Re: ΓΙΓΑΝΤΕΣ, ΝΕΦΕΛΙΜ, ΚΑΙ ΑΛΛΑ!!

109
Μια μικρη παρέμβαση.

Εγω βλεπω οτι στη παρεμβαση σου εχεις βρει το δεντρο αλλα εχεις χασει το δασος λιγο πολυ μενεις στην ορθοδοξια αλλα χανεις την ουσια.

Η Ουσια πρωτ απ ολα ειναι ο χριστιανισμος αραγες για αρχη πιστευεις στο Χριστο οποτε εισαι ηδη σε καλο δρομο.

Του οτι υπαρχουν δογματα καθολικοι πρωτεσταντες ορθοδοξοι κτλπ αυτο ειναι κουταμαρα αλλα κανεις δεν εχει κατσει να το σκεφτει και ειναι κουταμαρα γιατι ειναι ο τροπος που σκεφτονται οι εκκλησιες,

Ολοι εχουν διαβασει την αγια γραφη ολοι την δεχονται απλα αλλοι πρατουν αλλιως αλλοι ετσι αλλοι παραλληλα.

Εγω για μενα ειμαι πρωτα απ ολα χριστιανος και μετα ορθοδοξος θα μπορουσα να ειμαι καθολικος ευαγγελιστης δεν αλλαζει κατι απλα διαλεξα την ορθοδοξια οχι για αυτα που γραφτηκαν στην αγια γραφη γιατι τα περισσοτερα απλα δε στεκουν οπως τον αδαμ και την ευα και πως πολλαπλασιαστηκε ξαφνικα ο κοσμος και παει λεγοντας.

Απλα και μονο γιατι εχω δει περισσοτερη καλοσυνη σε ορθοδοξους απ οτι σε καθολικους με σταυροφοριες που σκοτωναν στο ονομα του θεου ευαγγελιστες που δε ξερεις αν μπαινεις σε εκκλησια η σε μεγαλο σπιτι και παει λεγοντας.

Εγω νιοθω Χριστιανος ορθοδοξος και δε κολονω να το πω ουτε να το υπερασπιστω και ζω σε μια χωρα που δε βλεπουν τους ορθοδοξους με καλο ματι..

Αλλα δε πιστευω τα παντα απ οσα εχουν γραφτει στην αγια γραφη γιατι δε στεκουν δε μπορω απλα να πιστευω σα ενα ρομποτ να δεχομαι τα παντα χωρις να ξερω να ψαχνω γιατι.

Εκτος αυτου που ειπα θα ρωτησω τον παυλο δε το ειπα κοροιδευτηκα αλλα απο τη στιγμη που ειμαι χριστιανος πιστευω και στην αποκαλυψη κι εκει θα γινει η κριση των ανθρωπων βαση αποκαλυψης οποτε εαν ειμαι αξιος και περασω στη πλευρα του θεου τοτε το να συναντησω το παυλο και να κανω μια συζητηση μαζι του δεν ειναι κι εξωπραγματικο αλλα αληθεια.

Η αποκαλυψη μιλαει για το τελος του κοσμου ποια θα ειναι η ουσια το να εισαι αξιος να πας στη παραταξη του θεου αλλα να μην συναντησεις τους υπολοιπους ανθρωπους οχι αγιους γιατι αν περασεις στη πλευρα του θεου θα ειστε ολοι το ενα και το ιδιο.

Δε θα υπαρχουν αξιωματα αλλα μια ισοτητα οι μονοι που θα εχουν αξιωματα λογικα θα ειναι το ταγμα του θεου αρχαγγελοι και παει λεγοντας αλλα αυτοι δεν ειναι και απο εξ αρχης ανθρωποι..

Η πιστη τα πιστευω δε βρισκονται ουτε γραφονται στα βιβλια ειναι στο μυαλο η μαλλον στη ψυχη του ανθρωπου και ειναι στον καθενα με ξεχωριστο τροπο.

Εαν στα ματια των αλλων δε φαινομαι σα χριστιανος αυτο δε με απασχολει καθολου για να ειμαι ειλικρινης.
Εγω θα συνεχισω να ειμαι οπως ειμαι και ποτε δε θα δεχτω τη κριση ενος ανθρωπου μονος ο θεος θα με κρινει γι αυτο που ειμαι.

Δεν είναι τυχαίο που οι πατερες της ορθοδοξίας ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΑΝ (σε Οικουμενικες και Πανορθόδοξες Συνόδους) οσους προσθέτουν ή αφαιρουν κατι (οτιδήποτε, ακόμη και ένα ιωτα ή μια κεραια) απο τις ΓΡΑΠΤΕΣ ΚΑΙ ΑΓΡΑΦΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΞΙΑΣ...!!! -
Εγω θα προτιμησω το πατερα του ουρανου οπως ειπα κανεις ανθρωπος και ποτε δε θα με κρινει...

Re: ΓΙΓΑΝΤΕΣ, ΝΕΦΕΛΙΜ, ΚΑΙ ΑΛΛΑ!!

110
Καταλαβαίνω τι προσπαθεις να πεις.

Διαφωνω όμως.
Επίσης, δεν σε κατακρίνει κανεις όταν σου λέει τι λεει η ορθοδοξία. Κακώς το νιώθεις έτσι.

Πιστεύω οτι μάλλον σου λειπουν γνωσεις ως προς την ορθοδοξια. (Πρέπει δηλαδή να καταναλωσεις χρονο για μελέτη).

Η θεοπνευστια της αγίας γραφης και των οικουμενικων και πανορθόδοξων συνοδων για παράδειγμα ειναι κατι πολυ ουσιώδες στην ορθοδοξία.

Στις οικουμενικες και πανορθόδοξες συνόδους για παράδειγμα, εκφραζεται το θέλημα του Θεού διαμέσω των ανθρωπων που τους εδωσε εξουσια να "λύνουν και να δένουν"...

Μεγαλο κεφάλαιο και άσχετο με το θεμα πιάσαμε όμως τώρα...

Σε ποια χώρα βρίσκεσαι?
«Όσο κι αν είναι λίγοι αυτοί όπου διατηρούν την ευσέβεια, αυτοί είναι η Εκκλησία» (Αγ.Νικηφόρος)\n\n«Μὴ φοβοῦ τὸ μικρὸν ποίμνιον· ὅτι εὐδόκησεν ὁ πατὴρ ὑμῶν δοῦναι ὑμῖν τὴν βασιλείαν.» (Λουκ.ιβʼ32)

Re: ΓΙΓΑΝΤΕΣ, ΝΕΦΕΛΙΜ, ΚΑΙ ΑΛΛΑ!!

111
Σε ποια χώρα βρίσκεσαι?
Στη Γερμανια που ναι μεν εχει κι ελληνες και ελαχιστες ορθοδοξες εκκλησιες κυριως εκει που μενει η πλειοψηφια αλλα η θρησκεια οι θρησκειες μαλλον που κυριαρχουν τα δογματα να τα πουμε αλλιως ειναι οι καθολικοι και μετα ευαγγελιστες πρωτεσταντες..

Εγω μενω σ ενα διαμερισμα της Γερμανιας που ειναι γεματο ευαγγελιστες και λιγοτερο καθολικους και ορθοδοξους σχετικα λιγους αλλα χωρις εκκλησια.

Οι ορθοδοξοι δεν ειναι της ιδαιτερης συμπαθειας θυμαμαι που τσακωνομουν μ εναν ευαγγελιστη παστορα επειδη του ειχα πει οτι ο παπας εφταιγε που οι σταυροφοροι αλωσαν για πρωτη φορα τη πολη και του οτι οι σταυροφοροι σφαζαν στο ονομα του κυριου αυτος επεμενε οτι ηταν χριστιανοι εγω επεμενα οτι ηταν δολοφονοι και τελικα κατεληξαμε να με λεει ρατσιστη και αντισιμητη..

Re: ΓΙΓΑΝΤΕΣ, ΝΕΦΕΛΙΜ, ΚΑΙ ΑΛΛΑ!!

112
Εναςαγνωστος έγραψε:
Σε ποια χώρα βρίσκεσαι?
Στη Γερμανια που ναι μεν εχει κι ελληνες και ελαχιστες ορθοδοξες εκκλησιες κυριως εκει που μενει η πλειοψηφια αλλα η θρησκεια οι θρησκειες μαλλον που κυριαρχουν τα δογματα να τα πουμε αλλιως ειναι οι καθολικοι και μετα ευαγγελιστες πρωτεσταντες..

Εγω μενω σ ενα διαμερισμα της Γερμανιας που ειναι γεματο ευαγγελιστες και λιγοτερο καθολικους και ορθοδοξους σχετικα λιγους αλλα χωρις εκκλησια.

Οι ορθοδοξοι δεν ειναι της ιδαιτερης συμπαθειας θυμαμαι που τσακωνομουν μ εναν ευαγγελιστη παστορα επειδη του ειχα πει οτι ο παπας εφταιγε που οι σταυροφοροι αλωσαν για πρωτη φορα τη πολη και του οτι οι σταυροφοροι σφαζαν στο ονομα του κυριου αυτος επεμενε οτι ηταν χριστιανοι εγω επεμενα οτι ηταν δολοφονοι και τελικα κατεληξαμε να με λεει ρατσιστη και αντισιμητη..

Καλά έναν ευαγγελιστή (προτεστάντη), μπορείς πολύ εύκολα να τον αποστομώσεις διότι είναι εντελώς άκυροι...

Πχ. Εφόσον αυτοί δεν δέχονται τις Οικουμενικές και Πανορθόδοξες Συνόδους (τα της ορθοδοξίας...κλπ, "τα λένε οι παπάδες" και δεν τα δέχονται, δέχονται μόνο ο,τι λέει μέσα το Ευαγγέλιο), όταν τους ρωτήσεις "που βρήκαν το τυπικό λειτουργίας" (πχ. τα κείμενα) για την τέλεση πχ. μιας βάπτισης ή ενός γάμου, δεν θα ξέρουν τι να απαντήσουν....(διότι "κάπου τα βρήκαν", δεν μπορεί..!!! ).
Έρχονται σε φάση-αντίφαση τα πιστεύω τους με τις πράξεις τους.
Δεν μπορεί από την μία να λες οτι δέχεσαι ΜΟΝΟ το Ευαγγελιο και να απορρίπτεις "οσα λένε οι παπάδες" (μαζί και τις Οικουμενικές Συνόδους κλπ) και από την άλλη να χρησιμοποιείς τυπικό λειτουργίας για πχ. έναν Γάμο ή μια βάπτιση, που ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ μέσα στο Ευαγγέλιο...!!! Που τα βρήκαν τα κείμενα.
(είναι σαν έναν βουδιστή που σκοτώνει κουνούπι. Σκοτώνει "μετενσαρκωμένο" άνθρωπο??? χαχα)

Επίσης αν πας προς τα πίσω στον χρόνο (για τις χειροτονίες) ...θα δεις οτι "κάπου κολλάει η δουλειά".
Δεν καταλήγουν στους Αποστόλους.
Δηλαδή "Αποστολική Διαδοχή" --> ΜΗΔΕΝ οι προτεστάντες. (δηλαδή άλλος ένας λόγος που ΔΕΝ έχουν Ιεροσύνη και τα μυστήριά τους είναι άκυρα, τα παιδιά που βαπτίζουν είναι αβάπτιστα κλπ...). Ένα σχίσμα των σχισματοαιρετικών Λατίνων ήταν, τίποτα περισσότερο, στο οποίο μάλιστα επειδή δεν είχαν επίσκοπο για να αφήσει διαδόχους....φτιάξαν έναν μόνοι τους από το πουθενά, μόνο και μόνο για να πάψουν να εντάσσονται στους Λατίνους.

Δεν έχω κάτσει να τους μελετήσω ιδιαίτερα τους Ευαγγελικούς, αλλά νομίζω οτι με τα παραπάνω δύο (ιδίως με το "τυπικό λειτουργίας" για πχ. γάμους και βαφτίσια), αποστομώνονται (διότι πέφτουν σε φάση-αντίφαση).

Μην ασχολείσαι μαζί τους να αντιπαρέλθεις.
Χρειάζεσαι γνώσεις (και πολύ διάβασμα) για να μπορείς να συζητάς με όλους αυτούς αποτελεσματικά και να μπορείς να τους δείξεις τα λάθη τους (μπας και ξυπνήσουν).
Αλλά ακόμα και γνώσεις να είχες, εάν ο άνθρωπος που συζητάς βγάζει εγωισμό, όταν του λες σωστά πράγματα με αποδείξεις και παραπομπές, ΔΕΝ σε ακούει, αλλά το αντίθετο...πάει να σε φάει...!!!

Επειδή ζεις εξωτερικό, είναι λογικό να έχεις περισσότερο "πολυ-πολιτισμικές" καταβολές (λόγω του περιγύρου).
Οι άμυνές σου στην "Πανθρησκεία" και τον "Οικουμενισμό" λογικά θα είναι ελάχιστες.
Δεν έχεις εκεί (κοντά σου) παραδείγματα ορθοδοξίας για να μπορείς μακροχρόνια να αντιλαμβάνεσαι σε βάθος τα περί ορθοδοξίας και να έχεις καλλιεργημένο "δυνατό ορθόδοξο αισθητήριο" (δηλαδή ορθόδοξη κατάρτιση και γνώσεις), έτσι ώστε να αντιλαμβάνεσαι τις διάφορες παγίδες κλπ.

Έτσι είσαι "ευάλωτος" (στο εξωτερικό που βρίσκεσαι) στην πολύ εντόνως προωθούμενη Πανθρησκεία και τον Οικουμενισμό. Να φανταστείς οτι εδώ στην Ελλάδα, υποτίθεται οτι υπάρχει τρόπο τινά...."ορθοδοξία"... και είναι πολύ ΔΥΣΚΟΛΟ να δείξεις στους άλλους τους κινδύνους και να τους καταρτίσεις (π.χ. γίνεται μεγάλος αγώνας για να καταλάβει ο κόσμος πόσο λάθος είναι η Πανθρησκεία και ο Οικουμενισμός). Πόσο μάλλον στο εξωτερικό...όπου τα πράγματα κάθε άλλο παρά "ορθόδοξα" δεν είναι....

Ξέρω οτι εσένα θα σου ακουστεί αυτό που θα σου πω σαν κατάκριση, κλπ, αλλά πίστεψέ με στο λέω με αγάπη συνανθρώπου. Επίσης αυτό που θα σου πω είναι μόνο βάση του τι λέει η Ορθοδοξία.

Π-Ρ-Ο-Σ-Ε-Χ-Ε.

Από τα λεγόμενά σου διακρίνω μια πολύ επιφανειακή κατάρτιση γύρω από την Ορθοδοξία.
Πιθανώς λόγω του περιβάλλοντος που διαμένεις (που ούτε καν "ορθόδοξο" σε εισαγωγικά δεν μπορείς να το πεις) η αντίληψή σου γύρω από τα της ορθοδοξίας είναι κάπως μπερδεμένη.
Νομίζω οτι μάλλον τα έχεις λίγο μπερδεμένα στα περί θρησκείας.
Λόγω του πολυ-πολιτισμικού περιβάλλοντος που είσαι και επειδή δεν έχεις κοντά σου κάποιον να σου εξηγεί (ορθόδοξα) κλπ., ούτε πηγή ορθόδοξων βιβλίων να διαβάσεις και να ανεβάζεις σιγά-σιγά τον πήχη της κατάρτισής σου προς τα πάνω, αλλά και λόγω της έντονης προπαγάνδας υπέρ του Οικουμενισμού (της μεγαλύτερης δηλαδή αίρεσης όλων των εποχών όπου εξισώνονται όχι μόνο όλα τα χριστιανικά δόγματα μεταξύ τους αλλά και όλες οι θρησκείες, με το πρόσχημα οτι όλοι οι χριστιανοί πιστεύουν στον Χριστό (και άρα δήθεν εντάξει) αλλά και οτι όλες οι θρησκείες δήθεν πιστεύουν στον ίδιο Θεό απλά το κάνουν με διαφορετικό τρόπο)....βρίσκεσαι (λόγω όλων αυτών) σε μια μπερδεμένη κατάσταση τόσο ως προς τα της ορθοδοξίας όσο και ως προς τα των άλλων δογμάτων.

Πιθανώς δεν φταις εσύ αλλά οι συνθήκες.
Όμως ποτέ δεν είναι αργά για να ξεπεράσεις όλα τα εμπόδια που σε κάνουν να μπερδεύεσαι.
Θέλει χρόνο και προσπάθεια.
Θέλει ορθόδοξες πηγές.
Εκεί που είσαι είναι δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο.

Η γνώμη μου είναι οτι χρειάζεσαι πρωτίστως ΘΕΛΗΣΗ, στην συνέχεια ΠΡΟΣΕΥΧΗ (βάλτην στο πρόγραμμά σου) και τέλος κατάρτιση.

Χωρίς θέληση, δεν θα κάνεις προσευχή έτσι ώστε ο Θεός να σε βοηθήσει σε όλα τα υπόλοιπα.
Εάν έχεις θέληση, κάνε προσευχή και ζήτα την σωτηρία σου...και όλα τα άλλα θα προστεθούν (ο ίδιος ο Χριστός μέσα στο Ευαγγέλιο μας βεβαιώνει οτι αν ζητάμε την σωτηρία μας, όλα τα άλλα θα προστεθούν. Οπότε μην εάν έχεις θέληση και καλή διάθεση για σωτηρία, κάνε προσευχή και μη φοβάσαι τίποτα. Ο Θεός είναι Παντοδύναμος και ξέρει καλύτερα από εμάς. Την ψυχή σου για παράδειγμα την ξέρει πιο καλά και από εσένα τον ίδιο...χεχε)... :-)
«Όσο κι αν είναι λίγοι αυτοί όπου διατηρούν την ευσέβεια, αυτοί είναι η Εκκλησία» (Αγ.Νικηφόρος)\n\n«Μὴ φοβοῦ τὸ μικρὸν ποίμνιον· ὅτι εὐδόκησεν ὁ πατὴρ ὑμῶν δοῦναι ὑμῖν τὴν βασιλείαν.» (Λουκ.ιβʼ32)

Re: ΓΙΓΑΝΤΕΣ, ΝΕΦΕΛΙΜ, ΚΑΙ ΑΛΛΑ!!

113
Ναι εχεις τις αποψεις σου σε καταλαβαινω προσπαθεις μα μου δειξεις κατα τη δικη σου κριση το καλο το δρομο κτλπ κτλπ.

Δε χρειαζομαι ομως ανθρωπους ορθοδοξους να μου δειξουν τι πρεπει να κανω και γιατι να το κανω εγω ειμαι ελευθερος ανεξαρτητος απο δογματα οπως ειπα και πριν επρεπε να διαλεξω ενα δογμα και διαλεξα την ορθοδοξια γιατι ηταν υποτιθεται οι καλοι στην ιστορια.

Και τωρα που το σκεφτομαι δεν επρπε να τσακωθω με το παστορα για τα δογματα ηταν λαθος αυτο προφανος θα επρεπε να μιλησουμε γιατι εστειλε ο παπας χριστιανους να πολεμησουν χριστιανος αυτο ισως ν ακουγοταν καλυτερα..


Δε θα κατσω ομως ν αναλυσω το πως ζει ενας ορθοδοξος με ποιο τροπο ποιες συνηθιες ακολουθει και γιατι ουτε θα κατσω ν ακουσω τις υποτιθεμενες διδασκαλιες του εχω τον τροπο μου στη θρησκεια κι αυτον ακολουθω ειμαι ανεξαρτητος μπορει ισως καποια στιγμη ν ακουσω τα λογια ενος παπα που μιλαει με καλο τροπο οπως τις προαλλες και να καταλαβω καποια πραγματα κι οχι παπαδες που λενε αερολογιες και χανουν το νοημα σ αυτα που λενε.

Ακολουθω τη θρησκεια με το δικο μου τροπο ανεξαρτητα δε θελω ν ανηκω σε ομαδες ουτε ν ακολουθω ανθρωπους που νομιζουν οτι ο θεος τους εχει δωσει εξουσια..

Εγω δε λεω προσευχες γραμμενες απο αλλους που δε ξερω τιποτα γι αυτους αλλα μιλαω προς το θεο κι αυτος μ ακουει και μου το δειχνει οταν πρεπει..

Θα μ αρεσε καλυτερα ενας κοσμος μια θρησκεια ενωμενη χωρις δογματα συνηθειες οι μεν λενε ειμαστε καλυτεροι απο τους δε και μπλα μπλα μπλα ο χριστιανισμος απο μονος του καταστρεφεται αφου τα δογματα πολεμανε ο ενας τον αλλο εμεις ειμαστε καλυτεροι εσεις χειροτεροι λες και ο θεος ξεχωριζει τους πιστους απο τα δογματα..

Τι να τους κανουμε τους πολεμους αφου καταστρεφομαστε απο μονοι μας.

Τα δογματα εχουν μαχες κι ο αντιχριστος γελαει ειναι ισως η καλυτερη στιγμη για να εμφανιστει και πιστευω οτι αυτο δε θ αργησει να γινει..

Re: ΓΙΓΑΝΤΕΣ, ΝΕΦΕΛΙΜ, ΚΑΙ ΑΛΛΑ!!

114
Εναςαγνωστος έγραψε:Ναι εχεις τις αποψεις σου σε καταλαβαινω προσπαθεις μα μου δειξεις κατα τη δικη σου κριση το καλο το δρομο κτλπ κτλπ.

Δε χρειαζομαι ομως ανθρωπους ορθοδοξους να μου δειξουν τι πρεπει να κανω και γιατι να το κανω εγω ειμαι ελευθερος ανεξαρτητος απο δογματα οπως ειπα και πριν επρεπε να διαλεξω ενα δογμα και διαλεξα την ορθοδοξια γιατι ηταν υποτιθεται οι καλοι στην ιστορια.

Και τωρα που το σκεφτομαι δεν επρπε να τσακωθω με το παστορα για τα δογματα ηταν λαθος αυτο προφανος θα επρεπε να μιλησουμε γιατι εστειλε ο παπας χριστιανους να πολεμησουν χριστιανος αυτο ισως ν ακουγοταν καλυτερα..


Δε θα κατσω ομως ν αναλυσω το πως ζει ενας ορθοδοξος με ποιο τροπο ποιες συνηθιες ακολουθει και γιατι ουτε θα κατσω ν ακουσω τις υποτιθεμενες διδασκαλιες του εχω τον τροπο μου στη θρησκεια κι αυτον ακολουθω ειμαι ανεξαρτητος μπορει ισως καποια στιγμη ν ακουσω τα λογια ενος παπα που μιλαει με καλο τροπο οπως τις προαλλες και να καταλαβω καποια πραγματα κι οχι παπαδες που λενε αερολογιες και χανουν το νοημα σ αυτα που λενε.

Ακολουθω τη θρησκεια με το δικο μου τροπο ανεξαρτητα δε θελω ν ανηκω σε ομαδες ουτε ν ακολουθω ανθρωπους που νομιζουν οτι ο θεος τους εχει δωσει εξουσια..

Εγω δε λεω προσευχες γραμμενες απο αλλους που δε ξερω τιποτα γι αυτους αλλα μιλαω προς το θεο κι αυτος μ ακουει και μου το δειχνει οταν πρεπει..

Θα μ αρεσε καλυτερα ενας κοσμος μια θρησκεια ενωμενη χωρις δογματα συνηθειες οι μεν λενε ειμαστε καλυτεροι απο τους δε και μπλα μπλα μπλα ο χριστιανισμος απο μονος του καταστρεφεται αφου τα δογματα πολεμανε ο ενας τον αλλο εμεις ειμαστε καλυτεροι εσεις χειροτεροι λες και ο θεος ξεχωριζει τους πιστους απο τα δογματα..

Τι να τους κανουμε τους πολεμους αφου καταστρεφομαστε απο μονοι μας.

Τα δογματα εχουν μαχες κι ο αντιχριστος γελαει ειναι ισως η καλυτερη στιγμη για να εμφανιστει και πιστευω οτι αυτο δε θ αργησει να γινει..
Αντιλαμβάνομαι φίλε μου όλα όσα λες καθώς επίσης και το συναίσθημα που κρύβεται πίσω από αυτά που λες.

Διαφωνώ όμως με αυτά που λες.
Τα πράγματα (η πραγματικότητα) είναι πολύ διαφορετικά από αυτά που αναφέρεις και δυστυχώς δεν έχω τον τρόπο να σου δείξω....
Εγώ είμαι ένας απλός άνθρωπος και δυστυχώς δεν μπορώ να σε βοηθήσω...

Μόνο ο Θεός μπορεί να σε βοηθήσει να "δεις" και μακάρι ο Θεός να σε βοηθήσει, να σε ελεήσει και να σε σώσει και εσένα όπως το εύχομαι και για όλους μας.

Είμαστε ήδη εκτός θέματος όμως και τουλάχιστον εδώ (σε αυτό το thread) δεν γίνεται να συνεχίσουμε την συζήτηση γύρω από αυτά. (το θέμα εδώ είναι Γίγαντες, Νεφελίμ και άλλα,...και εμείς έχουμε ξεφύγει).
«Όσο κι αν είναι λίγοι αυτοί όπου διατηρούν την ευσέβεια, αυτοί είναι η Εκκλησία» (Αγ.Νικηφόρος)\n\n«Μὴ φοβοῦ τὸ μικρὸν ποίμνιον· ὅτι εὐδόκησεν ὁ πατὴρ ὑμῶν δοῦναι ὑμῖν τὴν βασιλείαν.» (Λουκ.ιβʼ32)

Re: ΓΙΓΑΝΤΕΣ, ΝΕΦΕΛΙΜ, ΚΑΙ ΑΛΛΑ!!

115
Τι ήταν άραγε η Τιτανομαχία που αναφέρει η Ελληνική Μυθολογία;

Αν σκεφθεί κανείς ότι και η Αγία Γραφή - και δη η Παλαιά Διαθήκη- μιλάει για υιούς τιτάνων στη γη (Ιουδίθ ΙΣΤ, 6), αλλά και για «Κοιλάδα των Τιτάνων» (Βασιλειών Β΄ Ε, 18 και 22), ας ρίξουμε μια ματιά να δούμε τι αναφέρει γι’ αυτούς η Ελληνική Μυθολογία, έτσι όπως την διαβάζουμε στο πεντάτομο έργο της Εκδοτικής Αθηνών!..
Εικόνα
Ενα από τα εδάφια της Παλαιάς Διαθήκης που αναφέρεται στην Κοιλάδα των Τιτάνων (Βασιλ. Ε, 18 και 22).


Για τους Τιτάνες* και ιδιαίτερα την Τιτανομαχία η «Ελληνική Μυθολογία της Εκδοτικής Αθηνών αναφέρει τα εξής:
Ο Κρόνος αφού νικήθηκε από το γιο του τον στερνό, τον Δία — ή με φάρμακο που του έδωσε η Μήτιδα — έξήμεσε τα παιδιά του, που, όπως ξέρουμε, τα κατέπινε από φόβο μήπως του πά­ρουν τη βασιλεία. Αυτά τότε χάρηκαν που ξανα­βγήκαν στο φως, θαύμασαν τον γενναίο αδελφό τους, τον Δία, και στάθηκαν στο πλευρό του γεμά­τα μίσος για τον άδικο πατέρα τους. ' Ετσι οι θεοί χωρίστηκαν σε δυο αντίπαλα στρατόπεδα: από τη μια ο Δίας με τ' αδέλφια του, από την άλλη ο Κρόνος με τα δικά του αδέλφια, τους Τιτάνες.
Παλαιοί και νέοι θεοί, αρσενικοί και θηλυκοί, πήραν μέρος σ' αυτό τον πόλεμο. Τότε, με συμ­βουλή της Γης, ο Δίας ελευθέρωσε τους Κύκλω­πες και τους Εκατόγχειρες, που ο Κρόνος τους κρατούσε φυλακισμένους και αλυσοδεμένους στα Τάρταρα. Και αυτοί πήγαν με το μέρος του Δία, μάλιστα οι Κύκλωπες τού προμήθεψαν τη βροντή, την αστραπή και τον κεραυνό, τα τρομε­ρά όπλα του. Αλλά και από την Τιτανογενιά δεν ήταν όλοι με το μέρος του Κρόνου: η φοβερή Ωκεανίδα, η Στύγα, με τα τέσσερα παιδιά της, το Κράτος και τη Βία, τον Ζήλο και τη Νίκη, ήρθε πρώτη να ενισχύσει την παράταξη του Δία· και, όπως έλεγαν μερικοί, όχι μόνο η Στύγα, αλλά και ο πατέρας της, ο Ωκεανός, ο πρωτότοκος από τους Τιτάνες, ήταν με το μέρος του Δία ή τουλά­χιστον δεν πολέμησε στην παράταξη του Κρόνου. Ακόμα και για τον Προμηθέα, το γιο του Ιαπετού, ενός από τους πιο μεγάλους Τιτάνες, ορισμένοι είπαν πως σ' αυτό τον πόλεμο είχε δράσει σαν πρωτοπαλίκαρο και σαν σύμβουλος του Δία. Τους Τιτάνες ούτε η μάνα τους η Γη δεν τους βοήθη­σε. Αυτή είχε σώσει τον Δία από τον ανθρωποφά­γο πατέρα του και αυτή τώρα έδινε συμβουλές στον προστατευόμενο της, για να νικήσει τους εχθρούς του και να γίνει βασιλιάς του ουρανού. Ωστόσο οι Τιτάνες δεν ήταν εύκολοι αντίπαλοι. Έτσι έπιασαν θέσεις πάνω στο βουνό την Ό-θρη, ενώ ο Δίας και οι δικοί του έπιασαν θέσεις στον Όλυμπο.
Τότ' εκείνοι μεταξύ τους μάχην άγριαν έχοντας, συνεχώς επολεμούσαν δέκα χρόνια ολόκληρα, και στην έριδα δεν ήταν λύση ουδέ τελειωμός για κανένα, ίσο τέλος ήταν του πολέμου τους.
Σ' αυτή την κατάσταση, σύμφωνα με μια πα­ραλλαγή του μύθου, η Γη έδωσε χρησμό πως ο Δίας έμελλε να νικήσει, μόνο αν έπαιρνε με το μέρος του εκείνους τους θεούς που ήταν φυλα­κισμένοι στα Τάρταρα. ' Ετσι τότε, έλεγαν, ο Δίας αποφάσισε να ελευθερώσει τους Κύκλωπες και τους Εκατόγχειρες ή τότε κατάφερε να τους πείσει να αλλάξουν στρατόπεδο και να πολεμή­σουν στο πλευρό του, αφού υποσχέθηκε πως με τη δική του βασιλεία αυτοί θα χαίρονταν μεγάλες απολαβές, όπως και οι άλλοι σύμμαχοι του, όπως η Γη και η Στύγα με τα παιδιά της, όπως τα ίδια τ' αδέλφια του. Έτσι, είπαν, οι Κύκλωπες έδω­σαν στον Δία τη βροντή, την αστραπή και τον κε­ραυνό, και ακόμα στον Ποσειδώνα την τρίαινα, και στον Άδη την «κυνέην», μια σκούφια από σκυλοτόμαρο, που τον έκανε αόρατο. Τότε όλοι οι φίλοι του Δία εμψυχώθηκαν και ξαναμπήκαν στον πόλεμο. 'Ομως την πιο μεγάλη ορμή την έδειξαν οι Εκατόγχειρες:
Τότε αυτοί με τους Τιτάνες στήσαν μάχη φοβερή, πέτρες από τις πελώριες μες στα χέρια έχοντας. Κι οι Τιτάνες απ' την άλλη τις δικές τους φάλαγγες τις ενίσχυαν με ζήλο- κι έτσι και οι δυο μεριές των χεριών και της ορμής τους έργο φανερώνανε. Φοβερά τότες ο πόντος βούιζ' ο απέραντος, και στη γη πάταγος μέγας, στέναζε κι ο ουρανός, όπως σειόταν, κι απ' τις ρίζες τιναζόταν ο Όλυμπος στις ριπές των αθανάτων, δόνηση έφτανε βαθιά και στον Τάρταρο το μαύρο και ποδιών βαριά βουή από άμετρες εφόδους και βολές πολύ γερές.
Άλλο δεν κρατήθη ο Δίας, μα κι εκείνου παρευθύς μένος γιόμισαν τα φρένα και την πάσα δύναμη εφανέρωνε- και τότε μέα' από τον ουρανό κι απ' τον Όλυμπον ορμώντας άστραφτε συνέχεια, με βροντές οι κερανοί του κι αστραπές πετάγονταν
απ' το στιβαρό του χέρι κι ιερή φλόγα άπλωναν.
Κι η ζωοδόχος γη τριγύρω καίγονταν με ορυμαγδό, τριζοβόλαγαν τα δάση στη μεγάλη πυρκαγιά- και η γη έβραζε πάσα, τα νερά του Ωκεανού και ο άπατος ο πόντος· τύλιγε θερμός ατμός τους Τιτάνες στη γη πάνω και η φλόγα έφτανε
ως το θεϊκόν αέρα πλέρια και τους τύφλωνε, αν κι ασύγκριτους, η λάμψη κεραυνού και αστραπής.
Κάμα κάτεχε το Χάος- φαίνονταν αντικριστά, με τ' αφτιά βουή ν' ακούσεις, με τα μάτια σου να ιδείς, έτσι ως όταν επλαγιάζαν μαζί η Γη κι ο Ουρανός-μ' άλλα λόγια τόσο μέγας γδούπος είχεν ορθωθεί, ως εκείνη ερειπωνόταν κι απ' τα ύφη του κι αυτός.
Ύστερα από όλα αυτά και με πάρα πολύ με­γάλη δυσκολία η μάχη άρχισε να κλίνει με το μέ­ρος των Ολυμπίων. Τότε οι τρεις Εκατόγχειρες, με τα τρακόσια χέρια τους συνολικά, σήκωσαν τρακόσιους τεράστιους βράχους και καταπλάκω­σαν τους Τιτάνες. Και σαν πέτυχαν τούτο το απί­στευτο, τότε πια τους πήραν και τους έριξαν κά­τω από τη γη τόσο βαθιά όσο απέχει από τη γη ο ουρανός. Εκεί, στον σκοτεινό και μουχλιασμένο χώρο του Ταρτάρου, τους έδεσαν με βαριά δε­σμά. Γύρω τους χάλκινος φράχτης και πέρα ως πέρα νύχτα και τείχος τριπλό" εκεί οι ρίζες της γης και της θάλασσας- από εκεί δεν γίνεται να ξαναβγούν τις πόρτες τις έχει κλείσει ο Ποσειδώνας- και, φύλακες πιστοί του Δία, μένουν εκεί οι Εκατόγχειρες.


http://www.sakketosaggelos.gr/Article/4992/

Re: ΓΙΓΑΝΤΕΣ, ΝΕΦΕΛΙΜ, ΚΑΙ ΑΛΛΑ!!

117
Φίλε μου όσο και να προσπαθείς να συνδυάσεις την Ελληνική Μυθολογία περί Κρόνου, Δία, και άλλα παραμύθια, με την αποδεδειγμένη πραγματικότητα της Αγίας Γραφής, οι προσπάθειές σου πάντα θα πέφτουν στο κενό.
Καταρχας δε προσπαθησα τιποτα απλα ηταν ενα αποσπασμα οσον αφορα το θεμα με τους τιτανες τους νεφελιμ αλλιως και αναφερει και η παλαια διαθηκη.
Και το παραξενο ειναι οτι και η "μυθολογια" μας το γραφει αλλα και "παλαια διαθηκη" το γραφει.

Η Ελληνικη μυθολογια ειναι οσο μυθολογια ειναι και η παλαια διαθηκη αμα τις συνδυασεις και τις 2 μαζι ισως να βγαλεις ενα πορισμα για το τι περιπου εγινε στους Προ Χριστου Αιωνες.

Δε θα κατσω βεβαια να διαβασω τη παλαια διαθηκη γιατι ειναι χαμενος χρονος τα βασικα λιγο πολυ τα ξερω.

Δε θα θελα να μαθω την ιστορια των εβραιων μου φτανει η προπαγανδα τους με τις ταινιες τους το πονεμενο κρατος το βλεπουμε και σημερα το ποσο ποναει..

Ισως σε 1000 ετη απο σημερα να γραφουν στο καινουριο τους βιβλιο τη καταπιεση που ειχαν το ετος 2000 αν δε καταστραφει ως τοτε ο κοσμος.

Οσο παραμυθας ηταν ο ομηρος αλλο τοσο παραμυθαδες ηταν και οι γραφεις της παλαιας διαθηκης..

Οσο εσυ βρισκεις επειχηρηματα για την υπαρξη ενος παραμυθιου αλλες τοσες αποδειξεις υπαρχουν κι ακομα περισσοτερες για τους αρχαιους ελληνες που εγινε απο συμφερον μυθολογια..
Απάντηση

Επιστροφή στο “Περίεργα πλάσματα”