Re: Μια γενοκτονία που επιτελείται εδω και χρόνια στην χώρα μας.

37
ΠΡΟΩΘΕΙΤΑΙ ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΒΟΥΛΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΑΜΒΛΩΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΜΗΝΑ ΤΗΣ ΚΥΗΣΗΣ




Του Β. Χαραλάμπους, θεολόγου

Ετοιμάζεται νομοσχέδιο για να επιτρέπεται η έκτρωση πριν τον τρίτο μήνα της κύησης, για συζήτηση στην Κυπριακή Βουλή. Δυστυχώς θα ψηφιστεί έστω και αντιβαίνουν σε αυτά που διδάσκει η Εκκλησία μας. Το αυτό δεν έπραξαν και για το θέμα των ομοφυλοφίλων;

Ετοιμάζεται σχετικός νόμος, παρά το γεγονός ότι περιήλθε εις γνώση των η θέση της Εκκλησίας. Βουλευτές προβαίνουν σε ενέργειες που έρχονται σε αντίθεση με όσα διδάσκει η Εκκλησία μας σε αυτό το θέμα.

Η Εκκλησία μας εφόσον πιστεύει ότι «άμα το σώμα και η ψυχή», όπως λέγει Άγιος Γρηγόριος Νύσσης, θεωρεί ως φόνο την άμβλωση σε οποιοδήποτε χρονικό σημείο. «Την ψυχήν ούτε γαρ προυφίσταται του σώματος, ούτε μεθυφίσταται. Αλλ’ άμα τη τούτου γενέσει κτίζεται και αυτή» λέγει Άγιος Ιωάννης ο Σιναΐτης (Κλίμαξ, Λόγος Κστ΄).

O Άγιος Γρηγόριος Νύσσης στο σύγγραμμά του «Εξήγησις του Άσματος των Ασμάτων», Λόγος Ζ΄. Σαφώς δεν προηγείται το σώμα της ψυχής, αλλ’ η ψυχή γίνεται «ομοχρόνως» με το σώμα. Ούτε γαρ σώμα προ της ψυχής αφίστατο, ούτε ψυχή προ του σώματος» αναφέρει ο Άγιος Αναστάσιος ο Σιναΐτης, P.G. 89,724. «Η μέντοι ψυχή συνέχουσα το σώμα, ω και συνεκτίσθη, πανταχού του σώματος εστίν…» λέγει ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς στα Εκατόν Πεντήκοντα Κεφάλαια (Συγγράμματα Τόμος Ε΄)

Δεν είναι πρωτόγνωρο βουλευτές να προβαίνουν σε νομοθετήματα που αντιβαίνουν στη διδασκαλία της Εκκλησίας μας. Η Εκκλησία μας φυσικά προβαίνει σε ενέργειες όταν πληροφορείται τέτοιες απαράδεκτες προθέσεις που αντιβαίνουν στη διαδασκαλία της.

Όμως για μια ακόμη φορά η Εκκλησία μας αγνοείται και θα συνεχίσει να αγνοείται από αυτούς που προσμετρούν πάνω από τις αξίες της Πίστης μας, το τι λέει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Αφού γνωρίζουν τη θέση της Εκκλησίας μας. Όμως; Αυτό ας το απαντήσουν αυτοί οι οποίοι επιμένουν να ψηφίζουν βουλευτές που είναι έτοιμοι να υποβάλουν νόμους που αντιτίθενται στη διδασκαλία της Εκκλησίας μας, με γνώμονα τη ‘’υψίστη’’ γι’ αυτούς Ευρωπαϊκή αυθεντία.

Είναι πολύ λυπηρό να αναφέρεις ή να παραδέχεσαι ότι ανθρωπίνως είναι σχεδόν αδύνατο να αλλάξει η πρόθεσή τους, και να μην υποβληθεί το γενοκτόνο νομοσχέδιο.

πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2015/05/%cf ... z3beNeIrpD
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !

Re: Μια γενοκτονία που επιτελείται εδω και χρόνια στην χώρα μας.

38
40.000 εκτρώσεις τον χρόνο στην Ελλάδα από κορίτσια κάτω των 18 ετών. Ενα στα 4 κορίτσια ηλικίας 14 έως 17 ετών έχει κάνει έκτρωση. Πρώτη η Ελλάδα στην Ευρώπη.


Την πρώτη θέση πανευρωπαϊκά στις διακοπές κυήσεων καταλαμβάνει πλέον η Ελλάδα, καθώς το 22% των Ελληνίδων δηλώνει ότι έχει κάνει τουλάχιστον μία έκτρωση, ενώ το 10% των γυναικών που υφίστανται τέτοιου είδους επεμβάσεις είναι εφηβικής ηλικίας.
40.000 εκτρώσεις τον χρόνο σε κορίτσια κάτω των 18 ετών.
Εικόνα

http://www.thetoc.gr

Σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας, 40.000 εκτρώσεις τον χρόνο στην Ελλάδα αποφασίζονται από κορίτσια κάτω των 18 ετών, ενώ σύμφωνα με έρευνα του Αρεταίειου Νοσοκομείου, ένα στα τέσσερα κορίτσια ηλικίας 14 έως 17 ετών έχει κάνει έκτρωση, και οι μισές έφηβες που κάνουν έκτρωση δεν έχουν ενημερώσει ούτε τη μητέρα τους.

Μία στις 1.000 γυναίκες που κάνουν διακοπή κύησης παρουσιάζει αιμορραγία κατά την επέμβαση ή τις πρώτες 24 ώρες μετά από αυτήν, το 44% των γυναικών που έχουν κάνει έκτρωση εμφανίζει νευρικές διαταραχές και το 25% επισκέπτεται ψυχίατρο.
Θλιβερή πρωτιά που σχετίζεται με την κρίση

Τα στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα ο αναπληρωτής καθηγητής Μαιευτικής και Γυναικολογίας στο ΑΠΘ και αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Εταιρείας Ουρογυναικολογίας, Θεοχάρης Ταντανάσης, με αφορμή την ομιλία του στο 1ο Σεμινάριο Ψυχοσωματικής στη Μαιευτική Γυναικολογία, το οποίο διοργανώνει η Β' Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική του ΑΠΘ.

«Πρόκειται για μια θλιβερή πρωτιά, που σχετίζεται όσο ποτέ τα τελευταία χρόνια και με παράγοντες που διαμορφώνουν η οικονομική κρίση, η αβεβαιότητα και η αύξηση της ανεργίας» επισημαίνει ο κ. Ταντανάσης.
Πού οφείλονται οι εφηβικές εγκυμοσύνες

Οι εφηβικές εγκυμοσύνες, σύμφωνα με τον κ. Ταντανάση, οφείλονται στην άγνοια, στους λανθασμένους χειρισμούς του χαπιού επείγουσας αντισύλληψης, στις σχέσεις μεταξύ γονιών και παιδιών, αλλά και στην αδιαφορία της Πολιτείας. Ενώ στις χώρες της Ευρώπης το αντισυλληπτικό χάπι χρησιμοποιείται από το 22% των γυναικών, κατά μέσο όρο, η χρήση του στην Ελλάδα φθάνει μόλις το 3,2%.

Σύμφωνα με στοιχεία από στατιστικές χωρών της Κεντρικής Ευρώπης, το 1/3 των κοριτσιών κάτω των 18 στην πρώτη επαφή δεν χρησιμοποίησαν κανέναν τρόπο σίγουρης προφύλαξης. Στοιχεία από τις ΗΠΑ δείχνουν ότι μόνο 28% των αγοριών χρησιμοποίησε προφυλακτικό κατά την τελευταία επαφή, ενώ ποσοστό 17% αφέθηκε στην κρίση του κοριτσιού, για να πάρει τα μέτρα του.

Σύμφωνα με τον κ. Ταντανάση, ένα μέρος μόνο των νέων θα ήθελε να ενημερώνεται για θέματα σεξουαλικότητας από τους γονείς, αλλά οι γονείς από την πλευρά τους, σε ικανό ποσοστό, αδυνατούν να παράσχουν ικανού βαθμού πληροφόρησης ή θα προτιμούσαν να αναλάβει κάποιος άλλος φορέας αυτό το έργο.


Τα παιδιά ενημερώνονται για το σεξ από... φίλους

«Η τάση των νέων για σεξουαλική ενημέρωση στη χώρα μας αρχίζει γύρω στα 10 με 12, και παρέχεται συνήθως από φίλους. Στην Ελλάδα, ο μέσος όρος ηλικίας όπου έχει σημειωθεί η πρώτη σεξουαλική επαφή είναι (για τις μεγάλες πόλεις) η ηλικία ως τα 18 (11-14). Από όλα αυτά καθίσταται σαφές, ότι είναι δεδομένη η αναγκαιότητα για πιο συστηματική διαπαιδαγώγηση, ειδικότερα των νέων, σε θέματα σεξολογίας. Χρειάζεται λοιπόν ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με το παιδί-έφηβο, για να μπορέσει να λειτουργήσει αυτό πιο άνετα. Τα βασικά στοιχεία της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης των νέων πρέπει να περιλαμβάνουν πέντε θέματα: την ανατομία και λειτουργία του σώματος, την υγιεινή, την αντισύλληψη, τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και την επικοινωνία στις σχέσεις των δύο φύλων. Με αυτό τον τρόπο θα μπορούσαν να ελαττωθούν οι φοβίες, οι ενοχές, το άγχος ή οι παρανοήσεις και οι αντιδράσεις, που προέρχονται είτε από κακή πληροφόρηση είτε από κακή εφαρμογή της πληροφόρησης από το νέο άτομο. Ο γονέας μπορεί να λειτουργήσει υποκειμενικά, γιατί την ανατροφή ενός παιδιού τη βιώνει ως υποκειμενική υπόθεση, ο οποιοσδήποτε άλλος όμως (π.χ. επαγγελματίες του χώρου της υγείας) πρέπει να λειτουργήσει με αντικειμενικότητα» εξηγεί ο κ. Ταντανάσης.

«Μέσω ενός προγράμματος επιμόρφωσης σε θέματα σεξουαλικής αγωγής θα μπορούσαν να επιτευχθούν βασικοί στόχοι που είναι απαραίτητοι για τη χώρα μας και το κοινωνικό σύνολο. Και οι στόχοι αυτοί είναι: η αποτροπή του μεγάλου αριθμού διακοπών κύησης και ο καλύτερος έλεγχος της γονιμότητας, η βελτίωση των σχέσεων επικοινωνίας και η ορθολογικότερη διάπλαση του κοινωνικού μας συνόλου» καταλήγει ο κ. Ταντανάσης.
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !

Re: ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ: ενα ατιμωρητο εγκλημα...

39
ΠΡΟΣΟΧΗ, ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ στο ΒΙΝΤΕΟ.
Δείχνει "πως γίνεται μια έκτρωση" και έχει και εκτρωμένα μωρά (αληθινά) κομματιασμένα, διαμελισμένα...

Ο Κόσμος ΠΡΕΠΕΙ να αντιληφθεί "τι είναι η έκτρωση/άμβλωση"...

Οι εικόνες το ξέρω οτι είναι ΣΚΛΗΡΕΣ και ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΕΣ, αλλά ΠΡΕΠΕΙ να το δεί ο κόσμος...για να γνωρίζει τι θα κάνει στο παιδί του εάν αποφασίσει να το κάνει "έκτρωση/άμβλωση"...

...Πιό σκληρό είναι να βιώνει κανείς την "'εκτρωση" ως ΖΩΝΤΑΝΟ βρέφος και να νιώθει αυτόν τον απίστευτο πόνο του να σε κομματιάζουν ζωντανό (να ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ το μωρό τους οι ΙΔΙΟΙ του οι ΓΟΝΕΙΣ)...

...Καλό είναι να το δει ο κόσμος...ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ κανέναν να ΣΚΟΤΩΣΕΙ τα ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ και ....ΣΩΘΕΙ καμία αθώα ψυχούλα...πριν να είναι αργά...



Η Έκτρωση είναι ΦΟΝΟΣ, μην ξεγελιέστε...
(και τα μωρά "φεύγουν" και "αβάπτιστα"...τρομερό το έγκλημα αυτό).
«Όσο κι αν είναι λίγοι αυτοί όπου διατηρούν την ευσέβεια, αυτοί είναι η Εκκλησία» (Αγ.Νικηφόρος)\n\n«Μὴ φοβοῦ τὸ μικρὸν ποίμνιον· ὅτι εὐδόκησεν ὁ πατὴρ ὑμῶν δοῦναι ὑμῖν τὴν βασιλείαν.» (Λουκ.ιβʼ32)

Re: ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ: Μια γενοκτονία που επιτελείται εδω και χρόνια στην χώρα μας.

40
Φωτογραφία από έμβρυο μετά την έκτρωση.... Προσοχή! Σκληρή εικόνα...

Αυτός είναι ο πολιτισμός σας, ο ανθρωπισμός σας, ο φεμινισμός σας και όλοι οι... ισμοί σας...
Εικόνα

Source: http://eggolpio.blogspot.gr/2011/12/blog-post_8294.html
«Όσο κι αν είναι λίγοι αυτοί όπου διατηρούν την ευσέβεια, αυτοί είναι η Εκκλησία» (Αγ.Νικηφόρος)\n\n«Μὴ φοβοῦ τὸ μικρὸν ποίμνιον· ὅτι εὐδόκησεν ὁ πατὴρ ὑμῶν δοῦναι ὑμῖν τὴν βασιλείαν.» (Λουκ.ιβʼ32)

Re: ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ: Μια γενοκτονία που επιτελείται εδω και χρόνια στην χώρα μας.

41
Abortion: Before & After...
(Έκτρωση: Πριν & Μετά...")

Πολλοί θεωρούν την έκτρωση δικαίωμά τους. Υπάρχουν γυναίκες που τσιρίζουν σε διαδηλώσεις υπέρ του δικαιώματός τους δήθεν να σκοτώνουν το έμβρυό τους... Δικαίωμα στο φόνο ουδείς έχει. Δικαίωμα στη ζωή έχει το έμβρυο... Και κανείς δεν μπορεί να μιλάει για νόμιμη έκτρωση. Ο φόνος είναι έγκλημα ακόμα κι αν το εκάστοτε κράτος τον νομιμοποιεί. Υπεράνω των κρατικών νόμων είναι οι Νόμοι Του Θεού, όταν οι κρατικοί νόμοι είναι αντίθετοι σε Εκείνον και τους Νόμους Του...

Πρέπει οι αναγνώστες μας να βλέπουν την αλήθεια όσο απάνθρωπη κι αν είναι. Οι σκληρές εικόνες που ακολουθούν είναι από πραγματικές εκτρώσεις και αν δεν έχετε γερά νεύρα μην δείτε το βίντεο. Όσοι το δουν να μιλήσουν σε όλους για το απάνθρωπο κομμάτιασμα των αθώων παιδιών που καταλήγουν μάρτυρες στα χέρια δολοφόνων ιατρών και γυναικών...

(Προσοχή ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ στο βίντεο)

phpBB [video]




Source: http://eggolpio.blogspot.gr/2013/06/abo ... after.html
«Όσο κι αν είναι λίγοι αυτοί όπου διατηρούν την ευσέβεια, αυτοί είναι η Εκκλησία» (Αγ.Νικηφόρος)\n\n«Μὴ φοβοῦ τὸ μικρὸν ποίμνιον· ὅτι εὐδόκησεν ὁ πατὴρ ὑμῶν δοῦναι ὑμῖν τὴν βασιλείαν.» (Λουκ.ιβʼ32)

Re: ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ: Μια γενοκτονία που επιτελείται εδω και χρόνια στην χώρα μας.

42
Abortion: Before & After...
(Έκτρωση: Πριν & Μετά...")

Πολλοί θεωρούν την έκτρωση δικαίωμά τους. Υπάρχουν γυναίκες που τσιρίζουν σε διαδηλώσεις υπέρ του δικαιώματός τους δήθεν να σκοτώνουν το έμβρυό τους... Δικαίωμα στο φόνο ουδείς έχει. Δικαίωμα στη ζωή έχει το έμβρυο... Και κανείς δεν μπορεί να μιλάει για νόμιμη έκτρωση. Ο φόνος είναι έγκλημα ακόμα κι αν το εκάστοτε κράτος τον νομιμοποιεί. Υπεράνω των κρατικών νόμων είναι οι Νόμοι Του Θεού, όταν οι κρατικοί νόμοι είναι αντίθετοι σε Εκείνον και τους Νόμους Του...

Πρέπει οι αναγνώστες μας να βλέπουν την αλήθεια όσο απάνθρωπη κι αν είναι. Οι σκληρές εικόνες που ακολουθούν είναι από πραγματικές εκτρώσεις και αν δεν έχετε γερά νεύρα μην δείτε το βίντεο. Όσοι το δουν να μιλήσουν σε όλους για το απάνθρωπο κομμάτιασμα των αθώων παιδιών που καταλήγουν μάρτυρες στα χέρια δολοφόνων ιατρών και γυναικών...

(Προσοχή ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ στο βίντεο)

phpBB [video]




Source: http://eggolpio.blogspot.gr/2013/06/abo ... after.html
«Όσο κι αν είναι λίγοι αυτοί όπου διατηρούν την ευσέβεια, αυτοί είναι η Εκκλησία» (Αγ.Νικηφόρος)\n\n«Μὴ φοβοῦ τὸ μικρὸν ποίμνιον· ὅτι εὐδόκησεν ὁ πατὴρ ὑμῶν δοῦναι ὑμῖν τὴν βασιλείαν.» (Λουκ.ιβʼ32)

Re: ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ: Μια γενοκτονία που επιτελείται εδω και χρόνια στην χώρα μας.

43
Έκτρωση = Φόνος.
phpBB [video]


Source: http://fwsxpistoufaiveipasi.blogspot.co ... fovos.html
«Όσο κι αν είναι λίγοι αυτοί όπου διατηρούν την ευσέβεια, αυτοί είναι η Εκκλησία» (Αγ.Νικηφόρος)\n\n«Μὴ φοβοῦ τὸ μικρὸν ποίμνιον· ὅτι εὐδόκησεν ὁ πατὴρ ὑμῶν δοῦναι ὑμῖν τὴν βασιλείαν.» (Λουκ.ιβʼ32)

Re: ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ: Μια γενοκτονία που επιτελείται εδω και χρόνια στην χώρα μας.

44
Ξερεις τι; Εχω μια απορια.

Αυτοί που τα τραβάνε αυτά τα βιντεο ,υποτιθεται οτι εργαζονται εκει.
Πως αντέχουν και τραβανε το βιντεο και κρατανε το εμβρυο στο χερι,περιμένωντας να πεθανει;
Και πως συνεχιζουν και εργαζονται εκει;
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !

Re: ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ: Μια γενοκτονία που επιτελείται εδω και χρόνια στην χώρα μας.

45
Εικόνα
 
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικά περί Ελλάδας”