Ημερομηνία : 06 Δεκ 2019, 19:35


Πρόσφατα Θέματα

Tελευταία άρθρα του blog


Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 48 δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1, 2, 3, 4, 5, 6
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Ημερολόγιο ελαχίστων πιθανοτήτων.....
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 03 Οκτ 2017, 20:02 
Aρθρογράφος
Aρθρογράφος
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 25 Ιουν 2010, 14:10
Δημοσ.: 1458
Thanks:
Thanked:
time στο post
“Η διαιώνιση της συντεχνίας των Ελλήνων πολιτικών”!

Εικόνα

Ο Ελληνικός Λαός αναλίσκει τον χρόνον του εις αγόνους συζητήσεις περί κομμάτων και κομματαρχών και δαπανά άπαν το χρήμα του εις συντήρησιν κοπαδιών κομματικών κηφήνων, χάριν των οποίων στέργει την πενίαν, την κακοπραγίαν, την ασημότητα και τους εμπαιγμούς του κόσμου όλου.

Εμμ. Ροΐδης

Είναι μερικοί Έλληνες που έχουν το προνόμιο να προσεγγίζουν, να γεύονται και να νέμονται περισσότερο από άλλους την Εξουσία, το ήδιστον κατά Αριστοτέλη. Παραδείγματος χάριν ένας γιός ή μια θυγατέρα πολιτικού προκειμένου να εμπλακεί στην πάλη του βιοπορισμού σε οποιοδήποτε επάγγελμα, επιστημονικό ή όχι, προτιμά να ακολουθήσει την πορεία του γονιού του, να γίνει δηλαδή βουλευτής, και γιατί όχι, Υπουργός, επάγγελμα προσοδοφόρο, άνετο, εύκολο, ενίοτε απολαυστικό και με τα “τυχερά του”. Επί πλέον πείθει εαυτόν ότι προσφέρει και πατριωτικό έργο, βοηθά στην πρόοδο της Χώρας, γίνεται δηλαδή πατριώτης. Δεν υπερβάλλω… Διαβάστε τις δηλώσεις πολιτικών νέας γενιάς, με γονείς πολιτικούς, και θα πεισθείτε ότι, δια του ξύλινού τους λόγου, δακρύουν και αγωνιούν για την Πατρίδα…

Πατριωτισμός είναι η καραμέλα στα χείλη καιροσκόπων καραγκιόζηδων ή περιθωριακών τραμπούκων, επισημαίνει ο κ. Χρ. Γιανναράς (Κ. 17.05.11). Οι περισσότεροι “αγωνιστές” δεν κάνουν ούτε μία προσπάθεια να εργασθούν στον ιδιωτικό τομέα και μετά, αφού επιτύχουν να στραφούν στην πολιτική. Από το πανεπιστήμιο, κατ’ ευθείαν στον βουλευτικό θώκο, στο ψαχνό.

Προ ημερών, μάλιστα, μου έκανε εντύπωση ότι κοσμική, δημοσιογράφος έλαβε συνέντευξη από μία μεγάλη πολιτική φυσιογνωμία της Νεότερης Ελλάδας, τον κ. Ιωαν. Τραγάκη, βουλευτή Πειραιώς. Απλώς υπενθυμίζω ότι ο κ.Ι.Τ. είναι ο αρχαιότερος βουλευτής της ΝΔ, υπήρξε πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής (2005) που αθώωσε τους δύο των εξοπλιστικών (Άκης-Γιάννος) και, επί πλέον, έχει διορίσει τέσσερα (4) μέλη της οικογένειάς του στη Βουλή (θυγατέρα, αδελφού συζύγου άλλης θυγατέρας του, τον σύζυγο της θυγατέρας του, σύζυγο του γιού του). Θα βρεθεί άραγε ένας ευσυνείδητος Πρόεδρος της Βουλής, που πονάει τη Χώρα, να ανακοινώσει πόσους από τους 800 ή 900 ή 1500 (κανείς δεν ξέρει το νούμερο) υπαλλήλους της Βουλής είναι στενοί συγγενείς βουλευτών; Δεν θα σας κουράσω με όσα φαιδρά αράδιασε ο βουλευτής σε δύο σελίδες εφημερίδας αλλά με ην κατάληξη “Αποχωρώ από την πολιτική, αφού πρόσφερα τόσα για την Πατρίδα αλλά το κενό θα συμπληρώσει ο γιός μου που θα με διαδεχθεί. Έλαβα, ήδη, την έγκριση του Προέδρου κ. Κυρ. Μητσοτάκη”. Ο κ. Κ. Μητσοτάκης έσπευσε ν’ ανακοινώσει ότι ο υιός Τραγάκη δεν θα συμπεριληφθεί στη λίστα της ΝΔ. Θα τον παραδεχόμουν αν πρόσθετε ότι ΟΥΔΕΙΣ γόνος θα συμπεριληφθεί, επίσης.

Το γεγονός “συγκίνησε” και τον κορυφαίο δημοσιογράφο κ Στ. Κασιμάτη (Καθ. 05.09.17) ο οποίος σε σχόλιο με τίτλο Τραγικό Τέλος γράφει “ο Γιάννης Τραγ(ικ)άκης αποχωρεί από την πολιτική (σπάσε καρδιά, σπάσε- αλλά συγκρατούμαι και προχωρώ). Το τραγικό του πράγματος είναι ότι καθησυχάζει τους αναρίθμητους φίλους του με την αναγγελία ότι στη θέση του θα είναι υποψήφιος ο γιός του…”

Αλλά ας μην είμαστε υπερβολικοί. Δεκάδες συνάδελφοι του κ. Ι.Τ. αποχωρούντες προωθούν τα ευγενή τέκνα τους, όπως π.χ. οι κ. Γιακουμάτος, Χατζηγάκης, Τατούλης, Γιαννακόπουλος, Σουλαδάκης, κα. Σχολιάζει ο εξαιρετικός κ. Μ. Τσιντσίνης (Καθ. 06.09) “…Ποιος έχει το κουράγιο να μετρήσει πόσα ποικιλώνυμα τραγακίδια – με γονείς πλέον επιτηδείους του κ. Τραγάκη – έχουν ήδη ξεκινήσει, προσωπικά, προεκλογικές καμπάνιες …”.

Μέγα μέρος της Βουλής είναι μία ευχάριστη παρέα μίας και μόνης οικογένειας. Των επαγγελματιών πολιτικών εκ κληρονομιάς. Μιας φυλής που προορίζεται να διαχειρίζεται τα δημόσια. Καλλιεργείται δε, μια ιδιοκτησιακή αντίληψη της κλεπτομανούς συντεχνίας των πολιτικών, κατά Γ. Βότση, ή των πολιτικών ορνέων, κατά Τάσο Παπαδόπουλο.

Η συντεχνία φροντίζει επιμελώς στην επαύξηση των προνομίων των οποίων ουδείς έτερος πολιτικός άλλης χώρας απολαμβάνει:

Αυτοκίνητο με οδηγό
Πολυμελές προσωπικό Γραφείου
Σύνταξη (σσ Σε κάθε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα ο εκλεγόμενος βουλευτής έχει ήδη διαγράψει ήδη μια επαγγελματική πορεία και έχει ασφαλιστικό φορέα. Όταν “υπηρετεί” τη Χώρα η Βουλή πληρώνει τα ασφάλιστρα. Όταν παύει να είναι βουλευτής επανέρχεται στο επάγγελμα του και στον ασφαλιστικό του φορέα. Η ΒΟΥΛΗ, δηλ. το Κράτος, δεν συνταξιοδοτεί. Εδώ κι ενταύθα γιατί συνταξιοδοτεί; Διότι οι περισσότεροι που προστρέχουν να γίνουν βουλευτές ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΡΓΑΣΘΕΙ ΠΟΤΕ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ. Ανεπάγγελτοι, “ακάματοι” τρέχουν που άλλου, στο μέλι, στο Δημόσιο. Έχουν εργασθεί ποτέ οι κ. Κ. Καραμανλής, Ντόρα Μπακογιάννη, Α. Σαμαράς, Φώφη, Γιωργάκης Παπανδρέου και τόσοι άλλοι…; Ο κ. Τσίπρας δεν γνωρίζω αν έχει κολλήσει ένσημα και που…)
Αφορολόγητο μεγάλου ποσοστού εισοδημάτων.
Απαλλαγή από κάθε συμμετοχή στα οικονομικά βάρη της Χώρας λόγω κρίσης. Οι μισθοί, συντάξεις διελύθησαν, επιχειρήσεις έκλεισαν, η υπερφολορόγηση, η ανεργία, η υπανάπτυξη έχουν ξεπεράσει κάθε όριο, άνθρωποι δυστυχούν, η Άμυνα παραπαίει… Οι βουλευτές-Υπουργοί κλπ. ουδεμία μείωση υπέστησαν. Κι αυτός ακόμη ο τερατώδης μισθός του σεβαστού κ. Προέδρου της Δημοκρατίας φυλάσσεται ως ιερόν δισκοπότηρον, ανέγγιχτος… Είναι μία ιδιαίτερη κοινωνική ομάδα αριστοκρατών όπως, επί Κάιζερ οι Γιούγκερς και επί Λουδοβίκου ΙΔ΄ οι Ευγενείς. Μερικοί δε απ’ αυτούς έχουν ζήσει, επί μακρόν τόσο κοντά στους χώρους της εξουσίας που τους θεωρούν ιδιοκτησία τους. Έχουν πιστέψει ότι είναι πλασμένοι για να γεύονται το μέλι της Εξουσίας στην πηγή του. Νιώθουν ότι έχουν κληρονομικά δικαιώματα.
Διαθέτουν εννέα (9) θέσεις Αντιπροέδρων στη Βουλή ενώ ο αριθμός αυτός δεν υπερβαίνει τους τρεις (3) σε κάθε άλλη Βουλή. Παρά την κατακραυγή, παρά την επιταχυνόμενη φτωχοποίηση των πολιτών, παρά τους ανηλεείς φόρους, την προηγούμενη εβδομάδα η Βουλή έδωσε νέα προνόμια τηλεφωνίας στους βουλευτές και Ευρωβουλευτές. Αξίζει να σημειωθεί η τηλεφωνική φροντίδα που απολαμβάνει ένας βουλευτής ανέρχεται, ετησίως, στις 6.550€. Πρέπει να έχουν ευχέρεια δωρεάν επικοινωνίας με ψηφοφόρους – πελάτες.
Πέραν αυτών, η ακόρεστη συντεχνία εφεύρε την παραγραφή ευθυνών λωποδυτών. Έβαλε δύο κορυφαίους νομικούς-πολιτικούς, τον κ. Π. Παυλόπουλο από τη ΝΔ και τον κ. Ε. Βενιζέλο από το ΠΑΣΟΚ και “μαστόρευσαν” το άρθρο 86 του Συντάγματος που επιτρέπει συγκάλυψη αρπαχτών Υπουργών. “Κατάπτυστο και μη υπάρχον ούτε στο Σύνταγμα της Ζουαζιλάνδης”, το κατήγγειλε ο απελθών Επίτιμος της ΝΔ. Ποιος τον άκουγε… Υπάρχει και σήμερα και ουδείς βιάζεται να το καταργήσει…
Διατίθενται αναρίθμητες πολυτελείς αίθουσες, γραφεία με πολυάριθμο προσωπικό και λοιπές διευκολύνσεις τεραστίου κόστους, σε τ. Πρωθυπουργούς και Προέδρους Βουλής. Ακόμη και στον Πρόεδρο της μιας μέρας κ. Β. Πολύδωρα διατίθενται πολυτελή γραφεία ένθα. Έχει διορισθεί και η κόρη του! Ας μην αναφέρω τις πολυτελείς, τεθωρακισμένες, λιμουζίνες

Δύο παραδείγματα

Νομίζετε ότι ο σεβαστός κ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας βρέθηκε, έτσι, ουρανοκατέβατος στο Προεδρικό Μέγαρο; Απατάσθε…

Ο κ. Π.Π. ως ώριμος φοιτητής έκανε τα μεταπτυχιακά τους στο Παρίσι (72-74), την εποχή που βρισκόταν εκεί ως αυτοεξόριστος ο μετέπειτα Εθνάρχης Κων. Καραμανλής. Ο κ. Π.Π. ήταν ανιψιός του μακαριστού Επισκόπου Γαλλίας Μελετίου, ενός εξαίρετου Ιεράρχη, ο οποίος είχε στενές φιλίες με τον Κ.Κ.

Επανελθούσης της Δημοκρατίας στην Ελλάδα και του Κ.Κ. στην Εξουσία (από την Βασιλευομένη Δημοκρατία, περάσαμε στην δικτατορευομένη Δημοκρατία και τελικά στην Φαυλοκρατούμενη) επανήλθε με μεταπτυχιακό DEA της Σορβόννης και ο κ. Π.Π. όπου και διορίσθηκε, πάραυτα, Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, αειμνήστου Μιχ. Στασινόπουλου. Νεαρότατος βρέθηκε σε μια σπουδαία και νευραλγική θέση με θέληση να υπηρετήσει την Πατρίδα. Συνέχισε να υπηρετεί στην ίδια θέση και επί Προεδρίας Κ.Κ., όπου τον θώκο του Δντή Διπλ. Γραφείου κατέλαβε ο έμπειρος διπλωμάτης κ. Μολυβιάτης.

Η Προεδρία του Κ.Κ. διεκόπη από την ιταμή συμπεριφορά του Αντιφατικού Α.Π. ο οποίος αφού του έστειλε τον Άκη με λουλούδια να τον διαβεβαιώσει ότι θα λάβει και την επόμενη θητεία εμφάνισε ξαφνικά τη σπουδαία μορφή του κ. Σαρτζετάκη ως πολύτιμη υποψηφιότητα. Ακολούθησε η εκλογή του κ . Σ. από την Βουλή με τα χρωματιστά ψηφοδέλτια που μας έκανε ρεζίλι διεθνώς.

Ο κ.Π.Π. πέρασε στην Πολιτική, έγινε Υπουργός, επανήλθε ξανά στα Ανάκτορα, συγγνώμη στην Προεδρία ήθελα να πω, όπου αποχώρησε, μεγαλοπρεπώς επί Προεδρίας αειμνήστου Κωστή Στεφανόπουλου.

Ο κ. Π.Π. έγινε πρώτος τη τάξει Υπουργός επί Κυβέρνησης ΝΔ (Κων. Καραμανλής Β΄) όπου, για την αντιμετώπιση του προβλήματος του κόμματος, διόρισε μερικές χιλιάδες φίλων στο Δημόσιο που τους πληρώσαμε εμείς!

Επί Κυβέρνησης Γιωργάκη του Καστελοριζιώτη, το συνδικάτο διέγνωσε ανάγκη τακτοποίησης συγγενικού προσωπικού, οπότε, ο τότε Πρόεδρος της Βουλής, κ. Φίλιππος Πετσάλνικος διόρισε πάραυτα και εν μία νυκτί 238 άτομα!! (σσ τον κ.ΦΠ δεν έλεγξε κανένας για το ανοσιούργημα του, γιατί Κόρακας, κοράκου μάτι… Αντίθετα, σήμερα η Πολιτεία του διαθέτει πολυτελές Γραφείο, Γραμματέα, Ασφάλεια, λιμουζίνα κλπ.)

Ανάμεσα στις διορισθείσες ήταν και η κ. Λόρα Μολυβιάτη η οποία πριν υπηρετούσε, ως μετακλητή, στο ιδιαίτερο Γραφείο του κ. Ε. Μεϊμαράκη. Με την πτώση της ΝΔ η κ. ΛΜ βρέθηκε “άνεργη” και επομένως έπρεπε να τακτοποιηθεί σε μονιμότερη βάση. Προκύψαν πρόβλημα ηλικίας παρακάμφθη πάραυτα ώστε να ευρεθεί μονίμως, υπό την σκέπη του Δημοσίου (Βουλή).

Σήμερα ο κ. ΠΠ είναι ΠτΔ και η κ. Λόρα Μολυβιάτη επιστρέψασα στο γνωστό και οικείο περιβάλλον του Προεδρικού Μεγάρου είναι Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων. Όλα, όπως συνέβαιναν σε κάποιες σαπουνόπερες. Πρόσφατα (24.09) δημοσιεύθηκε στα ΝΕΑ σφυγμομέτρηση της κοινής γνώμης. Η δημοφιλία του . Προέδρου της Δημοκρατίας ανέρχεται, μετά βίας, στο 40%. Όταν ακόμα ο αμέριμνος και αδιάφορος κ. Κ.Παπούλιας ελάμβανε, πάντοτε, άνω του 80%. Ζήτω το Έθνος!

Προσθέτω, σε επίρρωση των προαναφερθέντων και τα κατωτέρω:

– Σύμφωνα με έκθεση του ΟΟΣΑ μόνο το 13% των Ελλήνων εμπιστεύεται τις κυβερνήσεις του. (Ευρωπαϊκός Μ.Ο. 44%)

– Ο τ. βουλευτής, λογοτέχνης κ. Π. Τασόπουλος δηλώνει (ΝΕΑ 30/9): Η βουλευτική αποζημίωση παραμένει σε σκανδαλώδη υψηλά επίπεδα σε σύγκριση με αμοιβές στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

Σημ.1. Ο κ. Τραγάκης δεν είναι άγνωστος του Militaire.gr και του υπογράφοντος. Σε κείμενο του Ιουνίου εκθέσαμε, λεπτομερώς, την “επιτυχία” του (αθώωση των Σιμιτοακογιάννων). Τον βοήθησαν, βέβαια, συγκινητικά και τα τότε μέλη της Επιτροπής κ. Ε. Βενιζέλος και Α. Λοβέρδος. Σημείωνα τότε και επαναλαμβάνω ότι η ΝΔ, μετά προσεκτικής επιλογής, στέλνει συστηματικά τον κ. ΙΤ ως εκπρόσωπό της στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου όπου ο εν λόγω Πατριώτης εκφωνεί τον γνωστό “δεκάρικο” παροτρύνοντας τον Λαό ν’ αντέξει την κρίση.

2. Η Βουλή δίνει μια ωραία εικόνα του πωρωμένου Ελληνικού Κράτους και του υδροκέφαλου της Διοίκησης:

– Φιλοξενεί ένα ογκώδες Υπουργ. Συμβούλιο (περί τα 45 άτομα). Σημειωτέον ότι το ΥΣ του Προέδρου κ. Μακρόν απαρτίζεται από 17 Υπουργούς, του δε Τραμπ από 19.

– Το Κοινοβούλιο αποτελείται από 300 βουλευτές, αριθμός τερατώδης και δυσανάλογος του πληθυσμού της Χώρας. Για να χωρέσουν όλοι οι καλοί… Η Ολλανδία έχει 15 εκ. πληθυσμό και 170 βουλευτές.

– Το προσωπικό της Βουλής ξεπερνά τα 1500 άτομα και είναι υπερδιπλάσιο των απαιτούμενων. Για να βολευτούν και τα παιδιά μας.

– Επιμένουν, παρά την γενική κατακραυγή, να διατηρούν, σε ημέρες φτώχειας και οδύνης, τον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής (κι αυτό Ελληνικό φαινόμενο) για εξυπηρέτηση “φιλαρακίων”. Μόλις προχθές διετέθησαν 85.000€ για εκσυγχρονισμό μέσων, ενώ, υπενθυμίζω, για την εκπαίδευση της Εφεδρείας του Στρατού μόλις 100.000€. Στα κατύματα των υποδημάτων τους η Άμυνα.

3. Οι βουλευτές, κατά βάση, ανήκουν σε φαμίλιες, οίκους. Κάνω έκκληση στους αναγνώστες μου να ελέγξουν αν ένας, έστω ένας, ομόλογος Υπουργός ξένης Κυβέρνησης της περιόδου 2000-2015 βρίσκονται στο πολιτικό προσκήνιο. Όλοι έχουν απέλθει. Μπήκαν νέοι άνθρωποι. Υπάρχει κάποιος ομόλογος του κ.Μεΐμαράκη, Βενιζέλου, Λοβέρδου, Παπανδρέου, Σαμαρά, Καραμανλή εν δράσει; ΟΥΔΕΙΣ. Στη Γαλλία υπάρχει όριο θητείας: 12 χρόνια για βουλευτές και οκτώ (8) για Υπουργούς. Εδώ έχουμε ακόρεστους πολιτικάντηδες.

4. Απαιτείται να βρεθεί, τάχιστα κάποιος, ανατροπέας πατριώτης, για να αρχίσει πάραυτα την έξοδο από την παρακμή με την διόρθωση των όσων ανέφερα πιο πάνω. Δεν αναζητώ δικτατορία, που ίσως βιαστούν μερικοί να με κατηγορήσουν. Κοινοβουλευτικό. Με κότσια, με cohones, που λένε οι Ισπανοί. Με ψήγματα πατριωτισμού και οράματα. Τα πράγματα, όπως τα ανέλυσα, είναι απλά. Για να είμαι ρεαλιστής και όχι αιθεροβάμων και γνωρίζοντας ότι η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού θα έλεγα ότι ο κ. Α. Τσίπρας γνωρίζει τις ασθένειες αλλά δεν είναι σε θέση να τις θεραπεύσει. Είναι δέσμιος των διαφόρων Καρανίκων και Πολάκηδων και έχει ισοπεδωθεί από την γοητεία της Κίρκης, της Εξουσίας. Έγινε το ίδιο με τους προκατόχους του. Ο κ. Κ. Μητσοτάκης, επίσης, γνωρίζει το πρόβλημα, αλλά δεν έχει βούληση. Έχει, εξάλλου, πίσω του φατρίες, βαρώνους, Τραγάκιδες, που τον κρατούν δέσμιο. Οι κ. Βενιζέλος, Παπανδρέου, Καραμανλής, Σαμαράς, Φώφη, κα., δεν βλέπουν το πρόβλημα, είναι πλήρως βουτηγμένοι στην παρακμή και πώρωση. Τα πολιτικά όρνεα που έχουν αφήσει την Άμυνα της Χώρας στην τύχη της, ενώ ενδιαφέρονται μόνο για την “κοιλιά” τους, οι άνθρωποι που “κατόρθωσαν” το ναυάγιο της Μεταπολίτευσης είναι, ολοκληρωτικά, ακατάλληλοι για τον ρόλο του ναυαγοσώστη, του πυροσβέστη, του σωτήρα. Δεν πείθουν. Τα έχουν ξεπουλήσει όλα. Μόλις προχθές (05.09.17) ο κ. Μοσχοβισί μας πέταξε στα μούτρα μια μεγάλη αλήθεια: σε μόνιμο καθεστώς επιτροπείας θα βρίσκεται η Ελλάδα μέχρι να εξοφλήσει το 75% των δανείων της (176 δις €). Σε ποιες τσέπες απατεώνων έχουν οδεύσει αυτά τα δάνεια, σε ποιες αρπαχτές; Omerta…

ΥΓ. Η συνεδρίαση της Βουλής το απόγευμα της 25.09 (υπόθεση Καμμένου) υπήρξε μια θλιβερή παράσταση υποκρισίας και επιβεβαίωσε το χαμηλό επίπεδο των εθνικών αντιπροσώπων. Ο ένας ξεγύμνωνε (θα έλεγα “ξεβράκωνε” αλλά δεν μου το επιτρέπει η καταγωγή μου από την ευγενή, ορεινή Αρκαδία) του άλλου. Και τι δεν ακούσαμε για ακροδεξιές δράσεις, για ταξίδια… εκατομμυρίων, για κουμπαριές, για λογαριασμούς μιζών που διαβάζονταν ως αριθμοί τηλεφώνων, για ναρκωτικά.

Έρχομαι στο ζουμί: Δεν μ’ ενδιαφέρει αν ένας εύπορος πολιτικός, όπως ο κ.Π. Καμμένος, καπνίζει πούρα COHIBA ή παίζει σε καζίνο. Ούτε οι φωτογραφίες της συζύγου του με ρολόγια ή τσάντες φίρμας. Τα τελευταία είναι αθλιότητες και γελοιότητες. Εγώ ένα θέλω να ξέρω:

Είχε σκοπό, ήταν ανάγκη, αυτό το υπουργικό ταξίδι στο Λονδίνο με συνοδεία αναρμοδίων για επίσκεψη έκθεσης Αμυντ. Βιομηχανίας όταν την προηγούμενη είχε επισκεφθεί την ίδια έκθεση ο ΑΝΥΕΘΑ κ. Δ. Βίτσας με συνοδεία αρμοδίων και ειδικών;
Χρησιμοποιήθηκαν αεροσκάφη της γραμμή ή το θρυλικό, χλιδάτο GULF-STREAM;
Ποιο είναι το κόστος αυτής της κρουαζιέρας όταν το ΥΕΘΑ στερείται, ακόμη, μικρών ανταλλακτικών Ελικοπτέρων; Από ποιον Κ.Α. κατεβλήθει;

Προσθέτω ακόμη κάτι:

Το όχημα της Πρεσβείας (JAGUAR) διατίθεται πάντα στον επισκέπτη Υπουργό. Σχόλια επ’ αυτού αποτελούν αστειότητες.
Ο κ. Υπουργός επισκέφθηκε την έκθεση και τους τρεις εκθέτες (INTRACOM – THEON – MILTECH). Επομένως, δεν αποτελεί εύνοια στον κ. Κριστιάν Χατζημηνά ότι επισκέφθηκε την THEON, όπως θέλουν να το παρουσιάσουν. Άλλα είναι τα ερωτήματα.

Quiz: Καταγγέλλω την ύπαρξη προκλητικά υψηλόμισθων προνομιούχων στο Δημόσιο Τομέα που προσλαμβάνονται με αναξιοκρατικά κριτήρια… Ποιος την έκανε; Ο νυν ΠτΔ κ. Π. Παυλόπουλος (ΝΕΑ 12/05/98)

http://www.militaire.gr/%ce%b7-%ce%b4%c ... %bd%cf%89/

_________________
ΙΔΙΑ ΦΥΛΛΑΤΤΕ-ΕΧΘΡΟΥΣ ΑΜΥΝΟΥ-ΘΝΗΣΚΕ ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΙΔΟΣ\n\n-Δάσκαλε γιατί με διδάσκεις πολεμικές τέχνες και παράλληλα μου μιλάς για ειρήνη; \n-Γιατί καλύτερα να είσαι μαχητής σε κήπο παρά κηπουρός σε μάχη…


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  

pros

 Θέμα δημοσίευσης: Re: Ημερολόγιο ελαχίστων πιθανοτήτων.....
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 29 Νοέμ 2017, 17:20 
Aρθρογράφος
Aρθρογράφος
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 25 Ιουν 2010, 14:10
Δημοσ.: 1458
Thanks:
Thanked:
time στο post
Η χώρα των «αδέσποτων»

Εικόνα

Το ερώτημα είναι αν ο Διαφωτισμός θα κυριαρχήσει ποτέ στην Ελλάδα, αν η λογική θα αποκτήσει φωνή

Από τον
Αντώνη Αντωνάκο

Θυμάμαι, τη δεκαετία του ’50, τις γιαγιάδες να λένε: «Αλί που τον δέρνουν εκατό και δεν τον δέρνει ο νους του». Ηταν φτωχές, αγράμματες αγρότισσες, ζήτημα είναι αν είχαν φύγει μια φορά από το χωριό τους. Υστερα κονομήσαμε, αγοράσαμε διαμερίσματα και εξοχικά, πήραμε πτυχία, παραχωρήσαμε τις «παρακατιανές» δουλειές στους λαθρομετανάστες, ταξιδέψαμε στον κόσμο και «απελευθερωθήκαμε». «Απελευθερωθήκαμε» από τη «δεσποτεία» της λογικής και της οργανωμένης κοινωνίας. Δεν μας «έδερναν» ούτε ο νους μας ούτε οι νόμοι, γι’ αυτό τελικά η Ελλάδα έγινε η χώρα των «αδέσποτων». Οσο πολλαπλασιάζονταν οι CLK και οι «μπέμπες», οι maisonettes και τα εξοχικά, απαλλαγμένοι από τη «δεσποτεία της ανάγκης», χάναμε το μέτρο (και τα μυαλά μας). Εθισμένοι στον ευδαιμονισμό, μεθυσμένοι από τον ήλιο που θέλαμε «σίγουρα ναι να μεθύσουμε...», επιλέξαμε για κυβερνήτες εκείνους που μας βάραγαν το ντέφι (του λαϊκισμού) για να στροβιλιζόμαστε παραζαλισμένοι Σιληνοί, χωρίς τη «δεσποτεία» του μυαλού και των νόμων.

Καταλάβαμε δάση και παραλίες, ιδιοποιηθήκαμε δημόσια γη, χτίσαμε αυθαίρετα δίχως να πληρώσουμε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές. Η Πολιτεία, φυσικά, επιβράβευσε την παρανομία, παρέχοντας τις υποδομές και νομιμοποιώντας την. Γέμισε ο τόπος επιχειρήσεις στημένες με εύκολα τραπεζικά δάνεια, δίχως μελέτη βιωσιμότητας, σε ήδη κορεσμένους κλάδους, η επιβίωση και η κερδοφορία των οποίων στηρίζονταν στη φοροδιαφυγή και την εισφοροδιαφυγή. Τα «κόκκινα» δάνεια και η χρεοκοπία των Ταμείων επέπεσον επί των κεφαλών δικαίων και αδίκων.

Ανοίξαμε σε κάθε κωμόπολη πανεπιστήμια για να έχουν δουλειά οι καφετέριες και τα εστιατόρια, αδιαφορώντας για το επίπεδο των σπουδών και τις προοπτικές απασχόλησης. Την ίδια ώρα που η ελίτ αναπαράγεται στέλνοντας τα παιδιά της στο Harvard (ή στα LSE, Cambridge, Amherst κ.λπ.), τα παιδιά του «κατώτερου θεού» προετοιμάζονται στα ελληνικά ιδρύματα για... deliveries.

Αφήνουμε τα περιττά (μπάζα, παλιά έπιπλα, οικοδομικά υλικά κ.λπ.) όπου τύχει και διαμαρτυρόμαστε για τη ρύπανση. Οποιος θέλει σκάβει όπου θέλει, κλείνει τις τρύπες όποτε θέλει, αν θέλει και, φυσικά, περιμένουμε τον χειμώνα και τις βροχές για να καθαρίσει ο τόπος. Γέμισε ο τόπος αυτοκίνητα, τα οποία οδηγούμε όπως θέλουμε και παρκάρουμε όπου θέλουμε, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στις συνθήκες ζωής. Ως απόγονοι των Κολοκοτρωναίων, τηρούμε την παράδοση «καβάλα πάμε στην εκκλησιά, καβάλα προσκυνάμε...». Αν ένας αστυνομικός σκοτώσει, καίμε τα πάντα, ενώ όταν οι κουκουλοφόροι καίνε αθώους, σφυρίζουμε αδιάφορα. Αναρωτιόμαστε μήπως είμαστε σκληροί με τον αριστερό εκτελεστή «Λουκά» λησμονώντας τον Μπακογιάννη (αν ήταν θύμα της Χ.Α., θα γινόταν σύμβολο «λαϊκών αγώνων»).

Κάπως έτσι μείναμε δίχως αστυνόμευση, «ελεύθεροι και ωραίοι» στο έλεος κάθε παράνομου και κάθε «τζάμπα μάγκα» Νεοέλληνα, που θεωρεί το θράσος εξυπνάδα. Την ίδια ώρα ανεχόμαστε κάθε διαταραγμένο, που θεωρεί ότι η ανυπακοή στους νόμους είναι υποχρέωση και καθήκον του «ως λαϊκού αγωνιστή».

Κάπως έτσι φτιάξαμε μια απαξιωμένη Πολιτεία με ένα Κοινοβούλιο «περιορισμένης ευθύνης» και «μερικής απασχόλησης». Ενα Κοινοβούλιο που οι βουλευτές δεν δικαιούνται να έχουν άλλη άποψη από εκείνη του αρχηγού και οι οποίοι, χωρίς να διαβάσουν, ψηφίζουν νόμους που δεν πρόκειται να εφαρμοστούν.

Ο κατάλογος με «ιστορίες καθημερινής τρέλας» είναι ατελείωτος. Οπως είναι φυσικό, υπήρξαν και λίγοι «πρωταθλητές ξύπνιοι», όμως τελικά δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι ουσιαστικά «συνένοχοι είμαστε όλοι στην τρέλα». Δεν υπάρχει, όμως, μόνο η «σκοτεινή πλευρά της σελήνης». Υπάρχει και η μειονότητα των πολιτών που καταδυναστεύεται από τους «τζάμπα μάγκες», τους «αδέσποτους», τους «διαταραγμένους», χωρίς ηγεσία απέναντι στον «Μεσαίωνα» που αναδύθηκε μαζί με την ευημερία από τα σπλάχνα της κοινωνίας.

Το ερώτημα είναι αν ο Διαφωτισμός θα κυριαρχήσει ποτέ στην Ελλάδα, αν η λογική θα αποκτήσει φωνή ή θα βυθιζόμαστε ολοένα περισσότερο στην Ανατολή που εμφιλοχωρούσε μέσα μας. Θα πάψει η Ελλάδα να είναι ο «παράδεισος» των «αδέσποτων»; Η Αθηνά θα επιστρέψει ποτέ στη γενέθλια γη της;

*Μαθηματικός, πρώην πρόεδρος ΟΛΜΕ

http://www.dimokratianews.gr/content/80555/i-hora-ton-adespoton

_________________
ΙΔΙΑ ΦΥΛΛΑΤΤΕ-ΕΧΘΡΟΥΣ ΑΜΥΝΟΥ-ΘΝΗΣΚΕ ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΙΔΟΣ\n\n-Δάσκαλε γιατί με διδάσκεις πολεμικές τέχνες και παράλληλα μου μιλάς για ειρήνη; \n-Γιατί καλύτερα να είσαι μαχητής σε κήπο παρά κηπουρός σε μάχη…


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Ημερολόγιο ελαχίστων πιθανοτήτων.....
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 13 Οκτ 2018, 07:20 
Aρθρογράφος
Aρθρογράφος
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 25 Ιουν 2010, 14:10
Δημοσ.: 1458
Thanks:
Thanked:
time στο post
Έκθεση. Θέμα: «Η ομορφότερη χώρα του κόσμου»


Η ομορφότερη χώρα του κόσμου σύντροφοι, είναι η… Δαν(ε)ία.

Η "Δανεία", με "εί", είναι μία κρυφοκομμουνιστική χώρα, στην οποία όταν η μέση αμοιβή ανά εργαζόμενο στον ιδιωτικό τομέα ήταν 19.147 ευρώ, στο Δημόσιο ήταν 26.556 και στα Σοβιέτ των ΔΕΚΟ 40.772!
Που τώρα πια, μετά από 599 μνημόνια, ο ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟΣ μισθός στο τραγικό Δημόσιο για απόφοιτο του Δημοτικού είναι...
53% μεγαλύτερος από τον βασικό στον ιδιωτικό.

Που ο μέσος μισθός στο Δημόσιο «πρέπει» να είναι 36% πάνω από τον μέσο μισθό στον ιδιωτικό και 78,2% πάνω από τον βασικό...

Που κατά τη διάρκεια κρίσης, το 32% των Δημοσίων βγήκε στη σύνταξη σε ηλικία χαμηλότερη των 55 ετών.

Που ενώ χρωστάει σε ό ο ο ο λ ο τον πλανήτη Γη, απελευθερώνει μαγικά τις αποδοχές των επικεφαλής των ΔΕΚΟ ώστε να μπορέσουν να τσεπώσουν τα κομματανθρωπάκια «νομότυπα» 20.000 το μήνα και 200.000 αναδρομικά.

Που μόνο ο φορολογούμενος έχει διαθέσει 10 δις σε 15 χρόνια για την συντεχνία του Φωτόπουλου, του Εκβιαστή με τους Διακόπτες.

Που πριν χρεοκοπήσει, ο 1 στους 4 υπαλλήλους της χώρας ήταν Δημόσιος Υπάλληλος.
Ώσπου χρεοκόπησε… Και τότε… ως διά μαγείας…
…ο 1 στους 6 εν ενεργεία Δημόσιους, έγινε «συνταξιούχος του Δημοσίου», με αποτέλεσμα τώρα πια να έχει σχεδόν τόσους συνταξιούχους του Κράτους όσους και υπαλλήλους. Έχει πλέον σχεδόν ΜΙΣΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ συνταξιούχους του Δημοσίου, όταν το ’07 είχε 378.000, αύξηση 31%, αφού «έτρεχαν» οι ξύστες να «προλάβουν να τα πάρουν» με τις ευλογίες ενός χρεωκοπημένου Κράτους γερόντων.

Που αύξησε τις πρωτογενείς της δαπάνες από τα 30,4 δις που ήταν το 2000 στα 57,9 δις το 2009, δηλαδή 90,5% σε 9 χρόνια και τώρα τις κρατάει στα επίπεδα του ‘07… Στα ίδια δηλαδή επίπεδα, με την περίοδο που ήταν τόσο… large που αύξανε τους μισθούς των Δημοσίων 100% σε 9 μόνο χρόνια.

Που ΥΠΕΡΔΙΠΛΑΣΙΑΖΕ μισθολογικές δαπάνες για θέσεις εργασίας χωρίς κανένα περιεχόμενο και χωρίς να αυξάνεται η παραγωγικότητα της οικονομίας της στο ελάχιστο.

Είναι μία χώρα σε πλήρη αφασία που το ασύδοτο Κράτος, ενώ είναι ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης ακινήτων, δαπανά περισσότερα από 100 εκ. ετησίως σε ενοίκια ώστε να εισπράττουν ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟΙ και να στεγάζονται οι υπεράριθμοι κομματάνθρωποι που ξεκουράζονται σε Υπουργεία και φορείς του Στενού Δημόσιο τομέα εν μέσω κρίσης, περικοπών και χρεοκοπίας.

Που ΤΕΤΡΑΠΛΑΣΙΑΣΕ σε μια δεκαετία τις επιχορηγήσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία και τις πήγε από τα 4,8 δις στα 17,2 δις για να μπορούν να δίνουν αυτά συντάξεις σε 50ρηδες ΔΕΚΟτζήδες και να βγαίνουν τώρα οι «εξυπνότεροι» να σου λένε ότι το Κράτος είναι μικρό.

Που τώρα, σε κάθε 10 ευρώ που δαπανά τα 4,3 πάνε για συντάξεις, ενώ το 2000 πήγαιναν τα 3,1.

Που όποιος έχει πλαστό πτυχίο διορίζεται στο Κράτος και όποιος έχει αληθινό κυνηγιέται από το Κράτος.

Που ο 1 στους 2 χρωστάει στο Κράτος, αλλά ο 1 στους 2 πάλι, εισπράττει από το Κράτος.

Είναι η ΜΟΝΗ χώρα στον πλανήτη Γη που πίστεψε πως μία σπείρα ανεπάγγελτων Υπουργών, θα έφερνε την ανάπτυξη με αλλεπάλληλα χτυπήματα σε εξαθλιωμένους φορολογούμενους και διορισμούς κομματόσκυλων.

Έχει τον εξυπνότερο λαό του κόσμου, έναν λαό που τα ξέρει όλα, πάντα, χωρίς μάλιστα να έχει ανοίξει ΠΟΤΕ του ένα βιβλίο. Οι πολίτες της Δανείας με μία αφοπλιστική αφέλεια, λένε πως οι άλλοι φταίνε για ότι τους συμβαίνει και πως εκείνοι είναι οι εξυπνότεροι όλων, αλλά μου φαίνεται πως τελικά… μάλλον… είναι λίγο… χαζούληδες, αφού τους κοροιδεύουν συνέχεια κάτι γελοίοι και ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΠΑΛΙΟΨΕΥΤΑΡΑΔΕΣ πολιτικοί της κακιάς ώρας…

Η Δανεία δεν έχει καμία σχέση με την χρεωκοπημένη Ελλάδα… Η Δανεία, είναι μία χώρα που… μάλλον, είναι κάπου μακριά. Είναι μία χώρα μικρή που μάλιστα ΔΕΝ έχει σύνορα. Που σίγουρα δεν ανήκει στην Ευρώπη. Που μάλλον ανήκει στην Αφρική. Ή ίσως στην Αυστραλία αφού το ΕΣΥ της κάλυπτε νοσήλια για δάγκωμα από… καγκουρό. Είναι μία μαγική Αριστερόστροφη χώρα που θέσπισε «επίδομα τυφλότητας» σε πεθαμένους… Η Δανεία είναι μία χώρα μωρόπιστη, που γυρνά μονίμως την πλάτη στους ικανούς, τους αφήνει εκτός Βουλής, που παρέχει ηλιθιωδώς στον εαυτό της αμέτρητα διάτρητα «αυτοεξιλεωτικά» άλλοθι αγνοώντας το γεγονός ότι τα κάνει όλα λάθος και που όλοι σχεδόν οι πολίτες της σε μία απαράμιλλη και μονότονη αυτοαθωωτική νιρβάνα, κατηγορούν πάντοτε άλλους για την κατάντιά τους…

https://krasodad.blogspot.com/2018/10/blog-post_12.html

_________________
ΙΔΙΑ ΦΥΛΛΑΤΤΕ-ΕΧΘΡΟΥΣ ΑΜΥΝΟΥ-ΘΝΗΣΚΕ ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΙΔΟΣ\n\n-Δάσκαλε γιατί με διδάσκεις πολεμικές τέχνες και παράλληλα μου μιλάς για ειρήνη; \n-Γιατί καλύτερα να είσαι μαχητής σε κήπο παρά κηπουρός σε μάχη…


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση κατά  
Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 48 δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1, 2, 3, 4, 5, 6

Παραπλήσια θέματα
Το Ημερολόγιο ενός Ηρωα
Δ. Συζήτηση: Ιστορικά θέματα
Συγγραφέας: Διογένης
Απαντησεις: 6
Ημερολόγιο «θανάτου» για την Ορθοδοξία .Το παρασκήνιο με Μπαρόζο και Μασόνους.
Δ. Συζήτηση: O Aντιχριστιανισμός σε όλο του το μεγαλείο
Συγγραφέας: Φιλούμενος
Απαντησεις: 3
Το Νέο Ημερολόγιο είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ?
Δ. Συζήτηση: Οικουμενισμός - Πανθρησκεία
Συγγραφέας: omg
Απαντησεις: 8


Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google [Bot] και 3 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
Powered by phpBB © 2010-2011 phpBB Group.
Violaceous by: Matt
Ευχαριστούμε την ομάδα του phpbbgr.com
All rights reserved. Copyright © 2009-2017 filoumenos.com.

Μετάφραση Jorfan και phpBB2.gr