Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

 

 

Στο ελληνικό τυπογραφείο της πόλης Πετρίτσι, στη Βουλγαρία, επικρατούσε τις τελευταίες εβδομάδες οργασμός δουλειάς. Ο λόγος; Όχι μόνο οι συνήθεις, «καθημερινές» εργασίες μιας επιχείρησης του κλάδου στη Βουλγαρία, αλλά και οι… εκλογές της 6ης Μαΐου στην Ελλάδα: το τυπογραφείο τύπωνε (και) προεκλογικό υλικό Ελλήνων υποψηφίων, που επέλεξαν να τυπώσουν τα φυλλάδια τους στο Πετρίτσι, λόγω -ενδεχομένως- χαμηλότερου κόστους.

Το εν λόγω τυπογραφείο είναι μία μόνο από τις περίπου 150 ελληνικές επιχειρήσεις, κυρίως του κλάδων της κλωστοϋφαντουργίας και των ενδυμάτων, αλλά και του επίπλου και των πλαστικών, που δραστηριοποιούνται -ιδίως την τελευταία 15ετία- στο Πετρίτσι, όπως επισήμανε ο δήμαρχος της πόλης, Βέλιο Ίλιεφ (Velyo Iliev), με την ευκαιρία εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε απόψε, στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), με θέμα «Ευκαιρίες ανάπτυξης επιχειρήσεις στις παραμεθόριες περιοχές της Ελλάδας και της Βουλγαρίας».

Το ευνοϊκό φορολογικό περιβάλλον (με φορολογικό συντελεστή 10%), αλλά και το χαμηλό εργατικό κόστος στο Πέτριτς (μηνιαίος μισθός 200-400 ευρώ), σε συνδυασμό με τις πολύ κοντινές αποστάσεις -μόλις 15 χλμ- από τα ελληνικά σύνορα, αποτελούν δέλεαρ για τους Έλληνες επενδυτές. Σύμφωνα με τον κ. Ίλιεφ, η κρίση έχει αυξήσει το ενδιαφέρον ημεδαπών επιχειρηματιών για μεταφορά δραστηριοτήτων στο Πετρίτσι.

«Το Πετρίτσι βρίσκεται πολύ κοντά στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Απέχει περίπου 130 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη, 60 χλμ από τις Σέρρες και 160 χλμ. από την Καβάλα. Έχουμε δημιουργήσει και μια υπηρεσία, που στόχο έχει ακριβώς να διευκολύνει τους ξένους επενδυτές και δη τους Έλληνες», σημείωσε ο κ. Ίλιεφ.

Ερωτηθείς σε ποιους κλάδους διανοίγονται ευκαιρίες για ελληνικές επενδύσεις στο Πετρίτσι, ο κ. Ίλιεφ ανέφερε -πέραν των τομέων στους οποίους ήδη δραστηριοποιούνται, όπως προαναφέρθηκε, οι ελληνικές επιχειρήσεις- τον τουρισμό και τα ακίνητα. Τον κ. Ίλιεφ συνόδευαν επιχειρηματίες του Πετριτσίου, αλλά και στελέχη του δήμου, που παρουσίασαν στους παρευρισκόμενους το επενδυτικό περιβάλλον της. [Πηγή]

http://ellas2.wordpress.com/

    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου
«
»

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα