Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1
ΧειρότεροΚαλύτερο 

 

 

 

 

 

AgioOros
 

Αίτημα προστασίας των θησαυρών του Αγίου Όρους προς τον Αντώνη Σαμαρά κατέθεσαν σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας "Ελλάδα αύριο" οι Αγιορείτες πατέρες.
Στο ρεπορτάζ με τίτλο "Φοβούνται γερμανικό πλιάτσικο οι Αγιορείτες πατέρες" αναφέρεται μεταξύ άλλων πως κατά την πρόσφατη συνάντηση αντιπροσωπείας των μοναχών με τον πρωθυπουργό διατυπώθηκε αίτημα προστασίας εκατοντάδων ανεκτίμητων ιερών κειμηλιών, αίτημα που μέχρι σήμερα είχε μείνει μυστικό.
 
Το ρεπορτάζ κάνει λόγο για φόβο των μοναχών για "γερμανική εισβολή" στην περιουσία των 20 μονών και μιλά για ακίνητη περιουσία της τάξης των 120.000 στρεμμάτων που φέρνουν έσοδα στη μονή.
Κάνοντας και μια ιστορική αναδρομή το ρεπορτάζ αναφέρει πως τα εκατοντάδες ανεκτίμητα ιερά κειμήλια είχαν καταγραφεί και φωτογραφηθεί από ανθρώπους του ναζιστικού Βερολίνου τον Ιούνιο του 1941, ενώ υπήρχαν από τότε σχέδια λεηλασίας τους τα οποία απευφεύχθησαν λόγω της τροπής του πολέμου.

 

 
Το ρεπορτάζ μάλιστα αναφέρει ιστορικές λεπτομέρειες λέγοντας πως τον Ιούνιο του 1941 έφτασε στο Αγιον Όρος ο βυζαντινολόγος καθηγητής του Πανεπιστημίου του Μονάχου και γνωστός φιλοναζιστής Δρ Φραντσ Ντέλγκερ συνοδευόμενος από ομάδα ειδικών επιστημόνων και τεχνικών.
 
Στην ομάδα αυτή ήταν και ο καθηγητής Μ. Σιώτης (ως ξεναγός) και ο διερμηνέας Ε. Τσιγκιρίτης. Οπως αναφέρει ο καθηγητής Σιώτης στο ημερολόγιό του "στην πραγματικότητα η επιχείρηση είχε οργανωθεί από τη Γερμανική υπηρεσία Einsatzstab Reinchsleiter Rosemberg που το φθινόπωρο του 1943 επιχείρησε μάλιστα να απαγάγει τους θησυαρούς του Αγίου Όρους και ανέθεσε αυτήν την επιχείρηση στο παράρτημά της στην Ελλάδα.
 

agioritikovima
    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου
«
»

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα