Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Όταν το Onalert είχε γράψει για “επίτροπο” και στο χώρο της Εθνικής Άμυνας, ο τότε ΥΕΘΑ Π.Μπεγλίτης είχε επιχειρήσει να “διακωμωδήσει” το θέμα ζητώντας τη διεύθυνση του γραφείου του. Του τη προσδιορίσαμε ,αλλά πάλι δεν δεχόταν ότι οι δαπάνες του Εθνικής Άμυνας πέρναγαν από το “μικροσκόπιο” ενός υπάλλήλου της τρόϊκας.

 

Με την  ψήφιση του νέου μνημονίου τ΄ “αστειάκια” και η προσπάθεια διαφυγής από τη σκληρή πραγματικότητα που μας έφεραν οι κυβέρνησεις μας,τελειώνουν. Και ο χώρος της Εθνικής Άμυνας,μπαίνει “υπό επιτήρηση”,αφού τους το επιτρέπουμε.

 

Το προπερασμένο Σάββατο σε σύσκεψη της τρόϊκας ο ΥΕΘΑ “έκοψε” κονδύλια 400 εκατομμυρίων για το 2013 και προσπαθεί να μην κόψει πάνω από 100 εκατομμύρια για το 2012.Είναι αμφίβολο αν θα τα καταφέρει,αφού οι “τροϊκανοί” για το τελευταίο που δείχνουν να ενδιαφέρονται είναι τα κονδύλια για την άμυνα.

 

Μέχρι που θα φθάσει η “κηδεμονία”; Από τη στιγμή που ακόμη και στο κείμενο του νέου μνημονίου γίνονται αναφορές στο πόσο πρέπει να μειωθούν οι εισακτέοι στις στρατιωτικές σχολές καταλαβαίνουμε ότι ο έλεγχος και οι παρεμβάσεις θα είναι καθοριστικές!Η

 

Ασφαλώς έχουμε ευθύνες.Όχι μόνο για το τώρα,αλλά και για το παρελθόν.Γιατί κανένας υπουργός,καμία στρατιωτική ηγεσία δεν τόλμησε να προχωρήσει σε μία πραγματική αναδιοργάνωση των ΕΔ,σ΄ ένα “συμμάζεμα” που θα τις έκανε πραγματικά “σύγχρονες και ευέλικτες ΕΔ”,όπως μονότονα μας έλεγαν όλοι οι ΥΕΘΑ ,μετά από τις παρελάσεις.

 

Τώρα ,μέσα σ΄ ένα κλίμα πανικού και ασυναρτησίας,υπό την επιτήρηση των δανειστών καλούμαστε απλά να κάνουμε αφαιρέσεις,για να παρουσιάζουμε μικρότερα έξοδα,αδιαφορώντας για τις επιχειρησιακές επιπτώσεις.

 

Η ευθύνη που έχουν οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτλείων είναι πλέον μεγάλη.Τους έλαχε να αναλάβουν την αρχηγία στην πιο μαύρη περίοδο μετά από τον πόλεμο. Πρέπει να καταλάβουν ότι έχουν λόγο και πρέπει να ακουστεί.Δεν εννοούμε πολιτικό λόγο ,για να μην παρεξηγηθούμε. Ως επαγγελματίες ανώτατοι στρατιωτικοί δεν είναι δυνατόν να μην βάλουν κι αυτοί “κόκκινες γραμμές” που έχουν να κάνουν με καθαρά επιχειρησιακά-τεχνικά θέματα. Και αν χρειαστεί να δημοσιοποιήσουν τις όποιες αντιρρήσεις τους,πριν εκτελέσουν οποιοδήποτε κυβερνητικό σχέδιο,όπως έχουν υποχρέωση να κάνουν.

 

Σ΄ όλο το κόσμο ,ακόμη και στις μεγάλες δυνάμεις του πλανήτη γίνονται δραστικές περικοπές στις ΕΔ. Στη Βρετανία οι Αρχηγοί των Κλάδων δημοσιοποίησαν τις διαφωνίες τους στην πολιτική ηγεσία για το μέγεθος των περικοπών,επισημαίνοντας ότι οι ΕΔ δεν θα μπορούν να καλύπτουν πλέον ανάγκες που θα ξεπερνούν το ένα μέτωπο.Η πολιτική ηγεσία τους απάντησε ότι εκείνη αποφασίζει και αυτό είναι σεβαστό.Αλλά η άποψη των στρατιωτικών υπάρχει,τώρα που η κρίση των Φώκλαντς ξεσπά. Είναι ένα παράδειγμα.

 

Ανάλογες επισημάνσεις γίνονται και στις ΗΠΑ για τις περικοπές.

 

Το να μιλάει ένας στρατιωτικός για τη δουλειά του,δεν είναι απειλή κατά της Δημοκρατίας.Μια και είμαστε σε φάση που “αλλάζουμε”,ας διορθώσουμε και αυτά τα “κουσούρια” που μας άφησαν κληρονομιά άλλες εποχές.

 

Πηγή

    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου
«
»

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα