Χριστός ανέστη! νέοι, γέροι και κόρες,

όλοι μικροί μεγάλοι ετοιμαστήτε.

Μέσα στις εκκλησιές τις δαφνοφόρες

με το φως της χαράς συμμαζωχτείτε.

Ανοίξετε αγκαλιές ειρηνοφόρες

ομπροστά στους αγίους και φιληθείτε.

Φιληθήτε γλυκά χείλη με χείλη,

πέστε Χριστός Ανέστη, εχθροί και φίλοι.

(Δ.Σολωμός,ο ύμνος της Λαμπρής)

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ”έλυσε” τα χέρια της Κομισιόν η οποία πλέον όχι απλά θα εποπτεύει τους προϋπολογισμούς κάθε χώρας αλλά θα έχει το δικαίωμα να τους αλλάζει ενώ ταυτόχρονα αναβάλλεται η έκδοση ευρωγραμματίων και η ίδρυση ταμείου απόσβεσης χρέους… Πράσινο φως για το «Two Pack», δηλαδή το νομοθετικό πλαίσιο δύο κανονισμών που ενισχύουν τις εποπτικές αρμοδιότητες της Κομισιόν στον προϋπολογισμό των κρατών-μελών, έδωσε την Τρίτη το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Με τη νέα νομοθεσία κάθε κράτος-μέλος υποχρεούται να υποβάλει το σχέδιο προϋπολογισμού προς έγκριση στις Βρυξέλλες το αργότερο έως τα μέσα Οκτωβρίου κάθε έτους. Η Κομισιόν θα ζητεί αλλαγές, εάν κρίνει ότι δεν τηρούνται τα κριτήρια δημοσιονομικής πειθαρχίας του συμφώνου σταθερότητας. Την ικανοποίησή του για την ενίσχυση των αρμοδιοτήτων της Κομισιόν εκφράζει ο Αυστριακός αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Ότμαρ Κάρας.
«Είδαμε καθαρά στην περίοδο της κρίσης ότι είναι άνιση η σημερινή κατανομή αρμοδιοτήτων. Έχουμε ένα κοινό νόμισμα, αλλά τα πολιτικά εργαλεία που θα χαρακτήριζαν μία γνήσια νομισματική ένωση, όπως ο προϋπολογισμός, η φορολογική ή η κοινωνική πολιτική, παραμένουν εθνική αρμοδιότητα. Μακροπρόθεσμα πρέπει να κοινοτικοποιηθούν όλα αυτά. Τα μέτρα που παίρνουμε τώρα είναι τα διδάγματα που παίρνουμε από την κρίση» επισημαίνει ο Ότμαρ Κάρας στην Deutsche Welle.
Η σημασία του νέου κανονισμού για την Ελλάδα
Κάποιοι υποστηρίζουν ότι τα νέα μέτρα αναγκάζουν τα κράτη-μέλη να εκχωρήσουν μέρος της εθνικής κυριαρχίας τους στις Βρυξέλλες. Οι περισσότεροι πιστεύουν ωστόσο, ότι μετά την κρίση χρέους η ευρωζώνη δεν θα μπορούσε να επιβιώσει χωρίς αυστηρούς κανόνες εποπτείας. Η ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Ρόδη Κράτσα τονίζει μάλιστα ότι η νέα νομοθεσία ωφελεί την Ελλάδα, γιατί την βάζει στον ορθό δρόμο της δημοσιονομικής εγκράτειας.
«Με το Two-Pack δίνεται μεγαλύτερη έμφαση στο προληπτικό σκέλος. Εάν είχαμε προληπτικό σκέλος στο σύμφωνο σταθερότητας που ίσχυε μέχρι σήμερα, δεν θα είχαμε φτάσει σε αυτήν την κατάσταση» τονίζει η Ελληνίδα ευρωβουλευτής.
Οι νέοι κανόνες εγκρίθηκαν μετά από διαπραγματεύσεις επτά μηνών, τίθενται άμεσα σε ισχύ και συμπληρώνουν παλαιότερη δέσμη έξι μέτρων, το αποκαλούμενο «Six-Pack», το οποίο θέσπιζε κυρώσεις για τα κράτη-μέλη με υπερβολικό δημοσιονομικό έλλειμμα. Όλα αυτά τα μέτρα μαζί συναποτελούν το πακέτο για την «οικονομική διακυβέρνηση» που όλοι ελπίζουν ότι θα αποτρέψει μία νέα κρίση χρέους.
Όμως από την αρχική πρόταση έχουν αφαιρεθεί δύο σημαντικά, όσο και διαμφισβητούμενα σημεία: η έκδοση βραχυπρόθεσμων ευρωγραμματίων και η ίδρυση ενός «ταμείου απόσβεσης χρέους».
Το «μπαλάκι» στην Κομισιόν για τα επόμενα βήματα
Ο αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου Ότμαρ Κάρας δεν δέχεται ότι οι ευρωβουλευτές τα έχουν αφήσει στην άκρη και δηλώνει ότι τα ζητήματα αυτά δεν παραπέμπονται στις καλένδες, αλλά στην Κομισιόν για περαιτέρω επεξεργασία.
«Δεν είναι αλήθεια ότι τα αφήνουμε στην άκρη, παραμένουν μέρος της πολιτικής μας. Η Κομισιόν έχει δηλώσει ότι θα τα εξετάσει και εφόσον τα εγκρίνει, τότε θα προχωρήσουμε. Μην ξεχνάτε ότι τώρα υλοποιούμε προτάσεις, που θεωρούσαμε αδιανόητες πριν από λίγα χρόνια. Σκεφτείτε ότι αποφασίσαμε ομόφωνα την εποπτεία 8.200 πιστωτικών ιδρυμάτων σε όλη την Ευρώπη, αυτό είναι κάτι που δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο» επισημαίνει ο Αυστριακός ευρωβουλευτής.
Οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές τονίζουν ότι συνέβαλαν στην έγκριση του πακέτου με σημαντικές τροπολογίες, όπως η υποχρέωση σεβασμού των εργασιακών σχέσεων. Ωστόσο δεν συμμερίζονται την αισιοδοξία της Κομισιόν για τις μακροοικονομικές προβλέψεις. Αντιθέτως, λένε ότι η κρίση που ξεκίνησε στον μεσογειακό νότο μεταδίδεται τώρα στον πλούσιο Βορρά. Χαρακτηριστική είναι η προειδοποίηση από τον αντιπρόεδρο της σοσιαλιστικής ομάδας στο Στρασβούργο, Στέφεν Χιουζ:
”Αν παρατηρήσετε τα στοιχεία, θα δείτε ότι δεν υπάρχει λόγος αισιοδοξίας. Με την πολιτική λιτότητας που έχει επιβληθεί σε όλη την ΕΕ, οι πιο ισχυρές οικονομίες- η Γερμανία, η Φινλανδία και η Ολλανδία- κινούνται σε λάθος κατεύθυνση. Τώρα αρχίζουμε να συνειδητοποιούμε τα προβλήματα που υπάρχουν στην Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ελλάδα ή την Ιρλανδία. Κοιτάξτε όμως τί γίνεται και στις πιο ισχυρές οικονομίες, στις οποίες στηριζόμαστε μέχρι τώρα. Κινούνται σε λάθος κατεύθυνση” προειδοποιεί ο Βρετανός ευρωβουλευτής.

olympia

    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα