Re: Οι Δεινόσαυροι κατά την Ορθοδοξία ;

28
Επίσης στην Παλαιά Διαθήκη (Νώε) αναφέρει κάπου μέσα οτι πήρε περισσότερα από τα "καθαρά" ζώα και λιγότερα από τα "ακάθαρτα", δηλαδή "διαφορετικές ποσότητες" (ως προς την Κιβωτό που λέγαμε πριν μερικά posts).

Ίσως η αναλογία αυτή να έπαιξε κάποιο ρόλο ως προς την τελική επιβίωση των ειδών των ζώων (τα οποία εκείνη την εποχή ίσως ήταν λιγότερα ως προς την ποικιλία του κάθε είδους, κατά τον ίδιο τρόπο που και ο Αδάμ και η Εύα δεν είχαν πάνω τους την ποικιλομορφία των ανθρώπων του σήμερα (Λευκοί, Μαύροι, Κίτρινοι, κλπ) αλλά προέκυψαν μετά...

Ρίξτε και μια ματιά στο άρθρο για την "Μιτοχονδριακή Εύα"...από το παρακάτω Link.

http://www.filoumenos.com/forum/viewtop ... 189#p67189
«Όσο κι αν είναι λίγοι αυτοί όπου διατηρούν την ευσέβεια, αυτοί είναι η Εκκλησία» (Αγ.Νικηφόρος)\n\n«Μὴ φοβοῦ τὸ μικρὸν ποίμνιον· ὅτι εὐδόκησεν ὁ πατὴρ ὑμῶν δοῦναι ὑμῖν τὴν βασιλείαν.» (Λουκ.ιβʼ32)

Re: Οι Δεινόσαυροι κατά την Ορθοδοξία ;

29
omg έγραψε: Μία μικρή παρατήρηση θέλω να κάνω.

Αυτά τις οντότητες "Εκατομμυρίων Ετών" κλπ.....ΔΕΝ τα λέει η "επιστήμη", αλλά όσοι από τους επιστήμονες "ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ" (believe) στην "Εξέλιξη / Δαρβινισμό"
με συγχωρείς αλλά η μία εκ των δύο θεωρία των "εκατομμυρίων ετών" προκύπτει από το διαχωρισμό που έχει γίνει με σύσσωμη την επιστήμη σε περιόδους του Μεσοζωικού αιώνα. Δηλαδή ουσιαστικά έχουμε Τριασική, Ιουρασική, Κρητιδική περίοδο, σύμφωνα με τις επιστήμες της βιολογίας, της ζωολογίας, της γεωλογίας, της γεωπονίας, κτλ (συμφωνούν δηλαδή οι περισσότεροι κλάδοι που ασχολούνται με το θέμα) κατά τις οποίες περιόδους έζησαν οι δεινόσαυροι.
1.Σοφία πάντων κάλλιστον, η δε αμάθεια πάντων κάκιστον
2. ζητεῖτε τὴν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ, καὶ ταῦτα πάντα προστεθήσεται ὑμῖν

Re: Οι Δεινόσαυροι κατά την Ορθοδοξία ;

30
Vassilis_1 έγραψε: Το βιολί σου εσύ! Ενώ έχει παρουσιασθεί ο επιστημονικός όρος της Επαγωγής που έχει πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων τα φαντασιοκοπήματα των σκοταδιστών περί εκατομμύριων ή δισεκατομμυρίων ετών, εσύ εκεί!
καλά γελάνε και η κάλτσες μου.
Vassilis_1 έγραψε: Συμπέρασμα; Αυτά τα χρονολογικά καραγκιοζλίκια των «επιστημόνων», που παίρνει στο μεζέ ακόμα και υποστηρικτής τους (ο οποίος πλησίασε σε μια πραγματική χρονολογική πραγματικότητα = “Μ' αυτά και με αυτά θα φτάσουμε τον κόσμο τα 7000 χρόνια!”), θέλεις να τα πασάρεις και σε εμάς; Ευχαριστούμε πολύ, ΔΕΝ θα πάρουμε!
Δεν με απασχολεί τι σαχλαμάρες γράφουν σε άλλα φόρουμ. Εγώ έχω συγκεκριμένες ερωτήσεις από τις οποίες διαλέγεις όπως βλέπω να απαντήσεις 1 μόνο, συνεπώς μου δείχνεις να καταλάβω ότι δεν σε ενδιαφέρει να αντιμετωπίσεις ορθά τις υπόλοιπες ερωτήσεις αλλά περισσότερο να φιλονικήσεις και να πείσεις με ανόητες σοφιστείες και παιδιάστικα επιχειρήματα.
Vassilis_1 έγραψε:
LAPTONAS έγραψε:
πως (= οι δεινόσαυροι) και δεν έφαγαν τον Αδάμ και την Εύα ή τους απογόνους του ;
Όπως, δεν τους έφαγαν τα λιοντάρια οι τίγρεις κλπ.
Τα λιοντάρια και οι τίγρεις και οι κροκόδειλοι έφαγαν πολλούς ανθρώπους στο διάβα της ανθρώπινης ιστορίας και δεν είδα ποτέ κάποια αναφορά να λέει ότι στις Ρωμαϊκές αρένες πετούσαν τους ανθρώπους σε τυρρανόσαυρους. Ούτε διάβασα στην Περσία να καβαλούν βροντόσαυρους. Που ήταν λοιπόν αυτά τα όντα στην ανθρώπινη ιστορία ; Περιμένω να μου βρεις αναφορές μέσα στην Αγία Γραφή ή κάποια άλλη ιστορική παράδοση που να έχει βαρύτητα και να μιλάει για δεινόσαυρους και όχι κροκόδειλους και "Δράκους". Περιμένω αν μου απαντήσεις γιατί δεν υπάρχουν θηλαστικά που να χρονολογούνται στην ίδια εποχή με τους δεινόσαυρους. Περιμένω να μου απαντήσεις αν ζούσαν το 5508 τότε πότε εξαφανίστηκαν και από τι;

αν δε ξέρεις απλά παραδέξου το, αν πάλι ξέρεις απλά τεκμηρίωσε μου εύστοχα όλα τα παραπάνω γιατί πραγματικά δεν μπορώ να βρω μία προσέγγιση πάνω στο πως πρέπει να αντιμετωπίζουμε Ορθόδοξα τα ευρήματα των δεινοσαύρων.
1.Σοφία πάντων κάλλιστον, η δε αμάθεια πάντων κάκιστον
2. ζητεῖτε τὴν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ, καὶ ταῦτα πάντα προστεθήσεται ὑμῖν

Re: Οι Δεινόσαυροι κατά την Ορθοδοξία ;

31
LAPTONAS έγραψε:
omg έγραψε: Μία μικρή παρατήρηση θέλω να κάνω.

Αυτά τις οντότητες "Εκατομμυρίων Ετών" κλπ.....ΔΕΝ τα λέει η "επιστήμη", αλλά όσοι από τους επιστήμονες "ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ" (believe) στην "Εξέλιξη / Δαρβινισμό"
με συγχωρείς αλλά η μία εκ των δύο θεωρία των "εκατομμυρίων ετών" προκύπτει από το διαχωρισμό που έχει γίνει με σύσσωμη την επιστήμη σε περιόδους του Μεσοζωικού αιώνα. Δηλαδή ουσιαστικά έχουμε Τριασική, Ιουρασική, Κρητιδική περίοδο, σύμφωνα με τις επιστήμες της βιολογίας, της ζωολογίας, της γεωλογίας, της γεωπονίας, κτλ (συμφωνούν δηλαδή οι περισσότεροι κλάδοι που ασχολούνται με το θέμα) κατά τις οποίες περιόδους έζησαν οι δεινόσαυροι.
Ε όχι ρε συ Laptona και.... με "Σύσσωμη την Επιστήμη".
Εγώ ας πούμε διαφωνώ καθώς και χιλιάδες άλλοι επιστήμονες...

(τα ίδια κάνουν και με το "Φαινόμενο του θερμοκηπίου"...!!! Προβάλλουν αυτά που εξυπηρετούν την Νέα Τάξη πραγμάτων και ίσως πολεμούν τους διαφωνούντες επιστήμονες. Ψάξε να δεις τι γίνεται με την "Επιστημονική Κοινότητα που (δήθεν) ΣΥΜΦΩΝΕΙ" όπως λες σε συγκεκριμένες απόψεις για το συγκεκριμένο θέμα...!!!)

Εκτός αν εννοείς ως --> "Σύσσωμη την Επιστήμη" την "επιστήμη" των Μέσων Μαζικής (Τύφλωσης) Ενημέρωσης (ΜΜΕ) που είναι κατευθυνόμενη και εξυπηρετεί τα σχέδια της Νέας Εποχής και του Αντιχρίστου...!!!

Συνεπώς,
Όχι, εσύ να με συγχωρείς, αλλά παρά το γεγονός οτι η "θεωρία" των μεθόδων χρονολόγισης έχει υποτίθεται "επιστημονική βάση", για να βρούνε τα "επιστημονικά" τους αποτελέσματά τους οι επιστήμονες στηρίζονται ΚΑΘΑΡΑ ΣΕ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ (τις οποίες υποθέσεις τις ΕΝΑΛΛΆΣΣΟΥΝ μάλιστα κατά το συμφέρον τους, για να τους βγαίνουν τα νούμερα σύμφωνα με αυτά που θέλουν να δείξουν).

Αυτό φίλε, λυπάμαι αλλά ΔΕΝ είναι επιστήμη.
Η επιστήμη δεν βασίζεται σε "υποθέσεις".
Επιστήμη το βαπτίζουν αυτοί που θέλουν να προωθήσουν τα σχέδια της νέας τάξης για τους "αδαής"...!!!

"Ένα και ένα κάνουν δύο" (ή "μηδέν και ένα το κρατούμενο" σε άλλο σύστημα αρίθμησης)...

Όλα αυτά τα τρελά νούμερα που βγάζουν (εκατομμύρια και δισεκατομμύρια χρόνια) είναι βασισμένα ναι μεν σε ένα κομμάτι (επιστημονικής) θεωρίας με μετρήσεις κλπ. (για να βγάλουν την θεωρία), αλλά στην πράξη βασίζονται καθαρά σε ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ διότι τους λείπουν σημαντικά στοιχεία στην εξίσωση...,οπότε τα αποτελέσματα είναι εντελώς αυθαίρετα...!!

Στην ουσία, επιλέγουν τα αποτελέσματα που τους βολεύει για να στηρίξουν άλλα πράγματα που τους συμφέρει (πχ. την θεωρία της εξέλιξης).

Αυτό φίλε Laptona, λυπάμαι αλλά ΔΕΝ είναι ΕΠΙΣΤΗΜΗ.
Ο καθένας κάνει ο,τι θέλει *(κατά βούληση)....και σουλουπώνει τα αποτελέσματα ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙ και όπως τον ΒΟΛΕΎΕΙ...!!!

Δες το παρακάτω αρθράκι που εντόπισα μόλις, για να καταλάβεις περίπου τι εννοώ (δίνει με ωραίο τρόπο να καταλάβει κάποιος που δεν γνωρίζει και πολλά, το ΓΙΑΤΙ δεν είναι οι μέθοδοι χρονολόγισης σωστές επιστημονικά. Στην ουσία δεν είναι καν επιστημονικός τρόπος μέτρησης).


Πως λειτουργεί η μέθοδος χρονολόγησης


by Tas Walker
μεταφρασμένο από τον Δημήτρη Τσακνάκη
water dripping from a tap into a cylinder beaker
Εικόνα
Απευθυνόμενος στους μαθητές, χρησιμοποίησα έναν ογκομετρικό κύλινδρο για να τους παρουσιάσω πως λειτουργεί η επιστημονική χρονολόγηση. Η εικόνα έδειχνε μια βρύση να στάζει μέσα στον κύλινδρο. Ήτανε καλά σημαδεμένος έτσι ώστε το κοινό να βλέπει ότι περιέχει ακριβώς 300 ml με νερό. Το διάγραμμα επίσης έδειχνε ότι η βρύση έσταζε με ρυθμό 50 ml / ώρα.

Τους ρώτησα: “Για πόση ώρα το νερό στάζει μέσα στον κύλινδρο;”

Αμέσως κάποιος φώναξε, “Έξι ώρες.”

“Ωραία, πως το συμπέρανες αυτό;”

“Διαιρώντας την ποσότητα του νερού μέσα στον κύλινδρο (300 ml) με τον ρυθμό (50 ml την ώρα)”

“Άριστα”, του είπα. “Βλέπετε πόσο εύκολο είναι να υπολογίσεις την ηλικία ενός αντικειμένου επιστημονικά; Κάθε μέθοδος χρονολόγησης που χρησιμοποιούν οι επιστήμονες λειτουργεί με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Συμπεριλαμβάνοντας και τη μέτρηση ενός αντικειμένου που αλλάζει με το χρόνο.”

Ο κόσμος άρχισε να χαλαρώνει μόλις κατάλαβε ότι η επιστήμη της χρονολόγησης δεν είναι και τόσο δύσκολη. Τότε τους εξέπληξα, “Το πρόβλημα είναι ότι οι έξι ώρες είναι λάθος απάντηση.”

Φαινόταν μπερδεμένοι και δύσπιστοι.


“Αυτό το πείραμα το έστησα εγώ, και μπορώ να σας πω ότι το νερό στάζει για μία ώρα. Μπορείτε να μου πείτε τι συνέβη;”

Αφού ανασυγκροτήθηκαν, κάποιος φώναξε, “Η βρύση έσταζε γρηγορότερα στο παρελθόν;”

“Πιθανόν”, είπα.

“Ο κύλινδρος ήταν σχεδόν γεμάτος όταν ξεκινήσατε;”

“Μπορεί. Αλλά μπορείτε να δείτε τι είναι αυτό που κάνετε;” Ρώτησα. “Προκειμένου να υπολογίσετε μια ηλικία κάνετε υποθέσεις για το παρελθόν. Υποθέσατε ότι ο ρυθμός ήταν πάντοτε 50 ml την ώρα και ότι ο κύλινδρος ήταν γεμάτος όταν ξεκίνησε. Βασιζόμενοι σε υποθέσεις υπολογίσατε τη διάρκεια των έξι ωρών.

Κούνησαν τα κεφάλια τους.

“Ήσασταν απόλυτα ικανοποιημένοι μ‘ αυτή την απάντηση. Κανένας σας δεν την αμφισβήτησε.” Συμφώνησαν.


Η επιστημονική χρονολόγηση δεν είναι ένας τρόπος μέτρησης αλλά ένας τρόπος σκέψης.


Τότε, όταν σας είπα τη σωστή απάντηση, καταλάβατε τι κάνατε; Αλλάξατε αμέσως τις υποθέσεις σας για το παρελθόν έτσι ώστε να συμφωνήσετε με τη διάρκεια που σας είπα εγώ.

Κάθε επιστήμονας πρέπει πρώτα να κάνει υποθέσεις για το παρελθόν προτού μπορέσει να υπολογίσει μια ηλικία. Αν το αποτέλεσμα μοιάζει εντάξει, θα το αποδεχθεί ευχαρίστως. Αλλά αν δεν συμφωνεί με άλλες πληροφορίες τότε θα αλλάξει τις υποθέσεις του έτσι ώστε η απάντησή του να συμφωνεί.

Δεν έχει σημασία αν η υπολογιζόμενη ηλικία είναι πολύ μεγάλη ή πολύ μικρή. Υπάρχουν πάντα πολλές υποθέσεις που πρέπει να κάνει ένας επιστήμονας για να έχει μια συνεπής απάντηση.

Ξαφνικά τα φώτα έσβησαν.

Το ακροατήριό μου είδε, εν συντομία, πως λειτουργεί η μέθοδος χρονολόγησης.





1. Η επιστημονική χρονολόγηση δεν είναι ένας τρόπος μέτρησης αλλά ένας τρόπος σκέψης.






Πως λειτουργεί στην πράξη

Ένα στρώμα ηφαιστειακής στάχτης στην ανατολική Αφρική, που ονομάζεται τέφρα KBS, έγινε διάσημο λόγω των ανθρώπινων απολιθωμάτων που βρέθηκαν τριγύρω.1

Χρησιμοποιώντας τη μέθοδο καλίου-αργού (potassium-argon) , οι Fitch και Miller ήταν οι πρώτοι που μέτρησαν την ηλικία της τέφρας.

Το αποτέλεσμα τους των 212–230 εκατομμυρίων ετών δεν συμφωνούσε με την ηλικία των απολιθωμάτων (ελέφαντας, γουρούνι, πίθηκος και εργαλεία) κι έτσι απόρριψαν τη χρονολογία. Είπαν ότι το δείγμα μολύνθηκε με υπερβολική ποσότητα αργού.

2. Χρησιμοποιώντας νέα δείγματα άστριου και ελαφρόπετρας (feldspar and pumice) “χρονολόγησαν αξιόπιστα” την τέφρα στα 2,61 εκατ. χρόνια το οποίο συμφωνούσε ωραία.

Αργότερα, αυτή η ηλικία επιβεβαιώθηκε από δύο ακόμη μεθόδους χρονολόγησης (παλαιομαγνητισμού και κομματιών σχάσης—paleomagnetism and fission tracks), και έγινε ευρέως αποδεκτό.

Έπειτα ο Richard Leakey βρήκε ένα κρανίο (ονομάζεται KNM-ER 1470) κάτω από την τέφρα KBS, ένα κρανίο που έμοιαζε υπερβολικά σύγχρονο για να είναι 3 εκατ. ετών.

Έτσι ο Curtis και άλλοι επαναχρονολόγησαν την KBS τέφρα με τη χρήση επιλεγμένων δειγμάτων αστρίου και ελαφρόπετρας και εξασφάλισαν την ηλικία των 1,82 εκατ. ετών. Αυτή η νέα ημερομηνία συμφωνούσε με την παρουσία του κρανίου.3

Δοκιμές από άλλους επιστήμονες χρησιμοποιώντας παλαιομαγνητισμό και κομμάτια σχάσης επιβεβαίωσαν την μικρότερη χρονολόγηση.

Έτσι, μέχρι το 1980 υπήρχε μια νέα, εντυπωσιακά σύμφωνη χρονολόγηση για την τέφρα KBS, και ήταν αυτή που έγινε κοινά αποδεκτή.

Το οποίο επεξηγεί ότι, αντίθετα με τις δημοφιλείς πεποιθήσεις, οι μέθοδοι χρονολόγησης δεν είναι ο πρωταρχικός τρόπος που αποφασίζονται οι ηλικίες.


Οι μέθοδοι χρονολόγησης δεν ηγούνται αλλά ακολουθούν.



Τα αποτελέσματά τους πάντοτε ερμηνεύονται ώστε να συμφωνούν με άλλους παράγοντες, όπως η εξελικτική ερμηνεία της γεωλογίας και των απολιθωμάτων
.



Βιβλιογραφία και σημειώσεις

For more information see Lubenow, M.L., The pigs took it all, Creation 17(3):36–38, 1995; creation.com/pigstook.
Fitch, F.J. and Miller, J.A., Radioisotopic age determinations of Lake Rudolf artifact site, Nature 226(5242):226–228, 1970.
Curtis, G.H., et al., Age of KBS Tuff in Koobi Fora Formation, East Rudolf, Kenya, Nature 258(5534):395–398, 4 December 1975.

Source: http://creation.com/how-dating-methods-work-greek
«Όσο κι αν είναι λίγοι αυτοί όπου διατηρούν την ευσέβεια, αυτοί είναι η Εκκλησία» (Αγ.Νικηφόρος)\n\n«Μὴ φοβοῦ τὸ μικρὸν ποίμνιον· ὅτι εὐδόκησεν ὁ πατὴρ ὑμῶν δοῦναι ὑμῖν τὴν βασιλείαν.» (Λουκ.ιβʼ32)

Re: Οι Δεινόσαυροι κατά την Ορθοδοξία ;

32
Χριστός Ανέστη!!!
Vassilis_1 έγραψε:
Το βιολί σου εσύ! Ενώ έχει παρουσιασθεί ο επιστημονικός όρος της Επαγωγής που έχει πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων τα φαντασιοκοπήματα των σκοταδιστών περί εκατομμύριων ή δισεκατομμυρίων ετών, εσύ εκεί!
LAPTONAS απαντά:
καλά γελάνε και η κάλτσες μου.
http://www.filoumenos.com/forum/viewtop ... 069#p67069
Τώρα θα συνδυασθεί ο όρος με ανάλυση προσαρμόζοντάς τον με το ανακύψαν θέμα.(η ανάλυση γίνεται με έγχρωμα γράμματα).
“Επαγωγή ή επαγωγικός λογισμός, και συχνά επαγωγική λογική, είναι η κίνηση από το επιμέρους προς το γενικό, από το παρατηρημένο (= το φαινόμενο του κόσμου που βρίσκεται μπροστά μας) στο μη παρατηρούμενο (= πριν πόσο χρόνο ξεκίνησε ο κόσμος; Θέμα μη παρατηρούμενο), από το γνωστό στο άγνωστο, μία γενίκευση από την εμπειρία. Δηλαδή βγάζουμε συμπέρασμα από κάποιες εικασίες ή υποθέσεις ή παρατηρήσεις (= διαφόρων παλαιοντολογικών ευρημάτων και λοιπές παρατηρήσεις) ενός γεγονότος, που όμως δεν είναι κατοχυρωμένο. (= Άρα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΟ το συμπέρασμα που βγάζουμε από τα παλαιοντολογικά ευρήματα και λοιπές παρατηρήσεις).”

Σαφέστατος λοιπόν ο επιστημονικός όρος. Γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του τα παλαιοντολογικά ευρήματα και οποιεσδήποτε άλλες παρατηρήσεις και πειράματα, που σκοπό έχουν να εξιχνιάσουν θέματα στα οποία απουσιάζει παντελώς η άμεση παρατήρηση = «μη παρατηρούμενα». Όπως: Της αρχής του σύμπαντος, της αρχής του χρόνου, της αρχής της ζωής και κάθε υποτιθέμενης αρχής.

Τα 160 εκατομμύρια χρόνια, και οποιαδήποτε άλλα, είναι ήδη πεταμένα στον κάλαθο των αχρήστων!
Αλλά όπως φαίνεται, επειδή θεωρείς την επιστήμη σημείο αναφοράς σε τέτοιου είδους θέματα απάντησε σε αυτό το ερωτηματολόγιο:

1) Έχει αποδεδειγμένη θέση η επιστήμη, για το πώς ξεκίνησε το σύμπαν;

2) Έχει αποδεδειγμένη θέση η επιστήμη, για το πώς ξεκίνησε η ζωή;

3) Έχει αποδεδειγμένη θέση η επιστήμη, για το πριν πόσο χρόνο ξεκίνησε το σύμπαν;

4) Έχει αποδεδειγμένη θέση η επιστήμη, για το πριν πόσο χρόνο ξεκίνησε η ζωή;

Απάντα λοιπόν συγκεκριμένα, όχι τίποτα άλλο, να γελάσουμε αδελφέ!!!
Γελάνε και οι κάλτσες σου λοιπόν! Ε φυσικό είναι! Εκεί που έχει τοποθετήσει την επιστήμη νεογνό η Επαγωγή, στην παιχνιδιάρικη καρεκλίτσας της, και με τα ναζάκια της :puppet πώς να μη γελάνε και οι κάλτσες σου! Ιδίως γελάνε και τα παπούτσια σου μετά την αδυναμία της επιστήμης νεογνού, να απαντήσει στο πιο πάνω ερωτηματολόγιο!

Ως φαίνεται η επιστήμη νεογνό ελλείψει κωμικών επιπέδου Βέγγου, Μας παρέχει ατελείωτη διασκέδαση. Ιδού:

http://news.in.gr/science-technology/ar ... ewsroombox
Πότε έγινε λευκή η πολική αρκούδα
Η πολική αρκούδα διαχωρίστηκε από την εξελικτική γραμμή της καφέ αρκούδας πολύ πιο πρόσφατα από ό,τι είχε εκτιμηθεί ως σήμερα, λιγότερο από 500.000 χρόνια πριν. Και σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα ο κυνηγός πρόλαβε να αλλάξει όχι μόνο χρώμα αλλά και μεταβολισμό.
Μέχρι σήμερα, εξελικτικοί βιολόγοι και γενετιστές εκτιμούσαν ότι οι καφέ και οι πολικές αρκούδες χωρίστηκαν πριν από 600 χιλιάδες έως 5 εκατομμύρια έτη.

Η νέα εκτίμηση, η οποία δημοσιεύεται στην έγκριτη επιθεώρηση Cell, προήλθε από τη γενετική σύγκριση 79 πολικών αρκούδων από τη Γροιλανδία με 10 καφέ αρκούδες από μια ποικιλία τοποθεσιών: από την πολιτεία της Μοντάνα στις ΗΠΑ και τα νησιά της Αλάσκα μέχρι τη Σουηδία και τη Φινλανδία. Η τεχνική που χρησιμοποιήθηκε στη μελέτη θεωρείται πιο αξιόπιστη σε σχέση με τις μεθόδους προηγούμενων ερευνών.

Δηλαδή η καινούργια εκτίμηση που είναι λιγότερο από 500.000 χρόνια, και πριν υπολογιζόταν στη μέγιστη τιμή της στα 5 εκατομμύρια έτη, δημιουργεί μια έκπτωση της τάξεως του 90%. Και όταν με την πάροδο του καιρού θα έχουμε πιο «αξιόπιστες τεχνικές» θα έχουμε και άλλες εκπτώσεις!!!!!!!!!!!!!!!!
Μετά από τα παραπάνω έχεις το θράσος να μιλάς για εκατομμύρια χρόνια; Συγχρονίσου, γιατί ως φαίνεται έχεις μείνει πίσω. Η επιστήμη την οποία επικαλείσαι σαν σημείο αναφοράς έχει κάνει εκπτώσεις. Τα εκατομμύρια χρόνια έχουν πλέον εκπέσει σε χιλιάδες χρόνια!!!!!!!!
LAPTONAS έγραψε:
…η Αγία Γραφή περιγράφει με εντυπωσιακή ακρίβεια την εξέλιξη των ζώων στη Γένεση…
Η Αγία Γραφή απορρίπτει με εντυπωσιακή ακρίβεια την εξέλιξη των ζώων στη Γένεση. Ιδού:

Προκειμένου ο Θεός να δημιουργήσει τα ζώα:
«Καὶ εἶπεν ὁ Θεός• ἐξαγαγέτω ἡ γῆ ψυχὴν ζῶσαν κατὰ γένος, τετράποδα καὶ ἑρπετὰ καὶ θηρία τῆς γῆς κατὰ γένος. καὶ ἐγένετο οὕτως» (Γεν. 1,24).
Εδώ βλέπουμε ότι ο Θεός προστάζει τη γη να βγάλει ζώα, σε διαφορετικά είδη, αποκλείοντας από τότε την εξελικτική διαδικασία.

Προκειμένου ο Θεός να δημιουργήσει τον άνθρωπο:
«καὶ ἔπλασεν ὁ Θεὸς τὸν ἄνθρωπον, χοῦν ἀπὸ τῆς γῆς, καὶ ἐνεφύσησεν εἰς τὸ πρόσωπον αὐτοῦ πνοὴν ζωῆς, καὶ ἐγένετο ὁ ἄνθρωπος εἰς ψυχὴν ζῶσαν» (Γεν. 2,7).
«καὶ εὐλόγησεν αὐτοὺς ὁ Θεός, λέγων• αὐξάνεσθε καὶ πληθύνεσθε καὶ πληρώσατε τὴν γῆν καὶ κατακυριεύσατε αὐτῆς καὶ ἄρχετε τῶν ἰχθύων τῆς θαλάσσης καὶ τῶν πετεινῶν τοῦ οὐρανοῦ καὶ πάντων τῶν κτηνῶν καὶ πάσης τῆς γῆς καὶ πάντων τῶν ἑρπετῶν τῶν ἑρπόντων ἐπὶ τῆς γῆς.» (Γεν. 1,28)
Δηλαδή: Ο τελείως διαφορετικός τρόπος με τον οποίο δημιούργησε ο Θεός τον άνθρωπο, συνετέλεσε ώστε να έχει τα τελείως διαφορετικά και ΜΟΝΑΔΙΚΑ χαρακτηριστικά του.
Με αποτέλεσμα να κυριαρχεί - σύμφωνα με την αποδειχθείσα πρόρρηση του Θεού - σε ΟΛΗ την υπόλοιπη ζωντανή ύπαρξη.

Εάν φίλε LAPTONAS, βλέπαμε με τα μάτια μας, όντα διαφορετικής μορφής μεταξύ τους, και με τον άνθρωπο, έχοντα της ΑΚΡΙΒΟΥΣ ίδιας ποιότητας διανόηση και επικοινωνία με αυτήν που διαθέτει ο άνθρωπος δεν θα ίσχυαν οι περιγραφές της Αγίας Γραφής. Τώρα όμως, ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ, όπως παρουσιάζονται μπροστά στα μάτια μας, ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ.

Μη μου πεις ότι τα πιο πάνω είναι εκτός νήματος. Όπως αντιλαμβάνεσαι, απάντησα σε τοποθέτησή σου που είχες κάνει σε αυτό το νήμα.

Άντε λοιπόν χρησιμοποίησε την επιχειρηματολογία της επιστήμης νεογνού από την οποία είσαι επηρεασμένος, ώστε να γελάσουν και οι δικές μου κάλτσες!!!

Re: Οι Δεινόσαυροι κατά την Ορθοδοξία ;

33
Διάβαστε αυτό εδώ το ωραίο άρθρο του Κόκκινου Ουρανού ονόματι "Ο Μπαμπάς;" (αντι-Δαρβινικό, καταρρίπτει την θεωρία της Εξέλιξης με κάποια από τα πολλά επιχειρήματα που υπάρχουν).


http://www.filoumenos.com/forum/posting ... 50&p=67204

(ή απευθείας στο original Source για να βλέπετε απευθείας και τις εικόνες) --> http://redskywarning.blogspot.gr/2009/0 ... _1221.html
«Όσο κι αν είναι λίγοι αυτοί όπου διατηρούν την ευσέβεια, αυτοί είναι η Εκκλησία» (Αγ.Νικηφόρος)\n\n«Μὴ φοβοῦ τὸ μικρὸν ποίμνιον· ὅτι εὐδόκησεν ὁ πατὴρ ὑμῶν δοῦναι ὑμῖν τὴν βασιλείαν.» (Λουκ.ιβʼ32)

Re: Οι Δεινόσαυροι κατά την Ορθοδοξία ;

34
Vassilis_1 έγραψε: Μη μου πεις ότι τα πιο πάνω είναι εκτός νήματος. Όπως αντιλαμβάνεσαι, απάντησα σε τοποθέτησή σου που είχες κάνει σε αυτό το νήμα.
Όχι δεν απάντησες, απλά λες τα δικά σου.
LAPTONAS έγραψε: Τα λιοντάρια και οι τίγρεις και οι κροκόδειλοι έφαγαν πολλούς ανθρώπους στο διάβα της ανθρώπινης ιστορίας και δεν είδα ποτέ κάποια αναφορά να λέει ότι στις Ρωμαϊκές αρένες πετούσαν τους ανθρώπους σε τυρρανόσαυρους. Ούτε διάβασα στην Περσία να καβαλούν βροντόσαυρους. Που ήταν λοιπόν αυτά τα όντα στην ανθρώπινη ιστορία ; Περιμένω να μου βρεις αναφορές μέσα στην Αγία Γραφή ή κάποια άλλη ιστορική παράδοση που να έχει βαρύτητα και να μιλάει για δεινόσαυρους και όχι κροκόδειλους και "Δράκους". Περιμένω αν μου απαντήσεις γιατί δεν υπάρχουν θηλαστικά που να χρονολογούνται στην ίδια εποχή με τους δεινόσαυρους. Περιμένω να μου απαντήσεις αν ζούσαν το 5508 τότε πότε εξαφανίστηκαν και από τι;

αν δε ξέρεις απλά παραδέξου το, αν πάλι ξέρεις απλά τεκμηρίωσε μου εύστοχα όλα τα παραπάνω γιατί πραγματικά δεν μπορώ να βρω μία προσέγγιση πάνω στο πως πρέπει να αντιμετωπίζουμε Ορθόδοξα τα ευρήματα των δεινοσαύρων.
1.Σοφία πάντων κάλλιστον, η δε αμάθεια πάντων κάκιστον
2. ζητεῖτε τὴν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ, καὶ ταῦτα πάντα προστεθήσεται ὑμῖν

Re: Οι Δεινόσαυροι κατά την Ορθοδοξία ;

35
omg έγραψε:
LAPTONAS έγραψε:
omg έγραψε: Μία μικρή παρατήρηση θέλω να κάνω.

Αυτά τις οντότητες "Εκατομμυρίων Ετών" κλπ.....ΔΕΝ τα λέει η "επιστήμη", αλλά όσοι από τους επιστήμονες "ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ" (believe) στην "Εξέλιξη / Δαρβινισμό"
με συγχωρείς αλλά η μία εκ των δύο θεωρία των "εκατομμυρίων ετών" προκύπτει από το διαχωρισμό που έχει γίνει με σύσσωμη την επιστήμη σε περιόδους του Μεσοζωικού αιώνα. Δηλαδή ουσιαστικά έχουμε Τριασική, Ιουρασική, Κρητιδική περίοδο, σύμφωνα με τις επιστήμες της βιολογίας, της ζωολογίας, της γεωλογίας, της γεωπονίας, κτλ (συμφωνούν δηλαδή οι περισσότεροι κλάδοι που ασχολούνται με το θέμα) κατά τις οποίες περιόδους έζησαν οι δεινόσαυροι.
Ε όχι ρε συ Laptona και.... με "Σύσσωμη την Επιστήμη".
Εγώ ας πούμε διαφωνώ καθώς και χιλιάδες άλλοι επιστήμονες...

(τα ίδια κάνουν και με το "Φαινόμενο του θερμοκηπίου"...!!! Προβάλλουν αυτά που εξυπηρετούν την Νέα Τάξη πραγμάτων και ίσως πολεμούν τους διαφωνούντες επιστήμονες. Ψάξε να δεις τι γίνεται με την "Επιστημονική Κοινότητα που (δήθεν) ΣΥΜΦΩΝΕΙ" όπως λες σε συγκεκριμένες απόψεις για το συγκεκριμένο θέμα...!!!)

Εκτός αν εννοείς ως --> "Σύσσωμη την Επιστήμη" την "επιστήμη" των Μέσων Μαζικής (Τύφλωσης) Ενημέρωσης (ΜΜΕ) που είναι κατευθυνόμενη και εξυπηρετεί τα σχέδια της Νέας Εποχής και του Αντιχρίστου...!!!

Συνεπώς,
Όχι, εσύ να με συγχωρείς, αλλά παρά το γεγονός οτι η "θεωρία" των μεθόδων χρονολόγισης έχει υποτίθεται "επιστημονική βάση", για να βρούνε τα "επιστημονικά" τους αποτελέσματά τους οι επιστήμονες στηρίζονται ΚΑΘΑΡΑ ΣΕ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ (τις οποίες υποθέσεις τις ΕΝΑΛΛΆΣΣΟΥΝ μάλιστα κατά το συμφέρον τους, για να τους βγαίνουν τα νούμερα σύμφωνα με αυτά που θέλουν να δείξουν).

Αυτό φίλε, λυπάμαι αλλά ΔΕΝ είναι επιστήμη.
Η επιστήμη δεν βασίζεται σε "υποθέσεις".
Επιστήμη το βαπτίζουν αυτοί που θέλουν να προωθήσουν τα σχέδια της νέας τάξης για τους "αδαής"...!!!

"Ένα και ένα κάνουν δύο" (ή "μηδέν και ένα το κρατούμενο" σε άλλο σύστημα αρίθμησης)...

Όλα αυτά τα τρελά νούμερα που βγάζουν (εκατομμύρια και δισεκατομμύρια χρόνια) είναι βασισμένα ναι μεν σε ένα κομμάτι (επιστημονικής) θεωρίας με μετρήσεις κλπ. (για να βγάλουν την θεωρία), αλλά στην πράξη βασίζονται καθαρά σε ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ διότι τους λείπουν σημαντικά στοιχεία στην εξίσωση...,οπότε τα αποτελέσματα είναι εντελώς αυθαίρετα...!!

Στην ουσία, επιλέγουν τα αποτελέσματα που τους βολεύει για να στηρίξουν άλλα πράγματα που τους συμφέρει (πχ. την θεωρία της εξέλιξης).

Αυτό φίλε Laptona, λυπάμαι αλλά ΔΕΝ είναι ΕΠΙΣΤΗΜΗ.
Ο καθένας κάνει ο,τι θέλει *(κατά βούληση)....και σουλουπώνει τα αποτελέσματα ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙ και όπως τον ΒΟΛΕΎΕΙ...!!!

Δες το παρακάτω αρθράκι που εντόπισα μόλις, για να καταλάβεις περίπου τι εννοώ (δίνει με ωραίο τρόπο να καταλάβει κάποιος που δεν γνωρίζει και πολλά, το ΓΙΑΤΙ δεν είναι οι μέθοδοι χρονολόγισης σωστές επιστημονικά. Στην ουσία δεν είναι καν επιστημονικός τρόπος μέτρησης).


Πως λειτουργεί η μέθοδος χρονολόγησης


by Tas Walker
μεταφρασμένο από τον Δημήτρη Τσακνάκη
water dripping from a tap into a cylinder beaker
Εικόνα
Απευθυνόμενος στους μαθητές, χρησιμοποίησα έναν ογκομετρικό κύλινδρο για να τους παρουσιάσω πως λειτουργεί η επιστημονική χρονολόγηση. Η εικόνα έδειχνε μια βρύση να στάζει μέσα στον κύλινδρο. Ήτανε καλά σημαδεμένος έτσι ώστε το κοινό να βλέπει ότι περιέχει ακριβώς 300 ml με νερό. Το διάγραμμα επίσης έδειχνε ότι η βρύση έσταζε με ρυθμό 50 ml / ώρα.

Τους ρώτησα: “Για πόση ώρα το νερό στάζει μέσα στον κύλινδρο;”

Αμέσως κάποιος φώναξε, “Έξι ώρες.”

“Ωραία, πως το συμπέρανες αυτό;”

“Διαιρώντας την ποσότητα του νερού μέσα στον κύλινδρο (300 ml) με τον ρυθμό (50 ml την ώρα)”

“Άριστα”, του είπα. “Βλέπετε πόσο εύκολο είναι να υπολογίσεις την ηλικία ενός αντικειμένου επιστημονικά; Κάθε μέθοδος χρονολόγησης που χρησιμοποιούν οι επιστήμονες λειτουργεί με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Συμπεριλαμβάνοντας και τη μέτρηση ενός αντικειμένου που αλλάζει με το χρόνο.”

Ο κόσμος άρχισε να χαλαρώνει μόλις κατάλαβε ότι η επιστήμη της χρονολόγησης δεν είναι και τόσο δύσκολη. Τότε τους εξέπληξα, “Το πρόβλημα είναι ότι οι έξι ώρες είναι λάθος απάντηση.”

Φαινόταν μπερδεμένοι και δύσπιστοι.


“Αυτό το πείραμα το έστησα εγώ, και μπορώ να σας πω ότι το νερό στάζει για μία ώρα. Μπορείτε να μου πείτε τι συνέβη;”

Αφού ανασυγκροτήθηκαν, κάποιος φώναξε, “Η βρύση έσταζε γρηγορότερα στο παρελθόν;”

“Πιθανόν”, είπα.

“Ο κύλινδρος ήταν σχεδόν γεμάτος όταν ξεκινήσατε;”

“Μπορεί. Αλλά μπορείτε να δείτε τι είναι αυτό που κάνετε;” Ρώτησα. “Προκειμένου να υπολογίσετε μια ηλικία κάνετε υποθέσεις για το παρελθόν. Υποθέσατε ότι ο ρυθμός ήταν πάντοτε 50 ml την ώρα και ότι ο κύλινδρος ήταν γεμάτος όταν ξεκίνησε. Βασιζόμενοι σε υποθέσεις υπολογίσατε τη διάρκεια των έξι ωρών.

Κούνησαν τα κεφάλια τους.

“Ήσασταν απόλυτα ικανοποιημένοι μ‘ αυτή την απάντηση. Κανένας σας δεν την αμφισβήτησε.” Συμφώνησαν.


Η επιστημονική χρονολόγηση δεν είναι ένας τρόπος μέτρησης αλλά ένας τρόπος σκέψης.


Τότε, όταν σας είπα τη σωστή απάντηση, καταλάβατε τι κάνατε; Αλλάξατε αμέσως τις υποθέσεις σας για το παρελθόν έτσι ώστε να συμφωνήσετε με τη διάρκεια που σας είπα εγώ.

Κάθε επιστήμονας πρέπει πρώτα να κάνει υποθέσεις για το παρελθόν προτού μπορέσει να υπολογίσει μια ηλικία. Αν το αποτέλεσμα μοιάζει εντάξει, θα το αποδεχθεί ευχαρίστως. Αλλά αν δεν συμφωνεί με άλλες πληροφορίες τότε θα αλλάξει τις υποθέσεις του έτσι ώστε η απάντησή του να συμφωνεί.

Δεν έχει σημασία αν η υπολογιζόμενη ηλικία είναι πολύ μεγάλη ή πολύ μικρή. Υπάρχουν πάντα πολλές υποθέσεις που πρέπει να κάνει ένας επιστήμονας για να έχει μια συνεπής απάντηση.

Ξαφνικά τα φώτα έσβησαν.

Το ακροατήριό μου είδε, εν συντομία, πως λειτουργεί η μέθοδος χρονολόγησης.





1. Η επιστημονική χρονολόγηση δεν είναι ένας τρόπος μέτρησης αλλά ένας τρόπος σκέψης.






Πως λειτουργεί στην πράξη

Ένα στρώμα ηφαιστειακής στάχτης στην ανατολική Αφρική, που ονομάζεται τέφρα KBS, έγινε διάσημο λόγω των ανθρώπινων απολιθωμάτων που βρέθηκαν τριγύρω.1

Χρησιμοποιώντας τη μέθοδο καλίου-αργού (potassium-argon) , οι Fitch και Miller ήταν οι πρώτοι που μέτρησαν την ηλικία της τέφρας.

Το αποτέλεσμα τους των 212–230 εκατομμυρίων ετών δεν συμφωνούσε με την ηλικία των απολιθωμάτων (ελέφαντας, γουρούνι, πίθηκος και εργαλεία) κι έτσι απόρριψαν τη χρονολογία. Είπαν ότι το δείγμα μολύνθηκε με υπερβολική ποσότητα αργού.

2. Χρησιμοποιώντας νέα δείγματα άστριου και ελαφρόπετρας (feldspar and pumice) “χρονολόγησαν αξιόπιστα” την τέφρα στα 2,61 εκατ. χρόνια το οποίο συμφωνούσε ωραία.

Αργότερα, αυτή η ηλικία επιβεβαιώθηκε από δύο ακόμη μεθόδους χρονολόγησης (παλαιομαγνητισμού και κομματιών σχάσης—paleomagnetism and fission tracks), και έγινε ευρέως αποδεκτό.

Έπειτα ο Richard Leakey βρήκε ένα κρανίο (ονομάζεται KNM-ER 1470) κάτω από την τέφρα KBS, ένα κρανίο που έμοιαζε υπερβολικά σύγχρονο για να είναι 3 εκατ. ετών.

Έτσι ο Curtis και άλλοι επαναχρονολόγησαν την KBS τέφρα με τη χρήση επιλεγμένων δειγμάτων αστρίου και ελαφρόπετρας και εξασφάλισαν την ηλικία των 1,82 εκατ. ετών. Αυτή η νέα ημερομηνία συμφωνούσε με την παρουσία του κρανίου.3

Δοκιμές από άλλους επιστήμονες χρησιμοποιώντας παλαιομαγνητισμό και κομμάτια σχάσης επιβεβαίωσαν την μικρότερη χρονολόγηση.

Έτσι, μέχρι το 1980 υπήρχε μια νέα, εντυπωσιακά σύμφωνη χρονολόγηση για την τέφρα KBS, και ήταν αυτή που έγινε κοινά αποδεκτή.

Το οποίο επεξηγεί ότι, αντίθετα με τις δημοφιλείς πεποιθήσεις, οι μέθοδοι χρονολόγησης δεν είναι ο πρωταρχικός τρόπος που αποφασίζονται οι ηλικίες.


Οι μέθοδοι χρονολόγησης δεν ηγούνται αλλά ακολουθούν.



Τα αποτελέσματά τους πάντοτε ερμηνεύονται ώστε να συμφωνούν με άλλους παράγοντες, όπως η εξελικτική ερμηνεία της γεωλογίας και των απολιθωμάτων
.



Βιβλιογραφία και σημειώσεις

For more information see Lubenow, M.L., The pigs took it all, Creation 17(3):36–38, 1995; creation.com/pigstook.
Fitch, F.J. and Miller, J.A., Radioisotopic age determinations of Lake Rudolf artifact site, Nature 226(5242):226–228, 1970.
Curtis, G.H., et al., Age of KBS Tuff in Koobi Fora Formation, East Rudolf, Kenya, Nature 258(5534):395–398, 4 December 1975.

Source: http://creation.com/how-dating-methods-work-greek
Θα προτιμούσα να μου βρεις 1 επιστημονικό άρθρο δημοσιευμένο σε έγκριτο περιοδικό το οποίο να μπορούμε να διαβάσουμε, που να στηρίζει την θέση ότι δεν υπάρχει Τριασική, Ιουρασική, Κρητιδική περίοδος και ότι αυτά είναι π.χ. ψευδολογήματα, εφόσον ανήκεις σε ανάλογο επιστημονικό κλάδο.

:0607
1.Σοφία πάντων κάλλιστον, η δε αμάθεια πάντων κάκιστον
2. ζητεῖτε τὴν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ, καὶ ταῦτα πάντα προστεθήσεται ὑμῖν

Re: Οι Δεινόσαυροι κατά την Ορθοδοξία ;

36
Χριστός Ανέστη!!!
LAPTONAS:
Τα λιοντάρια και οι τίγρεις και οι κροκόδειλοι έφαγαν πολλούς ανθρώπους στο διάβα της ανθρώπινης ιστορίας και δεν είδα ποτέ κάποια αναφορά να λέει ότι στις Ρωμαϊκές αρένες πετούσαν τους ανθρώπους σε τυρρανόσαυρους. Ούτε διάβασα στην Περσία να καβαλούν βροντόσαυρους. Που ήταν λοιπόν αυτά τα όντα στην ανθρώπινη ιστορία ; Περιμένω να μου βρεις αναφορές μέσα στην Αγία Γραφή ή κάποια άλλη ιστορική παράδοση που να έχει βαρύτητα και να μιλάει για δεινόσαυρους και όχι κροκόδειλους και "Δράκους". Περιμένω αν μου απαντήσεις γιατί δεν υπάρχουν θηλαστικά που να χρονολογούνται στην ίδια εποχή με τους δεινόσαυρους. Περιμένω να μου απαντήσεις αν ζούσαν το 5508 τότε πότε εξαφανίστηκαν και από τι;

αν δε ξέρεις απλά παραδέξου το, αν πάλι ξέρεις απλά τεκμηρίωσε μου εύστοχα όλα τα παραπάνω γιατί πραγματικά δεν μπορώ να βρω μία προσέγγιση πάνω στο πως πρέπει να αντιμετωπίζουμε Ορθόδοξα τα ευρήματα των δεινοσαύρων.
LAPTONAS:
…η Αγία Γραφή περιγράφει με εντυπωσιακή ακρίβεια την εξέλιξη των ζώων στη Γένεση…
Vassilis_1:
Η Αγία Γραφή απορρίπτει με εντυπωσιακή ακρίβεια την εξέλιξη των ζώων στη Γένεση. Ιδού:
Προκειμένου ο Θεός να δημιουργήσει τα ζώα:
«Καὶ εἶπεν ὁ Θεός· ἐξαγαγέτω ἡ γῆ ψυχὴν ζῶσαν κατὰ γένος, τετράποδα καὶ ἑρπετὰ καὶ θηρία τῆς γῆς κατὰ γένος. καὶ ἐγένετο οὕτως» (Γεν. 1,24).
Εδώ βλέπουμε ότι ο Θεός προστάζει τη γη να βγάλει ζώα, σε διαφορετικά είδη, αποκλείοντας από τότε την εξελικτική διαδικασία.

Προκειμένου ο Θεός να δημιουργήσει τον άνθρωπο:
«καὶ ἔπλασεν ὁ Θεὸς τὸν ἄνθρωπον, χοῦν ἀπὸ τῆς γῆς, καὶ ἐνεφύσησεν εἰς τὸ πρόσωπον αὐτοῦ πνοὴν ζωῆς, καὶ ἐγένετο ὁ ἄνθρωπος εἰς ψυχὴν ζῶσαν» (Γεν. 2,7).
«καὶ εὐλόγησεν αὐτοὺς ὁ Θεός, λέγων· αὐξάνεσθε καὶ πληθύνεσθε καὶ πληρώσατε τὴν γῆν καὶ κατακυριεύσατε αὐτῆς καὶ ἄρχετε τῶν ἰχθύων τῆς θαλάσσης καὶ τῶν πετεινῶν τοῦ οὐρανοῦ καὶ πάντων τῶν κτηνῶν καὶ πάσης τῆς γῆς καὶ πάντων τῶν ἑρπετῶν τῶν ἑρπόντων ἐπὶ τῆς γῆς.» (Γεν. 1,28)

Δηλαδή: Ο τελείως διαφορετικός τρόπος με τον οποίο δημιούργησε ο Θεός τον άνθρωπο, συνετέλεσε ώστε να έχει τα τελείως διαφορετικά και ΜΟΝΑΔΙΚΑ χαρακτηριστικά του.
Με αποτέλεσμα να κυριαρχεί - σύμφωνα με την αποδειχθείσα πρόρρηση του Θεού - σε ΟΛΗ την υπόλοιπη ζωντανή ύπαρξη.

Εάν φίλε LAPTONAS, βλέπαμε με τα μάτια μας, όντα διαφορετικής μορφής μεταξύ τους, και με τον άνθρωπο, έχοντα της ΑΚΡΙΒΟΥΣ ίδιας ποιότητας διανόηση και επικοινωνία με αυτήν που διαθέτει ο άνθρωπος δεν θα ίσχυαν οι περιγραφές της Αγίας Γραφής. Τώρα όμως, ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ, όπως παρουσιάζονται μπροστά στα μάτια μας, ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ.

Μη μου πεις ότι τα πιο πάνω είναι εκτός νήματος. Όπως αντιλαμβάνεσαι, απάντησα σε τοποθέτησή σου που είχες κάνει σε αυτό το νήμα.
LAPTONAS απαντά:
Όχι δεν απάντησες, απλά λες τα δικά σου.
Σε ένα διάλογο συμβαίνει να αναπτύσσει ο καθένας τη δική του επιχειρηματολογία! Να λέει δηλαδή τα δικά του.

Βεβαίως, η δική σου επιχειρηματολογία βασίζεται στην επιστημονική “μωρανθείσαν σοφίαν” κατά τον Μέγα Βασίλειο (εννοείται, ότι ο χαρακτηρισμός του Μεγάλου Βασιλείου αποδίδεται στην επιστήμη, όταν αυτή, στην προσπάθειά της να εξιχνιάσει θέματα στα οποία απουσιάζει παντελώς η άμεση παρατήρηση, όπως: Της αρχής του σύμπαντος, της αρχής της ζωής, κάθε υποτιθέμενης αρχής, και της χρονολόγησης, έχει αντίθετες απόψεις από τις αποδεδειγμένες περιγραφές της Αγίας Γραφής). Παράλληλα με τον χαρακτηρισμό του Μεγάλου Βασιλείου, κινείται και ο επιστημονικός όρος της Επαγωγής http://www.filoumenos.com/forum/viewtop ... 069#p67069 ο οποίος ΔΕΝ κατοχυρώνει ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ επιστημονική θεωρία σχετική με την εξιχνίαση των πιο πάνω θεμάτων, πετώντας την στον κάλαθο των αχρήστων. Κοντολογίς ο χαρακτηρισμός του Μεγάλου Βασιλείου, και η καταδίκη της επαγωγής θα ακολουθούν εσαεί την επιστήμη, όταν στην προσπάθειά της να ξεπεράσει το ταβάνι των δυνατοτήτων της, επιχειρεί την εξιχνίαση των θεμάτων αυτών, των οποίων την εξιχνίαση αναλαμβάνουν, αποκλειστικά, οι αποδεδειγμένες περιγραφές της Αγίας Γραφής.

Απαντώντας στην τοποθέτησή σου φίλε LAPTONAS, χρησιμοποίησα την επιχειρηματολογία η οποία βασίζεται στις αποδεδειγμένες περιγραφές της Αγίας Γραφής.

Τώρα εσύ, αν συμφωνείς με την επιχειρηματολογία μου, η οποία καταρρίπτει την εξελικτική θεωρία, οφείλεις να το δηλώσεις.
Αν έχεις αντιρρήσεις, πρέπει να τις διατυπώσεις.
Έτσι γίνεται ο διάλογος.

Απάντησέ λοιπόν: Ή συμφωνείς με την επιχειρηματολογία μου, η οποία καταρρίπτει την εξελικτική θεωρία, ή έχεις αντιρρήσεις, τις οποίες όμως πρέπει να διατυπώσεις.
Τότε και εγώ, θα σου απαντήσω στο ερωτηματολόγιο το οποίο έχεις θέσει.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Περίεργα πλάσματα”

cron