Παράβαση του FIR από Σκοπιανούς...

1
Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Δεν θα σταθούμε στο πόσα μίλια ήταν η παραβίαση των Σκοπιανών ελικοπτέρων στον εναέριο χώρο μας. Είναι εξίσου σημαντική και σοβαρή ,είτε είναι μισό μίλι είτε 10. Δεν πρόκειται προφανώς για λάθος. Και δεν είναι ενέργεια που μόνοι τους οι Σκοπιανοί αποφάσισαν να κάνουν. Τα Σκόπια το γράφουμε διαρκώς είναι κρατίδιο υπάλληλος . Δημιουργήθηκε για συγκεκριμένους λόγους κι έχει συγκεκριμένα αφεντικά.

Πολύ ψύχραιμα λοιπόν θα υποστηρίξουμε ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει με πολύ σαφή τρόπο να επισημάνει για πρώτη και για τελευταία φορά και στα Σκόπια και στα αφεντικά τους ότι:

•Την επόμενη φορά που ελικόπτερο τους περάσει στον ελληνικό εναέριο χώρο θα πρέπει να ξέρουν ότι θα έχουν συνέπειες . Όποιες συνέπειες προβλέπονται από το ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ .Τίποτα παραπάνω…

•Μην μπερδεύουν το Αιγαίο ,την τουρκική προκλητικότητα,την επιλογή της Ελλάδας να ανέχεται και να υπομένει τις προκλήσεις. Η απόφαση για την αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων ελήφθη υπό άλλες συνθήκες το 1974. Έχουμε 2016 και οι συνθήκες στα ελληνοσκοπιανά σύνορα είναι πολύ ,πολύ διαφορετικές. Και οι Σκοπιανοί αλλά και τα αφεντικά τους θα πρέπει να το καταλάβουν πάρα πολύ καλά.

•Πάμε και στα αφεντικά. Οι Ευρωπαίοι -αλλά και οι αμερικανοί- που χαϊδεύουν το ποντικάκι σαν να είναι το χάμστερ τους , θα πρέπει να καταλάβουν ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να γίνει σάκκος του μποξ για κάθε πικραμένο. Ούτε επειδή βάζουν πρώτα και πάνω απ΄ όλα τα δικά τους συμφέροντα θα φθάσουμε τη Χρυσή Αυγή σε διψήφια νούμερα. Η απληστία σε συνδυασμό με την πολιτική ηλιθιότητα πολλών Ευρωπαίων έχει “φουσκώσει” τα ποσοστά της ακροδεξιάς και του νεοναζισμού στις χώρες τους και κατόρθωσαν να δώσουν πόντους και στους δικούς μας. Δεν είναι εύκολο για καμία κυβέρνηση, ούτε για την προηγούμενη του Σαμαρά,ούτε για τη σημερινή του Τσίπρα, να καταπίνει τέτοιες χοντράδες. Γι΄ αυτό κι επειδή υπάρχει και το ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ να μην σπεύσουν να δηλώσουν …τον αποτροπιασμό τους αν η επόμενη πτήση των Σκοπιανών πάνω από ελληνικό έδαφος δεν έχει ευτυχή κατάληξη.

•Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να κόψει το βήχα στους γραφικούς γείτονες ΤΩΡΑ,όχι αύριο. Με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Υπενθυμίζοντας και το γράφουμε για τρίτη φορά, το ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ . Τίποτα παραπάνω. Ότι προβλέπεται για “άγνωστο εισβολέα”, αυτό θα εφαρμοστεί, Να πει με τρόπο που θα καταλάβουν όλοι ότι θα το πράξει κιόλας.

Προφανώς και δεν υπάρχει στρατιωτικός κίνδυνος από το κρατίδιο. Οι λεγόμενες Ένοπλες Δυνάμεις τους είναι μόνο για να χτυπούν πρόσφυγες και θα αποτελούσαν μια πολύ καλή εκπαιδευτική άσκηση για τη Σχολή Ευελπίδων. Δεν είναι όμως αυτό το θέμα όπως όλοι καταλαβαίνουμε.

Αυτά τα λίγα με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ψυχραιμία…

Militaire.gr
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !

Re: Παράβαση του FIR από Σκοπιανούς...

3
Ε,όχι και οι Σκοπιανοί.
Eίχαμε γκρίζο Αιγαίο ,τώρα θα έχουμε και γκρίζα Μακεδονία;

Κατώτεροι των περιστάσεων οι πολιτικοί των τελευταίων δεκαετιών, είδατε καμμια αντίδραση;

Ο Κοτζιάς σε ερώτηση για τς υπερπτήσεις απάντησε:

«Εμείς είμαστε πιο σοβαροί από τους άλλους»!!!

Εκτός αν τα Σκόπια ακολουθούν την τακτική της Τουρκίας, όποτε έχει εσωτερικά προβλήματα, να ξεσπάει στην Ελλάδα.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ελληνοσκοπιανά”