CETA, η κρυφή παγίδα

1
Κυρίες και Κύριοι Έλληνες Ευρωβουλευτές,

Σας καλούμε να ψηφίσετε ενάντια στην προσωρινή τριετή εφαρμογή της συμφωνίας CETA κατά την ψηφοφορία που θα γίνει εσπευσμένα στο Ευρωκοινοβούλιο στις 14 Δεκεμβρίου 2016 . Οι 1600 σελίδες της συμφωνίας δεν αναφέρονται μόνο στους δασμούς αλλά και σε πολλά άλλα θέματα που επηρεάζουν άμεσα την καθημερινή ζωή μας. Γιατί να εφαρμοσθεί προσωρινά ΠΡΙΝ τεθεί σε ψηφοφορία από τα Εθνικά Κοινοβούλια; Δεν είναι εντελώς αντιδημοκρατικό;
Εικόνα
Μέσα από τις 1600 σελίδες της CETA είναι εμφανές ότι:
-Θα ακυρώσει τον χαρακτηρισμό γεωγραφικής ένδειξης και προέλευσης σε πολλά ελληνικά αγροτικά προϊόντα. Με άλλα λόγια η προστασία τύπου ΠΟΠ και ΠΓΕ στην πλειοψηφία της καταργείται.
-Θα αποτελέσει μοχλό πίεσης για να δεχθούμε την καλλιέργεια Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών στην Ευρώπη και στην Ελλάδα εφόσον απαιτεί συνεργασία σε αυτό το θέμα στη βάση «κοινά αποδεκτής επιστημονικής βάσης».
-Θα αδυνατίσει τη νομοθετική και ρυθμιστική ικανότητα των Ελληνικών κυβερνήσεων, καθώς για την νομοθεσία από δω και πέρα θα πρέπει να διαλέγονται με τις πολυεθνικές λόγω της αποκαλούμενης «ρυθμιστικής συνεργασίας». Επίσης μια κυβέρνηση δεν θα μπορεί να ανατρέψει με εξαγορά μια ιδιωτικοποίηση που κρίνεται ότι θίγει τα ελληνικά συμφέροντα.
-Αναγκαστικά και πάλι λόγω της «ρυθμιστικής συνεργασίας» θα υποχωρήσουν τα ευρωπαϊκά στάνταρντ σε πολλά θέματα που αφορούν την ασφάλεια της υγείας του πολίτη.
-Η αποκαλούμενη «επιδιαιτησία» δηλαδή οι μηνύσεις από πολυεθνικές προς τα κράτη δεν συμπεριλαμβάνονται στην πρόταση για προσωρινή τριετή ισχύ λόγω του όρου που έθεσε το Βελγικό κρατίδιο της Βαλλονίας! Ουδεμία εγγύηση υπάρχει ότι θα καταργηθεί η διαιτησία όταν η εφαρμογή γίνει οριστική.


-Τέλος είναι αδύνατον να κατανοήσουμε γιατί οι διαπραγματεύσεις για τη CETA ήταν μυστικές και γιατί καλούνται τώρα εσπευσμένα οι ευρωβουλευτές να αξιολογήσουν αυτές τις 1600 σελίδες και να ψηφίσουν για το θέμα της προσωρινής ισχύος η οποία όπως όλοι καταλαβαίνουμε θα αποτελέσει δεσμευτικό προηγούμενο.
Κύριες κύριοι Ευρωβουλευτές, αν ψηφίσετε υπέρ των εμπορικών συμφωνιών νέας γενιάς που δεν αφορούν μόνο τους δασμούς και το εμπόριο, είναι σαν να επιβάλλετε ένα επιπλέον μνημόνιο στη χώρα μας και σαν να καταργείτε το Ελληνικό Κοινοβούλιο που δεν του δίνεται η ευκαιρία να εκφράσει τη γνώμη του για αυτή την βιαστική «προσωρινή» εφαρμογή της CETA


Με εκτίμηση
ΠΕΛΙΤΙ

https://eleftheroiellines.blogspot.gr/
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !

Re: CETA, η κρυφή παγίδα

2
Θεωρείται πως η ΤΤΙΡ είναι ο Δούρειος Ίππος των Η.Π.Α., με στόχο να επικεντρώσει τις αντιδράσεις των Ευρωπαίων Πολιτών και να μην ψηφιστεί – ενώ οι Γερμανοί ανησυχούν πολύ για τη σύσκεψη της Λέσχης του Διαβόλου στη Δρέσδη

.

Οι αναφορές στη ανίερη, μυστική συμφωνία ΤΤΙΡ που προωθούν οι Η.Π.Α., με στόχο την ενδυνάμωση της θέσης των επιχειρηματικών ομίλων τους απέναντι στα ευρωπαϊκά κράτη, είναι πάρα πολλές – ειδικά λόγω των μεγάλων διαδηλώσεων που έλαβαν χώρα εναντίον της στη Γερμανία. Αυτό που προκάλεσε πάντως τις περισσότερες αντιδράσεις ήταν η μυστικότητα των διαπραγματεύσεων – οι οποίες διενεργούνται πίσω από κλειστές πόρτες, ενώ απαγορεύεται να δοθούν στοιχεία στη δημοσιότητα.

Εν τούτοις, οι Η.Π.Α. δεν φαίνεται να ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για την ΤΤΙΡ (πηγή) αλλά, αντίθετα, για την πολύ λιγότερο γνωστή ομοειδή της, για την CETA – η οποία αποτελεί επίσης έναν τρόπο υιοθέτησης μίας παράλληλης δικαστικής οδού, η οποία θα δίνει πολύ μεγαλύτερα πλεονεκτήματα στις πολυεθνικές (πηγή).

Η συμφωνία CETA αφορά τον Καναδά και την ΕΕ, ενώ προωθήθηκε έξυπνα στον Καναδά, με την έννοια πως θα ωφελούταν σε πολύ μεγάλο βαθμό από την αύξηση των εξαγωγών του στην Ευρώπη (γράφημα) – μία τεχνική που χρησιμοποιούν οι Η.Π.Α. επίσης στην ΕΕ για την ΤΤΙΡ, για να πείσουν για τα πλεονεκτήματα της.

.



Περαιτέρω, φαίνεται πως οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ΕΕ και του Καναδά, όσον αφορά την CETA έχουν ολοκληρωθεί, χωρίς να είναι γνωστό στους Πολίτες – παρά το ότι προβλέπονται και σε αυτήν ιδιωτικά διαιτητικά δικαστήρια, μέσω των οποίων θα παρακάμπτεται το Ευρωπαϊκό Δίκαιο.

Σε κάθε περίπτωση, όταν επικυρωθεί η CETA, θα έχει τη δυνατότητα κάθε αμερικανικός όμιλος, ο οποίος θα διατηρεί ένα μικρό υποκατάστημα στον Καναδά, να καταθέτει αγωγή εναντίον οποιουδήποτε ευρωπαϊκού κράτους θεωρεί πως βλάπτει τα συμφέροντα του – ενώ η εκδίκαση θα διενεργείται από ένα ιδιωτικό διαιτητικό δικαστήριο.

Φυσικά επίσης κάθε καναδικός, αφού η συμφωνία αφορά τον Καναδά και την ΕΕ. Για παράδειγμα, εάν η εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός», η οποία είναι θυγατρική της καναδικής Eldorado Gold, έχει την άποψη πως η ελληνική κυβέρνηση της προξενεί ζημίες στις Σκουριές με τις αποφάσεις της, τότε θα έχει τη δυνατότητα να την καταγγείλει σε κάποιο ιδιωτικό δικαστήριο – ζητώντας αποζημίωση για διαφυγόντα κέρδη ή για οτιδήποτε άλλο.

Περαιτέρω, εάν η CETA επικυρωθεί, αλλά όχι η ΤΤΙΡ, οι αμερικανικές επιχειρήσεις θα έχουν σχεδόν όλα τα πλεονεκτήματα της ΤΤΙΡ, χωρίς τα μειονεκτήματα της – με την έννοια ότι, θα ανταγωνίζονται μεν τις ευρωπαϊκές εταιρείες στην ΕΕ, μέσω των θυγατρικών τους στον Καναδά, χωρίς όμως να ισχύει το ίδιο στις Η.Π.Α.

Με απλά λόγια, επειδή σχεδόν όλες οι αμερικανικές πολυεθνικές έχουν κάποια θυγατρική στον Καναδά ή μπορούν να ιδρύσουν όταν το κρίνουν σκόπιμο, τότε θα δύνανται να απολαμβάνουν όλα τα προνόμια και τα δικαιώματα που θα τους προσφέρει η CETA στην Ευρώπη – καταθέτοντας αγωγές εναντίον κρατών, δήμων και πόλεων, όταν θεωρούν πως οι αποφάσεις τους τις ζημιώνουν.

Για παράδειγμα, όταν μία εταιρεία όπως η Monsanto δεν μπορεί να προωθήσει την έγκριση ενός γενετικά μεταλλαγμένου προϊόντος της στην Ευρώπη, ή μία άλλη όπως η Kellogg δεν επιτρέπεται να πουλήσει τα δημητριακά της από γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι, τότε θα μπορεί να ζητήσει την υποχρεωτική έγκριση του προϊόντος ή την αποζημίωση της (διαφυγόντα κέρδη) από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, μέσω της θυγατρικής του Καναδά – απευθυνόμενη σε κάποιο ιδιωτικό διαιτητικό δικαστήριο, το οποίο τελικά θα αποφασίσει.

Αντίθετα, η CETA δεν επιτρέπει κάτι αντίστοιχο στις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις, όσον αφορά τις Η.Π.Α. – οπότε εύλογα οι αμερικανοί δεν πιέζουν για την υπογραφή της ΤΤΙΡ συμβιβαζόμενοι με τις απαιτήσεις των Ευρωπαίων, αφού η CETA τους είναι πολύ πιο ωφέλιμη. Ακόμη χειρότερα, τα ιδιωτικά δικαστήρια των επενδυτών θα μπορούσαν να αποφασίσουν πως οι αμερικανικές απόψεις υπερισχύουν των ευρωπαϊκών και καναδικών – ενώ, στις περιπτώσεις που θα υπάρχει σύγκρουση, θα έχουν τη δυνατότητα να επικαλεσθούν τους περιοριστικούς κανόνες της ΤΤΙΡ, παρά το ότι δεν θα έχει υπογραφεί η συμφωνία.

Ως εκ τούτου, η υπογραφή της CETA από την ΕΕ και τον Καναδά χωρίς την ΤΤΙΡ της ΕΕ με τις Η.Π.Α. θα ήταν καταστροφική – γεγονός που επεξηγεί την αγωνία των ευρωπαϊκών πολυεθνικών, όσον αφορά την επίτευξη ή μη της συμφωνίας ΤΤΙΡ. Λογικά λοιπόν θεωρείται πως η ΤΤΙΡ δεν είναι τίποτα άλλο, από ένας Δούρειος Ίππος των Η.Π.Α., με στόχο να επικεντρώσει όλες τις αντιδράσεις των Ευρωπαίων Πολιτών και τελικά να μην ψηφιστεί – όταν στο παρασκήνιο θα υπογράφεται η CETA με τον Καναδά, η οποία θα τους εξασφαλίζει τεράστια πλεονεκτήματα, χωρίς κανένα μειονέκτημα.

Έτσι θα έχουν πετύχει μία διπλή νίκη, ενοχοποιώντας για την αποτυχία υπογραφής της ΤΤΙΡ τους Ευρωπαίους Πολίτες – οι οποίοι θα έχουν αυτοπαγιδευθεί, χωρίς καν να το γνωρίζουν.

.
Επιμύθιο

Ολοκληρώνοντας, οφείλει να προσθέσει κανείς πως η υποψήφια πρόεδρος των Η.Π.Α. αναφέρθηκε επίσης στις προσπάθειες δημιουργίας ενός Οικονομικού ΝΑΤΟ, με αυτήν ακριβώς την ονομασία – γεγονός που ίσως σημαίνει μεταξύ άλλων πως οι Η.Π.Α. θα επιδιώξουν να επιλύσουν τα τεράστια οικονομικά τους προβλήματα, ληστεύοντας την Ευρώπη, όπως έκαναν τη δεκαετία του 1980 με την Ιαπωνία.

Στα πλαίσια αυτά αρκετοί Γερμανοί, ιδίως οι οπαδοί των θεωριών συνομωσίας, ανησυχούν ιδιαίτερα από τη διεξαγωγή της ετήσιας συνόδου της Λέσχης Bilderberg στη Δρέσδη – πολύ περισσότερο επειδή παραδοσιακά διεξάγεται στις Η.Π.Α. στα έτη των προεδρικών εκλογών και όχι στην Ευρώπη.

Με δεδομένο δε το ότι, τη σύσκεψη της Λέσχης στην Ελλάδα (2009) ακολούθησε η χρεοκοπία της, ενώ την περυσινή στην Αυστρία η άνοδος του ακροδεξιού κόμματος, το μεταναστευτικό και η παραίτηση της κυβέρνησης της, έχουν την άποψη πως αυτή τη φορά έχει τοποθετηθεί στο στόχαστρο η Γερμανία – η οποία προσπαθεί, με τη βοήθεια της κρίσης χρέους, να ανεξαρτητοποιηθεί από την υπερδύναμη, ιδρύοντας το δικό της οικονομικό τέταρτο Ράιχ στην Ευρώπη.

Υπάρχουν λοιπόν πολλές αναφορές στα μεγάλα ΜΜΕ της Γερμανίας για τη Λέσχη του Διαβόλου (πηγή), ενώ θεωρείται πως η Αχίλλειος πτέρνα της χώρας είναι το τραπεζικό της σύστημα – ειδικά η Deutsche Bank, η οποία χαρακτηρίζεται από πολλούς ως η Lehman Brothers της Ευρώπης (πηγή). Ο χαρακτηρισμός αυτός πάντως δεν είναι καθόλου λανθασμένος, αφού η τράπεζα αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα (άρθρο) – τα οποία βέβαια καταφέρνει να καλύπτει μέχρι στιγμής, αλλά όλα τα πράγματα έχουν ημερομηνία λήξης.


http://www.analyst.gr/2016/05/13/ceta-i-krifi-pagida/
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !

Re: CETA, η κρυφή παγίδα

3
Ο ΤΡΑΜΠ ΘΑ ΑΠΟΣΥΡΕΙ ΤΙΣ ΗΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ TTIP (BINTEO)

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα, ο Τραμπ περιγράφει τις δράσεις που θα αναλάβει την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του στις 20 Ιανουαρίου,. Ανάμεσα στα άλλα, περιλαμβάνεται και η απόσυρση των ΗΠΑ από την Συμφωνία Εταιρικής Σχέσης Ειρηνικού (TPP), μιας φιλόδοξης συμφωνίας διεθνούς εμπορίου.
Παράλληλα, ανακοίνωσε πως θα εκδώσει διάταγμα το οποίο μειώνει τον αριθμό των κανονισμών της κυβέρνησης, θα ζητήσει από το υπουργείο Εργασίας να εξετάσει τις παραβιάσεις των προγραμμάτων άδειας εργασίας σε ξένους υπηκόους, και θα ακυρώσει κάποιους περιορισμούς στην παραγωγή ενέργειας, μεταξύ των οποίων και η παραγωγή πετρελαιοφόρου σχιστόλιθου, αερίου και άνθρακα

phpBB [video]


http://www.dynati-ellada.com/index.php/ ... tip-binteo

Re: CETA, η κρυφή παγίδα

4
dominique έγραψε:
Με απλά λόγια, επειδή σχεδόν όλες οι αμερικανικές πολυεθνικές έχουν κάποια θυγατρική στον Καναδά ή μπορούν να ιδρύσουν όταν το κρίνουν σκόπιμο, τότε θα δύνανται να απολαμβάνουν όλα τα προνόμια και τα δικαιώματα που θα τους προσφέρει η CETA στην Ευρώπη – καταθέτοντας αγωγές εναντίον κρατών, δήμων και πόλεων, όταν θεωρούν πως οι αποφάσεις τους τις ζημιώνουν.

Για παράδειγμα, όταν μία εταιρεία όπως η Monsanto δεν μπορεί να προωθήσει την έγκριση ενός γενετικά μεταλλαγμένου προϊόντος της στην Ευρώπη, ή μία άλλη όπως η Kellogg δεν επιτρέπεται να πουλήσει τα δημητριακά της από γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι, τότε θα μπορεί να ζητήσει την υποχρεωτική έγκριση του προϊόντος ή την αποζημίωση της (διαφυγόντα κέρδη) από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, μέσω της θυγατρικής του Καναδά – απευθυνόμενη σε κάποιο ιδιωτικό διαιτητικό δικαστήριο, το οποίο τελικά θα αποφασίσει.

Αντίθετα, η CETA δεν επιτρέπει κάτι αντίστοιχο στις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις, όσον αφορά τις Η.Π.Α. – οπότε εύλογα οι αμερικανοί δεν πιέζουν για την υπογραφή της ΤΤΙΡ συμβιβαζόμενοι με τις απαιτήσεις των Ευρωπαίων, αφού η CETA τους είναι πολύ πιο ωφέλιμη. Ακόμη χειρότερα, τα ιδιωτικά δικαστήρια των επενδυτών θα μπορούσαν να αποφασίσουν πως οι αμερικανικές απόψεις υπερισχύουν των ευρωπαϊκών και καναδικών – ενώ, στις περιπτώσεις που θα υπάρχει σύγκρουση, θα έχουν τη δυνατότητα να επικαλεσθούν τους περιοριστικούς κανόνες της ΤΤΙΡ, παρά το ότι δεν θα έχει υπογραφεί η συμφωνία.

Ως εκ τούτου, η υπογραφή της CETA από την ΕΕ και τον Καναδά χωρίς την ΤΤΙΡ της ΕΕ με τις Η.Π.Α. θα ήταν καταστροφική – γεγονός που επεξηγεί την αγωνία των ευρωπαϊκών πολυεθνικών, όσον αφορά την επίτευξη ή μη της συμφωνίας ΤΤΙΡ. Λογικά λοιπόν θεωρείται πως η ΤΤΙΡ δεν είναι τίποτα άλλο, από ένας Δούρειος Ίππος των Η.Π.Α., με στόχο να επικεντρώσει όλες τις αντιδράσεις των Ευρωπαίων Πολιτών και τελικά να μην ψηφιστεί – όταν στο παρασκήνιο θα υπογράφεται η CETA με τον Καναδά, η οποία θα τους εξασφαλίζει τεράστια πλεονεκτήματα, χωρίς κανένα μειονέκτημα.
Γι΄ αυτό η Γερμανία και το κατεστημένο των ΗΠΑ φοβούντε τον Τράμπ? Ασυναρτησίες!

Απλά τα πράγματα, οι ΗΠΑ δεν θα επιτρέψουν στους Γερμανούς να βγάλουν τα σπασμένα των μνημονίων της Ευρώπης εις βάρων τους! Δεν θα επιτρέψουν, η μείωση της ζήτησης γερμανικών προιόντων στην Ευρώπη λόγω μνημονίων, να αντικατασταθεί απο εξαγωγές στις ΗΠΑ!

Προστασία λοιπόν της εγχώριας παραγωγής μπαίνει μπροστά απο τον νέο πρόεδρο και μόνο κατά της Γερμανίας αλλά παγκοσμίως.
Εικόνα

Re: CETA, η κρυφή παγίδα

5
aetos64 έγραψε:
dominique έγραψε:
Με απλά λόγια, επειδή σχεδόν όλες οι αμερικανικές πολυεθνικές έχουν κάποια θυγατρική στον Καναδά ή μπορούν να ιδρύσουν όταν το κρίνουν σκόπιμο, τότε θα δύνανται να απολαμβάνουν όλα τα προνόμια και τα δικαιώματα που θα τους προσφέρει η CETA στην Ευρώπη – καταθέτοντας αγωγές εναντίον κρατών, δήμων και πόλεων, όταν θεωρούν πως οι αποφάσεις τους τις ζημιώνουν.

Για παράδειγμα, όταν μία εταιρεία όπως η Monsanto δεν μπορεί να προωθήσει την έγκριση ενός γενετικά μεταλλαγμένου προϊόντος της στην Ευρώπη, ή μία άλλη όπως η Kellogg δεν επιτρέπεται να πουλήσει τα δημητριακά της από γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι, τότε θα μπορεί να ζητήσει την υποχρεωτική έγκριση του προϊόντος ή την αποζημίωση της (διαφυγόντα κέρδη) από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, μέσω της θυγατρικής του Καναδά – απευθυνόμενη σε κάποιο ιδιωτικό διαιτητικό δικαστήριο, το οποίο τελικά θα αποφασίσει.

Αντίθετα, η CETA δεν επιτρέπει κάτι αντίστοιχο στις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις, όσον αφορά τις Η.Π.Α. – οπότε εύλογα οι αμερικανοί δεν πιέζουν για την υπογραφή της ΤΤΙΡ συμβιβαζόμενοι με τις απαιτήσεις των Ευρωπαίων, αφού η CETA τους είναι πολύ πιο ωφέλιμη. Ακόμη χειρότερα, τα ιδιωτικά δικαστήρια των επενδυτών θα μπορούσαν να αποφασίσουν πως οι αμερικανικές απόψεις υπερισχύουν των ευρωπαϊκών και καναδικών – ενώ, στις περιπτώσεις που θα υπάρχει σύγκρουση, θα έχουν τη δυνατότητα να επικαλεσθούν τους περιοριστικούς κανόνες της ΤΤΙΡ, παρά το ότι δεν θα έχει υπογραφεί η συμφωνία.

Ως εκ τούτου, η υπογραφή της CETA από την ΕΕ και τον Καναδά χωρίς την ΤΤΙΡ της ΕΕ με τις Η.Π.Α. θα ήταν καταστροφική – γεγονός που επεξηγεί την αγωνία των ευρωπαϊκών πολυεθνικών, όσον αφορά την επίτευξη ή μη της συμφωνίας ΤΤΙΡ. Λογικά λοιπόν θεωρείται πως η ΤΤΙΡ δεν είναι τίποτα άλλο, από ένας Δούρειος Ίππος των Η.Π.Α., με στόχο να επικεντρώσει όλες τις αντιδράσεις των Ευρωπαίων Πολιτών και τελικά να μην ψηφιστεί – όταν στο παρασκήνιο θα υπογράφεται η CETA με τον Καναδά, η οποία θα τους εξασφαλίζει τεράστια πλεονεκτήματα, χωρίς κανένα μειονέκτημα.
Γι΄ αυτό η Γερμανία και το κατεστημένο των ΗΠΑ φοβούντε τον Τράμπ? Ασυναρτησίες!

Απλά τα πράγματα, οι ΗΠΑ δεν θα επιτρέψουν στους Γερμανούς να βγάλουν τα σπασμένα των μνημονίων της Ευρώπης εις βάρων τους! Δεν θα επιτρέψουν, η μείωση της ζήτησης γερμανικών προιόντων στην Ευρώπη λόγω μνημονίων, να αντικατασταθεί απο εξαγωγές στις ΗΠΑ!

Προστασία λοιπόν της εγχώριας παραγωγής μπαίνει μπροστά απο τον νέο πρόεδρο και μόνο κατά της Γερμανίας αλλά παγκοσμίως.
Εικόνα
(*ελευθερη μεταφραση; "Η ΤΟΥΟΤΑ ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει εργοστάσιο στο Μεξικό για τα αυτοκίνητα που θα πουλάει στις ΗΠΑ. Δεν υπάρχει περίπτωση. Η θα τα κατασκευάζει στις ΗΠΑ ή θα πληρώνει υψηλούς δασμούς")

https://olympia.gr/2017/01/06/%CE%B4%CF ... %BB%CE%B5/

Re: CETA, η κρυφή παγίδα

6
dominique έγραψε:
Με απλά λόγια, επειδή σχεδόν όλες οι αμερικανικές πολυεθνικές έχουν κάποια θυγατρική στον Καναδά ή μπορούν να ιδρύσουν όταν το κρίνουν σκόπιμο, τότε θα δύνανται να απολαμβάνουν όλα τα προνόμια και τα δικαιώματα που θα τους προσφέρει η CETA στην Ευρώπη – καταθέτοντας αγωγές εναντίον κρατών, δήμων και πόλεων, όταν θεωρούν πως οι αποφάσεις τους τις ζημιώνουν.

Για παράδειγμα, όταν μία εταιρεία όπως η Monsanto δεν μπορεί να προωθήσει την έγκριση ενός γενετικά μεταλλαγμένου προϊόντος της στην Ευρώπη, ή μία άλλη όπως η Kellogg δεν επιτρέπεται να πουλήσει τα δημητριακά της από γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι, τότε θα μπορεί να ζητήσει την υποχρεωτική έγκριση του προϊόντος ή την αποζημίωση της (διαφυγόντα κέρδη) από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, μέσω της θυγατρικής του Καναδά – απευθυνόμενη σε κάποιο ιδιωτικό διαιτητικό δικαστήριο, το οποίο τελικά θα αποφασίσει.

Αντίθετα, η CETA δεν επιτρέπει κάτι αντίστοιχο στις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις, όσον αφορά τις Η.Π.Α. – οπότε εύλογα οι αμερικανοί δεν πιέζουν για την υπογραφή της ΤΤΙΡ συμβιβαζόμενοι με τις απαιτήσεις των Ευρωπαίων, αφού η CETA τους είναι πολύ πιο ωφέλιμη. Ακόμη χειρότερα, τα ιδιωτικά δικαστήρια των επενδυτών θα μπορούσαν να αποφασίσουν πως οι αμερικανικές απόψεις υπερισχύουν των ευρωπαϊκών και καναδικών – ενώ, στις περιπτώσεις που θα υπάρχει σύγκρουση, θα έχουν τη δυνατότητα να επικαλεσθούν τους περιοριστικούς κανόνες της ΤΤΙΡ, παρά το ότι δεν θα έχει υπογραφεί η συμφωνία.

Ως εκ τούτου, η υπογραφή της CETA από την ΕΕ και τον Καναδά χωρίς την ΤΤΙΡ της ΕΕ με τις Η.Π.Α. θα ήταν καταστροφική – γεγονός που επεξηγεί την αγωνία των ευρωπαϊκών πολυεθνικών, όσον αφορά την επίτευξη ή μη της συμφωνίας ΤΤΙΡ. Λογικά λοιπόν θεωρείται πως η ΤΤΙΡ δεν είναι τίποτα άλλο, από ένας Δούρειος Ίππος των Η.Π.Α., με στόχο να επικεντρώσει όλες τις αντιδράσεις των Ευρωπαίων Πολιτών και τελικά να μην ψηφιστεί – όταν στο παρασκήνιο θα υπογράφεται η CETA με τον Καναδά, η οποία θα τους εξασφαλίζει τεράστια πλεονεκτήματα, χωρίς κανένα μειονέκτημα.
Γι΄ αυτό η Γερμανία και το κατεστημένο των ΗΠΑ φοβούντε τον Τράμπ? Ασυναρτησίες!

Απλά τα πράγματα, οι ΗΠΑ δεν θα επιτρέψουν στους Γερμανούς να βγάλουν τα σπασμένα των μνημονίων της Ευρώπης εις βάρων τους! Δεν θα επιτρέψουν, η μείωση της ζήτησης γερμανικών προιόντων στην Ευρώπη λόγω μνημονίων, να αντικατασταθεί απο εξαγωγές στις ΗΠΑ!

Προστασία λοιπόν της εγχώριας παραγωγής μπαίνει μπροστά απο τον νέο πρόεδρο και μόνο κατά της Γερμανίας αλλά παγκοσμίως.
Εικόνα
[/quote]

(*ελευθερη μεταφραση; "Η ΤΟΥΟΤΑ ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει εργοστάσιο στο Μεξικό για τα αυτοκίνητα που θα πουλάει στις ΗΠΑ. Δεν υπάρχει περίπτωση. Η θα τα κατασκευάζει στις ΗΠΑ ή θα πληρώνει υψηλούς δασμούς")

https://olympia.gr/2017/01/06/%CE%B4%CF ... %BB%CE%B5/[/quote]

Re: CETA, η κρυφή παγίδα

7
aetos64 έγραψε:
dominique έγραψε:
Με απλά λόγια, επειδή σχεδόν όλες οι αμερικανικές πολυεθνικές έχουν κάποια θυγατρική στον Καναδά ή μπορούν να ιδρύσουν όταν το κρίνουν σκόπιμο, τότε θα δύνανται να απολαμβάνουν όλα τα προνόμια και τα δικαιώματα που θα τους προσφέρει η CETA στην Ευρώπη – καταθέτοντας αγωγές εναντίον κρατών, δήμων και πόλεων, όταν θεωρούν πως οι αποφάσεις τους τις ζημιώνουν.

Για παράδειγμα, όταν μία εταιρεία όπως η Monsanto δεν μπορεί να προωθήσει την έγκριση ενός γενετικά μεταλλαγμένου προϊόντος της στην Ευρώπη, ή μία άλλη όπως η Kellogg δεν επιτρέπεται να πουλήσει τα δημητριακά της από γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι, τότε θα μπορεί να ζητήσει την υποχρεωτική έγκριση του προϊόντος ή την αποζημίωση της (διαφυγόντα κέρδη) από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, μέσω της θυγατρικής του Καναδά – απευθυνόμενη σε κάποιο ιδιωτικό διαιτητικό δικαστήριο, το οποίο τελικά θα αποφασίσει.

Αντίθετα, η CETA δεν επιτρέπει κάτι αντίστοιχο στις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις, όσον αφορά τις Η.Π.Α. – οπότε εύλογα οι αμερικανοί δεν πιέζουν για την υπογραφή της ΤΤΙΡ συμβιβαζόμενοι με τις απαιτήσεις των Ευρωπαίων, αφού η CETA τους είναι πολύ πιο ωφέλιμη. Ακόμη χειρότερα, τα ιδιωτικά δικαστήρια των επενδυτών θα μπορούσαν να αποφασίσουν πως οι αμερικανικές απόψεις υπερισχύουν των ευρωπαϊκών και καναδικών – ενώ, στις περιπτώσεις που θα υπάρχει σύγκρουση, θα έχουν τη δυνατότητα να επικαλεσθούν τους περιοριστικούς κανόνες της ΤΤΙΡ, παρά το ότι δεν θα έχει υπογραφεί η συμφωνία.

Ως εκ τούτου, η υπογραφή της CETA από την ΕΕ και τον Καναδά χωρίς την ΤΤΙΡ της ΕΕ με τις Η.Π.Α. θα ήταν καταστροφική – γεγονός που επεξηγεί την αγωνία των ευρωπαϊκών πολυεθνικών, όσον αφορά την επίτευξη ή μη της συμφωνίας ΤΤΙΡ. Λογικά λοιπόν θεωρείται πως η ΤΤΙΡ δεν είναι τίποτα άλλο, από ένας Δούρειος Ίππος των Η.Π.Α., με στόχο να επικεντρώσει όλες τις αντιδράσεις των Ευρωπαίων Πολιτών και τελικά να μην ψηφιστεί – όταν στο παρασκήνιο θα υπογράφεται η CETA με τον Καναδά, η οποία θα τους εξασφαλίζει τεράστια πλεονεκτήματα, χωρίς κανένα μειονέκτημα.
Γι΄ αυτό η Γερμανία και το κατεστημένο των ΗΠΑ φοβούντε τον Τράμπ? Ασυναρτησίες!

Απλά τα πράγματα, οι ΗΠΑ δεν θα επιτρέψουν στους Γερμανούς να βγάλουν τα σπασμένα των μνημονίων της Ευρώπης εις βάρων τους! Δεν θα επιτρέψουν, η μείωση της ζήτησης γερμανικών προιόντων στην Ευρώπη λόγω μνημονίων, να αντικατασταθεί απο εξαγωγές στις ΗΠΑ!

Προστασία λοιπόν της εγχώριας παραγωγής μπαίνει μπροστά απο τον νέο πρόεδρο και όχι μόνο κατά της Γερμανίας αλλά παγκοσμίως.
Εικόνα
(*ελευθερη μεταφραση; "Η ΤΟΥΟΤΑ ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει εργοστάσιο στο Μεξικό για τα αυτοκίνητα που θα πουλάει στις ΗΠΑ. Δεν υπάρχει περίπτωση. Η θα τα κατασκευάζει στις ΗΠΑ ή θα πληρώνει υψηλούς δασμούς")

https://olympia.gr/2017/01/06/%CE%B4%CF ... %BB%CE%B5/[/quote][/quote]

Re: CETA, η κρυφή παγίδα

8
dominique έγραψε:
Με απλά λόγια, επειδή σχεδόν όλες οι αμερικανικές πολυεθνικές έχουν κάποια θυγατρική στον Καναδά ή μπορούν να ιδρύσουν όταν το κρίνουν σκόπιμο, τότε θα δύνανται να απολαμβάνουν όλα τα προνόμια και τα δικαιώματα που θα τους προσφέρει η CETA στην Ευρώπη – καταθέτοντας αγωγές εναντίον κρατών, δήμων και πόλεων, όταν θεωρούν πως οι αποφάσεις τους τις ζημιώνουν.

Για παράδειγμα, όταν μία εταιρεία όπως η Monsanto δεν μπορεί να προωθήσει την έγκριση ενός γενετικά μεταλλαγμένου προϊόντος της στην Ευρώπη, ή μία άλλη όπως η Kellogg δεν επιτρέπεται να πουλήσει τα δημητριακά της από γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι, τότε θα μπορεί να ζητήσει την υποχρεωτική έγκριση του προϊόντος ή την αποζημίωση της (διαφυγόντα κέρδη) από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, μέσω της θυγατρικής του Καναδά – απευθυνόμενη σε κάποιο ιδιωτικό διαιτητικό δικαστήριο, το οποίο τελικά θα αποφασίσει.

Αντίθετα, η CETA δεν επιτρέπει κάτι αντίστοιχο στις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις, όσον αφορά τις Η.Π.Α. – οπότε εύλογα οι αμερικανοί δεν πιέζουν για την υπογραφή της ΤΤΙΡ συμβιβαζόμενοι με τις απαιτήσεις των Ευρωπαίων, αφού η CETA τους είναι πολύ πιο ωφέλιμη. Ακόμη χειρότερα, τα ιδιωτικά δικαστήρια των επενδυτών θα μπορούσαν να αποφασίσουν πως οι αμερικανικές απόψεις υπερισχύουν των ευρωπαϊκών και καναδικών – ενώ, στις περιπτώσεις που θα υπάρχει σύγκρουση, θα έχουν τη δυνατότητα να επικαλεσθούν τους περιοριστικούς κανόνες της ΤΤΙΡ, παρά το ότι δεν θα έχει υπογραφεί η συμφωνία.

Ως εκ τούτου, η υπογραφή της CETA από την ΕΕ και τον Καναδά χωρίς την ΤΤΙΡ της ΕΕ με τις Η.Π.Α. θα ήταν καταστροφική – γεγονός που επεξηγεί την αγωνία των ευρωπαϊκών πολυεθνικών, όσον αφορά την επίτευξη ή μη της συμφωνίας ΤΤΙΡ. Λογικά λοιπόν θεωρείται πως η ΤΤΙΡ δεν είναι τίποτα άλλο, από ένας Δούρειος Ίππος των Η.Π.Α., με στόχο να επικεντρώσει όλες τις αντιδράσεις των Ευρωπαίων Πολιτών και τελικά να μην ψηφιστεί – όταν στο παρασκήνιο θα υπογράφεται η CETA με τον Καναδά, η οποία θα τους εξασφαλίζει τεράστια πλεονεκτήματα, χωρίς κανένα μειονέκτημα.
Γι΄ αυτό η Γερμανία και το κατεστημένο των ΗΠΑ φοβούντε τον Τράμπ? Ασυναρτησίες!

Απλά τα πράγματα, οι ΗΠΑ δεν θα επιτρέψουν στους Γερμανούς να βγάλουν τα σπασμένα των μνημονίων της Ευρώπης εις βάρων τους! Δεν θα επιτρέψουν, η μείωση της ζήτησης γερμανικών προιόντων στην Ευρώπη λόγω μνημονίων, να αντικατασταθεί απο εξαγωγές στις ΗΠΑ!

Προστασία λοιπόν της εγχώριας παραγωγής μπαίνει μπροστά απο τον νέο πρόεδρο και όχι μόνο κατά της Γερμανίας αλλά παγκοσμίως.
Εικόνα
[/quote]

(*ελευθερη μεταφραση; "Η ΤΟΥΟΤΑ ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει εργοστάσιο στο Μεξικό για τα αυτοκίνητα που θα πουλάει στις ΗΠΑ. Δεν υπάρχει περίπτωση. Η θα τα κατασκευάζει στις ΗΠΑ ή θα πληρώνει υψηλούς δασμούς")

https://olympia.gr/2017/01/06/%CE%B4%CF ... %BB%CE%B5/[/quote][/quote][/quote]
Απάντηση

Επιστροφή στο “Περιβαλλοντικές ανησυχίες”