Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Για άλλη μια φορά η Τουρκία καταφεύγει, στη γνωστή τακτική των «ανέξοδων» και χωρίς «αντίκρισμα» απειλών, αυτή τη φορά κατά των εταιρειών που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη διεξαγωγή ερευνών εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Συγκεκριμένα, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ζήτησε, από τις χώρες και τις πετρελαϊκές εταιρείες που συμμετέχουν στις διαδικασίες των προσφορών, «να αποσυρθούν από κάθε δραστηριότητα σε αυτήν την θαλάσσια περιοχή», εξ αιτίας, των συνεχιζόμενων διαφωνιών οι οποίες υπάρχουν και έχουν σχέση με την επίλυση του Κυπριακού, καταλήγοντας σε “ευγενική εντολή-παρότρυνση”, να αποσύρουν τις προσφορές τους, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του.
Το τουρκικό υπουργείο με περισσή θρασύτητα, δήλωσε λέγοντας, ότι οι εν λόγω εταιρείες (οι οποίες θα συμμετέχουν στην διαδικασία προσφορών εκδήλωσης ενδιαφέροντος διεξαγωγής ερευνών εντός της Κυπριακής ΑΟΖ), θα θεωρηθούν υπεύθυνες για τις εντάσεις οι οποίες μπορεί (!!!), να κλιμακωθούν στην περιοχή εάν συνεργαστούν με την κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, «παραβιάζοντας τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων».

Προσθέτοντας, ότι αποκλείονται δια παντός και δεν θα συμπεριληφθούν οι προαναφερόμενες εταιρείες, οι οποίες συνεργάζονται με την ελληνοκυπριακή κυβέρνηση, σε μελλοντικά ενεργειακά έργα στην Τουρκία».

Θυμάται κανείς άραγε, το πρωτοσέλιδο των aegeantimes της 14ης Δεκεμβρίου 2011, με τίτλο «Ποιοι κρατάνε τα τύμπανα του πολέμου;;;»
http://www.aegeantimes.gr/article.asp?id=39852&type=1
Το πρώτο από τα τρία άρθρα μια σειράς που αναδείκνυαν την πραγματική υπόσταση του εχθρού; H τριάδα αυτή των άρθρων, είχε απίστευτη διάδοση στο διαδίκτυο, ενώ παραλλαγές της, γέμισαν αργότερα το διαδίκτυο και μάλιστα μεταφρασμένες σε αρκετές γλώσσες. Η απάντηση σε αυτά τα τρία άρθρα, ήρθε τέσσερις μήνες μετά και μάλιστα δια στόματος Μπαρακ Ομπάμα, ο οποίος σε μια δήλωση-απάντηση στα δημοσιεύματα αυτά, είπε ξεκάθαρα προς τους λαούς της Μεσογείου : «Δεν κρατάω εγώ τα τύμπανα του πολέμου»!
http://www.tovima.gr/world/article/?aid=447196

Η Τουρκία, δεν έλαβε το μήνυμα αυτό του Ομπάμα, ο οποίος διαχωρίζει την πολιτική του, από τις προσταγές της Goldman Sachs και όσων άλλων προωθούν το χάος στο Αιγαίο, στη Μεσόγειο και στην Μέση Ανατολή!

Επίσης, σοβαρό επεισόδιο είχαμε προχθές στα ανοικτά της νήσου Ψερίμου, το οποίο, χάρη στην ψυχραιμία που επέδειξαν, το Πολεμικό Ναυτικό και ομάδα Ελλήνων καταδρομέων, δεν εξελίχθηκε σε "θερμό".

Τουρκικό σκάφος της Ακτοφυλακής, πλησίασε στην περιοχή που έκανε άσκηση μία ελληνική κανονιοφόρος και δύο ομάδες αμφίβιων καταδρομέων. 

Η άσκηση σταμάτησε αμέσως και ζητήθηκε από το τουρκικό σκάφος, το οποίο είχε περάσει εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, να αποχωρήσει άμεσα.

Αντ`αυτού το τουρκικό σκάφος άρχισε ελιγμούς ανάμεσα στα ελληνικά και τότε οι Έλληνες καταδρομείς, οι οποίοι επέβαιναν σε δύο σκάφη MAGNA 960, πλησίασαν το τουρκικό σκάφος πλευρικά με “απειλητικές διαθέσεις”.

Το τουρκικό σκάφος αποχώρησε μετά από λίγα λεπτά, αλλά στην περιοχή τις επόμενες ώρες υπήρξε αυξημένη επιφυλακή.

Σε μείζονες και συνεχείς επιχειρησιακές ασκήσεις και δοκιμές προχωρούν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Μετά την προχτεσινή ενεργοποίηση της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης της ΠΑ, αξιόπιστες δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν, ότι επίκειται δοκιμή, του βλήματος AM39 Exocet Block 2 απόμαχητικό αεροσκάφος M-2000EGM.
Βέβαια ετοιμάζεται η προαναγγελθείσα βολή δοκιμής των S-300 PMU-1 που θα σημάνει μετά από 12 χρόνια την ένταξη τους στο ελληνικό σύστημα αεράμυνας.

Μόνο τυχαία φυσικά δεν είναι όλα αυτά, αφού πρόκειται, για διαδοχικές αποστολές μηνυμάτων ετοιμότητας της Ελλάδας, έναντι οποιασδήποτε απειλής.

Από την άλλη πλευρά, το ΝΑΤΟ, με την έγκριση των ελληνικών αρχών και πιο συγκεκριμένα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (των κ. Χ.Παπουτσή και Μ.Όθωνος, οι οποίοι υπέγραψαν τις σχετικές υπουργικές αποφάσεις), ανέθεσε σε μία χώρα, την Τουρκία, που έχει δηλωμένους με τον πιο επίσημο τρόπο, επεκτακτικούς και αναθεωρητικούς, με λίγα λόγια, εχθρικούς σκοπούς και στόχους έναντι της Ελλάδος, την προστασία του φυσικού πλούτου της !!!

Αν σκεφθούμε ότι μόλις την παραμονή των Χριστουγέννων ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ ομολόγησε ότι πράκτορες της ΜΙΤ, έκαιγαν τα ελληνικά δάση, κατά την διάρκεια της πρωθυπουργίας του, η παραπάνω εξέλιξη θα μπορούσε να είναι και ένα κακόγουστο ανέκδοτο, όμως δυστυχώς δεν είναι.

Ο νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Φραγκούλης Φράγκος, ο οποίος γνωρίζει από «πρώτο χέρι», τον τρόπο με τον οποίο εργάζονται οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, σε επικοινωνία του με τον υπηρεσιακό υπουργό Προστασίας του Πολίτη, τόνισε ότι υπάρχουν σοβαρά θέματα ασφάλειας και ζήτησε να αποκλειστεί οποιαδήποτε δυνατότητα να πετάξουν ελικόπτερα τουρκικών συμφερόντων πάνω από την Ελλάδα.
Τίς τελευταίες ημέρες, το Αιγαίο πέλαγος μοιάζει να μυρίζει «μπαρούτι», καθώς δεκάδες αεροσκάφη και από τις δύο Αεροπορίες ΕΠΑ και ΤΗΚ, διεξήγαγαν ένα πρωτοφανή αγώνα εναέριας επικράτησης. 

Φυσικά οι Τούρκοι δεν παρέλειψαν να προχωρήσουν σε μαζικές παραβάσεις και παραβιάσεις για μια ακόμη φορά.

Απέναντι στον τακτικό αιφνιδιασμό που υπέστησαν ύστερα από την απογείωση τουλάχιστον 24 μαχητικών αλλά και αεροσκάφους EMB-145 Erieye της ΠΑ, σε μια κινητοποίηση η οποία, δεν ήταν προγραμματισμένη, και είχε κατεύθυνση το Ν.Α. Αιγαίο, οι Τούρκοι αντιπαραβάλουν συνδυασμένες επιχειρήσεις, με τα τουρκικά μαχητικά να προστατεύουν τα ελικόπτερα και αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας, που μπαινόβγαιναν στο ελληνικό FIR και στον Εθνικό Εναέριο Χώρο (ΕΕΧ).

Τί όμως συμβαίνει πράγματι, τον τελευταίο καιρό, εκτός από το ότι η Ελλάδα προχωρά σε βουλευτικές εκλογές ;;;

Γιατί αυτές οι επαναληπτικές εκλογές της 17 Ιουνίου 2012, είναι τόσο “κρίσιμες”, ούτως ώστε να προκαλούν γεωπολιτική ανισσορροπία στην ευρύτερη περιοχή μας ;;;

Γιατί αποφάσισαν να μας “πιέσουν” τόσο, και με τον πιό απροκάλυπτο τρόπο, να μάς τρομοκρατήσουν ώς λαό, χρησιμοποιώντας ξανά την παλιά καλή “συνταγή” του Τούρκου “μπαμπούλα-χωροφύλακα” της περιοχής και κατακτητή ;;;

Οι τελευταίες ημέρες είναι πράγματι κρίσιμες, διότι απεκαλύφθη ο ρόλος και οι πραγματικοί στόχοι του καταρρέοντος πολιτικού συστήματος στην Ελλάδα, το οποίο έστησαν με τόση προσοχή και υπομονή, ξένοι “ιδιοκτήτες” και οι ντόπιοι υπάλληλοί τους.
Απεκαλύφθη ότι η λεγόμενη “αυτοδιάθεση” του Ελληνικού λαού, η δημοκρατία, (ή Τραπεζοκρατία στην πραγματικότητα), και ο σοσιαλισμός, ώς και η στοιχειώδης εφαρμογή τους απο ένα πολιτικό προσωπικό το οποίο διαχειρίσθηκε την εξουσία επί 37 χρόνια, υπήρξε κατ’επίφαση και κατ’εντολήν, πάντα όμως στοχευμένη, να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των “οικονομικών ελίτ” μέσα και έξω απο την Ελλάδα.
Οι “ιδιοκτήτες” αυτού του τόπου, προσπαθώντας να προστατέψουν την “επένδυσή τους, εκτρέπονται σε απροκάλυπτες “νουθεσίες”.

Έως πού είναι διατεθιμένοι να “φτάσουν” τίς “νουθεσίες” άραγε, μήπως έως του σημείου πρόκλησης ελεγχόμενης τοπικής σύρραξης μεταξύ ομόρων κρατών ;;;

Η ανακοίνωση της προεδρίας τα λέει όλα, "Με πρωτοβουλία της Καγκελαρίου κ. Άγγελας Μέρκελ πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική συνομιλία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, για το περιεχόμενο της οποίας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ενημερώσει τον Πρωθυπουργό".

Γιατί τώρα, και γιατί σε υπηρεσιακό πρωθυπουργό η ενημέρωση της “εντολής” ή “νουθεσίας” της κ. Μέρκελ ;;;

Τί είναι τόσο επείγον, το οποίο απαιτεί άμεση ενημέρωση ή επικοινωνία της κ. Μέρκελ με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό της χώρας, δια μέσου του προέδρου της Δημοκρατίας, και δεν μπορούσε να περιμένει την νέα κυβέρνηση ;;; 

Κατά πολλούς η επικοινωνία της κ. Μέρκελ με τον κ. Παπούλια, ήταν μια έκφραση δυσαρέσκειας για τον εξοστρακισμό του «δικ&