Tι σημαίνει το να πλανήση ει δυνατόν και τους εκλεκτούς;

1
Να πλανήση, ει δυνατόν, και εκλεκτούς


Και πρέπει ιδιαίτερα να το προσέξωμε. Και να κλαύσωμε γι’ αυτό. Γιατί τα θαύματα και οι πράξεις του αντιχρίστου θα φέρουν σε δύσκολη θέση και τους πιο εκλεκτούς δούλους του Θεού.

Η αιτία της μεγάλης επίδρασης του αντιχρίστου θα έγκειται στην σατανική δολιότητα και υποκρισία, με τις οποίες σκεπάζει το πιο φρικαλέο κακό• με το αχαλίνωτο και αναίσχυντο θράσος του• με την πλήρη συμπαράσταση των πονηρών πνευμάτων• και με την ικανότητα να κάνη θαύματα• ψεύτικα μεν, αλλά που προκαλούν κατάπληξη.


Η φαντασία του ανθρώπου είναι ανίκανη να συλλάβη την εικόνα ενός τόσο μεγάλου κακούργου, όσος θα είναι ο αντίχριστος. Θα σαλπίζει για τον εαυτό του, όπως σάλπιζαν οι πρόδρομοί του, οι προτυπώσεις του. Θα ονομάζη τον εαυτό του κήρυκα και παλινορθωτή της αληθινής θεογνωσίας. Έτσι εκείνοι, που δεν κατανοούν τον χριστιανισμό, θα ιδούν σ’ αυτόν ένα αντιπρόσωπο και υπέρμαχο της αληθινής θρησκείας! Και θα πάνε με το μέρος του. Θα σαλπίση. Και θα ονομάση τον εαυτό του επηγγελμένον Μεσσίαν. Και συναντώντας τον, εκείνοι που ζουν με σαρκικό φρόνημα, και βλέποντας την δόξα του, την δύναμή του, τις πνευματικές του ικανότητες, την ολοσχερή επιβολή του στα στοιχεία του κόσμου, θα τον αναγορεύσουν Θεό και θα γίνουν οπαδοί του [11].

Ο αντίχριστος θα παρουσιασθή πράος, εύσπλαγχνος, γεμάτος αγάπη, γεμάτος αρετές. Θα τον δεχθούν σαν πράγματι γεμάτον αρετές. Και θα υποταχθούν σ’ αυτόν, εξ αιτίας των υψίστων αρετών του, όλοι εκείνοι που φαντάζονται, πως αλήθεια είναι η «αλήθεια» του πεπτωκότος ανθρώπου, και γι’ αυτό ούτε καν σκέπτονται να την ξεπεράσουν για να γνωρίσουν την αλήθειαν του Ευαγγελίου[12].

Ο αντίχριστος τότε θα εισηγηθή στην ανθρωπότητα την δημιουργία μιας ανώτατης παγκόσμιας ειρήνης και ευημερίας. Θα προσφέρη τιμές, πλούτη, μεγαλεία, σημαντικές ανέσεις και σαρκικές ηδονές. Και όσοι ποθούν επίγεια πράγματα, θα τον δεχθούν. Και θα τον ονομάσουν «κύριό» τους[13].

Ενώπιον της ανθρωπότητος ο αντίχριστος θα ανοίξη ένα τέτοιο ανεξήγητο με την τότε επιστήμη τσίρκο θαυμάτων, που η κατεργαριά τους θα θυμίζη θέατρο. Θα φέρη φόβο με τις απειλές και θαυμασμό με τα θαύματά του. Θα ικανοποιήση την άκριτη περιέργειά τους και την παχυλή τους άγνοια. Θα ικανοποιήση την ματαιοδοξία τους και τον εγωισμό τους. Θα ικανοποιήση το σαρκικό τους φρόνημα. Θα ικανοποιήση την δεισιδαιμονία και τις προλήψεις τους. Και θα φέρη σε σύγχυση τους σοφούς. Έτσι όλοι οι άνθρωποι με οδηγό την πεπτωκυία φύση τους, χωρίς το φως του Θεού, θα παρασυρθούν και θα καταλήξουν πειθήνια και άβουλα όργανα του πλάνου[14].

Τα σημεία του αντιχρίστου θα γίνουν κατά κύριο λόγο στον αέρα [15], και συγκεκριμένα στο στρώμα, στο οποίο κυριαρχεί ο σατανάς[16]. Τα σημεία αυτά θα επιδρούν ως επί το πλείστον στην αίσθηση της όρασης. Και έτσι και θα γοητεύουν και θα απατούν.

Ο άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος μελετώντας στην Αποκάλυψη του τα γεγονότα, που θα γίνουν πριν από την συντέλεια του κόσμου, λέγει ότι ο αντίχριστος θα κάμη μεγάλα σημεία, ακόμη και να κατεβή «πυρ εκ του ουρανού ενώπιον των ανθρώπων»[17]. Το θαύμα αυτό, μας λέγει η Αγία Γραφή, θα είναι το πιο μεγάλο από τα θαύματα του αντιχρίστου. Και αυτό το θαύμα θα γίνη στον αέρα. Θα είναι ένα μεγαλοπρεπές και φοβερό θέαμα!

Βιβλιογραφία

[11] έ.α.
[12] Μακαρίου Αιγυπτίου Ομιλία ΛΑ’ § 4.
[13] Θεοφυλάκτου Βουλγ. Εις το Ιωάν. 5, 43.
[14] Αποκ. 13, 8.
[15] Εφραίμ του Σύρου, έ.α., Εφ. 2, 2 και 6, 12.
[16] Συμεών Νέου Θεολόγου, Περί του τρίτου είδους προσευχής.
[17] Αποκ. 13, 13.



Θαύματα και σημεία - Άγιος Ιγνάτιος (Αλεξάνδροβιτς Μπριαντσιανίνωφ) / Κεφάλαιο Α'

http://orthodoxfathers.com/THaymata-sim ... -eklektoys

Re: Tι σημαίνει το να πλανήση ει δυνατόν και τους εκλεκτούς;

2
Ἐλεύσονται γὰρ , φησὶ , καὶ ἀπατήσουσι πολλούς· οἱ δὲπρὸ τῆς δευτέρας αὐτοῦ παρουσίας , οἳ καὶ ἐκείνων ἦσαν πικρότεροι . ∆ώσουσι γὰρ , φησὶ, σημεῖα καὶ τέρατα,ὥστε πλανῆσαι,εἰ δυνατὸν,καὶ τοὺς ἐκλεκτούς.Ἐνταῦθα τὸν ἀντίχριστόν φησι,καὶ δείκνυσί τινας καὶ
διακονησομένους αὐτῷ· περὶ οὗ καὶ Παῦλος οὕτω φησί Καλέσας γὰρ αὐτὸν ἄνθρωπον ἁμαρτίας καὶ υἱὸν ἀπωλείας , ἐπήγαγεν· Οὗ ἐστιν
ἡ παρουσία κατ'ἐνέργειαν τοῦ Σατανᾶ,ἐν πάσῃ δυνάμει καὶ σημείοις καὶ τέρασι ψεύδους , ἐν πάσῃ ἀπάτῃ τῆς ἀδικίας ἐν τοῖς ἀπολλυμένοις.


Παρατήρησε δε ότι εδώ, επειδή διευκρινίζει τον λόγον της παρουσίας Του, δεν αναφέρει τίποτε περί πολέμου, αλλά περί εκείνων οι οποίοι επιχειρούν να εξαπατήσουν. Διότι οι πλάνοι επί της εποχής των Αποστόλων εξηπάτουν τους πολλούς· «διότι θα έλθουν, λέγει, και θα εξαπατήσουν πολλούς»· αυτοί δε πριν από την δευτέραν παρουσίαν Του, θα είναι πιο φαρμακεροί από εκείνους. Διότι, όπως λέγει· «θα κάνουν τέρατα και σημεία, δια να παραπλανήσουν, ει δυνατόν, και τους εκλεκτούς». Εδώ εννοεί τον αντίχριστον και υπαινίσσεται μερικούς οι οποίοι θα τον διακονήσουν. Περί αυτού και ο Παύλος ομιλεί κατά τον ίδιον τρόπον. Αφού τον ωνόμασεν «άνθρωπον αμαρτίας» και «υιόν απωλείας»2, προσέθεσε· «Η έλευσις δε του ανόμου θα γίνη με την ενέργειαν του Σατανά με κάθε δύναμιν και με ψευδή σημεία και τέρατα και με κάθε είδος απάτης του κακού μεταξύ των ανθρώπων που χάνονται»3. Και κύττα πώς τους προφυλάσσει· μη εξέλθετε, λέγει, εις την έρημον, μη εισέλθετε εις τα ιδιαίτερα δωμάτια. Δεν είπε πηγαίνετε και μη πιστεύσετε· αλλά “μη εξέλθητε”, “μηδέ απέλθητε”. Διότι τότε η απάτη θα είναι μεγάλη, επειδή θα γίνωνται και σημεία απάτης.

Ιωάννης Χρυσόστομος στο Κατά Ματθαίον

Re: Tι σημαίνει το να πλανήση ει δυνατόν και τους εκλεκτούς;

3
To ότι θα πλανηση ει δυνατον και τους εκλεκτούς,σημαινει ότι θα προσπαθησει να πλανησει και τους ορθοδοξους χριστιανους,γιατι αυτοι είναι οι εκλεκτοι!Και αυτό μπορεί να γίνει μονο με έναν και μοναδικο τρόπο:Να περαστει ως ο ιδιος ο Χριστος που επιστρεφει στην γη κατά την Δευτερα Παρουσία Του!Θα υπαρξει δηλαδή συγχηση μεγάλη,γιατι οντως πολλοι χριστιανοι θα πλανηθουν ότι οντως αυτος είναι ο Χριστος που εδρασε πριν 2000 χρόνια στην Παλαιστίνη!

Re: Tι σημαίνει το να πλανήση ει δυνατόν και τους εκλεκτούς;

4
Ποιοί θα πλανηθούν από τον Αντίχριστο κατά την διδασκαλία των Αγίων Πατέρων

Είναι εύκολο άραγε αδελφοί μου να κατανοήσουμε τα σημεία των καιρών η υπάρχει πιθανότητα να τα θεωρήσουμε φυσιολογικές εξελίξεις της εποχής μας και να πλανηθούμε; Τι λέγουν δι᾽ αυτό ο Χριστός μας και οι Άγιοι Πατέρες; Είναι εύκολο να πλανηθεί κάποιος η όχι; Ποιοί άραγε θα πλανηθούν υπό του Αντιχρίστου;
Αδελφοί μου, δεν είναι εύκολο. Θέλει πολύ διάκριση και Πνεύμα Άγιον δια να εννοήσουμε τα σημεία των καιρών και τον ερχομό του Αντιχρίστου.
Σας υπενθυμίζω ότι ο λαός του Ισραήλ και οι Αρχιερείς του δεν αναγνώρισαν τα σημεία των καιρών και τον ερχομό του Μεσσία και Τον οδήγησαν επάνω εις τον Σταυρό.
Εάν οι Αρχιερείς και ο λαός δεν αναγνώρισαν τον Χριστό την εποχή εκείνη και τελικά Τον εσταύρωσαν, πόσο θα είναι εύκολο ερωτώ, ν᾽ αναγνωρίσει κανείς τον Αντίχριστο, ο οποίος θα προσπαθεί με χίλιες δύο πλάνες να εξαπατήσει την ανθρωπότητα, παρουσιάζοντας τον εαυτόν του ως έναν απλό ηγέτη της ανθρωπότητος, ενώ κάτω από τη μάσκα που θα φορά, θα κρύβεται ο Αντίχριστος;

Εάν οι άνθρωποι, οι Αρχιερείς και οι ιερείς δεν αναγνώρισαν τον Χριστό, πιστεύετε ότι θ᾽ αναγνωρίσουν τον Αντίχριστο; Δι᾽ αυτό ο Κύριος στο χθεσινό Ευαγγέλιο που μίλαγε πάλι για τα σημεία των καιρών είπε: «Βλέπετε μη πλανηθείτε». Προσέχετε μας λέει, τα μάτια σας δεκατέσσερα. Υπάρχει μεγάλη περίπτωση να πλανηθείτε.


Ας προσέξουμε αδελφοί μου! Διότι όταν ο Κύριος μας λέγει, ότι θέλει να προσέχουμε συνεχώς τα σημεία των καιρών, σκεφτήκατε άραγε πόσος μεγάλος κίνδυνος άραγε υπάρχει να πλανηθούμε; Να γιατί το λέει ο Χριστός μας. Διότι γνώριζε ότι κάποιοι αρχιερείς, ιερείς, μοναχοί και θεολόγοι των εσχάτων καιρών θα αδυνατούν να διακρίνουν τα σημεία των καιρών και θα λέγουν στους πιστούς «μην ασχολείσθε εσείς οι χριστιανοί με τα σημεία αυτά. Δεν είναι τίποτα αυτά, εσείς να κοιτάζετε τα καθήκοντά σας ως χριστιανοί, ασχοληθείτε μόνον με τον Χριστό και αφήστε τα αυτά...» και τελικώς το αποτέλεσμα θα είναι να πλανηθούν οι ίδιοι και να πλανήσουν και μεγάλο τμήμα του λαού.


Όπως έγινε και στην πρώτη Παρουσία του Χριστού που αρχιερείς και ιερείς και λαός πολύς πλανήθηκαν και εφώναξαν δια τον Ιησού «άρον άρον σταύρωσον αυτόν» και οδήγησαν τον Αληθινό Μεσσία επί του Σταυρού. Έτσι και την εποχή των εσχάτων καιρών κάποιοι εκ των αρχιερέων, ιερέων και του λαού, θα πλανηθούν και θα οδηγήσουν το λαό του Θεού στην προσκύνηση του Αντιχρίστου και στην παραλαβή του χαράγματός του. Τούτο όλο θα συμβεί, διότι δεν επρόσεξαν τα λόγια του Κυρίου που έλεγε να προσέχουν και να μην αμελούν τα σημεία των καιρών που ο Ίδιος έδωσε, ώστε να μην πλανηθούν. «Βλέπετε μη τις υμάς πλανήσει» αλλά δυστυχώς δεν πρόσεξαν

Δι᾽ αυτό και οι άγιοι Πατέρες, όπως ο Άγιος Κύριλλος Ιεροσολύμων, ο Άγιος Εφραίμ ο Σύρρος, ο Άγιος Αυγουστίνος τονίζουν ότι όπλο των χριστιανών δια να μην πλανηθούν οι χριστιανοί των εσχάτων καιρών από τον πλάνο είναι η θεωρητική τους κατάρτιση πάνω στο ζήτημα των εσχάτων και της έλευσης του θηρίου. Πρέπει, λέγουν οι Άγιοι, οι χριστιανοί να είναι ενημερωμένοι για το ποιά θα είναι η διδασκαλία και τα σημεία του Αντιχρίστου, ώστε όταν εμφανιστούν να αναγνωρίσουν τον πλάνο.

Επίσης, ως όπλο τους οι χριστιανοί τον καιρό εκείνο θα πρέπει να έχουν έντονη πνευματική ζωή, χριστοκεντρική ζωή και εγρήγορση. Διότι η πνευματική ζωή δίδει το χάρισμα της διακρίσεως των πνευμάτων. Διότι σκέτη η γνωσιολογική ενημέρωση των σημείων των καιρών, χωρίς την Χριστοκεντρική ζωή δεν ωφελεί, τονίζουν οι Άγιοι Πατέρες. Η ενημέρωση θα ωφελήσει μόνον εκείνους που θα ζουν πνευματικά και κοντά στον Χριστό. Διότι αυτοί και μόνον αυτοί δεν θα πλανηθούν.


Λέγουν αδελφοί μου οι άγιοι Κύριλλος Ιεροσολύμων, Εφραίμ ο Σύρρος, Αυγουστίνος επίσκοπος Ιππώνος, ότι όσοι δεν επαγρυπνούν, όσοι δεν μελετούν τα σημεία των καιρών, όσοι δεν έχουν θεωρητική θεολογική κατάρτιση θα λέγαμε σήμερα, θα πλανηθούν. Επίσης, λέγει ο Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός θα πλανηθούν όσοι είναι ασταθείς και άστατοι στο νουν. Ο Άγιος Εφραίμ τονίζει ότι θα πλανηθούν όσοι έχουν γήϊνο φρόνημα και είναι προσκολλημένοι σε γήϊνες υποθέσεις.

Επίσης ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος, ο Άγιος Θεοδώρητος ο Κύρος, ο Άγιος Θεοφύλακτος Βουλγαρίας και ο Άγιος Αυγουστίνος ότι θα πλανηθούν από τον Αντίχριστο και όσοι εξ᾽ αιτίας της ζωής τους δεν ήταν άξιοι σωτηρίας. Επίσης λέγουν ότι θα πλανηθούν όσοι έχουν εγκαταλείψει το Θεό. Ακόμη ο Άγιος Ιγνάτιος Μπριαντσιανίνωφ λέγει ότι «όποιος δεν δέχθηκε μέσα του την Βασιλεία του Θεού δεν μπορεί ν᾽ αναγνωρίσει τον Αντίχριστο και θα γίνει σίγουρα οπαδός του». Και τέλος, τονίζουν οι Άγιοι πατέρες ότι όσοι έχουν υπερήφανο και εγωϊστικό φρόνημα αυτοί θα συνταυτιστούν με το πνεύμα του Αντιχρίστου.


Εάν αδελφοί μου δεν παρακολουθούμε λοιπόν τα σημεία των καιρών όπως λέγει ο Χριστός και οι Άγιοί μας, και η ζωή μας δεν είναι πνευματική και χριστοκεντρική, ως μας τονίζουν οι Άγιοι, θα πλανηθούμε.

Τι έχουν ν᾽ απαντήσουν στον Χριστό και στους Αγίους Πατέρες κάποιοι εκ των Αρχιερέων, ιερέων και μοναχών που απερίσκεπτα κηρύττουν στο λαό του Θεού να μη μελετούν τα σημεία των καιρών και τα σημεία του Αντιχρίστου; Δεν διαβάζουν τους Αγίους Πατέρας που λέγουν ότι οι πρώτοι που θα πλανηθούν είναι όσοι δεν προσέχουν τα σημεία των καιρών και δεν επαγρυπνούν; Δεν βλέπουν ότι για να σωθούν οι πιστοί χρειάζεται η θεωρητική θεολογική κατάρτιση των πιστών γύρω από τα σημεία των καιρών, αλλά μαζί και η χριστοκεντρική ζωή;

Επανερχόμενοι στο Ευαγγέλιο του Κυρίου διαβάζουμε: «Και τότε όψονται τον Υιόν του ανθρώπου ερχόμενον εν νεφέλαις μετά δυνάμεως και δόξης πολλής. Ο ουρανός και η γη παρελεύσονται, οι δε λόγοι μου ου μη παρέλθωσιν . Τα λόγια αυτά τα έχουμε ακούσει και στο προηγούμενο Ευαγγέλιο και συνεχίζει ο Κύριος «Προσέχετε δε εαυτοίς». Προσέχετε τους εαυτούς σας, «μήποτε βαρυνθώσι υμών αι καρδίαι εν κραιπάλη και μέθη και μέριμνες βιωτικές και αιφνίδιος εφ᾽ ημάς επιστεί η ημέρα εκείνη. Ως παγίς γαρ επελεύσεται επί πάντας τους καθημένους επί πρόσωπον πάσης της γης. Αγρυπνείτε ουν εν παντί καιρώ δεόμενοι, ίνα καταξιωθεί εκφυγείν πάντα ταύτα τα μέλλοντα γίγνεσθε. Και σταθείτε έμπροσθεν του Υιού του ανθρώπου». Το ερμηνεύω. Τι μας λέει εδώ ο Κύριος; Ότι θα ρθει «εν δόξη». Αλλά μας τονίζει: Προσέχετε τους εαυτούς σας, μήποτε βαρυνθώσι υμών αι καρδίαι , μήπως η καρδιά σας έχει καταπέσει και ασχολείται με μέθαις, με κραιπάλαις, με ασωτίες, με την καθημερινότητα, με βιωτικές μέριμνες και με τα καθημερινά προβλήματα. Προσέξτε γιατί θα πλανηθείτε, εάν δεν προσέχετε. Έρχεται αιφνίδια λέγει ο Κύριος. Δεν θα το καταλάβουμε εύκολα. Θα παγιδευτείτε. Αν δεν προσέχετε, όπως πέφτει το λιοντάρι μέσα στην παγίδα που έχουν στήσει οι θηρευτές, έτσι θα πέσουμε κι εμείς.

Δεν είναι εύκολο λέγει ο Χριστός να κατανοήσουμε τα σημάδια Του. Η κατανόησις αυτών γίνεται δυσκολότερη, εάν δεν διαβάζουμε και το Ευαγγέλιο που τα περιγράφει. Θα νομίζουμε ότι τα σημάδια είναι μία φυσική εξέλιξις της επιστήμης και των καιρών. Αυτή θα είναι η παγίδα.
Ένα παράδειγμα για να γίνω κατανοητός. Από την αρχαιότητα έως σήμερα ο τρόπος των οικονομικών συναλλαγών έχει αλλάξει πολλές φορές. Ξεκίνησε από είδος με είδος, μετά έγινε χρήμα και είδος, σήμερα το χρήμα έχει γίνει αόρατο και αντικαταστάθηκε με μία κάρτα η οποία έχει επάνω μικροτσίπ. Δίδεις την κάρτα και παίρνεις το είδος που θέλεις. Ο Κύριος μέσα στο 13ο κεφάλαιο της Αποκαλύψεως μας λέγει ότι κανένας από αυτούς τους τρόπους συναλλαγής δεν θα παραμείνει. Αλλά θα έλθει καιρός που ο τρόπος συναλλαγής θα γίνεται με το δεξί χέρι η το μέτωπο του ανθρώπου, επάνω στα οποία θα υπάρχει ένα χάραγμα. Θα δίνεις το χέρι η αν δεν έχεις χέρι θα σκανάρουν το μέτωπο και τότε θα σου δίνουν το είδος που θέλεις ν᾽ αγοράσεις η να πουλήσεις «ίνα δώσωσιν αυτοίς χάραγμα επί της χειρός αυτών της δεξιάς η επί των μετώπων αυτών, και ίνα μη τις δύνηται αγοράσαι η πωλήσαι ει μη ο έχων το χάραγμα» (Αποκ. ιγ´ 16-17)

Μας προλέγει λοιπόν ο Κύριος, ότι θα έλθει καιρός που ο οικονομικός τρόπος συναλλαγής θα γίνεται με αυτόν τον τρόπο. Προσοχή! Δεν λέγει ότι όσοι αποδεχτούν αυτόν τον τρόπο συναλλαγής, θα πιεστούν η θα εκβιαστούν να αρνηθούν τον Χριστό και την Ορθοδοξία. Δεν λέγει πουθενά κάτι τέτοιο το Ευαγγέλιο. Η πλάνη είναι να νομίσει κάποιος, ότι αφού μπορεί να συνεχίζει να είναι χριστιανός, γιατί να μη χρησιμοποιήσει το νέο επιστημονικό τρόπο συναλλαγής χρημάτων και είδους. Η απάντηση είναι ξεκάθαρη, ότι εφόσον αυτό είναι το θέλημα του Θεού εμείς πρέπει να υπακούσουμε, τους λόγους και το γιατί δεν πρέπει να χρησιμοποιήσουμε αυτόν τον οικονομικό τρόπο συναλλαγής τον γνωρίζει ο Κύριός μας. Διότι μας τονίζει παρακάτω ότι όσοι έλαβαν το χάραγμα εβλήθησαν μαζί με τον Αντίχριστο και τα όργανά του εις την Κόλαση. Άρα σε καμία περίπτωση εμείς δεν θα χρησιμοποιήσουμε αυτόν τον τρόπο συναλλαγής. Όπως καταλαβαίνετε είναι μια μεγάλη παγίδα που θέλει ο διάβολος να πέσουν μέσα τα παιδιά του Χριστού.

Όταν έλθει το μέτρο αυτό θα το επιβάλλει η Κυβέρνηση που τότε θα κυβερνά, λέγοντας στο λαό ότι με αυτόν τον τρόπο πατάσσεται πλήρως η φοροδιαφυγή, καθ᾽ όσον όλες οι συναλλαγές θα γίνονται ηλεκτρονικά.

Βλέπετε αδελφοί μου; Φυσιολογική εξέλιξη θα λογιστεί από τον κόσμο η αλλαγή του οικονομικού συστήματος και τούτο θα συμβεί διότι σήμερα πολύς κόσμος δεν μελετά τα λόγια του Κυρίου στο Ευαγγέλιο και δεν παρακολουθεί τα σημεία των καιρών.
Πρέπει να σας αποκαλύψω και μία αλήθεια που διαβλέπω στα όσα οι σημερινοί πολιτικοί άρχοντες επαγγέλλονται. Σας λέγω λοιπόν ότι οι διαρθρωτικές αλλαγές οι οποίες μας λέγουν ότι πρέπει να γίνουν, συμπεριλαμβάνουν και την αλλαγή στο οικονομικό σύστημα της Ελλάδος, φέρνοντας το χάραγμα της Αποκαλύψεως. Όσοι παρακολουθούν τα σημεία των καιρών ας είναι έτοιμοι.

Ο Γέροντας Παΐσιος τόνιζε και συχνά έλεγε ότι, «υπάρχουν πνευματικοί κοσμικοί που φασκιώνουν τα παιδιά τους λέγοντάς τους ότι δεν είναι τίποτα παιδιά μου αυτά και μη στεναχωριούνται. Την ψυχή σας να κοιτάτε... Αυτά αφήστε τα στη διοίκηση της Εκκλησίας. Η Εκκλησία θα μας πει τι θα κάνουμε». Ο Γέροντας Παΐσιος συνιστούσε να φεύγουμε μακρυά από αυτούς τους πνευματικούς, διότι πλανούν όπως καταλαβαίνετε τα πνευματικά τους τέκνα.

Ο Γέροντας Πορφύριος, θα διαβάζετε και στα βιβλία του, έλεγε πολλές φορές σε ανθρώπους κοσμικούς που τον πλησίαζαν: «Εσείς μην ασχολείσθε με τον Αντίχριστο. Ασχοληθείτε παιδιά μου με τον Χριστό. Μην ασχολείσθε.»

Αλλά εγώ που πήγαινα συχνά στον Γέροντα Πορφύριο, διότι έμενα Αθήνα τότε, είχαμε μιλήσει επανειλλημμένως για τον Αντίχριστο και τον ρώτησα γιατί το λέει αυτό. «Γιατί Γέροντα του λέω, λέτε στον κόσμο να μην ασχολείται με τον Αντίχριστο, αλλά να ασχολείται με τον Χριστό;» Μου απαντάει ο Γέροντας «Παιδί μου, είναι θέμα διακρίσεως, διότι όταν μου έρχονται πόρνοι, όταν μου έρχονται βλάσφημοι, όταν μου έρχονται μοιχοί, όταν μου έρχονται άνθρωποι που πάνε απλά στην εκκλησία, κάνουν ένα σταυρό και δεν ζουν μυστηριακή ζωή, δεν έχουνε το Χριστό μέσα στην καρδιά τους τι να πω σε αυτούς τους ανθρώπους, ο Αντίχριστος τους ᾽μαρανε;»

Και συνεχίζοντας μου λέγει ο Γέροντας: «Πατέρα Νεκτάριε θέλω σε παρακαλώ να κάνεις ένα κήρυγμα με θέμα Οἱ δύο αντίχριστοι , και το έκανα αδελφοί μου. Όταν τον ρώτησα ποιοί είναι οι δύο αντίχριστοι και πως θέλετε ν᾽ αναπτύξω το θέμα; Ο Γέροντας Πορφύριος μου είπε ξεκάθαρα: «Έναν Αντίχριστο έχουμε μέσα μας. Διότι σε κάθε ψυχή υπάρχουν πάθη και πίσω από τα πάθη κρύπτεται ένας δαίμονας. Αυτό μας το τονίζουν όλοι οι Άγιοι. Εάν μέσα από την ψυχή μας δεν διώξουμε αυτά τα πάθη, δηλαδή τους δαίμονες, πως είναι δυνατόν ν᾽ αντισταθούμε και να πολεμήσουμε τον ερχόμενο δαίμονα που είναι ο Αντίχριστος;»

Αλλά, αδελφοί μου, πιστεύω ότι η ταπεινότης μου απευθύνεται σε ακροατήριο που ζει μυστηριακή ζωή, σε ένα ακροατήριο που δεν είναι απλώς ακροαταί του λόγου του Θεού, αλλά είναι και ποιηταί του λόγου του Θεού. Δηλαδή αγωνίζονται να πράττουν στη ζωή τους όσα κηρύσσει ο Χριστός στο Ευαγγέλιό Του. Πιστεύω ότι ακολουθείτε τον Χριστό, ότι αγωνίζεσθε, ότι εξομολογείσθε, ότι κοινωνάτε τακτικά των Αχράντων Μυστηρίων, ότι ήδη υπάρχει ο Χριστός μέσα σας. Δι᾽ αυτό και απευθύνω σε εσάς τον λόγο του Χριστού που λέγει: «προσέχετε μην παγιδευτείτε». Όσοι δεν έχουν τον Χριστό μέσα στην καρδιά τους, εννοείται ότι αυτοί θα παγιδευτούν και θα ακολουθήσουν τον Αντίχριστο και όλα τα όργανά του. Διότι όπως έλεγε και ο Γέροντας Πορφύριος οι δαίμονες που υπάρχουν μέσα στην ψυχή τους θα ενεργοποιηθούν τότε και θα κάνουν τον άνθρωπο να γονατίσει έμπροσθεν του ερχομένου Αντιχρίστου.

Πιστεύω αδελφοί μου να κατανοήσατε γιατί ο Γέροντας Πορφύριος έλεγε σε πολύ κόσμο, να ασχολούνται με τον Χριστό και όχι με τον Αντίχριστο, διότι έβλεπε τους δαίμονες που είχαν οι άνθρωποι αυτοί μέσα στην ψυχή τους και έπρεπε να φύγουν οι δαίμονες για να επικρατήσει ο Χριστός.
Μιάμιση ώρα είχαμε συνομιλία πάνω σ᾽ αυτό το θέμα με τον πατέρα και μακαριστό Γέροντα Πορφύριο.

Εδώ λοιπόν, ο Χριστός προτρέπει τους χριστιανούς, τους έχοντας βίωμα χριστιανικό να προσέχουμε. Και τι ακριβώς λέει ο Χριστός; Όχι να φασκιώνουμε τα πνευματικά μας παιδιά, όπως έλεγε και ο Γέροντας Παΐσιος, αλλά οι πνευματικοί να τους ενσπείρουμε μέσα στις ψυχές τους την καλή ανησυχία, όπως έκανε και ο Χριστός λέγοντας άλλοτε το «αγρυπνείτε» και άλλοτε το «Προσέχετε». Ποτέ ο Κύριός μας δεν είπε να μην ασχολούμεθα με τα σημεία των καιρών και τον Αντίχριστο. Το ακριβώς αντίθετο λέει, να προσέχουμε τα σημεία των καιρών για να μην παγιδευτούμε.

Απορώ ακούγοντας μερικούς μοναχούς, ιερείς και αρχιερείς που λέγουν στους πιστούς να μην ασχολούνται με τα σημεία των καιρών. Δεν διάβασαν ποτέ Γραφή και Πατέρες για να δουν ότι ο Ίδιος ο Χριστός μας προτρέπει να ασχολούμεθα με τα σημεία των καιρών; Απορώ, αδελφοί μου, και λυπούμαι για την πλάνη που υπάρχει σε αυτούς τους ανθρώπους και είναι καιρός να απομακρυνθούμε από αυτούς τους κληρικούς παντός βαθμού. Διότι δυστυχώς οι κληρικοί αυτοί αποδεικνύουν εμπράκτως ότι δεν υπακούουν στο Χριστό και στο Ευαγγέλιο, αφού κηρύσσουν τα εντελώς αντίθετα από όσα κήρυξε ο Χριστός μας και είναι γραμμένα μέσα στο Ευαγγέλιο.
Ας μην αμφισβητήσει κανείς τα όσα λέγω, διότι δεν λέγω δικά μου λόγια αλλά λόγια του Κυρίου. Βλέπετε ότι κρατώ το Ευαγγέλιο και μέσα από εκεί επαναλαμβάνω τα όσα ο Κύριος μας δίδαξε.

Πρέπει λοιπόν να προσέξουμε, όπως είπε ο Κύριός μας. Πρέπει να προσέξουμε. Εμείς ασχολούμεθα με τον Χριστό. Αυτός είναι το κύριο μέλημά μας. Αυτός είναι η αγάπη μας. Αυτός είναι ο έρωτας της καρδιάς μας. Ζούμε και αναπνέουμε για τον Χριστό. Όμως, πρέπει να προσέχω λέγει ο Χριστός και να αγρυπνώ για να μην πέσω στην παγίδα του διαβόλου και βρεθώ σαν το λιοντάρι μέσα στο λάκκο.

Ένα από τα σημεία των καιρών που αναμένουμε κατά το λόγο του Κυρίου, είναι η εμφάνιση του Αντιχρίστου, του ανόμου, του υιού του διαβόλου, του εωσφόρου, ο οποίος τι θα είναι; Ένας άνθρωπος απλός, όπως είμαστε όλοι, αλλά μέσα του θα υπάρχει όλη η ενέργεια του σατανά. «Ο δράκων ο αρχέκακος, ο όφις», αυτός που μπήκε μέσα στον Παράδεισο και πλάνησε τον Αδάμ και την Εύα. Θα μπει τώρα μέσα σ᾽ αυτό το πλάσμα του Θεού. Γιατί θα μπει; Γιατί ο άνθρωπος αυτός, ο Αντίχριστος, θα είναι δεκτικός εξαιτίας των παθών του και της ζωής του στη σατανική ενέργεια. Αν δεν είσαι δεκτικός, δεν προσκυνάς τον εωσφόρο στις λέσχες Μπίλντεμπεργκ η στις Μασσωνικές στοές, ούτε μπαίνει ο εωσφόρος μέσα σου. Εδώ λοιπόν, μας λέγει η Γραφή, ότι θα μπει ο εωσφόρος μέσα του. Άρα ο άνθρωπος αυτός θα είναι δεκτικός της σατανικής ενέργειας. Ο διάβολος θα αναζητήσει αυτόν τον άνθρωπο, διότι ο ίδιος δεν μπορεί να σαρκωθεί όπως ενσαρκώθηκε ο Θεός και έγινε άνθρωπος. Ο διάβολος δεν μπορεί να σαρκωθεί και να γίνει άνθρωπος. Εδώ όμως υπάρχει ένας μεγάλος κίνδυνος. Ποιός είναι ο κίνδυνος; Είναι εύκολο να αναγνωρίσουμε τον Αντίχριστο, είναι εύκολο να καταλάβουμε ποιός άνθρωπος θα είναι ο Αντίχριστος;

Σήμερα το πρωΐ στο αρχονταρίκι, μετά τον εκκλησιασμό, εκεί που πίναμε το τσάϊ και τον καφέ για να ζεσταθούμε με ρώτησαν οι πιστοί: Γέροντα, που βαδίζουμε, που πάει η ανθρωπότητα; Τότε τους απαντώ. Η ανθρωπότητα οδηγείται στο χάος, διότι όπως βλέπετε έπαψαν να υπάρχουν διεθνώς μεγάλοι ηγέτες. Δεν ακούτε τα δελτία ειδήσεων, τα οποία τονίζουν ότι λείπουν ηγέτες να καθοδηγήσουν το λαό σε σωτήριες λύσεις; Δεν ακούτε που μας μιλούν για Παγκόσμια Κυβέρνηση, για παγκόσμια οικονομία με έναν ηγέτη;

Δεν βλέπετε τους λαούς που αγανακτισμένοι σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης απαξιώνουν τους ηγέτες τους και ζητούν λύσεις στα προβλήματά τους. Νομίζετε ότι τυχαία είναι αυτά; Μήπως αυτοί που σήμερα μας κυβερνούν είναι ηγέτες; Είναι ηγέτες ο Κωστάκης, ο Γιωργάκης, ο Αντωνάκης και ο Βαγγέλης; Ηγέτης, όπως λέγω στους μοναχούς μου είναι αυτός που μπορεί και βλέπει το τι υπάρχει πίσω από το βουνό και το τι έρχεται. Σήμερα οι «ηγέτες» δεν έχουν αυτήν την δυνατότητα, δι᾽ αυτό και δεν είναι πραγματικοί ηγέτες διότι βλέπουν μόνον όσα υπάρχουν μπροστά από το βουνό, αυτά δηλαδή που βλέπουμε και όλοι μας. Δεν μπορούν να προβλέψουν, δεν έχουν διορατικό βλέμμα...
Δι᾽ αυτό και οι πολιτικοί μας, ενώ έλεγαν δεν θα υπογράψουν τα μνημόνια, όπως ο Αντωνάκης, τελικά εκτέθηκαν στο λαό, διότι τα υπέγραψαν, λέγοντας ότι δεν γινόταν διαφορετικά, η Ελλάδα κινδύνευε. Μα ο ηγέτης έχει τη δυνατότητα πριν μιλήσει να προβλέπει το τι θα συμβεί. Διαφορετικά εκτίθεται και άρα δεν κάνει για ηγέτης.

Τι κάνουν τα όργανα του Αντιχρίστου αδελφοί μου στις ημέρες μας; Τοποθετούν στις ηγεσίες ηγέτες μαριονέτες, τους οποίους τους ταπεινώνουν και τους εξεφτελίζουν, για να οδηγήσουν τον λαό στην αναζήτηση του μεγάλου ηγέτη σωτήρα που ετοιμάζουν, δηλαδή του Αντιχρίστου.
Ξεγυμνώνουν το βασιλιά και δείχνουν ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός και γελάει μαζί του ο κόσμος. Αλλά αυτό δεν γίνεται μόνο στην Ελλάδα. Δείτε παρακαλώ ότι το φαινόμενο των αγανακτισμένων λαών φουντώνει σε όλο τον κόσμο. Οδηγούν τον κόσμο στην αποκαθήλωση των δήθεν σημερινών ηγετών, για να παρουσιάσουν ξαφνικά τον δικό τους Ηγέτη.
Αδελφοί μου, με όσα σας λέγω δεν με απασχολούν οι πολιτικοί που κυβερνούν τα έθνη και τους λαούς. Η ταπεινότης μου διαβλέπει τα όσα οι σκοτεινές δυνάμεις απεργάζονται εις βάρος της ανθρωπότητας εκπληρώνοντας τα σημεία των καιρών. Εμένα η ψυχή σας με ενδιαφέρει και να μην παγιδευτείτε από τα σχέδια των σκοτεινών δυνάμεων. Εμένα με ενδιαφέρει να μην εξαπατηθείτε και παγιδευτείτε στα δίχτυα του Αντιχρίστου.

Αυτά ανέφερα στο αρχονταρίκι της Μονής σήμερα, που έχει μετατραπεί της Μονής σε κρυφό σχολειό κάθε Κυριακή. Έρχονται οι πιστοί και ρωτάνε, Γέροντα κανένα νέο έχουμε; Κρυφό σχολειό έχει γίνει. Γιατί; Διότι πολλοί πνευματικοί, φασκιώνουν όπως έλεγε ο Παΐσιος τα παιδιά τους και τα πλανούν, λέγοντάς τους να μην ασχολούνται με τα σημεία των καιρών και ότι δεν είναι δουλειά των πιστών να ασχολούνται με αυτά τα θέματα, αλλά οι πιστοί πρέπει να περιμένουν μόνον το τι θα πει η Ιερά Σύνοδος, το τι θα πουν οι Αρχιερείς.

Οι αποφάσεις όμως της Ιεράς Συνόδου είναι πάντοτε αλάθητες; Υπάρχει περίπτωση η Σύνοδος να πλανηθεί; Τι διδάσκει η ιστορία της Εκκλησίας μας;


http://www.freemonks.gr/index.php?page= ... g=1&id=699

Re: Tι σημαίνει το να πλανήση ει δυνατόν και τους εκλεκτούς;

5
μπραβο! πολυ καλο ποστ! :good
Ποτέ ο Κύριός μας δεν είπε να μην ασχολούμεθα με τα σημεία των καιρών και τον Αντίχριστο. Το ακριβώς αντίθετο λέει, να προσέχουμε τα σημεία των καιρών για να μην παγιδευτούμε.

Απορώ ακούγοντας μερικούς μοναχούς, ιερείς και αρχιερείς που λέγουν στους πιστούς να μην ασχολούνται με τα σημεία των καιρών. Δεν διάβασαν ποτέ Γραφή και Πατέρες για να δουν ότι ο Ίδιος ο Χριστός μας προτρέπει να ασχολούμεθα με τα σημεία των καιρών; Απορώ, αδελφοί μου, και λυπούμαι για την πλάνη που υπάρχει σε αυτούς τους ανθρώπους και είναι καιρός να απομακρυνθούμε από αυτούς τους κληρικούς παντός βαθμού. Διότι δυστυχώς οι κληρικοί αυτοί αποδεικνύουν εμπράκτως ότι δεν υπακούουν στο Χριστό και στο Ευαγγέλιο, αφού κηρύσσουν τα εντελώς αντίθετα από όσα κήρυξε ο Χριστός μας και είναι γραμμένα μέσα στο Ευαγγέλιο.
Ας μην αμφισβητήσει κανείς τα όσα λέγω, διότι δεν λέγω δικά μου λόγια αλλά λόγια του Κυρίου. Βλέπετε ότι κρατώ το Ευαγγέλιο και μέσα από εκεί επαναλαμβάνω τα όσα ο Κύριος μας δίδαξε.
η γνωστη καραμελιτσα που χρησιμοποιουν οχι μοναχοι που εχουν κολλησει κ λαικους που κοιμιζουν τον κοσμο λεγοντας συνεχως "μην ασχολεισαι με τον αντιχριστο, αλλα με το Χριστο", η το αλλο "μην ασχολεισαι με τον αντιχριστο, τωρα εχουμε ααααλλα πραγματα", "δε θα τα ζησεις εσυ αυτα..." κ λοιπες μπουρδες...

τωρα δε εχει βγει κ το αλλο κουλο κ υβριστικο, γτ να δωσω σημασια στο τι εχουνε πει οι αγιοι, εδω εχουμε τον μεγα συγχρονο αγιο, τον Παισιο!!! αυτον θα διαβαζω...οι πιο κοντινοι του γεροντα Παισιου λενε οτι ολα οσα ελεγε για Πολεις κλπ ηταν ευσεβεις ποθοι! δλδ εσεις λετε οτι ενας αγιος ανθρωπος θα ελεγε κ θα διεδιδε ευσεβεις ποθους κ πλανες κ οχι την αληθεια;;;;;!!!! κ ομως αυτοι οι ευσεβεις ποθοι εχουν γινει ευαγγελιο μερικων, μοναχων κ λαικων, που με φανατισμο κιολας τα υποστηριζουν...αν αυτο δεν ειναι ο ορισμος του "να πλανηση ει δυνατον κ τους εκλεκτους", τοτε τι ειναι;;;

κ για να μη φανει οτι δε σεβομαι τον συγχρονο αγιο μας Παισιο, αλλα με τη καμια δε θα αρνηθω τα λογια τοσων αγιων Πατερων κ ακομη χειροτερα τα λογια του Κυριου μας ο οποιος μας μιλαγε για τα σημεια των καιρων κ οχι βεβαιως για ευσεβους ποθους...με τη καμια δλδ δε θα αρνηθω την Αληθεια κ η Αληθεια ειναι ο λογος του Κυριου μας κ ολα οσα μας μετεφεραν οι αγιοι πνευματοφοροι πατερες μας...

κ παρτε το κ πονηρα λιγακι, γτ τοσες χιλιαδες χρονια ο Κυριος μας προετοιμαζει για ολα τα δεινα που θα ερθουν, να προσεχουμε τα σημεια των καιρων για να μη πλανηθουμε; γτ ηρθαν καποιοι ξαφνικα κ διαδιδουν ευσεβεις ποθους, γτ μολις μιλησεις για αντιχριστο σε πιανουν απ τα μουτρα κ σου λενε οτι τωρα δε θα τα ζησουμε ολα αυτα η οτι ασχολεισαι πιο πολυ με τον αντιχριστο κ οχι με το Χριστο, γτ οι αποστολοι μας προετοιμαζαν για τα τρομερα χρονια που ζουμε κ οχι για τους γνωστους "ευσεβους ποθους"; γτ οι αποστολοι μας μετεφεραν τα παντα με τοση ακριβεια κ δε μας ανεφεραν ουτε μια σταλιτσα απο αυτους τους "ευσεβους ποθους";;; ξερω ξερω...θα πει κανεις "μα κ οι Αγιοι κανουν λαθη"! κ θα συμπληρωσω κ εγω "βεβαιως, ολοι οι αγιοι εκτος απο τους συγχρονους αγιους, αυτοι δε κανουν ποτε λαθη, γτ πολυ απλα δε μας συμφερει..."

Re: Tι σημαίνει το να πλανήση ει δυνατόν και τους εκλεκτούς;

6
Για μένα η πιο σωστή τακτική είναι αυτή που αναφέρει ο πάτερ Νεκτάριος
Επίσης, ως όπλο τους οι χριστιανοί τον καιρό εκείνο θα πρέπει να έχουν έντονη πνευματική ζωή, χριστοκεντρική ζωή και εγρήγορση. Διότι η πνευματική ζωή δίδει το χάρισμα της διακρίσεως των πνευμάτων. Διότι σκέτη η γνωσιολογική ενημέρωση των σημείων των καιρών, χωρίς την Χριστοκεντρική ζωή δεν ωφελεί, τονίζουν οι Άγιοι Πατέρες. Η ενημέρωση θα ωφελήσει μόνον εκείνους που θα ζουν πνευματικά και κοντά στον Χριστό. Διότι αυτοί και μόνον αυτοί δεν θα πλανηθούν.
Αν έχουμε Χριστοκεντρική ζωή,αναγκαστικά θα ασχοληθούμε με τα σημεία των καιρών,γιατί μας προτρέπει ο ίδιος ο Κύριος μας να το κάνουμε.
Αν δεν έχουμε Χριστοκεντρική ζωή,δεν μετέχουμε στα μυστήρια,ζούμε μέσα στις αμαρτίες,δεν ταπεινονόμαστε,όσο και αν ασχολούμαστε με τα σημεία των καιρών,θα πλανηθούμε.

Re: Tι σημαίνει το να πλανήση ει δυνατόν και τους εκλεκτούς;

8
Του Αγίου στάρετς Ανατολίου της Όπτινα

«Ο εχθρός του ανθρωπίνου γένους θα δρα με πανουργία για να οδηγήσει στην αίρεση, αν ήταν δυνατόν, και τους εκλεκτούς. Δεν θα ξεκινήσει με την ψυχρή απώθηση των δογμάτων της Αγίας Τριάδος, της Θεότητος του Ιησού Χριστού, και της παρθενίας της Θεοτόκου, αλλά θα ξεκινήσει ανεπαίσθητα να καταστρέφει τις διδασκαλίες και τις παραδόσεις της Εκκλησίας και την μεγάλη τους πνευματικότητα, που έφτασε σε μας μέσω των Αγίων Πατέρων, από το Άγιον Πνεύμα.


Λίγοι θα παρατηρήσουν αυτά τα καλοπιάσματα του εχθρού, μόνον εκείνοι που είναι πολύ πεπειραμένοι στην πνευματική ζωή. Οι αιρετικοί θα αποκτήσουν ισχύ πάνω στην Εκκλησία, και θα τοποθετήσουν τους υπηρέτες των παντού. Οι ευλαβείς θα ατενίζονται καταφρονητικά. Ο ίδιος ο Κύριος είπε ότι από τους καρπούς των θα τους αναγνωρίσετε, και έτσι, από τους καρπούς των καθώς και από τις ενέργειές των αιρετικών, προσπαθήστε να τους διακρίνετε από τους αληθινούς ποιμένες. Αυτοί είναι πνευματικοί κλέφτες, διαρπάζοντες τη πνευματική ποίμνη, και θα εισέλθουν στο μαντρί (την Εκκλησία), σκαρφαλώνοντας με κάποιο άλλο τρόπο, χρησιμοποιώντας δύναμη και καταπατώντας τους ιερούς κανόνες. Ο Κύριος καλεί αυτούς ληστές (Ευαγ. Ιω. 10,1). Πράγματι, η πρώτη τους ενέργεια θα είναι η καταδίωξη των αληθινών ποιμένων, η φυλάκιση και η εξορία τους, διότι χωρίς αυτό θα είναι αδύνατο γι' αυτούς να διαρπάσουν το ποίμνιο.


Γι' αυτό το λόγο παιδί μου, όταν βλέπεις την καταπάτηση της πατερικής παραδόσεως, και των θείων εντολών στην Εκκλησία, των εντολών που ορίσθηκαν από το Θεό, γνώριζε ότι οι αιρετικοί έχουν ήδη εμφανισθεί, αν και κατά το χρόνο δράσης τους μπορεί να κρύβουν την ασέβειά τους, ή να καταστρέφουν την Αγία Πίστη ανεπαίσθητα, προκειμένου να επιτύχουν καλύτερα στην σαγήνευση και προσκόλληση των απείρων στα δίχτυα τους. Η καταδίωξη θα κατευθύνεται όχι μόνον εναντίον των ποιμένων αλλά εναντίον όλων των δούλων του Θεού, διότι όλοι όσοι θα καθοδηγούνται από την αίρεση δεν θα υποφέρουν την ευσέβεια.


Αναγνωρίστε αυτούς τους λύκους με ένδυμα προβάτου από τις υπερήφανες διαθέσεις τους και την αγάπη της ισχύος. Θα είναι συκοφάντες, προδότες, παντού δεικνύοντες έχθρα και κακοήθεια. Γι' αυτό ο Κύριος είπε ότι οι καρποί τους θα τους κάνουν γνωστούς. Οι αληθινοί υπηρέτες του Θεού είναι ταπεινοί, αγαπούν τον συνάνθρωπό τους και είναι υπάκοοι στην Εκκλησία.

Οι Μοναστές θα ταλαιπωρηθούν υπερβολικά από τους αιρετικούς, και η μοναστική ζωή θα καταφρονηθεί. Τα (ενεργά) Μοναστήρια θα σπανίζουν, ο αριθμός των μοναχών θα ελαττωθεί, και αυτοί που θα παραμείνουν θα υποφέρουν από βία. Αυτοί που μισούν την μοναστική ζωή, εντούτοις, έχοντας μόνο την αμφίεση της ευσεβείας, θα αγωνίζονται να προσελκύσουν τους μοναχούς με το μέρος τους, υποσχόμενοι σ' αυτούς προστασία και κοσμικά αγαθά, και απειλώντας αυτούς που τους αντιτίθενται με εξορία.

Αυτές οι απειλές θα προκαλέσουν μεγάλη απόγνωση στους μικρόψυχους, αλλά εσύ παιδί μου, να χαίρεσαι για το ότι έχεις ζήσει μέχρι αυτό τον καιρό, διότι τότε οι πιστοί που δεν θα έχουν δείξει άλλες αρετές, θα λάβουν στέμματα, μόνο διότι θα έχουν μείνει σταθεροί στην πίστη, σύμφωνα με το λόγο του Κυρίου: «Κάθ΄ ένας που, όντας μαζί Μου (εν Εμοί), θα με ομολογήσει μπροστά στους ανθρώπους, θα τον ομολογήσω και Εγώ, όντας μαζί του (εν αυτώ), μπροστά στον Πατέρα μου τον εν Ουρανοίς» (Ματθ. Ι-32).


(Πας ουν όστις ομολογήσει εν εμοί έμπροσθεν των ανθρώπων, ομολογήσω κα' γώ εν αυτώ έμπροσθεν του Πατρός μου του εν Ουρανοίς).
«Φοβού τον Κύριο τέκνο μου. Φοβού να χάσεις το στέμμα που ετοιμάστηκε για σένα, φοβού το να ριχτείς από το Χριστό στο εξώτερο σκότος και στα αιώνια βάσανα. Στάσου γενναίος στην πίστη, και αν είναι αναγκαίο, υπόμεινε καταδίωξη και άλλες λύπες, διότι ο Κύριος θα είναι μαζί σου και οι άγιοι Μάρτυρες και πνευματικοί θα κοιτάζουν σε σένα και τον αγώνα σου με ευχαρίστηση.

Αλλά αλλοίμονο στους μοναχούς εκείνες τις ημέρες που θα καθηλωθούν από ιδιοκτησίες και πλούτη, οι οποίοι λόγω της αγάπης της ειρήνης (ανάπαυσης) θα είναι έτοιμοι να υποταχθούν στους αιρετικούς. Θα αποκοιμίζουν την συνείδησή τους, λέγοντας:

«Εμείς διατηρούμε και σώζουμε το Μοναστήρι και ο Κύριος θα μας συγχωρήσει».

Οι ατυχείς και τυφλοί αυτοί δεν λογαριάζουν καθόλου ότι δια της αιρέσεως οι δαίμονες θα εισέλθουν στο Μοναστήρι, και κατόπιν δεν θα είναι ένα Άγιο Μοναστήρι, αλλά μόνο τοίχοι, από τους οποίους η Χάρη θα έχει απομακρυνθεί.
Ο Θεός εντούτοις είναι ισχυρότερος από τον εχθρό, και δεν θα εγκαταλείψει ποτέ τους δούλους του. Οι αληθινοί Χριστιανοί θα παραμείνουν μέχρι το τέλος αυτής της περιόδου, μόνο θα προτιμήσουν να ζουν σε απομονωμένα ερημικά μέρη»

http://proskynitis.blogspot.gr/2015/03/ ... t_470.html
''...δεν είναι η πάλη ημών εναντίον εις αίμα και σάρκα, αλλ' εναντίον εις τας αρχάς, εναντίον εις τας εξουσίας, εναντίον εις τους κοσμοκράτορας του σκότους του αιώνος τούτου, εναντίον εις τα πνεύματα της πονηρίας εν τοις επουρανίοις''\n[/align]

Re: Tι σημαίνει το να πλανήση ει δυνατόν και τους εκλεκτούς;

9
ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΣΤΑ ΔΙΧΤΥΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ


Λέει εδώ ποιοι θα πέσουν στα δίχτυα του αντιχρίστου. Θα πέσουν άραγε όλοι οι άνθρωποι; Όχι, δεν θα πέσουν όλοι, διότι τότε θα ήταν άδικος ο Θεός. Θα πέσουν μόνο όσοι είναι χάνοι. Ξέρετε τους χάνους; Είναι κάτι ψάρια που πιάνονται αμέσως από τον ψαρά, γιατί ταξιδεύουν μέσα στη θάλασσα μ’ ανοιχτό το στόμα – ενώ υπάρχουν άλλα ψάρια που δύσκολα πιάνονται.

Θα πέσουν λοιπόν στα δίχτυα του αντιχρίστου αυτοί, οι οποίοι δεν είναι σε θέση να κάνουν διάκριση. Θα πέσουν, όπως λέει εδώ, όσοι «την αγάπην της αληθείας ουκ εδέξαντο». Αυτοί που δεν δέχθηκαν και δεν αγάπησαν την αλήθεια. Η δε Αλήθεια είναι ο Χριστός…
Θα πέσουν στα δίχτυα του σατανά εκείνοι που θα το θέλουν. Γιατί οι άνθρωποι δεν είναι χάνοι και ψάρια, αλλά έχουν κάποιο μυαλό και κάποια διάθεση. Άλλοι δεν έχουν καλή διάθεση, έχουν χάσει τα ανώτερα αισθητήρια και ζουν σαν ρεμάλια…

Θα συλληφθούν στα δίχτυα της απάτης αυτοί που δεν έχουν διάθεση, που δεν αγαπούν την αλήθεια, που τους αρέσει να ζούνε στο ψέμα.
Οι άνθρωποι που αγαπούν την αλήθεια είναι πολύ λίγοι…


Υπάρχει πνεύμα πλάνης στον κόσμο. Και ζούμε σ’ ένα τεράστιο παγκόσμιο ρεύμα πλάνης, που αρχίζει από τα μικρότερα και φθάνει έως τα μεγαλύτερα. Θα πέσουν, λέει εδώ ο απόστολος, στα δίχτυα του αντιχρίστου όχι όλοι, αλλά αυτοί που δεν έχουν καλή διάθεση. Αυτοί που τεντώνουν τ’ αυτιά τους πότε εδώ και πότε εκεί…

Φρικτή είναι η κατάσταση. Πνεύμα πλάνης εξαπλώνεται με καταπληκτικό ρυθμό. Δεν είναι τίποτε, σου λέει, η μοιχεία, δεν είναι τίποτε η πορνεία, δεν είναι κακά πράγματα αυτά, τι κάθεσαι και μου λες εσύ;…

Το προφήτευσε αυτό η αγία Γραφή. Είπε, ότι θα έρθει ημέρα, που οι άνθρωποι, ενώ θα πορνεύωνται και θα κάνουν τα αίσχη, θα το θεωρούν κάτι αθώο, σα να πίνουν ένα ποτήρι νερό, ένα γλυκό πιοτό («εβδελυγμένος και ακάθαρτος ανήρ, πίνων αδικίας ίσα ποτώ» Ιωβ 15,16). Αυτό είναι το πνεύμα της πλάνης που θα έχει τεραστία διάδοση.
Και αυτά μεν θα συμβαίνουν στον κόσμο, που θα πέφτει στα δίχτυα που απλώνει η αμαρτία.

ΦΟΒΕΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ

Εσείς που πιστεύετε στο Χριστό· Θα ήτο φοβερώτερο από το θάνατο, αν σας έλεγαν ότι κάποιος από σας θα προδώσει την πίστη του. Το να πεθάνουμε είναι φυσικό πράγμα, το να προδώσουμε την πίστη είναι απαίσιο και αποτρόπαιο.
«Κάποιος από σας», είπε ο Χριστός στους μαθητάς, «θα με προδώσει», και εγένετο διαταραχή μεταξύ των μαθητών.


Aπο το βιβλίο του Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αυγουστίνου Καντιώτου
«ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΕΣΧΑΤΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ», εκδοση Β΄, 2008, σελ. 89-90
Απάντηση

Επιστροφή στο “Προφητείες και Αποκάλυψη”