Re: Περί του ξαφνικού και απροσδοκήτου της Δευτέρας Παρουσίας

226
Γιώργος έγραψε:1290 μέρες βασιλείας Αντιχρίστου και άλλες 45 μέρες μέχρι την Δευτερα Παρουσία,έτσι το ερμηνευει ο Αγιος Ιππόλυτος:

''Ούτος υπ'αυτων βασιλευς αναγορευθείς και υπο πάντων δοξασθείς και βδέλυγμα ερημώσεως τω κόσμω γενηθείς,κρατήσει ημέρας χιλίας διακόσιας ενενήκοντα' ως και Δανιήλ λέγει' ''και δώσουσιν βδέλυγμα ερημώσεως ημέραι χίλιαι διακόσιοι ενενήκοντα' μακάριος ο υπομείνας και φθάσας εις ημέρας χιλίας τριακοσίας πέντε (Δαν.12,11,12) του γαρ βδελύγματος παραγενομένου και πολεμούντος τους αγίους,ος αν υπερβή τα ημέρας αυτού και εγγίση εις ημέρας τεσσαράκοντα πέντε ετέρας εγγιζούσης πεντηκοστής,έφθασεν εις βασιλείαν ουρανων''(Αγιου Ιππολύτου,ΒΕΠΕΣ 6,107)
ΑΥΤΟ πως το ερμηνευει ο μοναχος άραγε; Μη νξεχναμε οτι προκειται βασικα για ημερες - ΕΤΗ , και τα βασικα νουμερα εχουν ταυτιστει με τα ιστορικα γεγονοτα για να φτασει στο 18 ο μοναχος. Αλλα με τα 45 δεν το θυμάμαι, εχει πει κατι; Αν οχι μπορει να ερωτηθει να δουμε την θεση του;

Re: Περί του ξαφνικού και απροσδοκήτου της Δευτέρας Παρουσίας

227
Ὅταν λοιπὸν συμπληρωθῶσιν οἱ τρεῖς καιροὶ καὶ ἥμισυς τῆς ἐξουσίας καὶ πράξεως τοῦ μιαροῦ, καὶ ὅταν ἐκληρωθῶσι πάντα τὰ σκάνδαλα πάσης τῆς γῆς, θὰ ἔλθῃ ἐπὶ τέλους ὁ Κύριος, ὡς ἀστραπὴ ἀστράπτων ἐξ οὐρανοῦ, ὁ ἅγιος, καὶ ἄχραντος καὶ φοβερός, καὶ ἔνδοξος Θεὸς ἡμῶν μετὰ δόξης ἀκατανόητου, προτρεχόντων ἐνώπιον τῆς δόξης αὐτοῦ τῶν ταγμάτων τῶν ἀγγέλων καὶ ἀρχαγγέλων, οἱ ὁποῖοι εἶναι πάντες φλόγες πυρός, καὶ ποταμὸς πλήρης πυρὸς μετὰ φοβέρας ἀνεμοζάλης.
Παρατηρήσεις στα λογια του Αγιου..

1. Δεν μιλαει για 3,5 έτη Βασιλειας αλλά για Εξουσία και Πράξεις. Η Βασιλεια του αντιχριστου σαν υλική γίνεται προφανως μέσα στα τελευταια αυτα 3,5 έτη η 42 μήνες.
Αυτο προκύπτει επιβεβαιωτικά και απο αλλους σύγχρονους και μη Αγιους ανθρώπους.
Η τελευταια μερα του πρωτου απο τους 42 μήνες μεχρι την ημερομηνία του 18 λήγει αυριο με καθαρα ημερολογιακους ορους μηνων και όχι με μετρημα ημερων. Οι 2 μηνες απο τους 42 μπορει να ειναι μικροτερης διαρκειας κατα το πρότυπο της τριήμερης αναστασης. Ολοι ξερουν και θα δουμε τι προκειται να γινει αυριο..

2. Η εξουσια και οι πράξεις μπορει να είναι αρχικα υπόγειες και τα αποτελεσματα της αντιχριστης εξουσιας σαν πνευμα κατα αρχας αλλα και σαν κρυφες εντολες η παραινεσεις απο τον διαβολο η τον αντιχριστο θα επιβεβαιωθει στην συνεχεια.

3. Καθαρα φαινεται η Β' Παρουσια και η καταργηση του ανομου και των 3,5 ετών απο τον Κύριο και καμια ζωη επι της γης σαν συνέχεια και αλλα τετοια απομειναρια επιγειου αναλαμπισμου της συμφορας απο κρυωμενους πνευματικα ορθοδοξους με το εβραικο μικρόβιο επιγειας επικρατησης.

Re: Περί του ξαφνικού και απροσδοκήτου της Δευτέρας Παρουσίας

228
grecko έγραψε:Επειδή πολλά λέγονται για τις ερμηνείες των Πατέρων,σας παραθέτω ένα απόσπασμα απο το βιβλίο Η εποχή του Αντίχριστου του Αριστοτέλη Δελήμπαση σελ.8



Ταύτα «ούκ έξ άποκρύφων λέγομεν»(1), αλλ' έκ τών Προφητών(1)του Θεού( 1 ), δια τών Πατέρων καί Διδασκάλων της • Εκκλησιας.

Οί Προφήται τού Θεού έν Πνεύματι έθεώρουν "τους προτέρους χρόνους"(2) καί «τά μετά πολλάς ύστερον έσόμενα γενεάς»(3) , μέχρι συντελείας τού αιώνος,καί «ύπό τού Πνεύματος τού Άγίου>> (4 )ένηχούμενοι(3) καί κινούμενοι(4) προανεφώνησαν(3 )όχι μόνον τά περί τού Κυρίου ήμών • Ιησού Χριστού, αλλά και τά περί τού • Αντιχρlστου.

<<Διο και εύλόγως οι Προφήται απ' αρχής οί βλέποντες έκαλούντο>>(1). Οί δέ Πατέρες καί Διδάσκαλοι, εις «τά ύπ' αύτών προειρημένα... καλώς μαθητευθέvτες»(1), ώμίλησαν περί τού Άντιχρίστου "ούκ έξ ιδίας"(1) αύτών «έπινοίας»(1), ούδέ έπιχειρούντες νά καινοτομήσουν(1), άλλά <<τά πάλαι προειρημένά ρητά»(1) ακολουθούντες
και διασαφούντες.


1. Κυριλλοο Ίεροσολόμων · ΒΕ-
ΠΕ.Σ, 39, 192. .
2 . Χρυσοστόμου PG. 60, 592.
3. Χρυσοστόμου, PG. 54, 572
4. Χpuσοστόμου, PG. 54, 574.
Απλα κορυφαιο ποστ..

Re: Περί του ξαφνικού και απροσδοκήτου της Δευτέρας Παρουσίας

230
grecko έγραψε:Το συγκεκριμένο βιβλίο αδελφέ,το έχω και εγώ, στην έκδοση του 1981,δεν υπάρχουν αυτά που αναφέρεις, ούτε πουθενά μιλάει για βασιλιά Ιωάννη και αναλαμπή, προφανώς αυτά είναι μετέπειτα προσθήκες στις νέες εκδόσεις.

Αλλά επειδή το θέμα μας δεν είναι η αναλαμπή, επανερχόμενος μιας και αναφέρθηκες στο συγκεκριμένο συγγραφέα διευκρινίζω ότι στο κεφάλαιο Κατάλυσις του Αντίχριστος, αναφέρει την ερμηνεία του Χρυσοστόμου που παρατέθηκε περί της Δευτέρας Παρουσίας και κατάλυσης του Αντιχριστου.

Περί το ουκ εξ ιδίας επίνοιας ναι το αναφέρει ο Κύριλλος Ιεροσολύμων, αλλά παράλληλα αυτό αποκλείει το κατά το δοκούν.
Δεν θα νοηθει κατα λαθος αλλα ορθα , οτι σε εσφραγισμενα εσχατολογικα θεματα αλλες φορες οι πατερες ερμηνευαν κατα Θεια Αποκαλυψη και αλλες φορες κατα το δοκουν. -
Αυτό από που συμπεραίνεται και από ποιον;
Και πως κάποιος διακρίνει ποιοι Πατέρες έχουν ερμηνεύσει κατά το δοκουν;
Υπάρχει κάποια σχετική αναφορά κάποιου;
Φοβερη πληροφορια τα περι μετεπειτα προσθηκων στα περι του αντιχριστου, επειδη χρησιμοποίησα και εγω αυτο το βιβλιο.. Δειχνει την διαστροφικη μανια των σκοτεινων διαστημα να καλυψουν τα περι αντιχριστου ..

Το απο ποιον δεν εχει σημασια τοσο, μπορει να ειναι απο ανωνυμο πιστο..Ολοι κρινονται κατα συνειδηση απο τα λογια τους και την αναφορικη χρησιμοποίηση λογων αγιων και εκλεκτων και ακολουθούντες το ιδιο πνευμα μπορουν να εισαγουν ταπεινα και νεα δεδομενα. Επισης εαν ειναι να απορριφθεί η σταση ενος η λίγων πατέρων για ενα θεολογουμενο θεμα, τοτε πρεπει να αποδεικτει ειτε με ιστορικα στοιχεια , ειτε με αλλους Πατερες , ειτε με την σαφη παραδοση και διαχρονική πιστη της εκκλησιας, ειτε με αλλο συνδετικη αναλυση με δομημενη σκεψη και σαφη τεκμηρια και αποδειξεις. Διαφορετικα απορρίψεις γιατι ετσι μου αρεσει η δεν μου αρεσει κατι, ειναι αιωλες..

Re: Περί του ξαφνικού και απροσδοκήτου της Δευτέρας Παρουσίας

231
Γιώργος έγραψε:Εγω σου λέω τι υποστηρίζουν οι υπόλοιποι αναλαμπιστές!Αυτοι που μιλάω στο voice-chat!Αυτοι υποστηρίζουν ότι οι γεροντες συμφωνουν μεταξυ τους ότι πρωτα έρχεται η αναλαμπή και μετα ο Αντίχριστος,πιο ξεκαθαρο δεν γίνεται να μου το κάνουν!
Ποιοι γεροντες , ονοματακι δεν εχουν; Ο ανωνυμος του Παγαιου Ορους;
Ετσι ε, δεν μας καλεσες και εμας στο voice chat...

Καλα τουλαχιστον εχουν ενημερωθει για τις αναιρέσεις ;
Με τι στοιχεια , μονο με τους ανωνυμους γεροντες;
Που κρυφτηκαν ολοι αυτοι οι αμετανοητοι αγιορειτες που πλανουσαν κοσμο το 2007 και το 2008 στην Διονυσιου αραγε;
Μονο απο τον Μαξιμο και προκαταβολικα θελουν μετανοιες, οι ανωνυμοι την βγαζουν λαδι..

Ο Θεος ομως το εκανε θεμα στην τηλεοραση μια δεκαετια πριν για τα του 2018, το εμαθε απο λαζοπουλο ολη η Ελλαδα, οποτε ας προσεχαν ολοι ομαδικως..

Ειπαμε, π.Πορφυριος"Πισω ολοι επλανηθηκαμεν"

Re: Περί του ξαφνικού και απροσδοκήτου της Δευτέρας Παρουσίας

232
george1 έγραψε:
aetos64 έγραψε:
george1 έγραψε: Λουκ. 21,35 ὡς παγὶς γὰρ ἐπελεύσεται ἐπὶ πάντας τοὺς καθημένους ἐπὶ πρόσωπον πάσης τῆς γῆς.
Λουκ. 21,35 Διότι πράγματι σαν παγίδα θα έλθη η ημέρα εκείνη και θα συλλάβη απροετοιμάστους όλους αυτούς, οι οποίοι ξένοιαστοι εις την αμαρτωλήν και κοσμικήν ζωήν των κάθονται επάνω εις την γην.
Μην μπερδευεσαι. Θεοπνευστο ειναι το αρχαιο κειμενο οχι οι ερμηνειες. Και το αρχαιο κειμενο ειναι πολυ σαφες.
Σε εχουν στριμωξει βλεπω και αρχιζεις περι σαφηνιας χωρις εξαιρεσεις ..Ψαξε καλυτερα την Γραφη να τις βρεις τοτε , αφου θες μονο αρχαια κειμενα..
Απάντηση

Επιστροφή στο “Προφητείες και Αποκάλυψη”

cron