Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο Ανάστατη είναι η ομογένεια στη Βόρεια Ήπειρο μετά την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Αλβανίας, η οποία καταργεί πλήρως τον όρο «εθνικότητα» καθώς και την αναφορά «σύμφωνα με την εθνικότητα των γονέων» από τις ληξιαρχικές πράξεις.

Το Δικαστήριο θεωρεί ότι οι δύο όροι, παραβιάζουν την αρχή της ασφάλειας δικαίου και είναι αντίθετες προς τα άρθρα 20 και 35 του Συντάγματος.

Έτσι στα έγγραφα «Περί οικογενειακής κατάστασης» δεν θα υπάρχει πλέον καμία σχετική αναφορά πέρα από την υπηκοότητα, το ονοματεπώνυμο και τον τόπο καταγωγής.

 Ήδη η απόφαση έχει αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του Συνταγματικού Δικαστηρίου, ενώ εντός των ημερών θα δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της Αλβανίας.
Ανησυχούν οι Βορειοηπειρώτες

Μετά την απόφαση αυτή ουσιαστικά στην Αλβανία καταργούνται οι εθνικότητες. Στα έγγραφα δεν θα υπάρχει αλβανική, ελληνική ή όποια άλλη εθνική καταγωγή και άρα καμία ομάδα ατόμων δεν μπορεί να αποδείξει ή να διεκδικήσει αναγνώριση εθνικής μειονότητας.

Στην περίπτωση μάλιστα της ελληνικής μειονότητας στη Βόρειο Ήπειρο το ήδη θολό τοπίο γίνεται ακόμη πιο άσχημο, καθώς ουσιαστικά οι Βορειοηπειρώτες δεν έχουν κανένα έγγραφο από το 1945 που να αναφέρει την ελληνική εθνικότητά τους.

Η Αλβανία είχε επιβάλλει τα τελευταία χρόνια μια «σιωπηρή διαγραφή» της ελληνικής εθνικότητας και ουσιαστικά είχε αφήσει μονάχα ένα μικρό παράθυρο αφήνοντας μόνο τους όρους «εθνικότητα» και «εθνικότητα, σύμφωνα με την εθνικότητα των γονέων».

Πλέον και τα παράθυρα αυτά κλείνουν δημιουργώντας βάσιμους φόβους στην ελληνική μειονότητα ότι η κίνηση αυτή θα τους αποτρέψει μελλοντικά από τον να αυτοπροσδιορίζονται ως Έλληνες.

thesprotia-news.blogspot.com

 

    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου
«
»

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα