Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

 

 

Σκόπια- Καμπέρα.

 

Η σκοπιανή τηλεόραση Σίτελ αναφέρει, σήμερα, ότι  ακυρώθηκε ο όρος «Σλαβο-μακεδονικός» και «Σλαβο- Μακεδόνας», που επί 18 χρόνια ονομάζονταν, έτσι, οι  ‘Μακεδόνες’ της διασποράς.

Σε όλες τις κρατικές υπηρεσίες και στις επίσημες μεταφράσεις  επανήλθε ο όρος ‘μακεδονικός’  και το Υπουργείο Εξωτερικών κατήργησε του οδηγία του 1994 περί «Σλαβο- μακεδονικός»

Αυτό σημαίνει- σύμφωνα με το σκοπιανό κανάλι- ότι έγινε επίσημη αναγνώριση της ‘μακεδονικής’ κοινότητας και ταυτότητας, σύμφωνα με την αυστραλιανή – σκοπιανή Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που επί πολλά χρόνια ασκούσε πιέσεις για την απόσυρση της επίμαχης απόφασης.

 

«Όταν εισήχθη η οδηγία του ’94, για κάποιο  χρονικό διάστημα όλοι οι κρατικοί φορείς και οι υπηρεσίες μας αποκαλούσαν ‘Σλαβομακεδόνες’, μετά από επέμβαση των Ελλήνων που ήταν πιο ισχυροί και πιο οργανωμένοι.

Τώρα καταφέραμε να αποκλείσουμε αυτή τη χρήση, η οποία πρέπει να ακυρωθεί, και για εμάς  το έργο αυτό έχει ολοκληρωθεί. Είμαστε και πάλι ‘Μακεδόνες’ και τα διάφορα υπουργεία χρησιμοποιούν τον όρο ‘μακεδονικός’- μακεντόνσκι, δήλωσε στο Σίτελ ο Κρις Ποπόφ, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της μακεντόσκιοτ-‘μακεδονικής’ επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Μάλιστα, ο σκοπιανός πρόεδρος Γκιόργκι Ίβανοφ εξέφρασε την ικανοποίησή του και συνεχάρη την κοινότητα των Σλαβομακεδόνων για την απόφαση  αυτής της Αυστραλίας.

Η Επιτροπή αναμένει ότι η ελληνική διασπορά  θα αντιδράσει στην παρούσα απόφαση. Σύμφωνα με τον Ποπόφ, οι Έλληνες θα απαιτήσουν πιθανώς μια νέα οδηγία, προκειμένου να γίνει διάκριση μεταξύ των ‘Μακεδόνων’ που είναι από τα Σκόπια και εκείνων που είναι από την Ελλάδα.

Ωστόσο ο Ποπόφ εξέφρασε τη δυσπιστία του, αν η αυστραλιανή κυβέρνηση θα υποκύψει σε αυτές τις απαιτήσεις.

Οι Σκοπιανοί ζητούν -σύμφωνα με το πνεύμα της παρούσας απόφασης- η Αυστραλία, να σταματήσει και τη χρήση της προσωρινής αναφοράς- FYROM, και αυτό θα αποτελούσε  ένα πρώτο βήμα για την αναγνώριση του συνταγματικού ονόματος των Σκοπίων, ωστόσο επίσημες ανακοινώσεις από τις αρχές της Αυστραλίας  δεν υπάρχουν, επισημαίνει το Σίτελ.

echedoros

    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου
«
»

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα