Αμερικανικό σχέδιο «συνολικής διευθέτησης» Αιγαίου

1
Με ΝΑΤΟϊκή ομπρέλα θα επιβληθεί

συνδιαχείριση στο Αιγαίο!!!

Σχέδιο για συνολική λύση των προβλημάτων στο Αιγαίο (για την ακρίβεια «πλαίσιο συνολικής διευθέτησης», όπως χαρακτηριστικά καταγράφεται σε άτυπο ΝΑΤΟϊκό έγγραφο) προωθεί μέσω ΝΑΤΟϊκών θεσμών η Ουάσιγκτον. Κάτι που, σύμφωνα με πληροφορίες, θα εκδηλωθεί αμέσως μετά τις σημερινές εκλογές, ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Ανεξάρτητα δηλαδή του ποια θα είναι η αυριανή κυβέρνηση της χώρας.
Αυτό επισημαίνεται και σε απόρρητη έκθεση της οποίας αποδέκτης και κοινωνός είναι το υπουργείο Εξωτερικών, ενώ σχετικά με όσα τεκταίνονται, καλά ενημερωμένη διπλωματική πηγή ανέφερε πως:


«Δεν είναι καθόλου άσχετες με αυτές τις αμερικανο-νατοϊκές προθέσεις οι συνεχιζόμενες και κλιμακούμενες τουρκικές προκλήσεις, που σκοπεύουν στο να δημιουργήσουν αφενός κλίμα εκβιαστικών πιέσεων και αφετέρου τετελεσμένα, που θα βαρύνουν στην πλάστιγγα του προωθούμενου συμβιβασμού».


Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε από τις ίδιες πηγές, η Ουάσιγκτον ευνοεί ρυθμίσεις που εδράζονται σε καθεστώς ελληνοτουρκικής συνδιαχειρίσεως συγκεκριμένων ζωνών του Αιγαίου (όλως τυχαίως είναι αυτές στις οποίες έχουν διαπιστωθεί τεράστια κοιτάσματα πετρελαίου), παρεμβάλλοντας και συμμαχικές «στρατηγικές ανάγκες», όπως προκύπτουν «από προβλεπτές εξελίξεις στην Εγγύς Ανατολή και τον Καύκασο» και όπως διαμορφώνονται από νέους σχεδιασμούς.
Δεν είναι άσχετες προς τα πιο πάνω, οι ενέργειες του αμερικανού διοικητή στο Συμμαχικό Αεροπορικό Στρατηγείο της Σμύρνης, οι οποίες σε συγκεκριμένες περιπτώσεις έδωσαν απόλυτη κάλυψη στις τουρκικές προκλητικές παραβιάσεις, εντάσσοντάς τες σε ΝΑΤΟϊκές ασκήσεις. Κάτι που δεν γίνεται για πρώτη φορά. Με τη διαφορά ότι τώρα τέτοιες «νομιμοποιητικές» απόπειρες παρεμβάλλονται στις κατ’ εξακολούθηση σαφώς επιθετικές εξορμήσεις των τουρκικών αεροπορικών σχηματισμών, οι οποίες συνήθως καταλήγουν μέχρι και σε εικονικές βυθίσεις για βομβαρδισμό ελληνικών νησιών.


Πέραν όμως αυτών των αμερικανικών προθέσεων, συνυπάρχουν και πληροφορίες –μέχρι και ενδείξεις- σύμφωνα με τις οποίες:

- Η Άγκυρα επιδιώκει προώθηση δικούς της γενικού σχεδίου λύσεως των Ελληνοτουρκικών, σε όλο τους το φάσμα, θέτοντας:
α. θέμα «τουρκικής μειονότητας» σε Θράκη και Δωδεκάνησα
β. ζητήματα «Αιγαιωτικών διαφορών» (περί γκρίζων –δήθεν- ζωνών, υφαλοκρηπίδα κ.α.) και
γ. θέμα οριστικής ρυθμίσεως του Κυπριακού, παρόλο που αυτό δεν εντάσσεται στις διμερείς διαφορές, τίθεται όμως ως εκβιαστικός μοχλός!




Η Άγκυρα (παίζοντας κυριολεκτικά με όλα τα ζητήματα, στα οποία δεν διστάζει να τεντώνει το σχοινί μέχρι τα άκρα) θα επικαλεσθεί όσον αφορά ειδικά το Αιγαίο –όπως έχουμε αναφερθεί και στο παρελθόν με βάση απόλυτα έγκυρες πηγές- τη Συμφωνία της Μαδρίτης (υπογράφηκε επί κυβερνήσεως Σημίτη και με υπουργό εξωτερικών τον Θεόδωρο Πάγκαλο), στην οποία αναγνωρίζονται ζωτικά συμφέροντα, δηλαδή νόμιμα δικαιώματα της Τουρκίας στο ελληνικό αρχιπέλαγος! Κάτι που αποτελεί αυθαίρετη ερμηνεία, εντούτοις η κυβέρνηση Σημίτη έδωσε λαβή στην Τουρκία να την κάνει σημαία και να την προβάλει και μάλιστα πειστικά προς τους τρίτους (ελλείψει αντιδράσεων από την Ελληνική πλευρά και τους Έλληνες υπουργούς εξωτερικών π.χ. Ντόρα Μπακογιάννη).


Η κατάσταση, όπως προκύπτει από αυτές –αλλά και άλλες πολύ σοβαρότερες πληροφορίες- θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για την Ελλάδα, η οποία και θα βρεθεί κάτω από αδυσώπητες πιέσεις σε περίοδο κατά την οποία θα έχει οξύτατα εσωτερικά προβλήματα, κυρίως οικονομικά, που θα δοκιμάσουν τις αντοχές της, καθιστώντας την πιο ευάλωτη. Και αυτό δεν είναι άσχετο με αυτές τις εξωτερικές παρεμβάσεις σε οτιδήποτε αφορά τα εθνικά της θέματα.


Το υπουργείο Εξωτερικών γνώριζε αυτές τις κινήσεις και τις συμμαχικές προθέσεις, τις οποίες βεβαίως ούτε και η αξιωματική αντιπολίτευση αγνοούσε (πως θα μπορούσε άλλωστε να γίνει αυτό;…) Και οι δύο πλευρές, όμως, παραμέρισαν αυτά τα εθνικά ζητήματα, που αφαιρέθηκαν εντελώς από την προεκλογική ατζέντα και περιορίστηκαν σε κάποιες στιγμιαίες αναφορές (κυρίως ως άλλοθι…) αποφεύγοντας να τονίσουν τους κινδύνους που είναι μπροστά μας.


Πηγή

http://newworldorder-wakeup.blogspot.co ... _1025.html
''...δεν είναι η πάλη ημών εναντίον εις αίμα και σάρκα, αλλ' εναντίον εις τας αρχάς, εναντίον εις τας εξουσίας, εναντίον εις τους κοσμοκράτορας του σκότους του αιώνος τούτου, εναντίον εις τα πνεύματα της πονηρίας εν τοις επουρανίοις''\n[/align]
Απάντηση

Επιστροφή στο “Η εναντίον της Ελλάδος επιβουλή”

cron