Ιός SARS: μια περίεργη ιστορία.

1
Ιός SARS: μια περίεργη ιστορία.

Σε ένα από τα φημισμένα τετράστιχα των Αιώνων του μεγάλου Νοστράδαμου διαβάζουμε προς μεγάλη μας έκπληξη:

Αιώνας ΙΙ, 53
Ο μεγάλος λοιμός της θαλάσσιας πόλης δε θα πάψει έως ότου
υπάρξει ο θάνατος του δίκαιου αίματος που καταδικάστηκε για
ένα τίμημα χωρίς έγκλημα, της μεγάλης κυρίας που προσβάλλεται
από την υποκρισία.

Μια προσεκτική μελέτη των στίχων δίνει όλες τις ενδείξεις για μια δολοφόνο ασθένεια που θα είχε ως αφετηρία μια μεγάλη πόλη - λιμάνι και που θα εξαπλωνόταν σε όλον τον κόσμο. Θα ήταν μια καταδίκη "για ένα τίμημα χωρίς έγκλημα". Θα χτυπούσε "η μεγάλη κυρία που προσβάλλεται από την υποκρισία".

Η εμφάνιση του οξέος αναπνευστικού συνδρόμου ( SARS ) τον ίδιο χρόνο που οι Ηνωμένες Πολιτείες κινήθηκαν ενάντια στην επιθυμία του υπόλοιπου κόσμου και επιτέθηκαν στο Ιράκ χωρίς καμιά πρόκληση εκ μέρους του, μπορεί να αφήσει να εννοηθεί ότι η Αμερική είναι ο στόχος και το SARS είναι ο λοιμός.

Το SARS ανιχνεύθηκε αρχικά στο Χονγκ Κονγκ, μια από τις μεγαλύτερες πόλεις - λιμάνια της Άπω Ανατολής και γενικότερα του Κόσμου. Είναι ένας δολοφονικός ιός που επιφέρει το θάνατο σε εκατοντάδες ανθρώπους καθώς εξαπλώνεται στον πλανήτη. Ο ιός έχει χτυπήσει εμπορικά συμφέροντα, καθώς αναγκάζει τους πληθυσμούς να μείνουν στα σπίτια τους αποφεύγοντας να ταξιδέψουν.

Το τετράστιχο του Νοστράδαμου αναφέρει ότι η ασθένεια "δε θα πάψει έως ότου υπάρξει ο θάνατος του δίκαιου αίματος, που καταδικάζεται για ένα τίμημα χωρίς έγκλημα".

Ο Πρόεδρος Georges W. Bush διέταξε μια επίθεση στο Ιράκ και τη δολοφονία του ηγέτη της χώρας αυτής, επειδή, όπως είπε, ο Σαντάμ Χουσεϊν αρνήθηκε να παραδώσει τα αποκαλούμενα "όπλα μαζικής καταστροφής" του. Ο Σαντάμ αρνήθηκε ότι διέθετε οπλοστάσιο τέτοιου είδους. Ο πόλεμος που ακολούθησε απέδειξε αυτό ακριβώς που ισχυριζόταν. Κατά τη διάρκεια του πολέμου δε χρησιμοποίησε τέτοια όπλα επειδή απλούστατα δεν τα είχε.

Η δικαιολογία ότι ο Σαντάμ διέθετε όπλα μαζικής καταστροφής οδήγησε τις ΗΠΑ να αγνοήσουν την ψηφοφορία του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και να επιτεθούν μόνοι τους στο Ιράκ. Αφότου κατέστη προφανές ότι ο Σαντάμ μας έλεγε την αλήθεια για τον εξοπλισμό του, η δικαιολογία για τις ενέργειες των ΗΠΑ αλλάζουν ξαφνικά σε "οι ΗΠΑ θα απελευθερώσουν τον ιρακινό λαό από την κακή δικτατορία του Χουσεϊν".

Όμως, σε περίπτωση που αυτός ήταν ο πραγματικός λόγος και η πραγματική κινητήριος δύναμη, τότε οι ΗΠΑ "οφείλουν" να συνεχίσουν να επιτίθενται σε έθνη του κόσμου που κυβερνώνται από παρόμοιους τύπους καθεστώτων.

Είναι λοιπός ο Χουσεϊν και ο λαός του το "δίκαιο αίμα που καταδικάστηκε για ένα τίμημα χωρίς έγκλημα;" Κάτι ασφαλώς ταιριάζει στην περιγραφή του τετράστιχου. Υπάρχει ωστόσο ένα χρονικό ζήτημα. Δεν ξέρουμε τη στιγμή αυτή που γράφουμε το άρθρο αυτό, αν ο Χουσεϊν είναι ζωντανός. Δεν υπάρχει αμφιβολία όμως ότι ο Μπους θα κυνηγήσει τον Σαντάμ μέχρι να πείσει τον κόσμο ότι είναι νεκρός.

Πολλοί μετανάστες που ήρθαν στην Αμερική με πλοία από την Ευρώπη, αναφέρθηκαν στο Άγαλμα της Ελευθερίας που στέκεται στην είσοδο του λιμανιού της Νέας Υόρκης, ως "μεγάλη κυρία". Εκείνη η εικόνα έχει αποτυπωθεί στο νου των Αμερικανών όπως ακριβώς και το κεφάλι του αετού ως σύμβολο του αμερικανικού έθνους.

Κατά συνέπεια, σύμφωνα με το τετράστιχο του Νοστράδαμου, ο λοιμός που αναφέρεται σαν επίθεση "της μεγάλης κυρίας που προσβάλλεται από την υποκρισία", θα μπορούσε να είναι μια επίθεση στην Αμερική. Είναι ένας ποιητικός τρόπος για να εκφραστεί το συναίσθημα ότι η "μεγάλη κυρία" θα αντιδρούσε εάν έφερε μέσα της ζωή και καταλάβαινε την υποκρισία με την οποία οι ΗΠΑ επιτέθηκαν στο Ιράκ.

Επειδή το SARS είναι ένας ιός, τα αντιβιοτικά είναι ατελέσφορα. Δε φαίνεται να υπάρχει καμιά γνωστή θεραπεία πέρα από το να αφεθεί το φυσικό ανοσιοποιητικό σύστημα του σώματός μας να το αντιμετωπίσει. Σκοτώνει τους αδύναμους, σκοτώνει τους άρρωστους, σκοτώνει τους ηλικιωμένους. Εάν τα ποσοστά είναι τόσο υψηλά ( 1 στους 30, λένε οι επιστήμονες ), θα πρέπει υποχρεωτικά να αναμένουμε ότι η επιδημία θα πάρει διαστάσει πραγματικού εξολοθρευτή.

Γιατί όμως όχι μόνο στην Αμερική, αλλά, κυρίως, στις άλλες χώρες; Ίσως επειδή οι άλλες αυτές χώρες επέτρεψαν να συμβεί ένα τόσο μεγάλο κακό...
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ανεξήγητα,μυστήρια και παράξενα φαινόμενα.”

cron