Δημοψήφισμα. Ναι ή ΌΧΙ;

Το δημοψήφισμα λήγει την 06 Ιούλ 2015, 20:41 Μπορείτε να επιλέξετε 1 επιλογή

ΝΑΙ
Σύνολο ψήφων: 4 (15%)
ΟΧΙ
Σύνολο ψήφων: 21 (78%)
AΠΟΧΗ
Σύνολο ψήφων: 2 (7%)
Σύνολο ψήφων: 27

Re: Δημοψήφισμα. Ναι ή ΌΧΙ;

55
Παιδια,ακουσα στο ραδιοφωνο τα μετρα που σκοπευει να παρει η κυβερνηση την επομενη τριετια,για να εχει επαρκη χρηματοδοτηση και ελαφρυνση του χρέους,και εχω να πω τα εξης:
Προκειται για ένα ''λάιτ'' μνημονιο,ενα ''ελαφρυ'' μνημονιο με τα 2 μετρα που θα ''πονεσουν'' πιο πολύ είναι η καταργηση του ΕΚΑΣ και η αυξηση του ΦΠΑ.Αυτα τα δυο,θα μειωσουν την αγοραστικη δυναμη των πολιτων,και θα τους φτωχυνουν περαιτέρω.
Είναι βεβαια και αλλα υφεσιακα μετρα,με παραμετρικες αλλαγες,αλλα υπαρχει το αντιστάθμισμα ότι θα μας δωσουν και πακετο 35 δις ευρω μεχρι το 2020,για την αναπτυξη.

Re: Δημοψήφισμα. Ναι ή ΌΧΙ;

56
Γιώργος έγραψε:Παιδια,ακουσα στο ραδιοφωνο τα μετρα που σκοπευει να παρει η κυβερνηση την επομενη τριετια,για να εχει επαρκη χρηματοδοτηση και ελαφρυνση του χρέους,και εχω να πω τα εξης:
Προκειται για ένα ''λάιτ'' μνημονιο,ενα ''ελαφρυ'' μνημονιο με τα 2 μετρα που θα ''πονεσουν'' πιο πολύ είναι η καταργηση του ΕΚΑΣ και η αυξηση του ΦΠΑ.Αυτα τα δυο,θα μειωσουν την αγοραστικη δυναμη των πολιτων,και θα τους φτωχυνουν περαιτέρω.
Είναι βεβαια και αλλα υφεσιακα μετρα,με παραμετρικες αλλαγες,αλλα υπαρχει το αντιστάθμισμα ότι θα μας δωσουν και πακετο 35 δις ευρω μεχρι το 2020,για την αναπτυξη.
Κατά την γνώμη μου, η κυβέρνηση δεν προσβλέπει σε συμφωνία, απλά διαπραγματεύεται για να κερδίσει την κοινή γνώμη με το μέρος της και ταυτόχρονα να στεγνώσει την ελληνική αγορά ώστε να προβεί σε κρατικοποίηση των τραπεζών όταν έρθει η ρήξη.

Re: Δημοψήφισμα. Ναι ή ΌΧΙ;

58
Διαφωνω.Η ρηξη με τους Ευρωπαιους δεν ηταν ποτε μεσα στα στρατηγικα σχεδια του Τσιπρα.Ωστοσο,και μεσα στα μετρα που προτεινει τωρα,δεν εχει πολύ ''αιμα'',όπως θα ηθελαν οι Βρυξελλες.Για διαρκεια 3 ετων,το πρόγραμμα που προτεινει η κυβερνηση,''δεν βγαινει''.Το θεωρω λοιπον σχεδόν σιγουρο ότι θα απαιτησουν περισσοτερα.....Ιδωμεν,αυριο η καθοριστικη μέρα......

Re: Δημοψήφισμα. Ναι ή ΌΧΙ;

59
..από 8 δίς έγιναν 12 με 15 καί δεν έχει αίμα; Άν δεν απορριφθούν από τους γερμανούς θα τα απορρίψει η κυβέρνηση, δεν είναι σκοπός η συνθηκολόγιση Γιώργο, σκοπός της κυβέρνησης είναι η αποκατάσταση της δημοκρατίας στην ΕΕ και η βεντέτα με τους γερμανούς!

Re: Δημοψήφισμα. Ναι ή ΌΧΙ;

60
Το ΟΧΙ πρέπει να ειπωθεί ακόμη μία φορά.

Τώρα που όλα τελείωσαν με το δημοψήφισμα, & την αήθη προπαγάνδα κατά του ΟΧΙ το οποίο ορθά επέλεξαν οι Ελληνες, μπορούμε να πούμε δυό πραγματάκια χωρίς να κινδυνέψουμε να χαρακτηριστούμε προπαγανδιστές.
Capital Controls λοιπόν από την πρώτη στιγμή. Ηταν επόμενο καθώς είναι σαφές ότι με ξένο νόμισμα & με ξένη οικονομία & ξένες τράπεζες, δεν μπορεί κανείς να ελέγξει τα του εχθρού. Αυτό λοιπόν το Capital Control θα συνεχιστεί. Δεν πρόκειται να υπάρξει καμία συμφωνία & καμία επιστροφή στα πρότερα γενόμενα.
Εκείνο που συγκρούεται, είναι η Πολιτεία των οικονομικών συμφερόντων, με τα ανθρώπινα δικαιώματα & την αξιοπρέπεια.
Η Ενωμένη Ευρώπη θέσπισε & τα δύο ακριβώς για να τα φέρει σε σύγκρουση με θέατρο την Ελλάδα & όχι μόνον.
Ποτέ δεν βρίσκονταν σε αρμονία τα ανθρώπινα δικαιώματα με τα οικονομικά συμφέροντα.
Τι έκανε λοιπόν ο Ελληνικός Λαός με το δημοψήφισμα & δεν το ξέρει. Στην ουσία είπε, ότι τα ανθρώπινα δικαιώματά μου, τα θέλω & τα διεκδικώ πάνω από τα οικονομικά μου συμφέροντα. Την ίδια στιγμή που τα ατομικά οικονομικά συμφέροντα Ελλήνων, παραβίαζαν & παραβιάζουν μέχρι θανάτου, τα ανθρώπινα δικαιώματα άλλων Ελλήνων.
Ετσι λοιπόν μας είπε ο Βαρουφάκης, ότι εκείνο που μας χρειάζεται είναι η αυτάρκεια & ο λιτός βίος ο οποίος έχει διαφορά από την λιτότητα.
Ετσι λοιπόν πορευτήκαμε στο "Ηρωικό" όχι, που την ίδια στιγμή, που "άνθρωποι" το έριχναν στην κάλπη, βαρύνονταν & βαρύνονται με βαριές κατηγορίες παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων συνανθρώπων τους.
Τώρα λοιπόν, με αυτό το βροντερό όντως ΟΧΙ των Ελλήνων, πηγαίνουμε να διαπραγματευτούμε λέει, συμφωνία, με τα ίδια πρόσωπα, τους ίδιους κανόνες, το ίδιο σαθρό & άνομο οικοδόμημα της Ευρωπαϊκής & Παγκόσμιας οικονομίας, & τους λέμε τι; Να εμείς οι Ελληνες διδάξαμε & διδάσκουμε Δημοκρατία & ξέρετε κάτι; Πρέπει να την σεβαστείτε. Είναι δηλαδή σαν να πηγαίνουμε σε έναν μεγιστάνα του πλούτου, ο οποίος πλούτισε με ανομίες να του λέμε κοίταξε από εδώ & εμπρός θα είσαι τίμιος.
Είναι αστείο να φαντάζεται κανείς, ότι αυτός ο μεγιστάνας, θα πάρει χαμπάρι, ή θα υπολογίσει με δημοκρατικές διαδικασίες, τις δημοκρατικές διαδικασίες.
Είναι αστείο να φαντάζεται κανείς ότι αυτό το Capital Control, θα λήξει. Ηρθε για να μείνει & αυτό συνάγεται από το γεγονός ότι εκείνο που διακυβεύεται είναι η κάθαρση προσώπων & θεσμών.
Η Πολιτεία του Βαρουφάκη περί λιτού βίου & η ρεαλιστικότητα του Τσίπρα, που θα αδυνατεί ο Ιστορικός του μέλλοντος να κατανοήσει γιατί δεν έγινε αποδεκτή, είναι ξένα προς τα υπάρχοντα πρόσωπα & θεσμούς. Γιατί αυτά τα πρόσωπα & αυτοί οι ευτελισμένοι θεσμοί, είναι ξένοι προς τα ανθρώπινα δικαιώματα & τις διακυρήξεις τους, τόσον της Ευρώπης, όσον & του ΟΗΕ.
Ηδη μία καινούργια φρασεολογία εισήχθηκε στις διαπραγματεύσεις, οι οποίες πλέον δεν είναι διαπραγματεύσεις αλλά από κοινού αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στην Ελλάδα η οποία ως μεταδοτική με άριστο ξενιστή τα χρηματιστήρια θα μεταδοθεί & έχει ήδη αρχίσει, σε όλον τον κόσμο.
Το αξίωμα ότι το Παγκόσμιο χρέος ξεπερνάει σε τριψήφιο ποσοστό το ΑΕΠ του Πλανήτη, είναι γνωστό από παλιά.
Η παιδική ερώτηση σε ποιόν χρωστάει ο Πλανήτης, είναι αδύνατον να απαντηθεί από τον οποιονδήποτε Νομπελίστα οικονομολόγο.
Μονόδρομο λοιπόν αποτελεί η διαγραφή αυτού του Παγκόσμιου χρέους κατά την Ελληνική έννοια του Σόλωνα που λέγεται Σεισάχθεια, προκειμένου να υπάρξει δίκαιος καταμερισμός του πλούτου, ώστε να αποκατασταθούν τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Αυτό όμως μόνον με κάθαρση προσώπων & θεσμών μπορεί να γίνει & όχι με ολική επαναφορά αυτών που υφίστανται.
Και εδώ αρχίζουν όλα. Εδώ αρχίζουν οι κλαυθμοί & οι οδυρμοί των Βασιλέων της Γης. Εδώ καλούνται οι Λαοί να καταφάγουν σάρκες Βασιλέων & Χιλιάρχων, εδώ εκδηλώνεται το μίσος των Βασιλέων χωρίς Βασίλειο, των Τραπεζιτών, για την μεγάλη Πόρνη, την Παγκόσμια οικονομία, εδώ αρχίζει ο θρήνος των ναυτικών που βλέπουν την καταστροφή από μακρυά, εδώ ξεριζώνεται η ανομία της πόρνης για την εγκαθίδρυση της "Νομιμότητας" του Ανόμου, που χάριν των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, θα παραβιάσει το Μέγιστο Ανθρώπινο Δικαίωμα, την ελευθερία της βούλησης των ανθρώπων, για ένα πιάτο φαί κακής ποιότητας, & βρώμικο νερό.
Η Ιστορία ξεκίνησε με τους Εβραίους & τους Ελληνες & τελειώνει με τους Ελληνες & τους Εβραίους.
Τότε οι άνθρωποι πρέπει να ξαναπούν για άλλη μιά φορά το ΟΧΙ.

Ιάκωβος Τίγκας
http://iaktigas.blogspot.gr/2015/07/blog-post_7.html

Re: Δημοψήφισμα. Ναι ή ΌΧΙ;

63
Η ΕΕ έχασε 800 δισ. τις τελευταίες μέρες για να... γλιτώσει τα 330 του ελληνικού χρέους


Τα όσα είπε ο Μάσσιμο Ντ΄ Αλέμα στην εφημερίδα La Stampa αποδεικνύουν το μέγεθος της ευρωπαϊκής ανοησίας στην διαχείριση του “ελληνικού ζητήματος”. Όπως μεταδιδει Θόδωρος Ανδρεάδης-Συγγελάκης από την Ιταλία για το ΑΠΕ, ο Ντ΄Αλέμα είπε:

«H Ευρώπη πνίγεται σε μια κουταλιά νερό. Δεν την συμφέρει να χρεοκοπήσει η Ελλάδα» δήλωσε ο Μάσσιμο Ντ΄Αλέμα στην ιταλική εφημερίδα Λα Στάμπα. «Το ελληνικό χρέος έχει ύψος τριακοσίων τριάντα δισεκατομμυρίων ευρώ και η Ευρώπη, εξαιτίας της έλλειψης συμφωνίας τις τελευταίες ημέρες, εξανέμισε, στα χρηματιστήρια, επτακόσια με οκτακόσια δισεκατομμύρια ευρώ», τονίζει ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός και πρώην υπουργός Εξωτερικών.

«Αν δεν υπάρξουν διορθωτικές παρεμβάσεις οδεύουμε προς την μείωση των απολαβών, της κατανάλωσης και των δικαιωμάτων των εργαζομένων» σημειώνει ο Ιταλός κεντροαριστερός πολιτικός, σύμφωνα με τον οποίο «η συνέπεια είναι η βαθμιαία εξέγερση στις πιο φτωχές περιοχές της Ευρωζώνης» και, κατά συνέπεια, «χρειάζεται μια ιθύνουσα τάξη η οποία να αντιληφθεί τους κινδύνους αυτούς».

Ο Ντ’ Αλέμα υποδεικνύει, σε τέσσερα σημεία, τι ακριβώς πρέπει να γίνει με την Ελλάδα: «χρειάζεται αναδιάρθρωση του χρέους, ένα δάνειο – γέφυρα, επιμήκυνση των χρονικών ορίων αποπληρωμής, με χαμηλά επιτόκια» διότι «πρέπει να λάβουν όλη υπόψη τους την πραγματικότητα, ότι η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να πληρώσει το χρέος της».

«H αλληλεγγύη δεν είναι, πλέον, μια αξία στην Ευρώπη αυτή. Την Ιταλία, όμως, δεν την συμφέρει να αφήσει την Ελλάδα να χρεοκοπήσει, πρώτα από όλα διότι κανείς δεν είναι σε θέση να υπολογίσει πλήρως τις συνέπειες. Ας μην ξεχνάμε το μάθημα της Lehman Brothers: οι Αμερικανοί ακόμη το μετανιώνουν που δεν την έσωσαν», τονίζει, τέλος, ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός και επικεφαλής του ιδρύματος πολιτικών μελετών Italianieuropei.

Σχόλιο ιστολογίου: Η Ευρώπη δεν έχει ανάγκη από τα δισεκατομμύρια χρέους της Ελλάδας. Από άλλο έχει ανάγκη. Από την διατήρηση του γοήτρου του Βερολίνου, την επικύρωση της ισχύος της γερμανικής Ευρώπης, αλλά, κυρίως, από τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας, που κάποιοι επιμένουν (γιατί άραγε, αφού έχει επιβεβαιωθεί πλήρως;) να αντιμετωπίζουν ως γραφικότητα.

Πηγή: http://kostasxan.blogspot.gr/
''...δεν είναι η πάλη ημών εναντίον εις αίμα και σάρκα, αλλ' εναντίον εις τας αρχάς, εναντίον εις τας εξουσίας, εναντίον εις τους κοσμοκράτορας του σκότους του αιώνος τούτου, εναντίον εις τα πνεύματα της πονηρίας εν τοις επουρανίοις''\n[/align]
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διαφορες συζητήσεις και θέματα.”

cron