Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

 

 

 

Του Ιωάννη Μιχαλέτου 

"Σκόπια: Ομάδα κατασκόπων φέρονται να συνδέονται με ελληνικές μυστικές υπηρεσίες" "Ομάδα 22 ατόμων, είναι ύποπτα για κατασκοπεία και για υποτιθέμενη πώληση πληροφοριών υψηλής ασφαλείας σε ξένες υπηρεσίες." "Οι υπόνοιες στρέφονται προς τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες γιατί σύμφωνα με ένα από τους επικεφαλής της ομάδας των ‘κατασκόπων’ πραγματοποιούσε τακτικές συναντήσεις με ξένες υπηρεσίες στον ελλαδικό χώρο. Ως σύνδεσμος αναφέρεται ένας πρώην αξιωματούχος της υπηρεσίας πληροφοριών των Σκοπίων, είναι επίσης γνωστός ως αδελφός του εισαγγελέα για τη διερεύνηση μιας ποινικής υπόθεσης «Likuidimi». Σύμφωνα με τις έρευνες της αστυνομίας,  ο πρώην κατάσκοπος του νοτιοσλαβικού κράτους είχε αρκετές συναντήσεις με ξένους πράκτορες σε τουριστικό θέρετρο της Χαλκιδικής. Παρείχε πληροφορίες, έγγραφα και υλικά τα οποία πωλούσε και αυτά αναφέρονταν σε ονόματα δημόσιων προσώπων που συνδέονταν με κρατικές και θεσμικές εκδηλώσεις που γίνονταν στα Σκόπια. Στη δράση της σκοπιανής αστυνομίας συνελήφθησαν 17 άτομα χθες, ενώ οι υπόλοιποι αναζητούνται και μεταξύ αυτών είναι και ο δημοσιογράφος Ζόραν Μποζινόβσκι. Ανεπίσημα αναφέρονται οι συλλήψεις του Μάριαν Ματζόφσκι, επικεφαλής του γραφείου  του προέδρου του Κοινοβουλίου, Τράικο Βελιανόφσκι, ο οποίος ήταν  και μέλος ενός οργανισμού για ξέπλυμα χρήματος, ο Βάνε Τσβετάνοφ, πρώην αξιωματικός των δυνάμεων ασφαλείας που συμμετείχε στη σύγκρουση του 2001, ο Γκόραν Στόϊκοφ, δημοσιογράφος, ο Ζόραν Μποζινόβσκι δημοσιογράφος, ο Άσε Ντιμέφσκι, πρώην υπάλληλος της Αντικατασκοπείας και άλλα ονόματα ανθρώπων που είναι υπάλληλοι στο υπουργείο Εσωτερικών, Άμυνας και άλλους τομείς.  Σύμφωνα με το δημοσίευμα η ομάδα λειτουργούσε ως παράλληλη μυστική υπηρεσία".

 
ΣΗΜΕΙΩΣΗ RIMSE: 

Την παρούσα περίοδο το Νότιοσλαβικό κράτος των Σκοπίων και ειδικότερα η κυβέρνηση Γκρουέβσκι βρίσκεται σε δυσχερή θέση καθώς καταρρέει η τοπική οικονομία ενώ οι Ελληνικές θέσεις επί του ζητήματος του ονόματος βαθμιαία επικρατούν στη διεθνή κοινότητα. Παραλλήλως σε κρίσιμο επίπεδο βρίσκονται και οι συνομιλίες με τον διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς ενώ το Αλβανικό στοιχείο στα Δυτικά Βαλκάνια έχει πλήρως στοχοποιήσει τα Σκόπια (αλλά και το Μαυροβούνιο και εμμέσως την Ελλάδα).

Περαιτέρω η διακυβέρνηση των ΗΠΑ, διάκειται μάλλον ουδέτερη-αρνητική ως προς τον Γκρουέφσκι ενώ οι περισσότερες χώρες της ΕΕ τον έχουν εγκαταλείψει ως πολιτική προσωπικότητα.

Υπό αυτές τις συνθήκες μια προβοκάτσια ολκής στήνεται από τα Σκόπια εις βάρος της Ελλάδος με σκοπό να "ανυψωθεί" το πολιτικό προφίλ του Γρουέφσκι, αλλά και να τορπιλιστούν οι συνομιλίες για το ζήτημα του ονόματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πλειονότητα των ονομάτων που κατηγορούνται για κατασκοπεία είναι πρώην στελέχη της υπηρεσίας πληροφοριών των Σκοπίων οι οποίοι είχαν απολυθεί για πολιτικούς - κομματικούς λόγους τα προηγούμενα έτη. Επιπλέον τα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων βασιζόμενα σε κυβερνητικές διαρροές, υποστηρίζουν ότι οι Σκοπιανοί πράκτορες είχαν ως ένα από τους κύριους σκοπούς τους να "συνδέσουν" τις Ελληνικές υπηρεσίες πληροφοριών με τις Σκοπιανές Ισλαμικές κοινότητες. Είναι η τρίτη φορά σε τρία χρόνια που ο κρατικός μηχανισμός των Σκοπίων προσπαθεί προβοκατόρικα να συνδέσει τους Ισλαμιστές στη χώρα αυτή με την Ελλάδα, υπονοώντας σαφέστατα ότι οι αποσταθεροποιητικές κινήσεις των Ισλαμιστών προκαλούνται από την Αθήνα, τη στιγμή που είναι επιβεβαιωμένο από αξιόπιστες πηγές και έρευνες -που έχουν αναφερθεί και στο παρόν ιστοχώρο- ότι οι εξτρεμιστές Ισλαμιστές στη ΠΓΔΜ ελέγχονται από την μία πλευρά από τη Σαουδική Αραβία (Γουαχαμπιστές) και από την άλλη από το Κατάρ (Μουσουλμανική Αδελφότητα) ενώ το Τουρκικό-Ισλάμ έχει εισχωρήσει για τα καλά στα Σκόπια έχοντας δημιουργήσει εντυπωσιακή υποδομή με τη βοήθεια ΜΚΟ και του Τουρκικού ΥΠΕΞ. 

Τέλος, το γεγονός ότι επί εβδομάδες είχε προαναγγελθεί η σύλληψη "κατασκόπων" που συνδέονται με την Ελλάδα, επιπροσθέτως ενδυναμώνει την άποψη περί προβοκάτσιας κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με τον Νίμιτς και ορισμένων άλλων Ελληνικών πρωτοβουλιών που συνδέονται με Βαλκανικά θέματα. 

Ειδικό τμήμα

Ονόματα και περιγραφές των συλληφθέντων (Αγγλικά)

 
 
 
Marian Efremov (52) from Skopje, former employee of the Intelligence Agency  
 
 
Ihxet Abdi (55) from Skopje, employee Intelligence Agency
 
 
Alex Angelovski (46) from Skopje, employee Intelligence Agency
 
 
Zoran Kostadinovski (48) from Skopje, employee MI - Directorate for security and counterintelligence
 
 
Miroslav Zafirovski (44) from Kumanovo, a former employee of the Army
 
 
Boris Perko (52) from Veles
 
 
Blagoja Cvetanovski (49) from Skopje, an employee at the Ministry of Defence 
 
 
 
Zoran Bozinovski (47) from Kumanovo, a journalist by profession with current residence in Serbia, the owner of the electronic medium Burevesnik
 
Mico Naskovska (41) from Kumanovo, currently living in Skopje
Jane Mladenovski (38) of Kriva 
Goran Stojkov (43) from Skopje, former employee of the Interior Ministry as police 
Gen. Marjan Madzovski (45) from Skopje Head of Cabinet of the President of the Assembly
Slobodan Miloshevski (40) from Skopje
Vladimir Popov (35) from Skopje, an employee in the State Archives
Vane Tsvetanov (35) from Skopje
Former director of the Financial Intelligence Dinevski Alexander (54) 
From Skopje Aleksandar Vucinic (58) 
From Skopje Tsvetan Damjanovski (57) 
From Skopje, former employee of the Ministry, now retired, Petrovski (56) 
From Skopje, former employee of the Ministry of Interior - now retired 
Tose Koshkinovski (54) from Skopje, an employee at the Ministry of Defense 


Πηγή: R.I.M.S.E

Πηγή

    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου
«
»

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα