εαυτό. Εκτός..αν δεν είστε Έλληνες και το κάνετε εσκεμμένα..

Μην περιμένετε ΤΙΠΟΤΑ από τους μη Έλληνες (ελλαδίτες, ελληνόφωνους, μπασταρδαριό και σια) και μην έχετε απαιτήσεις και προσδοκίες απ'αυτούς.
Δεν είναι Έλληνες, άρα δεν θα πράξουν Ελληνικά. Δικαίωμα τους. Λογικό και κατανοητό.

Εστιάστε στους ΕΛΛΗΝΕΣ και εμπνεύστε ασφάλεια και υψηλό ηθικό στις γυναίκες, στις οικογένειες και στα παιδιά σας.

Τέρμα η μουρμούρα.. Καραδοκούμε και προετοιμαζόμαστε.
Ότι δεν φαίνεται , δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει...

Κι όποιος βιάζεται σαν τη γκαστρωμένη, να πάει να ξεγεννήσει!!

Ακούστε και λίγο τις Ελληνίδες γυναίκες σας που σας εμψυχώνουν γιατί βλέπουν πολύ πιο ψύχραιμα και ξεκάθαρα από σας και κλείστε το στόμα. ΑΝΟΙΞΤΕ τα μάτια.. Σκεφτείτε και θα έρθει η ώρα που θα πράξετε..
Ως τότε, τα πολλά λόγια είναι φτώχεια.

Εσείς που κοροϊδεύετε τους "καναπεδάτους" κι εσείς σε καναπέ κάθεστε. Δεν στέκεστε σαν το πελαργό όρθιοι μπροστά στον υπολογιστή σας!

Ανυπομονείτε και θέλετε να τα σκατώσετε ανοργάνωτα και να ψοφήσετε σαν τα σκυλιά στο αμπέλι; Τραβάτε εκεί έξω και μη μας πρήζετε!

Και μην απαιτείτε από ΓΥΝΑΙΚΕΣ να "βγουν έξω" γιατί αυτό δείχνει πόσο ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΑ κι απελπισμένοι είστε για να ζητάτε κάτι τέτοιο.

Σας πληροφορώ πως αν βγει Ελληνίδα εκεί έξω αυτή τη στιγμή, με αυτή τη φωτιά που ανάβει στα στήθια της και που θα έπρεπε να καίει και σ'εσάς, το πιθανότερο είναι πολλοί μπλαμπλάδες και χέστηδες από σας, να της γυαλίζετε τα άρβυλα!


Τέλος, βάλτε αυτό καλά στο μυαλό σας :
Ο Έλληνας είναι πολύ πιο ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ όταν μαζεύει και σιωπά........
Μια φορά θα γίνει το ΜΠΟΥΜ αλλά θα πάρει και θα σηκώσει όλο τον ντουνιά!

Καλή Ελληνική χρονιά Έλληνες και κεφάλι ψηλά!!
Όσοι δεν μπορείτε...κόφτε το να ησυχάσετε κι εσείς κι εμείς. Έτσι κι αλλιώς κεφάλι που δεν λειτουργεί, μας είναι άχρηστο.

Μέτρον Άριστον - Μηδέν Άγαν


"Νούν χρή τον στρατηλάτην έχειν" - Ευριπίδης


Χαρά Παττακού - ΜαστροΧώστα
http://hellenicfalanx.blogspot.gr/
ΙΔΙΑ ΦΥΛΛΑΤΤΕ-ΕΧΘΡΟΥΣ ΑΜΥΝΟΥ-ΘΝΗΣΚΕ ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΙΔΟΣ\n\n-Δάσκαλε γιατί με διδάσκεις πολεμικές τέχνες και παράλληλα μου μιλάς για ειρήνη; \n-Γιατί καλύτερα να είσαι μαχητής σε κήπο παρά κηπουρός σε μάχη…

Re: ΤΡΑΓΚΑΣ, Ο ΝΤΕΛΑΛΗΣ ΤΗΣ ΣΚΛΑΒΙΑΣ ΜΑΣ

4
άκουγα Τράγκα σχεδον κάθε πρωί, μέχρι που πριν κάνα χρόνο περίπου κατάλαβα πως ξεκινούσα την μέρα μου με φόβο, μίσος και κούραση οπότε το γύρισα .Και φυσικά μην ξεχνάτε πως ο messie Τράγκας ανήκει στο πολιτικοδημοσιογραφικό κατεστημένο κι έχει βάλει το λιθαράκι του για να φτάσουμε σημερινή κατάσταση, το απεδειξε και προσφάτως περίτρανα πηγαίνοντας στο κανάλι του Αλαφούζου.
Είδα τα καλύτερα μυαλά της γενιάς μου\nχαλασμένα απ΄ την τρέλα,\nλιμασμένα, υστερικά γυμνά...\n\nAllen Ginsberg

Re: ΤΡΑΓΚΑΣ, Ο ΝΤΕΛΑΛΗΣ ΤΗΣ ΣΚΛΑΒΙΑΣ ΜΑΣ

5
Και εγω τον ακούω,λέει καλά πράγματα,μαθαίνεις πολλά,αλλά αλάθητος δεν είναι,ούτε θα τον έχουμε ως απολύτου εμπιστοσύνης!

Προσωπικά δεν μου δημιουργεί μίσος και κούραση,ούτε μου χαλάει την ψυχολογία,οργή για τους προδότες που μας περιβάλλουν και τα έχουν ισοπεδώσει όλα,αυτό μου δημιουργεί.
Και στο κάτω κάτω ,όποιος χαλιέται δεν τον ακούει!

Re: ΤΡΑΓΚΑΣ, Ο ΝΤΕΛΑΛΗΣ ΤΗΣ ΣΚΛΑΒΙΑΣ ΜΑΣ

6
Τηλέμαχε,

ότι αναφέρεις για τους Έλληνες (σχετικά με το «Αν θες λοιπόν να δεις τον Έλληνα λιοντάρι, φέρσου του σαν σε ΛΙΟΝΤΑΡΙ!» κ.τ.λ.) ισχύει για όλους τους λαούς. Είναι η λεγόμενη αυτοεκπληρούμενη προφητεία (αν πιστέψεις ότι είσαι καλός σε κάτι, θα πετύχεις, αν σου μειώσουν τις προσδοκείες, έχεις μεγαλύτερες πιθανότητες αποτυχίας).

Σας παραθέτω το παρακάτω απόσπασμα:
-----
Για την εφαρμογή της αυτοεκπληρούμενης προφητείας έχουν γίνει πολλά πειράματα σε σχολεία. Η πιο γνωστή μελέτη είναι δύο καθηγητών του Ηarvard, των Rosenthal και Jacobson. Σε ένα Δημοτικό σχολείο μοίρασαν ένα τεστ νοημοσύνης. Στους δασκάλους του σχολείου παραπλανητικά είπαν ότι αυτή η ομάδα των παιδιών έχει υψηλό δείκτη νοημοσύνης και αυτή η ομάδα των παιδιών έχει χαμηλό δείκτη νοημοσύνης. Το αποτέλεσμα ήταν στο τέλος της χρονιάς τα παιδιά που θεωρούνταν... πιο έξυπνα να έχουν καλύτερες επιδόσεις στα μαθήματα από αυτά τα παιδιά που θεωρούνταν... λιγότερο έξυπνα. Οι ίδιοι οι δάσκαλοι επηρεάστηκαν και επηρέασαν, ενώ πίστεψαν ότι κάποια παιδιά αποδίδουν καλύτερα, κάποια παιδιά είναι καλύτεροι μαθητές και έτσι τους αντιμετώπισαν. Οι αποδόσεις των μαθητών επιβεβαίωσαν την προφητεία, αφού και οι ίδιοι οι δάσκαλοι ασυνείδητα συμπεριφέρονταν διαφορετικά στις δύο ομάδες.

Στην τάξη μέσα ο δάσκαλος κατηγοριοποιεί τους μαθητές- ικανός, πολύ ικανός, λιγότερο ικανός κ.λπ. Αυτή η κατηγοριοποίηση φαίνεται από τη συμπεριφορά του δασκάλου και ο μαθητής εισπράττει τις προσδοκίες του δασκάλου. Ο πιο συναισθηματικός μαθητής, αυτός που είναι πιο ευάλωτος, αφομοιώνει τις προβλέψεις του δασκάλου και ανταποκρίνεται σε αυτό. Έτσι η προφητεία του δασκάλου εκπληρώνεται.

-----

Re: ΤΡΑΓΚΑΣ, Ο ΝΤΕΛΑΛΗΣ ΤΗΣ ΣΚΛΑΒΙΑΣ ΜΑΣ

7
eyrinos,

Μπορεί και να είναι όπως αναφέρεις,δηλαδή ο κάθε λαός να φαντασιώνει τον εαυτό του όπως αρέσκεται....Αυτό όμως δε σημαίνει ότι η Ιστορία τον κατατάσσει αυτόματα εκεί....
Η έμφαση δε (από μένα), της συγκεκριμένης φράσης,δε κρύβει μέσα της την συνταγή για επιτυχία (όπως στο πείραμα),αλλά περισσότερο - φρονώ - την ποιότητα του αγώνα,της προσπάθειας αυτής καθ'εαυτής....
Εγώ έτσι επιθυμώ να οραματίζομαι τους Έλληνες γιατί έτσι πιστεύω τους αξίζει (και όχι φυσικά με ιδιότητες και προσδιορισμούς τύπου Τράγκα)....
Άλλωστε ένας λαβωμένος λέοντας ή ακόμη-ακόμη,ένας νεκρός λέοντας συνεχίζει και αποπνέει θαυμασμό,δέος,σεβασμό.... εν αντιθέσει θα έλεγα, μ'έναν πατημένο σκώληκα ή αρουραίο ή ό,τι άλλο στην άκρη της ασφάλτου....
ΙΔΙΑ ΦΥΛΛΑΤΤΕ-ΕΧΘΡΟΥΣ ΑΜΥΝΟΥ-ΘΝΗΣΚΕ ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΙΔΟΣ\n\n-Δάσκαλε γιατί με διδάσκεις πολεμικές τέχνες και παράλληλα μου μιλάς για ειρήνη; \n-Γιατί καλύτερα να είσαι μαχητής σε κήπο παρά κηπουρός σε μάχη…
Απάντηση

Επιστροφή στο “Παγκόσμια - Ελληνική Οικονομία”