Ισχυρή μαγνητική καταιγίδα θα χτυπήσει αύριο την Ελλάδα

1
Ισχυρή μαγνητική καταιγίδα θα χτυπήσει αύριο την Ελλάδα



Οι αρμόδιες αρχές και οι επιστήμονες βρίσκονται σε κατάσταση επιφυλακής εν αναμονή της ισχυρής μαγνητικής καταιγίδας που αναμένεται να πλήξει αύριο, 28 Μαϊου, τη Γη, χτυπώντας ιδιαίτερα στην Ελλάδα.

Οι μαγνητικές καταιγίδες είναι αποτέλεσμα ηλιακών εκρήξεων και δημιουργούνται όταν τεράστιες ποσότητες φορτισμένων σωματιδίων (πρωτόνια και ηλεκτρόνια) εκτοξεύονται από την επιφάνεια του Ηλίου με ταχύτητες 400 έως 1.200 km/sec με κατεύθυνση προς τη Γη.

Οπως εξηγούν οι επιστήμονες, μόλις τα φορτισμένα σωματίδια φτάσουν στη Γη, τότε αλληλεπιδρούν με το μαγνητικό πεδίο της προκαλώντας σοβαρές διαταραχές.

Οι επιστήμονες έχουν σημάνει «πορτοκαλί» συναγερμό (μια κλίμακα κάτω από τον «κόκκινο») και εκφράζουν φόβους για σοβαρά προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες και επιπλοκές στην ανθρώπινη συμπεριφορά και υγεία.

Μιλώντας στην «Espresso» ο επιστημονικός συνεργάτης του Δημόκριτου, Νίκος Κατσαρός, εξηγεί ότι μία γεωμαγνητική καταιγίδα είναι πιθανό να επηρεάσει «τις τηλεπικοινωνίες, να μειώσει την ορατότητα στις τηλεοράσεις προκαλώντας χιόνια, να προκληθούν παρεμβολές στη ραδιοφωνία και στους δορυφόρους τηλεπικοινωνίας και πιθανές καταστροφές στα συστήματα ηλεκτρικής ενέργειας.

Παράλληλα, επιπτώσεις και στην υγεία και την ανθρώπινη συμπεριφορά είναι πιθανό να παρατηρηθούν, κυρίως σε όσους υποφέρουν από υπέρταση, υπόταση και καρδιακές παθήσεις, προκαλώντας πονοκεφάλους, αϋπνία και γενικώς χαμηλή ζωτικότητα, γεγονός που επηρεάζει και τη διάθεση.

Ρώσοι επιστήμονες, μελετώντας τις επιπτώσεις της μαγνητικής καταιγίδας επισημαίνουν ότι οι διακυμάνσεις του μαγνητικού πεδίου επιβραδύνουν τη ροή του αίματος προκαλώντας υποξία (έλλειψη οξυγόνου) η οποία θεωρείται ύποπτη για τις επιπτώσεις των μαγνητικών καταιγίδων στην υγεία και τη διάθεση.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
«Γνώσεσθε την αλήθειαν και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς»

Re: Ισχυρή μαγνητική καταιγίδα θα χτυπήσει αύριο την Ελλάδα

2
Όλα αυτά τα λένε για να τρομοκρατήσουν τον κόσμο!

Σαν δεν ντρέπονται λιγάκι... :evil:

Καλό είναι ν' ακούτε τις συμβουλές των ειδικών και να κλείνετε τα αυτιά σας στην ακατάσχετη τρομολαγνεία που σας σερβίρουν τα μέσα μαζικής πλύσης εγκεφάλου και τα παρατρεχόμενα παπαγαλάκια τους.

Μην πιστεύετε το άθλιο προπαγανδιστικό παραμύθι της Νέας Τάξης Πραγμάτων περί συντέλειας του κόσμου που παπαγαλίζει η NASA.

Άν ακολουθήσετε πιστά τις συστάσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας η αυριανή μέρα θα κυλήσει χωρίς κανένα παρατράγουδο.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”

cron