Διαστημικό αεροσκάφος επέστρεψε στη Γη έπειτα από δύο χρόνια μυστικών «περιηγήσεων»

1
Διαστημικό αεροσκάφος επέστρεψε στη Γη έπειτα από δύο χρόνια μυστικών «περιηγήσεων»
Εικόνα
Το «X- 37B» προσγειώθηκε στο γαλάζιο πλανήτη, χωρίς κανείς όμως να εξηγεί τι έκανε στο διάστημα
Ένα διαστημικό αεροσκάφος, το μυστηριώδες και άκρως απόρρητο «X- 37B», της Πολεμικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής προσγειώθηκε σε βάση στην Καλιφόρνια έπειτα από 674 ημέρες που παρέμεινε στο διάστημα στο πλαίσιο μιας διαστημικής αποστολής που καλύπτεται με πέπλο μυστικότητας.



Για περίπου δύο χρόνια το υπερσύγχρονο αεροσκάφος, στην αποστολή του οποίου εμπλέκονται αρκετές ομοσπονδιακές υπηρεσίες των ΗΠΑ, οι περισσότερες εκ των οποίων είναι άγνωστες στο κοινό, εκτελούσε «πειράματα» στο διάστημα.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Guardian, η μυστικότητα που καλύπτει την αποστολή του πανάκριβου αυτού διαστημικού αεροσκάφους έχει εξάψει τη φαντασία δεκάδων επιστημόνων και οι θεωρίες γύρω του είναι πολλές και... μοναδικές.

Από την παρακολούθηση των δορυφόρων άλλων κρατών, όπως της Ρωσίας, της Κίνας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέχρι την παρακολούθηση του «μυστικού διαστημικού σταθμού» που υποτίθεται πως έχει δημιουργήσει η Κίνα στο διάστημα, οι θεωρίες συνωμοσίας που θα ζήλευαν οι καλύτεροι συγγραφείς κατασκοπευτικών μυθιστορημάτων αυξάνουν διαρκώς.

Το μόνο βέβαιο είναι πως η αποστολή του μυστηριώδους διαστημικού σκάφους «X- 37B» δεν πρόκειται να είναι η τελευταία, καθώς οι ομοσπονδιακές αμερικανικές υπηρεσίες σχεδιάζουν την τέταρτη «εκτόξευση» από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ στη Φλόριντα, το επόμενο έτος.

http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/ ... 6675119001
Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Αστρονομία - Αστροφυσική-Διάστημα”