Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Χωρίς την υποχρέωση να καταθέτουν σχέδια πτήσης θα μπορούν πλέον να πετούν στο Αιγαίο τα τουρκικά μαχητικά λόγω της εγκληματικής αδράνειας του υπουργείου Εξωτερικών.

Tης Κύρας Αδάμ

Η πρόταση για την κατάργηση της κατάθεσης των σχεδίων πτήσεων στο Αιγαίο, δηλαδή της έγκρισης των ανεξέλεγτων τουρκικών πτήσεων στο Αιγαίο, εγκρίθηκε τον Μάιο στον αρμόδιο διεθνή Οργανισμό ICAO, με βάση την ήδη κατατεθειμένη στο Οργανισμό πρόταση της Τουρκίας. Η Αθήνα μόνον εκ των υστέρων -και επομένως χωρίς αποτέλεσμα και αντίκρισμα- επιχείρησε να... ξαναλλάξει τη θέση της και να θέσει εκ νέου «αντίρρηση» στην πρόταση για κατάργηση των σχεδίων πτήσεων στο Αιγαίο. Οι κινήσεις όμως έγιναν κατόπιν εορτής, και επομένως στην πράξη η Ελλάδα έχει εγκρίνει πλέον τις ανεξέλεγκτες τουρκικές πτήσεις στο Αιγαίο (σ.σ. αναλυτικά δημοσιεύματα στην «Κυριακάτικη "Ε"»). Συγκεκριμένα στις 17 Δεκεμβρίου 2009, ο ICAO κυκλοφόρησε τις τροποποιήσεις των κανονισμών του, (μεταξύ των οποίων και την τουρκική πρόταση για κατάργηση της κατάθεσης των σχεδίων πτήσεων στο Αιγαίο), ανάμεσα στα μέλη του Οργανισμού για έγκριση. Στη σχετική επιστολή που έστειλε ο ICAO και στην Αθήνα, επισημαίνεται δύο φορες, με μαύρα τονισμένα γράμματα, ότι οποιαδήποτε διαφοροποίηση θα έπρεπε να έχει φτάσει στον Οργανισμό μέχρι τις 15 Ιανουαρίου, τελική ημερομηνία.

Στις αρχές Ιανουρίου 2010 έγινε και νέα σύσκεψη ανάμεσα στο ΥΠΕΞ, το ΥΕΘΑ και την ΥΠΑ του υπουργείου Μεταφορών. Σύμφωνα με τα πρακτικά της σύσκεψης συμφωνήθηκε να ...ξαναλλάξει η θέση της χώρας, και από την απλή «επιφύλαξη» στην οποία είχαν επιμείνει τα υπουργεία Εξωτερικών και η ΥΠΑ, να επανέλθει η προηγούμενη σκληρότερη θέση της «αντίρρησης» όπως αυτή είχε διαμορφωθεί από το 2008. Ομως, σύμφωνα πάντα με τα επίσημα πρακτικά, διαπιστώθηκε μεταξύ των μελών της σύσκεψης... μερική άγνοια της διαδικασίας που ακολουθεί ο ICAO για την έγκριση των προτάσεων τροποποιήσεων των κανονισμών του. Ετσι ζητήθηκε η γνώμη του πρέσβη στο Μόντρεαλ και εκπροσώπου της Ελλάδας στον ICAO, ο οποίος εξήγησε ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται μόνον με τις ψήφους των 2/3 των μελών. Ή, με άλλα λογια, θα χρειαζόνταν οι ψήφοι των 2/3 για να μπορέσει πλέον η Ελλάδα να στηρίξει την αντίρρησή της στην πρόταση για κατάργηση των σχεδίων πτήσεων στο Αιγαίο. Τέτοια περίπτωση πλέον δεν υπήρχε...

Κατόπιν όλων αυτών και ενώ ήταν γνωστό σε όλους ότι η τελική ημερομηνία στον ICAO για οποιαδήποτε αλλαγή θέσης ήταν η 15η Ιανουαρίου, το ΥΠΕΞ αποφάσισε να στείλει τη «φρέσκια» αντίρρησή του μόνον 7 ημέρες μετά τη λήξη της προθεσμίας, δηλαδή στις 22 Ιανουαρίου, επιφορτίζοντας την ΥΠΑ να στείλει το «άσφαιρο» εγγραφο. Με αλλα λόγια, το ΥΠΕΞ επιχείρησε να αναστήσει «τον πεθαμένο» με «εγχείρηση», 7 ημέρες μετά τον θάνατό του... Και επομένως το Αιγαίο «τετέλεσται» τον Μάιο.

H απάντηση του ΥΠΕΞ
Απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση σχετικά με δημοσιεύματα περί δήθεν συναίνεσης της χώρας μας σε άρση της υποχρέωσης υποβολής σχεδίων πτήσεων στα πλαίσια του ICAO, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρ. Δελαβέκουρας σημείωσε ότι: "Είναι απολύτως ανακριβή τα περί δήθεν αλλαγής των διεθνών κανόνων εναερίας κυκλοφορίας του ICAO και δη με συναίνεση της χώρας μας. Καμία τροποποίηση δε έχει επέλθει στη Σύμβαση του Σικάγο και στα Παραρτήματά της, όπου στηρίζεται η ελληνική απαίτηση για υποβολή σχεδίων πτήσεως από όλα τα αεροσκάφη που εισέρχονται στο FIR Αθηνών".

http://strategy-geopolitics4.blogspot.com/

    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΑΝ-13 ΚΑΙ ΤΟ 666

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ

 

Μη φοβού, αγωνίζου, θάρρος και ανδρείαν οπλίσου, έχομεν Ιησούν στρατηγόν, που οδηγεί το στράτευμά μας εις την ένδοξον νίκην! Μη δειλιάζης καθόλου, η δειλία προέρχεται εκ του πονηρού, όπως μας αφοπλίση και μας πιάση αιχμαλώτους. Έχε τας ελπίδας σου εις Εκείνον, όπου είπε: «Ου μη σε ανώ, ουδ’ ου μη σε εγκαταλίπω» (Εβρ. 13,5). Δεν θα μας αφήση να πειρασθώμεν περισσότερον των δυνάμεών μας.

 

Εφραιμ Φιλοθείτης

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα