Re: Λιακόπουλος: Η δικαίωση. Τόμος 43, " Όταν οι άγγελοι ήρθανε στη γη ". ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ!

100
Υπομονή,όλα θα γίνουν.
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !

Re: Σύγχρονες πλάνες και αιρέσεις-Περι αποκρύφων,βιβλίο Ενωχ,Λιακόπουλου κ.τ.λ.

101
λοιπον, επειδη η απαντηση περι των διαστρεβλωσεων που εχει κανει στην Αγια Γραφη ο λιακοπουλος, σε σχεση με τα 6 "επιχειρηματα" που παρεθεσε ο spartan, ειναι πολυ μεγαλη, κανω ερωτηση προς συντονιστες.

να την παραθεσω αυτουσια και ολοκληρη, η να παραθεσω την απαντηση σε 3 μερη?



Υ.Γ

την παραθετω, και υστερα, κατα την κριση των συντονιστων ας γινει

Υ.Γ2

οκ, τελικα δεν βγηκε και πολυ μεγαλη, ας μεινει αυτουσια
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος sarotos την 31 Ιαν 2014, 17:12, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Re: Σύγχρονες πλάνες και αιρέσεις-Περι αποκρύφων,βιβλίο Ενωχ,Λιακόπουλου κ.τ.λ.

102
Ειλικρινά δε θα ξανά-ασχοληθώ με παρόμοιου τύπου δημοσιεύσεις. Στα περισσότερα που λες, δε θα μπω στον κόπο καν να απαντήσω, τα αφήνω στην κοινή κρίση.
αναμενομενο, καθως θα επρεπε την απαντηση να την δοσει ο ιδιος ο λιακο περι των σατανικων βιβλιων που προωθει...

το θεμα δεν ειναι ομως να μιλαμε για μια "κοινη κριση", αλλα για την αληθεια.
και η αληθεια, η μονη αληθεια εδω, ειναι οτι ο λιακοπουλος προωθει σατανικα βιβλια.

κατα τα αλλα, οι τετοιου τυπου δημοσιευσεις σε πειραξαν.

τι να πω...
Σε δικαιολογώ διότι προφανώς δεν έχεις σφαιρική άποψη για τα θέματα που συζητάμε (καλά για να διαβάσεις τι λέει ο ίδιος ο Λιακό ούτε με σφαίρες, σωστά;)
κιομως φιλε μου, εχω διαβασει εξολοκληρου, απο τον 1 εως τον τομο 12. τον 15 και 24, στο ποδι...
Δεν μπορώ όμως κι εγώ συνέχεια να γράφω φίλε μου στον κάθε έναν που δαιμονοποιεί ό,τι δεν είναι αποδεκτό στην δική του ιδιοσυγκρασία και άποψη περί Χριστιανισμού, σατανισμού και δεν ξέρω τι άλλο όπως εσύ.
και αυτο ειναι το μεγα προβλημα σου..
νομιζεις οτι ο χριστιανος εχει "δικη του ιδιοσυγκρασια" πιστεως.
δεν εχει φιλε σπαρταν ο χριστιανος δικη του ιδιοσυγκρασια, αλλα των Οικουμενικων συνοδων.
δεν δυναται κανενας να ειναι χριστιανος ανεφ των αποφασεων και των Δογματων των Οικουμενικων συνοδων, ειδαλως, ψευδως πηγαινεις και μετεχεις στα μυστηρια της Εκκλησιας, διοτι τα μυστηρια αυτα, αλλα και τα παντα στην Θεια λατεια και τα "πιστευω" την "ιδιοσυγκρασια" της Εκκλησιας και του χριστιανισμου, οι Οικουμενικες συνοδοι τα θεσπισαν.

και να σου πω να μην ξαναπροβείς σε τέτοιου είδους σχόλια για το άτομό μου διότι με θίγουν και με προσβάλλουν ως Ορθόδοξο Χριστιανό που μετέχω στα Μυστήρια της εκκλησίας. Όμως σε συγχωρώ λόγω άγνοιας, οπότε σταμάτα να το κάνεις για το δικό σου καλό, διότι εμένα καλό μου κάνεις επειδή με κατηγορείς άδικα και σε συγχωρώ, άρα μισθό μου δίνεις.
το αν σε κατηγορω περι "χριστιανισμου σου" οπως λες αδικα, θα ηθελα να το δουμε μεσα απο τα Δογματα της Ορθοδοξιας και τις αποφασεις των Οικουμενικων συνοδων...


και τωρα, παμε σε αυτο που περιμενα...

στις διαστρεβλωσεις του λιακοπουλου

σε ευχαριστω που παρεθεσες τα επιχειρηματα του, εστω και απο το βιβλιο.

παμε να τα δουμε ενα ενα λοιπον !


1ο επιχειρημα (διαστρεβλωση) λιακοπουλου

Επιστολη Πετρου Β΄
(ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ 2)

4 εἰ γὰρ ὁ Θεὸς ἀγγέλων ἁμαρτησάντων οὐκ ἐφείσατο, ἀλλὰ σειραῖς ζόφου ταρταρώσας παρέδωκεν εἰς κρίσιν τηρουμένους

Γιατί αν ο Θεός δε λυπήθηκε αγγέλους που αμάρτησαν, αλλά με αλυσίδες ζόφου τους έριξε στον τάρταρο και τους παράδωσε να φυλάγονται για κρίση.

απο αυτο, ο λιακοπουλος εβγαλε συμπερασμα οτι εδω ο Αποστολος Πετρος μιλαει περι "ελοχιμ".
και για να δικαιολογησει τα λεγομενα του, λεει πως οι δαιμονες κυκλοφορουν ελευθεροι και κανουν οτι θελουν στον κοσμο αυτον. ετσι λοιπον, εξαγει το συμπερασμα, οτι αφου οι δαιμονες κανουν οτι γουσταρουν, ποιοι ειναι οι "αγγελοι" που εχουν κλειστει στα ταρταρα ?
για τον λιακοπουλο, οι ελοχιμ...

καλα, οτι ο ανθρωπος ειναι εντελως παντελως αθεολογητος, το ξεραμε.
ας δουμε τωρα ποια ειναι η πραγματικοτητα συμφωνα με την Ορθοδοξη Θεολογια..

ο διαβολος, και οι δαιμονες, συμφωνα με την Αγια Γραφη και τους λογους των Αποστολων και των Πατερων, με την ανασταση του Χριστου, σταλθηκε στα ταρταρα, αλλα και στην αβυσσο...
η αβυσσος, και τα ταρταρα, χρησιμοποιουνται τοσο στην Παλαια, οσο και στην Καινη διαθηκη, και εχουν ιδια περιπου σημασια. δεν ειναι στην πραγματικοτητα τοπος οπου υπαρχει σε καποιο συγκεκριμενο σημειο, αλλα κατασταση.

αφου λοιπον, σου παραθεσω οτι συμφωνα με την Ορθοδοξια οι δαιμονες με τον διαβολο ειναι στα ταρταρα και στην αβυσσο, υστερα θα εξηγησουμε και τι ειναι λοιπον η κατασταση αυτη...


Μια ομάδα αγγέλων αμαρτάνοντας από οίηση, δεν τήρησε τις αρχές της και αποπέμφθηκε από τον Θεό στην Άβυσσο: καὶ παρεκάλει (το δαιμόνιο στο θαύμα της θεραπείας στα Γάδαρα) αυτὸν ίνα μη επιτάξη αυτοίς εις την άβυσσον απελθείν.” (Λουκ. η΄29-31). Αυτοί ονομάστηκαν διάβολοι, δαίμονες ή πειρασμοί εξαιτίας της πορείας τους εναντίον του θεού και της ανθρωπότητας. Ο αρχηγός τους ονομάζεται στην εβραϊκή γλώσσα Βεελζεβούλ (άρχων των μυγών), Σατάν ή Αβαδδών: “έχουσι βασιλέα επ' αυτών τον άγγελον της αβύσσου• όνομα αυτώ Εβραϊστὶ Αβαδδὼν, εν δε τη Ελληνική όνομα έχει Απολλύων.” (Αποκ. θ΄11), και Απολλύων ή Ολοθρεύων στην ελληνική, ενώ στη μετάφραση των Εβδομήκοντα καλείται άγγελος της Αβύσσου.

μιλοντας ο Μεγας Αντωνιος περι του διαβολου εκ της Γραφης, λεει:

Καὶ φαίνεσθαι αὐτοὺς πολλάκις ἔλεγε τοιούτους, οἷον τὸν διάβολον τῷ Ἰὼβ ὁ Κύριος ἀπεκάλυψε, λέγων• Οἱ ὀφθαλμοὶ αὐτοῦ ὡς εἶδος ἑωσφόρου. Ἐκ στόματος αὐτοῦ ἐκπορεύονται λαμπάδες καιόμεναι, καὶ διαῤῥιπτοῦνται ἐσχάραι πυρός• ἐκ μυκτήρων αὐτοῦ ἐκπορεύεται καπνὸς καμίνου καιομένης πυρὶ ἀνθράκων. Ἡ ψυχὴ αὐτοῦ ἄνθρακες• φλὸξ δὲ ἐκ στόματος αὐτοῦ ἐκπορεύεται. Τοιοῦτος δὲ φαινόμενος ὁ τῶν δαιμονίων ἄρχων, ἐκφοβεῖ, καθὰ προεῖπον, μεγάλα λαλῶν ὁ πανοῦργος, ὡς πάλιν ἐξήλεγξεν αὐτὸν ὁ Κύριος, τῷ μὲν Ἰὼβ λέγων• Ἥγηται μὲν γὰρ σίδηρον ἄχυρα, χαλκὸν δὲ ὥσπερ ξύλον σαθρόν• ἥγηται δὲ θάλασσαν ὥσπερ ἐξάλειπτρον, τὸν δὲ τάρταρον τῆς ἀβύσσου ὥσπερ αἰχμάλωτον• ἐλογίσατο ἄβυσσον ὡς περίπατον

εδω μιλαει για το βαθος των θαλασσων, καθως "αβυσσος" σημαινει "χωρις βυθο"


και τωρα, απλα ας δουμε αποσπασμα απο τους αφορκισμους που διαβαζουμε σε καθε ανθρωπο που βαπτιζεται εδω και 2 χιλιετιες...

Αφορκισμός Α
«Φοβήσου και βγες και φύγε από αυτό το πλάσμα και μην ξαναγυρίσεις, ουτε να κρυφτείς μέσα του, ούτε να το συναντήσεις αυτό και να ενεργήσεις σε αυτό τη νύκτα, ούτε τη μέρα, ούτε το πρωί, ούτε το μεσημέρι αλλά πήγαινε στον τάρταρο σου, μέχρι την ημέρα της κρίσεως. Φοβήσου τον θεό που κάθεται πάνω στα χερουβίμ και επιβλέπει τις αβύσσους, τον θεό που τρέμουν οι άγγελοι, οι αρχάγγελοι, οι θρόνοι, κυριότητες, αρχαί, εξουσίαι, δυνάμεις, τα πολυόμματα Χερουβίμ, και τα εξαπτέρυγα Σεραφίμ, τον θεό που τρέμει ο ουρανός και η γή, η θάλασσα και τα πάντα που ζουν μέσα στη θάλασσα. Βγες και φυγε από εκείνο τον σφραγισθέντα στρατιώτη του Χριστού.»


οι αφορκισμοι, γινονται σε ολους οσους ανερχονται στο μυστηριο του βαπτισματος, διοτι η Ορθοδοξη θεολογια, ξεκαθαριζει, οτι ο ανθρωπος που δεν ειναι βαπτισμενος, εχει απολυτη εξουσια πανω του ο διαβολος.

αφου λοιπον ειδαμε, οτι συμφωνα με την Εκκλησια, οι δαιμονες ειναι αυτοι που ειναι στα ταρταρα, ας εξηγησουμε και την διαφορα μεταξυ ταρταρων και αβυσσου.

τα ταρταρα ειναι η κατασταση που βρεθηκαν οι δαιμονες οταν εξεπεσαν απο τον παραδεισο, στην γη. η κατασταση αυτη, δεν ειναι τιποτε αλλο, απο την αναμονη ανεφ της χαριτος του Θεου, για την Δευτερα Παρουσια, οπου θα ανοιξει η κολαση (που δεν ειναι ανοιχτη αυτην την στιγμη που μιλαμε αλλα θα ανοιξει μονο στην Δευτερα Παρουσια) και θα επελθουν σε κριση και καταδικη κολασεως.

η αβυσσος, ειναι παλι κατασταση, που ειναι η απαγορευση να "κανουν οτι γουσταρουν" (οπως λεει ο λιακοπουλος) στους πραγματικους χριστιανους, που ειναι σωμα Χριστου.
σε αυτους τους χριστιανους ο διαβολος δεν εχει καμια εξουσια. για αυτους τους χριστιανους ο διαβολος "δεθηκε". και η Αγια Γραφη μας παρουσιαζει το δεσιμο του διαβολου στην αβυσσο ως κατασταση "δεσιματος" για τους "ειναι σωμα Χριστου". στους υπολοιπους ομως, ναι, κανει οτι γουσταρει (οτι του επιτρεψει φυσικα ο Θεος).

ειναι λοιπον κοσμοκρατορες του κοσμου του, διοτι η Εκκλησια δεν ειναι "κοσμος", αλλα σωμα Χριστου.
στον "κοσμο" ο διαβολος εχει απολυτη εξουσια και ειναι κοσμοκρατωρ, οπως λεει ο ιδιος ο Χριστος.
για αυτο και εχουμε εντολη και χρεος να εξερχομαστε του "κοσμου" για να μην συν κοινωνουμε τις αμαρτιες του κοσμου


βλεπεις λοιπον φιλε μου, πως διαστρεβλωνει τις αληθειες της Εκκλησιας ο λιακοπουλος ??


2ο επιχειρημα (διαστρεβλωση) λιακοπουλου

παμε στην επιστολη του Ιουδα που πετσοκοβει ο πολυς λιακοπουλος, ενω αν την εβαζε ολοκληρη, καταδυκνυει περιτρανα την διαστρεβλωση του.. (κατα τα αλλα δεν το κανει επιτιδες ο ανθρωπος βρε)

ας βαλουμε την επιστολη λοιπον του Ιουδα, ολοκληρη, ωστε να δουμε που πραγματικα αναφερεται ο Αποστολος Ιουδας...

3 Αγαπητοί, επειδή έκανα κάθε προσπάθεια να σας γράφω για την κοινή μας σωτηρία, είχα ανάγκη να σας γράψω προτρέποντάς σας να αγωνίζεστε δυνατά για την πίστη που μια φορά για πάντα παραδόθηκε στους αγίους. 4 Γιατί εισχώρησαν κρυφά μερικοί άνθρωποι, που ήταν από παλιά προγραμμένοι γι’ αυτήν την καταδίκη, ασεβείς, που μεταβάλλουν τη χάρη του Θεού μας σε ασέλγεια και που αρνούνται το μόνο Δεσπότη και Κύριό μας Ιησού Χριστό. 5 Και σ’ εσάς θέλω να υπενθυμίσω, επειδή τα ξέρετε όλα, ότι ο Κύριος αφού έσωσε μια φορά το λαό Ισραήλ από τη γη της Αιγύπτου, ύστερα εκείνους που δεν πίστεψαν τους κατάστρεψε. 6 Και αγγέλους που δεν τήρησαν τη δική τους αρχή, αλλά εγκατέλειψαν τη δική τους κατοικία, τους έχει διατηρήσει με δεσμά αόρατα στο ζόφο για την κρίση της μεγάλης ημέρας, 7 όπως τα Σόδομα και τα Γόμορρα και οι γύρω τους πόλεις, που καταπόρνευσαν με τρόπο όμοιο με αυτούς και πήγαν πίσω από διαφορετική σάρκα, είναι μπροστά μας παράδειγμα, αφού τιμωρήθηκαν με καταδίκη αιώνιας φωτιάς. 8 Αλλά όμως όμοια και αυτοί ονειρεύονται, και αφενός μιαίνουν τη σάρκα, αφετέρου απορρίπτουν την κυριαρχία του Θεού και τις Δόξες βλαστημούν. 9 Ενώ ο Μιχαήλ ο αρχάγγελος, όταν φιλονικώντας με το Διάβολο συνδιαλεγόταν για το σώμα του Μωυσή, δεν τόλμησε να επιφέρει βλάστημη κρίση, αλλά είπε: «Να σε επιτιμήσει ο Κύριος». 10 Αλλά αυτοί αφενός βλαστημούν όσα δεν ξέρουν, αφετέρου όσα γνωρίζουν καλά με το φυσικό ένστικτο σαν τα ζώα χωρίς λογικό, με αυτά φθείρονται. 11 Αλίμονο σ’ αυτούς, γιατί πορεύτηκαν στην οδό του Κάιν, και παραδόθηκαν με πάθος στην πλάνη του Βαλαάμ για μισθό, και καταστράφηκαν στην αντιλογία του Κορέ. 12 Αυτοί είναι κηλίδες που τρώνε χορταστικά μαζί σας άφοβα μέσα στις αγάπες σας, που ποιμαίνουν τους εαυτούς τους, νεφέλες άνυδρες που παρασέρνονται από ανέμους, δέντρα φθινοπωρινά άκαρπα που πέθαναν δύο φορές και ξεριζώθηκαν, 13 κύματα άγρια της θάλασσας που αφρίζουν στην επιφάνεια τα δικά τους αίσχη, αστέρες περιπλανώμενοι για τους οποίους έχει διατηρηθεί ο ζόφος του σκότους στον αιώνα. 14 Προφήτεψε επίσης και γι’ αυτούς ο Ενώχ, έβδομος από τον Αδάμ, λέγοντας: «Ιδού, ήρθε ο Κύριος με τις άγιες μυριάδες του, 15 για να κάνει κρίση εναντίον όλων και να ελέγξει κάθε ψυχή για όλα τα έργα της ασέβειάς τους που έκαναν και για όλα τα σκληρά λόγια που μίλησαν εναντίον του αμαρτωλοί ασεβείς». 16 Αυτοί είναι γογγυστές, μεμψίμοιροι, πορεύονται σύμφωνα με τις δικές τους επιθυμίες και το στόμα τους μιλά υπέρογκα, θαυμάζουν πρόσωπα για χάρη ωφέλειας.
17 Εσείς όμως, αγαπητοί, θυμηθείτε τα λόγια που έχουν προειπωθεί από τους αποστόλους του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, 18 θυμηθείτε ότι σας έλεγαν: «Στους έσχατους χρόνους θα υπάρχουν εμπαίκτες που θα πορεύονται σύμφωνα με τις δικές τους ασεβείς επιθυμίες». 19 Αυτοί είναι που προξενούν διαιρέσεις, ψυχικοί, που δεν έχουν Πνεύμα. 20 Εσείς όμως, αγαπητοί, να οικοδομείτε τους εαυτούς σας πάνω στην αγιότατη πίστη σας, να προσεύχεστε μέσω του Πνεύματος του Αγίου, 21 να διατηρήσετετους εαυτούς σας μέσα στην αγάπη του Θεού, περιμένοντας το έλεος του Κυρίου μας Ιησού Χριστού για ζωή αιώνια. 22 Και αφενός μερικούς που αμφιβάλλουν να τους ελεείτε, 23 αφετέρου άλλους να τους σώζετε αρπάζοντάς τους από τη φωτιά, και άλλους να τους ελεείτε με φόβο, μισώντας και το χιτώνα τους που είναι μολυσμένος από τη σάρκα.


μαλιστα...

εαν ο λιακοπουλος δεν ξερει να διαβαζει, τοτε γιατι γραφει βιβλια ΟΕΟ ? ! ? !

ολα αυτα που λεει ο Αποστολος, δεν αναφερονται σε αγγελους, αλλα σε πολυ συγκεκριμενους ανθρωπους οι οποιοι ειχαν αρχηγο τους τον ΚΟΡΕ, ο οποιος ηταν αιρετικος της εποχης και διαστρεβλωνε τα πραγματικα λογια των Αποστολων και τις εννοιες του Ευαγγελιου.

παμε λοιπον να τα δουμε...

ο Αποστολος, ξεκιναει πολυ πολυ συγκεκριμενα τον λογο του, αναφερομενος σε καποιους ανθρωπους οι οποιοι εισχωρησαν κρυφα μεσα στις συναξεις των χριστιανων και οι οποιοι αρνουνται την Κυριοτητα του Χριστου. (στοιχος 4)
υστερα συνεχιζει και λεει, πως θελει να υπενθιμισει και σε αυτους, τους πραγματικους χριστιανους, οτι οσοι δεν πιστεψαν στον Θεο απο το Ισραηλ, ο Θεος τους κατεστρεψε, και οι αγγελοι οι οποιοι εξεπεσαν του παραδεισου, δηλαδη οι δαιμονες, τους εριξε στα ταρταρα (τους έχει διατηρήσει με δεσμά αόρατα στο ζόφο για την κρίση της μεγάλης ημέρας) , οπως ειπαμε, τα ταρταρα ειναι κατασταση αναμονης της κρισεως των δαιμονων για να πανε στην κολαση την μεγαλη ημερα του Θεου, την Δευτερα Παρουσια. υστερα συνεχιζει και λεει, οτι τα σοδομα και τα γομορα καταπορνευσαν με τροπο ομοιο με αυτους (τους ανθρωπους που εισχωρησαν υπουλα). συνεχιζει λοιπον και μιλαει για τους συγκεκριμενους ανθρωπους που πραγματευεται εξαρχης, και λεει πως και εκεινοι, οπως οι σοδομιτες, μιαινουν την σαρκα τους (στοιχος 8), και εκτος αυτων, αποριπτουν την κυριαρχια του Θεου - Χριστου.
βλεπουμε λοιπον, οτι μιλαει για τους συγκεκριμενους ανθρωπους που εισχωρησαν υπουλα, που μιλουσε και πιο πανω, οπου αρνουνται την Κυριαρχια του Χριστου.
οχι για αγγελους, αλλα για ανθρωπους. για καποιους πολυ πολυ συγκεκριμενους ανθρωπους.
το λεει κιολας στον στοιχο 4, οτι μιλαει για ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.
τωρα, στον επομενο στοιχο, μας δινει και ενα ονομα ενος αιρεσιαρχη της εποχης, τον οποιο πιστεψαν οι ανθρωποι αυτοι.
Αλίμονο σ’ αυτούς (ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ), γιατί πορεύτηκαν στην οδό του Κάιν, και παραδόθηκαν με πάθος στην πλάνη του Βαλαάμ για μισθό, και καταστράφηκαν στην αντιλογία του Κορέ.
τι να πω, χρειαζεται να συνεχισω ?

αλλη μια διαστρεβλωση λοιπον, που προσπαθει να κανει ο πολυς λιακοπουλος...

πετσοκοβει την επιστολη, βαζοντας ενα πολυ μικρο εδαφιο, ωστε να δειξει οτι ταχα μιλαει για αγγελους στην φραση "όπως τα Σόδομα και τα Γόμορρα και οι γύρω τους πόλεις, που καταπόρνευσαν με τρόπο όμοιο με αυτούς και πήγαν πίσω από διαφορετική σάρκα"
ενω μιλαει για πολυ πολυ συγκεκριμενους ανθρωπους οι οποιοι εκτος των αλλων ηταν πορνοι τοσο στο πνευμα, οσο και στην σαρκα, οπως ο ιδιος ο Ιουδας μας λεει σε 2 διαφορετικους στοιχους.
ιδου:
"ασεβείς, που μεταβάλλουν τη χάρη του Θεού μας σε ασέλγεια"
"Αλλά όμως όμοια και αυτοί ονειρεύονται, και αφενός μιαίνουν τη σάρκα"
"μισώντας και το χιτώνα τους που είναι μολυσμένος από τη σάρκα."

τι να πεις...

αυτος ειναι ο λιακοπουλος ! ο μεγας διαστρεβλωτης των γραφων!

παμε παρακατω

3ο επιχειρημα (διαστρεβλωση) λιακοπουλου

μας παει στην επιστολη του Αποστολου Παυλου, προς Κορινθιους Α , κεφαλαιο 11 στοιχος 10

αλλη μια φορα, ο πολυς λιακοπουλος, πετσοκοβει το πραγματικο κειμενο, και βαζει ενα μονο στοιχο, ωστε να εξαγει (που και ετσι δεν εξαγει κανενα τετοιο αστειο συμπερασμα) τα ανυπαρκτα συμπερασματα του.

ας δουμε "περισσοτερο" κειμενο και οχι εναν στοιχο...

3 Θέλω λοιπόν εσείς να ξέρετε ότι σε κάθε άντρα η κεφαλή του είναι ο Χριστός και κεφαλή της γυναίκας ο άντρας της και κεφαλή του Χριστού ο Θεός. 4 Κάθε άντρας που προσεύχεται ή προφητεύει, αν έχει κάτι που πέφτει από πάνω προς τα κάτω στην κεφαλή του, καταντροπιάζει την κεφαλή του. 5 Και κάθε γυναίκα που προσεύχεται ή προφητεύει με ακατακάλυπτη την κεφαλή καταντροπιάζει την κεφαλή της. γιατί είναι ένα και το αυτό με την ξυρισμένη. 6 Γιατί αν δεν κατακαλύπτεται η γυναίκα, τότε ας κουρευτεί. Αν όμως είναι αισχρό στη γυναίκα το να κουρευτεί ή να ξυριστεί, ας κατακαλύπτεται. 7 Γιατί ο άντρας, βέβαια, δεν οφείλει να κατακαλύπτεται στην κεφαλή του, επειδή είναι εικόνα και δόξα του Θεού. η γυναίκα όμως είναι δόξα του άντρα. 8 Γιατί δεν προέρχεται ο άντρας από τη γυναίκα, αλλά η γυναίκα από τον άντρα. 9 Και βέβαια, δε δημιουργήθηκε ο άντρας για τη γυναίκα, αλλά η γυναίκα για τον άντρα. 10 Γι’ αυτό οφείλει η γυναίκα να έχει εξουσία πάνω στην κεφαλή της, για τους αγγέλους. 11 Όμως, ούτε η γυναίκα χωρίς τον άντρα ούτε ο άντρας χωρίς τη γυναίκα είναι ανεξάρτητοι ζώντας στον Κύριο. 12 Γιατί όπως ακριβώς η γυναίκα έγινε από τον άντρα, έτσι και ο άντρας γεννιέται μέσω της γυναίκας. και τα πάντα είναι από το Θεό.

αυτο λοιπον που εξαγει ως συμπερασμα ο λιακοπουλος απο ολο το παραπανω, ειναι οτι καμια γυναικα δεν πρεπει να ειναι μονη. η να εχει αντρα, η να ειναι αφιερωμενη στον Χριστο. μονη καμια, για τον φοβο των αγγελων μπας και τις κουτουπωσουν!!
:slap :slap :slap

τι αλλο θα ακουσουμε Χριστε μου απο τους αντιχριστους..


αν και δεν θα επρεπε να μπω καν στην διαδικασια να το σχολιασω, καθως απο μονο του ειναι αποδειξη ηλιθιοτητας, θα το κανω, μονο και μονο για την φραση "δια τους αγγελους".

αυτο που θελει να πει ο Αποστολος Παυλος, ειναι πως οι γυναικες θα πρεπει να εχουν καλυμμενη την κεφαλη τους, διοτι τις βλεπουν οι Αγγελοι.
η Εκκλησια, εχει Ιεραρχια. το ιδιο και οι Αγγελοι, εχουν ιεραρχια. και ολοι, θα πρεπει να σεβονται και να αποδεχονται την ιεραρχια αυτην, καθως την ορισε ο Θεος.
και ο Θεος, ορισε τον αντρα κεφαλη της γυναικος.
η γυναικα λοιπον, φοραει το καλυμμα της κεφαλης, για να δειξει οτι δεν εχει η ιδια κεφαλη, αλλα κεφαλη της ειναι ο αντρας της. οπως ακριβως και οι Αγγελοι, δεν εχουν οι ιδιοι κεφαλη, αλλα κεφαλη τους ειναι ο Θεος. οπως ακριβως και ο αντρας δεν εχει κεφαλη, αλλα κεφαλη του ειναι ο Χριστος, οπως και του Χριστου ο Θεος.

η φραση λοιπον που πραγματευεται ο πολυς λιακοπουλος,

"10 Γι’ αυτό οφείλει η γυναίκα να έχει εξουσία πάνω στην κεφαλή της, για τους αγγέλους. "

μεταφραζεται ως εξης

"Γι’ αυτό έχει την υποχρέωση η γυναίκα να έχει πάνω στο κεφάλι της ένα σύμβολο, πως είναι κάτω από εξουσία, γιατί αυτό ταιριάζει στην παρουσία των αγγέλων. "

δηλαδη, οπως και οι Αγγελοι, τιμουν την ιεραρχια του Θεου, και ειναι κατω απο την δικη Του Εξουσια, και ο εκαστος Αγγελος κατω απο την εξουσια του ανωτερου.
οπως και η Εκκλησια εχει ιεραρχια, και διαχωριζεται απο τα αμφια της ιεροσυνης κατα την ταξη της Ιεραρχιας εκαστου ανθρωπου.
ο καθης, κατα την ταξη και τον τροπο που του ορισε ο Θεος.
η υπακοη σε αυτο, ειναι μια κοινωνια Αγγελων.
το να φοραει λοιπον η γυναικα το συμβολο της εξουσιας του ανδρος της, ειναι αξιον της παρουσιας των Αγγελων, και την ταξη της Εκκλησιας.
ειναι συμφωνο με τους νομους του Θεου.

Να πώς το εξηγεί ο Ζερβόπουλος: "Παράλληλα προς την εξάρτηση της γυναίκας από τον άντρας της, το σύμβολο του καλύμματος δείχνει στα ανώτερα πνευματικά όντα ότι στις συναθροίσεις της εκκλησίας γίνεται σεβαστή η ιεραρχική τάξη καθώς την όρισε ο Θεός. Οι άγγελοι που είναι παρόντες και επιβλέπουν τη λατρεία της κάθε τοπικής εκκλησίας, θα αισθάνονταν προσβολή για την κάθε άπρεπη συμπεριφορά εναντίον στις αρχές του Θεού (το καλλυμα της κεφαλης ειναι εντολη του Θεου, διοτι ειναι συμβολο της εξουσιας του αντρος της). Γι’ αυτό λοιπόν, η γυναίκα πρέπει να έχει στο κεφάλι της το κάλυμμα, σαν το σύμβολο υποταγής της στην εξουσία"

ο Άγιος Οικουμένιος λεει επι τουτου,

"Ει και μη τους ανθρώπους αισχυνομένη ουκ εθέλει τούτο ποιείν, αλλ’ ουν αισχυνθήτω τους αγγέλους, οί μάρτυρες και επόπται γεγένηνται της υποταγής αυτής".
(=Και αν αρνείται να το κάνει επειδή δεν ντρέπεται τους ανθρώπους, τουλάχιστον ας ντραπεί τους αγγέλους, οι οποίοι είναι μάρτυρες και παρατηρητές του τρόπου με τον οποίο εκδηλώνει την υποταγή της (στους νομους και τις εντολες του Θεου).

ιδου τι λεει και ο Αρχιμανδριτης Γεωργίος Δημοπουλος επι τουτου

αὐτήν καί βαθεῖαν εὐλάβειαν ὀφείλουν νά δεικνύουν αἱ γυναῖκες — ὅπως ἄλλως τε καί οἱ ἄνδρες—παντοῦ καί πάντοτε. Καί τοῦτο, ἀφοῦ εἶναι βέβαιον, ὅτι ἄγγελοι μᾶς παρακολουθοῦν εἰς κάθε βῆμα τῆς ζωῆς μας. Ἰδιαιτέρως ὅμως εἶναι ἀνάγκη νά δεικνύουν τήν εὐλάβειάν των, ὅταν εἰσέρχωνται εἰς τόν Ναόν τοῦ Κυρίου νά προσευχηθοῦν καί νά λατρεύσουν τόν Θεόν. Διότι ἐκεῖ δέν ὑπάρχουν ἁπλῶς ἄγγελοι, δορυφορουντες τόν Βασιλέα τῶν ὅλων. Ὑπάρχει αὐτός ὁ Θεός, ὁ Κύριος τῶν ἀγγέλων. Ὑπάρχει ἡ Ἁγία Τράπεζα, ὁ θεοδέγμων τοῦ Κυρίου Τάφος, ὁ φρικτός Γολγοθᾶς. Καί αἱ πισταί γυναῖκες, πού ἐκκλησιάζονται, ὡς ἄλλαι μυροφόροι ἔρχονται διά νά προσφέρουν εἰς τόν Κύριον ὄχι τά ὑλικά των ἀρώματα—ἀπό αὐτά δέν ἔχει ὁ Κύριος ἀνάγκην—ἀλλά τά πνευματικά των μύρα, τά δάκρυα τῆς εὐγνωμοσύνης καί εὐλαβείας των. Ἠμπορεῖ ὅμως ποτέ νά συμβιβασθοῦν τοιαῦτα αἰσθήματα μέ στάσιν ἀνάρμοστον, ἀλλά καί μέ ἐμφάνισιν κάθε ἄλλο, παρά κοσμίαν καί συνεσταλμένην; Καί ἐάν «ἡ γυνή προσευχομένη ἤ προφητεύουσα», ὀφείλει «ἐξουσίαν ἔχειν ἐπί τῆς κεφαλῆς διά τούς ἀγγέλους» (Α' Κορινθ. ια' 5, 10), δηλαδή ἀπό συστολήν καί ἐντροπήν πρός τούς ἀγγέλους, πού εἶναι παρόντες, νά ἔχη ἐπί τῆς κεφαλῆς της κάλυμμα, πού εἶναι σύμβολον τῆς ἐξουσίας, πού ἔχει ἐπ' αὐτῆς ὁ ἄνδρας, πόσω μᾶλλον, ὅταν ὄχι ἐνώπιον τῶν ἀγγέλων εὑρίσκεται, ἀλλά ἐνώπιον τοῦ Θεοῦ κατά τήν τέλεσιν τοῦ φρικωδεστάτης θυσίας; Πόσον πρέπει αἱ γυναῖκες, πού ἀποκτοῦν ἐπίγνωσιν τοῦ νόμου τοῦ Θεοῦ, νά προσέχουν εἰς αὐτά ὄχι μόνον διά τήν ἰδικήν των ἀσφάλειαν καί πρόοδον, ἀλλά καί διά νά γίνωνται παραδείγματα κοσμιότητος καί εἰς τό περιβάλλον των!"
(Ἀπό τό βιβλίο τοῦ Ἀρχιμανδρίτη Γεωργίου Δημοπούλου «Ὁ Νικητής τοῦ θανάτου» Κεφ. Ἡ εὐλαβής στάσις τῶν γυναικῶν, σ.21, Ἔκδοση «Ο ΣΩΤΗΡ»).


ιδου λοιπον, αλλη μια διαστρεβλωση των γραφων απο τον πολυ λιακοπουλο !

παμε παρακατω...

4ο επιχειρημα (διαστρεβλωση) λιακοπουλου

η 4η κατα σειρα διαστρεβλωση του λιακοπουλου, βρισκεται στην προς εβραιους επιστολη , κεφαλαιο Β, στοιχοι 2-5.

και εδω, αλλη μια φορα, τα ιδα και τα ιδια...
ο πολυς λιακοπουλος κοβει ακομη μια φορα το κειμενο, ξεκινοντας απο τον 2ο στοιχο, αντι να ξεκινησει απο τον 1ο, οπου και αναδυκνυει την πλανη του βεβαιως.

ας βαλουμε το κειμενο, ολοκληρο και οχι κομμενο...

1 Γι’ αυτό πρέπει περισσότερο εμείς να προσέχουμε σ’ αυτά που ακούσαμε, μήπως παρασυρθούμε.
2 Γιατί, αν ο λόγος που κηρύχτηκε μέσω αγγέλων επιβεβαιώθηκε και κάθε παράβαση και παρακοή έλαβε δίκαιη μισθαποδοσία, 3 πώς εμείς θα ξεφύγουμε αν αμελήσουμε τόσο μεγάλη σωτηρία; Η οποία, αφού άρχισε να κηρύττεται μέσω του Κυρίου, βεβαιώθηκε σ’ εμάς από εκείνους που άκουσαν, 4 επικυρώνοντας συγχρόνως με τη μαρτυρία του ο Θεός, με σημεία και με τέρατα και με ποικίλες υπερφυσικές δυνάμεις και με μερισμούς εκδηλώσεων Πνεύματος Αγίου κατά τη θέλησή του.

εδω, ο Αποστολος Παυλος, λεει το εξης απλο - απλουστατο, που ταχα δεν καταλαβαινει ο πολυς λιακοπουλος...

αυτο που λεει, ειναι οτι πρεπει να προσεξουν ολοι τους, συμπεριλαμβανομενου τον εαυτο του, απο αυτα που ακουσαν απο τους αγγελους (τους Αποστολους), οπου εζησαν την διδασκαλια και το εργο του Χριστου. ο Παυλος ποτε δεν εζησε ο ιδιος την διδασκαλια του Χριστου, αλλα του την διδαξε ο Αποστολος Πετρος, για αυτο συμπεριλαμβανει και τον εαυτο του. συνεχιζει λοιπον και λεει, οτι αφου ο λογος ΑΡΧΙΚΑ ΚΥΡΗΧΤΗΚΕ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ (αυτο δεν το ειδε ο πολυς λιακοπουλος), βεβαιωθηκε σε εκεινους (συμπεριλαμβανομενου του Παυλου) απο εκεινους που ακουσαν τον λογο του Κυριου, δηλαδη τους αγγελους (τους μαθητες Του, τους αποστολους)

με λιγα και απλα λογια, ο Αποστολος Παυλος λεει στους εβραιους να προσεξουν πολυ καλα αυτα που εμαθαν απο τους Αποστολους (αγγελους - αγγελιοφορους, αυτοι δηλαδη που εμαθαν στον κοσμο το Ευαγγελιο του Χριστου, ΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ) για να μην παρασυρθουν.
οπου συνεχιζει παρακατω στοιχο 3 και λεει πως ΠΡΩΤΑ κυρηχτηκε μεσω του Χριστου και υστερα απο τους αγγελους (τους Αποστολους).

ΕΡΜΗΝΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ Ι. ΚΟΛΙΤΣΑΡΑ

1 Επειδή ακριβώς τόσον ασύγκριτα ανώτερος είναι ο Υιός, δια τούτο πρέπει πολύ περισσότερον να προσέχωμεν εις εκείνα, τα οποία ηκούσαμεν από το κήρυγμα των Αποστόλων, που είναι ιδικόν του κήρυγμα, μήπως τυχόν ποτέ παρεκκλίνωμεν από τον δρόμον της σωτηρίας. 2 Διότι εάν ο παλαιός νόμος, που ελέχθη στον Μωϋσήν δια μέσου των αγγέλων, απεδείχθη έγκυρος και ισχυρός και κάθε παράβασις αυτού και παρακοή έλαβε σαν μισθόν της την δικαίαν τιμωρίαν, 3 πως ημείς θα διαφύγωμεν την τιμωρίαν, εάν παραμελήσωμεν μίαν τόσον μεγάλην και ανεκτίμητον σωτηρίαν; Η σωτηρία δε αυτή ήρχισε να διδάσκεται από αυτόν τούτον τον Κυριον, παρεδόθη δε εις ημάς ως κατά πάντα βεβαία και αξιόπιστος από εκείνους, που την ήκουσαν κατ' ευθείαν από το στόμα του Κυρίου, δηλαδή από τους Αποστόλους.




Στὴν ἁγία Γραφὴ ἄγγελοι, ἐκτὸς ἀπὸ τὰ οὐράνια πνεύματα, ὀνομάζονται καὶ οἱ ἄνθρωποι ἐκεῖνοι οἱ ὁποῖοι ἐκτελοῦν τὸ ἴδιο ἔργο μὲ τοὺς ἀγγέλους. Ἔτσι ἄγγελοι ὀνομάζονται οἱ ἐπίσκοποι, ἄγγελος ὀνομάζεται ὁ προφήτης Μαλαχίας καὶ ὁ βαπτιστὴς Ἰωάννης. Ἄγγελος ὀνομάζεται καὶ ὁ Χριστὸς ὡς ἄνθρωπος. Μάλιστα λέγεται τῆς μεγάλης βουλῆς ὁ ἄγγελος(Ἤσ.9,6) διότι καὶ αὐτὸς ὡς ἄνθρωπος ᾖρθε νὰ ἀναγγείλει στὸ κόσμο τὸ σχέδιο τοῦ Θεοῦ γιὰ τὴ σωτηρία μας. Γι’ αὐτὸ ὁ Παῦλος, λέγει στὴν ἀρχὴ τῆς πρὸς Ἑβραίους ἐπιστολῆς του, ὅτι τὸν καιρὸ τῆς Π.Δ. ὁ Θεὸς μίλησε διὰ μέσου τῶν προφητῶν, τώρα δὲ στὶς ἔσχατες μέρες μίλησε διὰ μέσου τοῦ Υἱοῦ Του. Καὶ γὶ αὐτὸ στὴ ἔ΄ ᾠδὴ τοῦ κανόνος τῶν Χριστουγέννων, ψάλλουμε στὸ πρῶτο τροπάριο, ποὺ λέγεται εἱρμός, τὰ ἑξῆς· «Θεὸς ὧν εἰρήνης, πατὴρ οἰκτιρμῶν, τῆς μεγάλης βουλῆς σου τὸν ἄγγελον, εἰρήνην παρεχόμενον ἀπέστειλας ἠμίν».

Ἐπίσης στὴν πατερικὴ φιλολογία καὶ στὴν ἐκκλησιαστικὴ ὑμνογραφία, ὀνομάζονται ἐπίγειοι ἄγγελοι ἢ ἰσάγγελοι ἢ ἐπουράνιοι ἄνθρωποι, πρόσωπα μεγάλης ἁγιότητας ὅπως ὁ προφήτης Ἠλίας, ἢ μεγάλοι ἀσκητές, οἱ ὁποῖοι περιώρισαν στὸ ἐλάχιστο τὶς ἀνθρώπινες ἀνάγκες καὶ ἀσχολήθηκαν ὑπέρμετρα μὲ τὴν νηστεία, τὴν ἀγρυπνία καὶ τὴν προσευχή. Ὑπάρχει τέλος καὶ ἕνας ἄνθρωπος ποὺ ἀναδείχθηκε ἀνώτερος καὶ ἀπὸ τοὺς ἀγγέλους. Εἶναι ἡ Παναγία Θεοτόκος, ποὺ τὴν ὑμνοῦμε ὡς «τὴν τιμιωτέραν τῶν Χερουβὶμ καὶ ἐνδοξοτέραν ἀσυγκρίτως τῶν Σεραφίμ».
Πηγή: pmeletios.com


ο ιδιος ο Χριστος ονομαζει ΑΓΓΕΛΟΥΣ τους 7 επισκοπους των 7 Εκκλησιων της Μ. Ασιας στην Αγια Γραφη..

ιδου:

Αποκαλυψις Ιωαννου

(ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ 1)
"Οι εφτά αστέρες είναι άγγελοι των εφτά εκκλησιών, και οι λυχνίες οι εφτά είναι εφτά εκκλησίες»."

(ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ 2)
1 «Στον άγγελο της εκκλησίας στην Έφεσο γράψε: .....
8 «Και στον άγγελο της εκκλησίας στη Σμύρνη γράψε: ......
12 «Και στον άγγελο της εκκλησίας στην Πέργαμο γράψε: .....
18 «Και στον άγγελο της εκκλησίας στα Θυάτειρα γράψε:.....

(ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ 3)
1 Καὶ τῷ ἀγγέλῳ τῆς ἐν Σάρδεσιν ἐκκλησίας γράψον· ......
7 Καὶ τῷ ἀγγέλῳ τῆς ἐν Φιλαδελφείᾳ ἐκκλησίας γράψον· ......
14 Καὶ τῷ ἀγγέλῳ τῆς ἐν Λαοδικείᾳ ἐκκλησίας γράψον· ......


ιδου, ακομη μια απο τις διαστροφες του πολυ λιακοπουλου!

παμε παρακατω...

5ο επιχειρημα (διαστρεβλωση) λιακοπουλου

η 5η διαστρεβλωση του λιακοπουλου, βρισκεται στις πραξεις τον Αποστολων, στην απολογια του Στεφανου, στον ετοιμο να τον λιθοβολησει οχλο..

ας δουμε το κειμενο που πραγματευεται ο πολυς λιακοπουλος

51 Σκληροτράχηλοι και απερίτμητοι στις καρδιές και στα αυτιά, εσείς πάντοτε αντιτάσσεστε στο Πνεύμα το Άγιο, όπως οι πατέρες σας έτσι κι εσείς. 52 Ποιον από τους προφήτες δεν καταδίωξαν οι πατέρες σας; Και σκότωσαν αυτούς που προανάγγειλαν την έλευση του Δικαίου, του οποίου τώρα εσείς γίνατε προδότες και φονιάδες, 53 οι οποίοι λάβατε το νόμο μέσω διαταγών αγγέλων, αλλά δεν τον φυλάξατε».

μαλιστα...

ο πολυς λιακοπουλος λοιπον, αντιλαμβανεται απο το παραπανω, οτι εφοσον τους λεει ο Στεφανος οτι λαβατε τον νομο απο διαταγες αγγελων, σημαινει οτι οι ελοχιμ τους εδωσαν τον νομο.
!!

καλα, ας αφησουμε το τι λεει ο λιακοπουλος, και ας δουμε τι λεει πραγματικα το κειμενο που αλλη μια φορα εκοψε ο πολυς λιακοπουλος.

εαν ο λιακος προσεχε λιγο πιο πανω στο κειμενο, θα εβλεπε γιατι ο Στεφανος ειπε στον οχλο οτι παρελαβε ΤΟΝ νομο απο αγγελους.
ποιος ειναι Ο νομος? ο νομος, ειναι ο μωσαικος νομος, τον οποιον παρελαβε ο μωυσης απο τους αγγελους οπως ο ιδιος ο στεφανος λεει πιο πανω στον στοιχο 30-35.
τι λεει ο στοιχος 30-35?

30 Και αφού συμπληρώθηκαν σαράντα έτη, του φανερώθηκε μέσα στην έρημο του όρους Σινά άγγελος μέσα σε πύρινη φλόγα μιας βάτου. 31 Και ο Μωυσής, όταν το είδε, θαύμαζε το όραμα και, ενώ αυτός πλησίαζε, για να το παρατηρήσει καλά, έγινε φωνή Κυρίου: 32 Εγώ είμαι ο Θεός των πατέρων σου, ο Θεός του Αβραάμ και του Ισαάκ και του Ιακώβ. Ο Μωυσής έγινε τότε έντρομος και δεν τολμούσε να παρατηρήσει. 33 Είπε τότε σ’ αυτόν ο Κύριος: “Λύσε το υπόδημα των ποδιών σου, γιατί ο τόπος πάνω στον οποίο έχεις σταθεί είναι γη άγια. 34 Είδα καλά την κακομεταχείριση του λαού μου που είναι στην Αίγυπτο και το στεναγμό τους τον άκουσα, και κατέβηκα να τους ελευθερώσω. Και τώρα έλα, θα σε αποστείλω στην Αίγυπτο”. 35 Αυτόν το Μωυσή, τον οποίο αρνήθηκαν και του είπαν: “Ποιος σε κατάστησε άρχοντα και δικαστή;”, αυτόν ο Θεός και άρχοντα και λυτρωτή έχει αποστείλει με τη βοήθεια του αγγέλου που του φανερώθηκε μέσα στη βάτο.

βλεπουμε δηλαδη, οτι του φανερωθηκε αγγελος, και ο Θεος μιλησε μεσω του αγγελου Του στον Μωυση.
οτι ακριβως γινεται και με τους προφητες δηλαδη.
δεν προφητευουν εκεινοι. ο Θεος προφητευει, απλως εκεινοι γινονται δοχεια του λογου του Θεου.

υστερα, στον στοιχο 38, μας λεει το εξης σημαντικο περι του τροπου που δοθηκε ο νομος στον Μωυση.

38 Αυτός (ο Μωυσης) είναι που ήταν με την εκκλησία μέσα στην έρημο μαζί με τον άγγελο που του μιλούσε στο όρος Σινά και με τους πατέρες μας, ο οποίος δέχτηκε ζωντανά λόγια για να μας τα δώσει.

ο Μωυσης λοιπον, πορευοταν στην ερημο επι 40 χρονια (και ολο το Ισραηλ) και ειχε μαζι του τον αγγελο που του ειχε εμφανιστει και ειχε μιλησει στο ορος Σινα.
ο Μωυσης , λεει ο Στεφανος, δεχτηκε ζωντανα λογια απο τον αγγελο για να μας τα μεταφερει.
αυτο, το κανει εξισου λιανο, και στον παρακατω στοιχο 44
ιδου:

44 Η Σκηνή του Μαρτυρίου ήταν με τους πατέρες μας στην έρημο, καθώς διέταξε αυτός που μιλούσε στο Μωυσή να την κάνει σύμφωνα με το πρότυπο που είχε δει.

αυτος που μιλουσε στον Μωυση, οπως ειδαμε, ηταν ο αγγελος. ο αγγελος λοιπον, συμφωνα με το θελημα του Θεου, προσταζε τον Μωυση καθολη την διαρκεια των 40 ετων για το πως θα πορευτει, αλλα και οτι αφορα τον νομο. ο νομος βεβαια, ερχοταν κατευθειαν απο τον Θεο, αφου ο Μωυσης μιλουσε απευθειας με τον Θεο, αλλα σε αυτο συνεβαλε και προσταζε και ο αγγελος, οπως θα δουμε...

και για την επικυρωση της Αληθειας, παμε να δουμε τι λεει η Παλαια Διαθηκη για τον Αγγελο που ηταν μαζι με τον Μωυση καθολη την διαρκεια των 40 ετων.

(Έξοδος 23,20-33).

Κατόπιν ο Κύριος έδωσε κι άλλες εντολές και διατάξεις στο Μωυσή που αφορούσαν τους Ισραηλίτες. Αυτές είχαν σχέση με την καθημερινή ζωή του λαού, με τη απονομή της δικαιοσύνης και τις γιορτές.
Μετά ο Κύριος είπε στο Μωυσή:
«Θα σας στείλω έναν άγγελο να προπορεύεται, για να σας φυλάει στην πορεία σας και να σας οδηγήσει στον τόπο που σας ετοίμασα. Να τον προσέχετε σ' ότι σας λέει και να τον υπακούτε. Να μην του εναντιώνεστε, γιατί αυτός θα ενεργεί εξ ονόματος μου. Αν όμως τον υπακούτε και κάνετε πρόθυμα ότι σας προστάζω (μεσω του αγγελου), τότε εγώ θα είμαι εχθρός των εχθρών σας και αντίπαλος των αντιπάλων σας. Ο άγγελός μου θα σας οδηγήσει στη Χαναάν, όπου κατοικούν διάφοροι λαοί, τους οποίους θα εξολοθρεύσω.


ετσι λοιπον, ο νομος, βεβαιως και ειναι προσταγη αγγελων, οπως λεει ο Πρωτομαρτυς Στεφανος, αφου ο αγγελος μιλουσε εξονοματος του Θεου, οπως λεει ο ιδιος ο Στεφανος πιο πανω, αλλα οπως λεει και ο ιδιος ο Θεος στην Π.Δ.

ιδου λοιπον, αλλη μια φορα, πως διαστρεφει τα κειμενα της Αγιας Γραφης ο πολυς λιακοπουλος, κοβοντας τα κειμενα..

παμε παρακατω

6ο επιχειρημα (διαστρεβλωση) λιακοπουλου

η 6η και τελευταια διαστρεβλωση του λιακοπουλου, πραγματευεται την Α προς Κορινθιους επιστολη, 6ο κεφαλαιο στοιχος 3.

ας δουμε:

1 Τολμά κάποιος από εσάς, όταν έχει θέμα αντιδικίας ενάντια στον άλλο, να κρίνεται μπροστά στους αδίκους και όχι μπροστά στους αγίους; 2 Ή δεν ξέρετε ότι οι άγιοι θα κρίνουν τον κόσμο; Και αν από εσάς κρίνεται ο κόσμος, ανάξιοι είστε για κριτήρια δίκης ελάχιστα; 3 Δεν ξέρετε ότι αγγέλους θα κρίνουμε, και δεν μπορούμε κάποιες βιοτικές διαφορές;

απο τον 3 στοιχο, ο πολυς λιακοπουλος εξαγει το συμπερασμα οτι δεν μιλαει για τους δαιμονες που θα κριθουν κατα την Δευτερα Παρουσια, αλλα για καποιους αλλους αγγελους, διοτι οι δαιμονες δεν θα κριθουν λεει, θα πανε κατευθειαν στην κολαση.

μαλιστα...

ο πολυς λιακοπουλος βεβαια, φαντασιοπληκτος αιρετικος και βλασφημος βιβλιοπωλης ειναι. λογικο να λεει τις αρλουμπες του..

ας δουμε ομως, ποια ειναι η αληθεια!
ειδαμε προιγουμενως, οτι οι δαιμονες οταν εξεπεσαν της χαριτος του Χριστου, εξεπεσαν στα "ταρταρα".
και οπως ειδαμε, τα ταρταρα ειναι κατασταση αναμονης κρισεως.

παραθετω ξανα

τα ταρταρα ειναι η κατασταση που βρεθηκαν οι δαιμονες οταν εξεπεσαν απο τον παραδεισο, στην γη. η κατασταση αυτη, δεν ειναι τιποτε αλλο, απο την αναμονη ανεφ της χαριτος του Θεου, για την Δευτερα Παρουσια, οπου θα ανοιξει η κολαση (που δεν ειναι ανοιχτη αυτην την στιγμη που μιλαμε αλλα θα ανοιξει μονο στην Δευτερα Παρουσια) και θα επελθουν σε κριση και καταδικη κολασεως.

η κριση των δαιμονων ειναι προεγνωσμενη. και οι δαιμονες, και εμεις, προγνωριζουμε οτι στην Δευτερα Παρουσια, ο διαβολος και οι δαιμονες θα κατακριθουν και θα ριχτουν στην κολαση.
αυτην την στιγμη ομως, δεν εχουν ελθει ακομη σε κριση.
αυτην την στιγμη, ο διαβολος ειναι κοσμοκρατωρ του κοσμου και κανει οτι γουσταρει στους μη εχοντας την σφραγιδα του Θεου, δηλαδη στους αβαπτιστους χριστιανους, και τους "χριστιανους" που νομιζουν οτι ειναι χριστιανοι.

για αυτον ακριβως τον λογο, οταν φτανει ο Χριστος στους δαιμονισμενους των Γεργεσηνών, τα δαιμονια του φωναζαν:

«Τι έχεις μαζί μας Ιησού, Υιέ του Θεού; Ήρθες εδώ για να μας βασανίσεις πριν την ώρα μας;»


και αυτη ειναι η Ορθοδοξη Θεολογια.
οι δαιμονες ειναι αυτοι που θα κριθουν κατα την Δευτερα Παρουσια, οπως και ολοκληρη η ενλογη κτιση.
οι καλοι στον Παραδεισο που θα ανοιξει κατα την Δευτερα Παρουσια, δηλαδη η Βασιλεια των Ουρανων,
και οι κακοι στην κολαση μαζι με τον διαβολο, που θα ανοιξει επισης στην Δευτερα Παρουσια.

αυτα λοιπον με τις διαστρεβλωσεις του πολυ λιακοπουλου.


ενα συμπερασμα βγαζω απο ολο αυτο.

τον ανθρωπο αυτον θα επρεπε επισημως το κρατος να τον αναγκασει να αλλαξει ονομα ωστε να καταλαβαινουν οι ανθρωποι με τι λοποδητη εχουν να κανουν.

αντι για λιακοπουλος, θα επρεπε να λεγεται ΔΙΑΣΤΡΟΠΟΥΛΟΣ.


λυπαμαι που υπαρχουν χριστιανοι (??) που πιστευουν σε αυτον τον απαταιωνα.
και να σου πω για τελευταία φορά ότι εάν ξανα-απευθυνθείς τόσο απαξιωτικά απέναντί μου παραφράζοντας λεγόμενά μου όπως εσύ γουστάρεις, θα αναγκαστώ να μη σου ξανα-απαντήσω οτιδήποτε κι αν μου απευθύνεις και ας πεις ό,τι θες.Να ξέρεις πάντως ότι δεν σου θυμώνω, συγχωρεμένο σε έχω, απλά δεν έχει νόημα πιστεύω να συνεχίσουμε οποιαδήποτε κουβέντα στο ύφος που αρέσκεσαι να υϊοθετείς.
εδω ο λιακοπουλος παραφραζει την Αγια Γραφη, και σε πειραξε η παραφραση που εκανα στα λογια σου, που ειναι και δικαια? γιατι οντος πουλαει σατανικα βιβλια !

τι να σου πω, συγνωμη αν σε πειραξε, αλλα ηταν δικαια η παραφραση φιλε μου.
να καταλαβαινουμε τι γραφουμε...

Re: Σύγχρονες πλάνες και αιρέσεις-Περι αποκρύφων,βιβλίο Ενωχ,Λιακόπουλου κ.τ.λ.

103
Σα πολλά μας τα πες σαρωτέ και επειδή δεν έχω χρόνο τις τελευταίες μέρες λόγω ανωτέρας βίας θα νόμισες ότι φράκαρα από αυτά που είπες και δεν έχω να απαντήσω.
Κοντά είσαι, μόνο που δε φράκαρα αλλά...φρίκαρα με όλα αυτά που έκατσες και αράδιασες εναντίον όλων όσων τολμάνε να γράφουν, να διαβάζουν και να ερευνούν πράγματα που κατά τη γνώμη σου είναι...σατανικά! (Πάει το "αιρετικός ο Λιακόπουλος" που έλεγες πρώτα, τώρα είναι Σατανικός! Κι αντίχριστος! Και όσοι τον διαβάζουν!)

Άκου αδερφέ, το ξεκινάς πολύ στραβά το θέμα, το συνεχίζεις χειρότερα, και το καταλήγεις... στα βράχια.

Αυτό το ύφος που έχεις κοίτα να το αλλάξεις, γιατί μόνο Χριστιανικό δεν είναι. Δεν μπορεί δηλαδή να κατηγορείς και να κατακρίνεις εμένα και τόσο κόσμο ως μη Χριστιανούς, αντίχριστους, σατανικούς, σατανιστές και δεν ξέρω τι άλλο με ύφος Κου Κλουξ Κλαν.
Είναι το λιγότερο φασιστική αυτή η νοοτροπία σου και μόνο σε καλό δε θα σε βγάλει.
Εάν θέλεις να συζητήσουμε ήρεμα και χωρίς τυμπανοκρουσίες κι αλαλαγμούς, καλώς.
Αν όμως συνεχίσεις αυτό το βιολί (που επαναλαμβάνω μόνο Χριστιανικό δεν είναι αλλά δείχνει εγωϊστή άνθρωπο που δεν έχει αγάπη και ειλικρινές ενδιαφέρον για το συνάνθρωπό του), λυπάμαι, αλλά για μένα απλά θα πάψεις να υπάρχεις στο φόρουμ.

Για τελευταία φορά θα αφιερώσω τον πολύτιμο χρόνο μου για να σου απαντήσω στα επιχειρήματά σου κι αυτό γιατί είναι όντως σημαντικό να ακουστεί και η άλλη άποψη πάνω σ' αυτά που είπες πρόσφατα.

Πάμε λοιπόν να τα δούμε ένα-ένα αφού το ξεκίνησες έτσι. Βέβαια δεν ξέρω αν θα προλάβω να ολοκληρώσω σήμερα με τόσα που έκατσες κι έγραψες (απορώ αν κοντράρισες ποτέ κανέναν άλλον "αντίχριστο" τόσο δυνατά, ή εξαντλείς εδώ το μένος σου και γιατί άραγε) ή θα χρειαστεί να συνεχίσω κάποια άλλη μέρα. Θα δείξει.
sarotos έγραψε: αναμενομενο, καθως θα επρεπε την απαντηση να την δοσει ο ιδιος ο λιακο περι των σατανικων βιβλιων που προωθει...

το θεμα δεν ειναι ομως να μιλαμε για μια "κοινη κριση", αλλα για την αληθεια.
και η αληθεια, η μονη αληθεια εδω, ειναι οτι ο λιακοπουλος προωθει σατανικα βιβλια.

κατα τα αλλα, οι τετοιου τυπου δημοσιευσεις σε πειραξαν.

τι να πω...
Nα σου πω εγώ μια αλήθεια; Η αλήθεια είναι ότι τη βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας την έκαψαν σκοταδιστές που φοβόταν τη νόηση και ήθελαν να αφανίσουν τη γνώση. Αλήθεια είναι επίσης ότι τα βιβλία τα έκαιγαν στην πυρά το μεσαίωνα οι ιεροεξεταστές. Τα χαρακτήριζαν όλα σατανικά και αιρετικά, εκτός από αυτά που ήταν της αρεσκείας τους, και τα έκαιγαν σωρηδόν. Αλήθεια είναι ότι τότε κάηκε πολύ μεγάλο μέρος της ανθρώπινης γνώσης, φυσικά και πιο παλιά στην Αλεξάνδρεια ακόμα περισσότερο.
Να σου πω και κάτι προσωπικό; Εγώ ο ίδιος άρχισα να ερευνώ και να ψάχνω περί θρησκείας κλπ (με συνέπεια -μετά από περιπέτεια είναι η αλήθεια- να καταλήξω αργότερα στην Ορθοδοξία και να μετέχω πλέον ενεργά στα Μυστήριά της, και λέγε εσύ ότι θες, ποσώς με ενδιαφέρει), ξέρεις πως;
Διαβάζοντας καταρχήν Μπαλάνο και Τουλάτο.
Τους ξέρεις φαντάζομαι, αν και δεν σε είδα να καταφέρεσαι εναντίον τους, με το Λιακόπουλο λύσσαξες.
Τελοσπάντων εγώ απ αυτούς άρχισα να το ψάχνω φίλε και δεν μου έκαναν σε πληροφορώ τελικά κανένα κακό αν και αυτοί είναι χαρακτηρισμενοι αιρετικοί (ίσως και κρυφοσατανιστές) από την εκκλησία. Με τα βιβλία τους "μπήκα στην πρίζα" και κατόπιν κατέληξα να διαβάζω τα Ευαγγέλια, με συνέπεια να μάθω πραγματικά και όχι επιφανειακά για το Χριστό και να Τον ασπαστώ, ενώ να πήγαινα κατευθείαν στην ανάγνωση των Ευαγγελίων χλωμό το κόβω. Ξέρεις το ποσοστό των Ελλήνων που έχουν διαβάσει τα Ευαγγέλια; Πολύ μικρό.
Δεν ήμουν τέτοιο παιδάκι βλέπεις, όπως και οι περισσότεροι σήμερα.
Οπότε παράτα το ύφος της αυθεντίας περί σατανικών βιβλίων που έχεις και μη κατακρίνεις κανέναν διότι ο Θεός ξέρει να βγάζει καλό ακόμα και από το κακό.
Αν και εδώ που τα λέμε τα συγκεκριμένα βιβλία δεν ξέρουμε τι ακριβώς λένε και πως το λένε, ούτε ο ίδιος τα έγραψε, αλλά ούτε καν είναι των εκδόσεων Λιακόπουλος. Ούτε βέβαια ξέρουμε αν ο Λιακό έχει γνώση για όλα τα βιβλία που έχει το λιακοshop. Θα έχει βάλει σίγουρα διευθυντή πωλήσεων στην εταιρία του φαντάζομαι και ίσως να του έχει αφήσει το ελεύθερο στην επιλογή των βιβλίων.
Στην τελική δεν ανάγκασε κανέναν να αγοράσει τα συγκεκριμένα βιβλία. Έχει τόσα πολλά Χριστιανικά να αγοράσεις άμα θες.
Ελευθερία έδωσε ο Θεός, δεν μας ανάγκασε στο καλό. Δεν θα είχε αξία έτσι η "προκοπή" μας.
κιομως φιλε μου, εχω διαβασει εξολοκληρου, απο τον 1 εως τον τομο 12. τον 15 και 24, στο ποδι...
:χουχου Μα καλά, δεν κατάλαβες αμέσως ότι είναι σατανικά; Αφού στον τόμο ένα λέει όλα αυτά τα "αιρετικά" που λέτε κάποιοι. Έπρεπε να διαβάσεις άλλα 13 βιβλία; Εσύ ο Χριστιανός; ΜΑΣ ΚΟΥΦΑΝΕΣ!
και αυτο ειναι το μεγα προβλημα σου..
νομιζεις οτι ο χριστιανος εχει "δικη του ιδιοσυγκρασια" πιστεως.
δεν εχει φιλε σπαρταν ο χριστιανος δικη του ιδιοσυγκρασια, αλλα των Οικουμενικων συνοδων.
δεν δυναται κανενας να ειναι χριστιανος ανεφ των αποφασεων και των Δογματων των Οικουμενικων συνοδων, ειδαλως, ψευδως πηγαινεις και μετεχεις στα μυστηρια της Εκκλησιας, διοτι τα μυστηρια αυτα, αλλα και τα παντα στην Θεια λατεια και τα "πιστευω" την "ιδιοσυγκρασια" της Εκκλησιας και του χριστιανισμου, οι Οικουμενικες συνοδοι τα θεσπισαν.
Ωραία ξεπερνάω πάλι τις προσβολές και σε δικαιολογώ λόγω άγνοιας, αλλά πες μου σε παρακαλώ, σε ποια απόφαση Οικουμενικής Συνόδου είμαι αντίθετος; Να μάθω κι εγώ δηλαδή...
το αν σε κατηγορω περι "χριστιανισμου σου" οπως λες αδικα, θα ηθελα να το δουμε μεσα απο τα Δογματα της Ορθοδοξιας και τις αποφασεις των Οικουμενικων συνοδων...
Μα κι εγώ το ίδιο. Δε σε βλέπω όμως να το προχωράς. Άσφαιρα ρίχνεις.
και τωρα, παμε σε αυτο που περιμενα...

στις διαστρεβλωσεις του λιακοπουλου

σε ευχαριστω που παρεθεσες τα επιχειρηματα του, εστω και απο το βιβλιο.

παμε να τα δουμε ενα ενα λοιπον !
Για πάμε!
1ο επιχειρημα (διαστρεβλωση) λιακοπουλου

Επιστολη Πετρου Β΄
(ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ 2)

4 εἰ γὰρ ὁ Θεὸς ἀγγέλων ἁμαρτησάντων οὐκ ἐφείσατο, ἀλλὰ σειραῖς ζόφου ταρταρώσας παρέδωκεν εἰς κρίσιν τηρουμένους

Γιατί αν ο Θεός δε λυπήθηκε αγγέλους που αμάρτησαν, αλλά με αλυσίδες ζόφου τους έριξε στον τάρταρο και τους παράδωσε να φυλάγονται για κρίση.
Παρακαλώ την προσοχή σας. Από αυτό εδώ βλέπουμε ότι μιλάει για αγγέλους που παραμένουν δεμένοι με αλυσίδες στα τάρταρα να φυλάγονται για κρίση. Όχι εως Κρίση.
Οι έκπτωτοι της 1ης πτώσης, αυτοί που εξέπεσαν ακολουθώντας τον εωσφόρο αγαπητοί, ούτε
με αλυσίδες είναι δεμένοι, ούτε τους φυλάνε εκεί (ποιοι άραγε;) για να κριθούν την ημέρα της κρίσης. Αυτοί απλά θα υπάρχουν εως την κρίση, όχι ότι περιμένουν να δικαστούν κατά την Κρίση. Είναι ήδη καταδικασμένοι.Υπάρχει μεγάλη διαφορά λοιπόν, και εδώ ο Απόστολος αναφέρεται προφανώς στους 201 που έπεσαν σε σαρκικά αμαρτήματα κατά την περίοδο που ήταν στη γη με σώμα. Αν έκανες τον κόπο να διαβάσεις τα ντοκουμέντα που υπάρχουν στο βιβλίο δεν θα είχες πλέον αμφιβολία επ' αυτού.
Υπομονή, θα τα παραθέσω εγώ όμως, και τότε δεν θα μπορεί κανείς να τα αμφισβητήσει, διότι αυτό (το να αμφισβητήσει) να δεις πόσο αντίχριστο θα είναι!

Επειδή όμως δεν έχω άλλο χρόνο προς το παρόν, και πολύ "έκλεψα", θα συνεχίσω προσεχώς με τα υπόλοιπα που έθιξες.
Να μη κουράζεται και ο κόσμος που μας διαβάζει, ε;
Συνεχίζουμε λοιπόν από εδώ.
Το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείνΠλάτων

Re: Σύγχρονες πλάνες και αιρέσεις-Περι αποκρύφων,βιβλίο Ενωχ,Λιακόπουλου κ.τ.λ.

104
Σα πολλά μας τα πες σαρωτέ και επειδή δεν έχω χρόνο τις τελευταίες μέρες λόγω ανωτέρας βίας θα νόμισες ότι φράκαρα από αυτά που είπες και δεν έχω να απαντήσω. Κοντά είσαι, μόνο που δε φράκαρα αλλά...φρίκαρα με όλα αυτά που έκατσες και αράδιασες εναντίον όλων όσων τολμάνε να γράφουν, να διαβάζουν και να ερευνούν πράγματα που κατά τη γνώμη σου είναι...σατανικά! (Πάει το "αιρετικός ο Λιακόπουλος" που έλεγες πρώτα, τώρα είναι Σατανικός! Κι αντίχριστος! Και όσοι τον διαβάζουν!)
1ον, δεν νομιζα τιποτε τετοιο, αυτα ειναι δικες σου υποθεσεις φιλε μου.

2ον, δεν ειπα πουθενα οτι ειναι αντιχριστοι οσοι τον διαβαζουν (θα μπορουσες να μου δειξεις που το ειπα?), αλλα οσοι τον πιστευουν (σε αυτα που λεει) δεν μπορουν να λεγονται χριστιανοι.
και ετσι ειναι.
Αυτό το ύφος που έχεις κοίτα να το αλλάξεις, γιατί μόνο Χριστιανικό δεν είναι. Δεν μπορεί δηλαδή να κατηγορείς και να κατακρίνεις εμένα και τόσο κόσμο ως μη Χριστιανούς, αντίχριστους, σατανικούς, σατανιστές και δεν ξέρω τι άλλο με ύφος Κου Κλουξ Κλαν.
σε ευχαριστω για την υποδειξη του υφους μου, καθως εδω σου δινω δικαιο.
εκει που σου δινω αδικο , ειναι η καταφορη διαστρεβλωση που κανεις στα λογια μου, διοτι δεν ειπα κανεναν αλλον αντιχριστο, πλην τον λιακοπουλο. και αυτο, διοτι πουλαει σατανικα βιλβια.
επισης, δεν ειπα οτι ειναι σατανιστης (αλλη μια διαστρεβλωση) και ουτε οσοι τον διαβαζουν (αλλη μια διαστρεβλωση)
σε παρακαλω πολυ λοιπον, σταματα να βαζεις λογια στα λογια μου.
ειδαλως σε προκαλω να μου δειξεις που τα ειπα ολα αυτα...

αναμενω !
Είναι το λιγότερο φασιστική αυτή η νοοτροπία σου και μόνο σε καλό δε θα σε βγάλει.
δεν ειναι καθολου φασιστικο να λεω πως καποιος ειναι αντιχριστος οταν πουλαει σατανικα βιβλια.
ΕΙΝΑΙ αντιχριστος.
ρωτα εναν οποιονδηποτε ιερεα η μοναχο να δουμε αν θα σου πει το ιδιο...

σταματα λοιπον να χρησιμοποιειες ανοητες εκφρασεις χαρην εντυπωσεως και μεινε στην ουσια.
ο λιακοπουλος, απο την στιγμη που πουλαει σατανικα βιβλια εν γνωση του, ειναι αντιχριστος.
Εάν θέλεις να συζητήσουμε ήρεμα και χωρίς τυμπανοκρουσίες κι αλαλαγμούς, καλώς.
δεν υπαρχουν ουτε τυυμπανοκρουσιες, ουτε αλλαλαγμοι απο μερους μου.
καθως ολα αυτα τα "προσθεσες" στα λογια μου που δεν ειπα ποτε...

σου αντιστρεφω λοιπον την προταση, και σου λεω με την σειρα μου,
Εάν θέλεις να συζητήσουμε ήρεμα και χωρίς τυμπανοκρουσίες κι αλαλαγμούς, καλώς.
Αν όμως συνεχίσεις αυτό το βιολί (που επαναλαμβάνω μόνο Χριστιανικό δεν είναι αλλά δείχνει εγωϊστή άνθρωπο που δεν έχει αγάπη και ειλικρινές ενδιαφέρον για το συνάνθρωπό του), λυπάμαι, αλλά για μένα απλά θα πάψεις να υπάρχεις στο φόρουμ.
εαν θελεις να σταματησω να αποκαλω τον λιακοπουλο αντιχριστο, η διαστροπουλο, αυτο μην το περιμενεις.
δεν θα γινει.
αυτη ειναι η αληθεια. το ερωτημα ειναι, εαν ειναι εν γνωση του η οχι.
η απαντηση για μενα ειναι σαφης, αλλα συζητησιμη.
οποτε, κανε οπως επιθυμεις
Πάμε λοιπόν να τα δούμε ένα-ένα αφού το ξεκίνησες έτσι. Βέβαια δεν ξέρω αν θα προλάβω να ολοκληρώσω σήμερα με τόσα που έκατσες κι έγραψες (απορώ αν κοντράρισες ποτέ κανέναν άλλον "αντίχριστο" τόσο δυνατά, ή εξαντλείς εδώ το μένος σου και γιατί άραγε) ή θα χρειαστεί να συνεχίσω κάποια άλλη μέρα. Θα δείξει.
αυτο spartan δεν ειναι τιποτα. δεν εχω "ασχοληθει" καν ακομη με το θεμα "λιακοπουλος", οπως εχω σκοπο να κανω εαν συνεχισεις την συζητηση...

3 ειναι τα θεματα που εχω κοντραριστει και πολεμισει με το "ειναι" μου.
- το χαραγμα 666 (που κανενας σχεδον σημερα δεν καταλαβαινει τι ειναι χαραγμα και πως το λαμβανουν σημερα οι χριστιανοι , περιμενοντας τον αντιχριστο και το "χαραγμα στο χερι")
- την ψευτοαναλαμπη της ορθοδοξιας (εκει να δεις πολεμος με αυτην την πλανη) , την οποια πλανη αυτη ,με σοβαροτατο νεοεποχιτικο-εσχατολογικο, κυνδινο την εκανε γνωστη παλι ο λιακοπουλος μεσω της πλανης του τραχωνιου
- τον οικουμενισμο

το θεμα του λιακοπουλου το θεωρω πολυ γλαφυρο και ανουσιο για να ασχοληθω. ειναι εκωφαντικα αιρετικος, οποτε για εναν Ορθοδοξο ειναι ανουσια η ασχολια μαζι του.
εαν χρειαστει ομως, θα το κανω για σενα.. (απο τον εγωισμο μου, το μενος και το μισος μου, που λες)
Nα σου πω εγώ μια αλήθεια; Η αλήθεια είναι ότι τη βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας την έκαψαν σκοταδιστές που φοβόταν τη νόηση και ήθελαν να αφανίσουν τη γνώση. Αλήθεια είναι επίσης ότι τα βιβλία τα έκαιγαν στην πυρά το μεσαίωνα οι ιεροεξεταστές.
Τα χαρακτήριζαν όλα σατανικά και αιρετικά, εκτός από αυτά που ήταν της αρεσκείας τους, και τα έκαιγαν σωρηδόν. Αλήθεια είναι ότι τότε κάηκε πολύ μεγάλο μέρος της ανθρώπινης γνώσης, φυσικά και πιο παλιά στην Αλεξάνδρεια ακόμα περισσότερο.
συμφωνω ..
Διαβάζοντας καταρχήν Μπαλάνο και Τουλάτο.Τους ξέρεις φαντάζομαι, αν και δεν σε είδα να καταφέρεσαι εναντίον τους, με το Λιακόπουλο λύσσαξες.
εαν προωθουσες αυτους τους αιρετικους (καλα αυτοι ειναι χειροτεροι απο τον λιακο), τοτε με αυτους θα "λυσσαγα"...
Τελοσπάντων εγώ απ αυτούς άρχισα να το ψάχνω φίλε και δεν μου έκαναν σε πληροφορώ τελικά κανένα κακό αν και αυτοί είναι χαρακτηρισμενοι αιρετικοί (ίσως και κρυφοσατανιστές) από την εκκλησία. Με τα βιβλία τους "μπήκα στην πρίζα" και κατόπιν κατέληξα να διαβάζω τα Ευαγγέλια, με συνέπεια να μάθω πραγματικά και όχι επιφανειακά για το Χριστό και να Τον ασπαστώ, ενώ να πήγαινα κατευθείαν στην ανάγνωση των Ευαγγελίων χλωμό το κόβω. Ξέρεις το ποσοστό των Ελλήνων που έχουν διαβάσει τα Ευαγγέλια; Πολύ μικρό.Δεν ήμουν τέτοιο παιδάκι βλέπεις, όπως και οι περισσότεροι σήμερα.
ομορφα!
το οτι "μπηκες στην πριζα" να μελετησεις περι χριστιανισμου, απο καποιους κρυφοσατανιστες (εκτος εισαγωγικων) δεν σημαινει ομως οτι επειδη διαβασες και τα Ευαγγελια, εμαθες και τις αληθειες του χριστιανισμου.
Δοξαζουμε τον Θεο που μπηκες στην Εκκλησια εστω και μεσω του τροπου αυτου, αλλα εχεις δρομο ακομα..
και ο λιακοπουλος, ειναι ακομη μια παραπλανηση στον δρομο σου φιλε μου.
Οπότε παράτα το ύφος της αυθεντίας περί σατανικών βιβλίων που έχεις και μη κατακρίνεις κανέναν διότι ο Θεός ξέρει να βγάζει καλό ακόμα και από το κακό.Αν και εδώ που τα λέμε τα συγκεκριμένα βιβλία δεν ξέρουμε τι ακριβώς λένε και πως το λένε, ούτε ο ίδιος τα έγραψε, αλλά ούτε καν είναι των εκδόσεων Λιακόπουλος. Ούτε βέβαια ξέρουμε αν ο Λιακό έχει γνώση για όλα τα βιβλία που έχει το λιακοshop. Θα έχει βάλει σίγουρα διευθυντή πωλήσεων στην εταιρία του φαντάζομαι και ίσως να του έχει αφήσει το ελεύθερο στην επιλογή των βιβλίων.Στην τελική δεν ανάγκασε κανέναν να αγοράσει τα συγκεκριμένα βιβλία. Έχει τόσα πολλά Χριστιανικά να αγοράσεις άμα θες. Ελευθερία έδωσε ο Θεός, δεν μας ανάγκασε στο καλό. Δεν θα είχε αξία έτσι η "προκοπή" μας.
δεν κατεκρινα κανεναν φιλε μου.
για να καταλαβουμε τι ειναι κατακριση συμφωνα με την Ορθοδοξια, αλλα και τον λογο του Χριστου "Μη κρίνετε, ίνα μη κριθήτε", ο λογος αυτος του Χριστου, αφορα τα εργα του βιου ενος ανθρωπου και οχι τα εργα της πιστεως του.

Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος
«Τό, Μὴ κρίνετε ἵνα μὴ κριθῆτε, περὶ βίου ἐστίν, οὐ περὶ πίστεως»

και εγω τον λιακοπουλο δεν τον κρινω για το τι κανει στην ζωη του, αλλα για τα εργα της πιστεως του. το αν πουλαει σατανικα βιβλια, δεν αφορα τον βιο του, αλλα την πιστη του.

μην μου λες λοιπον οτι τον κατακρινω, διοτι σφαλεις.

εκει που φταιω, ειναι οταν μιλαω ασχημα, η απαξιωτικα στο προσωπο του, οταν τον λεω διαστροπουλο (που ειναι) η αλλους χαρακτηρισμους στο προσωπο του.
εκει ναι, σφαλω εγω.

το αν ειναι εν γνωση του η οχι, ειναι ενα ελαφρυντικο, που ομως στην πραγματικοτητα δεν εχει καμια ισχυ ως επιχειρημα, διοτι οταν βγαινεις κυριε στην τηλεοραση με την φωτογραφια της Παναγιας απο πισω, και οπου σταθεις και οπου βρεθεις μιλας για την Ορθοδοξια και τον χριστιανισμο, οφειλεις να εισαι πολυ προσεκτικος στο τι θα πουλας στον κοσμο, και ποσο μαλλον οταν πουλας στον κοσμο τον σατανα.
δεν υπαρχει καμια ισχυ λοιπον στο επιχειρημα που μου εδωσες, υπαρχει ομως ελαφρυντικο, μονο, και μονο εαν τον ενημερωσει καποιος οτι υπαρχουν μια δουζινα σατανικα βιβλια που προωθει, και τα βγαλει αμεσως.
μονο τοτε θα εχει ελαφρυντικα.
κανε το πειραμα λοιπον εαν εισαι ειλικρηνης και θελεις την αληθεια, και ενημερωσε τον, να δουμε αν θα τα βγαλει
Μα καλά, δεν κατάλαβες αμέσως ότι είναι σατανικά; Αφού στον τόμο ένα λέει όλα αυτά τα "αιρετικά" που λέτε κάποιοι. Έπρεπε να διαβάσεις άλλα 13 βιβλία; Εσύ ο Χριστιανός; ΜΑΣ ΚΟΥΦΑΝΕΣ!
παραθετω την απαντηση που εδωσα στον λαπτονα

και οσον αφορα, εαν καποιος επιτρεπεται να διαβαζει αιρετικα βιβλια, η σατανικα, η απαντηση ειναι η εξης.σατανικα απαγορευεται, διοτι τα σατανικα βιβλια ειναι μυηση στον σατανισμο και ο ανθρωπος δαιμονιζεται.

τα αιρετικα βιβλια ομως, εξαρταται το γιατι και το ποιος τα διαβαζει.
εαν τα διαβασει καποιος αγραμματος η ανικος να κρινει το περιεχομενο, τοτε μπορει να πλανηθει ανεπανορθοτα και να χασει την ψυχη του.
εαν τα διαβασει καποιος χωρις να ξερει οτι ειναι αιρετικα αλλα διαπιστωσει οτι ειναι αιρετικα, δεν κυνδινευει
εαν καποιος εν γνωση του διαβαζει αιρετικα βιβλια για να γνωριζει το περιεχομενο, παλι δεν κυνδινευει, αντιθετως θωρακιζεται

αυτα...
Ωραία ξεπερνάω πάλι τις προσβολές και σε δικαιολογώ λόγω άγνοιας, αλλά πες μου σε παρακαλώ, σε ποια απόφαση Οικουμενικής Συνόδου είμαι αντίθετος; Να μάθω κι εγώ δηλαδή...
σπαρταν, αφου πρωτα συζητησουμε το θεμα με τις αιρεσεις και τις διαστρεβλωσεις του λιακοπουλου, τοτε θα σου απαντησω εκτενως σε αυτο..
Παρακαλώ την προσοχή σας. Από αυτό εδώ βλέπουμε ότι μιλάει για αγγέλους που παραμένουν δεμένοι με αλυσίδες στα τάρταρα να φυλάγονται για κρίση. Όχι εως Κρίση.Οι έκπτωτοι της 1ης πτώσης, αυτοί που εξέπεσαν ακολουθώντας τον εωσφόρο αγαπητοί, ούτεμε αλυσίδες είναι δεμένοι, ούτε τους φυλάνε εκεί (ποιοι άραγε;) για να κριθούν την ημέρα της κρίσης. Αυτοί απλά θα υπάρχουν εως την κρίση, όχι ότι περιμένουν να δικαστούν κατά την Κρίση. Είναι ήδη καταδικασμένοι.Υπάρχει μεγάλη διαφορά λοιπόν, και εδώ ο Απόστολος αναφέρεται προφανώς στους 201 που έπεσαν σε σαρκικά αμαρτήματα κατά την περίοδο που ήταν στη γη με σώμα. Αν έκανες τον κόπο να διαβάσεις τα ντοκουμέντα που υπάρχουν στο βιβλίο δεν θα είχες πλέον αμφιβολία επ' αυτού.Υπομονή, θα τα παραθέσω εγώ όμως, και τότε δεν θα μπορεί κανείς να τα αμφισβητήσει, διότι αυτό (το να αμφισβητήσει) να δεις πόσο αντίχριστο θα είναι!

σπαρταν, οπως ειδαμε, δεν ειπες απολυτως τιποτα!
ειπες απλα να κανουμε υπομονη.
θα κανουμε βεβαιως υπομονη να μας δειξεις τα "αδιασηστα" στοιχεια.
μεχρι τοτε, θα σου απαντησω σε αυτα τα 2 που εγραψες. οτι οι εκπτωτοι αγγελοι δεν εχουν αλυσιδες...
τι να πω βρε φιλε μου !
δεν καταλαβαινεις πως η εικονα ειναι συμβολικη ?
προφανως και δεν εχουν αλυσιδες υλικες , πραγματικες.
οι αλυσιδες "ζοφου" που λεει ο Αποστολος εδω, θα επρεπε να καταλαβεις οτι ειναι συμβολικες και οχι πραγματικες.

και αυτο, διοτι δεν υπαρχουν αλυσιδες "ζοφου", καθως "ζοφος" σημαινει "το πυκνό σκοτάδι του Κάτω Κόσμου"

ζοφος = το πυκνό σκοτάδι του Κάτω Κόσμου

http://el.wiktionary.org/wiki/ζόφος

εκ των πραγματων λοιπον, ο Αποστολος μιλαει μεταφορικα, διοτι δεν υπαρχουν αλυσιδες πυκνου σκοταδιου.
θελει να δειξει οτι ο διαβολος εξεπεσε, και απο Εωσφορος εγινε κατασκοτος.
ουτε τα ταρταρα ειναι πραγματικος τοπος φιλε μου, αλλα ειναι μεταφορικη η εννοια της Γραφης, και οπως σου εξηγησα δειχνει κατασταση.

και τωρα, θα σου δειξω ακομη ενα παραδειγμα, οπου ο σατανας δενεται αλυσιδες, που βεβαιως ειναι μεταφορικη η εννοια και οχι πραγματικη.
ιδου:

"1 Και είδα άγγελο να κατεβαίνει από τον ουρανό, έχοντας το κλειδί της αβύσσου και αλυσίδα μεγάλη στο χέρι του. 2 Και κράτησε το δράκο, τον όφη τον αρχαίο, που είναι Διάβολος και ο Σατανάς, και τον έδεσε χίλια έτη"

εδω λοιπον, βλεπουμε τον σατανα να δενεται 2η φορα με αλυσιδες και να ριχνεται σε εναν αλλον "τοπο" αυτην την φορα, που ειναι ο "τοπος" της Αβυσσου.
στην πραγματικοτητα ομως, ουτε με αλυσιδες δεθηκε ο σατανας, αλλα ουτε ριχτηκε σε καποιον "τοπο"
οι αλυσιδες ειναι μεταφορικες και δειχνουν το "δεσιμο" του σατανα, δηλαδη οτι χανει πλεον την ενεργεια του και την δυναμη του εναντι των χριστιανων, και ο "τοπος" της αβυσσου ειναι η κατασταση αυτη της αναμονης μεχρι να "λυθει" απο τις αλυσιδες ωστε να κανει πραξη τον πολεμο Γωγ Μαγωγ.

ειναι λοιπον μεταφορικες οι εννοιες, και οχι πραγματικες φιλε μου.

επισης, οσον αφορα το αλλο που ειπες, οτι οι δαιμονες εχουν ηδη κριθει και δεν θα κριθουν,
σου εξηγησα πως ειναι καταφανεστατα λαθος και εκτος Ορθοδοξιας.
αυτην την στιγμη που μιλαμε, εαν μετανοησει οποισδηποτε δαιμονας, μπορει να συνχωρεθει. και αυτο, διοτι δεν εχει ερθει ακομη η μεγαλη ημερα της Κρισεως του κοσμου ολου.
το προβλημα με τους δαιμονες ειναι οτι στεκουν αμετανοητοι.
για του λογου το αληθες, θα σου βαλω μια διηγηση απο το Γεροντικο της Ορθοδοξιας για να δεις πως δεχεται ο Θεος ακομη την μετανοια του διαβολου. ακομη, μεχρι την ημερα της Δευτερας Παρουσιας, οπου απο εκει και μετα, δεν υπαρχει καμια μετανοια.

ιδου λοιπον:

Κάποιος άγιος γέροντας, μεγάλος και διορατικός, έχοντας νικήσει και ξεπεράσει όλους τους πειρασμούς των δαιμόνων, είχε λάβει το χάρισμα να βλέπη οφθαλμοφανώς το πώς επιδρούν στην ζωή των ανθρώπων οι άγγελοι και οι δαίμονες· πώς δηλ. ο καθένας από την πλευρά του αγωνίζονται για την ψυχές των ανθρώπων. Ήταν δε τόσο μεγάλος και υψηλός στην αρετή, που τα ακάθαρτα πνεύματα τον υπολόγιζαν πολύ και συστέλλονταν μπροστά του. Πολλές φορές τα κορόιδευε και τα ύβριζε θυμίζοντας τους την πτώση τους από τους ουρανούς και την αιώνια κόλαση του πυρός που τα περιμένει.
Οι δαίμονες λοιπόν μιλούσαν με θαυμασμό για τον μεγάλο γέροντα κι έλεγαν ότι κανένας να μη τολμήση στο εξής να παλέψη μαζί του ή έστω και να τον πλησίαση, μη τυχόν και πληγωθή από τον γέροντα, διότι έχει ανέλθει σε μεγάλο πλούτο απάθειας και έχει τύχει της θεώσεως με την χάρι του Παναγίου Πνεύματος.
Ενώ λοιπόν έτσι είχαν τα πράγματα, κάποιος δαίμονας ρωτά έναν σύντροφο του:
— Αδελφέ Ζερέφερ (διότι αυτό ήταν το όνομα εκείνου του δαίμονος), αν κάποιος από εμάς μεταμεληθή, τον δέχεται ο Θεός σε μετάνοια; Ναι ή όχι; Και ποιος άραγε να το γνωρίζη αυτό;
Και αποκρίθηκε ο Ζερέφερ: Θέλεις να πάω στον μεγάλο γέροντα που δεν μας φοβάται, να τον ρωτήσω τάχα σχετικά μ’ αυτό και να τον δοκιμάσω;
Πήγαινε, αλλά πρόσεχε πολύ, γιατί ο γέροντας είναι διορατικός και θα καταλάβη ότι πηγαίνεις με δόλο και δεν θα πεισθή να ρωτήση τον Θεό. Αλλά πήγαινε και ή τα καταφέρνεις ή απλώς δοκιμάζεις και φεύγεις.
Πήγε λοιπόν τότε ο Ζερέφερ σ’ εκείνον τον μεγάλο γέροντα και αφού πήρε σχήμα ανθρώπου, θρηνούσε και οδυρόταν μπροστά στον γέροντα.
Ο Θεός δε θέλοντας να δείξη ότι δεν αποστρέφεται κανέναν που να έχη μετανοήσει, αλλά δέχεται όλους όσους προστρέχουν σ’ Αυτόν, δεν αποκάλυψε στον γέροντα τα σχετικά με τον δόλιο δράκοντα.
Έτσι εκείνος τον έβλεπε σαν άνθρωπο και τίποτε περισσότερο.
Γι’ αυτό και τον ρώτησε: Για ποιο λόγο κλαις, άνθρωπε, και θρηνείς από τα κατάβαθα της καρδιάς σου, ραγίζοντας έτσι με τα δάκρυα σου και την καρδιά μου;
Εγώ, πάτερ άγιε, δεν είμαι άνθρωπος, αλλά, όπως μου φαίνεται, διάβολος πονηρός, λόγω του πλήθους των εγκλημάτων μου.
— Και τι θέλεις να κάνω για σένα, αδελφέ; (Διότι νόμιζε ότι από μεγάλη ταπείνωσι αυτοαπεκαλείτο δαίμων ο άνθρωπος, αφού ο Θεός δεν του είχε φανερώσει ακόμη τι συνέβαινε στην πραγματικότητα).
Τίποτε περισσότερο δεν σου ζητώ, άνθρωπε του Θεού, παρά να παρακάλεσης πολύ τον Κύριο και Θεό σου να σου φανέρωση αν δέχεται τον διάβολο σε μετάνοια. Διότι αν δέχεται εκείνον, τότε θα δεχθή κι εμένα που δεν υστερώ σε τίποτε από λόγου του.
Να κάνω όπως θέλεις. Για την ώρα όμως πήγαινε σήμερα σπίτι σου κι έλα αύριο εδώ να σου πω το θέλημα του Θεού.
Και σαν έγινε αυτό, άπλωσε τα χέρια ο γέροντας εκείνο το βράδυ και παρακάλεσε τον φιλάνθρωπο Θεό να του φανέρωση αν δέχεται τον διάβολο σε μετάνοια. Κι αμέσως του παρουσιάστηκε άγγελος Κυρίου, φωτεινός σαν αστραπή, και του λέει:
Τάδε λέγει Κύριος ο Θεός σου: «Γιατί με παρακαλείς για χάρι του δαίμονα; Και γιατί ήρθε αυτός δολίως να σε πειράξη;»
Και πώς ο Κύριος δεν μου αποκάλυψε την περίπτωσι, αποκρίθηκε ο γέροντας, αλλά μου την απέκρυψε, ώστε να μη την αντιληφθώ;
Μη λυπηθής γι’ αυτό το πράγμα. Διότι πρόκειται για κάποια θαυμαστή οικονομία του Θεού προς ωφέλειαν των αμαρτωλών, ώστε να μην απελπίζωνται. Διότι κανέναν από εκείνους που προσέρχονται σ’ Αυτόν δεν τον αποστρέφεται ο υπεράγαθος Θεός, ακόμη κι αν αυτός είναι ο ίδιος ο Σατανάς και διάβολος. Επίσης γίνεται αυτό για να φανή η σκληρότης και απόγνωσις των δαιμόνων.
Όταν λοιπόν έλθη, μη τον σκανδαλίσης απ’ την αρχή, αλλά πες του τα εξής: «Για να καταλάβης ότι ο Θεός είναι φιλάνθρωπος και κανένα από όσους προστρέχουν σ’ Αυτόν δεν τον αποστρέφεται, ακόμη κι αν αυτός είναι δαίμων και διάβολος, υποσχέθηκε και σένα να σε δεχθή, εάν βέβαια φύλαξης αυτά που σε προστάζει».
Και τότε θα σου πη: «Ποια είναι αυτά;» Κι εσύ να του πης: «Ο Κύριος και Θεός γνωρίζει πολύ καλά ποιος είσαι και από πού ήρθες, για να Τον δοκιμάσης. Διότι εσύ είσαι το αρχαίο κακό, που από την υπερηφάνεια σου δεν έχεις μάθει να γίνεσαι καινούργιο καλό. Πώς λοιπόν θα μπόρεσης να ταπεινωθής και να βρης έλεος με την μετάνοια;
Για να μην έχης όμως πρόφασι απολογίας ενώπιον Του κατά τη ημέρα της κρίσεως ότι δήθεν ήθελες να μετανοήσης κι ο Θεός δεν σε δέχθηκε, πρόσεχε στα λόγια μου, πώς πρέπει ν’ αρχίσης τη σωτηρία σου.
Ο Κύριος είπε να καθήσης επί τρία χρόνια σε ένα τόπο ακίνητος και στραμμένος μέρα-νύχτα προς ανατολάς και να φωνάζης εκατό φορές με δυνατή φωνή: Ο Θεός, ελέησόν με το αρχαίον κακόν και πάλι άλλες εκατό φορές με δυνατή φωνή: Ο Θεός, ελέησόν με το βδελύγμα της ερημώσεως και πάλι άλλες τόσες: Ο Θεός, ελέησόν με την εσκοτισμένην απάτην.
Αυτά να τα φωνάζης αδιάκοπα, γιατί δεν έχεις σώμα για να κουρασθής και να λιποψυχήσης. Όταν δε τα κάνης αυτά με ταπείνωσι, τότε θα επανέλθης στην αρχαία τάξι και θα συγκαταριθμηθής με τους αγγέλους του Θεού».
Αν λοιπόν συμφωνήση μαζί σου να τα κάνη αυτά, δέξου τον σε μετάνοια.
Αλλά γνωρίζω καλά ότι το αρχαίο κακό δεν γίνεται καινούργιο καλό.
Γράψε όμως αυτά που θα συμβούν, για να σώζωνται μέχρι των εσχάτων ημερών, ώστε να μη απελπίζωνται όσοι θέλουν να μετανοήσουν.
Διότι αυτή η διήγησις θα συντέλεση πάρα πολύ στο να πληροφορηθούν οι άνθρωποι ότι είναι εύκολο να μην απελπίζωνται για την σωτηρία τους.
Αυτά είπε ο Άγγελος και ανέβηκε στους ουρανούς. Την άλλη μέρα πρωί-πρωί ήρθε ο δαίμων και άρχισε από μακριά να θρηνή υποκριτικά και να χαιρετά τον γέροντα. Ο γέροντας από την αρχή δεν ξεσκέπασε την μηχανορραφία του, μόνο έλεγε από μέσα του: «Κακώς ήρθες κλέφτη, διάβολε, σκορπιέ, αρχαίο κακό, το ιοβόλο φίδι το παμπόνηρο».
Έπειτα του λέει:
— Γνώριζε ότι παρεκάλεσα τον Κύριο καθώς σου υποσχέθηκα και ότι σε δέχεται σε μετάνοια, εάν βέβαια εκτέλεσης αυτά που σε διατάζει δι’ εμού ο κραταιός και πανίσχυρος Θεός.
Και ποια είναι αυτά που ώρισε ο Θεός να κάνω;
Ο Θεός προστάζει να σταθής σ’ ένα τόπο για τρία χρόνια στραμμένος προς ανατολάς και να φωνάζης νύχτα-μέρα επί τρία έτη εκατό φορές: Ο Θεός, ελέησόν με, το βδέλυγμα της ερημώσεως, άλλες τόσες φορές: Ο Θεός, ελέησόν με, την εσκοτισμένην απάτην κι άλλες τόσες Ο Θεός, ελέησόν με, το αρχαίον κακόν, και όταν τα κάνης αυτά, θα σε συναριθμήση με τους αγγέλους του.
Τότε ο Ζερέφερ, ο υποκριτής της μετανοίας, ακούγοντας τα αυτά, γέλασε αμέσως δυνατά και λέει:
— Βρε σαπρόγερε, αν ήταν να αποκαλέσω τον εαυτό μου βδέλυγμα της ερημώσεως και αρχαίο κακό και εσκοτισμένη απάτη, θα το έκανα μια και καλή από την αρχή και θα σωζόμουνα. Τώρα εγώ αρχαίο κακό;
Μη γένοιτο! Και ποιος το λέει αυτό; Εγώ είμαι αρχαίο καλό και πολύ καλό μάλιστα.
Και δηλαδή τώρα, όσο είμαι ακόμα θαυματουργός και όλοι με φοβούνται και υποτάσσονται σε μένα, να αποκαλέσω εγώ ο ίδιος τον εαυτό μου βδελύγμα της ερημώσεως και εσκοτισμένη απάτη και αρχαίο κακό;
Όχι, γέροντα! Όχι, όσο εξουσιάζω τους αμαρτωλούς, να γίνω εγώ δούλος αχρείος, ταπεινός και ευτελής με την μετάνοια! Όχι, γέροντα! Όχι, γέροντα! Όχι, μη γένοιτο να καταντήσω εγώ σε τέτοια ατιμία!
Αυτά είπε το ακάθαρτο πνεύμα και εξαφανίστηκε αλαλάζοντας. Ο γέροντας τότε σηκώθηκε να προσευχηθή ευχαριστώντας τον Θεό και λέγοντας:
— Αλήθεια είπες, Κύριε, ότι αρχαίο κακό καινούργιο καλό δεν γίνεται.
Αυτά, αγαπητοί μου, δεν τα διηγήθηκα έτσι απλώς και τυχαία, αλλά για να πληροφορηθήτε το μέγεθος της αγαθότητος του Δεσπότου Χριστού· ότι δηλ. εάν και τον διάβολο δέχεται σε μετάνοια, πόσο μάλλον τους ανθρώπους, που για χάρι τους έχυσε το ίδιο Του το αίμα.

«Αγιορείτικη Μαρτυρία», Έκδοση Ι.Μ. Ξηροποτάμου


καταλαβες τωρα σπαρταν ?

ο διαβολος εχει δικαιωμα να μετανοησει μεχρι την ημερα της κρισεως. τοτε, θα κριθουν και οι δαιμονες και οι ανθρωποι.
εαν ειχαν ΗΔΗ κριθει οι δαιμονες φιλε σπαρταν, τοτε αυτην την στιγμη θα ηταν στην κολαση.
η κολαση ομως δεν εχει ακομη ανοιξει, αλλα θα ανοιξει στην Δευτερα Παρουσια, οπου και θα κριθουν.

επισης, σου εβαλα τα λογια των δαιμονων απο την ιδια την Αγια Γραφη, οπου φωναζουν ρητως στος Χριστο
"Ήρθες εδώ για να μας βασανίσεις πριν την ώρα μας;"
τι σημαινει "πριν την ωρα μας"
σημαινει οτι ακομη δεν εχουν κριθει και ειναι ελευθεροι.

την ημερα ομως της Δευτερας Παρουσιας, ο Διαβολος θα ριχθει στο πυρ και θα βασανιζεται αιωνιως , οπως λεει η ιδια η Αγια Γραφη.
" 10 καὶ ὁ διάβολος ὁ πλανῶν αὐτοὺς ἐβλήθη εἰς τὴν λίμνην τοῦ πυρὸς καὶ τοῦ θείου"

τοτε ειναι που θα βασανιζονται οι δαιμονες και ο διαβολος, διοτι παρεμειναν αμετανοητοι.

ακομη σπαρταν, δεν εχουν κριθει οι δαιμονες.
αυτη η αποψη, οτι εχουν ηδη κριθει οι δαιμονες, ειναι εκτος Ορθοδοξιας. ειναι αιρετικη.

οι δαιμονες θα κριθουν κατα την Δευτερα Παρουσια.

Re: Σύγχρονες πλάνες και αιρέσεις-Περι αποκρύφων,βιβλίο Ενωχ,Λιακόπουλου κ.τ.λ.

105
Συνεχίζουμε λοιπόν.

Τα περισσότερα που λες μετά επί του θέματος (λέμε τώρα) είναι απλό μπλα-μπλα.
Μετά λες:
sarotos έγραψε: Αφορκισμός Α
«Φοβήσου και βγες και φύγε από αυτό το πλάσμα και μην ξαναγυρίσεις, ουτε να κρυφτείς μέσα του, ούτε να το συναντήσεις αυτό και να ενεργήσεις σε αυτό τη νύκτα, ούτε τη μέρα, ούτε το πρωί, ούτε το μεσημέρι αλλά πήγαινε στον τάρταρο σου, μέχρι την ημέρα της κρίσεως.
Όπως βλέπουμε κι αυτό που έβαλες λέει μέχρι την ημέρα της κρίσεως. Έως Κρίσης δηλαδή. 'Οχι "εις κρίσιν τηρουμένους" όπως λέει ο Απόστολος στο χωρίο που εξετάζουμε.
η αβυσσος, ειναι παλι κατασταση, που ειναι η απαγορευση να "κανουν οτι γουσταρουν" (οπως λεει ο λιακοπουλος) στους πραγματικους χριστιανους, που ειναι σωμα Χριστου.
σε αυτους τους χριστιανους ο διαβολος δεν εχει καμια εξουσια. για αυτους τους χριστιανους ο διαβολος "δεθηκε". και η Αγια Γραφη μας παρουσιαζει το δεσιμο του διαβολου στην αβυσσο ως κατασταση "δεσιματος" για τους "ειναι σωμα Χριστου". στους υπολοιπους ομως, ναι, κανει οτι γουσταρει (οτι του επιτρεψει φυσικα ο Θεος).
Δηλαδή λες ότι στους πραγματικούς Χριστιανούς (όπως εσύ καλή ώρα;) "ο διαβολος δεν εχει καμια εξουσια."
Τότε για εξήγησέ μου την ταλαιπωρία και τους πειρασμούς και τις δοκιμασίες που υπέστη πχ ο Μέγας Αντώνιος, ο π. Παϊσιος (σου λέω αυτούς που μου ήρθαν αμέσως στο μυαλό, είναι άπειρα τα παραδείγματα) που πολλές φορές είναι και σωματικές, "παίζουν ξύλο" με τα δαιμόνια, αλλά μην πάμε μακρυά, ο ίδιος ο Χριστός δεν υπέστη δοκιμασίες από τον σατανά;
Οπότε πως λες ότι ο διαβολος δεν εχει καμια εξουσια στους "πραγματικούς Χριστιανούς";
Και πως νοείται κρίση πριν την Κρίση για το ποιοι είναι πραγματικοί Χριστιανοί και ποιοι ψεύτικοι;
ειναι λοιπον κοσμοκρατορες του κοσμου του, διοτι η Εκκλησια δεν ειναι "κοσμος", αλλα σωμα Χριστου.
στον "κοσμο" ο διαβολος εχει απολυτη εξουσια και ειναι κοσμοκρατωρ, οπως λεει ο ιδιος ο Χριστος.
για αυτο και εχουμε εντολη και χρεος να εξερχομαστε του "κοσμου" για να μην συν κοινωνουμε τις αμαρτιες του κοσμου
"Κόσμος" εννοείται και ο υλικός κόσμος αγαπητέ. Η κατάσταση της ύλης, η υλική διάσταση,αυτή μέσα στην οποία ζούμε όλοι. Σε αυτό τον "κόσμο" ο απόστολος Παύλος αλλά και ο Χριστός όπως λες κι εσύ έχουν πει ότι ο διαβολος και οι δαίμονες αυτού εχουν απολυτη εξουσια και ειναι κοσμοκρατωρες.
Προφανώς δεν εννοείται "ο κόσμος κι ο Κοσμάς" όπως μας λές εσύ, η κοσμικότητα με την έννοια της κοινωνίας, αλλά το υλικό επίπεδο του κόσμου, δηλαδή όλα όσα ξέρουμε στη γήινη διάσταση που ζούμε. Δεν περάσαμε ακόμα στην άλλη, την πνευματική κατάσταση όπου άρχουν ο Θεός και οι άγγελοι, ώστε να μην ανήκουμε στον κόσμο του αιώνος τούτου, όσο "πραγματικοί Χριστιανοί" και να είμαστε. Εκτός και μιλάμε για αγίους, αλλά και πάλι ούτε αυτοί όσο ζούνε βρίσκονται μόνιμα σε πνευματική κατάσταση, αλλά εισέρχονται σ΄ αυτήν σποραδικά.
Άρα λοιπόν ποιοι είναι αυτοί οι άγγελοι που παραμένουν αλυσοδεμένοι στα τάρταρα και περιμένουν την Κρίση όχι για να πάνε στην κόλαση αυτόματα όπως όλοι οι υπόλοιποι, αλλά για να κριθούν τότε, όπως και οι άνθρωποι;
Το λογικό είναι να αναφέρεται σε άλλους αγγέλους εδώ ο Πέτρος.
Ένας ακόμη λόγος είναι ότι δεν στέκει λογικά να ανήκουν κι αυτοί που λέει εδώ ο Απόστολος στους ήδη κριθέντες δαίμονες, είναι ότι σ αυτή την περίπτωση θα ήταν ελεύθεροι στον αιώνα τούτο, όπως οι υπόλοιποι.
Και αλυσοδεμένοι, και ήδη κριθέντες, δεν πάει. Τους κριθέντες και καταδικασθέντες τους έχει ελεύθερους ως τη Δευτέρα Παρουσία ο Θεός, και γι αυτό "ξεσαλώνουν" τώρα, επειδή ξέρουν ότι είναι λίγα τα ψωμιά τους. (π. Παϊσιος)
βλεπεις λοιπον φιλε μου, πως διαστρεβλωνει τις αληθειες της Εκκλησιας ο λιακοπουλος ??
Εσύ βλέπεις πως αλλάζει το νόημα από ένα "εις κρίσην"; Και θα δεις κι άλλα στην πορεία, έννοια σου...
2ο επιχειρημα (διαστρεβλωση) λιακοπουλου
παμε στην επιστολη του Ιουδα που πετσοκοβει ο πολυς λιακοπουλος, ενω αν την εβαζε ολοκληρη, καταδυκνυει περιτρανα την διαστρεβλωση του.. (κατα τα αλλα δεν το κανει επιτιδες ο ανθρωπος βρε)
Ε δε το ήξερε να βάλει κι όλη την ΚΔ για να στηρίξει ένα σημείο. Αλλά ας τη βάλουμε ολόκληρη την επιστολή για να δούμε τι λέει. Θα μου επιτρέψεις όμως να την βάλω χωρίς τις παρεμβάσεις σου, ναι;
ας βαλουμε την επιστολη λοιπον του Ιουδα, ολοκληρη, ωστε να δουμε που πραγματικα αναφερεται ο Αποστολος Ιουδας...

3 Αγαπητοί, επειδή έκανα κάθε προσπάθεια να σας γράφω για την κοινή μας σωτηρία, είχα ανάγκη να σας γράψω προτρέποντάς σας να αγωνίζεστε δυνατά για την πίστη που μια φορά για πάντα παραδόθηκε στους αγίους. 4 Γιατί εισχώρησαν κρυφά μερικοί άνθρωποι, που ήταν από παλιά προγραμμένοι γι’ αυτήν την καταδίκη, ασεβείς, που μεταβάλλουν τη χάρη του Θεού μας σε ασέλγεια και που αρνούνται το μόνο Δεσπότη και Κύριό μας Ιησού Χριστό. 5 Και σ’ εσάς θέλω να υπενθυμίσω, επειδή τα ξέρετε όλα, ότι ο Κύριος αφού έσωσε μια φορά το λαό Ισραήλ από τη γη της Αιγύπτου, ύστερα εκείνους που δεν πίστεψαν τους κατάστρεψε. 6 Και αγγέλους που δεν τήρησαν τη δική τους αρχή, αλλά εγκατέλειψαν τη δική τους κατοικία, τους έχει διατηρήσει με δεσμά αόρατα στο ζόφο για την κρίση της μεγάλης ημέρας, 7 όπως τα Σόδομα και τα Γόμορρα και οι γύρω τους πόλεις, που καταπόρνευσαν με τρόπο όμοιο με αυτούς και πήγαν πίσω από διαφορετική σάρκα, είναι μπροστά μας παράδειγμα, αφού τιμωρήθηκαν με καταδίκη αιώνιας φωτιάς. 8 Αλλά όμως όμοια και αυτοί ονειρεύονται, και αφενός μιαίνουν τη σάρκα, αφετέρου απορρίπτουν την κυριαρχία του Θεού και τις Δόξες βλαστημούν. 9 Ενώ ο Μιχαήλ ο αρχάγγελος, όταν φιλονικώντας με το Διάβολο συνδιαλεγόταν για το σώμα του Μωυσή, δεν τόλμησε να επιφέρει βλάστημη κρίση, αλλά είπε: «Να σε επιτιμήσει ο Κύριος». 10 Αλλά αυτοί αφενός βλαστημούν όσα δεν ξέρουν, αφετέρου όσα γνωρίζουν καλά με το φυσικό ένστικτο σαν τα ζώα χωρίς λογικό, με αυτά φθείρονται. 11 Αλίμονο σ’ αυτούς, γιατί πορεύτηκαν στην οδό του Κάιν, και παραδόθηκαν με πάθος στην πλάνη του Βαλαάμ για μισθό, και καταστράφηκαν στην αντιλογία του Κορέ. 12 Αυτοί είναι κηλίδες που τρώνε χορταστικά μαζί σας άφοβα μέσα στις αγάπες σας, που ποιμαίνουν τους εαυτούς τους, νεφέλες άνυδρες που παρασέρνονται από ανέμους, δέντρα φθινοπωρινά άκαρπα που πέθαναν δύο φορές και ξεριζώθηκαν, 13 κύματα άγρια της θάλασσας που αφρίζουν στην επιφάνεια τα δικά τους αίσχη, αστέρες περιπλανώμενοι για τους οποίους έχει διατηρηθεί ο ζόφος του σκότους στον αιώνα. 14 Προφήτεψε επίσης και γι’ αυτούς ο Ενώχ, έβδομος από τον Αδάμ, λέγοντας: «Ιδού, ήρθε ο Κύριος με τις άγιες μυριάδες του, 15 για να κάνει κρίση εναντίον όλων και να ελέγξει κάθε ψυχή για όλα τα έργα της ασέβειάς τους που έκαναν και για όλα τα σκληρά λόγια που μίλησαν εναντίον του αμαρτωλοί ασεβείς». 16 Αυτοί είναι γογγυστές, μεμψίμοιροι, πορεύονται σύμφωνα με τις δικές τους επιθυμίες και το στόμα τους μιλά υπέρογκα, θαυμάζουν πρόσωπα για χάρη ωφέλειας.
17 Εσείς όμως, αγαπητοί, θυμηθείτε τα λόγια που έχουν προειπωθεί από τους αποστόλους του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, 18 θυμηθείτε ότι σας έλεγαν: «Στους έσχατους χρόνους θα υπάρχουν εμπαίκτες που θα πορεύονται σύμφωνα με τις δικές τους ασεβείς επιθυμίες». 19 Αυτοί είναι που προξενούν διαιρέσεις, ψυχικοί, που δεν έχουν Πνεύμα. 20 Εσείς όμως, αγαπητοί, να οικοδομείτε τους εαυτούς σας πάνω στην αγιότατη πίστη σας, να προσεύχεστε μέσω του Πνεύματος του Αγίου, 21 να διατηρήσετε τους εαυτούς σας μέσα στην αγάπη του Θεού, περιμένοντας το έλεος του Κυρίου μας Ιησού Χριστού για ζωή αιώνια. 22 Και αφενός μερικούς που αμφιβάλλουν να τους ελεείτε, 23 αφετέρου άλλους να τους σώζετε αρπάζοντάς τους από τη φωτιά, και άλλους να τους ελεείτε με φόβο, μισώντας και το χιτώνα τους που είναι μολυσμένος από τη σάρκα.
Λοιπόν; Τ ι δεν καταλαβαίνεις και προσπαθείς με χιλιες δυο αλχημείες να πείσεις ότι μιλάει για νθρώπους; Ανθρώπους θέλει να παραδειγματίσει, ναι.
Αλλά είναι ηλίου φαεινότερον ότι στην επίμαχη πρόταση αναφέρεται σε αγγέλους που επόρνευσαν, όπως οι άνθρωποι στα Σόδομα, και πρέπει λοιπόν να τους έχουν για παράδειγμα προς αποφυγήν όλοι οι άνθρωποι αφού ακόμα κι αυτοί τιμωρήθηκαν και βρίσκονται τώρα δεμένοι στα τάρταρα για να κριθούν την ημέρα της Κρίσης. Απλό, απλούστατο να καταλάβεις τι λέει. Τι θες και τα μπερδεύεις λοιπόν; Και ζορίζεσαι κιόλας;
μαλιστα...

εαν ο λιακοπουλος δεν ξερει να διαβαζει, τοτε γιατι γραφει βιβλια ΟΕΟ ? ! ? !
Ασχολίαστα και επιστρεφόμενα λοιπόν όλα αυτά κύριε γνώστη ανάγνωσης και γραφής. Όλα τ' άλλα είναι μπλα μπλα. Μυαλό έχουμε και καταλαβαίνουμε, δε χρειαζόμαστε "αναλύσεις" και "ερμηνείες" από ειδικούς φανφαρολόγους ( το λέω για τα παρακάτω που παραθέτεις).
τι να πω, χρειαζεται να συνεχισω ?
Όχι, αλλά παρόλα αυτά το κάνεις και τρως και τον δικό μου χρόνο...
αλλη μια διαστρεβλωση λοιπον, που προσπαθει να κανει ο πολυς λιακοπουλος...
:happy2
τι να πεις...

αυτος ειναι ο λιακοπουλος ! ο μεγας διαστρεβλωτης των γραφων!
:happy2 :happy2 αν και μόνο αστεία δεν πρέπει να είναι η εμπάθεια...
παμε παρακατω

3ο επιχειρημα (διαστρεβλωση) λιακοπουλου

μας παει στην επιστολη του Αποστολου Παυλου, προς Κορινθιους Α , κεφαλαιο 11 στοιχος 10

αλλη μια φορα, ο πολυς λιακοπουλος, πετσοκοβει το πραγματικο κειμενο, και βαζει ενα μονο στοιχο, ωστε να εξαγει (που και ετσι δεν εξαγει κανενα τετοιο αστειο συμπερασμα) τα ανυπαρκτα συμπερασματα του.

ας δουμε "περισσοτερο" κειμενο και οχι εναν στοιχο...
Ας δούμε λοιπόν, ακολουθώντας την καλή σου προαίρεση...
3 Θέλω λοιπόν εσείς να ξέρετε ότι σε κάθε άντρα η κεφαλή του είναι ο Χριστός και κεφαλή της γυναίκας ο άντρας της και κεφαλή του Χριστού ο Θεός. 4 Κάθε άντρας που προσεύχεται ή προφητεύει, αν έχει κάτι που πέφτει από πάνω προς τα κάτω στην κεφαλή του, καταντροπιάζει την κεφαλή του. 5 Και κάθε γυναίκα που προσεύχεται ή προφητεύει με ακατακάλυπτη την κεφαλή καταντροπιάζει την κεφαλή της. γιατί είναι ένα και το αυτό με την ξυρισμένη. 6 Γιατί αν δεν κατακαλύπτεται η γυναίκα, τότε ας κουρευτεί. Αν όμως είναι αισχρό στη γυναίκα το να κουρευτεί ή να ξυριστεί, ας κατακαλύπτεται. 7 Γιατί ο άντρας, βέβαια, δεν οφείλει να κατακαλύπτεται στην κεφαλή του, επειδή είναι εικόνα και δόξα του Θεού. η γυναίκα όμως είναι δόξα του άντρα. 8 Γιατί δεν προέρχεται ο άντρας από τη γυναίκα, αλλά η γυναίκα από τον άντρα. 9 Και βέβαια, δε δημιουργήθηκε ο άντρας για τη γυναίκα, αλλά η γυναίκα για τον άντρα. 10 Γι’ αυτό οφείλει η γυναίκα να έχει εξουσία πάνω στην κεφαλή της, για τους αγγέλους. 11 Όμως, ούτε η γυναίκα χωρίς τον άντρα ούτε ο άντρας χωρίς τη γυναίκα είναι ανεξάρτητοι ζώντας στον Κύριο. 12 Γιατί όπως ακριβώς η γυναίκα έγινε από τον άντρα, έτσι και ο άντρας γεννιέται μέσω της γυναίκας. και τα πάντα είναι από το Θεό.
Ωραία.
αυτο λοιπον που εξαγει ως συμπερασμα ο λιακοπουλος απο ολο το παραπανω, ειναι οτι καμια γυναικα δεν πρεπει να ειναι μονη. η να εχει αντρα, η να ειναι αφιερωμενη στον Χριστο. μονη καμια, για τον φοβο των αγγελων μπας και τις κουτουπωσουν!!
:slap :slap :slap

τι αλλο θα ακουσουμε Χριστε μου απο τους αντιχριστους..
Παραποιείς όμως αυτό που λέει ο Λιακόπουλος, και το κάνεις συχνά, γιατί;
Για διάβασε πάλι τι λέει στη σελίδα 142. Γενικώς ξαναδιάβασε και τις 7 σελίδες που παραθέτω μπας και καταλάβεις τι λένε (εφόσον δεν κατάλαβες).
αν και δεν θα επρεπε να μπω καν στην διαδικασια να το σχολιασω, καθως απο μονο του ειναι αποδειξη ηλιθιοτητας, θα το κανω, μονο και μονο για την φράση "δια τους αγγελους".
Το διάβασες; Άκου λοιπόν. Καταρχήν "απόδειξη ηλιθιότητας" διακρίνει τον άφρονα και τον υβριστή που κατακρίνει και κατηγορεί αλόγιστα.
Εδώ έχουμε απλά μια προσωπική εκτίμηση του Λιακόπουλου, που βέβαια δεν είμαστε αναγκασμένοι να τη δεχτούμε και ως σωστή, αφού ούτε κι ο ίδιος εκφράζεται με απόλυτη βεβαιότητα όπως βλέπουμε. Απλά σου λέει "μπορεί να το εννοεί και έτσι", του φαίνεται δηλαδή λογικό να σχετίζεται η φράση αυτή με αυτό που πραγματεύεται, τη σαρκική πτώση των αγγέλων δηλαδή. Και εδώ που τα λέμε είναι λογικό, διότι εάν δεχτούμε (και θα το δεχτούμε στο τέλος όλοι οι λογικοί άνθρωποι, να είσαι σίγουρος) ότι έλαβε χώρα αυτή η σαρκική ένωση αγγέλων με γυναίκες, τότε γιατί να μην εννοεί ο Απόστολος εδώ κάτι που σχετίζεται με ακριβώς αυτό τον συμβολισμό (ή και την υπενθύμιση) της άρνησης και αποτροπής που έπρεπε να επιδείξουν τότε οι γυναίκες προς τους αγγέλους, πόσο μάλλον προς τους άνδρες όταν είναι ανύμφευτες. Αλλιώς όπως λέει και ο Λιακό θα πρέπει να σκεφτούμε κάτι πολύ πιο φευγάτο για να δικαιολογήσουμε την αναφορά στους αγγέλους σε αυτό εδώ το σημείο, και εγώ προσωπικά συμφωνώ.
αυτο που θελει να πει ο Αποστολος Παυλος, ειναι πως οι γυναικες θα πρεπει να εχουν καλυμμενη την κεφαλη τους, διοτι τις βλεπουν οι Αγγελοι.
Και λοιπόν; Και ο Θεός τις βλέπει. Γιατί δεν λέει "διά τον Θεόν" ή "διά την Παναγίαν" που θα ταίριαζε και περισσότερο μιας και μιλάει για γυναίκες;
η Εκκλησια, εχει Ιεραρχια. το ιδιο και οι Αγγελοι, εχουν ιεραρχια. και ολοι, θα πρεπει να σεβονται και να αποδεχονται την ιεραρχια αυτην, καθως την ορισε ο Θεος.
και ο Θεος, ορισε τον αντρα κεφαλη της γυναικος.
η γυναικα λοιπον, φοραει το καλυμμα της κεφαλης, για να δειξει οτι δεν εχει η ιδια κεφαλη, αλλα κεφαλη της ειναι ο αντρας της. οπως ακριβως και οι Αγγελοι, δεν εχουν οι ιδιοι κεφαλη, αλλα κεφαλη τους ειναι ο Θεος. οπως ακριβως και ο αντρας δεν εχει κεφαλη, αλλα κεφαλη του ειναι ο Χριστος, οπως και του Χριστου ο Θεος.

η φραση λοιπον που πραγματευεται ο πολυς λιακοπουλος,

"10 Γι’ αυτό οφείλει η γυναίκα να έχει εξουσία πάνω στην κεφαλή της, για τους αγγέλους. "

μεταφραζεται ως εξης

"Γι’ αυτό έχει την υποχρέωση η γυναίκα να έχει πάνω στο κεφάλι της ένα σύμβολο, πως είναι κάτω από εξουσία, γιατί αυτό ταιριάζει στην παρουσία των αγγέλων. "

δηλαδη, οπως και οι Αγγελοι, τιμουν την ιεραρχια του Θεου, και ειναι κατω απο την δικη Του Εξουσια, και ο εκαστος Αγγελος κατω απο την εξουσια του ανωτερου.
οπως και η Εκκλησια εχει ιεραρχια, και διαχωριζεται απο τα αμφια της ιεροσυνης κατα την ταξη της Ιεραρχιας εκαστου ανθρωπου.
ο καθης, κατα την ταξη και τον τροπο που του ορισε ο Θεος.
η υπακοη σε αυτο, ειναι μια κοινωνια Αγγελων.
το να φοραει λοιπον η γυναικα το συμβολο της εξουσιας του ανδρος της, ειναι αξιον της παρουσιας των Αγγελων, και την ταξη της Εκκλησιας.
ειναι συμφωνο με τους νομους του Θεου.
Κάψε μας κι άλλο! Μου φαίνεται πως εσύ πρέπει να αρχίσεις να γράφεις μυθιστορήματα, έχεις πραγματικό ταλέντο.
Που τα βρίσκεις όλα αυτά και τα λές απορώ. Στις ερμηνείες του ...Ζερβόπουλου;
Να πώς το εξηγεί ο Ζερβόπουλος: "Παράλληλα προς την εξάρτηση της γυναίκας από τον άντρας της, το σύμβολο του καλύμματος δείχνει στα ανώτερα πνευματικά όντα ότι στις συναθροίσεις της εκκλησίας γίνεται σεβαστή η ιεραρχική τάξη καθώς την όρισε ο Θεός. Οι άγγελοι που είναι παρόντες και επιβλέπουν τη λατρεία της κάθε τοπικής εκκλησίας, θα αισθάνονταν προσβολή για την κάθε άπρεπη συμπεριφορά εναντίον στις αρχές του Θεού (το καλλυμα της κεφαλης ειναι εντολη του Θεου, διοτι ειναι συμβολο της εξουσιας του αντρος της). Γι’ αυτό λοιπόν, η γυναίκα πρέπει να έχει στο κεφάλι της το κάλυμμα, σαν το σύμβολο υποταγής της στην εξουσία"

Α, ώστε τώρα έχει ανάγκη ο Θεός από αγγέλους διά να εκφραστεί ή να ενεργήσει, ενώ κατά τη δημιουργία όχι ε; Μάλιστα...Ωραίος τύπος! :happy2
ο Άγιος Οικουμένιος λεει επι τουτου,

"Ει και μη τους ανθρώπους αισχυνομένη ουκ εθέλει τούτο ποιείν, αλλ’ ουν αισχυνθήτω τους αγγέλους, οί μάρτυρες και επόπται γεγένηνται της υποταγής αυτής".
(=Και αν αρνείται να το κάνει επειδή δεν ντρέπεται τους ανθρώπους, τουλάχιστον ας ντραπεί τους αγγέλους, οι οποίοι είναι μάρτυρες και παρατηρητές του τρόπου με τον οποίο εκδηλώνει την υποταγή της (στους νομους και τις εντολες του Θεου).
Μπορείς να μας παραθέσεις ολόκληρο το απόσπασμα όπως συνηθίζεις (εκτός από εδώ) και την πηγή, για να δούμε αν μιλάει "επί τούτου";
Αλλά και επί τούτου να μιλάει, γιατί να μην εκφράζει απλά μια άποψη ο άγιος (σημειωτέον έζησε μετά το 381) η οποία δεν καταρρίπτει επ ουδενί την ερμηνεία περί αγγέλων στη ρήση του Απ. Παύλου;
ιδου τι λεει και ο Αρχιμανδριτης Γεωργίος Δημοπουλος επι τουτου

αὐτήν καί βαθεῖαν εὐλάβειαν ὀφείλουν νά δεικνύουν αἱ γυναῖκες — ὅπως ἄλλως τε καί οἱ ἄνδρες—παντοῦ καί πάντοτε. Καί τοῦτο, ἀφοῦ εἶναι βέβαιον, ὅτι ἄγγελοι μᾶς παρακολουθοῦν εἰς κάθε βῆμα τῆς ζωῆς μας. Ἰδιαιτέρως ὅμως εἶναι ἀνάγκη νά δεικνύουν τήν εὐλάβειάν των, ὅταν εἰσέρχωνται εἰς τόν Ναόν τοῦ Κυρίου νά προσευχηθοῦν καί νά λατρεύσουν τόν Θεόν. Διότι ἐκεῖ δέν ὑπάρχουν ἁπλῶς ἄγγελοι, δορυφορουντες τόν Βασιλέα τῶν ὅλων. Ὑπάρχει αὐτός ὁ Θεός, ὁ Κύριος τῶν ἀγγέλων. Ὑπάρχει ἡ Ἁγία Τράπεζα, ὁ θεοδέγμων τοῦ Κυρίου Τάφος, ὁ φρικτός Γολγοθᾶς. Καί αἱ πισταί γυναῖκες, πού ἐκκλησιάζονται, ὡς ἄλλαι μυροφόροι ἔρχονται διά νά προσφέρουν εἰς τόν Κύριον ὄχι τά ὑλικά των ἀρώματα—ἀπό αὐτά δέν ἔχει ὁ Κύριος ἀνάγκην—ἀλλά τά πνευματικά των μύρα, τά δάκρυα τῆς εὐγνωμοσύνης καί εὐλαβείας των. Ἠμπορεῖ ὅμως ποτέ νά συμβιβασθοῦν τοιαῦτα αἰσθήματα μέ στάσιν ἀνάρμοστον, ἀλλά καί μέ ἐμφάνισιν κάθε ἄλλο, παρά κοσμίαν καί συνεσταλμένην; Καί ἐάν «ἡ γυνή προσευχομένη ἤ προφητεύουσα», ὀφείλει «ἐξουσίαν ἔχειν ἐπί τῆς κεφαλῆς διά τούς ἀγγέλους» (Α' Κορινθ. ια' 5, 10), δηλαδή ἀπό συστολήν καί ἐντροπήν πρός τούς ἀγγέλους, πού εἶναι παρόντες, νά ἔχη ἐπί τῆς κεφαλῆς της κάλυμμα, πού εἶναι σύμβολον τῆς ἐξουσίας, πού ἔχει ἐπ' αὐτῆς ὁ ἄνδρας, πόσω μᾶλλον, ὅταν ὄχι ἐνώπιον τῶν ἀγγέλων εὑρίσκεται, ἀλλά ἐνώπιον τοῦ Θεοῦ κατά τήν τέλεσιν τοῦ φρικωδεστάτης θυσίας; Πόσον πρέπει αἱ γυναῖκες, πού ἀποκτοῦν ἐπίγνωσιν τοῦ νόμου τοῦ Θεοῦ, νά προσέχουν εἰς αὐτά ὄχι μόνον διά τήν ἰδικήν των ἀσφάλειαν καί πρόοδον, ἀλλά καί διά νά γίνωνται παραδείγματα κοσμιότητος καί εἰς τό περιβάλλον των!"
(Ἀπό τό βιβλίο τοῦ Ἀρχιμανδρίτη Γεωργίου Δημοπούλου «Ὁ Νικητής τοῦ θανάτου» Κεφ. Ἡ εὐλαβής στάσις τῶν γυναικῶν, σ.21, Ἔκδοση «Ο ΣΩΤΗΡ»).
Όπως προηγουμένως. Άποψη είναι κι αυτή, δεν σημαίνει ότι είναι λάθος, δεν σημαίνει όμως ότι εξηγεί ικανοποιητικά και τη ρήση του Παύλου.
Να έχεις υπ΄όψη σου ότι οι πατέρες μετά το 381 δεν είχαν ιδέα περί της υπόθεσης που συζητάμε (σαρκική πτώση των αγγέλων με γυναίκες) οπότε είναι λογικό να μην πάει το μυαλό τους εκεί, εμείς όμως το εξετάζουμε έχοντας υπ όψιν το δεδομένο της υπόθεσης αυτής (που ξαναλέω θα αποδειχτεί και θα γίνει βεβαιότητα για όλους, αν δεν έχει γίνει ήδη σε μερικούς).
ιδου λοιπον, αλλη μια διαστρεβλωση των γραφων απο τον πολυ λιακοπουλο !
Που την είδες πάλι τη διαστρέβλωση ήθελα να ξέρω. Γνώμη εκφράζει. Δεν άλλαξε ποτέ στίχους για να λες διαστρέβλωση. Άλλοι άλλαξαν στίχους όπως είδαμε (αν βέβαια παρακολουθείς όλα τα σχετικά νήματα για να ξέρεις τι έχει ειπωθεί και αποδειχτεί μέχρι στιγμής πάνω στο θέμα που συζητάμε. Μα τι λέω, εάν το έκανες αυτό δε θα συζητάγαμε τώρα, θα είχεις πειστεί περί της σαρκικής ένωσης αγγέλων-γυναικών ήδη. Κανονικά δεν θα έπρεπε καν να κάθομαι να απαντάω τωρα, γιατί δεν είναι τα κυριότερα εκ των στοιχείων που το αποδεικνύουν αυτό. Υπάρχουν πολύ πιο καραμπινάτα στοιχεία, και μερικά τα είδαμε ήδη. Θα δούμε και τα υπόλοιπα όμως, θα τα δουν όλοι, και εννοώ αυτοί που δεν διάβασαν τον τόμο 43. Αυτοί τα έχουν δει τα συγκεκριμένα που λέω.
Όμως κάθομαι και γράφω επειδή κατηγορείς με ύφος χιλίων καρδιναλίων περί "διαστρέβλωσης και παραποίησης των γραφών!" δημιουργώντας ίσως εντυπώσεις σε άτομα που δεν έχουν παρακολουθήσει εως τώρα τι έχει ειπωθεί, και μάλιστα με τόσο σοβαρές κατηγορίες.
παμε παρακατω...
Θα πάμε και παρακάτω, μόλις ξαναβρώ χρόνο.
Αναμένατε.
:0607
Το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείνΠλάτων

Re: Σύγχρονες πλάνες και αιρέσεις-Περι αποκρύφων,βιβλίο Ενωχ,Λιακόπουλου κ.τ.λ.

106
spartan, δεν ξερω αν το καταλαβες, αλλα συνεχισες στο 2ο επιχειρημα, οταν δεν εχουμε τελειωσει καν το 1ο..

δεν ξερω αν το προσεξες, αλλα απαντησα σε αυτα που εγραψες σε σχεση με το 1ο επιχερημα.

απαντα σε αυτα πρωτα, και υστερα, μολις ξεκαθαρισουμε το 1ο, παμε και στο 2ο, οπου και πλεον θα απαντησω με την σειρα μου σε αυτα που εγραψες.
το να πηγαινεις παρακατω οταν δεν εχει ξεκαθαριστει το προιγουμενο, ειναι ανουσιο...


θα απαντησω τωρα σε οτι αφορα απο αυτα που ειπες το 1ο επιχειρημα, και οσα αφορουν το 2ο, θα απαντησω οταν ερθει η ωστα του 2ου επιχειρηματος. προς το παρων, δεν εχει ακομη λυθει το 1ο.
Όπως βλέπουμε κι αυτό που έβαλες λέει μέχρι την ημέρα της κρίσεως. Έως Κρίσης δηλαδή. 'Οχι "εις κρίσιν τηρουμένους" όπως λέει ο Απόστολος στο χωρίο που εξετάζουμε.
οπως σου εδειξα και πιο πανω, θα κριθουν ΚΑΙ οι δαιμονες εκτος απο τους ανθρωπους.
οποτε spartan, οταν λεει ο αφορκισμος "εως κρισης", λεει στον δαιμονα "εως την ημερα της κρισης σου".

Δηλαδή λες ότι στους πραγματικούς Χριστιανούς (όπως εσύ καλή ώρα;) "ο διαβολος δεν εχει καμια εξουσια." Τότε για εξήγησέ μου την ταλαιπωρία και τους πειρασμούς και τις δοκιμασίες που υπέστη πχ ο Μέγας Αντώνιος, ο π. Παϊσιος (σου λέω αυτούς που μου ήρθαν αμέσως στο μυαλό, είναι άπειρα τα παραδείγματα) που πολλές φορές είναι και σωματικές, "παίζουν ξύλο" με τα δαιμόνια, αλλά μην πάμε μακρυά, ο ίδιος ο Χριστός δεν υπέστη δοκιμασίες από τον σατανά;Οπότε πως λες ότι ο διαβολος δεν εχει καμια εξουσια στους "πραγματικούς Χριστιανούς";Και πως νοείται κρίση πριν την Κρίση για το ποιοι είναι πραγματικοί Χριστιανοί και ποιοι ψεύτικοι;
ο διαβολος προ της ελευσεως του Χριστου, ειχε απολυτη εξουσια επανω στους ανθρωπους, επανω στην γη, αλλα και μετα τον θανατο τους.
για αυτο και τα σημεια δαιμονισμου των ανθρωπων την εποχη του Χριστου, ηταν καταφανεστατα. το μεγαλυτερο εργο που εκανε ο Χριστος απο θαυματοποιια, ηταν η εκδιοξη δαιμονων απο τους ανθρωπους.
ετσι λοιπον, με την σταυρωση, την Ανασταση και την καθοδο του Αγιου Πνευματος, ο σατανας δεθηκε στην αβυσσο. το δεσιμο του σατανα στην αβυσσο, νοειται απο την Ορθοδοξη Εκκλησια, πως ο σατανας εχασε πλεον την εξουσια στους ανθρωπους, οχι να τους πειραζει και να τους ωθει στο κακο, αλλα να τους κανει οτι θελει, οπως εκανε προ Χριστου. δηλαδη, ενας ανθρωπος ο οποιος μετεχει στην Αγιαστικη ζωη, οι δαιμονες ειναι αδυνατον, οχι μονο να μπουν μεσα του και να τον δαιμονισουν, αλλα ακομη και να τον πλησιασουν. και αυτο, διοτι εχει γινει πλεον ο ανθρωπος, ναος και κατοικητηριο του Αγιου Πνευματος. γεγονος που στην παλαια διαθηκη ισχυε μονο στους προφητες που ειχαν Αγιο Πνευμα, καθως δεν υπηρχε μεταδοση του Αγιου Πνευματος.
ο σατανας λοιπον "δενεται" ως προς τους χριστιανους (που ειναι πραγματικοι χριστιανοι) με την υδριση της Εκκλησιας.
αυτο, οσον αφορα το "δεσιμο" του σατανα για τους χριστιανους εδω στην γη.
επισης, ο σατανας "δεθηκε" και για τους χριστιανους μετα θανατον. πλεον, ο χριστιανος οταν πεθανει εν Κυριω, τοτε ο σατανας δεν εχει καμια εξουσια ως προς την ψυχη του χριστιανου, οπως ισχυε προ Χριστου.

ιδου λοιπον, ποιο ειναι το δεσιμο του σατανα.

το ποιος ειναι πραγματικος χριστιανος, ειναι μια αλλη συζητηση.
εν συντομια, ειναι αυτος που ειναι μιμητης Χριστου και εχει συνεχη συμμετοχη στα μυστηρια της Εκκλησιας.
"Κόσμος" εννοείται και ο υλικός κόσμος αγαπητέ. Η κατάσταση της ύλης, η υλική διάσταση,αυτή μέσα στην οποία ζούμε όλοι. Σε αυτό τον "κόσμο" ο απόστολος Παύλος αλλά και ο Χριστός όπως λες κι εσύ έχουν πει ότι ο διαβολος και οι δαίμονες αυτού εχουν απολυτη εξουσια και ειναι κοσμοκρατωρες.Προφανώς δεν εννοείται "ο κόσμος κι ο Κοσμάς" όπως μας λές εσύ, η κοσμικότητα με την έννοια της κοινωνίας, αλλά το υλικό επίπεδο του κόσμου, δηλαδή όλα όσα ξέρουμε στη γήινη διάσταση που ζούμε. Δεν περάσαμε ακόμα στην άλλη, την πνευματική κατάσταση όπου άρχουν ο Θεός και οι άγγελοι, ώστε να μην ανήκουμε στον κόσμο του αιώνος τούτου, όσο "πραγματικοί Χριστιανοί" και να είμαστε. Εκτός και μιλάμε για αγίους, αλλά και πάλι ούτε αυτοί όσο ζούνε βρίσκονται μόνιμα σε πνευματική κατάσταση, αλλά εισέρχονται σ΄ αυτήν σποραδικά.
κανεις μεγαλο λαθος φιλε μου..

"κοσμος" για την Εκκλησια νοειται ο κοσμος εκτος Χριστου.
εχουμε εντολη να εξελθουμε του κοσμου.

"Εξέλθετε εκ μέσου αυτών και αφορίσθητε και ακαθάρτου μη άπτεσθε" (Β΄Κορ.6,17 )

"Έγραψα υμίν εν τη επιστολή μη συναναμίγνυσθαι πόρνοις, και ου πάντως τοις πόρνοις του κόσμου τούτου ή τοις πλεονέκταις ή άρπαξιν ή ειδωλολάτραις. επί οφείλεται άρα εκ του κόσμου εξελθείν."
Α' Κορ. 5,9-11.


«μη αγαπάτε τον κόσμον μηδέ τα εν τω κόσμω» Ιωάν. 2,15.

τελοσπαντων, θα μπορουσαμε να γραψουμε πολλα επι του θεματος, αλλα δεν ειναι της παρουσης. σου δινω 2 λινκ προς μελετη, ωστε να δεις τι ειναι κοσμος, και τι ειναι χριστιανος. ο χριστιανος δεν ειναι κοσμικος.
δεν μπορει να ειναι καποιος και χριστιανος και κοσμικος.

http://agathan.wordpress.com/2012/02/27 ... σου-αυτών/

http://www.impantokratoros.gr/886D437C.el.aspx
Άρα λοιπόν ποιοι είναι αυτοί οι άγγελοι που παραμένουν αλυσοδεμένοι στα τάρταρα και περιμένουν την Κρίση όχι για να πάνε στην κόλαση αυτόματα όπως όλοι οι υπόλοιποι, αλλά για να κριθούν τότε, όπως και οι άνθρωποι;
οι δαιμονες !
διοτι και οι δαιμονες θα κριθουν την ημερα της κρισεως. ακομη οι δαιμονες δεν εχουν κριθει για αυτο που επραξαν.

εαν ειχαν κριθει, τοτε δεν θα ηταν ελευθεροι, αλλα στο "πυρ και στο θειον", στην κολαση.
δεν εχει ερθει ομως ακομη η ημερα της Κρισεως και για αυτο ειναι ακομη ελευθεροι, μεχρι την ημερα της Δευτερας Παρουσιας οπου και θα κριθουν, και θα ριχτουν στην κολαση.
Ένας ακόμη λόγος είναι ότι δεν στέκει λογικά να ανήκουν κι αυτοί που λέει εδώ ο Απόστολος στους ήδη κριθέντες δαίμονες, είναι ότι σ αυτή την περίπτωση θα ήταν ελεύθεροι στον αιώνα τούτο, όπως οι υπόλοιποι.
ειναι ελευθεροι οι δαιμονες. δεν εχουν κριθει...
Και αλυσοδεμένοι, και ήδη κριθέντες, δεν πάει. Τους κριθέντες και καταδικασθέντες τους έχει ελεύθερους ως τη Δευτέρα Παρουσία ο Θεός, και γι αυτό "ξεσαλώνουν" τώρα, επειδή ξέρουν ότι είναι λίγα τα ψωμιά τους. (π. Παϊσιος) -
σου εξηγησα με παραδειγμα απο την Αγια Γραφη, οτι "αλυσοδεμενοι" ειναι μεταφορικα, και ειναι κατασταση.

κατασταση ειναι τα "Ταρταρα"
κατασταση ειναι η "Αβυσσος"

αλυσοδεμενοι οι δαιμονες και στις 2 περιπτωσεις.
Εσύ βλέπεις πως αλλάζει το νόημα από ένα "εις κρίσην"; Και θα δεις κι άλλα στην πορεία, έννοια σου...
δεν αλλαζω κανενα απολυτως νοημα, διοτι "εις κρισην" θα πανε οι δαιμονες. και "εως κρισην" αναμενουν αυτην την στιγμη που μιλαμε.


τα υπολοιπα που αφορουν το 2ο επιχειρημα, οταν ερθει η ωρα του...

Re: Σύγχρονες πλάνες και αιρέσεις-Περι αποκρύφων,βιβλίο Ενωχ,Λιακόπουλου κ.τ.λ.

107
Να προσθέσω σε αυτά που είπε ο sarotos τα εξης:

H επιστολή Πέτρου Β' και η επιστολή Ιούδα,αναφέρονται στο ίδιο πράγμα,αν τις συγκρίνει κάποιος.
Και οι 2 αναφέρονται σε ψευδοδιδάσκαλους που παριστάνουν τους Χριστιανούς και εισάγουν αιρέσεις και ουσιαστικά αρνούνται τον Χριστο.
Η επιστολή Ιούδα μάλιστα κατατοπίζει περισσότερο για ποιους αναφέρεται.

19 Αυτοί είναι που προξενούν διαιρέσεις, ψυχικοί, που δεν έχουν Πνεύμα.


Οι γνωστικοί διαιρούσαν τους πιστούς σε χοικούς,ψυχικούς,πνευματικούς.
Βέβαια ,μερικοί υποστηρίζονται οτι πιο συγκεκριμένα αναφέρετε στους Νικολαίτες,λόγω αναφοράς στον Βαλαάμ.


Συμφωνώ με τον sarotos οτι οι επιστολές αναφέρονται στους ανθρώπους,οχι σε αγγέλους.
Το όπως που αναφέρεται στην επιστολή του Ιούδα πάει στην τιμωρία,οχι στην ασέλγεια..

ὡς Σόδομα καὶ Γόμοῤῥα


Αν πάει στην ασέλγεια αυτό που αναφέρεται πιο πάνω

εἰδότας ὑμᾶς ἅπαξ τοῦτο ὅτι ὁ Κύριος λαὸν ἐκ τῆς Αἰγύπτου σώσας, τὸ δεύτερον τοὺς μὴ πιστεύσαντας ἀπώλεσεν,


δεν κολάει γιατί δεν αναφέρεται σε ασέλγεια.


Επομένως το λογικό είναι οτι εννοεί,όπως τους μην πιστεύοντας τους απώλεσεν,όπως τους αγγέλους τους έβαλε δέσμιους στην άβυσσο,όπως τα Σόδομα και τα Γόμμορα τα κατέστρεψε...

ὁμοίως μέντοι καὶ οὗτοι ἐνυπνιαζόμενοι σάρκα μὲν μιαίνουσι, κυριότητα δὲ ἀθετοῦσι, δόξας δὲ βλασφημοῦσιν.

ομοίως(το ομοίως πηγαίνει στην τιμωρία που θα υποστούν) και ουτοι(το ούτοι πηγαίνει στους ψευδοδιδάσκαλους).

Το ίδιο αναφέρει και ο Πέτρος

εἰ γὰρ ὁ Θεὸς ἀγγέλων ἁμαρτησάντων οὐκ ἐφείσατο, ἀλλὰ σειραῖς ζόφου ταρταρώσας παρέδωκεν εἰς κρίσιν τηρουμένους,

εαν τους αγγέλους που αμάρτησαν δεν λυπήθηκε

καὶ ἀρχαίου κόσμου οὐκ ἐφείσατο, ἀλλὰ ὄγδοον Νῶε δικαιοσύνης κήρυκα ἐφύλαξε, κατακλυσμὸν κόσμῳ ἀσεβῶν ἐπάξας,

και τον αρχαίον κόσμον δεν λυπήθηκε

καὶ πόλεις Σοδόμων καὶ Γομόῤῥας τεφρώσας καταστροφῇ κατέκρινεν, ὑπόδειγμα μελλόντων ἀσεβεῖν τεθεικώς,


και τας πόλεις των Σοδόμων και Γομόρρων κατέστρεψε


.......

μάλιστα δὲ τοὺς ὀπίσω σαρκὸς ἐν ἐπιθυμίᾳ μιασμοῦ πορευομένους καὶ κυριότητος καταφρονοῦντας. τολμηταί, αὐθάδεις! δόξας οὐ τρέμουσι βλασφημοῦντες,

Εδω το μάλιστα πηγαίνει ως αντίθεση στο αρχικό εαν και έχει την έννοιαν ,κατα τον ίδιο τρόπο ή με σημερινή έκφραση,πόσο μάλιστα (εννοείται το θα τιμωρήση)

Τωρα σχετικά με το χωρίο

Απο τον Ιούδα

Ὑπομνῆσαι δὲ ὑμᾶς βούλομαι, εἰδότας ὑμᾶς ἅπαξ τοῦτο ὅτι ὁ Κύριος λαὸν ἐκ τῆς Αἰγύπτου σώσας, τὸ δεύτερον τοὺς μὴ πιστεύσαντας ἀπώλεσεν,ἀγγέλους τε τοὺς μὴ τηρήσαντας τὴν ἑαυτῶν ἀρχήν, ἀλλὰ ἀπολιπόντας τὸ ἴδιον οἰκητήριον εἰς κρίσιν μεγάλης ἡμέρας δεσμοῖς ἀϊδίοις ὑπὸ ζόφον τετήρηκεν·

(στην επιστολή Ιούδα γίνεται μεγαλύτερη αναφορά σε ποιους αγγέλους αναφέρεται,ενω στην επιστολή Πέτρου,αναφέρεται απλά σε αγγέλους που αμάρτησαν)

Και απο τον Πέτρο


εἰ γὰρ ὁ Θεὸς ἀγγέλων ἁμαρτησάντων οὐκ ἐφείσατο, ἀλλὰ σειραῖς ζόφου ταρταρώσας παρέδωκεν εἰς κρίσιν τηρουμένους


Το κοινό συμπέρασμα είναι οτι ο Θεός τους αγγέλους που αμάρτησαν,που δεν τήρησαν την εξουσίαν που είχαν(*εδω μάλλον εννοεί οτι υπερηφανεύθηκαν και ήθελαν να γίνουν ισόθεοι) ,αλλά άφησαν τον τόπο κατοικίας τους(*προφανώς εννοεί τον ουρανό,γιατί οι άγγελοι,δεν έχουν άλλο οικητήριον),δεν τους λυπήθηκε,αλλά



σύμφωνα με τον Πέτρο

σειραῖς ζόφου ταρταρώσας παρέδωκεν εἰς κρίσιν τηρουμένους

το παρέδωκεν πηγαίνει στο οτι ο Θεός παρέδωκεν

Σύμφωνα με τον Ίούδα

εἰς κρίσιν μεγάλης ἡμέρας δεσμοῖς ἀϊδίοις ὑπὸ ζόφον τετήρηκεν·

Το τετήρηκεν πηγαίνει στο οτι ο Θεός τετήρηκεν

Σχετικά με το εις κρίσιν


Ο Ιούδας που είναι πιο λεπτομερής,αναφέρει

εἰς κρίσιν μεγάλης ἡμέρας

Μια είναι αυτή η ημέρα,κατά την Δευτέραν Παρουσίαν.

Re: Σύγχρονες πλάνες και αιρέσεις-Περι αποκρύφων,βιβλίο Ενωχ,Λιακόπουλου κ.τ.λ.

108
Σχετικά με τους δαίμονες τώρα,υπάρχουν κάποιοι στην άβυσσο,υπάρχουν κάποιοι στην γη,υπάρχουν κάποιοι στον αέρα.
ΔΕΝ είναι όλοι ίδιοι.
Γνωρίζουμε οτι υπάρχουν εναέρια τελώνια,όπως γνωρίζουμε οτι ο διάβολος αναφέρεται ως «άρχων της εξουσίας του αέρος»,δεν σημαίνει οτι μόνο έχει εξουσία στον αέρα.

Διαβάστε προσεκτικά αυτό
http://imverias.blogspot.gr/2012/12/blog-post_3882.html

Λέγει του ὁ Δαίμων "Ἄκουσον Ἀντώνιε ἡμεῖς εἴμεθα πρῶτα ἄγγελοι καὶ ὁ Ἑωσφόρος, ὁ πρῶτος μας, ἀπὸ τὴν ὑπερηφάνειαν ἐξέπεσε, διότι ἠθέλησε νὰ στήσῃ τὸν θρόνον του ἐπάνωθεν τοῦ Θεοῦ, συλλογιζόμενος δὶς τὸν ἑαυτὸν του νὰ γίνη ὅμοιος μὲ τὸν Θεόν. «Καὶ ἔσομαι ὁμοίως τῷ Ὑψίστῳ». Καὶ μόλις τὸ ἐσυλλογίσθη, παρευθὺς ἔπεσε κάτω εἰς τὰ καταχθόνια τοῦ ᾅδου, ἀκολουθοῦντες αὐτὸν καὶ ἡμεῖς, καὶ ἐξ αἰτίας τούτου, ἀπὸ ἄγγελοι ἐγείναμεν δαίμονες, καὶ διὰ τοῦτο ἔχομεν τὸν φθόνον εἰς τοὺς μοναχοὺς καὶ τοὺς ὀρθοδόξους χριστιανούς, καὶ τοὺς πειράζομεν.


Υπάρχουν κατηγορίες δαιμόνων,δαίμων της πορνείας,της μοιχείας κ.τ.λ.
Σε ποιους έχουν εξουσία οι δαίμονες;

Σε αυτούς που κάνουν το θέλημα των δαιμόνων και οχι του Θεού.
Ποιοι πειράζονται απο τους δαίμονες;
Ανεξαρτήτως όλοι.

Ετσι υπάρχουν δαίμονες στην άβυσσο,όπως πολύ ωραία ανέφερε ο sarotos στην θεραπεία του δαιμονισμένου των Γεργεσηνών.

ινα μη επιτάξη αυτοίς εις την άβυσσον απελθείν
Υπάρχουν και δαίμονες εκτός αβύσσου.


Οι κοσμοκράτορες του κόσμου τούτου
Τι εννοεί με αυτό;

Εφεσίους Κεφ.6

ὅτι οὐκ ἔστιν ἡμῖν ἡ πάλη πρὸς αἷμα καὶ σάρκα, ἀλλὰ πρὸς τὰς ἀρχάς, πρὸς τὰς ἐξουσίας, πρὸς τοὺς κοσμοκράτορας τοῦ σκότους τοῦ αἰῶνος τούτου, πρὸς τὰ πνευματικὰ τῆς πονηρίας ἐν τοῖς ἐπουρανίοις.

Τι κάνει ο θεός του κόσμου τούτου και σε ποιούς;

Β Κορ. 4,4 ἐν οἷς ὁ θεὸς τοῦ αἰῶνος τούτου ἐτύφλωσε τὰ νοήματα τῶν ἀπίστων εἰς τὸ μὴ αὐγάσαι αὐτοῖς τὸν φωτισμὸν τοῦ εὐαγγελίου τῆς δόξης τοῦ Χριστοῦ, ὅς ἐστιν εἰκὼν τοῦ Θεοῦ.

Επίσης ξέχασα να αναφέρω κάτι σχετικά με το χωρίο στον Ιούδα

ὁμοίως μέντοι καὶ οὗτοι ἐνυπνιαζόμενοι σάρκα μὲν μιαίνουσι, κυριότητα δὲ ἀθετοῦσι, δόξας δὲ βλασφημοῦσιν.


Τι εννοεί με την κυριότητα αθετούσι και δόξας βλασφημούσι;



Σχετικά με το βλασφημούσι το εξηγεί λίγο πιο κάτω.

ὁ δὲ Μιχαὴλ ὁ ἀρχάγγελος, ὅτε τῷ διαβόλῳ διακρινόμενος διελέγετο περὶ τοῦ Μωϋσέως σώματος, οὐκ ἐτόλμησε κρίσιν ἐπενεγκεῖν βλασφημίας, ἀλλ᾿ εἶπεν· ἐπιτιμήσαι σοι Κύριος.
οὗτοι δὲ ὅσα μὲν οὐκ οἴδασι βλασφημοῦσιν, ὅσα δὲ φυσικῶς ὡς τὰ ἄλογα ζῷα ἐπίστανται, ἐν τούτοις φθείρονται.


Βέβαια είναι ολοφάνερο οτι αναφέρεται σε ανθρώπους.

Ακόμα πιο ολοφάνερη ειναι η αναφορά του αποστόλου Πέτρου.

μάλιστα δὲ τοὺς ὀπίσω σαρκὸς ἐν ἐπιθυμίᾳ μιασμοῦ πορευομένους καὶ κυριότητος καταφρονοῦντας. τολμηταί, αὐθάδεις! δόξας οὐ τρέμουσι βλασφημοῦντες, ὅπου ἄγγελοι, ἰσχύϊ καὶ δυνάμει μείζονες ὄντες, οὐ φέρουσι κατ᾿ αὐτῶν παρὰ Κυρίῳ βλάσφημον κρίσιν.οὗτοι δέ, ὡς ἄλογα ζῷα φυσικὰ γεγεννημένα εἰς ἅλωσιν καὶ φθοράν, ἐν οἷς ἀγνοοῦσι βλασφημοῦντες, ἐν τῇ φθορᾷ αὐτῶν καταφθαρήσονται,


Κρατώ το τολμηταί αυθάδεις,αυτό λογικά θα αναφέρεται μόνο εφόσον αυθαδίαζαν έναντι της κυριότητας του Θεού και όντως οι γνωστικοί μιλούσαν για 2 θεούς,άλλος ο θεός και άλλος ο δημιουργός.
Απάντηση

Επιστροφή στο “"Ο Καιρός γάρ εγγύς"”

cron