Re: Προς νέες συγκρούσεις στα Βαλκάνια; Ισως…

19
Η κρίση στα Δυτικά Βαλκάνια ακουμπά την Ελλάδα


Δημοσίευση: e-dromos.gr



Οξύνεται η πολιτική κρίση στα Σκόπια, σχεδόν αντιγράφοντας το σενάριο της Ουκρανίας, και η Μαντλίν Ολμπράιτ προβληματίζεται μήπως στην επίθεση στο Κουμάνοβο, βόρεια της ΠΓΔΜ, συμμετείχαν και Έλληνες. Την ίδια ώρα τα Τίρανα διεκδικούν επισήμως την ένωση Αλβανίας και Κοσσυφοπεδίου, και οι Σέρβοι φοβούνται εξέγερση του αλβανικού πληθυσμού στην κοιλάδα του Πρέσεβο στη νότια Σερβία.

Και εντελώς ξαφνικά ανοίγει και το μέτωπο των σχέσεων Αλβανίας-Ελλάδας. Η σημερινή Καθημερινή κάνει λόγο για αμφισβήτηση των χερσαίων ελληνοαλβανικών συνόρων από την πλευρά της Αλβανίας.

Οι δημοσιογραφικές αναλύσεις αναζητούν τις αιτίες όλων αυτών στους «βαλκανικούς εθνικισμούς» ή στους πάγιους ανταγωνισμούς των βαλκανικών κρατών. Φαίνεται όμως ότι τα τρέχοντα γεγονότα πυροδοτούνται ειδικότερα από την όξυνση του αμερικανορωσικού ενεργειακού πολέμου: Οι περιοχές απ’ όπου θα μπορούσε να περάσει ο ρωσικός αγωγός αναφλέγονται προληπτικά. Από ποιους άραγε;

Είναι, πάντως, φανερό ότι η πορεία του ελληνικού ζητήματος δεν έχει να κάνει μόνο με την διαπραγμάτευση και την οικονομική της πλευρά, αλλά εξαρτάται άμεσα και από τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή. Για αυτό και μια πολιτική διεξόδου θα όφειλε να μην υποτιμά αλλά να παίρνει σοβαρά υπόψιν αυτή την παράμετρο.



Ας ρίξουμε, εν τω μεταξύ, μια σύντομη ματιά στα τρέχοντα δημοσιεύματα για το θέμα της Αλβανίας.



Η Αλβανία αμφισβητεί τα σύνορά με την Ελλάδα. Τουρκία ή ΗΠΑ οι πιθανοί υποκινητές;

Εδώ και δέκα περίπου ημέρες, στις 8/5, το ΥΠΕΞ της Αλβανίας επέδωσε στον Έλληνα πρέσβη ρηματική διακοίνωση με την οποία απαιτεί την τροποποίηση του προγράμματος ερευνών της Ελλάδας για υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο, με τον ισχυρισμό ότι παραβιάζεται η αλβανική υφαλοκρηπίδα. Σήμερα η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ επαναφέρει με οξύ τρόπο το θέμα, προσθέτοντας ότι οι αλβανικές αρχές ζήτησαν από την ελληνική κυβέρνηση και τους χάρτες των χερσαίων ερευνών, γεγονός, που κατά τις πηγές τής εφημερίδας συνιστά «προσπάθεια αμφισβήτησης των συνόρων».

Οι αντιρρήσεις των αλβανικών αρχών έχουν πίσω τους ένα παρελθόν, που ανάγεται στην αμφισβήτηση εκ μέρους τους τής ελληνοαλβανικής συμφωνίας του 2009 για τις ΑΟΖ των δύο χωρών. Ποιος είναι όμως ο λόγος που τους οδήγησε να επαναφέρουν το θέμα στην επιφάνεια, και μάλιστα με τέτοια οξύτητα;

Πολλοί θεωρούν ότι για την νέα αυτή αναμόχλευση του θέματος εκ μέρους της Αλβανίας ευθύνεται η Τουρκία, η οποία έχει πράγματι προφανές συμφέρον από την αμφισβήτηση του νομικού πλαισίου της ελληνικής ΑΟΖ. Και παραπέμπουν στην πρόσφατη επίσκεψη Ερντογάν στα Τίρανα στις 13/5.

Υπάρχει όμως και μια άλλη πλευρά, σύμφωνα με την οποία το ζήτημα δεν είναι άσχετο με τον πόλεμο των αγωγών (TAP vs Greek Stream). Και υπό την έννοια αυτή μπορεί να βρει κανείς έναν κοινό παρονομαστή με την πολιτική κρίση στην ΠΓΔΜ και τη γενικότερη υποδαύλιση του αλβανικού μεγαλοεθνικισμού από τις ΗΠΑ.

Θυμίζουμε ότι επί κάποια χρόνια η ελληνική πλευρά δεν συμφωνούσε για τον κοινό αγωγό TAP (Trans Adriatic Pipeline), πιέζοντας μ’ αυτόν τον τρόπο για την εκ νέου επικύρωση των αμφισβητούμενων ΑΟΖ από την Αλβανία. Κι όταν τον Φεβρουάριο 2013 η κυβέρνηση Σαμαρά παρέκαμψε αυτές τις ελληνικές αντιρρήσεις, υπογράφοντας τελικά τη συμφωνία για τον TAP χωρίς να έχει εξασφαλίσει τη συμφωνία των Αλβανών για τις ΑΟΖ, διαβεβαίωνε ότι παρ’ όλα αυτά είχε διασφαλίσει την ελληνική ΑΟΖ προς την Αλβανία, έστω και χωρίς γραπτή συμφωνία (βλ. αναλυτικά στο Voria.gr). Μπορεί κανείς να υποθέσει πως αν ο Σαμαράς δεν έλεγε εντελώς ψέματα, θα πρέπει να είχε τις προφορικές διαβεβαιώσεις κάποιων (προφανώς των ΗΠΑ). Που τώρα δείχνουν με τον τρόπο τους στην ελληνική κυβέρνηση ότι μπορούν να αποσύρουν διακριτικά τις σιωπηρές τους εγγυήσεις.

Περισσότερο λοιπόν κι από την επίσκεψη στα Τίρανα του Ερντογάν η αναζωπύρωση των αλβανικών απαιτήσεων προς την Ελλάδα θα πρέπει ίσως να συνδεθεί με την άλλη πρόσφατη επίσκεψη εδώ: του αμερικανού απεσταλμένου για τους αγωγούς, Άμος Χόκσταϊν.


- See more at: http://www.e-dromos.gr/ellhnoalvanikh-e ... e9Jox.dpuf
''...δεν είναι η πάλη ημών εναντίον εις αίμα και σάρκα, αλλ' εναντίον εις τας αρχάς, εναντίον εις τας εξουσίας, εναντίον εις τους κοσμοκράτορας του σκότους του αιώνος τούτου, εναντίον εις τα πνεύματα της πονηρίας εν τοις επουρανίοις''\n[/align]

Re: Προς νέες συγκρούσεις στα Βαλκάνια; Ισως…

20
Πρώτη συμπλοκή Ελλήνων με Αλβανούς υποστηρικτές του UCK σε ελληνικό έδαφος!

ΡΩΣΙΚΕΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: «ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΟΥ ΟΠΛΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΥΜΑΝΟΒΟ»


Mόλις χθες είχαμε το πρώτο ανησυχητικό περιστατικό συμπλοκής Ελλήνων Βορειοηπειρωτών με Αλβανούς που υποστήριζαν τον UCK στην Πάτρα, επιβεβαιώνοντας τους φόβους για τον εφιάλτη της «Μεγάλης Αλβανίας»

Εκτεταμένες συγκρούσεις εκτυλίχθηκαν το βράδυ της περασμένης Τετάρτης προς Πέμπτη στο Ψαροφαϊ της Πάτρας όταν συνεπλάκησαν ομάδες Βορειοηπειρωτών με Αλβανούς.

Όπως γράφει το τοπικό PatrasTimes, όλα άρχισαν όταν μέσα σε καφενείο της περιοχής έγινε αναφορά για την ιδέα της Μεγάλης Αλβανίας της οποίας τα σύνορα φτάνουν μέχρι την Πρέβεζα.
Η σπίθα που άναψε το φιτίλι ήταν τα όσα αποτυπώνονται στο βιβλίο ιστορίας που διδάσκεται στα Αλβανικά σχολεία, το περιεχόμενο του οποίου υπερασπίστηκαν δέκα περίπου άτομα που κατάγονται από τη γειτονική χώρα.
Στο χώρο υπήρχαν και δώδεκα περίπου Βορειοηπειρώτες οι οποίοι αναφερόμενοι στα όσα έζησαν στην Αλβανία σε συνδυασμό με τις επεκτατικές βλέψεις της γειτονικής χώρας σε σχέση με την Ελλάδα ήρθαν στα χέρια αρχικά μέσα στο καφενείο με τους αλλοδαπούς.
Τα πνεύματα ηρέμησαν για λίγο αλλά όταν οι δύο ομάδες Βορειοηπειρωτών και Αλβανών αποχώρησαν από το μαγαζί το φιτίλι της αντιπαράθεσης άναψε ξανά με το δεύτερο γύρο συμπλοκής – αυτή τη φορά εκτός από μπουνιές και κλωτσιές επιστρατεύθηκαν και καδρόνια – να εκτυλίσσεται στο ποταμάκι που διασχίζει την περιοχή.

Το ξύλο διήρκεσε αρκετά λεπτά με τα θύματα και από τις δύο πλευρές να μετράνε ματωμένα πρόσωπα και μύτες αλλά και μελανιασμένα μάτια.

Τεράστιες ποσότητες βαρύτατου οπλισμού βρίσκονται αποθηκευμένες στα βουνά του Κουμάνοβο και του Τέτοβο, για να υποστηριχθεί η δημιουργία της «Μεγάλης Αλβανίας» από τις επανεργοποιημένες δυνάμεις του ισλαμιστικού πλέον και με εμπειρία πολέμου στη Συρία, UCK, όπως αναφέρουν οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες.
Διεξάγεται μια προσπάθεια αποκοπής εδαφών από όλα τα ορθόδοξα κράτη (και από την Ελλάδα) από νεοταξικά κέντρα εξουσίας στην Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ τα οποία θέλουν να χτυπήσουν τον ορθόδοξο άξονα που ξεκινάει από την Αθήνα και φθάνει μέχρι την Μόσχα, και επιτρέπει την διέλυση του αγωγού που θα φέρει το ρωσικό φυσικό άεριο στην Ευρώπη.
Πριν 14 χρόνια ( 2001), κατάφερε να σβήσει η φωτιά του πολέμου, αλλά τα εθνο-κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα δεν έχουν εκλείψει από τα Σκόπια . Η φτωχή αυτή χώρα, με πολύχρονη έλλειψη οικονομικών και ανθρώπινων πόρων κινδυνεύει να διαλυθεί από την απειλή μιας πιθανής διχοτόμησης της χώρας.


Ο UCK (Αλβανικός Εθνικός Στρατός,) με στρατιωτικές βάσεις στο Κοσσυφοπέδιο και την Αλβανία ξαναπήρε τα όπλα .
Από το 2001 και πριν ακόμη στεγνώσει το μελάνι της συμφωνίας της Οχρίδας, διενεργούνται σποραδικές επιθέσεις κατά της σκοπιανής αστυνομίας, συλλήψεις ομήρων,καθώς επίσης και πολλοί άνθρωποι δολοφονούνται . Η τοποθέτηση βομβών στα Σκόπια είναι πλέον ρουτίνα , αναφέρουν ρωσικά ΜΜΕ .


Στην περιοχή του Κουμάνοβο το 2003 υπήρξαν μάχες με πολλές Αλβανικές συμμορίες .
Οι Αλβανοί κατέρριψαν μάλιστα και αστυνομικά ελικόπτερα , ανατίναξαν τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και σκότωσαν πολλούς Σκοπιανούς στρατιώτες.
Στη συνέχεια, οι ίδιοι Αλβανοί αντάρτες αναχώρησαν ήσυχα για τη βάση τους στο Κοσσυφοπέδιο .
Το 2004 , οι δυνάμεις ασφαλείας της πΓΔΜ κατά την διάρκεια επιδρομής, ανακάλυψαν και κατάσχεσαν στα βουνά του Κουμάνοβο, τεράστιο όγκο οπλισμού.
Αλλά η σοβαρότητα του προβλήματος σε ευρωπαϊκό επίπεδο αγνοήθηκε, ρίχνοντας τα πάντα ως συνήθως στο κοινό ποινικό έγκλημα.
Σύμφωνα με τις ρωσικές στρατιωτικές υπηρεσίες πληροφοριών , στα βουνά του Κουμάνοβο βρέθηκε, ποσότητα βαρέων πολυβόλων, φορητά αντιαρματικά συστήματα MANPADS «Stinger», χιλιάδες τυφέκια ΑΚ-47 , χειροβομβίδες , νάρκες κά. Όλα αυτά αποτελούν ένα μόνο μέρος της απίστευτα μεγάλης ποσότητας οπλισμού που είναι τοποθετημένη σε αποθήκες στα βουνά.
Είναι γνωστό στον υπόκοσμο της Ευρώπης , ότι αυτοί που ασχολούνται με το παράνομο εμπόριο ανθρώπινων οργάνων, το λαθρεμπόριο ναρκωτικών, την σωματεμπορία σε Βαλκάνια και Ευρώπη , είναι οι Αλβανοί , οι οποίοι τα ελέγχουν σε μεγάλο βαθμό.
Σύμφωνα με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες στο τέλος του Απριλίου 2015, αριθμός Αλβανών ισλαμιστών (περισσότερα από 40 άτομα) με καμουφλάζ και αλεξίσφαιρα γιλέκα, οπλισμένοι σαν αστακοί, επιτέθηκαν στην πόλη Γκοστίνιτσα .
Τέσσερις αστυνομικοί αφοπλίστηκαν, ξυλοκοπήθηκαν και ταπεινώθηκαν , με τα «κατορθώματα» να καταγράφονται σε βίντεο που ανέβηκε στο διαδίκτυο.
Εκεί γίνεται λόγος για ταχεία δημιουργία ενός αλβανικού ανεξάρτητου κράτους εντός των Σκοπίων, και παράλληλοι οι ίδιοι υπόσχονται τον θάνατο σε όλους όσους βρεθούν εμπόδιο στο σχέδιο αυτό.
Η επίθεση τον Απρίλιο θεωρήθηκε μια φάρσα. Κάποιοι είπαν ότι αποτελεί μηχανορραφία της κυβέρνησης του Γκρουέφσκι για να αποσπάσει την προσοχή του πληθυσμού από τα πολιτικά και οικονομικά προβλήματα. Σύντομα ακολούθησε μια θανατηφόρα επίθεση στο Κουμάνοβο.
Από τον Ιανουάριο, η χώρα συγκλονίστηκε από αποκαλύψεις και παραιτήσεις.

Ολα όμως αυτά ξεκίνησαν έναν μήνα μετά την δημοσιοποίηση της κατασκευής του αγωγού του ρωσικού φυσικού αερίου στην Κεντρική Ευρώπη,που θα περνάει από την Ελλάδα, είτε μέσω της Βουλγαρίας είτε μέσω των Σκοπίων.

Παραδόξως, τα σκάνδαλα, οι ίντριγκες, οι ταραχές και ο τρόμος άρχισαν σε κάθε πιθανή χώρα διαμετακόμισης του ρωσικού φυσικού αερίου,εκτός από τα Σόφια και τα Τίρανα

Ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ στα Σκόπια, D. Bailey έφτασε στη χώρα πριν από ένα χρόνο. Που ήταν πριν; Στην Τουρκία με επίκτητο το ταλέντο στις εξεγέρσεις (αν και ανεπιτυχώς) όπως στο Πάρκο Gezi και στην πλατεία Ταξίμ.


Φυσικά, η εμπλοκή της Ουάσινγκτον στα Σκόπια είναι καθαρή «σύμπτωση» με τις τρέχουσες ταραχές στην πρωτεύουσα της χώρας . Δεδομένου ότι η «δραστηριότητα» του Ταμείου του Σόρος καταδεικνύει σαφέστατα τον χρηματοοικονομικό συντονιστή των διαμαρτυριών αυτών , τονίζουν οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες.

Την ημέρα των αιματηρών επιθέσεων στο Κουμάνοβο, ο πρωθυπουργός των Σκοπίων ήταν στην Μόσχα για την παρέλαση της νίκης . Τα Σκόπια είναι μια από τις λίγες ευρωπαϊκές χώρες που αρνήθηκαν να υποστηρίξουν στις αντι-ρωσικές κυρώσεις της ΕΕ και των ΗΠΑ.
Υπενθυμίζεται ότι τα Σκόπια εντάχθηκαν στην πορεία του έργου κατασκευής του αγωγού, αλλά και στο κινεζικό σχέδιο του αποκαλούμενου «Δρόμου του Μεταξιού» από το ελληνικό λιμάνι του Πειραιά προς την Σερβία και την Ουγγαρία.
Και τότε η κυβέρνηση της πΓΔΜ μετατράπηκε ξαφνικά σε απαράδεκτη για τη Δύση! Ενώ ο Ν.Γκρουέφσκι κατέχει την πρωθυπουργία για τουλάχιστον 10 χρόνια με την στήριξη προηγουμένως των Αμερικανών, οι οποίοι τότε έκαναν τα «στραβά» μάτια στις προσπάθειές του να κλέψει την ελληνική Ιστορία!
Οι Αμερικανοί « επιμελητές» έχουν βρει και πάλι τις παλιές μεθόδους της «ειρηνικής» αλλαγή καθεστώτος στα Βαλκάνια ως την ενδεδειγμένη μέθοδο .
Μετά τα «επιτυχημένα» πραξικοπήματα του Μαϊντάν σε Ουκρανία (Φεβρουάριος 2014), Βουλγαρία (Νοέμβριος 2013) , ετοιμάζεται ένα ακόμα παρόμοιο έργο στα Βαλκάνια.

Ο χώρος των Βαλκανίων μέχρι και την Κασπία Θάλασσα είναι πολύ σημαντικός για την Νέα Τάξη Πραγμάτων που εδραζει στις ΗΠΑ για να πετύχει την στατηγική περικύκλωση της Ρωσίας και εν συνεχεία της Κίνας, των δύο υπερδυνάμεων που ακόμα τελούν υπό καθεστώς εθνικής ανεξαρτησίας.

Στην Ελλάδα δε, προωθείται με κάθε μέσον και τρόπο από τα εγχώρια ΜΜΕ και από το «καλλιτεχνικό» και «λογοτεχνικό» κατεστημένο η αθεϊα ώστε να χτυπηθεί η Ορθοδοξία και να μην έχει φιλικά αισθήματα ο ελληνικός λαός προς την Μόσχα.
Εάν μπορούσαν να μεταφέρουν όλους τους Έλληνες σε άλλο μέρος και αν τους αντικαταστήσουν θα το έκαναν, προς το παρόν το επιχειρούν αυτό με την λαθρομετανάστευση.

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Re: Προς νέες συγκρούσεις στα Βαλκάνια; Ισως…

21
Τουρκικά υποβρύχια και F-16 σε Αλβανία και Κόσοβο

Τουρκικά υποβρύχια και F-16 σε Αλβανία και Κόσοβο στήνουν ένα εφιαλτικό σκηνικό στα βόρεια σύνορα της χώρας το οποίο έχει σχεδιαστεί με κάθε λεπτομέρεια από την Άγκυρα.

Άμεση απειλή και μάλιστα πρώτης προτεραιότητας αποτελούν τα τουρκικά υποβρύχια που ελιμενίζονται στους Αγίους Σαράντα. Τώρα όμως έρχεται να προστεθεί ένα νέο πρόβλημα: Μια μελλοντική μεταστάθμευση τουρκικών F-16 στην Πρίστινα του Κοσόβου όπως αναφέρουν οι σερβικές υπηρεσίες ασφαλείας καθώς ήδη έχουν ξεκινήσει την εκπαίδευσή τους στην Τουρκία αλβανόφωνοι πιλότοι.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είναι ο κύριος χορηγός όπλων, τεθωρακισμένων οχημάτων, αρμάτων μάχης, ακόμη και αεροσκαφών αναφέρουν οι Σέρβοι.

Ο πρώην επικεφαλής του τμήματος Ασφαλείας της Στρατιωτικής Ακαδημίας της Σερβίας, συνταγματάρχης Μίλαν Μιγιάλκοφσκι, λέει ότι η Τουρκία θα οπλίσει την Πρίστινα, όπως έκανε και με τα Τίρανα.

«Είναι βέβαιο ότι θα οπλίσει τις χερσαίες δυνάμεις, αλλά και θα πωλήσει ή θα χορηγήσει με ευνοϊκούς όρους, μαχητικά αεροπλάνα. Είναι γνωστό ότι στις στρατιωτικές ακαδημίες (της Τουρκίας) εκπαιδεύονται (Αλβανοί) πιλότοι και αυτό είναι ένα λογικό επόμενο βήμα.

»Δεν αποτελεί έκπληξη αυτή η πληροφορία, αφού ο Ερντογάν ως εκπρόσωπος του νέο-οθωμανισμού έχει μεγάλο ενδιαφέρον για τα Βαλκάνια», είπε ο Μιγιάλκοφσκι.

Εξάλλου, ο ειδικός σε θέματα ασφαλείας, Μπόζινταρ Σπάτσιτς, προειδοποίησε ότι η Αλβανία θα αγοράσει διπλάσια όπλα από την Τουρκία από αυτά που θα χορηγηθούν στο Κοσσυφοπέδιο.

«Ο κύριος προμηθευτής στην Αλβανία είναι η Τουρκία, ενώ προς το παρόν δεν μπορεί να εξοπλίσει το Κοσσυφοπέδιο, έχει στραφεί σε χορηγήσεις προς την Αλβανία στις χερσαίες της δυνάμεις με τεθωρακισμένα και άρματα μάχης, τα οποία σταδιακά θα προωθηθούν στο Κοσσυφοπέδιο», σημειώνει ο Σπάτσιτς.

Ο εμπειρογνώμονας για την τρομοκρατία, Ντζεβάντ Γκαλιάσεβιτς, ισχυρίζεται ότι η τάση του Ερντογάν στο Κοσσυφοπέδιο και τα δυτικά Βαλκάνια δεν θα τελειώσει εδώ.

«Η Τουρκία εκτός από την Τουρκία και το Κοσσυφοπέδιο, θα στείλει και ειδική βοήθεια στην Κροατία. Οι Τούρκοι μπορεί να τους δώσουν αεροσκάφη «F-16 Falcon», πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, γιατί οι Αλβανοί δεν λαμβάνουν όπλα για να τραβήξουν φωτογραφία με αυτά», κατέληξε ο Γκαλιάσεβιτς.

Στην Αλβανία η Τουρκία μπορεί να στείλει ΝΑΤΟϊκό οπλισμό με την προϋπόθεση ότι θα το επιτρέψει αυτό το ίδιο το ΝΑΤΟ. Για την Ελλάδα δημιουργείται ένα πολύ επικίνδυνο «δεύτερο μέτωπο» το οποίο σε περίπτωση σύρραξης με την Τουρκία μπορεί να ενεργοποιηθεί υπέρ των τουρκικών επιδιώξεων.

Άλλωστε η Αλβανία επί Έντι Ράμα είναι σαφώς στραμένη προς την τουρκική πλευρά.

http://www.pronews.gr
''...δεν είναι η πάλη ημών εναντίον εις αίμα και σάρκα, αλλ' εναντίον εις τας αρχάς, εναντίον εις τας εξουσίας, εναντίον εις τους κοσμοκράτορας του σκότους του αιώνος τούτου, εναντίον εις τα πνεύματα της πονηρίας εν τοις επουρανίοις''\n[/align]

Re: Προς νέες συγκρούσεις στα Βαλκάνια; Ισως…

23
Tώρα όποιος θέλει τους πιστεύει.Επειδή τους θίξαμε είναι σε ετοιμότητα, οχι επειδή θέλουν την Μεγάλη Αλβανία και σιγοντάρονται απο την Τουρκία.

Σε στρατιωτική ετοιμότητα η Αλβανία με την Ελλάδα (φωτό) «ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΙΓΟΥΝ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ»

Μεγάλος ο… φόβος των γειτόνων που λένε ότι τους θίγουμε την αξιοπρέπεια και τη κυριαρχία σύμφωνα με την υπουργό Άμυνας της Αλβανίας Μ.Κοδέλι… γι΄αυτό πρέπει να βρίσκονται συνέχεια σε στρατιωτική ετοιμότητα!
Εικόνα
Αναλυτικά, η υπουργός Άμυνας Μίμη Κοδέλι, πριν από λίγες ημέρες (27 Φεβρουαρίου) στην Επιτροπή Ασφαλείας (του αλβανικού Κοινοβουλίου) υπερασπίσθηκε το νόμο σχετικά με την αναδιοργάνωση των ενόπλων δυνάμεων, απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών σχετικές με πιθανές απειλές από γείτονες για την ασφάλεια της χώρας.

Η αλβανική ιστοσελίδα «albeu.com» έρχεται μετά από ημέρες να κάνει σχετική αναφορά (σύμφωνα με το Βαλκανικό περισκόπιο) των δηλώσεων της Μίμη Κοδέλι στην Εθνική Επιτροπή Ασφαλείας, όπου τονίζει ότι η χώρα αναζητά σχέσεις καλής γειτονίας «αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να παραμείνουμε σε εγρήγορση», παρουσιάζοντας ένα ετοιμοπόλεμο σκηνικό…

Απεναντίας, η ιστοσελίδα του αλβανικού υπουργείο Άμυνας τονίζει ότι η χώρα δεν παύει να βρίσκεται σε συναγερμό:
H Μ.Κοδέλι στην Εθνική Επιτροπή Ασφάλειας είπε:
«Το γεγονός ότι εμείς, ως χώρα που επιδιώκει να εισέλθει το συντομότερο δυνατόν στην ΕΕ, ως μέρος του ΝΑΤΟ η οποία προσπαθεί να ζήσει με ειρήνη και αρμονία με τους γείτονές της , όπως το δείχνει κάθε μέρα η εξωτερική μας πολιτική, η πολιτική άμυνας ή οι δηλώσεις των ανώτατων εκπροσώπων της πολιτικής, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να βρισκόμαστε σε επιφυλακή σε όλα όσα κάνουν οι γείτονές μας».

Και συνεχίσει: «Συχνά οι γείτονές μας (οι Έλληνες)- και εδώ ερχόμαστε να απαντήσουμε το ερώτημά σας (προς δημοσιογράφο), φωνάζουν συνθήματα για εσωτερική πολιτική κατανάλωση.
Έτσι, ό, τι γίνεται, γίνεται για εσωτερική κατανάλωση, αλλά ορισμένα από τα συνθήματα ή δηλώσεις με κάποιο τρόπο θίγουν την κυριαρχία και την αξιοπρέπεια των Αλβανών και της Αλβανίας».

Η ιστοσελίδα «albeu.com» αναφέρεται σε δηλώσεις της υπουργού για «στρατιωτικές ασκήσεις των Ελλήνων στα νότια σύνορά μας» μέσα από τις πολεμοχαρείς δηλώσεις του (Έλληνα) υπουργού Άμυνας ,Πάνου Καμμένου, αλλά κάτι τέτοιο δεν παρουσιάζεται στις δηλώσεις της Υπουργού στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Άμυνας της Αλβανίας, η οποία παρουσιάζει όλη τη συνεδρίαση της αλβανικής Επιτροπής.


http://www.pronews.gr/portal/20170307/d ... nia-me-tin
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !

Re: Προς νέες συγκρούσεις στα Βαλκάνια; Ισως…

24
Η Europol προβλέπει διαμελισμό των Σκοπίων αλλά και… δημιουργία «Μεγάλης Αλβανίας»

ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ Η ΑΠΕΙΛΗ ΤΗΣ ΚΛΟΠΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΟΥ «ΜΑΥΡΟΥ ΑΕΤΟΥ»
του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Mια απόρρητη έκθεση διπλής ανάγνωσης για τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα έφτιαξε η Europol που προβλέπει χάος και διαμελισμό του κράτους των Σκοπίων και προκαλεί ανησυχία στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ)

Από τη μια πλευρά απομακρύνεται πλέον ακόμα και το ενδεχόμενο κάποια ελληνική κυβέρνηση να αναγκαστεί να αποδεχτεί μια σύνθετη ονομασία που να εμπεριέχει μέσα το όνομα «Μακεδονία» αλλά από την άλλη δημιουργείται η «Μεγάλη Αλβανία» που σαφώς θα είναι πιο άμεση και πιο επικίνδυνη απειλή απ’οτι οι Σλάβοι των Σκοπίων (που στην τελική επειδή είναι και Ορθόδοξοι είναι και πιο διαχειρίσιμοι)


Όσο για το όνομα δικαιώθηκε η κυβέρνηση Κ.Καραμανλή του Νεώτερου για το βέτο της ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ το 2008 καθώς η αλβανική μειονότητα στο γειτονικό κράτος απαιτεί από την σλαβική πλειοψηφία να υποχωρήσει από τις αλυτρωτικές της βλέψεις και την υφαρπαγή της ελληνικής Ιστορίας (όπως και βουλγαρικής και σερβικής) και να εγκαταλείψει το όνομα «Μακεδονία» ώστε «να ικανοποίησει τις ελληνικές απαιτήσεις και να επιτραπεί στην χώρα να ενταχθεί σε ΕΕ και ΝΑΤΟ»

Αποδείχθηκε μια κίνηση όχι μόνο πατριωτικής διάστασης αλλά και υψηλής γεωπολιτικής αξίας καθώς μετέφερε την πίεση στα Σκόπια τα οποία τότε ανακάλυψαν ότι η κυβέρνηση Τ.Μπους του νεώτερου παρά τις υποσχέσεις της δεν μπορούσε να παρακάμψει μαι εθνικά σκεπτόμενη ελληνική κυβέρνηση.

Όμως ο τρόπος που απαλλασόμαστε από την σκοπιανή απειλή δημιουργεί ένα νέο πρόβλημα καθώς η έκθση που αποκαλύπτει σαββατιάτικη εφημερίδα αναφέρει σαφώς έναν διαμελισμό των Σκοπίων που σημαίνει ότι θα υπάρξει ένωση του αλβανικού μέρους με το Κόσοβο και στο μέλλον πολύ πιθανόν ένωση του Κοσόβου με την ΑΛβανία δημιουργώντας μια πολύ μεγάλη απειλή στα Βαλκάνια για όλα τα ορθόδοξα κράτη.
Η αρμόδια κοινοτική επίτροπος, Φεντερίκα Μογκερίνι, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και προειδοποιεί για εξελίξεις που μπορεί να βάλουν «φωτιά» σε ολόκληρη την περιοχή, εμπλέκοντας στην κρίση των Σκοπίων την Αλβανία, τη Βουλγαρία και την Ελλάδα.

Η έκθεση αναφέρει ότι για πρώτη φορά εμφανίστηκαν μεσαία άρματα μάχης στο Τέτοβο, μια πόλη στην οποία κυριαρχεί το αλβανικό στοιχείο, προβλέποντας ότι είναι ζήτημα χρόνου να ξεσπάσει σύγκρουση, η οποία θα οδηγήσει στον διαμελισμό των Σκοπίων.

Οι αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες παρακολουθούν από κοντά την κατάσταση η οποία δείχνει να μην μπορεί να ελεγχθεί.
ΗΠΑ και ΕΕ δείχνουν να ευνοούν την αλβανική πλευρά.


***Σημειώνεται ότι όχι τυχαία όπως αποδεικνύεται το ζήτημα της ονομασίας είχε θίξει προ μερικών ημερών και ο Γερμανός ΥΠΕΞ Ζ.Γκάμπριελ.

Το θέμα της ονομασίας συμβάλει «σημαντικά» στην πολιτική αστάθεια στα Σκόπια, εκτιμά ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και ζητά την επίλυση του ζητώντας από τους Σκοπιανούς να φερθούν υπεύθυνα ενώ δεν δίστασε να αποκαλέσει «λεκτικό τερατούργημα» την ονομασία ΠΓΔΜ.

Εν ολίγοις οι Αλβανοί των Σκοπίων και οι Γερμανοί κατανοώντας το άλυτον του ζητήματος άλλαξαν στάση και προκειμένουν να εντάξουν την χώρα στην ΕΕ αλλά και στο ΝΑΤΟ «ας αλλάξει το όνομα», τόσο απλά.

***Σημειώνεται ότι όχι τυχαία

Pronews
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !

Re: Προς νέες συγκρούσεις στα Βαλκάνια; Ισως…

25
dominique έγραψε:Tώρα όποιος θέλει τους πιστεύει.Επειδή τους θίξαμε είναι σε ετοιμότητα, οχι επειδή θέλουν την Μεγάλη Αλβανία και σιγοντάρονται απο την Τουρκία.

Σε στρατιωτική ετοιμότητα η Αλβανία με την Ελλάδα (φωτό) «ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΙΓΟΥΝ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ»

Μεγάλος ο… φόβος των γειτόνων που λένε ότι τους θίγουμε την αξιοπρέπεια και τη κυριαρχία σύμφωνα με την υπουργό Άμυνας της Αλβανίας Μ.Κοδέλι… γι΄αυτό πρέπει να βρίσκονται συνέχεια σε στρατιωτική ετοιμότητα!
Εικόνα
Αναλυτικά, η υπουργός Άμυνας Μίμη Κοδέλι, πριν από λίγες ημέρες (27 Φεβρουαρίου) στην Επιτροπή Ασφαλείας (του αλβανικού Κοινοβουλίου) υπερασπίσθηκε το νόμο σχετικά με την αναδιοργάνωση των ενόπλων δυνάμεων, απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών σχετικές με πιθανές απειλές από γείτονες για την ασφάλεια της χώρας.

Η αλβανική ιστοσελίδα «albeu.com» έρχεται μετά από ημέρες να κάνει σχετική αναφορά (σύμφωνα με το Βαλκανικό περισκόπιο) των δηλώσεων της Μίμη Κοδέλι στην Εθνική Επιτροπή Ασφαλείας, όπου τονίζει ότι η χώρα αναζητά σχέσεις καλής γειτονίας «αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να παραμείνουμε σε εγρήγορση», παρουσιάζοντας ένα ετοιμοπόλεμο σκηνικό…

Απεναντίας, η ιστοσελίδα του αλβανικού υπουργείο Άμυνας τονίζει ότι η χώρα δεν παύει να βρίσκεται σε συναγερμό:
H Μ.Κοδέλι στην Εθνική Επιτροπή Ασφάλειας είπε:
«Το γεγονός ότι εμείς, ως χώρα που επιδιώκει να εισέλθει το συντομότερο δυνατόν στην ΕΕ, ως μέρος του ΝΑΤΟ η οποία προσπαθεί να ζήσει με ειρήνη και αρμονία με τους γείτονές της , όπως το δείχνει κάθε μέρα η εξωτερική μας πολιτική, η πολιτική άμυνας ή οι δηλώσεις των ανώτατων εκπροσώπων της πολιτικής, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να βρισκόμαστε σε επιφυλακή σε όλα όσα κάνουν οι γείτονές μας».

Και συνεχίσει: «Συχνά οι γείτονές μας (οι Έλληνες)- και εδώ ερχόμαστε να απαντήσουμε το ερώτημά σας (προς δημοσιογράφο), φωνάζουν συνθήματα για εσωτερική πολιτική κατανάλωση.
Έτσι, ό, τι γίνεται, γίνεται για εσωτερική κατανάλωση, αλλά ορισμένα από τα συνθήματα ή δηλώσεις με κάποιο τρόπο θίγουν την κυριαρχία και την αξιοπρέπεια των Αλβανών και της Αλβανίας».

Η ιστοσελίδα «albeu.com» αναφέρεται σε δηλώσεις της υπουργού για «στρατιωτικές ασκήσεις των Ελλήνων στα νότια σύνορά μας» μέσα από τις πολεμοχαρείς δηλώσεις του (Έλληνα) υπουργού Άμυνας ,Πάνου Καμμένου, αλλά κάτι τέτοιο δεν παρουσιάζεται στις δηλώσεις της Υπουργού στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Άμυνας της Αλβανίας, η οποία παρουσιάζει όλη τη συνεδρίαση της αλβανικής Επιτροπής.


http://www.pronews.gr/portal/20170307/d ... nia-me-tin
Μήπως είναι καιρός να είμαστε και εμείς σε ετοιμότητα ζητώντας πίσω την βόρεια ήπειρο μήπως είναι καιρός η ελληνικές κυβερνήσεις να αφήσουν το δόγμα τσάμπερλεν που θέλει την Ελλάδα σε θέση άμυνας και να περάσουν στο δόγμα Τσόρτσιλ που είναι επιθετικό με απλά λόγια αντί να μας διεκδικούν να διεκδικούμε ΠΧ μικρά Ασία Κύπρος βόρεια ήπειρο .

Re: Προς νέες συγκρούσεις στα Βαλκάνια; Ισως…

26
Γερμανικό Ινστιτούτο: «Τα Βαλκάνια σε κίνδυνο ενός νέου πολέμου»

Στα Βαλκάνια διαφαινόμενη απειλή ενός νέου πολέμου», γράφει το ρωσικό δημοσίευμα του Ria Novosti

Απρίλιος 5, 2017. 18:24

Στο έδαφος της πρώην Γιουγκοσλαβίας, ολοένα και επιδεινώνονται οι θρησκευτικές και εθνοτικές διαιρέσεις με συνεχή ξεσπάσματα εθνοτικών συγκρούσεων.




Σύμφωνα με το γερμανικό Ινστιτούτο για τη Μελέτη των διεθνών συγκρούσεων στη Χαϊδελβέργη (Heidelberger Institut für Internationale Konfliktforschung ), στην περιοχή των Βαλκανίων σημειώνονται 18 μικρές και μεγάλες συγκρούσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων:


Διαφορά μεταξύ Σλοβενίας και Κροατίας για τα θαλάσσια σύνορα στο Πιράν Μπέι, καθώς και στην οροσειρά Σβέτα Γκέρα.



Διαφορά μεταξύ Κροατίας και Σερβίας για τα νησιιά Σάρενγκραντ και Βούκοβαρ στο Δούναβη.



Οι προσπάθειες της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης για ένταξη στη Σερβία.



Οι απαιτήσεις της Κροατίας στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη (για περίπυ 14% του πληθυσμού να ενταχθεί στην Κροατία.



Κίνηση για ένταξη της αποσχισθείσας σερβικής οντότητας του βόρειου Κοσσυφοπεδίου στη Σερβία.



Απαιτήσεις να ενταχθούν οι Αλβανοί της νότιας Σερβίας στο Κοσσυφοπέδιο.



Προσπάθεια να γυρίσει πίσω στη Σερβία ο μισός πληθυσμός του Μαυροβουνίου.



Διαφορά μεταξύ Κροατίας και Μαυροβουνίου γύρω από τη χερσόνησο Πρεβλάκα στον κόλπο Τίβατ κλπ.



Οι ειδικοί καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι οι σχέσεις μεταξύ των δημοκρατικών της πρώην Γιουγκοσλαβία είναι οι χειρότερες από ποτέ μετά τους τελευταίους πολέμους μεταξύ των βαλκανικών λαών στη δεκατία 1991- 2001.



Ένας αυξανόμενος αριθμός δημοκρατιών και εθνικών, εθνοτικών σχηματισμών στα Βαλκάνια απαιτεί επαναχάραξη των συνόρων και την ομοσπονδιοποίηση των υφιστάμενων κρατών.



Πολλοί παρατηρητές συγκρίνουν την κατάσταση με το 1912 (τον μεγάλο Βαλκανικό Πόλεμο) και το 1914 (την έναρξη του Α΄ Παγκόσμιου Πολέμου) καθώς και στην αρχή της δεκαετίας του ’90 του περασμένου αιώνα (με τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας).



Ωστόσο, η πιο εκρηκτική κατάσταση παρουσιάζεται το νυν νοτιοσλαβικό κρατίδιο των Σκοπίων, αναγνωρισμένο ως FYROM, καθώς οι κινήσεις της αλβανικής κοινότητας κλιμακώνονται ραγδαία και η χώρα βρίσκεται στο χείλος διεθνοτικού εσωτερικού πολέμου.



«Στην πρώην αυτή γιουγκοσλαβική δημοκρατία οι παρεμβάσεις της Δύσης και της Αλβανίας διεγείρουν μια εθνική σύγκρουση, και όπως δείχνουν τα στοιχεία το 64% του πληθυσμού είναι σλαβικής καταγωγής και κάτι περισσότερο από το 25% Αλβανοί.


Ωστόσο, άλλες πηγές αναφέρουν ότι οι Αλβανοί καταλαμβάνουν το 40% του πληθυσμού (και αυτός είναι ο λόγος που δεν έγινε ακόμη απογραφή στο κρατίδιο)», σημειώνει, μεταξύ άλλων, το δημοσίευμα του ria.ru.



--
The Hellenic Information Team


Το παρόν άρθρο μεταφράστηκε και επιμελήθηκε από το © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !
Απάντηση

Επιστροφή στο “Οι εξελίξεις στα Βαλκάνια”

cron