ΠΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΙ ΠΙΑ ; Πανελλαδική κινητοποίηση και πορεία ΚΑΤΑ του φράχτη στον Έβρο.

1
Έντονη κινητικότητα, οργανωμένων ομάδων, παρατηρείται στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης. Αιτία, η πανελλαδική κινητοποίηση η οποία έχει προγραμματιστεί για το ερχόμενο Σάββατο 31 Οκτωβρίου από μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου, "ενάντια στο φράχτη του Εβρου, και τα σύνορα", όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται από τους διοργανωτές. Ηδη σε συσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε στο Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, αναπτύχθηκε το σχέδιο επιχειρησιακής διαχείρησης για τις Αστυνοmικές δυνάμεις, ενώ αποφασίστηκε η ενίσχυση των τοπικών Υπηρεσιών, με μετακινήσεις προσωπικού από όμορους Νομούς, ενόψει των κινητοποιήσεων. Ο τελικός σχεδιασμός, ωστόσο για τα μέτρα τα οποία αναμένεται να ληφθούν, πρόκειται να αποφασιστεί σε νεότερη σύσκεψη. Όπως τονίζει Ανώτατος Αξιωματικός της ΕΛΑΣ, "εντοπίζεται μια γενικότερη "πίεση" να ανοίξει ο φράχτης του Εβρου. Ωστόσο κάτι τέτοιο δε θα πρέπει να επιτραπεί, καθώς η περιοχή του Εβρου είναι εξαιρετικά ευαίσθητη περιοχή. Το σημείο στο οποία έχει αναπτυχθεί ο φράχτης, είναι στρατιωτική περιοχή. Είναι το μοναδικό χερσαίο κομμάτι που εννώνει την Ελλάδα και την Τουρκία. Τίθεται θέμα Εθνικής Ασφάλειας και δεν θα επιτραπεί σε κανέναν από όσους έχουν εκφράσει πρόθεση να διαδηλώσουν να προσεγγίσουν στο σημείο".

Σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές, περίμετρος σε απόσταση χιλιομέτρων αναμένεται να αναπτυχθεί από τις Αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες θα διατεθούν σε μέτρα στην περιοχή του Εβρου. Όπως χαρακτηριστικά τονίζεται από υπηρεσιακούς παράγοντες, "η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί στην Ειδωμένη, με την παραμονή μεταναστευτικών ροών σε "νεκρή ζώνη "ανάμεσα στις δύο χώρες, με μέλη ΜΚΟ και Οργανώσεις να βρίσκονται σε απόσταση μόλις 20μέτρα από τα σύνορα, δεν θα μπορούσε να επιτραπεί στην περιοχή του Εβρου λόγω της ιδιαιτερότητας που παρουσιάζει η περιοχή". Σε αντίστοιχη πρωτοβουλία που είχε πραγματοποιηθεί τον περασμένο Μάιο (05/09) για το ...γκρέμισμα του φράχτη, με απόφαση του τοπικού Αστυνομικού Διευθυντή Ορεστιάδας, είχε απαγορευτεί η οποιαδήποτε συγκέντρωση και πορεία σε όλο το Δήμο Ορεστιάδας και στις περιοχές των Καστανεών – Καβύλης – Νέας Βύσσας – Φυλακίου – Θουρίου – Νέου Χειμωνίου του Δήμου Ορεστιάδας καθώς και στο Εθνικό και Επαρχιακό δίκτυο προς το φράχτη στις Καστανιες (Έβρου), για λόγους προστασίας της κοινωνικοοικονομικής ζωής της περιοχής. Απόφαση η οποία εξετάζεται να ενεργοποιηθεί και την πορεία του Σαββάτου.

http://policenet.gr/













http://isxys.blogspot.com/2015/10/blog- ... chys%29%29
ΙΔΙΑ ΦΥΛΛΑΤΤΕ-ΕΧΘΡΟΥΣ ΑΜΥΝΟΥ-ΘΝΗΣΚΕ ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΙΔΟΣ\n\n-Δάσκαλε γιατί με διδάσκεις πολεμικές τέχνες και παράλληλα μου μιλάς για ειρήνη; \n-Γιατί καλύτερα να είσαι μαχητής σε κήπο παρά κηπουρός σε μάχη…

Re: ΠΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΙ ΠΙΑ ; Πανελλαδική κινητοποίηση και πορεία ΚΑΤΑ του φράχτη στον Έβρο.

2
Ο φράχτης του Εβρου αποδείχθηκε ιδιαίτερα αποτελεσματικός
Εικόνα
Το «πείραμα του Εβρου» βρήκε απήχηση και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Μέχρι και η Γερμανία συζητάει, ανεπισήμως, το ενδεχόμενο να βάλει σιδερένιους φράχτες στα ανατολικά της σύνορα για να εμποδίσει την ανεξέλεγκτη είσοδο μεταναστευτικών ροών στο έδαφός της, αφού προηγήθηκαν άλλες χώρες -αυτές «τράνζιτ»- όπως η Βουλγαρία, η Ουγγαρία, τώρα η Κροατία και ίσως έπεται συνέχεια.



Στα 12,5 χλμ. στο ύψος της Ορεστιάδας, που εκτείνεται ο φράχτης, δεν «περνάει κουνούπι». Ο συνδυασμός συρματοπλεγμάτων, θερμικών καμερών και αστυνομικών περιπολιών καθιστά αδιαπέραστη την ελληνοτουρκική μεθόριο στην περιοχή της Ορεστιάδας, όχι όμως και λίγο παρακάτω, από το Διδυμότειχο έως το Δέλτα του Εβρου, έξω από την Αλεξανδρούπολη, απ’ όπου με την άμπωτη του ποταμού ομάδες επιχειρούν διείσδυση στο ελληνικό έδαφος.



Εξάλλου, σύμφωνα με τον αναπληρωτή εκτελεστικό διευθυντή της Frontex, Ζιλ Αρίας Φερνάντες, η αύξηση του αριθμού μεταναστών προς τη Βουλγαρία είναι ώς έναν βαθμό αποτέλεσμα του φράχτη του Εβρου. Οι πολέμιοι του φράχτη, από την πλευρά τους, εμφανίζουν εαυτούς δικαιωμένους όταν διαδήλωναν κατά της ανέγερσής του με το επιχείρημα ότι δεν θα λύσει το πρόβλημα και απλώς θα το μετατοπίσει στο Αιγαίο. Σε κάθε περίπτωση ο διάδρομος του Εβρου με την κατασκευή του φράχτη και την ενίσχυση της συνοριοφυλακής της όχθης του ποταμού δείχνει να έχει κλείσει για τις ροές. Τουλάχιστον μέχρι τον χειμώνα, οπότε η θάλασσα στο Αιγαίο δύσκολα διασχίζεται από μικρά πλοιάρια και τα προσφυγικά κύματα εκτιμάται ότι θα κατευθυνθούν προς την Ευρώπη μέσω Θράκης.



Όπως αναφέρει η εφημμερίδα "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" σε αυτή την περίπτωση ο ελληνικός φράχτης στην Ορεστιάδα, αλλά και ο μήκους 30 χλμ., επίσης ατσάλινος, που έχει κατασκευάσει βορειότερα η Βουλγαρία, όπως και οι πιο «ευάλωτες» συνοριογραμμές τους, θα δεχθούν ισχυρότατη πίεση. Ομως το «κλειδί» (και) στον Εβρο δείχνει να το κρατάει Τουρκία, η οποία φρόντισε να το υπενθυμίσει πρόσφατα, όταν επέτρεψε σε χιλιάδες Σύρους να φτάσουν στην Αδριανούπολη προκαλώντας συναγερμό στην ελληνική αλλά και στη βουλγαρική πλευρά, για να τους αποσύρει εν μια νυκτί μεταφέροντάς τους στην Κωνσταντινούπολη και σε άλλες πόλεις μακράν του Βοσπόρου.



Επί του παρόντος περισσότεροι από δύο εκατομμύρια πρόσφυγες περιμένουν στην Τουρκία την ευκαιρία να περάσουν στην Ελλάδα και ο αριθμός εκτιμάται ότι θα διπλασιασθεί εάν οι δυνάμεις του Ασαντ ανακαταλάβουν το Χαλέπι, οπότε προβλέπεται μαζική έξοδος σουνιτών προς την Τουρκία, που υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσει, επίσης, τα δύο εκατομμύρια ψυχές.



Ο φράχτης του Εβρου αποδείχθηκε ιδιαίτερα αποτελεσματικός, όμως από τις πλημμύρες του ποταμού κατέρρευσε τμήμα του μήκους εκατό μέτρων το οποίο επιδιορθώθηκε. Ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννης Πανούσης υπεραμύνθηκε της χρησιμότητάς του, ωστόσο ο νυν υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γ. Μουζάλας δήλωσε ότι η κυβέρνηση ενδέχεται να τον ανοίξει εφόσον κριθεί αναγκαίο.














http://www.defencenews.gr/index.php/eth ... lesmatikos
ΙΔΙΑ ΦΥΛΛΑΤΤΕ-ΕΧΘΡΟΥΣ ΑΜΥΝΟΥ-ΘΝΗΣΚΕ ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΙΔΟΣ\n\n-Δάσκαλε γιατί με διδάσκεις πολεμικές τέχνες και παράλληλα μου μιλάς για ειρήνη; \n-Γιατί καλύτερα να είσαι μαχητής σε κήπο παρά κηπουρός σε μάχη…

Re: ΠΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΙ ΠΙΑ ; Πανελλαδική κινητοποίηση και πορεία ΚΑΤΑ του φράχτη στον Έβρο.

4
Όπως τονίζει Ανώτατος Αξιωματικός της ΕΛΑΣ, "εντοπίζεται μια γενικότερη "πίεση" να ανοίξει ο φράχτης του Εβρου.
Απο ποιους άραγε;

Και ο λόγος;

Για να σταματήσουν οι πνιγμοί στο Αιγαίο!

Τώρα για τους πνιγμούς δεν φταίνε οι λαθρέμποροι που βάζουν τους μετανάστες σε σάπιες και ακατάλληλες βάρκες,αλλά ο φράκτης του Έβρου!


Τ λέει ωραία ο παρακάτω φίλος απο τον Έβρο :



Κακό πράγμα η αμάθεια για κάποιους.

Αυτό γίνεται ακόμη χειρότερο όταν η έλλειψη πληροφόρησης που έχουν, τους οδηγεί σε λανθασμένες κινήσεις και πρωτοβουλίες.

Μιλάμε για όλους αυτούς που ξαφνικά ανακάλυψαν πως για τους πνιγμούς στο Αιγαίο φταίει ο φράχτης, χωρίς να γνωρίζουν κάποια πράγματα περισσότερο, που θα μπορούσαν να τα μάθουν, ζητώντας ενημέρωση.

Ο φράχτης του Έβρου είναι ένα ελάχιστο κομμάτι στα 180 χιλιόμετρα των Ελληνοτουρκικών συνόρων και στα υπόλοιπα δεν υπάρχει φράχτης.

Τώρα αν κάποιοι συνεχίζουν να μην το γνωρίζουν είναι δικό τους θέμα , αλλά ας μην παρασύρουν και άλλους.

Αν οι μετανάστες ήθελαν να ξεφύγουν από τα κύματα του Αιγαίου θα μπορούσαν να περάσουν με βάρκες πάλι από τον Έβρο ποταμό, ιδιαίτερα τώρα που τα νερά είναι ακόμη χαμηλά και δεν έχουν ορμητικότητα.

Αλλά ποιος από όλους αυτούς που κάνουν «καραμέλα» κάποια συνθήματα θα πει έστω και μία σωστή κουβέντα;

Δυστυχώς για τους ίδιους εδώ στον Έβρο όλοι γνωρίζουν το πως έχει το θέμα και γελούν με τα συλλαλητήρια τους και τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που κάνουν.

Κανείς δεν καταγγέλλει τα κυκλώματα που θησαυρίζουν στην γειτονική χώρα και σκόπιμα τους οδηγούν στην μετάβασή τους μέσο θαλάσσης στην χώρα μας.

Βλέπετε τα ευρώ είναι πολλά και μου έλεγαν πως στα παράλια της Τουρκίας έχουν ξεφυτρώσει δεκάδες επαγγέλματα που «δουλεύουν» με τους μετανάστες.

Εκεί είναι το πρόβλημα, αφού τα κυκλώματα δεν θέλουν να χάσουν πελάτες ( έτσι τους αποκαλούν) και για αυτό διαφημίζουν αυτόν τον τρόπο μετάβασης στην Ελλάδα.

Θα λέγαμε και μία άλλη σημαντικότατη παράμετρο , αλλά προς το παρόν μένουμε εδώ κάνοντας μία έκκληση σε όλους αυτούς που ασχολούνται με τον φράχτη, να τον αφήσουν στην ησυχία του και να βρουν τις πραγματικές αιτίες που εκατοντάδες μετανάστες χάνονται στα νερά του Αιγαίου.

http://www.toscandalo.gr/site/%CE%B3%CE ... %85%CF%82/

Re: ΠΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΙ ΠΙΑ ; Πανελλαδική κινητοποίηση και πορεία ΚΑΤΑ του φράχτη στον Έβρο.

5
Υπέρ του φράχτη, της ασφάλειας και των συνόρων μας

Όλα όσα καθημερινά ακούμε σχετικά με το ζήτημα της μετανάστευσης, πιστοποιούν ένα πράγμα: ως κοινωνία φορτωνόμαστε όχι μόνο ένα τεράστιο πρόβλημα, που δεν μας αναλογεί, αλλά υφιστάμεθα και μία επίθεση στα πιο στοιχειώδη δικαιώματά μας. Η πλύση εγκεφάλου έχει χτυπήσει κόκκινο και πουθενά δεν ακούς την ουσία του προβλήματος. Λες και κάποιος επιβάλλει την υποκριτική θρηνωδία των καναλιών, τις δήθεν ανθρωπιστικές παρόλες των κυβερνώντων και τις εξωπραγματικές αναλύσεις των «ειδικών». Αφήνουμε κατά μέρος την αναρχοαυτόνομη σέκτα, που μιλάει και δρα με εντελώς διαφορετική ιδεολογική αφετηρία. Για όσους όμως βιώνουν το τέλμα της χώρας μας (όπου βουλιάζει και χωρίς αυτό το πρόβλημα), για όσους θέλουν να κάνουν κουμάντο στο σπίτι τους χωρίς να μπερδεύουν την φιλοξενία με την εθελοδουλεία, για όσους αντιλαμβάνονται την προσφυγική ροή ως αποτέλεσμα ιμπεριαλιστικής επέμβασης και του πολλαπλώς βρώμικου παιχνιδιού της Τουρκίας, για όσους γνωρίζουν τον ρόλο των καθεστωτικών ΜΜΕ και των συναφών ΜΚΟ, όλα είναι ξεκάθαρα. Ζούμε μια επιχείρηση κατάργησης των συνόρων της πατρίδας μας, μέσα σε έναν εθνομηδενιστικό παροξυσμό που μόλις και μετά βίας συγκαλύπτεται.

Αφορμή αποτελούν τα εγκλήματα της Δύσης και των μεσανατολιτών συμμάχων της στη Συρία και η κυβερνητική αδυναμία να υπερασπίσει τον τόπο μας. Μέσα στο τοπίο αυτό, η ρωσική επέμβαση στα πεδία των μαχών είναι η μόνη ελπίδα, τόσο για τον συριακό λαό, όσο και για εμάς αλλά και τους άλλους ευρωπαϊκούς λαούς. Μέχρι όμως να δούμε τους καρπούς της επέμβασης αυτής πρέπει ως κοινωνία να υπερασπίσουμε τα δικαιώματά μας, κι ο φράχτης του Έβρου είναι ένα μέσον κι ένα σύμβολο της απόφασής μας να επιβιώσουμε, που δεν μπορεί να δαιμονοποιείται. Τα σύνορα τα χρειάζεται ο αδύναμος κι ο αμυνόμενος, όχι ο ισχυρός κι αυτό το καταλαβαίνει καθένας, εκτός από τους πονηρούς ή τους χρήσιμους ηλίθιους του συστήματος εξουσίας. Την ανθρωπιά του ο ελληνικός λαός την απέδειξε και συνεχίζει να την αποδεικνύει στα νησιά μας καθημερινά, δεν έχουμε ανάγκη να μας την αναγνωρίσει κανένας υποκριτής. Αλλά και κανένας δεν δικαιούται να υπονομεύει το δικαίωμα των Ελλήνων να ζήσουν με στοιχειώδη ασφάλεια στην ίδια τους την πατρίδα.

ΑΚΡΙΤΕΣ – Σύλλογος Αλληλεγγύης Πολιτών Βορείου Έβρου
ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ – Παράταξη Πολιτών για τον Δήμο Κομοτηνής
Κίνηση Αλληλεγγύης Πολιτών Αλεξανδρούπολης









http://isxys.blogspot.com/2015/11/blog- ... chys%29%29
ΙΔΙΑ ΦΥΛΛΑΤΤΕ-ΕΧΘΡΟΥΣ ΑΜΥΝΟΥ-ΘΝΗΣΚΕ ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΙΔΟΣ\n\n-Δάσκαλε γιατί με διδάσκεις πολεμικές τέχνες και παράλληλα μου μιλάς για ειρήνη; \n-Γιατί καλύτερα να είσαι μαχητής σε κήπο παρά κηπουρός σε μάχη…

Re: ΠΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΙ ΠΙΑ ; Πανελλαδική κινητοποίηση και πορεία ΚΑΤΑ του φράχτη στον Έβρο.

6
grecko έγραψε:
Όπως τονίζει Ανώτατος Αξιωματικός της ΕΛΑΣ, "εντοπίζεται μια γενικότερη "πίεση" να ανοίξει ο φράχτης του Εβρου.
Απο ποιους άραγε;

Και ο λόγος;

Για να σταματήσουν οι πνιγμοί στο Αιγαίο!

Τώρα για τους πνιγμούς δεν φταίνε οι λαθρέμποροι που βάζουν τους μετανάστες σε σάπιες και ακατάλληλες βάρκες,αλλά ο φράκτης του Έβρου!


Τ λέει ωραία ο παρακάτω φίλος απο τον Έβρο :



Κακό πράγμα η αμάθεια για κάποιους.

Αυτό γίνεται ακόμη χειρότερο όταν η έλλειψη πληροφόρησης που έχουν, τους οδηγεί σε λανθασμένες κινήσεις και πρωτοβουλίες.

Μιλάμε για όλους αυτούς που ξαφνικά ανακάλυψαν πως για τους πνιγμούς στο Αιγαίο φταίει ο φράχτης, χωρίς να γνωρίζουν κάποια πράγματα περισσότερο, που θα μπορούσαν να τα μάθουν, ζητώντας ενημέρωση.

Ο φράχτης του Έβρου είναι ένα ελάχιστο κομμάτι στα 180 χιλιόμετρα των Ελληνοτουρκικών συνόρων και στα υπόλοιπα δεν υπάρχει φράχτης.

Τώρα αν κάποιοι συνεχίζουν να μην το γνωρίζουν είναι δικό τους θέμα , αλλά ας μην παρασύρουν και άλλους.

Αν οι μετανάστες ήθελαν να ξεφύγουν από τα κύματα του Αιγαίου θα μπορούσαν να περάσουν με βάρκες πάλι από τον Έβρο ποταμό, ιδιαίτερα τώρα που τα νερά είναι ακόμη χαμηλά και δεν έχουν ορμητικότητα.

Αλλά ποιος από όλους αυτούς που κάνουν «καραμέλα» κάποια συνθήματα θα πει έστω και μία σωστή κουβέντα;

Δυστυχώς για τους ίδιους εδώ στον Έβρο όλοι γνωρίζουν το πως έχει το θέμα και γελούν με τα συλλαλητήρια τους και τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που κάνουν.

Κανείς δεν καταγγέλλει τα κυκλώματα που θησαυρίζουν στην γειτονική χώρα και σκόπιμα τους οδηγούν στην μετάβασή τους μέσο θαλάσσης στην χώρα μας.

Βλέπετε τα ευρώ είναι πολλά και μου έλεγαν πως στα παράλια της Τουρκίας έχουν ξεφυτρώσει δεκάδες επαγγέλματα που «δουλεύουν» με τους μετανάστες.

Εκεί είναι το πρόβλημα, αφού τα κυκλώματα δεν θέλουν να χάσουν πελάτες ( έτσι τους αποκαλούν) και για αυτό διαφημίζουν αυτόν τον τρόπο μετάβασης στην Ελλάδα.

Θα λέγαμε και μία άλλη σημαντικότατη παράμετρο , αλλά προς το παρόν μένουμε εδώ κάνοντας μία έκκληση σε όλους αυτούς που ασχολούνται με τον φράχτη, να τον αφήσουν στην ησυχία του και να βρουν τις πραγματικές αιτίες που εκατοντάδες μετανάστες χάνονται στα νερά του Αιγαίου.

http://www.toscandalo.gr/site/%CE%B3%CE ... %85%CF%82/
:cooll :cooll :cooll με κάλυψες σχεδόν σε όλα..
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ειδησεις απο την Ελλάδα”

cron