Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

 

 

Ποσοστό 99,9% της Βορειοελλαδικής βιομηχανίας Μακεδονική Εταιρεία Χάρτου ΑΕ (ΜΕΛ), πρόκειται να αποκτήσει μέχρι το τέλος Ιανουαρίου η τουρκική Kartonsan, που είναι θυγατρική του ομίλου Pak Holdings της γείτονoς χώρας.
Ο γενικός διευθυντής της Kartonsan, Μεχμέ Ταλού Ουράϊ, δήλωσε ότι οι 220 εργαζόμενοι της Βορειοελλαδικής θα παραμείνουν στις θέσεις τους και η εταιρεία θα συνεχίσει κανονικά τη λειτουργία της "ως ελληνική", όπως είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ.
Στόχος της τουρκικής εταιρείας, που θα εξαγοράσει τη βορειοελλαδική με χρηματοδότηση από τη μητρική εταιρεία, τον τουρκικό όμιλο Pak Holdings, είναι να καταστεί η εταιρεία ακόμα πιο παραγωγική και φυσικά κερδοφόρα, επεσήμανε ο κ. Ταλού Ουράϊ.
Πάντως, δεν θέλησε να αναφέρει το αντίτιμο της αγοραπωλησίας.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Μακεδονικής Εταιρείας Χάρτου ΑΕ, Κυριάκος Οικονόμου, τόνισε ότι η τουρκική εταιρεία έχει ήδη καταρτίσει σχετικό Business plan για τη λειτουργία της επιχείρησης και σημείωσε ότι ένα από τα πρώτα ζητήματα που θα διευθετηθούν είναι η πραγματοποίηση θερμικής επένδυσης ύψους 4 εκατ. ευρώ, που προετοίμασε η βορειοελλαδική, αλλά δεν προχώρησε λόγω έλλειψης ρευστότητας.
Μεταξύ άλλων ο κ. Οικονόμου μας επεσήμανε ότι οι συζητήσεις με την συγκεκριμένη τουρκική εταιρεία ξεκίνησαν πριν από δύο χρόνια και εντατικοποιήθηκαν από τον Μάιο, ενώ το Νοέμβριο υπογράφηκε προσύμφωνο για την εξαγορά.
Η απόφασή του να προβεί στην πώληση της εταιρείας, απορρέει, όπως υποστήριξε, από την επιθυμία του να συνεχίσει τη λειτουργίας της, έστω και αν αυτό σημαίνει ότι ο "ίδιος δεν θα είναι στέλεχός της". Όσον αφορά στους λόγους που τον οδήγησαν στην κίνηση αυτή, να την πωλήσει δηλαδή, εξήγησε ότι είναι: "...η κατακόρυφη άνοδος της τιμής των καυσίμων και οι επισφάλειες από Έλληνες πελάτες λόγω της κρίσης που δημιούργησαν πρόβλημα ρευστότητας".
Πρόσθεσε δε ότι τη διετία 2010 - 2011 πλήρωσε για καύσιμα επιπλέον 10 εκατ. ευρώ και έτσι, όπως είπε, "η πώληση ήταν η μοναδική σωτήρια λύση".
Η ΜΕΛ (Μακεδονικη Εταιρεία Λαδόπουλου) ιδρύθηκε το 1964 και πέρασε στον Οργανισμό Ανασυγκρότησης Επιχειρήσεων το 1981.Το 1998 ο κ. Οικονόμου, επικεφαλής ομάδας επενδυτών απέκτησε την εταιρεία.
Η ετήσια παραγωγική δύναμή εταιρείας ανέρχεται σε 100.000 τόνους εκ των οποίων το 55% πωλείται στο εξωτερικό. Το 70% των εξαγωγών διοχετεύεται σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η εταιρεία παράγει χαρτόνια συσκευασίας για τρόφιμα (πίτσες, γλυκά, γιαούρτια κ.α.). Ο τραπεζικός δανεισμός της ανέρχεται στα 33 εκατ. ευρώ, ο τζίρος της το 2011 ανήλθε σε 52 εκατ. ευρώ, αλλά εμφάνισε ωστόσο αποτέλεσμα ζημιογόνο, έναντι κερδών το 2010.
Αναφορικά με τον τουρκικό όμιλο Pak Holdings, επισημαίνεται ότι είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός ξηρής μαγιάς στην Τουρκία και παράγει κυρίως προϊόντα αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής. Ιδρύθηκε το 1973, είναι εισηγμένος στο χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης και διαθέτει θυγατρικές στη Ρουμανία.
Η Kartonsan που ουσιαστικά θα εξαγοράσει την ελληνική ΜΕΛ, είναι η πέμπτη παραγωγός χαρτοκιβωτίων συσκευασίας στην Ευρώπη και το 2010 είχε τζίρο 68 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 6 εκατ. ευρώ.
 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου
«
»

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα