Re: Η ΕΒΡΑΙΑ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΡΙΑ

235
LAPTONAS έγραψε:...

Ας μας πει λοιπόν ο Βασίλης από ποια εκκλησία ΜΟΝΟ πρέπει να παίρνουμε κατευθύνσεις :
Vassilis_1 έγραψε: Αγαπητέ LAPTONAS, το πιο πάνω κείμενο που εμπεριέχει τη δραστηριότητα της Ορθόδοξης Εκκλησίας, από την οποία και ΜΟΝΟ, παίρνουμε κατευθύνσεις, είναι σαφέστατο. Και τα σχόλιά μου απηχούν με ακρίβεια το παραγόμενο συμπέρασμα από το κείμενο αυτό.
γιατί αν εννοεί την εκκλησία που μεσολάβησε από την Α' οικουμενική σύνοδο ως σήμερα... ουδέποτε έδωσε αντίθετες κατευθύνεις όπως ισχυρίζεται...
Η Ορθόδοξη Εκκλησία, αυτή που ήταν, αυτή που είναι, και αυτή που θα είναι, είναι η ίδια. Δηλαδή πάντα εδραιωμένη στην Αλήθεια.

Βεβαίως, στο διαρρεύσαν διάστημα, μετά την Α' οικουμενική σύνοδο, δια της Αγίας Ζ' Οικ. Συνόδου, η Ορθόδοξη Εκκλησία προφυλάσσοντας τους πιστούς από τους αιρετικούς κινδύνους αναθεμάτισε τις πλανεμένες αντιλήψεις των Ελλήνων φιλοσόφων.
(«Συνοδικόν» της Αγίας Ζ' Οικ. Συνόδου).
«Τοις ευσεβείν μεν επαγγελομένοις, τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη Ορθοδόξω και Καθολική Εκκλησία, περί τε ψυχών ανθρωπίνων και ουρανού και γης και των άλλων κτισμάτων, αναιδώς ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν, ανάθεμα.
Τοις την μωράν των έξωθεν φιλοσόφων λεγομένην σοφίαν προτιμώσι και τοις καθηγηταίς αυτών επομένοις… (και πιστεύουσι μετεμψυχώσεις ή μη δεχομένοις ανάστασιν και ανταπόδοσιν), ανάθεμα.
Τοις τα Ελληνικά διεξιούσι μαθήματα και μη δια παίδευσιν μόνον ταύτα παιδευομένοις, αλλά και ταις δόξαις αυτών ταις ματαίαις επομένοις και ως αληθέσι πιστεύουσι και ούτως αυταίς ως το βέβαιον εχούσαις εγκειμένοις, ώστε και ετέρους ποτέ μεν λάθρα ποτέ δε φανερώς ενάγειν αυταίς και διδάσκειν ανενδοιάστως, ανάθεμα.
Τοις μετά των άλλων μυθικών πλασμάτων, αφεαυτών και την καθ’ ημάς πλάσιν μεταπλάττουσι και τας Πλατωνικάς ιδέας ως αληθείς δεχομένοις………. . , ανάθεμα.
Τοις δεχομένοις και παραδιδούσι τα μάταια και Ελληνικά ρήματα… (περί προϋπάρξεως ψυχών, αϊδιότητος του κόσμου κ.τ.λ. ), δια δε των τοιούτων λόγων εαυτούς τε απολλύουσι και ετέροις αιωνίας καταδίκης προξένους γινομένοις, ανάθεμα»
LAPTONAS έγραψε:
…δηλαδή οι άνθρωποι θα πέσουν σε πνευματικό σκοτάδι, ακριβώς γιατί δεν θα υπάρχει η αρετή της φιλοσοφίας…
Σχετικά με την έλλειψη της αρετής της φιλοσοφίας που εννοείς, οι άνθρωποι δεν θα πέσουν ποτέ σε κανένα πνευματικό σκοτάδι.

Και αυτό καταδεικνύεται μετά το πεφωτισμένο κείμενο του Αρχιμανδρίτου Επιφάνιου Θεοδωρόπουλου.“Άρθρα – Μελέται Επιστολαί. Τόμος Α'.”
Eις τους θύραθεν ευρίσκονται ψήγματα τινα χρυσού, λάμψεις τινές φωτός, μόρια τινα αληθείας· τίς ο αμφισβητών; Αλλ’ από του σημείου τούτου μέχρι των «Ελληνοχριστιανικών συνθέσεων» υπάρχει απόστασις όχι απλώς μεγάλη, αλλ’ αυτόχρημα αβυσσαλέα. Και αν παρίδωμεν τον όγκον της ιλύος, το ψηλαφητόν σκότος, το μέγεθος της πλάνης και του ψεύδους, εν οις εκυλίσθη η ανθρώπινη σοφία, και μείνωμεν μόνον εις τα ολίγα ψήγματα του χρυσού, τας αμυδράς λάμψεις του φωτός και τα ελάχιστα μόρια της αληθείας, και πάλιν ουδείς λόγος περί «συνθέσεων» χωρεί. Αληθώς! Τίς η χρεία να τεθώσι παρά τον ήλιον πέντε εξ λύχνοι ή πυγολαμπίδες;

Λοιπόν, η γνώση που προέρχεται από τους Έλληνες φιλοσόφους, που είναι σαν τις πυγολαμπίδες, δεν μπορεί να προσθέσει κανένα φώς στον Ήλιο = στη γνώση που προέρχεται από τις μεταφερόμενες από την Ορθόδοξη Εκκλησία περιγραφές της Αγίας Γραφής, Παλαιάς και Καινής Διαθήκης.

Για αυτό, σχετικά με την κατά Θεό πρόοδό μας, και για το φωτισμό μας, δεν έχουμε καμία ανάγκη τις πυγολαμπίδες = τους Έλληνες φιλοσόφους, διότι φωτιζόμαστε από το άπλετο Φως του Ηλίου = Τις μεταφερόμενες από την Ορθόδοξη Εκκλησία περιγραφές της Αγίας Γραφής, Παλαιάς και Καινής Διαθήκης.
LAPTONAS έγραψε:
…Αν παίρνεις κατευθύνσεις μόνο από την Ορθόδοξη Εκκλησία αργά η γρήγορα θα πέσεις στην πλάνη… Αν παίρνεις κατευθύνσεις από τον Ιησού Χριστό τότε δεν θα πέσεις ποτέ…
Πρώτα πρώτα, θα συμφωνείς, ότι για να πάρουμε κατευθύνσεις από τον Χριστό, αναμφισβήτητα πρέπει να διαβάσουμε την Αγία Γραφή. Την Αγία Γραφή που διαβάζουμε οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, ξέρεις ποιος την εγγυάται; Την εγγυάται η Ορθόδοξη Εκκλησία.
Μέσα λοιπόν στην Αγία Γραφή, διαβάζουμε τα εξής λόγια του Ιησού Χριστού:
Ματθ. 16,18 …θα οικοδομήσω ασάλευτον την Εκκλησίαν μου, και πύλαι Αδου (δηλαδή όλαι αι κακαί δυνάμεις του πονηρού διαβόλου και των διεστραμμένων ανθρώπων), δεν θα υπερισχύσουν και δεν θα κατορθώσουν τίποτε εναντίον της.
Α Τιμ. 3,15 …Εκκλησία του Θεού του ζώντος. (Είναι αυτή θεοσύστατος, ζων οργανισμός επί ασαλεύτου βάσεως εδραιωμένος, φορεύς της αιωνίου θείας αληθείας. Θεμέλιος λίθος και κεφαλή της είναι ο Χριστός...). Και η Εκκλησία αυτή είναι στύλος και στερεόν θεμέλιον της αληθείας.

Ο Θεάνθρωπος Χριστός φίλε LAPTONAS μας εξασφαλίζει, ότι όλες οι κακές δυνάμεις του πονηρού διαβόλου και των διεστραμμένων ανθρώπων, δεν θα υπερισχύσουν και δεν θα κατορθώσουν τίποτε εναντίον της Εκκλησίας.
Και ο Θεόπνευστος Παύλος αποφαίνεται, ότι η Εκκλησία του Θεού του ζώντος, είναι θεοσύστατος, ζων οργανισμός επί ασαλεύτου βάσεως εδραιωμένος, φορεύς της αιωνίου θείας αληθείας.

Όποιος λοιπόν κατευθύνεται από την Εκκλησία, τον φορέα της αιωνίου θείας αληθείας, βαδίζει μέσα στην Αλήθεια με φυσική συνέπεια να αποκλείεται να πλανηθεί.

Εκείνος όμως, που επιλέγει να διαφοροποιείται από τις κατευθύνσεις της Ορθόδοξης Εκκλησίας, σίγουρα βαδίζει σε καταστρεπτικούς για την ψυχή του ατραπούς.

Re: Αρχαίοι Έλληνες που τιμάει η Εκκλησία σε ναούς

236
Χριστός Ανέστη!
(«Συνοδικόν» της Αγίας Ζ' Οικ. Συνόδου).
«Τοις ευσεβείν μεν επαγγελομένοις, τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη Ορθοδόξω και Καθολική Εκκλησία, περί τε ψυχών ανθρωπίνων και ουρανού και γης και των άλλων κτισμάτων, αναιδώς ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν, ανάθεμα.
Τοις την μωράν των έξωθεν φιλοσόφων λεγομένην σοφίαν προτιμώσι και τοις καθηγηταίς αυτών επομένοις… (και πιστεύουσι μετεμψυχώσεις ή μη δεχομένοις ανάστασιν και ανταπόδοσιν), ανάθεμα.Τοις τα Ελληνικά διεξιούσι μαθήματα και μη δια παίδευσιν μόνον ταύτα παιδευομένοις, αλλά και ταις δόξαις αυτών ταις ματαίαις επομένοις και ως αληθέσι πιστεύουσι και ούτως αυταίς ως το βέβαιον εχούσαις εγκειμένοις, ώστε και ετέρους ποτέ μεν λάθρα ποτέ δε φανερώς ενάγειν αυταίς και διδάσκειν ανενδοιάστως, ανάθεμα.
Τοις μετά των άλλων μυθικών πλασμάτων, αφεαυτών και την καθ’ ημάς πλάσιν μεταπλάττουσι και τας Πλατωνικάς ιδέας ως αληθείς δεχομένοις………. . , ανάθεμα.Τοις δεχομένοις και παραδιδούσι τα μάταια και Ελληνικά ρήματα… (περί προϋπάρξεως ψυχών, αϊδιότητος του κόσμου κ.τ.λ. ), δια δε των τοιούτων λόγων εαυτούς τε απολλύουσι και ετέροις αιωνίας καταδίκης προξένους γινομένοις, ανάθεμα»
Οι αναθεματισμοί, που γράφτηκαν από την Ορθόδοξη Εκκλησία, είναι σαφείς. Γράφτηκαν για να προφυλάξουν του χριστιανούς από τα δυσσεβή δόγματα των Ελλήνων και την μωράν των έξωθεν φιλοσόφων λεγομένην σοφίαν π.χ. μετεμψυχώσεις, όπως πίστευε ο Πλάτων και ο Πυθαγόρας, και οι όμοιοί τους.

Γράφτηκαν γενικά για να προφυλαχθούν οι Χριστιανοί από το βούρκο του αρχαιοελληνισμού.

Είναι χαρακτηριστικό το κείμενο του Επιφάνιου Θεοδωρόπουλου.

Μεταφορά από το βιβλίο του “Άρθρα – Μελέται Επιστολαί. Τόμος Α'.”
Eις τους θύραθεν ευρίσκονται ψήγματα τινα χρυσού, λάμψεις τινές φωτός, μόρια τινα αληθείας• τίς ο αμφισβητών; Αλλ’ από του σημείου τούτου μέχρι των «Ελληνοχριστιανικών συνθέσεων» υπάρχει απόστασις όχι απλώς μεγάλη, αλλ’ αυτόχρημα αβυσσαλέα. Και αν παρίδωμεν τον όγκον της ιλύος, το ψηλαφητόν σκότος, το μέγεθος της πλάνης και του ψεύδους, εν οις εκυλίσθη η ανθρώπινη σοφία, και μείνωμεν μόνον εις τα ολίγα ψήγματα του χρυσού, τας αμυδράς λάμψεις του φωτός και τα ελάχιστα μόρια της αληθείας, και πάλιν ουδείς λόγος περί «συνθέσεων» χωρεί. Αληθώς! Τίς η χρεία να τεθώσι παρά τον ήλιον πέντε εξ λύχνοι ή πυγολαμπίδες;
Ας δούμε και τις σχετικές θέσεις των Αγίων μας:

Άγιος Βασίλειος:
«Εγώ πολύν χρόνον προσαναλώσας τη ματαιότητι και πάσαν σχεδόν την εμαυτού νεότητα εναφανίσας τη ματαιοπονία, ην είχον προσδιατρίβων τη αναλήψει των μαθημάτων της παρά του Θεού μωρανθείσης σοφίας, επειδή ποτε ώσπερ εξ ύπνου βαθέος διαναστάς, απέβλεψα μεν προς το θαυμαστόν φως της αληθείας του ευαγγελίου, κατείδον δε το άχρηστον της σοφίας των αρχόντων του αιώνος τούτου των καταργουμένων, πολλά την ελεεινήν μου ζωήν αποκλαύσας, ηυχόμην δοθήναί μοι χειραγωγίαν προς την εισαγωγήν των δογμάτων της ευσέβειας. Και προ γε πάντων επιμελές ην μοι διόρθωσίν τινα του ήθους ποιήσασθαι, πολύν χρόνον εκ της προς τους φαύλους ομιλίας διαστραφέντος» (Ε. Π. Migne 32,824).
Πράγματι εδώ βλέπουμε τον Μέγα Βασίλειο να κλαίει και να οδύρεται για το χρόνο που δαπάνησε στη νεότητά του ασχολούμενος με την θύραθεν. Χωρίς να χαρίζεται καθόλου σε αυτήν, απεναντίας άνευ οικτιρμών, τους προ Χριστού φιλοσόφους τους χαρακτηρίζει φαύλους.Και αυτός ο χαρακτηρισμός του Μεγάλου Πατρός έχει βαρύνουσα σημασία.

Άγιος Ι. Δαμασκηνός:
«Περί Αιρέσεων» βιβλίου αυτού (Migne 94, 680 κ. ε.) κατατάσσει εις τας αιρέσεις τα Ελληνικά φιλοσοφήματα, αλλά και εν τω Β΄ Λόγω αυτού περί ιερών Εικόνων, λέγει, ότι περιπτυσσόμεθα και ασπαζόμεθα «πάσαν την Παλαιάν και Καινήν Διαθήκην, τους τε λόγους των Αγίων και εγκρίτων Πατέρων. Την δε αισχράν και μυσαράν και ακάθαρτον γραφήν την καταράτων Μανιχαίων τε και Ελλήνων και των λοιπών αιρέσεων, ως ψευδή και μάταια περιέχουσαν και προς δόξαν του διαβόλου και των δαιμόνων αυτού και χαράν αυτών εφευρεθείσαν, αποπτύομεν και αποβαλλόμεθα…» (Migne 94, 1293).
Σαφέστατος και ο Άγιος Ι. Δαμασκηνός: «Την δε αισχράν και μυσαράν και ακάθαρτον γραφήν την καταράτων Μανιχαίων τε και Ελλήνων και των λοιπών αιρέσεων, ως ψευδή και μάταια περιέχουσαν και προς δόξαν του διαβόλου και των δαιμόνων αυτού και χαράν αυτών εφευρεθείσαν, αποπτύομεν και αποβαλλόμεθα…»

Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος:

Ας ακούσουμε τώρα, τα χρυσά λόγια του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου. Και αυτός χωρίς να χαρίζεται ούτε στο ελάχιστο στους π.Χ. Έλληνες φιλόσοφους, και άνευ οικτιρμών, στο ίδιο μήκος κύματος με τον Μέγα Βασίλειο, χαρακτηρίζει αναλόγως τους π.Χ. Έλληνες φιλόσοφους:
«Και καθάπερ εκ παιδικού στόματος πολύς αποβλύζων σίελος πολλάκις και σιτίον και ποτόν εμόλυνεν ούτω και τα από του στόματος των Ελλήνων απορρέοντα ρήματα μάταια και ακάθαρτα•»(Ε. Π. Migne 61, 38 κ.έ.).
«τις δε Πλάτων;…Ούτος μεν ουν πάντα τον χρόνον ανήλωσε περί δόγματα στρεφόμενος ανόνητα και περιττά… ούτω παρά μεν ετέρου την μετεμψύχωσιν εδέξατο, παρά δε εαυτού την πολιτείαν εισήγαγεν, ένθα τα πολλής αισχρότητος γέμοντα ενομοθέτησε.» (Ε. Π. Migne 60,47 κ.έ.).
Σαφέστατος και ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος. Χαρακτήρισε σαν τα αποβαλλόμενα σαλιαρίσματα των παιδιών τις πλανεμένες ιδέες των Ελλήνων φιλοσόφων!!!

Και βέβαια με το να υποστηρίζουν Αληθείς θέσεις οι Άγιοί μας, δεν σημαίνει ότι είναι ανθέλληνες.

Αυτό που είναι απαραίτητο για εμάς, είναι να πετάξουμε το τυφλοπάνι του εθνικισμού, το οποίο μας εμποδίζει να δούμε κατάματα την Αλήθεια.

Αυτό το τυφλοπάνι του εθνικισμού οι μετά Χριστόν Έλληνες το είχαν πετάξει, για αυτό ακριβώς και έγιναν Χριστιανοί Ορθόδοξοι. Ας τους μιμηθούμε λοιπόν.

Οι πέντε - έξι πυγολαμπίδες των θύραθεν, δεν μπορούν να προσθέσουν απολύτως τίποτα στην πνευματική μας πρόοδο. Ενώ αντίθετα διατρέχουμε άμεσο και καταστροφικό πνευματικό κίνδυνο αν παγιδευτούμε στο βούρκο των θύραθεν.

Λοιπόν:
Β Κορ. 5,17 ὥστε εἴ τις ἐν Χριστῷ καινὴ κτίσις· τὰ ἀρχαῖα παρῆλθεν, ἰδοὺ γέγονε καινὰ τὰ πάντα.
Ο βούρκος του αρχαιοελληνισμού παρήλθε. Δεν ανήκουμε σε αυτόν.

Είμαστε Νέα Δημιουργία. Επομένως, οφείλουμε να ανήκουμε ολοκληρωτικά στον Χριστό!

Re: Αρχαίοι Έλληνες που τιμάει η Εκκλησία σε ναούς

237
Vassilis_1 έγραψε: Ο βούρκος του αρχαιοελληνισμού παρήλθε. Δεν ανήκουμε σε αυτόν.

Είμαστε Νέα Δημιουργία. Επομένως, οφείλουμε να ανήκουμε ολοκληρωτικά στον Χριστό!
Δεν υπάρχει ''Νέα Δημιουργία'', ο αρχαιοελληνισμός είναι μέρος της εξέλιξής μας μέσα στη Δημιουργία καί μάλιστα μαζί με τον εβραισμό σε παγκόσμιο επίπεδο!

phpBB [video]

Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΕ ΤΟ ΒΟΥΡΚΟ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

238
Φιλιπ. 3,7 - 8 Αλλ' αυτά, τα οποία ήσαν τότε δι' εμέ ηθικά κέρδη και προσόντα, φωτισμένος τώρα από την αλήθειαν του Ευαγγελίου τα έχω θεωρήσει ζημίαν και μειονέκτημα και τα έχω απαρνηθή, δια να αρέσω στον Χριστόν και να εύρω δι' αυτού μόνου την σωτηρίαν. Αλλά βεβαίως και τώρα ακόμη περισσότερον θεωρώ όλα γενικώς όσα είναι ξένα προς τον Χριστόν ζημίαν, εν συγκρίσει προς την υπεροχήν και το μεγαλείον της γνώσεως του Κυρίου μου Ιησού Χριστού, δια τον οποίον τα πάντα θεληματικώς απέρριψα και επεριφρόνησα. Και τα θεωρώ όλα σκύβαλα και ανάξια λόγου, δια να κερδήσω τον Χριστόν
Καιρός πλέον να μιμηθούμε τον Θεόπνευστο Απόστολο Παύλο, που θεωρεί σκουπίδια και ανάξια λόγου όσα είναι ξένα προς τον Χριστό. Και έτσι όλοι μας, μαζί με τον Παύλο, δια του Χριστού μόνου να βρούμε την σωτηρία!!!

Λοιπόν ΤΕΛΟΣ και για εμάς, όχι απλώς τα σκουπίδια, αλλά ο βούρκος του αρχαιοελληνισμού που αναθεματίστηκε από την Ορθόδοξη Εκκλησία!!!

Χριστός Ανέστη!!!
(«Συνοδικόν» της Αγίας Ζ' Οικ. Συνόδου).
«Τοις ευσεβείν μεν επαγγελομένοις, τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη Ορθοδόξω και Καθολική Εκκλησία, περί τε ψυχών ανθρωπίνων και ουρανού και γης και των άλλων κτισμάτων, αναιδώς ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν, ανάθεμα.
Τοις την μωράν των έξωθεν φιλοσόφων λεγομένην σοφίαν προτιμώσι και τοις καθηγηταίς αυτών επομένοις… (και πιστεύουσι μετεμψυχώσεις ή μη δεχομένοις ανάστασιν και ανταπόδοσιν), ανάθεμα.Τοις τα Ελληνικά διεξιούσι μαθήματα και μη δια παίδευσιν μόνον ταύτα παιδευομένοις, αλλά και ταις δόξαις αυτών ταις ματαίαις επομένοις και ως αληθέσι πιστεύουσι και ούτως αυταίς ως το βέβαιον εχούσαις εγκειμένοις, ώστε και ετέρους ποτέ μεν λάθρα ποτέ δε φανερώς ενάγειν αυταίς και διδάσκειν ανενδοιάστως, ανάθεμα.
Τοις μετά των άλλων μυθικών πλασμάτων, αφεαυτών και την καθ’ ημάς πλάσιν μεταπλάττουσι και τας Πλατωνικάς ιδέας ως αληθείς δεχομένοις………. . , ανάθεμα.Τοις δεχομένοις και παραδιδούσι τα μάταια και Ελληνικά ρήματα… (περί προϋπάρξεως ψυχών, αϊδιότητος του κόσμου κ.τ.λ. ), δια δε των τοιούτων λόγων εαυτούς τε απολλύουσι και ετέροις αιωνίας καταδίκης προξένους γινομένοις, ανάθεμα»

Re: Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΕ ΤΟ ΒΟΥΡΚΟ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

239
Vassilis_1 έγραψε: Καιρός πλέον να μιμηθούμε τον Θεόπνευστο Απόστολο Παύλο, που θεωρεί σκουπίδια και ανάξια λόγου όσα είναι ξένα προς τον Χριστό. Και έτσι όλοι μας, μαζί με τον Παύλο, δια του Χριστού μόνου να βρούμε την σωτηρία!!!

Λοιπόν ΤΕΛΟΣ και για εμάς, όχι απλώς τα σκουπίδια, αλλά ο βούρκος του αρχαιοελληνισμού που αναθεματίστηκε από την Ορθόδοξη Εκκλησία!!!
Vassili, ο αρχαιοελληνισμός, αυτός επέτρεψε την εξέλιξή μας απο υιούς ψεύτικων θεών σε Υιούς του αληθινού Θεού κατά χάριν.

Δεν είναι τα πράγματα άσπρο-μαύρο, θέλουν διάκριση!




Πραξ. 17,22 Σταθεὶς δὲ ὁ Παῦλος ἐν μέσῳ τοῦ Ἀρείου πάγου ἔφη· ἄνδρες Ἀθηναῖοι, κατὰ πάντα ὡς δεισιδαιμονεστέρους ὑμᾶς θεωρῶ.

Πραξ. 17,22 Αφού εστάθηκε ο Παύλος εν μέσω του Αρείου Παγου είπε· “άνδρες Αθηναίοι, εγώ σας θεωρώ ως τους περισσότερον θρήσκους από τους άλλους ανθρώπους.

Πραξ. 17,23 διερχόμενος γὰρ καὶ ἀναθεωρῶν τὰ σεβάσματα ὑμῶν εὗρον καὶ βωμὸν ἐν ᾧ ἐπεγέγραπτο, ἀγνώστῳ Θεῷ. ὃν οὖν ἀγνοοῦντες εὐσεβεῖτε, τοῦτον ἐγὼ καταγγέλλω ὑμῖν.

Πραξ. 17,23 Διότι, καθώς επερνούσα τους δρόμους της πόλεώς σας και έβλεπα με προσοχήν τα ιερά, που σέβεσθε, ευρήκα και ένα βωμόν, στον οποίον ήτο χαραγμένη η επιγραφή· Εις τον άγνωστον Θεόν. Αυτόν λοιπόν τον οποίον σέβεσθε χωρίς να τον γνωρίζετε, αυτόν εγώ κηρύττω εις σας.

Πραξ. 17,24 ὁ Θεὸς ὁ ποιήσας τὸν κόσμον καὶ πάντα τὰ ἐν αὐτῷ, οὗτος οὐρανοῦ καὶ γῆς Κύριος ὑπάρχων οὐκ ἐν χειροποιήτοις ναοῖς κατοικεῖ,

Πραξ. 17,24 Ο Θεός, ο οποίος έκαμε τον κόσμον και όλα όσα υπάρχουν εις αυτόν, αυτός υπάρχει απόλυτος κύριος του ουρανού και της γης και δεν κατοικεί εις ναούς, που τους κατασκευάζουν τα χέρια των ανθρώπων.

ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΠΑΡΗΛΘΕΝ, ΙΔΟΥ ΓΕΓΟΝΕ ΚΑΙΝΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

240
aetos64 έγραψε:
Vassilis_1 έγραψε: Καιρός πλέον να μιμηθούμε τον Θεόπνευστο Απόστολο Παύλο, που θεωρεί σκουπίδια και ανάξια λόγου όσα είναι ξένα προς τον Χριστό. Και έτσι όλοι μας, μαζί με τον Παύλο, δια του Χριστού μόνου να βρούμε την σωτηρία!!!

Λοιπόν ΤΕΛΟΣ και για εμάς, όχι απλώς τα σκουπίδια, αλλά ο βούρκος του αρχαιοελληνισμού που αναθεματίστηκε από την Ορθόδοξη Εκκλησία!!!
Vassili, ο αρχαιοελληνισμός, αυτός επέτρεψε την εξέλιξή μας απο υιούς ψεύτικων θεών σε Υιούς του αληθινού Θεού κατά χάριν.

Δεν είναι τα πράγματα άσπρο-μαύρο, θέλουν διάκριση!
Χριστός Ανέστη!!!

Συμφωνούμε φίλε aetos64.

Τα πράγματα θέλουν διάκριση, ας τα διακρίνουμε λοιπόν.

Για το ότι γίναμε παιδιά του Αληθινού Θεού κατά χάριν, όπως και άλλοι άνθρωποι άλλων εθνοτήτων, το οφείλουμε στο κήρυγμα του Ευαγγελίου, δια του οποίου, καθώς το ασπασθήκαμε, ο Χριστός μας ελευθέρωσε από τις πράξεις της αμαρτίας που μας ενέπνεε ο αρχαιοελληνισμός. Ποιες είναι αυτές οι πράξεις της αμαρτίας των αρχαιοελλήνων ειδωλολατρών, από τις οποίες μας ελευθέρωσε ο Χριστός; Ιδού:
Α Πε. 1,18-19 γνωρίζοντες καλά, ότι δεν εξαγορασθήκατε και δεν ελευθερωθήκατε από την πατροπαράδοτον ματαίαν και αμαρτωλήν ζωήν και συμπεριφοράν με λύτρα φθαρτά, με αργυρά η χρυσά νομίσματα, αλλ' έχετε εξαγορασθή με το ατίμητον αίμα του Χριστού ο οποίος προσεφέρθη θυσία, ως αμόλυντος καθαρός και ακηλίδωτος αμνός. Α Πε. 4,3-5 Αλλωστε ήτο δια σας αρκετός ο περασμένος χρόνος του βίου σας, κατά τον οποίον έχετε εργασθή και πραγματοποιήσει με το παραπάνω το αμαρτωλόν θέλημα των ειδωλολατρών. Διότι και σεις τότε επορεύθητε και εζήσατε με πράξεις ασελγείας, με επιθυμίας πονηράς, με μέθας, με ασέμνους διασκεδάσεις και φαγοπότια, με οινοποσίας, με όργια ειδωλολατρικά, δια των οποίων κατεπατείτο και ο στοιχειώδης ηθικός νόμος.Και οι ειδωλολάτραι, με τους οποίους άλλωτε συνδιασκεδάζετε, παρεξενεύονται, διότι σεις σήμερα δεν τρέχετε μαζή τους στο ίδιο ξεχείλισμα της ασωτίας. Και επειδή σας βλέπουν διαφορετικούς τώρα από αυτούς, βλασφημούν και υβρίζουν την χριστιανικήν αλήθειαν. Αλλ' αυτοί θα δώσουν λόγον των πράξεών των εις εκείνον, ο οποίος είναι έτοιμος να κρίνη-και θα κρίνη-ζώντας και νεκρούς.
Σαφέστατος λοιπόν ο Απόστολος Πέτρος. Μας συνιστά τέλεια αποφυγή και ξεκόλλημα από το βούρκο που ενέπνεε η αρχαιοελληνική ειδωλολατρία.

Λοιπόν, ας φανούμε αντάξιοι του ατιμήτου αίματος του Χριστού ο οποίος προσεφέρθη θυσία, για να ελευθερωθούμε από αυτόν τον βούρκο.

Re: Αρχαίοι Έλληνες που τιμάει η Εκκλησία σε ναούς

241
Ότι και να λες Βασίλη οι Ορθόδοξες εκκλησίες της Ελλάδος έχουν τοιχογραφίες με Έλληνες. Την συνεισφορά των αρχαίων αυτών δεν πρέπει να την ποδοπατάτε, αυτό το κάνουν μόνο όσοι είναι εχθροί στον ελληνισμό. Η εκκλησία μας είναι Ελληνική. Δεν είναι Εβραϊκή, δεν είναι Τούρκικη, δεν είναι Αιγυπτιακή, δεν είναι Πέρσικη, δεν είναι Αφρικανική. Σαν Ελληνική λοιπόν που είναι αποδίδει φόρο τιμής στους Έλληνες προγόνους μας. Αν εσύ θέλεις να φοράς παρωπίδες είναι δικαίωμα σου , πάντως οι τοιχογραφίες είναι εκεί για να σε διαψεύδουν καθημερινά.
1.Σοφία πάντων κάλλιστον, η δε αμάθεια πάντων κάκιστον
2. ζητεῖτε τὴν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ, καὶ ταῦτα πάντα προστεθήσεται ὑμῖν

Re: ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΠΑΡΗΛΘΕΝ, ΙΔΟΥ ΓΕΓΟΝΕ ΚΑΙΝΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

242
Vassilis_1 έγραψε:
aetos64 έγραψε:
Vassilis_1 έγραψε: Καιρός πλέον να μιμηθούμε τον Θεόπνευστο Απόστολο Παύλο, που θεωρεί σκουπίδια και ανάξια λόγου όσα είναι ξένα προς τον Χριστό. Και έτσι όλοι μας, μαζί με τον Παύλο, δια του Χριστού μόνου να βρούμε την σωτηρία!!!

Λοιπόν ΤΕΛΟΣ και για εμάς, όχι απλώς τα σκουπίδια, αλλά ο βούρκος του αρχαιοελληνισμού που αναθεματίστηκε από την Ορθόδοξη Εκκλησία!!!
Vassili, ο αρχαιοελληνισμός, αυτός επέτρεψε την εξέλιξή μας απο υιούς ψεύτικων θεών σε Υιούς του αληθινού Θεού κατά χάριν.

Δεν είναι τα πράγματα άσπρο-μαύρο, θέλουν διάκριση!
Χριστός Ανέστη!!!

Συμφωνούμε φίλε aetos64.

Τα πράγματα θέλουν διάκριση, ας τα διακρίνουμε λοιπόν.

Για το ότι γίναμε παιδιά του Αληθινού Θεού κατά χάριν, όπως και άλλοι άνθρωποι άλλων εθνοτήτων, το οφείλουμε στο κήρυγμα του Ευαγγελίου, δια του οποίου, καθώς το ασπασθήκαμε, ο Χριστός μας ελευθέρωσε από τις πράξεις της αμαρτίας που μας ενέπνεε ο αρχαιοελληνισμός.
Παραλήπτεις όμως Vassili, πως για γίνουμε δεκτικοί στο κήρυγμα των Αποστόλων, προυπόθεση ήταν να έχουμε κάποια παιδία ώστε να το καταλάβουμε, και αυτή την παιδία μας την παρείχαν οι μορφωμένοι πρόγονοί μας!

Αυτά δεν είναι δικά μου λόγια αλλά του Αποστόλου Παύλου, γιατί άν δεν τα εννοήσουμε κατα αυτόν τον τρόπο πέφτουμε στη βλάσφημη θέση να θεωρήσουμε πως ο Απόστολος μίλησε κολακευτικά!

''Πραξ. 17,22 Αφού εστάθηκε ο Παύλος εν μέσω του Αρείου Παγου είπε· “άνδρες Αθηναίοι, εγώ σας θεωρώ ως τους περισσότερον θρήσκους από τους άλλους ανθρώπους.''

ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΠΑΡΗΛΘΕΝ, ΙΔΟΥ ΓΕΓΟΝΕ ΚΑΙΝΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

243
aetos64 έγραψε:
Vassilis_1 έγραψε:
aetos64 έγραψε:
Vassilis_1 έγραψε: Καιρός πλέον να μιμηθούμε τον Θεόπνευστο Απόστολο Παύλο, που θεωρεί σκουπίδια και ανάξια λόγου όσα είναι ξένα προς τον Χριστό. Και έτσι όλοι μας, μαζί με τον Παύλο, δια του Χριστού μόνου να βρούμε την σωτηρία!!!

Λοιπόν ΤΕΛΟΣ και για εμάς, όχι απλώς τα σκουπίδια, αλλά ο βούρκος του αρχαιοελληνισμού που αναθεματίστηκε από την Ορθόδοξη Εκκλησία!!!
Vassili, ο αρχαιοελληνισμός, αυτός επέτρεψε την εξέλιξή μας απο υιούς ψεύτικων θεών σε Υιούς του αληθινού Θεού κατά χάριν.

Δεν είναι τα πράγματα άσπρο-μαύρο, θέλουν διάκριση!
Χριστός Ανέστη!!!

Συμφωνούμε φίλε aetos64.

Τα πράγματα θέλουν διάκριση, ας τα διακρίνουμε λοιπόν.

Για το ότι γίναμε παιδιά του Αληθινού Θεού κατά χάριν, όπως και άλλοι άνθρωποι άλλων εθνοτήτων, το οφείλουμε στο κήρυγμα του Ευαγγελίου, δια του οποίου, καθώς το ασπασθήκαμε, ο Χριστός μας ελευθέρωσε από τις πράξεις της αμαρτίας που μας ενέπνεε ο αρχαιοελληνισμός.
Παραλήπτεις όμως Vassili, πως για γίνουμε δεκτικοί στο κήρυγμα των Αποστόλων, προυπόθεση ήταν να έχουμε κάποια παιδία ώστε να το καταλάβουμε, και αυτή την παιδία μας την παρείχαν οι μορφωμένοι πρόγονοί μας!
Με απλά Ελληνικά ξέρεις τι μου λες αγαπητέ aetos64; Οι άνθρωποι των διαφόρων λαών, για να γίνουν Χριστιανοί, πρέπει να έχουν, σαν απαραίτητη προϋπόθεση, μορφωμένους προγόνους!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Εδώ έχουν γίνει Χριστιανοί αγριάνθρωποι, που δεν είχαν καμία, όπως λέγεται κοσμικά, μόρφωση!

Μη ξεχνάς, ότι ο Χριστός διάλεξε αγράμματους μαθητές, για τα καταρρίψουν τα διάφορα καθεστώτα, όπως αυτό της ειδωλολατρίας!

Χαρακτηριστικός σε απόλυτο βαθμό ο Απόστολος Παύλος:
Α Κορ. 1,27 …ο Θεός εδιάλεξε, δια την καλήν των διάθεσιν, τους απλοϊκούς αυτούς, τους οποίους ο κόσμος θεωρεί μωρούς, δια να καταντροπιάση έτσι τους σοφούς…
Πράγματι, αυτό το βλέπουμε με τα ίδια μας τα μάτια! Οι σοφοί του αρχαιοελληνισμού με τις πλανεμένες ιδέες τους, καταντροπιάστηκαν από τους απλούς και αγράμματους μαθητές του Χριστού!

Λοιπόν, η καλή διάθεση και η απλοϊκότητα είναι βασικά στοιχεία, για να εγκολπωθούμε την Χριστιανική Διδασκαλία!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Eλληνισμός-Χριστιανισμός”