Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Ανακοίνωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εξέδωσε το «Ουράνιο Τόξο», η αλυτρωτική και αυτοαποκαλούμενη ως «μακεδονική» οργάνωση που δραστηριοποιείται στη Φλώρινα και υποστηρίζει πως τα μέλη της… ένδοξοι απόγονοι του Μεγαλέξανδρου και του Φιλίππου υποφέρουν, διότι η Ελλάδα καταπατά το δικαίωμά τους στον… αυτοπροσδιορισμό! Όπως αναφέρουν, η επίκληση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε καιρό οικονομικής κρίσης δεν είναι πολυτέλεια, καθώς, όπως λένε, το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν συνδέεται με την οικονομία, αλλά «είναι θέμα λήψης μέτρων, αποφάσεων και εφαρμογής τους από κάθε κυβέρνηση και δεν έχουν οικονομικό κόστος».

 

 

«Το να έχεις ελευθερία έκφρασης στη μητρική σου γλώσσα, το να ενισχύεις την πολιτική πολυφωνία και την ισοτιμία δεν στοιχίζει», συνεχίζουν οι… αυτό-προσδιοριζόμενοι ως απόγονοι του μέγα Μακεδόνα στρατηλάτη! Επιπλέον, το δικαίωμα σου να αναγνωρίσεις ένα Σύλλογο, τη «Στέγη Μακεδονικού Πολιτισμού» εδώ και είκοσι χρόνια με την πολιτεία να σου στερεί αυτό δεν κοστίζει. Αντιθέτως, η απαγόρευση αναγνώρισης του Συλλόγου είχε και έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχει ένας διαρκής δικαστικός αγώνας τον οποίο χάνει συνεχώς το κράτος μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και αυτό κοστίζει σε όλους μας».

Το παραλήρημα συνεχίζεται και με αναφορές στο ιδίωμα το οποίο μιλούν που χρησιμοποιήθηκε και αυτό στην προσπάθεια κατασκευής εθνικής ταυτότητας: «Το να μαθαίνει ένα παιδί τη μητρική του γλώσσα σωστά μέσα από το κρατικό εκπαιδευτικό σύστημα όπου αυτή ομιλιέται είναι ανθρώπινο δικαίωμα, και εκτός αυτού οι γονείς του είναι φορολογούμενοι πολίτες με υποχρεώσεις αλλά και με δικαιώματα. Τα παιδιά σήμερα μαθαίνουν αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά μέσα στο σχολείο αλλά δεν έχουν το δικαίωμα να μάθουν τη ‘Μακεδονική’ γλώσσα που ακούν καθημερινά στα σπίτια τους από τους γονείς τους».

Ειδική αναφορά κάνουν στο αίτημα επιστροφής στην Ελλάδα των «Μακεδόνων πολιτικών προσφύγων»: «Το να επιτραπεί να επιστρέψουν οι Μακεδόνες πολιτικοί πρόσφυγες του εμφύλιου πολέμου στον τόπο που γεννήθηκαν, στο σπίτι τους χωρίς εμπόδια και εξευτελισμούς στα σύνορα της χώρας μας δεν κοστίζει». Εν κατακλείδι, προσθέτουν πως «υπάρχουν και άλλες διακρίσεις κατά των εθνικά Μακεδόνων που θα μπορούσαν να αναφερθούν σε αυτό το κείμενο, όμως το ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα πρέπει να συνοψίζεται στην καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας και όλων των άλλων μορφών διακρίσεων (εθνότητα, θρησκεία, φύλο, αναπηρία, σεξουαλικό προσανατολισμό)».

Και καταλήγει η ανακοίνωση του «Γραφείου Τύπου»: «Η πολιτεία θα πρέπει να προωθεί τον κοινωνικό πλουραλισμό και την ισότητα όλων των πολιτών της, μέσω αυτών θα υπάρξει ανάπτυξη κοινωνική και οικονομική για όλα τα μέλη της κοινωνίας».

Πηγή

    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου
«
»

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα