Χριστός ανέστη! νέοι, γέροι και κόρες,

όλοι μικροί μεγάλοι ετοιμαστήτε.

Μέσα στις εκκλησιές τις δαφνοφόρες

με το φως της χαράς συμμαζωχτείτε.

Ανοίξετε αγκαλιές ειρηνοφόρες

ομπροστά στους αγίους και φιληθείτε.

Φιληθήτε γλυκά χείλη με χείλη,

πέστε Χριστός Ανέστη, εχθροί και φίλοι.

(Δ.Σολωμός,ο ύμνος της Λαμπρής)

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

  • Ακολούθησαν την γνωστή διαδρομή όπως αναφέρουν τα τουρκόφωνα έντυπα, πηγαίνοντας στα αποκαλούμενα «Τουρκική Ένωση Ξάνθης, τουρκική νεολαία, Ένωση Τούρκων Δασκάλων», φυσικά στο τουρκικό προξενείο για κατευθύνσεις και όλα τα σχετικά.
Περιοδεία με το γνωστό πλέον δρομολόγιο πραγματοποίησαν εκπρόσωποι του ακροδεξιού αντιπολιτευόμενου κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (MHP) όπως ο αντιπρόεδρος κοινοβουλευτικής ομάδας κόμματος MHP Οκτάι Βουράλ και βουλευτής του κόμματος στην Αδριανούπολης Τζελαετίν Ουσλού και άλλα στελέχη βρέθηκαν στην Θράκη κατά την επιστροφή τους από την Θεσσαλονίκη, όπου πήγαν να προσκυνήσουν το σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ.
Στην Ξάνθη επισκέφτηκαν την αυτοαποκαλούμενη «Τουρκική Ένωση Ξάνθης», στην Κομοτηνή το τουρκικό προξενείο, την αποκαλούμενη «Τουρκική Νεολαία Κομοτηνής», την ΠΕΚΕΜ και την Ένωση Δασκάλων Δυτικής Θράκης.
Ενώ ήπιαν παραδοσιακό καφέ και δοκίμασαν τοπικό μαλεμπί στο γωνιακό καφενείο απ΄ όπου έχουν περάσει και ο Καραμανλής και ο Ερντογάν το γνωστό «Τσικούρ καφέ» και είχαν συνάντηση με τον γραμματέα Μουσταφά Αλή Τσαβούς.
Οι δηλώσεις τους πάντως όπως αποδίδονται από τα τουρκόφωνα έντυπα της περιοχής είναι χαρακτηριστικές, αφού οι «γκρίζοι λύκοι» βουλευτές είπαν ότι η ψυχή, το μυαλό και η καρδιά τους είναι εδώ στην περιοχή μας. Παρακολουθούν τον αγώνα της μειονότητας με σεβασμό. «Πραγματικά στεκόμαστε στο σημείο της προστασίας της ταυτότητάς σας, διότι θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για τη προσπάθειά σας. Με όλο αυτό το μεγάλο τουρκικό έθνος πιστεύω ότι θα ξεπεραστούν τα προβλήματα. Παρακαλώ σημειώστε ότι η καρδιά του μεγάλου τουρκικού έθνους είναι μαζί σας εδώ. Για να επιλύσετε το πρόβλημα εσείς που ζείτε εδώ, θα συνεχίσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Θα αρχίσουμε να σχεδιάζουμε ένα άλλο ταξίδι, όπως έχουμε ήδη κάνει. Χρειαζόμαστε περισσότερους να έρθουν. Ίσως θα πρέπει να αγγίζουν ο ένας τον άλλο περισσότερο. Επίσης, πολύ σημαντικό σε αυτό το θέμα ότι είμαστε φυσικά ένα εθνικιστικό κόμμα. Οι όροι έθνος, η ταυτότητα είναι πολύ ισχυροί για μας ευχόμαστε ειρήνη και η ευημερία στη ζωή σας είμαστε πάντα δίπλα σας».
Αξίζει να θυμίσουμε τις δηλώσεις του κ. Βουράλ στο παρελθόν που ασκούσαν κριτική επί της ομολογίας του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν ότι «η εκδίωξη μειονοτήτων από την Τουρκία στο παρελθόν ήταν φασισμός».
Τότε ακροδεξιό Κόμμα Εθνικής Δράσης (ΜΗΡ), διά του αντιπροέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος Οκτάι Βουράλ, ήταν ακόμη πιο σκληρό. «Αυτές οι δηλώσεις προσβάλλουν το έθνος», είχε κατηγορήσει τον πρωθυπουργό ότι εκείνος είναι που κάνει τον διαχωρισμό λευκών και μαύρων Τούρκων!
Η ιστοσελίδα της RODOP RUZGARI γράφει:
…Σημειώστε ότι βρισκόμαστε εδώ στην καρδιά του μεγάλου τουρκικού έθνους…
Στο κείμενό του ο βουλευτής του κόμματος των Γκρίζων Λύκων θέλησε να ανεβάσει τους δυτικοθρακιώτες μουσουλμάνους που ξεχνά ότι είναι Έλληνες πολίτες λέγοντάς τους: «Σημειώστε ότι βρισκόμαστε εδώ στην καρδιά του μεγάλου τουρκικού έθνους», αναφέρθηκε στα δικαιώματά τους, στην προσπάθεια να εισακουστούν στην Ευρώπη, στο διαρκές ενδιαφέρον του για να διατηρηθεί η τουρκική ταυτότητα καταλήγοντας: στην πραγματικότητα είμαστε ένα έθνος. Είμαστε ένα έθνος που υπηρετεί την ανθρωπότητα. Αυτό θα συνεχίσει να ζει για πάντα με την ταυτότητά μας. Ως εκ τούτου θα ήθελα πραγματικά να σας ευχαριστήσω. Οποίο μεταφέρει την τουρκική εθνική ταυτότητα, έχει αξίες δοξάζει τη μεγάλη χαρά να είναι μαζί σας Gümülcine'de».
http://www.xronos.gr/

    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα