Re: Ψηφιακή Ταυτότητα - Το δυστοπικό μέλλον που ετοίμασαν με την συναίνεσή σου!

10
dominique έγραψε: 29 Οκτ 2023, 20:45 Κοίτα η αλήθεια είναι οτι ο άγιος Παϊσιος είπε να μην τρέξουμε να την πάρουμε γιατί δεν θα προλάβουν να την δώσουν.
Οι ψηφιακές ταυτότητες δίνονται καθημερινά. Ωστόσο, το 2026 θα υποχρεωθούμε να πάρουμε τις νέες
Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινάει η διαδικασία έκδοσης των νέων ταυτοτήτων ενώ από τον Αύγουστο του 2026 δεν θα ισχύουν πια οι παλιές ταυτότητες
 
Άρα το "δεν θα προλάβουν" έχει ημερομηνία λήξης το 26
1.Σοφία πάντων κάλλιστον, η δε αμάθεια πάντων κάκιστον
2. ζητεῖτε τὴν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ, καὶ ταῦτα πάντα προστεθήσεται ὑμῖν

Re: Ψηφιακή Ταυτότητα - Το δυστοπικό μέλλον που ετοίμασαν με την συναίνεσή σου!

11
Άμα φτάσουμε στο 26
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !

Re: Ψηφιακή Ταυτότητα - Το δυστοπικό μέλλον που ετοίμασαν με την συναίνεσή σου!

12
θα τα φτάσουμε Dominique, να δούμε αν θα μας προφτάσει ο πόλεμος
_____________________
Προχωράει – με ελληνική σφραγίδα- η ενιαία ευρωπαϊκή ψηφιακή ταυτότητα

Πέμπτη 14/03/2024, 09:15
Μετά την υπερψήφιση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στις 29 Φεβρουαρίου, του κανονισμού για το Ευρωπαϊκό Πορτοφόλι Ψηφιακής Ταυτότητας (EU Digital Wallet), ανοίγει ο δρόμος για τη ψήφιση του προβλεπόμενου νομοθετικού πλαισίου. Το έργο φέρει ελληνική σφραγίδα διότι υλοποιεί, ως επικεφαλής κοινοπρακτικού σχήματος, η Netcompany-Intrasoft από κοινού με τη σουηδική Scytáles.
Μόλις ολοκληρωθεί το έργο που αναπτύσσεται εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα, το ψηφιακό πορτοφόλι θα είναι διαθέσιμο σε  όλους τους πολίτες, στις επιχειρήσεις αλλά και σε όλους όσους διαμένουν σε χώρες της ΕΕ που θέλουν να ταυτοποιηθούν μέσω αυτού ή να παράσχουν επιβεβαίωση ορισμένων προσωπικών τους πληροφοριών.
Όλοι οι χρήστες θα έχουν τον πλήρη έλεγχο των δεδομένων τους, ώστε να αποφασίζουν με ποιον φορέα θέλουν να μοιραστούν ποιο προσωπικό τους δεδομένο και γιατί, ενώ θα μπορούν να χρησιμοποιούν το ψηφιακό πορτοφόλι τόσο για online, όσο και για offline υπηρεσίες στην ΕΕ.
«Tο ευρωπαϊκό όραμα για ένα καινοτόμο, ενιαίο και ασφαλές μέσο ψηφιακής ταυτοποίησης για τους πολίτες είχε διατυπωθεί και πριν από την πανδημία αλλά ήρθε δυναμικά στο προσκήνιο κατά την περίοδο της COVID-19 παίρνοντας τελικά τη μορφή του EU Digital ID Wallet. Ως ανάδοχοι του έργου, για την υλοποίηση αυτού του πολύ φιλόδοξου εγχειρήματος, ηγούμαστε μια ένωσης εταιρειών που στοχεύει αρχικά στην περιγραφή όλων των τεχνικών προδιαγραφών, την αποτύπωση των αναγκών που καλείται το Wallet να καλύψει, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έτσι ώστε να αναπτύξουμε εντέλει ένα software framework (σημ.: κοινός κώδικας) που να επιτρέπει την επιτυχημένη υιοθέτησή του από όλα τα κράτη-μέλη», έχει αναφέρει στην εφημερίδα «Καθημερινή» ο διευθύνων σύμβουλος της Netcompany-Intrasoft Αλέξανδρος Μάνος.
Σύμφωνα με τη Netcompany-Intrasoft που εκτός από την ανάπτυξη του έργου έχει αναλάβει την τεχνική και συμβουλευτική υποστήριξή του, το EU Digital Wallet έχει πολλαπλά οφέλη που έχουν ως εξής:
-Το πορτοφόλι δεν θα λειτουργεί μόνο ως ένα σημείο συγκέντρωσης των εγγράφων ταυτοποίησης, αλλά θα έχει σημαντικές χρήσεις στην καθημερινότητα των πολιτών και των επιχειρήσεων. Μέσο αυτού, οι Ευρωπαίοι θα μπορούν να ανοίγουν τραπεζικούς λογαριασμούς, να πραγματοποιούν πληρωμές και να διατηρούν ψηφιακά έγγραφα, όπως άδειες οδήγησης, ιατρικές συνταγές, επαγγελματικά πιστοποιητικά ή ταξιδιωτικά εισιτήρια.
-Μολονότι η χρήση του δεν θα είναι υποχρεωτική για τους πολίτες, η αποδοχή του πορτοφολιού θα είναι υποχρεωτική για τους ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε κάθε χρήστης να εξυπηρετείται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο εντός των ευρωπαϊκών συνόρων. Αυτό ισχύει, για παράδειγμα, για ταυτοποίηση σε ταξίδια εντός της ΕΕ σε αεροδρόμια/ξενοδοχεία, για ενοικίαση αυτοκινήτων, για την πραγματοποίηση πληρωμών, για το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών και για περιπτώσεις χρήσης στους τομείς των μεταφορών, της ενέργειας, της κοινωνικής ασφάλισης, της υγείας, της εκπαίδευσης, των τηλεπικοινωνιών κ.ά. για όλους τους πολίτες, ανεξάρτητα από τη χώρα στην οποία θα βρίσκονται. Η υποχρέωση αναγνώρισης του πορτοφολιού για σκοπούς επαλήθευσης ταυτότητας θα ισχύει επίσης για τις πολύ μεγάλες πλατφόρμες, όπως για παράδειγμα αυτές της Meta, της Amazon, της Apple, της Booking.com και του Tik Tok.
– Το πορτοφόλι θα σέβεται πλήρως την επιλογή του χρήστη όσον αφορά τον διαμοιρασμό των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, θα προσφέρει τον υψηλότερο βαθμό ασφάλειας που πιστοποιείται, και τα σχετικά μέρη του κώδικά του θα δημοσιεύονται σε ανοιχτές πηγές και θα «τεστάρονται» σε μεγάλα διευρωπαϊκά πιλοτικά έργα με σκοπό τη μεγιστοποίηση της διασφάλισης καλής και ασφαλούς λειτουργίας. Στο πλαίσιο αυτό, το πορτοφόλι θα περιέχει πίνακα όλων των συναλλαγών στις οποίες έχει πρόσβαση ο κάτοχός του, θα παρέχει τη δυνατότητα αναφοράς εικαζόμενων παραβιάσεων της προστασίας των δεδομένων και θα επιτρέπει την αλληλεπίδραση μεταξύ πορτοφολιών.

https://www.moneyreview.gr/business-and ... taytotita/
1.Σοφία πάντων κάλλιστον, η δε αμάθεια πάντων κάκιστον
2. ζητεῖτε τὴν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ, καὶ ταῦτα πάντα προστεθήσεται ὑμῖν
Απάντηση

Επιστροφή στο “Τα βιντεάκια μας”

cron