Οι Αγιορείτες Πατέρες για τον αντιρατσιστικό νόμο

1
Οι Αγιορείτες Πατέρες για τον αντιρατσιστικό νόμο


Εικόνα


Στην εποχή μας έιναι ολοφάνερη η αποστασία από τον Θεό. Οι ανθρωπινοι νόμοι γίνονται όλο και περισσότερο αντίθετοι από τους θεϊκούς. Η έκτρωση, η ελεύθερη συμβίωση , η νομιμοποίηση της ομοφλοφιλίας δεν είναι αποστασία από το νόμο του Θεού;
Ωστόσο, το βλέπουμε φυσικό, αφού οι νόμοι προέρχονται από «ανθρώπους» της Νέας Εποχής και της Νέας Τάξης Πραγμάτων, που είναι μέλη της Μασωνίας, που εξυπηρετούν τα σχέδια των Σιωνιστών για την διαφθορά της κοινωνίας και την Παγκοσμιοποίηση, για αυτό και τους ανεβάζουν σε κυβερνητικές θέσεις.


Όμως, το να βλέπουμε εκκλησιαστικά πρόσωπα να συμφωνούν και να ακολουθούν αυτούς τους νόμους, αυτό φυσικά το θεωρούμε απαράδεκτο αν και το έχουμε πλέον συνηθίσει και δεν μας εκπλήσει. Μάθαμε ότι η Ιερά Σύνοδος ενέκρινε τον αντιρατσιστικό νόμο και αυτό μας προβλημάτισε, αλλά ένα που θέλουμε να επισημάνουμε είναι η αντίδραση ελαχιστων προτύπων Αρχιερέων, όπως Κοσμά Αιτωλοακαρνανίας, Νικολάου Μεσογαίας, Σεραφείμ Πειραιώς, Σεραφείμ Κυθήρων, Ανδρέου Κονίτσης, Ιερεμία Γόρτυνος και Ανθίμου Θεσσαλονίκης «οι δε λοιποί που;;; ουχ ευρέθησαν υποστρέψαντες δούναι δόξαν τω Θεω;» (Λουκ.17.17).


Πώς συμβαίνει αυτό; Ποιμένες να αδιαφορούν για την τύχη του ποιμνίου; Όταν ένας ζηλωτής χριστιανός, κληρικός ή λαϊκός ελέγξει τις σκοτεινές οργανώσεις που κάνουν τόσο κακό στους συνανθρώπους, όπως είναι : οι Ιεχωβάδες;οι Προτεστάντες, οι Ουνίτες, οι ανατολικές θρησκείες, οι μάγοι, οι Μασώνοι, οι οικουμενιστές, οι Σιωνιστές, οι Νεοεποχίτες, η Λέσχη Μπιλντεμπεργκ, οι Ιλουμινάτι, οι Νεοναζιστές, οι Κομμουνιστές, οι Ισλαμιστές και Τσιχαντιστές, οι ομοφυλόφιλοι κ.α.π. Ε, τότε ποιος θα τον σώσει από τον αντιρατσιστικό νόμο;


Αυτός ο νόμος μπορεί να πάρει τέτοια έκταση που να χρειαστεί να αλλάξουμε όλη την ιστορία εκκλησιαστική και εθνική, τα βιβλία μας, το ευαγγέλιό μας, τη ζωή του Χριστού μας, τη Σταύρωσή Του από τους Εβράιους, αλλά αυτοί που τον υπέγραψαν ελέγχουν το κακό ή κάνουν ομολογία πίστεως; Είναι αμφίβολο κι αν πιστεύουν μεσα στη χλιδή και τις απολαύσεις που ζουν. Κι αν σε πειράξει καποιος διαφορετικός , αντε να βρεις το δίκιο σου, θα λες και ευχαριστώ να μη σε βγάλουν ρατσιστή.


Αλλά όταν σε διαλέγει ο Θεός ή έστω οι άνθρωποι και σε βάζουν σε μια υπεύθυνη θέση, ποια είναι η δουλειά σου και ποιά είναι τα ενδιαφέροντά σου; Μόνο τα πανηγύρια, να φοράς τα χρυσά σου και να καμαρώνεις την αφεντιά σου;


Το Οικουμενικό Πατριαρχείο είναι τελείως ανύπαρκτο στα προβλήματα της Ελλάδος, ούτε ένας Μητροπολίτης από κει μέσα δεν βρέθηκε να πει κουβέντα για οτι γίνεται στην Πατρίδα τους (ίσως να αισθάνονται Τούρκοι ή Βατικανοί, τώρα ειδικά που ετοιμάζονται να υποδεχθούν τον Πάπα στην γιορτή τους)
Τα Μοναστήρια και η Ιερά Κοινότητα του Αγίου ¨Ορους κρατά σιγή ιχθύος. Μα χάνεται η Πατρίδα, τρελλαίνεται ο κόσμος, αυτοκτονεί, ισοπεδώνονται τα ήθη και οι αξίες. Τίποτα, μόνο το φορολογικό μας νοιάζει, να μην λιγοστέψει η περιουσία της Μονής. Τόσο καιρό που φορολογούσαν τους πολίτες γιατί δεν αντιδρούσατε; Ένας Ηγούμενος απάντησε : «θα γινόμασταν γραφικοί». Ο Αγιος Χρυσόστομος και ο Προφήτης Ηλίας ήταν γραφικοί που ασχολήθηκαν με τα περιβόλια της χήρας και του Ναβουθέ και διώχθηκαν για αυτά; Αλλά όταν κοιτάμε να έχουμε καλές σχέσεις με τους μεγάλους, πώς να κοιτάξουμε τους μικρούς; Ο Χριστός είχε σχέσεις με τους μεγάλους; Οχι, για αυτό και τους ήλεγχε.


Ήρθε ο Τσίπρας στο Αγιον ¨Ορος και στην τράπεζα φαγητού η Ιερά Κοινότης δεν διάβασε προσευχή, διότι πως να προσευχηθείς με τον άθεο; Αυτό είναι όντως γραφικό! Στην Καρακάλλου του είπανε να πει το Πιστεύω. Αυτό δεν είναι γραφικό, είναι εξωφρενικό, εμπαιγμός Θείας Λατρείας, ευτυχώς που ο Τσίπρας είχε τη σοβαρότητα αν τους πει «είμαι άθεος, δεν αλλάζω ιδεολογία»


Ορισμένοι Πατέρες λένε ότι ο Απ. Παύλος γράφει να τιμάμε τους εξουσιαστές ας είναι και ειδωλολάτρες, όμως εννοούσε όταν είναι σωστοί στα καθήκοντά τους, είναι νόμιμοι και δίκαιοι, κυβερνούν θεάρεστα το λαό και τον κρατούν στη σωστή τάξη. Είναι οι σημερινοί κυβερνήτες νόμιμοι και δίκαιοι, θεάρεστοι και ωφέλιμοι στον κόσμο, ούτως ώστε οι υπεύθυνοι του Αγίου ¨Ορους να συναναστρέφεστε μαζί τους με εγκαρδιότητα και αυτό να προβάλλεται στον κόσμο σαν αποδοχή και αναγνώριση της αξίας τους σαν κυβερνήτες;


Πολλοί πατέρες για να δικαιολογήσουν την συγκατάθεση στην παρανομία των πολιτικών λένε «που ξέρεις αν δεν μετανοήσει» και επικαλούνται την μετάνοια του κ. Φλωράκη που πρόβαλε ο π. Αθανάσιος Σιμωνοπετρίτης. Φυσικά, εμείς δεν είμαστε κριτές, αλλά όταν ένας άνθρωπος οδηγησε στα βουνά πλήθη ανθρώπων και τους έβαλε να σκοτώνουν τους συμπατριώτες τους, τα αδέλφια τους, τους συγχωριανούς τους και όποιον τυχαίον έβρισκαν μπροστα΄τους, που δεν ακολουθούσε την κομμουνιστική ιδεολογια τους, ποιος πνευματικός είναι αυτός που μπορεί με μια μονοκονδυλιά να σβήσει όλα αυτά τα εγκληματα και να διακηρύττει ότι ο Φλωράκης εξομολογήθηκε και μετανόησε και βλέπουμε ότι ούτε έκανε καμμία δημόσια δήλωση μετανοίας και παραδοχή των εγκλημάτων του, ούτε από το εγκληματικό κόμμα έφυγε και τελικά κατέληξε ο δυσμοιρος να θαφτεί με το ριζοσπάστη αγκαλιά. Αυτός ο πνευματικός τον έσωσε; Αμφιβάλλουμε, όπως αμφιβάλλουμε και για την μετάνοια του Τσίπρα, του Σαμαρά, του Μπουτάρη και του Λοβέρδου, που φέτος ήλθαν στο Αγιον ¨Ορος και η ηγεσία του Αγίου ¨Ορους τους αγκάλιασε φιλικά και πατρικά.

Το Ευαγγέλιο μας γράφει «ιδών (ο Τίμιος Πρόδρομος) πολλούς των Φαρισαίων και Σαδδουκαίων ερχομένους επί το βάπτισμα αυτού είπεν αυτοίς γεννήματα εχιδνών, τις υπέδειξεν υμίν φυγείν από της μελλούσης οργής; Ποιήσατε ούν καρπόν άξιον της μετανοίας.» (Ματθ.3,7)

Παρακαλούμε εμείς οι πατέρες του Αγίου Όρους την Ιερά Σύνοδο της Ελλάδος, το Πατριαρχείο Κων/λεως, την Ιερά Κοινότητα και τα Μοναστήρια του Αγίου Όρους, με την εξουσία που σας έχει δώσει ο Θεός και με τη δύναμη του εκλεκτού ποιμνίου που σας ακολουθεί να αντισταθείτε στην κατρακύλα της ανθρωπότητος και στην περιφρόνηση των εντολών του Θεού, διότι αυτή είναι η ουσία της αποστολής μας και όχι η περιουσία της Μονής μας.


Αγιορείτες Πατέρες

pentapostagma.gr
«Γνώσεσθε την αλήθειαν και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς»
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ο εντός των πυλών ανθελληνισμός”