Re: Η θεωρία της κοίλης γης και οι προεκτάσεις της.

136
phpBB [video]
<<ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΔΕΝ ΣΚΕΠΑΖΕΙ ΟΥΔΕΝ ΑΠΟ ΣΟΥ ΚΑΙ Η ΝΥΞ ΛΑΜΠΕΙ ΩΣ Η ΗΜΕΡΑ ΕΙΣ ΣΕ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΩΣ ΤΟ ΦΩΣ>>

Βρέθηκε η θρυλική «πύλη του Άδη»!!! Γιατί φρουρείται από το υπουργείο Άμυνας;

139
Aμύθητος αρχαιολογικός θησαυρός βρέθηκε στη Μεσσηνία-Άνω του ενός δισ. ευρώ εκτιμάται μόνο η αξία των χρυσών κτερισμάτων!!! Η πύλη του Άδη στην Ιθώμη και το μεγάλο μυστικό!!!

Ναι όσο απίστευτο και να φαίνεται, βρέθηκε ο θολωτός τάφος του θρυλικού Βασιλιά της Αρχαίας Μεσσήνης, Αριστόδημου, ο οποίος για αιώνες τώρα ήταν βασική επιδίωξη της αρχαιολογικής υπηρεσίας και εκατοντάδων επίδοξων θησαυροκυνηγών, οι υποίοι είχαν κυριολεκτικά ανασκάψει την ανατολική πλευρά του ιερού όρους της Μεσσηνίας, Ιθώμη, όπου κατά τον Παυσανία είχε… ταφεί ο εν λόγω βασιλιάς. Πολλοί πίστευαν από τα παλαιότερα χρόνια, ότι ο τάφος του Αριστόδημου ο οποίος είχε θυσιάσει την κόρη του,σύμφωνα με χρισμό του μαντείου των Δελφών, προκειμένου να απελευθερωθεί η Μεσσηνία από τους Σπαρτιάτες, ότι βρίσκεται κοντά στο χωριό Αριστοδήμειο της Ιθώμης και για το λόγο αυτό έδωσαν στο χωριό αυτό το όνομα του θρυλικού βασιλιά.

Νεότερες μελέτες ιστορικών είχαν αποφανθεί ότι ο περιβόητος τάφος με τους αμύθητους θησαυρούς, βρίσκεται κοντά στο αρχαίο φράγμα του ποταμού “Βαλύρα”, όπου κατά την ιστορία διάβηκε ο λυράρης της αρχαιότητας Θάμυρις και συνέβη το γνωστό περιστατικό της ρίψης της λύρας στο νερό μετά της τύφλωσή του από τις εννέα Μούσες. Έκτοτε η περιοχή αυτή οργώνονταν κατά καιρούς από λαθροανασκαφείς, οι οποίοι εφοδιασμένοι με ανιχνευτές μετάλλων προσπαθούσαν τις νύχτες να εντοπίσουν τον θησαυρό που θα τους έκανε βαθύπλουτους. Εις μάτην όμως, γιατί παρά τις δεκάδες τρύπες που δημιούργησαν σκάβοντας, ο θησαυρός ήταν αδύνατον να εντοπιστεί.Όμως όσα φέρνει η στιγμή δεν τα φέρνει ο χρόνος, όπως λέει και ο σοφός λαός.

Και η στιγμή που ήρθε ήταν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη για μια ομάδα ανθρώπων της περιοχής που αγαπούν την πολιτιστική παράδοση της περιοχής τους και προσπαθούν με κάθε τρόπο να την προστατεύσουν και να την προβάλουν.

Η πύλη του Άδη στην Ιθώμη και το μεγάλο μυστικό!!!

Η ομάδα αυτή των ανθρώπων του πολιτισμού της Ιθώμης, αξιοποιώντας αρχαίες γραφές σύμφωνα με τις οποίες, κοντά στο αρχαίο φράγμα του ποταμού ΄΄Βαλύρα” ή κατά την σύγχρονη ονομασία “Μαυροζούμενα”, υπάρχει η πύλη του Άδη, εκεί που δηλαδή περνούσαν οι ψυχές των αποθανόντων για τον άλλο κόσμο στην αρχαιότητα, την εντόπισαν έχοντας ο βοηθό τους την σύγχρονη τεχνολογία GPS και έφθασαν μετά από πολύ κόπο στο επίμαχο σημείο, καθώς ήταν καλυμμένο από οργιώδη βλάστηση και μια πέτρινη πλάκα η οποία είχε ελαφρώς μετακινηθεί στο διάβα των αιώνων.

Η είσοδος στην φερόμενη ως πύλη του Άδη άφησε την ερευνητική ομάδα εμβρόντητη καθώς βρέθηκαν σε μια φυσική σπηλιά,διαστάσεων εδάφους 7,63 Χ 8,45 m , η οποία περίτεχνα είχε μετατραπεί σε υπόγειο θολωτό τάφο.

Στο βορινό μέρος υπάρχει μαρμάρινος τάφος με την επιγραφή “Αριστοδήμω Μεσσηνίων Βασιλεί” , ο οποίος είναι ανέγγιχτος και τριγύρω διάφορα ειδώλια απόατόφιο χρυσάφι, λήκυθοι οι οποίες περιέχουν χρυσαφένια ομοιώματα κλώνων ελιάς, χρυσαφένια κτερίσματα και χρυσοελεφάντινο αγαλματίδιο του Ιθωμάτα Διός.

Αμέσως η ομάδα ενημέρωσε τις αρχές ασφαλείας του νομού,τον καθηγητή αρχαιολογίας κ.Πέτρο Θέμελη οποίος κατέφθασε αμέσως από την Αρχαία Μεσσήνη, τον υπουργό Πολιτισμού και τις δικαστικές αρχές, προκειμένου να προστατευθεί πάση θυσία ο μεγάλος και ανεκτίμητος αυτός θησαυρός.

Σύμφωνα με μεταλλειολόγο που συμμετείχε στην ομάδα, η αξία σε χρυσό των ευρημάτων εκτιμάται σε περίπου ένα δισ. ευρω, ενώ συμπεριλαμβανομένης της αρχαιολογικής και καλλιτεχνικής τους αξίας, κατά τον κ.Θέμελη, τούτη ανέρχεται στο 100/πλάσιο!!! Το περιστατικό αυτό που συνέβη λίγο πριν το μεσημέρι εχθές Σάββατο, σύμφωνα με ασφαλείς και καλά διασταυρωμένες πληροφορίες μας, έχει προκαλέσει σεισμό στο κυβερνητικό επιτελείο.

Ήδη η περιοχή έχει περικυκλωθεί από ένοπλους άνδρες της ασφάλειας, οι οποίοι καμουφλάρονται σε κάθε σημείο πρόσβασης στην περιοχή για την πιθανότητα ληστείας. Ακόμα έχουν επιστρατευθεί και σύγχρονα συστήματα δορυφορικής παρακολούθησης που διέθεσε το υπουργείο άμυνας.
Πηγή: http://www.pentapostagma.gr/
<<ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΔΕΝ ΣΚΕΠΑΖΕΙ ΟΥΔΕΝ ΑΠΟ ΣΟΥ ΚΑΙ Η ΝΥΞ ΛΑΜΠΕΙ ΩΣ Η ΗΜΕΡΑ ΕΙΣ ΣΕ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΩΣ ΤΟ ΦΩΣ>>

Re: Βρέθηκε η θρυλική «πύλη του Άδη»!!! Γιατί φρουρείται από το υπουργείο Άμυνας;

140
Γράφει ο Κάλχας
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ;
Προχειρότητα ,ασχετοσύνη ...πως να ονομάσεις την πρωτοφανή δημοσιογραφική “πατάτα” στην οποία υπέπεσε τοπικό μέσο ενημέρωσης από μία παλαιά “πετυχημένη” Πρωταπριλιάτικη είδηση ενός τοπικού Blog της Μεσσηνίας.
Η “Πρωταπριλιάτικη ” είδηση αφορούσε την ....ανακάλυψη του τάφου του Βασιλιά Αριστόδημου, σπηλαια με αμύθητο χρυσό ...πύλες του Άδη (Μόνον ο Κέρβερος απουσίαζε ) στην Περιοχη της Αρχαίας Μεσσήνης .
Ή είδηση είχε παιχθεί κατά κόρον στο διαδίκτυο αλλά ...ξεχάστηκε .
Τις τελευταίες ημέρες κάποιος την επανέφερε και ακολούθησε η γνωστή αλυσίδα του διαδικτύου .
Οι υπεύθυνοι του τοπικού μέσου ενημέρωσης την αξιολόγησαν σαν την ....είδηση της χρονιάς και την πρόβαλλαν χθές βράδυ σαν ...πρώτο θέμα ,με αποτέλεσμα να ....γελάνε και οι πέτρες .
Αν μπαίνατε στον κόπο να κάνετε μία αναζήτηση στην Google στο διαδίκτυο απ΄ όπου αλιευσατε την είδηση θα είχατε αποφύγει την δημοσιογραφική “πατάτα ”....της Δεκαετίας στην οποία υποπέσατε.
Τουλάχιστον ζητήστε έστω και τώρα μία συγνώμη από αυτούς που ακόμα ενημερώνονται από εσάς

http://newsmessinia.blogspot.com/2013/0 ... t_567.html
1.Σοφία πάντων κάλλιστον, η δε αμάθεια πάντων κάκιστον
2. ζητεῖτε τὴν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ, καὶ ταῦτα πάντα προστεθήσεται ὑμῖν

Re: Η θεωρία της κοίλης γης και οι προεκτάσεις της.

141
Κούφια Γη, Αρχεία του Ναζιστικού Υποβρύχιου Στόλου το 1944

Κούφια Γη, Χαρτογραφικά Αρχεία του Ναζιστικού Υποβρύχιου Στόλου το 1944. Ο πρώην διοικητής του Γερμανικού υποβρυχιακού στόλου του ΒΠΠ Karl Donitz είπε:

«Ο χειριστής μου του υποβρυχίου ανακάλυψε ενώ χτένιζε την Ανταρκτική ένα αληθινό παράδεισο στην Γη. Ο υποβρύχιος στόλος στην Γερμανία μπορεί να είναι υπερήφανος, που έχει χτίσει στην άλλη άκρη του κόσμου για τον ηγέτη της, ένα απόρθητο φρούριο την Asgard και την Liberia . Είμαι χαρούμενος που δύο μεγάλες ήπειροι φαίνονται στους χάρτες με λεπτομέρειες και η Shamballa – η πόλη των θεών – επίσης γνωστή σαν η πρωτεύουσα της Κούφιας Γης.»

Πρώιμες εξερευνήσεις: Όπως πολλές άλλες χώρες, η Γερμανία έστειλε αρκετές εξερευνητικές αποστολές στην περιοχή της Ανταρκτικής στα τέλη του 19ου αιώνα και αρχάς του 20ου. Οι περισσότερες ήταν επιστημονικές. Οι αποστολές στο τέλος του 19ου αιώνα ήταν αστρονομικές, μετεωρολογικές και υδρολογικές και έγιναν στον Νότιο Ωκεανό, στα νησιά Kerguelen και Crozet, περισσότερο σε στενή συνεργασία με επιστημονικές ομάδες από άλλες χώρες. Πάντως στο τέλος του 19ου αιώνα οι Γερμανοί άρχισαν να εστιάζουν στην ίδια την Ανταρκτική.

Η εξερεύνηση της Νέας Swabia: Η Τρίτη Γερμανική Αποστολή στην Ανταρκτική (1938-1939) είχε αρχηγό τον Capt. Alfred Ritscher (1879–1963). Ο κύριος σκοπός ήταν να ασφαλίσει μια περιοχή για ένα Γερμανικό φαλαινοθηρικό σταθμό, με σκοπό να αυξήσει την Γερμανική παραγωγή λίπους. Το λίπος της φάλαινας ήταν το πιο σημαντικό υλικό για την παραγωγή μαργαρίνης και σαπουνιού στην Γερμανία που άλλωστε ήταν ο δεύτερος μεγαλύτερος αγοραστής Νορβηγικού λαδιού φάλαινας, εισάγοντας 200.000 μετρικούς τόνους ετησίως. Εκτός του ότι ήταν μειονέκτημα να βασίζεται σε ξένες πηγές, ειδικά μια η Γερμανία θα έμπαινε σύντομα στον πόλεμο, αυτό εξασκούσε και μεγάλη πίεση στα συναλλαγματικά της αποθέματα.

Στις 17 Δεκεμβρίου 1938 η Αποστολή New Swabia έφυγε από το Αμβούργο πάνω στο Schwabenland, ένα φορτηγό ικανό να μεταφέρει και να απονηώνει αεροσκάφη. Η αποστολή είχε 33 μέλη συν τα 24 μέλη του πληρώματος του Schwabenland. Τον Ιανουάριο του 1939 το πλοίο έφτασε σε μια περιοχή που ήδη είχε διεκδικήσει από το 1938 η Νορβηγία σαν Dronning Maud Land και είχε αρχίσει να χαρτογραφεί την περιοχή. Τις επόμενες εβδομάδες 15 πτήσεις έγιναν από τα δύο αεροσκάφη Dornier Wal ονόματι Passat και Boreas πάνω από μια περιοχή αναφερόμενη ως 600.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων (αν και άλλοι υπολόγισαν την περιοχή ότι είχε το μισό μέγεθος).

Πάνω από 16.000 εναέριες φωτογραφίες ελήφθησαν και μερικές δημοσιεύθηκαν μετά τον πόλεμο από τον Ritscher. Για να διεκδικήσουν την αξίωση της Γερμανίας στην περιοχή που ονόμασαν Neu-Schwabenland τρεις Γερμανικές σημαίες τοποθετήθηκαν στα παράλια και ακόμη δεκατρείς τις ρίξανε από τα αεροπλάνα στην ενδοχώρα. Ήταν αλουμινένιοι δείκτες με σβάστικες που τις έριχναν κάθε 30-40 χιλιόμετρα. Ομάδες επίσης περπάτησαν κατά μήκος της παραλίας σημειώνοντας και μαρκάροντας σημαντικά ορόσημα. Η αποστολή επίσης εγκατέστησε μια προσωρινή βάση. Ο Richardheinrich Schirmacher ονόμασε την ελεύθερη πάγου περιοχή Schirmacher Oasis, (που τώρα φιλοξενεί τους ερευνητικούς σταθμούς Maitri και Novolazarevskaya), από το όνομα του αφού την εντόπισε από τον αέρα γυρίζοντας στην Γερμανία τον Φεβρουάριο του 1939.

Δύο ακόμη αποστολές είχαν προγραμματισθεί για το 1939-1940 και το 1940-1941. Αυτές αναμενόταν να ψάξουν για κατάλληλα ψαροτόπια για φάλαινες και να επεκτείνουν τις διεκδικήσεις τους στην Ανταρκτική. Η δεύτερη αποστολή θα ερευνούσε την δυνατότητα ναυτικών βάσεων από τις οποίες η Γερμανία θα μπορούσε να ελέγχει τον Νότιο Ατλαντικό, τον Ινδικό Ωκεανό και το πέρασμα του Drake. Αμφότερες ακυρώθηκαν με το ξέσπασμα του ΒΠΠ. Το όνομα Neuschwabenland (η New Schwabenland η New Swabia) ακόμη χρησιμοποιείται στην περιοχή σε κάποιους χάρτες καθόσον πολλά Γερμανικά ονόματα δοθήκανε στα γεωγραφικά της χαρακτηριστικά. Η τωρινή Γερμανική ερευνητική εγκατάσταση Neumayer-Station III βρίσκεται στην περιοχή New Swabia.

Καμία χώρα δεν αναγνώρισε την απαίτηση της Γερμανίας η οποία κατέρρευσε κάτω από τους όρους της άνευ όρων παράδοσης της στις Συμμαχικές Δυνάμεις που υπογράφτηκε στςι 8 Μαΐου 1945.


Εικόνα

Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα

Εικόνα


Η Κούφια Γη και το Λουρί της Μάνας: Στην Ναζιστική εποχή ασχοληθήκαν με τους Θιβετανικούς θρύλους για ανοίγματα στην κοίλη γη. Υπάρχει η θεωρία ότι ο Χίτλερ διέταξε μια εξερευνητική αποστολή για να βρει ένα τέτοιο άνοιγμα στην Ανταρκτική, βασισμένη σε ένα λόγο του Ναυάρχου Dönitz εμπρός από ένα Γερμανικό υποβρύχιο το 1944, όταν ισχυρίστηκε

«Ο Γερμανικός υποβρυχιακός στόλος είναι υπερήφανος που έχει κτίσει ένα αόρατο φρούριο για τον Führer, οπουδήποτε στον κόσμο.»

Κατά την διάρκεια των δικών της Νυρεμβέργης, ο Dönitz μίλησε για

«ένα αόρατο φρούριο, στο μέσον των αιωνίων πάγων.»

Είναι πολλοί αυτοί που γράψανε ειδικά στον εικοστό αιώνα για την Κούφια Γη. Ο William Reed, η Walburga, Lady Paget, ο William Fairfield Warren, ο Symes, ο Marshall Gardner ο πρώτος που έδωσε την ιδέα του εσωτερικού ήλιου και την πατεντάρησε (U.S. Patent 1,096,102), ο John Cleves Symmes, ο Vladimir Obruchev, ο Ferdynand Ossendowski, ο George Papashvily, καθώς και διάφοροι εσωτεριστές όπως ο Lobsang Rampa (απατεώνας), ο Michael Grumley, ο Douglas Baker, ο Guy Ballard και η Alice Bailey.

Επίσης ο Peter Kolosimo και ο Robert Charroux και το βιβλίο ΚούφιαΓη του Dr. Raymond Bernard. Ο Ray Palmer εκδότης του Amazing Stories προέβαλε το «the Shaver Mystery».

Το Μυστικό Ημερολόγιο του Ναυάρχου Byrd: Αφορά την περίφημη εξερευνητική αποστολή του Ναυάρχου Byrd στην Αρκτική το 1947. Το μυστικό του ημερολόγιο μπορείτε να το παραγγείλετε στην διεύθυνση:

Hollow Earth Society, Attn: Captain Wilhelm Shoush, POB 142, Stanford, MO 65757

Εκεί περιγράφει την πτήση του με τον Έλληνα πιλότο του από το άνοιγμα του Βόρειου Πόλου μέσα στην κοίλη γη στις 19 Φεβρουαρίου 1947 και την συνάντηση του με τους κατοίκους και το μήνυμα που του δώσανε. Μέχρι πριν μερικά χρόνια υπήρχε στο Πολεμικό Μουσείο στην Αθήνα το φιλμ που είχε τραβήξει ο πιλότος. Όμως τώρα έχει κάνει φτερααά!

Ο ναύαρχος συνεχίζει στο ημερολόγιο του: 11 Μαρτίου 1947. Μόλις παρακολούθησα μια συνάντηση του επιτελείου στο Πεντάγωνο. Κατέθεσα την ανακάλυψη μου και το μήνυμα που μου δόθηκε (ότι αν δεν σταματήσουμε με τις ατομικές βόμβες θα καταστραφούμε). Καταγράφηκαν όλα. Έμεινα υπό κράτηση για αρκετές ώρες και ανακρίθηκα έντονα από τις Κορυφαίες Δυνάμεις Ασφαλείας και μια ιατρική μονάδα. Ήταν βασανιστήριο. Με βάλανε κάτω από αυστηρό έλεγχο κάτω από τις διατάξεις για την Εθνική Ασφάλεια των ΗΠΑ. Διατάχθηκα ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΩ ΣΙΩΠΗΛΟΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΜΑΘΑ, ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ. Απίστευτο, μου υπενθύμισαν ότι είμαι στρατιωτικός και πρέπει να υπακούω στις διαταγές.

Τριάντα Ιανουαρίου 1956 Τελική Εγγραφή: Τα τελευταία λίγα χρόνια από το 1947 δεν ήμουν ευγενικός. Τώρα κάνω την τελευταία εγγραφή σε αυτό το ημερολόγιο. Τελειώνοντας πρέπει να δηλώσω ότι κράτησα πιστά αυτό το θέμα μυστικό, όπως διατάχθηκα όλα αυτά τα χρόνια. Ήταν απολύτως εναντίον των ηθικών μου αξιών. Τώρα, αισθάνομαι την μακριά νύκτα που έρχεται και αυτό το μυστικό δεν θα πεθάνει μαζί μου, αλλά όπως όλες οι αλήθειες θα θριαμβεύσει στο τέλος.

Αυτή είναι η μοναδική ευκαιρία για την ανθρωπότητα. Είδα την αλήθεια η οποία κινητοποίησε το μυαλό μου και με απελευθέρωσε! Έχω κάνει το καθήκον μου απέναντι στο τερατώδες στρατιωτικό/βιομηχανικό σύμπλεγμα. Τώρα η μεγάλη νύχτα αρχίζει να πλησιάζει, αλλά δεν θα υπάρξει τέλος. Ακριβώς όπως η μεγάλη νύχτα της Αρκτικής τελειώνει, η λαμπρή ηλιοφάνεια της Αλήθειας θα ξαναέρθει, και αυτοί που ανήκουν στο σκοτάδι θα πέσουν στο φώς. ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΔΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΟ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΓΝΩΣΤΟΥ.

Admiral Richard E. Byrd, United States Navy, 24 December 1956

Αυτοκτονίες Ναυάρχων
James V. Forrestal Μια μεγάλη προσωπικότητα. Ψάξτε αν θέλετε. Τον βάλανε στο νοσοκομείο Bethesda Naval Hospital με το ζόρι και στις 22 Μαΐου 1949 «αυτοκτόνησε». Ήταν ο πρώτος υπουργός Αμύνης των ΗΠΑ. Βέβαια ακλούθησαν και άλλοι όπως ο Jeremy Boorda το 1996, ο Chester William Nimitz το 2002, κλπ.

Φωτογραφίες, Κούφια Γη και Το Λουρί Της Μάνας
Δείτε προσεκτικά τις φωτογραφίες και βγάλτε συμπέρασμα για το ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ. Μέσα στα τόσα που μας κρύβουν και τις λανθασμένες επιστημονικές γνώσεις που μας δίνουν, το μεγαλύτερο μυστικό είναι αυτό. Γιατί άραγε; Όποιος έχει Νου ας σκεφτεί !!!

Διαβάστε επίσης:

Δ. Κούγκουλος και “Κούφια Γή”

«Κοίλη γη» μια «αιρετική» θεωρία-παρακλάδι της θεωρίας της Κούφιας Γης (Hollow Earth).

Κούφια Γή, ταινία απο το MIR

Η Αντήχηση στα Αντιβαρυτικά Αόρατα Drones των Nazi/Cia

Το Πέπλο Της Αορατότητας (TeslavsNazis)

πηγή: TERRAPAPERS
Το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείνΠλάτων

Re: Η θεωρία της κοίλης γης και οι προεκτάσεις της.

142
Υπάρχει ένας άλλος κόσμος κάτω από τη γη;
Εικόνα
Υπάρχει ένας άλλος κόσμος κάτω από τη γη; Ναι υπάρχει και είναι στο Βιετνάμ. Το μεγαλύτερο σπήλαιο στον κόσμο στην κεντρική επαρχία Quang Binh. Ανακαλύφθηκε πριν από 18 χρόνια, είναι περισσότερο από 200 μέτρα πλάτος, 150 μέτρα ύψος, και τουλάχιστον 6,5 χιλιομέτρων, αν και οι ερευνητές είπαν ότι δεν ήταν σε θέση να το διερευνήσουν πλήρως. Δεν είναι φυσικά ένα σπήλαιο απλά μεγάλο. Είναι ένα σπήλαιο που έχει μια ζούγκλα και έναν καταρράκτη. Ναι. Όλα αυτά κάτω από τη γη.
Εικόνα



Το σπήλαιο Doong σε βίντεο :

phpBB [video]


goodstories.gr

πηγή:πενταπόσταγμα
Το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείνΠλάτων

Re: Η θεωρία της κοίλης γης και οι προεκτάσεις της.

143
Ένας τεράστιος ωκεανός στο κέντρο της Γης!
Στις3/17/2014 10:19:00 π.μ.
Εικόνα
Ένα μικρό ακατέργαστο διαμάντι που βρέθηκε τυχαία στη ρηχή κοίτη ενός ποταμού στη δυτική Βραζιλία και το οποίο προερχόταν από τα έγκατα της Γης, οδήγησε τους επιστήμονες στην εντυπωσιακή εκτίμηση ότι σε βάθος 410 έως 660 χιλιομέτρων υπάρχει μια άγνωστη μέχρι σήμερα «υγρή ζώνη» με τεράστια αποθέματα υπόγειου νερού, τα οποία μπορεί να είναι τουλάχιστον όσα όλοι μαζί οι ωκεανοί του πλανήτη, αν όχι πολύ περισσότερα!

Ο όγκος αυτός του νερού δεν ρέει, αλλά συγκρατείται εντός των ορυκτών. «Δεν είναι ένας ωκεανός σε στιλ Ιουλίου Βερν, όπου μπορεί να πλέει μια βάρκα», δήλωσε ο καθηγητής γεωχημείας Γράχαμ Πίρσον του καναδικού πανεπιστημίου της Αλμπέρτα, ο οποίος μελέτησε το διαμάντι και τη δημιουργία του σε ένα υγρό περιβάλλον.

Η σχετική δημοσίευση από διεθνή ομάδα ερευνητών, με επικεφαλής τον Γράχαμ Πίρσον, έγινε στην επιστημονική επιθεώρηση Nature. Οπως αναφέρει το BBC, ο μήκους μόλις πέντε χιλιοστών και βάρους 0,09 γραμμαρίου πολύτιμος κρύσταλλος εκτιμάται ότι εκτινάχτηκε από βάθος 500 χλμ στην επιφάνεια μέσω κάποιας ηφαιστειακής έκρηξης. «Είναι ένα αρκετά άσχημο διαμάντι. Δείχνει να πήγε στην κόλαση και να επέστρεψε», όπως είπε ο καθηγητής γεωχημείας. Τα περισσότερα διαμάντια, που χρησιμοποιούνται για τα κοσμήματα, δημιουργούνται σε μικρότερο βάθος περίπου 150- 200 χιλιομέτρων. Αυτά που δημιουργούνται σε μεγάλο βάθος, στη λεγόμενη «ζώνη μετάβασης» του μανδύα κάτω από τον φλοιό, ξεχωρίζουν γιατί είναι πολύ ταλαιπωρημένα στην εμφάνισή τους και έχουν διαφορετική χημική σύσταση.



Η φασματοσκοπική ανάλυση του συγκεκριμένου μικρού διαμαντιού αποκάλυψε στο εσωτερικό του την ύπαρξη ενός σπάνιου ορυκτού, ενός ρινγκουδίτη, μιας μορφής ολιβίνη που σχηματίζεται υπό τρομακτικά υψηλή πίεση στο υπέδαφος και από τον οποίο αποτελείται το μεγαλύτερο μέρος του ανώτερου μανδύα. Κανείς μέχρι σήμερα δεν είχε δει με τα μάτια του ρινγκουδίτη από τόσο μεγάλο βάθος. Όμως, το πιο σημαντικό είναι ότι ο εν λόγω ρινγκουδίτης, διαστάσεων μόλις 40 μικρομέτρων (εκατομμυριοστών του μέτρου), περιείχε περίπου 1,5% νερό σε βάρος. «Η αναλογία αυτή δεν ακούγεται μεγάλη, αλλά αν υπολογίσει κανείς τις τεράστιες ποσότητες ρινγκουδίτη, που εκτιμάται ότι υπάρχουν στα μεγάλα βάθη της Γης, τότε η ποσότητα νερού εκεί κάτω πρέπει να είναι ισοδύναμη με το νερό όλων των ωκεανών του πλανήτη», πάνω από ένα δισεκατομμύριο τόνους νερού, δήλωσε ο Καναδός επιστήμονας.

Στη χειρότερη περίπτωση, σύμφωνα με τους επιστήμονες, πρέπει να υπάρχουν τοπικές «οάσεις» νερού στο εσωτερικό της Γης, που από κοινού απαρτίζουν ένα τεράστιο απόθεμα νερού στη περιοχή ακριβώς κάτω από τον φλοιό. Το νερό μπορεί να διαλύεται σε λιωμένο μάγμα, να φθάνει κάτω από τις τεράστιες τεκτονικές πλάκες και να τις εξασθενεί, με συνέπεια να διευκολύνονται οι εκρήξεις των ηφαιστείων. Ακόμη, η ανακάλυψη δείχνει ότι μεγάλες ποσότητες νερού μπορεί να κρύβονται στο εσωτερικό άλλων βραχωδών πλανητών, όπως του Άρη. Δεν είναι τυχαίο ότι ρινγκουβίτες έχουν βρεθεί σε μετεωρίτες που έπεσαν στη Γη.
Υπάρχουν δύο θεωρίες για την προέλευση του νερού σε τόσο μεγάλο βάθος. Είτε φθάνει εκεί συνεχώς από τον ωκεανό μαζί με τη διαδικασία καταβύθισης των τεκτονικών πλακών, είτε προϋπήρξε από την αρχή δημιουργίας του πλανήτη, ως μέρος των πρωταρχικών υλικών που σχημάτισαν τη Γη.
ΠΗΓΗ: κατοχικά νέα
Το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείνΠλάτων

Re: Η θεωρία της κοίλης γης και οι προεκτάσεις της.

144
Spartan έγραψε:Το νερό μπορεί να διαλύεται σε λιωμένο μάγμα, να φθάνει κάτω από τις τεράστιες τεκτονικές πλάκες και να τις εξασθενεί, με συνέπεια να διευκολύνονται οι εκρήξεις των ηφαιστείων. Ακόμη, η ανακάλυψη δείχνει ότι μεγάλες ποσότητες νερού μπορεί να κρύβονται στο εσωτερικό άλλων βραχωδών πλανητών, όπως του Άρη. Δεν είναι τυχαίο ότι ρινγκουβίτες έχουν βρεθεί σε μετεωρίτες που έπεσαν στη Γη.


πέρνα από εδώ :
http://www.filoumenos.com/forum/viewtop ... =6&t=15930
1.Σοφία πάντων κάλλιστον, η δε αμάθεια πάντων κάκιστον
2. ζητεῖτε τὴν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ, καὶ ταῦτα πάντα προστεθήσεται ὑμῖν
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ανεξήγητα,μυστήρια και παράξενα φαινόμενα.”