Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Του Χρήστου Καπούτση

Την ένταξη της FYROM στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε., απαιτούν οι Ευρωπαίοι.

Πρωτοφανή και μάλλον μεθοδευόμενη φραστική επίθεση , τουλάχιστον αήθη για τα ευρωπαϊκά διπλωματικά δεδομένα , δέχτηκε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στο  πρόσφατο    Συμβούλιων Γενικών Υποθέσεων (υπουργοί εξωτερικών της Ε.Ε.),  σχετικά με τα Σκόπια. Οι υπουργοί εξωτερικών της Γερμανίας, της Ολλανδίας   και της Αυστρίας,

 Κατηγόρησαν  ευθέως τη Ελλάδα , για την επικίνδυνη πολιτική αστάθεια που υπάρχει στη FYROM! Υποστήριξαν,  ότι το «βέτο» της Ελλάδας στην προοπτική ένταξης της FYROM στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε., με το Συνταγματικό της όνομα «Μακεδονία»,  έχει δημιουργήσει σοβαρά εσωτερικά προβλήματα σε αυτό το κράτος, με κορυφαίο την αναβολή των Βουλευτικών εκλογών,  που είχαν οριστεί για τις 5 Ιούνιου, προβλήματα πολιτικής αστάθειας, που όμως διαχέονται στα κεντροδυτικά βαλκάνια,  αφού σχετίζονται με εθνικιστικά και αλυτρωτικά μειονοτικά αιτήματα. Οι ευρωπαίοι υπουργοί εξωτερικών υποστήριξαν,  ότι η εμμονή της Ελλάδας στο θέμα  της ονομασίας των Σκοπίων, είναι αντιπαραγωγική , δεν είναι συμβατή με τις ευρωπαϊκές  αρχές και αξίες, και κυρίως, έχει παγιδεύσει τις χώρες της Ε.Ε. , που μόνο  για λόγους αλληλεγγύης προς την Ελλάδα, δεν  έχουν αναγνωρίσει ακόμη  τη FYROM με το άνομα «ΜΑΚΕΔΟΝΊΑ», όπως έχουν πράξει 134 κράτη- μέλη του ΟΗΕ μεταξύ αυτών οι ΗΠΑ, η Κίνα και η Ρωσία,  και κυρίως, δεν έχουν ξεκινήσει οι προβλεπόμενες  διαδικασίες για την ένταξη της π.Γ.Δ. Μακεδονίας  στην Ε.Ε. 

Στην παρέμβασή του  ο ΥΠΕΞ Ν. Κότζιας  απάντησε στους 28 υπουργούς εξωτερικών της Ε.Ε.,  στο επιχείρημα ότι εάν δεν χρησιμοποιούσαμε , ως Ελλάδα, το βέτο μας έναντι της fYROM, σήμερα, το  κράτος αυτό δεν θα είχε προβλήματα. Ο Ν. Κοτζιάς, εξήγησε,  «ότι το κεντρικό πρόβλημα της fYROM είναι το γεγονός ότι έχει έλλειψη δημοκρατικής κουλτούρας διαλόγου και αυτή η έλλειψη δημοκρατικής κουλτούρας διαλόγου οφείλεται στη στάση ορισμένων «φίλων» αυτής της χώρας που την εκπαίδευσαν με τρόπο που να μην είναι σε θέση η ηγεσία της να κάνει και ορισμένους εσωτερικούς συμβιβασμούς και εσωτερικές δημοκρατικές πρακτικές. ρίχνετε τα βάρη στην Ελλάδα, στο τέλος αυτές οι ηγεσίες της γείτονος μας δεν θα είναι σε θέση να κάνουν εσωτερικούς συμβιβασμούς που είναι αναγκαίοι για να αναπτυχθεί η Δημοκρατία.»

Όμως είναι γνωστό, ανώτατοι Κυβερνητικοί αξιωματούχοι ισχυρών κρατών της Ε.Ε. , όπως η Γερμανίδα Καγκελάριος Α. Μεργκελ, στις επίσημες επισκέψεις τους στα Σκόπια, επισημαίνουν την αναγκαιότητα ένταξης του κράτους στην Ε.Ε., αποφεύγοντας συστηματικά  να κάνουν την παραμικρή αναφορά στο θέμα του ονόματος και τι αυτό σηματοδοτεί για την Ελλάδα και τη Βουλγαρία.

Μετά την ολοκλήρωση της Συνεδρίασης του  Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων, ο ΥΠΕΞ Ν. Κοτζιάς ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους για τη συζήτηση που έγινε  στο  ΣΓΥ της Ε.Ε., σχετικά με τα Σκόπια, είπε: «Τους υπενθύμισα ότι πέρσι, ακριβώς, στο ίδιο Συμβούλιο, τον Ιούνιο του 2015, τους είχα υπογραμμίσει ότι υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα με τη FYROM. Η χώρα δεν έχει ακόμη αποκτήσει νοοτροπία δημοκρατικού διαλόγου και συναίνεσης  στις  διεθνείς επαφές της.  Οι πραγματικοί φίλοι της σταθερότητας αυτής της χώρας είναι χώρες όπως η Ελλάδα και η Βουλγαρία και τους επανέλαβα, αυτό που λέω, ότι η δημιουργία αυτού του κράτους είναι ένα πραγματικό γεγονός που πρέπει κανείς θετικά να το αντικρίζει. Αλλά το όνομα το οποίο έχει και ο αλυτρωτισμός που υποκρύπτεται, είναι αρνητικά στοιχεία.»

Οι περισσότεροι Υπουργοί Εξωτερικών της Ε.Ε. , άρα και οι Κυβερνήσεις τους, δεν συμμερίζονται τις ανησυχίες  της Ελλάδας, ότι το όνομα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»,   υποκρύπτει αλυτρωτικά και αποσχιστικά αιτήματα.   Επίσης δεν αξιολογούν την εμφανή προσπάθεια των  εθνικιστικών κύκλων της Κυβέρνησης του Ν. Γκρουέφσκι,  παραχάραξης της ιστορίας μέσω της καπηλείας του ονόματος ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Και όμως, θα άλλαζαν άποψη , αν είχαν την αναγκαία πολιτική βούληση, να μάθαιναν ότι, στα σχολικά  βιβλία ,στα επιστημονικά  εγχειρίδια και στις   εκδόσεις της Ακαδημίας της π.Γ.Δ.Μακεδονίας, διδάσκετε  ότι ένα κομμάτι -το μεγαλύτερο-της Μακεδονίας,  της Ελληνικής Μακεδονίας τέλει υπό ελληνική κατοχή!  Άραγε, η διδασκαλία σε όλα επίπεδα περί «Αιγαιατικής Μακεδονίας»  δεν υποκρύπτει,  έστω για προπαγανδιστικούς λόγους και εδαφικό ζήτημα;  Και ακόμη,  αυτά τα γεγονότα  είναι συμβατά  με τον πολιτικό  πολιτισμό και της δημοκρατικές ευαισθησίες της Ε.Ε.;

Κυρίως όμως,  οι ευρωπαίοι εταίροι μας δεν αξιολόγησαν ,   όπως θα έπρεπε,  την υποχώρηση της Ελλάδας από την απόφαση «ούτε Μακεδονία ούτε παράγωγά της» (απόφαση των πολιτικών αρχηγών υπό την προεδρία του τότε προέδρου της Δημοκρατίας του Μακεδόνα Κ. Καραμανλή) με   τη σημερινή πολιτική θέση «σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό που να ισχύει έναντι όλων» που είναι και η θέση όλων σχεδόν των ελληνικών Κυβερνήσεων και των πολιτικών κομμάτων (πλην ΚΚΕ ,  ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ και  ΑΝΕΛ).

Militaire.gr

    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου
«
»

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα