Περί των ανθρώπων του Θεού ...κατά τις έσχατες ημέρες

1
Εικόνα
Μέχρι συντελείας του αιώνος, παιδί μου, δεν θα εκλείψουν οι προφήτες Κυρίου του Θεού, καθώς ποτέ δεν θα λείψουν και οι εργάτες του σατανά. Στις έσχατες όμως ημέρες, όσοι θα δουλέψουν αληθινά στο Χριστό, θα κρύψουν έξυπνα τους εαυτούς τους από τους ανθρώπους. Και αν δεν κάνουν σημεία και τέρατα οπως σήμερα, θα βαδίζουν πάντα στο δύσκολο δρόμο με κάθε ταπείνωση. Αυτοί θα βρεθούν στη Βασιλεία του Θεού μεγαλύτεροι απο τους σημειοφόρους πατέρες. Διότι στην εποχή τους δεν θα υπάρχει κανείς που να τον βλέπουν να κάνει σημεία θαυμαστά, ώστε να αναζωπυρώνεται το φρόνημά τους για να προχωρούν σε πνευματικούς αγώνες. Διότι όσοι θα κατέχουν τους ιερατικούς θρόνους σε όλον τον κόσμο, θα είναι εντελώς ακατάλληλοι, και δεν θα έχουν ιδέα από αρετή. Αλλά και οι ηγέτες των μοναχών θα είναι όμοιοι. Θα έχουν καταβληθεί από τη γαστριμαργία και την κενοδοξία, ώστε θα αποτελούν μάλλον σκάνδαλο για τους ανθρώπους και όχι υπογραμμό. Για αυτό θα παραμεληθεί η αρετή. Θα βασιλεύει παντού η φιλαργυρία. Αλλοίμονο όμως στους μοναχούς που θα ευπορούν σε χρυσάφι. Διότι αυτοί θα είναι όνειδος στα μάτια του Κυρίου και δεν πρόκειται να δουν Θεού πρόσωπο.
Μοναχοί και λαϊκοί θα τοκίζουν τα χρήματά τους. Δεν θα προτιμούν να τους τα πολλαπλασιάζει ο Θεός με την ελεημοσύνη στους φτωχούς. Για αυτό και, αν δεν απομακρυνθούν από αυτή την πλεονεξία, θα καταποντιστούν στον τάρταρο. Τότε, λοιπόν, καθώς είπα και προηγουμένως, από άγνοια θα πλανηθούν οι πιο πολλοί στο χάος της πλατείας και ευρύχωρης οδού της απωλείας.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ :
«ΈΝΑΣ ΑΣΚΗΤΗΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ
ΑΓΙΟΣ ΝΗΦΩΝ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑΝΗΣ Δ' ΑΙΩΝΑΣ»
(από ανέκδοτο χειρόγραφο του 1334)


ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/04/per ... z2QiSRAVnT
Το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείνΠλάτων

Οι μάρτυρες της Πίστεως στον καιρό του Αντιχρίστου.

2
Μέρος Ά


Τρόμος, φρικτή κόλαση βασανιστηρίων, πόλεμος βίαιος, σκληρός και αδυσώπητος θα επικρατήσουν εναντίον των πιστών Χριστιανών στον καιρό, που θα επικρατήσει ο Αντίχριστος. Εναντίον των πιστών του Χριστού οπαδών, που δεν θα μπορέσει ούτε η πλάνη, ούτε η βία του Αντιχρίστου να τους ξεστρατίσει από την αλήθεια της Εκκλησίας, θα φανερώσει ο Άνομος όλη την πανουργία και την πικρία του, όλο το αιμοβόρο και αιμοχαρές μένος του.


Θα το θεωρήσει μεγάλη του προσβολή ο Αντίχριστος το γεγονός, ότι θα υπάρξουν θνητοί, που δεν θα του δηλώσουν υποταγή. Θα αφηνιάσει ο σατανοφόρος αυτός κατά των γενναίων ομολογητών της Πίστεως, που θα τολμήσουν να πουν όχι στο σχέδιό του και που θα διακηρύξουν την πίστη τους στο Χριστό.


Σκεφθείτε, αγαπητοί αναγνώστες, πόσο μεγάλα, τρανά και γενναιόψυχα αναστήματα θα είναι οι μέλλοντες να μαρτυρήσουν επί Αντιχρίστου. Σκεφθείτε, ότι θα αντιπαλέσουν, όχι με κοσμικές αρχές και εξουσίες, μα με τον ίδιο τον Σατανοφόρο Αντίχριστο, με τον σκληρό και βίαιο αυτόν δυνάστη, τον ανθρωποκτόνο, τον Χριστοκτόνο, όπως φαντάσθηκε, και Χριστιανοκτόνο διάβολο.

Ο νους μας ίσως νιώθει ίλιγγο μπροστά στην γενναιοφροσύνη τους, στο αδούλωτο της ψυχής τους φρόνημα. Ναι! Η πίστη τους θ’ αποτελέσει την μοναδική αντίδραση στο ψυχοκτόνο έργο του Αντιχρίστου. Θα είναι η αντίδρασή τους ζωοποιός δρόσος αισιοδοξίας σ’ αυτό το τρομακτικό βδέλυγμα της ερημώσεως. Οι Μάρτυρες του Χριστού θα τα βάλουν τότε με τη φωτιά, την φρίκη, την απειλή του θανάτου. Θα ηχήσουν οι φωνές τους, σαν θείο προμήνυμα νίκης κατά του Διαβόλου.

Γεμάτος θαυμασμό στέκεται μπροστά σ΄αυτή την μελλοντική ένδοξη χορεία των Μεγάλων Μαρτύρων της Πίστεως ο Κύριλλος Ιεροσολύμων και λέγει, ότι οι πιο μεγάλοι Μάρτυρες του Χριστού θα είναι εκείνοι, του καιρού του Αντιχρίστου:

«Υπέρ γαρ πάντας μάρτυρας εγώ φημί είναι τους τότε μάρτυρας».

Οι Μάρτυρες αυτοί, όχι μονάχα θα πάθουν τα πιο μεγάλα, φοβερά κι ανήκουστα μαρτύρια, αλλά το πιο οδυνηρό γι’ αυτούς θα είναι, ότι όταν θα μαρτυρήσουν, θα γίνει η γη κόλαση σωστή, δεν θα νιώσουν την παραμικρή αλληλεγγύη και συμπαράσταση. Θα παλέψουν τα μεγάλα αυτά παληκάρια του Χριστού μ’ αυτόν τον ίδιο τον Αντίχριστο μόνοι τους.
Στο σημείο αυτό θαυμάζοντας ο Ιππόλυτος την μελλοντική εκείνη πάλη των Μαρτύρων με τον Αντίχριστο γράφει:

«Μακάριοι οι τότε νικήσαντες τον τύραννον, ότι παρά τους πρώτους μάρτυρας ενδοξότεροι και υψηλότεροι έχουσι αναδειχθήναι. Οι γαρ πρώην τους αυτού υπασπιστάς ενίκησαν, ούτοι δε αυτόν τον διάβολον υιόν της απωλείας καταπαλαίσαντες και νικηταί γενόμενοι ποίων ουν εγκωμίων και στεφάνων ου κατακοσμηθήσονται παρά του βασιλέως ημών Ιησού Χριστού» (Ιππολ. Τομ. 6 σελ. 288)

Πηγή: «Ο Αντίχριστος», Αρχ. Χαραλάμπους Βασιλοπούλου, εκδ. «ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΤΥΠΟΣ» (Σελ. 247-249)

http://makkavaios.blogspot.gr/2015/03/b ... t_625.html
''...δεν είναι η πάλη ημών εναντίον εις αίμα και σάρκα, αλλ' εναντίον εις τας αρχάς, εναντίον εις τας εξουσίας, εναντίον εις τους κοσμοκράτορας του σκότους του αιώνος τούτου, εναντίον εις τα πνεύματα της πονηρίας εν τοις επουρανίοις''\n[/align]

Re: Οι μάρτυρες της Πίστεως στον καιρό του Αντιχρίστου.

3
Εδώ κάτι μικρό (καμία σχέση με τα μαρτύρια που θα ζήσουν οι μάρτυρες στον καιρό του αντιχρίστου) παθαίνει η υγεία μας, και αμέσως είμαστε χεσμεντέν, "μας πάει να"......!!!
Να δω, αν ζούμε πως θα αντέξουμε τα μαρτύρια..!!! Μόνο με την δύναμη του Θεού θα αντέξουμε (αν ζούμε).

Θέλει πολύ πνευματικό αγώνα και αυτό είναι κάτι πολύ δύσκολο στην εποχή μας...
Οι Διαβολές είναι παντού τριγύρω μας...
Π-Α-Ν-Τ-Ο-Υ....!!!!

Λίγο να αφεθεί κάποιος, αμέσως "πέφτει"...:-(
«Όσο κι αν είναι λίγοι αυτοί όπου διατηρούν την ευσέβεια, αυτοί είναι η Εκκλησία» (Αγ.Νικηφόρος)\n\n«Μὴ φοβοῦ τὸ μικρὸν ποίμνιον· ὅτι εὐδόκησεν ὁ πατὴρ ὑμῶν δοῦναι ὑμῖν τὴν βασιλείαν.» (Λουκ.ιβʼ32)

Re: Οι μάρτυρες της Πίστεως στον καιρό του Αντιχρίστου.

4
Μέγας είναι ο αγών, αδελφοί, μάλιστα δε εις τούς πιστούς, κατά τούς καιρούς εκείνους, όταν γίνωνται σημεία και τέρατα υπ’ αυτού του Δράκοντος εν πολλή εξουσία· όταν πάλιν δεικνύει εαυτόν ως θεόν δια φοβερών φαντασμάτων, και ίπταται εις τον αέρα, και πάντες οι δαίμονες σηκώνονται εις τον αέρα, ως άγγελοι, έμπροσθεν του τυράννου· διότι φωνάζει μετά δυνάμεως, αλλάσσων μορφάς, και εκφοβίζων καθ’ υπερβολήν άπαντας τούς ανθρώπους· τότε, αδελφοί, ποιός θέλει ευρεθή τετειχισμένος, και μένων ασάλευτος, εάν δεν έχη το σημείον εν τη ψυχή του, δηλαδή την αγίαν παρουσίαν του μονογενούς Υιού του Θεού ημών;



Όταν ίδη την απερίγραπτον εκείνην θλίψιν, η οποία γίνεται πανταχού εις πάσαν ψυχήν, η οποία δεν έχει τελείως παραμυθίαν, ούτε πάλιν άνεσιν εν γη και θαλάσση· όταν ίδη ότι συνταράσσεται ο σύμπας κόσμος, και φεύγει έκαστος δια να κρυβή εις τα όρη, και άλλος μεν αποθνήσκει της πείνης, άλλος δε λιώνει ως κερί εν δεινή θλίψει, και ουδείς υπάρχει ο ελεών· όταν ίδη άπαντα τα πρόσωπα δακρύοντα, και μετά πόθου ερωτώντας τούς ανθρώπους, μήπως ακούεται λόγος Θεού επί της γης; και ακούη ουδαμού.



Ποιός θέλει υποφέρει τας ημέρας εκείνας; Ποιός δεν θα υπομείνη την θλίψιν την αφόρητον; όταν ίδη σύγχυσιν των λαών, οι οποίοι έρχονται από των περάτων της γης εις θέαν του ουρανού, και ίδη ότι πολλοί προσκυνούσιν έμπροσθεν του τυράννου, και κράζουσι μετά τρόμου, ότι συ είσαι ο Σωτήρ ημών· όταν ίδη ότι η θάλασσα ταράσσεται, και η γη ξηραίνεται, οι ουρανοί δεν βρέχουσι, τα φυτά μαραίνονται· άπαντες δε οι ευρισκόμενοι προς ανατολάς, φεύγουσι προς δυσμάς, εκ της πολλής δειλίας· και πάλιν δε οι ευρισκόμενοι προς δυσμάς, φεύγουσι προς ανατολάς μετά τρόμου, ο δε αναιδής λαβών τότε εξουσίαν θα αποστείλη δαίμονα εις πάντα τα πέρατα, ώστε να κηρύξη παρρησία, ότι βασιλεύς μέγας εφάνη μετά δόξης, έλθετε και ίδετε αυτόν. Ποιός είναι αυτός ο οποίος θα έχη τέτοια αδαμαντίνην ψυχήν, ώστε να υποφέρη γενναίως άπαντα τα σκάνδαλα; Ποιός άρα ο άνθρωπος αυτός, ως προείπον, ώστε να μακαρίσωσιν αυτόν πάντες οι άγγελοι;





Εγώ φιλόχριστοι και τέλειοι αδελφοί, εφοβήθην εξ αυτής της ενθυμήσεως του Δράκοντος, μελετών καθ’ εαυτόν την θλίψιν, ήτις μέλλει να γίνη εις τούς ανθρώπους κατά τούς καιρούς εκείνους· διότι αυτός ο Δράκων είναι μιαρός, και φοβερός εις το γένος των ανθρώπων, και μάλιστα γίνεται πικρότερος εις τούς δυναμένους να νικώσι τα φαντάσματα αυτού. Διότι τότε θα ευρεθώσι πολλοί ευάρεστοι εις τον Θεόν, δυνάμενοι να σωθώσι εις τα όρη, και εις τα βουνά, και εις τούς ερήμους τόπους, μετά πολλών δεήσεων και υπερβολικών κλαυθμών. Διότι ο άγιος Θεός, θεωρών αυτούς εις τοιούτον απερίγραπτον κλαυθμόν και ειλικρινή πίστιν, ευσπλαχνίζεται αυτούς, ως φιλόστοργος πατήρ, και διατηρεί αυτούς όπου εκρύβησαν· διότι ο παμμίαρος δεν παύει του να ζητή τούς αγίους κατά γην και θάλασσαν, νομίζων ότι θέλει βασιλεύσει του λοιπού επί της γης, και πάντας υποτάσσει. Και νομίζει ο άθλιος ότι θα αντισταθή κατά την ώραν εκείνην την φοβεράν, όταν έλθη ο Κυριος εκ των ουρανών, μη γινώσκων ο άθλιος την ασθένειαν και υπερηφάνειαν αυτού, δια την οποίαν και εξέπεσεν. Όμως ταράσσει την γην, εκφοβίζει τα σύμπαντα δια ψευδών και μαγικών σημείων.


Εφραίμ ο Σύρος

Re: Οι μάρτυρες της Πίστεως στον καιρό του Αντιχρίστου.

5
Μακάριοι οι εν Κυρίω αποθνήσκοντες

Για όλους τους Μάρτυρες του Χριστού, μα πιο πολύ γι’ αυτούς, που θα μαρτυρήσουν στον φοβερό καιρό του Αντιχρίστου ισχύει ο προφητικός λόγος της Αποκαλύψεως που λέγει:

«Και ήκουσα φωνής εκ του ουρανού λεγούσης∙ γράψον∙ μακάριοι οι νεκροί οι εν Κυρίω αποθνήσκοντες απάρτι. Ναι, λέγει το πνεύμα, ίνα αναπαύσωνται εκ των κόπων αυτών» (Αποκ. ΙΔ΄ 13).

Φωνή από τον ουρανό έδωσε παραγγελία στον Ιωάννη να γράψει, να βεβαιώσει εγγράφως, για την ευτυχία, που θα προσμένει όσους θα πεθάνουν για την πίστη του Χριστού.

- Γράψε, του λέγει, μακάριοι, τρισευτυχισμένοι θα είναι από τώρα, από τη στογμή του μαρτυρίου τους και στο εξής, εκείνοι, που θα πεθάνουν με την πίστη στο Χριστό. Ναι, το βεβαιώνει το Άγιο Πνεύμα, αυτό. Εκείνοι, που θα πεθαίνουν για τον Χριστό, θα τους προσμένει μακαριότητα, θα ξεκουρασθούν, όπως ταιριάζει σε νικητές.

Ο Παντογνώστης Θεός, που ξέρει πόσο φοβεροί και δύσκολοι καιροί θαρθούν για τους αγωνιστές της Πίστεως, δεν τους αφήνει χωρίς ενδυνάμωση. Τους ενθαρρύνει, τους προετοιμάζει για την μεγάλη πάλη με τις δυνάμεις του σκότους και τον Αντίχριστο. Χαλυβδώνει την πίστη των οπαδών του Αρνίου-Χριστού.

Μας καλεί όλους ο Ευαγγελιστής να φανούμε στύλοι, ν’ αναδειχθούμε Άγιοι, Μάρτυρες της Πίστεως. Καλεί την Χριστιανοσύνη όλων των αιώνων και ειδικότερα των εσχάτων καιρών να μείνει ανυπότακτη στην πλάνη και την βία του Αντιχρίστου.
Καλεί η φωνή του Θεού την ανθρωπότητα να δείξει ηρωϊσμό και αντοχή στις υπέρ της Χριστιανικής Πίστεως κακοπάθειές της. Μιλάει ειδικότερα για την καρτερία που πρέπει να δείξουν οι Χριστιανοί κατά τους χρόνους του Αντιχρίστου. Το «ώδε η υπομονή των αγίων εστίν» (Αποκ. ΙΔ΄ 12), που λέγει η Αποκάλυψις, εννοεί πιο πολύ τον άγριο και σκληρό καιρό του Αντιχρίστου. «Εν τούτω τω του Αντιχρίστου καιρώ, η υπομονή των αγίων ενδείκνυται» λέγει ο ερμηνευτής Αρέθας.

Πως όμως θα μπορέσουν οι Χριστιανοί να έχουν τόση μεγάλη καρτερία; Πώς να μπορέσουν να μείνουν αλύγιστοι, όταν όλα θα σείονται και θα τραντάζονται από τους Προδρόμους του Αντιχρίστου και από τον ίδιο τον Αντίχριστο στους εσχάτους καιρούς;

Την απάντηση μας τη δίνει η Αγία Γραφή λέγουσα: «Αύτη εστίν η νίκη η νικήσασα τον κόσμον, η πίστις υμών». Στην πίστη βρίσκεται η ακαταμάχητη δύναμη.
Και την πίστη αυτή των οπαδών του Χριστού τονώνει η προαναγγελομένη βεβαιότητα της αιώνιας χαράς και ευτυχίας. Ευτυχείς είναι οι αποθνήσκοντες εν Κυρίω «απάρτι», λέγει ο θεόπτης Συγγραφεύς της Αποκαλύψεως.
Και η ουράνια φωνή της Αποκαλύψεως είναι θεία υπόσχεση, που έδωσε και θα δίνει δύναμη και ενθουσιασμό στις ψυχές των πιστών.

Να, λοιπόν, που θα βρίσκουν την δύναμη και το ηρωικό μεγαλείο της θυσίας τους οι γενναιόψυχοι Μάρτυρες καθώς θα συγκρούονται στο διάβα των αιώνων με τους προδρόμους του Αντιχρίστου και προ παντός εκείνοι, που θα αντιπαλαίσουν στους εσχάτους καιρούς με τον ίδιο τον Αντίχριστο.


Πηγή: «Ο Αντίχριστος», Αρχ. Χαραλάμπους Βασιλοπούλου, εκδ. «ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΤΥΠΟΣ» (Σελ. 250-253)


http://makkavaios.blogspot.gr/2015/04/blog-post_3.html
''...δεν είναι η πάλη ημών εναντίον εις αίμα και σάρκα, αλλ' εναντίον εις τας αρχάς, εναντίον εις τας εξουσίας, εναντίον εις τους κοσμοκράτορας του σκότους του αιώνος τούτου, εναντίον εις τα πνεύματα της πονηρίας εν τοις επουρανίοις''\n[/align]

Re: Οι μάρτυρες της Πίστεως στον καιρό του Αντιχρίστου.

6
ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΔΑΧΕΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΤΗΣ ΟΠΤΙΝΑ («Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΑΓΙΟΣ – ΚΑΤΑΚΟΜΒΙΤΗΣ»)

Σημείωσις: Τό παρακάτω ἀπόσπασμα ειναι ἀπό τό βιβλίον «Ό Όσιος Νεκτάριος ό τελευταίος στάρετς της Οπτινα, 1853 -Μάιος 1928»πού ἐξέδωσε ἡ Ἱερά Μονή Συμεών τοῦ Νέου Θεολόγου Κάλαμος. Τό ἀδιάφθορον λείψανόν τοῦ ἁγίου Νεκταρίου τῆς Ὄπτινα, τό προσεκύνησα ἀρκετές φορές, κατά τάς ἐπισκέψεις μου εἰς Ρωσίαν, μαζί μέ τό λείψανον τοῦ ἁγίου “Αμβροσιου τῆς ὌΠτινα.


Ἦταν πολύ χαρακτηριστική ἡ ἀπάντησις τῶν Κληρικῶν καί τινων λαϊκῶν τῆς Ἐκκλησίας τῶν Κατακομβῶν τῆς Ρωσίας, οἱ ὁποῖοι μᾶς συνώδευσαν κατά τήν πρώτην ἐπίσκεψίν μας εἰς Ὄπτινα, περί τοῦ ἁγίου τούτου. Εἰς τό ἐρώτημά μας, (ὅταν ἐπρόκειτο νά προσκυνήσουμε τό λείψανον τοῦ ἁγίου, τό ὁποῖον τότε ειχαν κάπου στόν προνάρθηκα): «Μήπως ἀνῆκε εἰς τούς Σεργινιαστάς»;»ΟΧΙ», μοῦ ἀπήντησαν, «ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΑΓΙΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΚΟΜΒΩΝ».


ΙΣΤ. ΔΙΔΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ”.


Κάποτε ή Νεκταρία Κοντσέβιτς τον ρώτησε για την συντέλεια του κόσμου.



Ό Στάρετς λοιπόν της έδειξε επιστολές πού είχε λάβει, οι οποίες περιέγραφαν «οράματα»: κάποιοι π.χ. είπαν ότι είδαν τον Σωτήρα Χριστό και τους «βεβαίωσε» πώς το τέλος του κόσμου έρχεται σύντομα. Άλλες αναφέρονταν σε αποκόμματα εφημερίδων πού έγραφαν ότι ό Μεσσίας εμφανίστηκε στην Ινδία και ό προφήτης Ηλίας στην Αμερική και τα όμοια.Ό στάρετς Νεκτάριος μίλησε αρκετά γι” αυτό το θέμα. Τέλος χαμογέλασε με νόημα και της είπε τα παρακάτω λόγια:- Γιατί απευθύνεστε στην μικρόνοιά μου; (πάντα υποτιμούσε τον εαυτό του λέγοντας ότι είναι περιορισμένων νοητικών δυνατοτήτων).

Ρώτησε τους μοναχούς της Όπτινα.Θα σου πουν όλα όσα είναι απαραίτητα για το θέμα αυτό. Όταν τους επισκέφθηκα και τους ρώτησα, γράφει ή ίδια, μου απάντησαν:

«Υπάρχουν άνθρωποι πού ασχολούνται συνεχώς με την συντέλεια κι ολοένα ψάχνουν να βρουν σημεία για το τέλος του κόσμου. Δεν νοιάζονται όμως για τις ψυχές τους• τους ενδιαφέρει μόνο να κάνουν εντύπωση στους άλλους, να μεταδώσουν νέα πού θα προκαλέσουν αίσθηση. Άλλα δεν είναι ωφέλιμο στον άνθρωπο να γνωρίζει τον χρόνο της Δευτέρας Παρουσίας. Γρηγορείτε και προσεύχεστε, είπε ό Σωτήρας μας. Αυτό σημαίνει πώς δεν χρειάζεται να μαντεύουμε, αφού τα πάντα θ” αποκαλυφθούν στους πιστούς, όταν έρθει ή ώρα• αλλά να γρηγορούμε και ν” αγρυπνούμε πνευματικά, δηλ. να είμαστε πάντα έτοιμοι».


Ό Στάρετς έμεινε πολύ ικανοποιημένος με την απάντηση των μοναχών, γιατί κι ο ίδιος δεν συμφωνούσε με όσους εμπιστεύονται τις φαντασιώσεις αυτού του είδους.

Κι επαναλάμβανε αρκετές φορές:- Κρατηθείτε γερά στην Ορθοδοξία.β”.

Πολλοί γνωρίζοντας το προφητικό του χάρισμα ρωτούσαν:

- Τι μας περιμένει;

- Μεγάλες κοινωνικές καταστροφές περιμένουν την ανθρωπότητα, απαντούσε. Τα τωρινά βάσανα μας μοιάζουν με τσιμπήματα εντόμων, συγκρινόμενα με τα βάσανα των εσχάτων χρόνων. Πολλοί το διαισθάνονται ενστικτωδώς, όπως τα μυρμήγκια την κακοκαιρία. Άλλα οι πιστοί χριστιανοί μπορούν να μην φοβούνται- ή χάρη του Θεού τους προστατεύει πάντα. Στα τέλη θα συμβεί με τους πιστούς ότι έγινε με τους αποστόλους πριν από την κοίμηση της Θεοτόκου. Ο κάθε πιστός, οπού κι αν βρίσκεται, θα μεταφερθεί μ” ένα σύννεφο μέσα στην κιβωτό της Εκκλησίας. Μόνο αυτοί πού θα βρεθούν μέσα θα σωθούν.


Ή εποχή μας είναι παρόμοια με την εποχή του Νώε. Ό Κύριος επί έξι αιώνες προειδοποιούσε πώς θα γίνει κατακλυσμός, αλλά δεν τον πίστεψαν και δεν μετανόησαν μέσα στο αμέτρητο πλήθος των ανθρώπων βρέθηκε μόνο ένας δίκαιος και ή οικογένεια του, ό Νώε, πού πίστεψε πώς θα έρθει ό κατακλυσμός και το έλεγε σε όλους, αλλά αυτοί δεν τον άκουγαν. Ακόμη κι οι εργάτες πού προσέλαβε για να κατασκευάσουν την κιβωτό, δεν πίστεψαν και γι” αυτό πήραν μόνο τον μισθό της δουλείας τους, αλλά δεν σώθηκαν χάθηκαν κι αυτοί στον κατακλυσμό. Εκείνη ή εποχή είναι προμήνυμα της δικής μας. Ή κιβωτός είναι ή Εκκλησία. Μόνο όσοι είναι μέσα θα σωθούν.


http://archangelosmichail.gr/ti-mas-per ... us-kerous/
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !

Re: Οι μάρτυρες της Πίστεως στον καιρό του Αντιχρίστου.

7
Ο ΡΩΣΟΣ ΜΟΝΑΧΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ο ΕΓΚΛΕΙΣΤΟΣ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ.


Ό Κύριος τούς έδωσε την απάντηση πού ταιριάζει σ’ όλους ανεξαίρετα τούς σαρκικούς ανθρώπους, σ’ όλους όσοι είναι προσκολλημένοι στα εγκόσμια, σ’ όλους όσοι ζουν μέσα στην αμαρτία, στις ατέλειωτες βιοτικές μέριμνες καί στις υλικές άπολαύσεις. Απάντησε, λοιπόν, ό Θεάνθρωπος στούς Φαρισαίους: «Ή βασιλεία τού Θεού δεν έρχεται μέ τρόπο ορατό», δηλαδή ή βασιλεία τού Θεού δεν θα γίνει αντιληπτή μέ τά σωματικά μάτια μας, «ούτε θα πούνε τότε, “Να, έδώ είναι” ή “Να, εκεί είναι”. Γιατί ή βασιλεία τού Θεού είναι κιόλας μέσα σας». Αυτό σημαίνει: Πρέπει ν’ αφήσετε τή σαρκική καί αμαρτωλή ζωή, να μετανοήσετε, να ζήσετε σύμφωνα μέ τίς ευαγγελικές εντολές, να καθαρίσετε καί να στολίσετε μ’ αυτές τόν ναό της ψυχής σας.



Αν έτσι κάνετε, τό Άγιο Πνεύμα θα επισκεφτεί την ψυχή σας, γιά να ολοκληρώσει την κάθαρση καί τόν στολισμό της. Σε τέτοιον ναό έρχεται ό Θεός καί έγκαθιδρύει την πνευματική καί αόρατη, άλλά συνάμα καί αισθητή καί αντιληπτή, βασιλεία Του. Όποιος δέχτηκε μέσα του τή βασιλεία τού Θεού, αυτός έχει ξεκάθαρη αντίληψη γιά τή δεύτερη έλευση τού Θεανθρώπου- αυτός μπορεί ν’ αναγνωρίσει τόν Αντίχριστο καί να τόν αποφύγει ή να τού αντισταθεί.


Όποιος, όμως, δεν δέχτηκε μέσα του τή βασιλεία τού Θεού, αυτός δεν θ’ αναγνωρίσει τόν Αντίχριστο καί οπωσδήποτε θα γίνει, χωρίς να τό αντιληφτεί, οπαδός του- αυτός δεν θα καταλάβει τό πλησίασμα τού τέλους τού κόσμου καί της φοβερής δευτέρας παρουσίας τού Χριστού, ή οποία θα τόν βρε! απροετοίμαστο.



Καμιά ανθρώπινη διδασκαλία, καμιά διδασκαλία πού γίνεται μέ τόν λόγο καί τίς λέξεις, δεν αρκεί γιά να διδαχτεί ή ψυχή. Ή ψυχή χρειάζεται τή διδαχή του ίδιου του Θεού. Όποιος απέκτησε μέσα του τή βασιλεία του Θεού, διδάσκεται καί κατευθύνεται από τό Άγιο Πνεύμα, πού τόν οδηγεί «σε όλη την άλήθεια». Αυτό δεν τόν αφήνει ν’ απατηθεί από τό ψεύδος, πού, γιά να γίνει πιστευτό, φορά τό ένδυμα της αλήθειας.



Πολύ σωστά κάποιος μακάριος μοναχός, μιλώντας γιά τόν Αντίχριστο, είπε: «Πολλοί θα πιστέψουν στον Αντίχριστο καί θ’ αρχίσουν να τόν δοξάζουν σάν θεό παντοδύναμο. Αυτοί, όμως, πού έχουν πάντοτε τόν Θεό μέσα τους καί την καρδιά τους φωτισμένη, θα δουν την αλήθεια μέ την καθαρή τους πίστη καί θα τόν αναγνωρίσουν. Όλοι όσοι θα έχουν τή θεία γνώση καί κρίση, θα αντιληφτούν την έλευση τού Τυράννου. Όσοι, όμως, θα έχουν προσκολλημένο τόν νου τους στα πράγματα της ζωής αυτής καί θ’ αγαπούν τά γήινα, δεν θα αντιληφτούν την έλευσή του, δεμένοι καθώς θα είναι μέ τά εγκόσμια. Καί τόν λόγο τού Θεού αν ακούσουν, δεν θα τόν πιστέψουν, άλλά μάλλον θα αποστραφούν τόν άνθρωπο πού θα τόν κηρύξει». Τρελό, αξιοκαταφρόνητο καί αξιολύπητο θα θεωρήσουν τόν κήρυκα τού θείου λόγου.


Ή ανθρωπότητα, σκοτισμένη από τό σαρκικό της φρόνημα, δεν θα πιστέψει στη δεύτερη έλευση τού Κυρίου. «Στις έσχατες μέρες», λέει ό απόστολος, «θα εμφανιστούν άνθρωποι πού θα άκολουθούν τίς δικές τους επιθυμίες. Θα σάς εμπαίζουν καί θα σάς ρωτούν: “Τί έγινε μ’ εκείνη την υπόσχεση ότι θα ξανάρθει ό Κύριος; Οι πατέρες μας πέθαναν, άλλά τά πάντα παραμένουν όπως ήταν από την αρχή τού κόσμου”».




Άγιος Ιγνάτιος Μπριαντσανίνωφ
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ. ΑΣΚΗΤΙΚΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ Β
ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΡΑΚΛΗΤΟΥ


http://apantaortodoxias.blogspot.gr/
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !

Re: Οι μάρτυρες της Πίστεως στον καιρό του Αντιχρίστου.

8
Και δεν είναι μόνο αυτό,οτι δεν θα τον αναγνωρίσουν,ειναι και ότι δεν θα καταλαβαίνουν καν ούτε τα πρόδρομα σημάδια της ελευσεως του.Οπως κοιμάται και όλος ο ελληνικός λαός,που δεν συνδέει την οικονομική καταστροφή του με την ελευση Εκείνου......
Απάντηση

Επιστροφή στο “Προφητείες και Αποκάλυψη”

cron